Page 1

Διανέμεται Δωρεάν, ΜΑΡΤΙΟΣ 2018 , Αρ. Φύλλου 20

Ο ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

“Η Μακεδονία είναι Ελλάδα”

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Αρίστης ποιότητας το νερό του Δήμου μας! σελ. 3

Αυτά είναι τα έργα μας στην περιφέρεια του Δήμου σελ. 12-13

Συλλαλητήριο Πύργου Ηλείας σελ 8

Κολυμβητήριο ξεκινάνε οι εργασίες σελ 7


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

2

Μήνυμα Δημάρχου Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες Ετούτες τις κρίσιμες ώρες που η πατρίδα μας βάλλεται από παντού πιστεύω πως ήρθε η στιγμή να σκεφτούμε καθαρά και να δράσουμε όλοι για το κοινό συμφέρον. Με ρώτησαν γιατί ασχολούμαι και αγωνίζομαι για ζητήματα εκτός της αρμοδιότητας μου(;) και απάντησα: Γιατί είμαι Έλληνας! Γιατί αγαπώ την πατρίδα μου και όταν κάποιοι προσπαθούν να την καπηλευτούν θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να την υπερασπιστώ. Το ίδιο έκανα πάντοτε και από την θέση του Δημάρχου του Δήμου Άργους Μυκηνών. Πλέον δεν έχει καμία σημασία από πού προέρχεται ο καθένας, ποια είναι η κοινωνική ή η επαγγελματική του θέση. Είμαστε όλοι Έλληνες και κανείς δεν θα μας κάνει να ντρεπόμαστε να δείξουμε την αγάπη μας στην πατρίδα.

Έχουμε Δήμαρχο που ξεχωρίζει Μια ιστοσελίδα που «ξέχασε να κατακρίνει τη στάση του κ. Νικητόπουλου, όταν είπε όχι στο ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών» ασχολήθηκε μαζί μας. Όχι για να στείλει κάποιο κείμενό της προς δημοσίευση, όπως έχουμε ζητήσει απ’ όλους τους δημοσιογράφους αλλά για να μας κατηγορήσει πως βάλαμε 47 φωτογραφίες του Δημάρχου μας στην π ρ ο η γ ο ύ μ ε ν η εφημερίδας. Είναι γνωστή η λογική του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας. «Κρύβω τα μισά και διαστρέφω τα άλλα μισά». Έτσι έκρυψε πως δημοσιεύσαμε φωτογραφίες από όλους όσους τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον Δήμο και ότι την απόδοση τιμής την έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος. Ο δικός μας Δήμαρχος που ξέρει να αναγνωρίζει τους άξιους και τους άριστους, σε αντίθεση με τον κ. Νικητόπουλο που ούτε καν ήρθε να τιμήσει τους άριστους και τους πετυχημένους. Έκρυψε ακόμα πως

ήταν φωτογραφίες από ένα μήνα γεμάτο εκδηλώσεις όπως, τα εγκαίνια της Έκθεσης «Θησαυροί της Αργολικής Γης», η εκδήλωσης αναγνώρισης και απόδοσης τιμής προς τους άριστους, η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, το SANTARGOSFUN, η ομιλία του Δημάρχου στην Κεντρική Ένωση Δήμων όπου τον αποθέωσαν οι Δήμαρχοι για την απάντηση που έδωσε στον υπουργό Εσωτερικών, η συνάντηση με τους μαθητές των Λυκείων και πολλές άλλες. Ας μάθει λοιπόν ο κύριος αυτός ότι «Έχουμε Δήμαρχο που ξεχωρίζει. Που αγωνίζεται για μας! Που κάνει έργα και δράσεις όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα 20 χρόνια. Γι’ αυτό βγαίνουν οι φωτογραφίες. Και επειδή τα έργα του και οι δράσεις του θα συνεχίζονται, εμείς θα βάζουμε τις φωτογραφίες για να τις βλέπει ο κόσμος και να μαθαίνει. Να τις βλέπουν και οι εχθροί του Δήμου μας και να βγάζουν σπυράκια».

Ο προσωπικός αγώνας που έδωσα για την διασφάλιση του ονόματος της Μακεδονίας και που θα συνεχίσω να δίνω είναι απόρροια της πίστης μου στην Ελλάδα και όχι πολιτική κίνηση. Δεν με νοιάζει σε ποιο κόμμα ανήκει ο καθένας που εναντιώνεται μαζί μου στην προσπάθεια καπήλευσης της ιστορίας μας, το μόνο που μας ενώνει είναι η αγάπη στην Ελλάδα. Το 2019 θα είμαι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος Άργους Μυκηνών αλλά ως τότε, όποτε η πατρίδα με χρειάζεται θα ξεπερνώ τον εαυτό μου για να την τιμήσω λειτουργώντας ως θεματοφύλακας της ιστορίας της πόλης μας και της πατρίδας. Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος

Καμπόσος:

Πολεμάμε σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες - Την τετραετία 2006-2010, 8 Δήμοι & 2 κοινότητες όπου σήμερα αποτελούν τον Δήμο Άργους Μυκηνών έπαιρναν για έργα (ΣΑΤΑ )

11.803.660 ευρώ! Επιπροσθέτως λάμβαναν 16.680.008,03 ευρώ από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ

δλδ σύνολο 28.483.668,3! - Σήμερα ο Δήμος Άργους Μυκηνών λαμβάνει

633,990 ευρώ κάθε χρόνο

(2.535.960 ανά τετραετία) για έργα (ΣΑΤΑ) έχοντας στην διοίκηση του 8 πρώην Δήμους & 2 κοινότητες. Όπως διαπιστώνει κανείς ο Δήμος έχει χάσει

25.947.708,3 ευρώ (-91,10%) σε σχέση με την τετραετία 2005-2009 !

ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΔΑΝΕΙΟ

2006-2010 2011-2016

28.483.668 €

2.535.960 € (-91,10%)

O KΑΜΠΟΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΕΤΑΛΙΑ Στην Ελλάδα εκτός από δημάρχους της ντροπής και της εθνικής εκτροπής όπως λ.χ. ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης με την αριστερόστροφη" σοφία" και τα μαργαριτάρια που εκτοξεύει συχνά πυκνά, υπάρχουν και οι δήμαρχοι με την προγονική εύκλεια και την πατριωτική συνείδηση, όπως ο δήμαρχος του Άργους Δημήτρης Καμπόσος! Δίνει στην κονίστρα της πολιτικής, τον υπέρ πάντων αγώνα για την Ελλάδα, ενάντια σε όλα εκείνα τα πολιτικά ρετάλια, (ανεξάρτητων κομματικών χρωματισμών) που γκρεμίζουν καθημερινά την Ελλάδα, και με περισσή υποκρισία, παριστάνουν τους μεταρρυθμιστές! Δείτε τον στα ανεπανάληπτα βίντεο που ανεβάζει και ακούστε τις συγκλονιστικές τοποθετήσεις που κάνει με αγέρωχο ήθος, ο Δημήτρης Καμπόσος. Ομιλίες που γίνονται a posteriori, η "σταυρωμένη" κραυγή των δεινά βαλλόμενων Ελλήνων! Γιατί όπως δίδασκε και ο Δημοσθένης: "Είναι επιβεβλημένο οι ελεύθεροι να έχουν συναίσθηση ευθύνης για τα πολιτικά πράγματα" Γ.Λ


Ο ΔΗΜΟΤΗΣ...Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Αρίστης ποιότητας το νερό του Δήμου μας! Μην πετάτε τα λεφτά σας στα εμφιαλωμένα!

