Page 1

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ – 15 Ιουνίου 2013 Στις 15 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο, στη μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου GALAXY, πραγματοποιήθηκε η αλλαγή διοίκησης του Ομίλου μας. Ο Πρόεδρος Στράτος Αδάμ παρέδωσε το τιμόνι τη διοίκησης στον νέο Πρόεδρο Ηλία Σιδηράτο. Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συναδέλφους Ροταριανούς που συμμετείχαν στην πολύ σημαντική αυτή για τον Όμιλο μας εκδήλωση.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Στράτος Αδάμ και ο εισερχόμενος Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Καβάλας, Ηλίας Σιδηράτος

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εψηφισμένος για την περίοδο 2013-2014, Διοικητής της 2484 ΠΔΡ, Βασίλης Μακρής, η Πρόεδρος του Ομίλου Καβάλα – Νεάπολις Άννα Παυλίδου καθώς και μέλη του Ομίλου, η Πρόεδρος του Ομίλου Δυτικής Καβάλας, Κούλα Φωτιάδου και μέλη του Ομίλου , ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης, η Πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας Σίσσυ Ρακιντζή.


Ο Πρόεδρος του ροταριανού Ομίλου Καβάλας, Ηλίας Σιδηράτος παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της θητείας του 2013-2014.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε απολογισμό του απερχόμενου προέδρου, Στράτου Αδάμ, προγραμματικές δηλώσεις και παρουσίαση του έργου της χρονιάς του νέου Προέδρου Ηλία Σιδηράτου. Στη συνέχεια ο Όμιλος τίμησε το μέλος του Κώστα Παπαγεωργίου για την παρουσία και προσφορά του απονέμοντας του το σήμα του Paul Harris.

Ο Ροταριανός Νίκος Σουλίδης ενώ απονέμει τον τίτλο του Paul Harris στον Κώστα Παπαγεωργίου

Ακολούθησε η δωρεά φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης, τα οποία παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Η εκδήλωση συνεχίστηκε σε ένα ροταριανό φιλικό κλίμα, απολαμβάνοντας το φαγητό και την μουσική από τοπικό μουσικό συγκρότημα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον για αρκετή ώρα μετά.


ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ 9 Ιουλίου 2013- 10 Σεπτεμβρίου 2013 Ο Όμιλος μας από το 1986 παρέχει εθελοντική πυρασφάλεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στη περιοχή του περιαστικού δάσους , πίσω από το Κωστάντειο Γηροκομείο. Κάθε Τρίτη βράδυ τα μέλη μας συγκεντρώνονται στο χώρο που έχει υποδειχθεί ως περιοχή ευθύνης μας και σε συνεργασία με το δασαρχείο ενημερώνουμε, τους διερχόμενους με αυτοκίνητο προς το βουνό, και ελέγχουμε την περιοχή με συχνές περιπολίες. Η δράση αυτή δίνει τη δυνατότητα στα μέλη αλλά και τους φίλους του Ομίλου μας να συνεχίζουμε τις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας και κατά την θερινή περίοδο συζητώντας , ενημερώνοντας, αλλά και τρώγοντας όλοι μαζί.

Μέλη του Ροταριανού Ομίλου Καβάλας «εν δράση». Μαζί τους ο Β. Διοικητής Αβραάμ Ασσυριάν, μέλος του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλα, και το επίτιμο μέλος του Ομίλου Γρηγόρης Χρηστίδης.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ Ο Ροταριανός Όμιλος Καβάλας έλαβε την πρωτοβουλία να συστήσει το Γραφείο Βοήθειας και Συνεργασίας με του Ροταριανούς συναδέλφους από Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία. Μέλη του Ομίλου Καβάλας παρείχαν αφιλοκερδώς τη βοήθεια και τις συμβουλές τους, σε όποιον ροταριανό επισκέπτη της πόλη μας επιθυμούσε ή τη χρειαζόταν σε ιατρικό, οδοντιατρικό, νομικό και ασφαλιστικό επίπεδο. Δόθηκαν τα ονόματα των μελών του Ομίλου μας καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας προκειμένου να διευκολύνουμε τους χρήστες/ πελάτες του γραφείου υποδοχής. Οι πληροφορίες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, εστάλησαν με email στις Ροταριανές Περιφέρειες Τουρκίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και στους Ομίλους των παραπάνω Χωρών, και αναρτήθηκαν επίσης αφίσες σε δύο εισόδους από Βουλγαρία προς τη χώρα μας (τελωνεία).

Το ενημερωτικό έντυπο του Γραφείου Υποδοχής στη Τουρκική και Ρουμανική γλώσσα


Το ενημερωτικό έντυπο του Γραφείου Υποδοχής στη Βουλγαρική και Αγγλική γλώσσα

Η ανταπόκριση στη δράση αυτή από Ροταριανούς συναδέλφους αλλά και απλούς πολίτες που επισκέφθηκαν την πόλη μας ήταν μεγάλη. Η δράση αυτή ενίσχυσε του δεσμούς φιλίας μας με τις παραπάνω χώρες και συνέβαλλε αποτελεσματικά σε μια ευχάριστη, ήρεμη και ασφαλή διαμονή τους στην όμορφη πόλη μας.


