Page 1

FITXA DE LECTURA

Fitxa bibliogràfica

Autor o autora:​Alvaro Colomer i Antoni lozano

Títol: ​Terror a la xarxa

Il·lustrador-a: ​No hi ha

Editorial i Col·lecció: ​Edebé, Terror a la xarxa.

Població: ​Barcelona

Nombre de pàgines: ​205

Data d’inici: ​2/3/2018

Data de finalització: ​9/3/2018

Hores que has necessitat per llegir-lo -aproximadament-: ​8 hores


1. ESTRUCTURA DE L’OBRA Indica on comença i on acaba la ​introducció, el nus i el desenllaç.​Cal que escriguis les frases i que referenciïs la pàgina. Introducció:​​Alguna cosa amoïnava en Jonathan. (Pàg. 9). → Mentre esperava que passes algun taxi, va intentar trucar un cop més al mòbil d’en Saturn. I, de nou, el <Nitxe> dels nassos. (Pág. 45). Nus: ​El taxista, l’observava pel retrovisor i la Nerea pensava que hi havia alguna cosa estranya en la seva mirada. (Pàg. 47). → -Agafa-la!- va sentir que cridava l’home de l’ull de tauró. (Pàg 147). Desenllaç: ​El trànsit havia minvat força a aquelles hores de la nit. (Pàg. 145). → Algú hi havia fet una pintada: (Pàg. 205).

2. ELEMENTS DE LA NARRACIÓ 2.1.Personatges 1. Nom del o dels protagonistes i antagonistes (o personatges negatius) Nerea, Derek i el Alex, el Harry i la ombra( son els personatges negatius. 2. Els trets físics més rellevants del/la protagonista Es una nena no massa atleta, però no aparenta grassa. 3. Els trets físics més rellevants de l’antagonista El harry es fort i rapid, té un ull de cada color. 4. Per què et sembla que és l’antagonista o el personatge negatiu? Perque odia els nens i adolescents. 5. Quina és la manera de ser del/la protagonista? La nerea, perque es una nena a la que se li mor els pares i es bona persona, i es forta en si. 6. Quina és la manera de ser de l’antagonista (o personatge negatiu) Perque es mala persona. 7. Explica la manera de ser, d’actuar o de vestir d’un personatge del llibre que t’hagi


cridat l’atenció L’ombra, ja que té un ull de vidre, i es un home musculat.

2.2.Espai Busca en el llibre la descripció d'un paisatge, d'un objecte i d'un ambient; cita la pàgina on ho has trobat i copia el fragment que t'hagi agradat més. Objecte: ​(Pàg 194): El maletí contenia una col·lecció d’imposants ganivets de caça, tan esmolats i lluents que podrien tallar un rinoceront per la meitat. Ambient: ​(Pàg. 17): La por li va fer un nus a la panxa. El fred s’havia intensificat i li feia exhalar glopades d’aire gèlid, la foscor semblava encara més insondable que abans i el silenci ve esdevenir eixordador. Paisatge: ​ (Pàg. 108) A la seva esquena hi havia penjat un pòster d'Evils i Pekin, el grup preferit de la Nerea, i una prestatgeria plena de llibres amb uns títols que no es poden discerní a través de la pantalla.

Fes un llistat dels diversos llocs que apareixen a l’obra, escriu al costat si són ficticis o reals. Taxi: Real Escola: Fictici

2.3.Temps a)Temps narratiu. Quant temps transcorre des que comença l’obra fins que acaba? En tres setmanes. b) Temps històric. En quina època històrica està ambientada l’acció? A l’any 2011

2.4. Narrador. Qui explica els fets que transcorren a l’obra? En quina persona verbal parla el narrador? Parla en tercera persona, el narrador.


3. ARGUMENT, TEMA Resumiu l​’argument ​del llibre en unes 100 paraules.

L’ Alex, germà de la Nerea, l’ han reptat, i buscan el segrestador, el Derek (un noi que domina molt amb els ordinadors, intentaran saber qui es el segrestador, del Alex, i dels altres reptats. L’ alex viu a l’ universitat, la Nerea parla molt amb ell i no sap res. La Nerea creu que el seu germà (Alex) ha estat segrestat per culpa de Facebook (xarxa social), l’ ultim amic del Alex a Facebook va ser l’ombra, llavors fan que l’ inspector Harry els ajudi, al principi sembla bo, pero es dolent, ja que odia els nens i als adolescents. La Nerea al final sap on son segrestats, i ella guanya a tothom gracies a en Derek, llavors recuperan a l’ Alex i a els nens perduts, i tot torna a la rutina. Quin és el ​tema ​de la novel·la que has llegit? El llibre es de misteri.

❏ Segurament en el llibre que has llegit s’hi descriuen valors i sentiments: amistat, solidaritat, amor, constància, col·laboració, responsabilitat, etc. Escriu-ne tres que apareguin i fes referència a la pàgina. RECORDEU El tema d'una novel·la és la idea, la qüestió bàsica que ens vol explicar per mitjà de la narració d’uns fets. A partir del tema o la idea essencial es construeix la narració.

L’argument d’una novel·la és l’assumpte, el contingut essencial d’una narració. Respondria a preguntes com: què hi passa a la novel·la? quin és el fil conductor.

4. OPINIÓ PERSONAL 1. Digues la teva opinió sobre el llibre de manera general, si t’ha agradat o no, i el perquè. No, no m’ ha agradat, perque es fa molt pesat.


2. Explica el detall del llibre que més t'ha emocionat, interessat, divertit o sorprès, etc. ​M’ha agradat al final quan s’ enteren de qui ha reptat al Alex. 3. Ara, suposa que t’ha agradat. Anima un company/a a llegir aquest llibre, com si parlessis a un amic o una amiga, sense explicar-li l’argument ni el final. Has de llegirtel, t’ enganxarà, ja que t’ agrada el misteri t’ el has de llegir, ademes ensenya perque les tecnologia es perillosa. 4. Inventa un anunci per promocionar el llibre que has llegit. Ha de tenir text i imatge.

Fitxa de lectura  
Fitxa de lectura  

TERROR A LA XARXA

Advertisement