3

Η ΔΕΥΑΑΡΜ κάνει αναλύσεις στο νερό σε εξειδικευμένα εργαστήρια συνεχώς και έχει αποδειχθεί πως το νερό του Δήμου Άργους Μυκηνών είναι άριστης ποιότητας. Μια τετραμελής οικογένεια ξοδεύει περίπου 1100 ευρώ για εμφιαλωμένα νερά -πεθαμένα νερά δλδ όπως λένε και οι επιστήμονες- όταν το νερό του Δήμου μας είναι πάρα πολύ καλό. Για τα χωριά όπου κάποιες φορές η βρύση βγάζει λίγο χώμα, όπως μας είπε και αρμόδιος της ΔΕΥΑΑΡΜ συμβαίνει, λόγω αποκατάστασης βλάβης που μπορεί να υπάρχει στο δίκτυο, δεν έχετε παρά να αφήσετε την βρύση σας να τρέξει και το νερό θα καθαρίσει σε λίγα λεπτά.

Ανιχνεύθηκαν Μικροσωματίδια πλαστικού στα εμφιαλωμένα νερα. Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει έρευνα αμερικανικού πανεπιστημίου, σύμφωνα με την οποία πάνω από το 90% των εμφιαλωμένων νερών περιέχουν μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικού, τα οποία φυσικά ο καταναλωτής καταπίνει εν αγνοία του. Οι ερευνητές του πολιτειακού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ανέλυσαν για λογαριασμό του δημοσιογραφικού οργανισμού Orb Media δείγματα από 259

μπουκάλια νερού από εννέα χώρες και 11 διαφορετικές μάρκες, ανακαλύπτοντας κατά μέσον όρο δέκα πλαστικά σωματίδια με πλάτος μεγαλύτερο μιας ανθρώπινης τρίχας, δηλαδή άνω των 100 μικρομέτρων (εκατομμυριοστών του χιλιοστού). Ανιχνεύθηκαν, επίσης, κατά μέσον όρο 314 μικροσωματίδια πιθανού (αλλά όχι βέβαιου) μικροπλαστικού για κάθε ένα λίτρο νερού, με μέγεθος το κάθε σωματίδιο από 6,5 έως 100 μικρόμετρα. Από τα 259 μπουκάλια που ελέγχθηκαν, μόνο τα 17 δεν περιείχαν καθόλου ίχνη πλαστικών. Το πιο συχνό είδος πλαστικού μέσα στα εμφιαλωμένα νερά ήταν το πολυπροπυλένιο (χρησιμοποιείται στα πλαστικά καπάκια των μπουκαλιών), ενώ μόλις 17 από τα 259 μπουκάλια δεν περιείχαν καθόλου ίχνη πλαστικών.

Ανάλυση Νερού (Μικροβιολογικός & Χημικός Έλεγχος) για τον Δήμο Άργους Μυκηνών (Φεβρουάριος 2018)

Εκτός απο αυτές τις αναλύσεις ο κάθε ένας απο εσάς μπορεί να πάρει δείγμα από την βρύση του σπιτιού του και να το δώσει για ανάλυση. Από την στιγμή που τα δημοσιεύουμε έχουμε την ευθύνη και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΨΕΜΑΤΑ. Άρα η επιλογή να πίνετε εμφιαλωμένο νερό είναι αποκλειστικά δική σας.


4

Ο ΔΗΜΟΤΗΣ...Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΜΠΟΣΟΥ! Ένα τεράστιο αερόστατο που γράφει "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" σηκώθηκε το απόγευμα, της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου 2018, από την πλατεία λαϊκής αγοράς στο Άργος.Το αερόστατο έφερε και μια μεγάλη Ελληνική σημαία. Την όλη ιδέα είχε και υλοποίησε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος ο οποίος και θα είναι ένας εκ των ομιλητών στο συλλαλητήριο της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Ξεσήκωσε 1εκατ. κόσμο στο Σύνταγμα ο Καμπόσος!

Γιατί είμαι με τον Καμπόσο Σας μεταφέρω μια προσωπική μου άποψη γιατί είμαι οπαδός του Δημήτρη Καμπόσου προσωπικά. Για την αγάπη του για το Άργος μας. Δεν ήξερα, ούτε ξέρω άλλον να αγαπάει το Άργος τόσο. To Άργος που δεν το γνώριζε κανένας και δεν το υπολόγιζε κανένας έχει μπει στον χάρτη. Που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διαφημίσει την πόλη, να κάνει συμμαχίες να τσακώνεται για το Άργος. Λυπάμαι όταν τον εξοργίζουν και φωνάζει για ρουφιάνους που συνεχώς κάνουν καταγγελίες σε αστυνομίες, υπηρεσίες, αρχαιολογίες. Λυπάμαι που ενώ υπάρχει ένας άνθρωπος που υπεραγαπά την πατρίδα του και το δείχνει με κάθε τρόπο υπάρχουν αυτοί οι λιγοστοί που προσπαθούν να τον μειώσουν στα μάτια μας αν και δεν το καταφέρνουν. Δεν μπορώ να μην παραδεχθώ πως είναι ο μοναδικός δήμαρχος που αγωνίζεται όχι μόνο για θέματα του Δήμου του αλλα και για εθνικά ζητήματα. Είναι ο Έλληνας που δεν μπορεί να αντέξει την καταπάτηση των δικαιωμάτων της πατρίδας του. Αυτό δεν θέλει ο κάθε πολίτης από τους εκλεγμένους;; Εύχομαι να τον έχουμε για πολλά χρόνια στον τόπο μας γιατί πραγματικά μας κάνει υπερήφανους.

Στο FaceBook... ο Καμπόσος έγινε viral...

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος ήταν ο πρώτος ομιλητής στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας, λόγω και της ιστορικής σύνδεσης των Αργείων με τους Μακεδόνες Βασιλείς. Με έντονα δυναμική παρουσία ανέβηκε στην εξέδρα και εμψύχωσε τον απίστευτα πολύ κόσμο που είχε συρρεύσει και κατακλύσει ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας. Όλοι έμαθαν την Aργεία καταγωγή των Βασιλέων Μακεδόνων από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών.

Ο Δημότης

Η εφημερίδα που γράφει η νεολαία της “Αλλαγή Πορείας” για το Δήμο Άργους-Μυκηνών Μάρτιος 2018


Ο ΔΗΜΟΤΗΣ...Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Η Κίνηση Ματ του Καμπόσου με την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων

5

Πνοή προόδου στην πόλη η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Όταν κάποιοι ήθελαν την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στην πόλη τους, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος δεν άφησε περιθώρια καθώς ήξερε πως πρόκειται για πνοή ζωής στην πόλη η οποία θα την φιλοξενούσε. Το 70% των φοιτητών προέρχονται από άλλες πόλεις πράγμα που δίνει κίνηση στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Άργους. Ειδικότητες ΙΕΚ Τουρισμού

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (chef ) Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Τεχνικός Αρτοποιός- Ζαχαροπλαστικής

* Τουλάχιστον 150 έως 200 διαμερίσματα κάθε χρόνο ενοικιάζονται από μαθητές και διδακτικό προσωπικό της Τουριστικής Σχολής

Πρακτική άσκηση Μαγείρων ΙΕΚ

Οι σπουδαστές της σχολής επί τω έργω

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!!!!