Ο Ροταριανός Όμιλος Καβάλας συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με θέμα τον Κοινωνικό αποκλεισμό Στο Ρόταρυ, η έννοια της κοινότητας επεκτείνεται πολύ πέρα από τα όρια του κάθε Ρ. Ο. και καλύπτει όλους τους λαούς του κόσμου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σήμερα, δεδομένου ότι οι ταχύτατες επικοινωνίες και μεταφορές φέρνουν όλους τους ανθρώπους πιο κοντά. Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κοινωνικού Αποκλεισμού που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση , με πρωτοβουλία ενός από του Ροταριανούς Ομίλους της Τουρκίας και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μπουργκάς (Βουλγαρία), το Πανεπιστήμιο Κύπρου, του Ροταριανού Ομίλου Μπουργκάς και του Ροταριανού Ομίλου Καβάλας κατατέθηκε πρόταση για μια από κοινού διεθνή δράση. Το θέμα της πρότασης αφορά στον εντοπισμό και στην καταγραφή των χαρακτηριστικών των διάφορων πληθυσμών που ζούν και εργάζονται στη περιοχή της Yesilköy του νομού Bakırköy στην πόλη της Κωνσταντινούπολης Στη περιοχή αυτή ζουν αρμονικά εδώ και πολλά χρόνια Έλληνες, Αρμένιοι, Σύριοι, Τούρκοι, χωρίς να έχουν δημιουργήσει προβλήματα παρά τις διαφορετικές θρησκείες και τα πολιτιστικά μορφώματα που τους χαρακτηρίζουν. Η διάρκεια του έργου είναι ένα έτος. Η ομάδα διαχείρισης του έργου θα επικεντρωθεί περισσότερο στην ανάδειξη της περιοχής σε διεθνές επίπεδο ως πρότυπο συνύπαρξης των λαών. Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση θα γίνει με το πέρας των ερευνητικών εργασιών και θα αφορά στη διοργάνωση Ημερίδων, εκθέσεων, και στη παραγωγή ενημερωτικού υλικού.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΕΩΝ INTERACT TOY ΟΜΙΛΟΥ PETRICH ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ Στις 25/5/09 16 νέοι από τον Όμιλο INTERACT του Ροταριανού Ομίλου Petrich Βουλγαρίας επισκέφθηκαν την πόλη μας μετά από πρόσκληση που τους έγινε από τον Προπρόεδρο Στράτο Αδάμ και τον Πρόεδρο του Ομίλου Καβάλας Ηλία Σιδηράτου, με σκοπό να γνωρίσουν τα μέλη του Ομίλου μας καθώς και εκπροσώπους του Ομίλου Rotaract Καβάλας.

Αναμνηστικές φωτογραφίες από την επίσκεψη των ΄μελών του Ομίλου Ιντεράκτ του Petrich. Στη φωτογραφία διακρίνονται ανάμεσα στους φιλοξενούμενους, ο Διοικητής της Περιφέρειας 2484, Βασίλης Μακρής, ο Πρόεδρος του Ομίλου Καβάλας, Ηλίας Σιδηράτος, ο Πρόεδρος του Ρ. Ομίλου Δυτικής Καβάλας, Δημοσθένης Ιορδανίδης, η Πρόεδρος τη Επιτροπής Νεότητας Τσελέπη Χρύσα και ο Προπρόεδρος Στράτος Αδάμ.


Με τον πατρικό Ροταριανό Όμιλο Petrich, ο Όμιλος Καβάλας έχει ήδη αδελφοποιηθεί και πρόκειται να ξεκινήσουν συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού

Στιγμιότυπο από το γεύμα των νεαρών φιλοξενούμενων από τον Όμιλο Ιντερακτ του Petrich

Η ημέρα για τους νέους φίλους μας ξεκίνησε με επίσκεψη στη πόλη της Καβάλας, περίπατο στην Παναγία, επίσκεψη στο Φρούριο, στη συνέχεια στο λιμάνι αλλά και στου εμπορικούς δρόμους. Στη συνέχεια, και με τη συνοδεία πάντα του Προέδρου του Ομίλου Καβάλας, Ηλία Σιδηράτου και του Προπροέδρου Στράτου Αδαμ αναχώρησαν για την περιοχή της Ηρακλείτσας. Οι επόμενες ώρες πέρασαν στην παραλία σε ένα κλίμα πολύ φιλικό όπου οι νέοι κολύμπησαν και διασκέδασαν στην πλαζ του Paradiso. Το γεύμα που ακολούθησε ήταν προσφορά του Προπροέδρου και του Προέδρου του Ομίλου της Καβάλας.


