__MAIN_TEXT__

Page 15

Nem nehéz meglátni, hogy a mai világ eszét vesztve vágtat egy katasztrofális vég felé, mert az emberi társadalomnak nincs helyes irány mutatva, nincs helyes cél, helyes értékrend. Nem élünk összhangban magunkkal, másokkal, a természettel, és ideiglenes célok által vezérelve, mások által felállított, hamis értékrendek által megtévesztve rohanunk a vesztünkbe. Az ősi keleti kultúrákban évezredeken keresztül működtek a dolgok. Az elmúlt pár száz évben pedig a világ kifordult önmagából, elvesztve a valódi célt és értékrendet… A jóga testi-lelki egyensúlyt ad az embereknek, és a mozgáson keresztül az életmód elsajátításával, szemléleted megváltoztatásával csodás eredményt érhetsz el a saját életedben, aminek eredménye az lesz, hogy más is inspirált lesz változni. Ezáltal pedig a világ változhat meg. Az én életem gyökerestől megváltozott, mióta belemélyedtem ebbe a csodálatos világba, és azóta minden napom azzal telik, hogy építem ezt a világot magam körül – magamnak, másoknak, másokkal… Mélyedj el ebben a csodálatos világban, ami nem csak az ászanák világa. A jóga többet jelent kitekert, látványos ászanáknál és a csodálatos egészség és testi szépség elérésére való törekvésnél. A jóga egy életmód, egy tudatállapot, egy tökéletes élet világa. A mozgás csodálatos hatásainak elérése legyen egy kezdeti inspiráció, amely elindít az úton egy sokkal csodálatosabb változás felé.

12 táplálkozási alapelv, hogy a jóga hatásosabb legyen: Sok jógás teszi fel a kérdést: Hogyan táplálkozzam, hogy elérjem a célomat? Sok cél van. Valaki fogyni szeretne, valaki erősödni, megint más inkább formásodni, egészségesebbnek lenni, vagy épp méregteleníteni. Mindenkinek más a célja, és ebben egyéni tanácsok szükségesek. Most leírok pár alapelvet, ami fontos. Ezek nem nagy titkok, de senki nem tudatos róla. • naponta 5-6-szor enni keveset. • hagyd ki a táplálkozásodból a fehér cukrot, fehér lisztet és sót, amennyire lehet. • sok nyers étel fogyasztás (délelőtt gyümölcs, délután zöldségek.) • SOHA NE EDD TÚL MAGAD! A telítettség érzését soha ne érd el. Egyél egyszerre egy ökölnyi ételt. (A mérték a saját öklöd legyen, hiszen egy 90 kilós és egy 50 kilós ember ökle más és más!) • Este 6 után már ne egyél csak ha este kemény jógaórán voltál. Akkor viszont utána egyél valami fehérjékben dús és szénhidrátban szegény ételt. Mozzarella sajtot, párolt zöldséget, sovány túrót stb. • Igyál napi minimum 3 liter vizet.

Ételtípusok, ami nagyon gazdagok tápanyagban, nyomelemben: • • • •

teljes kiőrlésű gabonák cukormentes müzli keverékek, mindenféle magkeverékkel egyéb gabonák mint barnarizs, köles, amarant, tönköly búza, fehérje bevitel: szejtán, tofu, hüvelyesek, nyers olajos magvak, sovány túró, natúr joghurt, sovány sajtok, gabonahúsok (ha húst fogyasztasz akkor max hal és tojás). • sok nyerszöldség, gyümölcs • táplálék kiegészítők: alga termékek, búzafülé, lépes méz Ezek az egészséges táplálkozás alapjai. Eddig sem volt titok. De ha tudatosan betartod és egybe kötöd egy heti 2-3 alkalmas jógázással, akkor csodálatos változásokat fogsz észrevenni magadon 2-3 hónap múlva. Mind külsőleg mind belsőleg. Ha személyes tanácsokat vagy részletesebb infókat kérsz írj privátban. Kiss Zoltán Nitai www.nitayoga.com Iratkozz fel te is: www.108.hu/magazin

15

Profile for Lalita Kft

108.hu Magazin 36. szám 2013/11  

A minőségi életmód magazinja

108.hu Magazin 36. szám 2013/11  

A minőségi életmód magazinja

Profile for 108.hu