Το όνειρο των µαθητών από τη στιγµή που πάνε στο Λύκειο είναι η πενταήµερη εκδροµή τους. Μετά όµως από την οικονοµική κρίση που έχει ξεσπάσει και όλα τα φορτία που υποχρεώνονται να σηκώσουν οικογένειες των µαθητών, ( λογαριασµοί, φόροι, φροντιστήρια κ.λ.π) οι εκδροµές της τρίτης λυκείου κατά 75% στην πατρίδα µας ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Θέλοντας ο δήµαρχος και η δηµοτική µας αρχή, να µην στερηθούν τα παιδιά αυτή την µεγάλη χαρά, αλλά και εκπαίδευση ταυτόχρονα, από 2012 ο δήµος Άργους Μυκηνών, πηγαίνει τα παιδιά της τρίτης λυκείου του δήµου ΔΩΡΕΑΝ στη Βεργίνα και στη Θεσσαλονίκη για επίσκεψη στα πλαίσια της αδελφοποίησης. Ο δήµος σκέπτεται τα παιδιά και τις οικογένειες τους αυτές τις δύσκολες ώρες. Στόχος είναι κανένα παιδί να µη λείψει από την πενταήµερη εκδροµή, επειδή η οικογένεια τα φέρνει δύσκολα. Ο ΛΑΟΣ ΠΙΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

Δημήτρης Ξιξής, μαθητής Λυκείου Κάθε παιδί που πάει στην Γ’ Λυκείου από την αρχή της χρονιάς σχεδιάζει την πενθήμερη εκδρομή . Είναι αλήθεια πως πολλοί φίλοι μου ήταν σκεφτικοί για το αν θα καταφέρουν να έρθουν στην εκδρομή λόγω φυσικά του οικονομικού. Αν πας στην πενταήμερη χωρίς τους κολλητούς σου δεν έχει κανένα νόημα. Γιαυτό και μόνο ευχαριστούμε τον Δήμαρχο μας που κάνει

πράξη ένα όνειρο μας και δημιουργεί ευχάριστες αναμνήσεις σε όλους μας. Κανένα παιδί και κανένας γονιός δεν είχε οικονομικό άγχος χάρη στον Δήμαρχο. Πρέπει επίσης να πω πως η επίσκεψη μας στην Βεργίνα μας έκανε να νιώσουμε υπερήφανοι διότι πλέον όλοι γνωρίζουν ότι η καταγωγή των Βασιλέων Μακεδόνων είναι από το Άργος. Δεν έχω πολλά να πω, πιστεύω πως ο κ. Δήμαρχος έχει σταθεί και στέκεται δίπλα μας πάντοτε! Τον ευχαριστούμε και τον αγαπάμε γιατί είναι αληθινός και ντόμπρος.


6

Ο ΔΗΜΟΤΗΣ...Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

O Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών ανέδειξε απο το 2012 την σύνδεση του Άργους με τον Μέγα Αλέξανδρο Ημερίδα με θέμα 2012 «Άργος και Αιγές από τον Ηρακλή στον Μέγα Αλέξανδρo».

2012

Με τη συμβολή του συμπατριώτη μας, σπουδαίου εκδότη Γιάννη Σχοινά πραγματοποιήσαμε επιστημονική ημερίδα με αντικείμενο τις γενεαλογίες των Μακεδόνων βασιλέων και την καταγωγή τους εκ των Τημενιδών απογόνων του Ηρακλέους.

Αδιάψευστα στοιχεία για την καταγωγή της γενιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ησίοδος: Ο Γραικός, ο Έλληνας, ο Μάγνης και ο Μακηδόνας είναι μια οικογένεια, παιδιά του Δία και της Πανδώρας, κόρης του Δευκαλίωνα, του μοναδικού ανθρώπου που επέζησε με τη γυναίκα του μέσα σε μια λάρνακα, ύστερα από ένα κατακλυσμό που έγινε επί εποχής του. Άρα οι Μακεδόνες, οι Μάγνητες οι Έλληνες και οι Γραικοί είναι μια οικογένεια, λαοί αδέρφια. Πάριος Χρονικός, Αριστοτέλης και Απολλόδωρος: Ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα είχε επίκεντρο τον ποταμό Αχελώο και οι Γραικοί γρήγορα μετονομάστηκαν σε Έλληνες, ενώ οι Μακεδόνες και οι Μάγνητες διατήρησαν για πολύ το όνομά τους. Θουκυδίδης και Ησίοδος: Μέχρι τα τρωικά δεν υπήρχε κοινό εθνικό όνομα για όλους τους Έλληνες, επειδή η αρχαία Ελλάδα δεν ήταν ενιαίο κράτος, αλλά αποτελείτο από πολλές πόλεις-κράτη. Ηρόδοτος: - Οι Μακεδόνες ήταν δωρικής καταγωγής, ίδιου έθνους με τους Σπαρτιάτες, εκείνου που στη μεν Πελοπόννησο λεγόταν «δωρικό» στη δε Πίνδο «Μακεδνό». - Ο Αντιβασιλέας (και μετέπειτα βασιλιάς) Αμύντας της Μακεδονίας διαμηνύει στο βασιλιά της Περσίας Φαρναβάζο ότι είναι Έλλην (Ηρόδοτος Ε, 20). - Ο βασιλιάς της Μακεδονίας Αλέξανδρος Α’ , γιος του Αμύντα, κατεβαίνει στην Αθήνα και προειδοποιεί ως Έλλην, καθώς λέει ο ίδιος σε λόγο του που έβγαλε στην Αθήνα, τους άλλους Έλληνες (Αθηναίους και Σπαρτιάτες) για την πρόθεση εισβολής των Περσών στην Ελλάδα « Άνδρες Αθηναίοι…. Δεν θα έλεγα αυτά τα λόγια, αν δεν φρόντιζα υπερβολικά για όλη την Ελλάδα εν γένει, γιατί και εγώ είμαι Έλληνας από παλαιά και δε βαστά η ψυχή μου να βλέπω την Ελλάδα υποδουλωμένη αντί ελευθέρας»…(Ηροδότου Ιστορία, βιβλίο Θ’ , 45). Στράβωνας: - αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες «Εστίν με ουν Ελλάς και η Μακεδονία, νυνί μέντοι τη φύσει των τόπων ακολουθούντες και τω σχήματι χωρίς έγνωμεν από της άλλης Ελλάδος τάξαι και συνάψαι προς όμορον αυτής Θράκης…»(Γεωγραφικά, 7). - αναφέρει ότι η Μακεδονία, που παλιότερα λεγόταν Ημαθία, ονομάστηκε έτσι από το όνομα κάποιου παλιού ηγεμόνα της (εννοώντας το γιο του Δία και της Πανδώρας) (Γεωγραφικά Ζ, απόσπασμα 11). Αρριανός (Ινδική, 4,33, σελίδα 195): Η γλώσσα και η γραφή των αρχαίων Μακεδόνων ήταν πάντα ελληνική, όπως πιστοποιείται από τα αρχαία γραπτά μνημεία (πινακίδες, νομίσματα κλπ) και από τις αναφορές των αρχαίων συγγραφέων, πρβ: «Εκεί (στην Ινδία) είδαν (οι ναύτες του Νεάρχου) κάποιον που φορούσε Ελληνική χλαμύδα, φερόταν όπως οι Έλληνες και μιλούσε Ελληνικά. Οι πρώτοι που τον είδαν λένε ότι έβαλαν τα κλάματα. Τόσο αναπάντεχο τους φάνηκε, μετά από τόσες συμφορές, να αντικρύσουν ένα Έλληνα και να ακούσουν την ελληνική γλώσσα. Τον ρώτησαν από πού έρχεται και ποιος είναι. Τους είπε ότι είχε φύγει από το στρατόπεδο του Αλέξανδρου και ότι το στρατόπεδο του Αλέξανδρου και

