Page 10

minutul culinar

2

1

Miel copt cu salvie şi rozmarin

3

Este o reţetă tocmai bună pentru masa de Paşti, preluată de la bucătarul britanic Jamie Oliver. Salvia şi rozmarinul se găsesc în supermarketurile noastre.

MOD DE PREPARARE:

4 INGREDIENTE: miel piept de porc afumat – 150 g cartofi – 1-1,5 kg 7-8 fire de rozmarin sare după gust

5

PENTRU SOSUL DE IERBURI: o legătură de salvie proaspătă 4-5 fire de rozmarin proaspăt 3 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei de măsline zeama de la 1/2 lămâie sare după gust

6

Jumătate din salvie împreună cu căţeii de usturoi şi puţină sare se pisează în piuă. Se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie, puţin rozmarin tocat împreună cu restul salviei şi se amestecă bine. În carnea de miel se fac cu cuţitul 8-10 găuri oblice de 3-4cm care se lărgesc mai apoi cu degetul şi în care se toarnă sosul cu ierburi. Cu acelaşi sos se unge carnea de miel. Găurile se mai umplu cu felii subţiri de piept de porc afumat. Carnea de miel se pune la cuptor pe gratii, iar dedesubt se pune tava pentru copt în care se va scurge zeama aromată din miel şi în care veţi pune mai târziu cartofii. Temperatura recomandată: 250°C. După ce carnea de miel a stat la cuptor vreo 15 minute, curăţaţi şi fierbeţi 5 minute cartofii şi puneţi-i în tava cu sosul scurs de la carnea de miel. Adăugaţi rozmarinul proaspăt tocat, săraţi după gust şi amestecaţi bine. Întoarceţi carnea de miel de la cuptor pe o parte şi alta. Carnea de miel se coace timp de 70-80 minute, până se rumeneşte bine. Stingeţi focul şi lasăţi carnea să mai stea la cuptor încă vreo 15 minute după care poate fi servită. Poftă bună.

text » Sergiu Ţurcanu

7

8

15 minute / martie 2012  

Ed.18 a revistei 15 minute.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you