Page 1

140comunicaci贸

Un petit tast sobre xarxes socials


140comunicació Twitter

Twitter és una eina de microblogging amb més de 500 milions d’usuaris al món (dades de 2012). Permet als usuaris escriure petits textos (anomenats “tuits”, de fins a 140 caracters) que poden ser llegits per qualsevol que tingui accés a la seva pàgina. Un compte a Twitter pot ser públic o privat. El més interessant és el públic (en el que tothom pot llegir el contingut), ja que una de les principals avantatges de Twitter és la seva àmplia difusió. La immediatesa és l'altra. És una de les xarxes socials més utilitzades a nivell mundial i molt aconsellada perquè emet missatges en temps real. Això és, el que passa ara, es comunica ara. Un missatge a Twitter té una caducitat molt ràpida.  És una gran eina per a la difusió d'activitats que realitzen les empreses i entitats per expandir la seva xarxa, per reforçar la seva credibilitat, ressaltar allò especial i interaccionar amb els seus clients, associats, etc. Pots fer-te un Twitter a la mida dels teus interessos temàtics, seguint només els perfils que t’interessin. Les converses s’agrupen en temes mitjançant una etiqueta (“hashtag”) i depenent del nombre d’usuaris que estiguin parlant d’aquest tema en un moment determinat pot esdevenir "trending topic" (el tema més popular).


140comunicació Facebook

Xarxa social que compta ara amb mil milions d’usuaris al món (dades de 2012). Creada en un inici com una xarxa social per a individus, Facebook va haver de rendir-se a l'evidència: moltes marques, empreses, entitats, etc creaven perfils d'usuari per comunicar-se amb els seus clients, socis, abonats... Finalment, la xarxa social va crear les pàgines, eina fabulosa per reforçar la marca, establir una comunicació bidireccional amb els usuaris, que serveix per contactar amb públic potencial, genera tràfic cap a la web de l'empresa o entitat i fidelitza als clients. Mitjançant Facebook, es poden mostrar vídeos, fotografies i enllaços de tot el que es vulgui comunicar. El seu abast és prou conegut. Es diu col·loquialment que qui no està a Facebook, no existeix.


140comunicació Linkedin

És una xarxa social orientada purament al negoci i a les relacions professionals (networking). És on es poden trobar de manera més ràpida els usuaris afins al teu sector professional, perquè els usuaris s’agrupen per l’empresa a la que treballen o per grups d’interès professional. A més de ser una xarxa a l’alça per a la recerca i oferta d'ocupació, és molt atractiva también per a la difusió d'informació per a empreses, entitats i associacions.

Els grups de debat són una de les eines més útils i atractives de Linkedin. Sens dubte, una xarxa molt atractiva, a l’alça i molt usada per professionals, independentment del sector.


140comunicació Youtube

Vimeo

Canal de vídeos per excel·lència, ha revolucionat el món de les xarxes socials audiovisuals. És una eina molt útil per les empreses per donar a conèixer les activitats a través d’enregistraments. A banda, es posiciona molt bé als cercadors i és molt fàcil de compartir i difondre a altres xarxes socials i de viralitzar.

L'alternativa a Youtube té com a punts forts la serietat, l'absència de publicitat i la qualitat del visionat. En contra, que no és tan popular, però cada vegada més usuaris reconeixen els avantatges d'estar a Vimeo. Tenir un canal a Vimeo no és incompatible amb tenir un a Youtube. Sens dubte, per a les empreses, tenir un canal a Vimeo s'està convertint en una eina difícil de rebutjar.

Un vídeo penjat a Youtube alleugereix la web pròpia del pes que suposa penjar un vídeo per l'espai que solen ocupar. A més, permet interacció directa amb els usuaris, mitjançant comentaris i la possibilitat que aquests el comparteixin als seus perfils a les xarxes, webs, etc.


140comunicació Flickr

L'avantatge d'aquesta xarxa social fotogràfica és la seva capacitat d'emmagatzemar i compartir fotografies en bona resolució, sense que s'hagi de fer servir l'espai web de l'empresa, entitat o associació. D'aquesta manera, les imatges tenen una àmplia difusió en bona qualitat sempre sota els criteris de drets d'imatge que l'usuari decideixi. El fet de poder-les descarregar en alta ressolució és un punt fort pels gabinets de comunicació de les entitats i empreses, ja que facilita la seva feina amb els mitjans de comunicació, dissenyadors, etc


140comunicació Instagram

Pinterest

Aplicació mòbil de fotografies, consultable també a través de web. L’èxit del programa radica als seus filtres, que converteixen fotografies comuns en d’altres molt més atractives, diferents i originals. Molt viralitzable i atractiu per algunes entitats que vulguin aplicar a les seves imatges un tret diferent.

Pinterest és una xarxa social per trobar, compartir, filtrar i organitzar principalment imatges i vídeos. És molt apreciada pels amants del disseny, la fotografia i la moda per la seva estètica acurada i moderna. És la xarxa revelació al darrer any, molt viralitzable i molt intuitiva. Molt recomanada per a determinades entitats o empreses que treballen productes o usuari final.


140comunicació Altres xarxes socials

‣Slideshare: Una interessant comunitat professional per

exposar i compartir treballs i presentaciones a la xarxa. ‣Google +: Va néixer com a alternativa al Facebook a nivell

‣Delicious: Interessant eina que permet compartir una

recopilació d'enllaços web que els usuaris troben interessants. La forma d’organització, mitjançant etiquetes, permet una cerca ràpida.

més professional, però no ha tingut l'èxit que s'esperava.

‣Tout: Una de les més recents xarxes socials, permet

‣Picasa: Alternativa al Flickr que tampoc ha gaudit de l'èxit

compartir vídeos de 20 segons. Amb molt d’èxit als Estats Units, s’espera la seva total irrupció a Europa.

esperat. És una eina creada per Google que permet organitzar fotografies de manera online, crear àlbums, etc. ‣Myspace: En procés de renovació, va tenir un èxit efímer

abans de la irrupció de Facebook, però de seguida es va quedar una mica obsoleta, excepte per al sector musical.

‣Foursquare: Xarxa social de geolocalització. Vincular

l’empresa i/o entitat amb l’usuari en lloc i temps real serà important en un futur a curt termini.


info@140comunicacio.com www.140comunicacio.com Mv. 674 750 959 @140comunicacio facebook.com/140comunicacio

140comunicaci贸

Un petit tast sobre xarxes socials  

Una petita descripció i imatges de les principals xarxessocials per ús professional.

Un petit tast sobre xarxes socials  

Una petita descripció i imatges de les principals xarxessocials per ús professional.

Advertisement