ότι το στρατόπεδο και ο ίδιος ο Αλέξανδρος δεν είναι μακριά. Χειροκροτώντας και φωνάζοντας πήγαν στον Νέαρχο. Παλαιά Διαθήκη (Δανιήλ Η και Μακκαβαίων Κεφ. 1, 1-10): Ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Μακεδόνες είναι Έλληνες. *** ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ: - Το ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες ή το ότι είχαν ίδια γλώσσα, θρησκεία, ήθη και έθιμα με τους άλλους Έλληνες αποδεικνύεται αδιάψευστα από τα αρχαία μακεδονικά μνημεία: νομίσματα, επιγραφές, τα μακεδονικά νομίσματα Φιλίππου κλπ. - Το ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες πιστοποιείται από το γεγονός ότι συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες, αφού στους Ολυμπιακούς αγώνες εκείνους επιτρέπονταν να συμμετάσχουν μόνο Έλληνες. Μάλιστα ο Πλούταρχος αναφέρει ότι την ημέρα που οι Μακεδόνες κυρίευσαν την Ποτίδαια έφθασαν τρία μηνύματα, που το ένα έλεγε ότι ο βασιλιάς των Μακεδόνων Φίλιππος κέρδισε στο αγώνισμα της ιππασίας στους Ολυμπιακούς αγώνες, το άλλο ότι γεννήθηκε ο Μ. Αλέξανδρος και το άλλο ότι οι Ιλλυριοί νικήθηκαν από τον Παρμενίωνα (Πλουτάρχου Αλέξανδρος 1 – 3). Αππιανός (εκ της Μακεδονίας 2): Οι Μακεδόνες κατάγονται από τους Αργείους «Οι Μακεδόνες καυχιούνται για την καταγωγή τους από τους Αργείους» Αισχύλος (Ικέτιδες 250): Ο Βασιλιάς του Άργους καυχιόταν στο γένος Πελασγός και το γένος των Πελασγών άρχει μέχρι της Παιονίας και του Στρυμόνος λέγοντας ότι είναι ποταμού. Απολλόδωρος (Γ 8): Τα παιδιά του Δία και της Νιόβης ήταν ο Άργος και ο Πελασγός απ΄ όπου οι Πελοποννήσιοι και άλλοι ονομάστηκαν Πελασγοί. Αναφέρει επίσης ότι γιος του Πελασγού ήταν ο Λυκάονας, ο βασιλιάς των Αρκάδων, που με πάρα πολλές γυναίκες απέκτησε 50 γιους, τους: Θεσπρωτό, Μάκεδνο, Μαίναλο, Φθίο, Λύκιο, Ορχομενό…, και έτσι, εννοείται οι Πελοποννήσιοι εξαπλώθηκαν στα διάφορα μέρη του αρχαίου γνωστού κόσμου.

Ανάδειξη πολιτισμού και επιχειρήματα που χρειάζονται όλοι οι Έλληνες αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας. Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Καμπόσος μας έκανε όλους υπερήφανους.


Ο ΔΗΜΟΤΗΣ...Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

7

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών έχει ξεκινήσει τον καθαρισμό του χώρου που θα κατασκευαστεί το κολυμβητήριο (Γαλακτοκομικό) και εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να αναλάβει ο εργολάβος τις εργασίες. Αυτή τη στιγμή ο φάκελος με όλα τα έγγραφα του κολυμβητηρίου βρίσκεται στο ελεγκτικό συνέδριο και αναμένεται η έγκριση του εντός των ημερών ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες!

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Με χρηματοδότηση του δήμου, θα γίνει και η κατασκευή του κολυμβητηρίου!! Ο Δήμος με χρηστή διοίκηση και σωστή διαχείριση των λιγοστών οικονομικών πόρων καταφέρνει όσα δεν κατάφερε στο παρελθόν καμία δημοτική αρχή!!!

Γα%^&%τε στη φωνή…σας το έφτιαξε και αυτό!

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την υδροδότηση των περιοχών Μοναστηράκι Μυκήνες Φίχτια Υπό ένταξη και η υδροδότηση Κουτσοποδίου Επιτέλους το νερό που είναι το πολυτιμότερο αγαθό έρχεται η ώρα να φτάσει το Βόρειο τόξο του Δήμου μας που υποφέρει. Ο Δήμαρχος Καμπόσος δίνει μάχη για να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!

Ναι έτσι είναι! Εσείς οι λίγοι που γκρινιάζατε για το παρκινγκ, ότι δεν βρίσκετε να παρκάρετε, ότι δεν δουλεύουν τα μαγαζιά γιατί δεν έχουμε παρκινγκ, ότι χρειάζεστε θέσεις ελεύθερης στάθμευσης για να έχουμε επισκέπτες κλπ. Ορίστε πάρτε το πάρκινγκ 300 μέτρα από τον Άγιο Πέτρο με 500 θέσεις σταθμεύσεις και δεν πάει κανείς να παρκάρει εκεί. Άρα δεν σας φταίει ο Καμπόσος για τίποτα- γ@#$%^&τε και σας το έφτιαξε αλλά εσείς το μόνο που θέλατε ήταν να γκρινιάξετε. Πάντα θα βρίσκετε κάτι να γκρινιάζετε αλλά μέσα σας ξέρετε ότι ΜΟΝΟ Ο ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!! Με αγανάκτηση

Παρκαδόρος

Πάντα σε επικοινωνία με τον πολίτη μέσω του kamposos.gr, Ποιος άλλος δήμαρχος κάθε Παρασκευή δίνει λογαριασμό στους δημότες του και απαντά στα ερωτήματα τους;; Μόνο ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος μέσω του προσωπικού του website kamposos.gr ενημερώνει και απαντά για τα

facebook.com/DimitrisKamposos2

θέματα του Δήμου Άργους Μυκηνών και των πολιτών του. Για να παρακολουθήσετε τις παρεμβάσεις του Δημάρχου μπείτε στο kamposos.gr και κάντε κλικ στο “Σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο.”

