Page 1

voor ieder kind tussen 2 en 4 jaar


Kleine Jan Peuterspeelgroep van openbare Daltonbasisschool Jan Ligthart

Zoekt u een veilige en warme omgeving voor uw peuter? Maak kennis met Kleine Jan: de nieuwste peuterspeelgroep in Zutphen, met een uniek pedagogisch klimaat.


Kleine Jan biedt de ideale mix tussen peuterspeelzaal en kinderopvang. Kinderen van twee tot vier jaar leren in kleine groepen samen te spelen en te werken, te luisteren naar de juf en naar elkaar. Tijdens een ochtend vol leuke activiteiten gaan de kinderen spelen, samen eten en drinken en themagericht werken. Zo leren ze iedere keer iets bij en bereiden ze zich goed voor op het basisonderwijs. Uniek is de samenwerking met de kleuters van de Jan Ligthartschool. Uw peuter maakt alvast kennis met het basisonderwijs en leert samen te werken met kleuters. De leerkrachten van de Jan Ligthartschool spelen hierin een belangrijke rol: ĂŠĂŠn (veilig en warm) pedagogisch leerklimaat voor ieder kind.


Een dagje Klei


ine Jan

Tussen 8.00 - 08.45 uur worden de peuters gebracht en mogen ze vrij spelen. Rond 08.45 uur gaan we in de kring. We zingen liedjes en voeren een kringgesprek over het thema van dat moment. Bijvoorbeeld door hierover samen een boekje (voor) te lezen, of in kleine groepjes te spelen en te knutselen. Rond 10.15 uur gaan we opruimen en naar het toilet. Rond 10.30 uur gaan we in de kring. We eten fruit en drinken (gezonde) limonade. We zingen liedjes en hebben een kringgesprek over het thema. Rond 11.00 uur gaan we ‌ lekker spelen! Bij mooi weer op de schoolpleinen buiten en bij slecht weer in het speellokaal, vol met speciale materialen en toestellen voor kleine kinderen. Rond 11.45 uur gaan we opruimen en naar het toilet. Tussen 11.45 – 12.00 uur worden de peuters weer opgehaald.


De peuterspeelgroep valt onder de Wet Kinderopvang. U kunt dit daarom opgeven bij de Belastingdienst en kinderopvangtoeslag ontvangen. Op www.toeslagen.nl vindt u informatie over de teruggave van de belastingdienst en kunt u een proefberekening maken.

Peuterspeelgroep Kleine Jan is een onderdeel van de openbare Dalton basisschool Jan Ligthart in Zutphen en wordt uitgevoerd door De Blokkentoren. De peuterspeelgroep is vanaf januari 2013 geopend op dinsdag- en donderdagochtend van 08.00 tot 12.00 uur. Kleine Jan is ingericht voor kinderen van 2 tot 4 jaar.


Meer informatie Wilt u meer informatie over peuteropvang Kleine Jan, de aanvraag van kinderopvangtoeslag of het aanmelden van uw peuter? Neem dan contact op met Chris Merkx, directeur van de Jan Ligthartschool: telefoon (0575) 512 759, e-mail janligthart-zutphen@archipelprimair.nl.


Brochure Kleine Jan  

Lees meer over peuterspeelgroep Kleine Jan, onderdeel van de openbare Daltonbasisschool Jan Ligthart in Zutphen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you