Page 1

Flagermus

Lea Eriksen og Oliver J. Andersen


Indhold Flagermusen

side 2

Ungerne

side 3

Flagermusens føde

side 4

Den langørede flagermus

side 5

Stikord

side 6

1


Flagermusen

Flagermusen er det eneste pattedyr der kan flyve. Der er næsten 1.000 flagermusearter i hele verden. Der lever 14 forskellige flagermusearter i Danmark, den mindste er dværgflagermusen den vejer omkring 5 g. Dens vingefang er omkring 20 cm. Flagermusen vender på hovedet når den sover. 2


Ungerne

Sidst på foråret samler flagermus-hunnerne sig i ynglekolonier. De føder deres unger i ynglekolonierne. Når ungen bliver født er den helt nøgen. Så snart ungen er blevet født så kravler den selv hen til sin mors die-vorter.

3


Flagermusens føde

Når ungen er blevet 4-6 uger gammel kan den allerede selv finde sin føde. I Mexico lever der en flagermus der kun spiser fisk. Andre flagermus spiser kun frugter og bær.

4


Den langørede flagermus

Den langørede flagermus er meget almindelig i Danmark. Den hedder langøret flagermus fordi at den har lange ører, som man jo nok kan regne ud. Den laver sin rede rigtig mange steder, nogle af stederne kunne F.eks. være kirketårne, redekasser, hule træer, kældre eller stalde.

5


Stikord Arter

side 2

Dværgflagermusen

side 2

Flyvende pattedyr

side 2

Føde

side 4

Fødslen

side 3

Langørede flagermus

side 5

Reden

side 5

Specielle fødevarer

side 4

Unger

side 3 og 4

Ynglekolonier

side 3

6


I denne bog kan du læse om flagermus, deres unger, deres føde og mere. Du kan fx få at vide, hvor mange flagermusearter der lever i Danmark. Der er også billeder til hver side.

6

Flagermus oliver ja og lea e  
Flagermus oliver ja og lea e  
Advertisement