Ξεκίνησε η μείωση των Δημοτικών Τελών ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ Τα δημοτικά τέλη καλύπτουν τα έξοδα των υ π η ρ ε σ ι ώ ν καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ισόποσα με τα έσοδα. Δηλαδή όσα έξοδα κάνεις τόσα έσοδα πρέπει να έχεις ως δήμος. Καλύπτουν υπηρεσίες καθαριότητας των οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, της περισυλλογής, αποκομιδής και διαθέσεως απορριμμάτων, τα έξοδα των καυσίμων και τη συντήρηση των απορριμματοφόρων, τις επισκευές τους, την τυχόν αγορά νέων και το προσωπικό που εργάζεται στην αντίστοιχη κατηγορία. Στον ηλεκτροφωτισμό καλύπτουν το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος στη ΔΕΗ για το φωτισμό δηλαδή των κοινόχρηστων χώρων, την επέκταση

του δικτύου φωτισμού την συντήρηση των φωτιστικών σωμάτων, την αλλαγή των καμένων λαμπτήρων και την μισθοδοσία των υπαλλήλων στον τομέα αυτόν. Επιβάλλονται γενικά για κάθε κοινοτική υπηρεσία ανταποδοτικού χαρακτήρα. ΠΩΣ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ Στο παρελθόν υπήρξε αναπροσαρμογή προς τα πάνω των δημοτικών τελών επιβεβλημένη κυρίως για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας και της Εγκατάστασης Προσωρινής Διαχείρισης Μη Επικινδύνων Αστικών Στερεών Αποβλήτων. Το κόστος λειτουργίας του εργοστασίου είχε προσδιοριστεί στα 55,55 ευρώ/τόνο. Μετά το διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος, με συμμετοχή πολλών εταιρειών η τιμή έπεσε στα 29,45 Ευρώ/τόνο. Έτσι μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη από τα 2,20 ευρώ πχ. στις οικίες για το Άργος στα 2,05 ευρώ, (μείωση 6,82%) και στα βιομηχανικά κτήρια από 3,99 σε 2,99 Ευρώ, ήτοι μείωση 25,02 %. Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο οι Δημότες θα γλυτώνουν 400.000 ευρώ.


8

Ο ΔΗΜΟΤΗΣ...Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Με πάθος, ενθουσιασμό και εκδηλώσεις λατρείας ανταποκρίθηκε ο κόσμος στην ομιλία Καμπόσου Πύργος Ηλείας (18 Μαρτίου 2018)

Περίπου 3.000 Έλληνες, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στην πλατεία Κολοκοτρώνη (ΟΤΕ) του Πύργου, στο μεγάλο τοπικό συλλαλητήριο κατά της πρόθεσης των μεγάλων κομμάτων να παραχωρήσουν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

στην εξέδρα 30 περίπου λεπτά. Όταν ο Δημήτρης Καμπόσος τελείωσε την ομιλία του, χρειάστηκε περισσότερα από 30 λεπτά για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις εκδηλώσεις λατρείας και στα αιτήματα για φωτογράφιση μαζί του. Και ήταν πολλοί αυτοί που του ζητούσαν, επίμονα, να προχωρήσει μπροστά ηγούμενος πολιτικού κόμματος. Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Επισκόπου Πύργου κ.κ. Γερμανού, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής και πολλοί αιρετοί και μέλη ΔΣ Φορέων της πόλης. Χαιρετισμούς έκαναν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Γιώργος Κουρκούτας (Θεολόγος) και Χάρης Μιχαλακόπουλος (επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αναγέννηση στο Δήμο Πύργου»). Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν 200 περίπου νέοι από την Πάτρα και την Καλαμάτα καθώς και 40 περίπου αιρετοί και μη που ήρθαν στον Πύργο με τα αυτοκίνητά τους.

Παιχνίδια του φακού...η στιγμή έδωσε την ρομφέα στα χέρια του Δημάρχου Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, οικονομικής δυνατότητας και μορφωτικού επιπέδου (με έντονη παρουσία νέων), ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής, και αψηφώντας την συνεχή βροχή (μέχρι τις 11.00) δημιούργησαν συγκλονιστική ατμόσφαιρα, ανταποκρινόμενοι με πάθος και συνθήματα στους χαιρετισμούς των οργανωτών και στις ομιλίες του Γιώργου Δόξα και του Δημήτρη Καμπόσου. Χαρακτηριστικό του παλμού που μετέδωσε ο Δήμαρχός μας με την ομιλία του είναι ότι, ενώ μίλησε μόνον 18 λεπτά, με συνθήματα και χειροκροτήματα τον διέκοπταν συνεχώς με αποτέλεσμα να παραμείνει

Δήμαρχε βγάλε μια φωτογραφία μαζί μου, να την δείξω στους συμμαθητές μου, όταν τους μιλάω για εσένα

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018) Στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, μοίρασε περισσότερα απο 2.000 αντίτυπα με το ψηφίσμα του Δημοτικού Συμβουλίου (που αρνήθηκε να υπερψηφίσει η παράταξη Νικητόπουλου) και πέτυχε να ακουστεί απο τους ομιλητές ότι “οι Μακεδόνες Βασιλείς κατάγονται απο το Άργος”.


Ο ΔΗΜΟΤΗΣ...Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

9

ΔΡΑΣΕΙΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΘΥΜΙΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018)

Καμπόσος: Οι Μακεδόνες βασιλείς κατάγονται απο το Άργος

Ένα εκατομμύριο Έλληνες που ήταν παρόντες και περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια που το παρακολούθησαν από τους δέκτες τους και τους υπολογιστές τους σε όλο τον κόσμο, έμαθαν την ιστορική αλήθεια και ένιωσαν την καρδιά τους να σκιρτά από το πάθος του Δημάρχου Άργους Μυκηνών. Είναι χαρακτηριστικό ότι (πλην του Μίκη Θεοδωράκη) ο Δημήτρης Καμπόσος ήταν ο ομιλητής που διακόπηκε τις περισσότερες φορές από όλους με συνθήματα που φώναζε ο κόσμος.

Ψηλά τις σημαίες! Ψηλά το κεφάλι! Δεν σκύβουμε… Δεν σταματάμε»!

Η ομιλία που ξεσήκωσε τον κόσμο στο Σύνταγμα «Το Άργος είναι εδώ! Η γενέτειρα του Μεγάλου των Μεγάλων, που προσπαθούν έντεχνα να αποσιωπήσουν, είναι εδώ. Βροντοφωνάζει σε όλη την οικουμένη ότι η Μακεδονία είναι μία. Το όνομά της δεν παζαρεύεται. Η γενιά του Μ. Αλεξάνδρου, το ξέρουν όλοι, το έχει γράψει ο πατέρας της Ιστορίας ο Ηρόδοτος, ο Θουκυδίδης, ο Καλλισθένης, ο Πλούταρχος, που είπαν ότι η γενιά των Ποιμενιδών, των Ηρακλειδών, ξεκίνησε από το Άργος για να πάει στη Μακεδονία και να μεταλαμπαδεύσει το φως των Δαναών σε όλο τον πλανήτη. 2.700 χρόνια δεν μπορούν να καλυφθούν με ψέματα 20 χρόνων. Κυβερνήσεις που δεν έχουν δύναμη ψυχής,

που σκύβουν το κεφάλι, που οδηγούν τους λαούς σε μνημόνια, να τους απαξιώσουν να τους εξαθλιώσουν, να τους γονατίσουν και να τους κλέψουν. (Διακοπή Καμπόσου από συνθήματα) Η Μακεδονία, το ξέρουν όλοι, είναι Ελληνική! Ελληνίδες και Έλληνες πατριώτες, εδώ δεν μας έφερε κανένα κόμμα, εδώ μας έφερε η συνείδησή μας, η συνείδηση των Ελλήνων. Να φωνάξουμε δυνατά «κάτω τα χέρια από την ιστορία μας. Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία (Διακοπή Καμπόσου από συνθήματα). Μέχρι σήμερα ξέραμε όλοι, τους κλέφτες και τους κακοποιούς να θέλουν να αλλάζουν ονόματα. Γιατί δεν κρατάνε το δικό τους όνομα; Vardaska ήταν το όνομά τους. Γιατί θέλουν να

