Page 1

FLY

Jacob Leth Hansen og Lucas Sebastian Sloth Adamsen


Indholdsfortegnelse Jetfly

Side 2

Krigsfly

Side 3

Luftskibe

Side 4

Et fly uden vinger

Side 5

Stikord

Side 6

1


Jetfly Jetfly kan flyve højt. De kan også flyve stærkt. Jetfly gør det let at rejse langt væk. Jetfly gør verden mindre siger man. En Jumbo-Jet. Den skal flyve til Indien. Turen vare syv timer. I gamle dage måtte man sejle til Indien. Så tog turen til Indien mange uger.

2


Krigsfly Et krigsfly kan medbringe både bomber og missiler. Missiler er en slags raketter der kan affyres mod mål på jorden eller mod andre fly. Missiler rammer meget præcist. Måske opdager piloten et fjendtligt fly på sin radarskærm Den ligner en TV-skærm. På en radarskærm ses flyet som en lille prik. Alligevel kan piloten skyde flyet ned. Når missilet rammer eksploderer flyet og styrter ned 3


Luftskibe Luftskibe kunne flyve mod vinden. De første luftskibe havde en propel der blev trukket af mennesker. DesvÌrre skete der mange uheld med luftskibene. Brint er nemlig meget brand farligt. Nogle luftskibe blev ramt af lyn. Det fik dem til at bryde i ild 4


Et fly uden vinger Mennesket fik tidligt nogle ideer til man kunne bygge en heli-kopter. Det ved vi fra tegninger der er 500 år gamle. Det specielle ved helikopteren er robot-bladene. De virker både som vinger og propel. De løfter heli-kopteren. Og de trækker den gennem luften.

5


Stikord Bomber; s. 3 Helikopter; s. 5 Jetfly; s. 2 Krigsfly; s. 3 Luftskibe; s.4 Missiler; s. 3

6


I denne bog kan du lĂŚse om fly og helikoptere. Lidt om krigsfly og hvad de skyder med. Lidt om luftskibe og hvordan de flyver.

6

Fly jacob og lucas a  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you