Στο γεύμα παρευρέθηκαν επίσης ο Διοικητής της 2484 ΠΔΡ Βασίλης Μακρής, η Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων της Περιφέρειας 2484 Τσελέπη Χρύσα και Γραμματέας του Ομίλου Καβάλας, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ρόταρακτ Καβάλας Στέφανος Σιδηράτος και ο Πρόεδρος του Ομίλου Δυτικής Καβάλας Δημοσθένης Ιορδανίδης, ο οποίος δώρισε στους φιλοξενούμενους καπέλα που έφεραν το σήμα του Ομίλου τους. Το απόγευμα οι φιλοξενούμενοι μας επισκέφτηκαν το σπίτι του Προέδρου όπου η φιλοξενία συνεχίστηκε από την σύζυγο του Προέδρου παραθέτοντας στους νέους Ιντεράκτορες, αναψυκτικά, τοπικά γλυκά και σάντουιτς λίγο πριν αναχωρήσουν για την πόλη τους. Στη συνέχεια τα παιδιά αναχώρησαν διαβεβαιώνοντας μας ότι φεύγουν με τις καλύτερες αναμνήσεις και ότι θα ξαναέρθουν σύντομα.


ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΣΑΣ

Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013, μέλη του Ροταριανού Ομίλου Καβάλας ταξίδεψαν στην Κωστάντσα τη Ρουμανίας προκειμένου να συναντήσουν τους συναδέλφους του Ροταριανούς, μέλη του εκεί Ομίλου, προκειμένου να ολοκληρώσουν την διαδικασία αδελφοποίησης που ξεκίνησε τρία χρόνια πριν. Σε μια ξεχωριστή και όμορφη τελετή, στο ξενοδοχείο Piccandili, οι Ροταριανοί Όμιλοι Καβάλας και Κωστάντσας , υλοποίησαν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες την αδελφοποίηση των Ομίλων τους.

Ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου τη Κωστάντσα και ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Καβάλας υπογράφοντας το συνυποσχετικό αδελφοποίησης των Ομίλων

Στην ευχάριστη, θερμή και συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα , με την παρουσία πολλών ατόμων (μελών, οικογενειών και φίλων), έγινε η παρουσίαση της ιστορίας των δύο πόλεων καθώς και των Ομίλων, εκ μέρους του Προέδρου του Ρ.Ομίλου Καβάλας Ηλία Σιδηράτου και του Προέδρου του Ρ.Ομίλου Κωστάντσας Ρασίντ Γιάλτσιν.


Ο Πρόεδρος του Ομίλου της Κωστάντζα και ο Πρόεδρος του Ομίλου της Καβάλας κρατώντας το συνυποσχετικό της αδελφοποίησης.

Μέλη των ομίλων της Κωστάντσα και τη Καβάλας πλαισιώνουν τους αντίστοιχους Προέδρους τους.

Οι πρόεδροι των ομίλων, μετά την υπογραφή των πρωτοκόλλων αδελφοποίησης ,αντάλλαξαν τις σημαίες των ομίλων καθώς και αναμνηστικά δώρα. Η εκδήλωση έκλεισε με γλέντι, παραδοσιακούς χορούς από παιδιά της Ελληνικής Κοινότητας και τραγούδια των δύο περιοχών.


Χορευτικό συγκρότημα με νέους της Ελληνικής Κοινότητας

Οι αδελφοποιημένοι Όμιλοι θα δραστηριοποιηθούν μέσω επιτροπών τους, στους τομείς πολιτισμού , νεότητας (προγράμματα ανταλλαγής νέων ) προγραμμάτων Ευρωπαϊκών &προγραμμάτων του Διεθνούς Ρόταρυ – έργα κοινωνικής προσφοράς για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Ακολουθούν αποσπάσματα της ομιλίας του προέδρου Ηλία Σιδηράτου και του Προέδρου Ρασίντ Γιάλτσιν , έτσι όπως τα δημοσίευσε η εφημερίδα «ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ» στη Κωνστάντσα. «Ο πολιτισμός, η φιλία και η συνεργασία, παραμερίζουν σύνορα, διαφορές, αντιλήψεις και προβλήματα και αναδεικνύουν τη δύναμη της αγάπης και της θέλησης των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο μέλλον απόσπασμα της ομιλίας του Προέδρου Ηλία Σιδηράτου, και « Σε ευρωπαϊκό και ροταριανό πνεύμα, οι δύο Όμιλοι της Κωστάντσας και της Καβάλας ελπίζουν ότι στο μέλλον θα συνεργασθούν σε κοινά σχέδια, επιχειρηματικά και πολιτισμικά, για το καλό και των δύο πόλεων – απόσπασμα του Προέδρου Ρασίντ Γιάλτσιν..» Τέλος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Ομίλου Καβάλας , επισκέφθηκαν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Μεταμόρφωσης της Παναγίας όπου προσέφεραν δώρα στους εκπροσώπους τη Ελληνικής Κοινότητας, δύο λευκώματα με την ιστορία και φωτογραφίες της Καβάλας φιλοτεχνημένα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Παναγίας «Το κάστρο».


Η αντιπροσωπεία του Ροταριανού Ομίλου Καβάλας αναχώρησε για την Ελλάδα, προσκαλώντας τους Ροταριανούς της Κωστάντσα να έρθουν στην πόλη μας και να απολαύσουν την παραμονή τους με επισκέψεις σε μέρη θρησκευτικού, τουριστικού αλλά και πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013  
ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013  
Advertisement