κλέψουν το δικό μας; Γιατί λένε ψέματα; Έλληνες δεν είναι μόνο τα δέκα εκατομμύρια στην πατρίδα μας. Είναι τα άλλα τριάντα σε όλο τον πλανήτη και Έλληνες είναι όλοι εκείνοι που έχουν σπουδάσει την Ελληνική Παιδεία. Είναι εκατομμύρια οι Έλληνες… Έλληνες σηκώστε, μωρέ, ψηλά το κεφάλι. Σηκώστε τις σημαίες… σηκώστε τις σημαίες… ψηλά τις σημαίες! (Διακοπή Καμπόσου από συνθήματα). Το Άργος έστειλε στα πέρατα της γης το μήνυμα, και το έγραψαν όλοι, και τους το ξαναλέμε άλλη μια φορά. Ανοίξτε τα βιβλία της Ιστορίας. Διαβάστε τι έγραψε ο Ηρόδοτος. Πως θα μεταφράσετε Σκοπιανοί το όνομα Αλέξανδρος; Πως θα μεταφράσετε στα σλάβικα το όνομα Μακεδονία; Η Μακεδονία είναι μία… η Μακεδονία των Ελλήνων.

Ψηλά τις σημαίες! Ψηλά το κεφάλι! Τον αγώνα τον συνεχίζουμε Έλληνες! Δεν σκύβουμε… Δεν σταματάμε»!


Ο ΔΗΜΟΤΗΣ...Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

10

Συγχαρητήρια στον Νίκο Μουσταϊρα O Δημήτρης Καμπόσος συγχαίρει για την επιτυχία του τον αθλητή Νίκο Γ. Μουσταΐρα, ο οποίος στις 10 Μαρτίου 2018 αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας 2018 στην κατηγορία Blue belts, middleweight, master 2, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Brazilian Jiu Jitsu (GI) 2018, που έλαβε χώρα στην Αθήνα. Ο Αργείος Πρωταθλητής έλαβε μέρος σε τρεις συνεχόμενους αγώνες,πετυχαίνοντας ισάριθμες υποταγές. Ο Νίκος Μουσταΐρας, που ζει και εργάζεται στη Λεμεσό της Κύπρου ανήκει στον Σύλλογο Gracie Barra Cyprus. Kαλή επιτυχία στην επόμενη δοκιμασία του Νίκου Μουσταίρα στο Open της Ρώμης σε μερικές εβδομάδες!

Πολύχρωμη καρναβαλική παρέλαση στη Νέα Κίο

Συγχαρητήρια Δημάρχου για 2ο ΓΕΛ Θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά του 2ου ΓΕΛ Άργους για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Χάντμπολ. Αποτελεί τιμή για τον Δήμο Άργους Μυκηνών η κάθε επιτυχία των νέων στον αθλητισμό και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες των αθλητών και ιδιαιτέρως των μαθητών και των γονέων τους που κάνουν μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουν τα παιδιά τους. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Άργους στους προπονητές τους και στους γονείς για την μεγάλη αυτή επιτυχία. Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟ

Γιώργος Μουσταϊρας:"Αναγνωρίζω την εθνική πρωτοπορία του Δημήτρη Καμπόσου" Σε καιρούς που η Πατρίδα και η Κοινωνία της δοκιμάζονται ως προς την προοπτική της επιβίωσής τους, όσοι αισθανόμαστε υπεύθυνοι απέναντι σ’ αυτόν τον τόπο οφείλουμε να παραμερίζουμε εγωισμούς και διαφορετικές οπτικές των επιμέρους θεμάτων προς όφελος του κοινού καλού. Γι’ αυτό, αναλαμβάνοντας την ευθύνη απέναντι στην ιστορία μου και αναγνωρίζοντας την εθνική πρωτοπορία του Δημήτρη Καμπόσου στην μάχη που οφείλουμε να δώσουμε όλοι μας για τα απαράγραπτα Εθνικά Δίκαια απέναντι στην Ιστορία και την ακεραιότητα της Μακεδονίας μας, στέκομαι δίπλα του, χωρίς να επιθυμώ κανένα αντάλλαγμα πλην του δικαιώματος της συμμετοχής στον κοινό Αγώνα. Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

ΕΙΠΑΝ Όπως μάθαμε ο διακεκριμένος ιατρός Γιάννης Γκούβερης είπε δημοσίως για τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο: «Ο Καμπόσος είναι ΔΥΝΑΜΗ και OΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!» Και την αλήθεια είπε ο γιατρός! Την αποδοχή όλων έχει ο Δημήτρης Καμπόσος και όχι άδικα γιατί όλοι βλέπουν τα έργα , όλοι βλέπουν τις δράσεις και την δυναμικότητα του.

Με σύνθημα το κέφι και την ζωντάνια μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές ζωντάνεψαν το έθιμο της Αποκριάς στην Νέα Κίο, με την καρναβαλική παρέλαση που διοργάνωσε η ΚΕΔΑΜ. Ομάδες καρναβαλιστών από την Νέα Κίο αλλά και από το Σκαφιδάκι και τον Ίναχο έδωσαν ένα όμορφο θέαμα που το χάρηκαν καρναβαλιστές και ο πολύ κόσμος που παρακολούθησε το δρώμενο.


Ο ΔΗΜΟΤΗΣ...Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

11

Χρυσό για το Αργείτικο Καρναβάλι 2018 Ο Καμπόσος έκανε το Άργος πόλο έλξης με εκδηλώσεις που έγιναν θεσμός Xορταστική σε θέαμα και με μεγάλη συμμετοχή η καρναβαλική παρέλαση του Άργους. Πάνω από 1500 καρναβαλιστές και 45 άρματα με αμείωτο κέφι συνόδεψαν τον βασιλιά καρνάβαλο στο ταξίδι του προς την καύση. Βασίλισσα του Καρναβαλιού ήταν η Γεωργία Λιανέρη και παρουσιαστής ο Tonis Sfinos σε ένα καρναβάλι που γίνεται ολοένα και καλύτερο και θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στα κορυφαία της

Πελοποννήσου, με εκτός ανταγωνισμού αυτά της Πάτρας και της Καλαμάτας που έχουν περάσει ήδη σε άλλο επίπεδο. Τα χέρια τους έτριβαν οι καταστηματάρχες αφού όλο το τριήμερο

δούλευαν σαν τρελοί! Τα μαγαζιά γέμισαν με κόσμο όλη την εβδομάδα ενώ μεγάλη επιτυχία είχε και το νυχτερινό αποκριάτικο πάρτυ που έγινε παραμονές της καρναβαλικής παρέλασης.

Πριν τον Καμπόσο όλοι πήγαιναν σε άλλες πόλεις να διασκεδάσουν Από την πρώτη θητεία του ο ΚΑΜΠΟΣΟΣ έβαλε στόχο και τον πετυχαίνει:

Το Άργος ΞΑΝΑΖΕΙ !


Ο ΔΗΜΟΤΗΣ...Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

12

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ Να τα έργα μας στην περιφέρεια του Δήμου ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

Άργους Μυκηνών

Κατασκευή βάσεων κερκίδων γηπέδου Κιβεριου

Ολοκλήρωση ηλεκτροφωτισμού δημοτικού αθλητικού κέντρου Άργους

Κατασκευή χλοοτάπητα και βάσεων κερκίδων στο γήπεδο Μουσικού σχολείου ΤΚ Προσύμνης

Η Τ Ο Δ Ο Τ Α Μ Η

Ρ Χ Ο Τ Υ

Α

Ασφαλτόστρωση δρόμων λόφου ασπίδας ΔΚ Άργους

Επούλωση λάκκων

8

Γήπεδο 5x5 στο Μαλαντρένι Oλοκληρώνεται εντός του επόμενου διαστήματος

Ανάπλαση πλατείας Σχοινοχωρίου

Φωτισμός λιμένα Νέας Κίου

Η Σ

Επιστρώσεις με κυβόλιθους στην παράλια Νέας Κιού

Kατασκευή ΓεώτρησηςΤΚ Λιμνών

Διαμόρφωση λΙμενα Νέας Κίου

Διαμόρφωση Εξωτερικού χώρου γηπέδου Κουτσοποδίου

Κατασκευή βάσης κερκίδας

Κατασκευή γεφυριού στην εκβολή της Λέρνης

Kατασκευή πλατείας ΗρώωνΤΚ Λιμνών

Διαμόρφωση και συντήρηση πλατείας Κουρτακίου

Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην ΔΕ Αχλαδοκαμπου

Παρεμβάσεις σε υφιστάμενο κτήριο για την στέγαση του λαογραφικού μουσείου Νέας Κίου

Επέκταση φωτισμού

Διαμόρφωση προαύλιο χώρου δημοτικού σχολείου Ινάχου

Διαμόρφωση παιδικής χαράς στην ΤΚ Μύλων


Ο ΔΗΜΟΤΗΣ...Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

13

Επεμβάσεις στην πλατεία Κατριλιωτη στην ΔΕ Νέας Κίου

ΗΜ ΑΤ Ο

Κατασκευή χλοοτάπητα γηπέδου Κεφαλαριου

Υπαίθριο γυμναστήριο Νέας Κίου.

Διαμόρφωση εισόδου Αργούς νότιο τμήμα

Διαμόρφωση χώρου για την κατασκευή χλοοτάπητα του γηπέδου του Σκαφιδακιου

ΑΥ

ΤΟ

ΧΡ

Υπαίθριο γυμναστήριο Νέας Κίου.

Αποπεράτωση ξενώνα Αχλαδοκαμπου

ΔΟ ΤΗ Σ

Συντήρηση πλατείας Προσυμνης

Η

Να τα έργα μας στην περιφέρεια του Δήμου Άργους Μυκηνών

Καθαρισμός Λέρνας σε τακτά χρονικά διαστήματα

Επισκευή δικτύου ύδρευσης στο Καπαρέλι

Καθαρισμός χανδάκων

Επισκευή δικτύου ύδρευσης στο Γυμνό

Αποκατάσταση φθορών οδοστρωμάτων

Ασφαλτόστρωση στην Δ.Ε. Κουτσοποδίου στην «Στράτα» Μαλανδρενίου


14

Ο ΔΗΜΟΤΗΣ...Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών διαμέσου των Σχολικών Επιτροπών προσφέρει στους μαθητές ολόκληρου του Δήμου

Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση όλα τα σχολεία του δήμου λειτουργούν σωστά με μόνο στόχο των Σχολικών επιτροπών να μη λείψει τίποτα από την εκπαίδευση. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών με δήμαρχο εκπαιδευτικό, δεν θα μπορούσε να μην δώσει βαρύτητα στα σχολεία και τις ανάγκες τους. Οι οδηγίες του ήταν σαφής : Ξεπεράστε όλοι τον εαυτό σας για να μη λείπει τίποτα από τους μαθητές μας. Αυτή τη δύσκολη σχολική χρονιά έγιναν από τις σχολικές επιτροπές σημαντικές παρεμβάσεις όπως: - Βάψιμο σχολείων - Μονώσεις ταρατσών - Αλλαγή πινάκων στις αίθουσες στο 4ο Δημοτικό

- Περίφραξη στα σχολεία Κεφαλαρίου και Λιμνών - Αγορά καινούργιων πυροσβεστήρων σε όλα τα σχολεία - Προμήθεια κλιματιστικών και σομπών - Επισκευή μπασκετών 6ου Δημοτικού Κεφαλαρίου και χώρων αθλοπαιδιών σε: - 8ο νηπιαγωγείο - 4ο νηπιαγωγείο νηπιαγωγείο Σκαφιδακίου - νηπιαγωγείο Λυρκείας - Επισκευή τουαλετών - Εγκατάσταση τουαλετών 7ο νηπιαγωγείο Άργους - Καινούριες πόρτες στο σχολείο των Μύλων - Σύνδεση ιντερνετ στο σχολείο της Σκοτεινής - Εξοπλισμός γραφείων - Συνδιοργάνωση 4ου μαθητικού Φεστιβάλ - Κιγκλιδώματα στα παράθυρα 3ου Λυκείου , ΕΠΑΛ, Κεφαλαρίου, Σκαφιδακίου, Μύλων & Κιβερίου

Βυζαντινό Μουσείο Άργους

Έπιασαν τόπο οι φωνές του Καμπόσου και τελικά ξεκίνησε την λειτουργία του το Βυζαντινό μουσείο Άργους τη στιγμή που η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης εδώ και χρόνια δεν είχε ούτε ένα μουσείο ανοιχτό!!! 700 περίπου μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν, τους δύο πρώτους μήνες του 2018, το Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας που στεγάζεται στο κτήριο των στρατώνων του Καποδίστρια στο Άργος. Οι επισκέψεις έγιναν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών τους, στα πλαίσια υφισταμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Να σημειώσουμε ότι το εξαιρετικό αυτό Μουσείο, που παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό, φιλοξενεί περισσότερα από 400 εκθέματα από την περιοχή, που επιτρέπουν σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει τον τρόπο ζωής και τον βαθμό ανάπτυξης, των χρόνων εκείνων. Μερικά απο τα σχολεία που ξεναγήθηκαν τους δύο πρώτους μήνες του 2018 είναι: * Η πέμπτη τάξη του 3ου δημοτικού σχολείου Ναυπλίου, * Το δημοτικό σχολείο Αρχαίας Επιδαύρου, * Το νηπιαγωγείο Αγ. Τριάδας δήμου Ναυπλιέων, * Το δημοτικό σχολείο Αγ. Ανδρέα Άστρους, * Το δημοτικό σχολείο Αραχναίου, * Ο παιδικός σταθμός Ναυπλίου «Παιδική Αγκαλιά». και πολλά άλλα ακόμα Οι ξεναγήσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες.


Ο ΔΗΜΟΤΗΣ...Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

15

Καμπόσος και Νεολαία… μια αμφίδρομη σχέση Μας Στηρίζει….. Είμαστε Μαζί του! Μας ανοίγει Δρόμο….. του δείχνουμε Εμπιστοσύνη! Μας δίνει Ελπίδα….. του δίνουμε Πίστη! Μας λέει Αλήθειες….. του δίνουμε Λατρεία! Μας ζητάει Αγώνες….. του δίνουμε Νίκες!

Ο καναπές βλάπτει σοβαρά την ελευθερία Η παρουσία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών στη συγκέντρωση για το Μακεδονικό αποδεικνύει ότι ο Δημήτρης Καμπόσος έχει αντιληφθεί πλήρως το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. Ότι αυτός ο αγώνας απαιτεί διάρκεια συνέχεια συνέπεια συνοχή μαζικότητα και πολλά άλλα που θα

λειτουργούν σαν κόκκινος σηματοδότης σε αυτούς που διοικούν την χώρα και στην σκέψη να λειτουργήσουν ενδοτικά. Δεν έληξε η υποχρέωσή μας απέναντι στο Έθνος με την παρουσία μας στα μεγάλα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών Δεν ήταν το θέμα να κάνουμε δύο μεγάλες συγκεντρώσεις και να αράξουμε στον καναπέ καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση Απέναντι στην όποια δράση που υπονομεύει τα συμφέροντα του Έθνους πρέπει να υπάρχει μία διαρκής δράση που να καταστρέφει τα σχέδια τους. Αν θεωρείται αυτονόητο το ότι θα ζούμε ελεύθερο μάλλον έχετε χάσει επεισόδια. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο πλέον. Με νύχια και με δόντια πρέπει να πολεμάς συνέχεια για να μην χάσεις όλα όσα σου άφησαν οι προηγούμενοι . Είναι πολύ απλό: περισσότερος καναπές περισσότερες πιθανότητες να πιαστείς για μία ακόμη φορά στον ύπνο. Να γυρίσεις στο σημείο μηδέν και να μην σου φτάνουν ούτε 500 χρόνια σκλαβιάς για να ζήσεις ξανά ελεύθερος. Ο καναπές βλάπτει σοβαρά την ελευθερία. Γεώργιος Αργυρίου, εφηµερίδα ¨Αργολική Ανάπτυξη¨

Τα κίνητρα και τα βήματα του Δημήτρη Καμπόσου στην εκστρατεία σύνδεσης του Μ. Αλεξάνδρου με το Άργος Είναι γνωστή η αγάπη και η πίστη του Δημήτρη Καμπόσου στο μεγαλείο της Ελλάδος και του Άργους. Είναι το Πιστεύω του που, δεν το δείχνει ευκαιριακά αλλά το, σχεδιάζει και προσπαθεί γι’ αυτό. Μόνιμος στόχος του να αναδείξει την ιστορία του Άργους και των Αργείων. Να κάνει κοινωνούς τους σημερινούς Αργείους και να υψώσει στην εκτίμηση όλων των Ελλήνων την πόλη του. Πόσοι, στ’ αλήθεια θυμόντουσαν την σχέση του Άργους με τη γενιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Ήταν μια ξεχασμένη υπόθεση, για την οποία μιλούσαν κάποιοι καθηγητές και μελετητές της ιστορίας. Σήμερα, έχει γίνει κτήμα εκατομμυρίων Ελλήνων και ξένων. Δεν έγινε χωρίς κόπο και σχέδιο αυτή η προσπάθεια. Αν ψάξουμε στα χρόνια της δημαρχίας Καμπόσου, θα βρούμε το αποτύπωνα αυτού του μεγάλου σχεδιασμού. Πρώτα, διοργάνωσε ένα Επιστημονικό Συνέδριο για την καταγωγή των Αργείων και την σύνδεσή τους με τους Ηρακλειδείς! Μετά έφερε στη δημοσιότητα το περίφημο βιβλίο για το Άργος το πολυδίψιον! Στη συνέχεια έφτιαξε την πιο σύγχρονη Αίθουσα Τέχνης της Πελοποννήσου και την ονόμασε «Μέγας Αλέξανδρος»! Σχεδίασε και έφερε εις πέρας την αδελφοποίηση με τον Δήμο Βέροιας, όπου υπάγεται η Βεργίνα! Καθιέρωσε ως προορισμό της 5θήμερης εκδρομής των μαθητών της Γ’ Λυκείου, τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, φέρνοντας τους νέους Αργείους σε επαφή με το ιστορικό τους παρελθόν. Ζήτησε και εγκρίθηκε το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου (πλην της παράταξης Νικητόπουλου) για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και την σύνδεση της γενιάς του Μ. Αλεξάνδρου με το Αρχαίο Άργος.

Πήγε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, μοίρασε χιλιάδες αντίτυπα από το Ψήφισμα και έπεισε τον κεντρικό ομιλητή να αναφερθεί, εκτός κειμένου, στο Άργος ως τόπου καταγωγής της γενιάς του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου. Έγινε μέλος της Επιτροπής διοργάνωσης του συλλαλητηρίου των Αθηνών και ως πρώτος ομιλητής, ξεσήκωσε τον κόσμο, με αποτέλεσμα να μάθουν για το Άργος και την σχέση του με τους Μακεδόνες Βασιλείς, δεκάδες εκατομμύρια Έλληνες και ξένοι, σε όλο τον κόσμο. Ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ένωσης συγγραφέων Κατερίνης και υπήρξε ο Κεντρικός ομιλητής σε μεγάλη εκδήλωση για την Μακεδονία όπου πάλι ανέδειξε την ευθεία σχέση Άργους και Μακεδόνων βασιλέων Τέλος (προς το παρόν) αποδέχτηκε την πρόσκληση των διοργανωτών και έγινε ο κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, κάνοντας τον κόσμο να παραληρεί και μεταφέροντας την ιστορική γνώση του δεσμού αίματος των Αργείων με τον Μέγα Αλέξανδρο. Η σύνδεση του Άργους με τον Μ. Αλέξανδρο φέρνει σαν πρώτο αποτελέσματα την επαναφορά στο προσκήνιο της δημοσιότητας τον Δήμο Άργους Μυκηνών. Σαν φυσικό επακόλουθο θα έχουμε την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη. Ο Δημήτρης Καμπόσος, σχεδίασε και έκανε πράξη αυτό που όλοι ζητούν, την σύνδεση της ιστορίας με την επισκεψιμότητα ενός τόπου. Οι Αργείοι θα απολαύσουν το αποτέλεσμα και ο Καμπόσος την ικανοποίηση πως υπηρέτησε, το όνειρό του, τον Δήμο του και την Ελλάδα. Πολύδωρος Ιππ. ∆άκογλου akromolio.gr

ΚΑΤΕΡΙΝΗ (Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018)

Καμπόσος: «Θα είμαι παρών, όπου μου το ζητήσουν» Προσκεκλημένος της Ενώσεως Συγγραφέων Πιερίας του Ιδρύματος Ιωάννας και Πασχάλη Τερζή, και της ηλεκτρονικής εφημερίδας Pieria News, ο Δήμαρχός μας Δημήτρης Καμπόσος πήγε στην Κατερίνη, όπου και μίλησε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, στο εκθεσιακό κέντρο «Εκάβη». Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρώην Δήμαρχος Αιγινίου Πιερίας, κ. Αναστάσιος Τερζής, εκπρόσωποι φορέων καθώς και ο δημοσιογράφος του Pieria News, κ. Άκης Ρούσσος.


Μεγάλη Παρασκευή στο Άργος

öĥąĊċĉƝíæ)ąĦĐċĉ

âēďģąĊēĉƝóŵĦĆēĉ

Profile for Αλλαγή Πορείας

Ο ΔΗΜΟΤΗΣ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2018  

Ο ΔΗΜΟΤΗΣ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

Ο ΔΗΜΟΤΗΣ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2018  

Ο ΔΗΜΟΤΗΣ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

Profile for 19507
Advertisement