B2B-Smaakmarkt 2022

Page 1

B2B-Smaakmarkt de vakbeurs met lokale delicatessen

20 juni 2022


— nuttige contacten —

Katelijne Vancleemput POM West-Vlaanderen Koning Leopold III-laan 66 8200 Brugge +32 75 02 24 katelijne.vancleemput@pomwvl.be

Carolien Ongena EROV PAC Het Zuid, Woodrow Wilsonplein 2 9000 Gent +32 9 267 86 27 carolien.ongena@erov.be

Tijl Labeeuw Inagro Ieperseweg 87 8800 Rumbeke-Beitem +32 51 27 33 97 tijl.labeeuw@inagro.be

—2—


— inhoudstafel —

A piece of K 46

Jusré 35

Baliehof kaas- en zuivelboerderij 12

Klingele Chocolade 51

BE my honey - De Kerf BMCLD 46

La Clé du Sud Chocolates 51

Bebijn Confiserie 47

l’Heritage 15

Bel’uva 18

Maisonie 52

Breydel 40

Meander 25

Brouwerij Biermaekers 18

Meigt 52

Brouwerij De Glazen Toren 19

Nautilus 41

Brouwerij Dikke Jan 19

Noyen 43

Brouwerij Strubbe 20 Ollie-Jolie 25 Brouwerij ‘t Verzet 20

O’Vinai 36

Brouwerij Verhofstede 21

Pastati 53

Brugse Whisky Company 21

Pomme Charelle 26

Buizerd & Saars 22

PowerTrees - Tamini 53

Camp’s 47

RELeaSe Tea 26

Christiana bronnen 22

Rollie’s 15

Coffee MaTuBu 23

RoomeR 27

De Beauvoordse Walhoeve 12

ROSS Coffee 27

De Heerlijkheid 40

SloWWings 28

De Klok 48

Stokerij-Brouwerij Rubbens 28

De Kruiderie 34

Stokerij-Eenvoud 29

De Vierhoekhoeve 13

’t Meikensvlasvarken 43

De Zuivelarij 13

The Belgian Chocolate Factory 54

Delidaele 48

The Brew Society 29

Dok Brewing Company 23

The Nutty Farmer 54

FM MEAT 41

Tuinsappen Lombarts Calville 37

Geutelingen De Koekelaere 49

Vanier 58

Grootmoeders Koffie 24

Vondelmolen 55

Heidi’s Hoeve Eieren 14

Waltson chips 55

Heirbaut aLgriculture 49

Westreex 59

Herlinckhof 50

Wijndomein Près De Gand 30

Het Hinkelspel 14

Wijndomein Ravenstein 30

Hof ‘t Klokhuis 35

Wijngaard Kampenberg 31

Houblonesse - Sowepo vzw 24

Yugen Kombucha 31

—3—


— intro —

WELKOM

op de B2B-Smaakmarkt Waarom nog een voedingsbeurs? Food professionals hechten veel belang aan de kwaliteit en herkomst van hun grondstoffen. Of je chef-kok, grossist, aankoper, eigenaar van een delicatesseof retailzaak bent... wie werkt met eerlijke producten maakt het verschil! Zorg ervoor dat de klant jou herinnert als: gerenommeerd restaurant met die heerlijke streekgerechten, bakker of slager met die nieuwe streekcreatie, buurtwinkel met geschenkmanden vol lekkere streekeigen producten, B&B met dat lokaal ontbijt, zomers terras met versgeperste sapjes, streekwijntjes en -biertjes. Wie lokaal hoog in het vaandel draagt, scoort bij zijn klanten! Een B2B-Smaakmarkt helpt jou vlotter en gemakkelijker contact te leggen met lokale streekproducenten uit Oost- en West-Vlaanderen. Maar liefst 75 karaktervolle exposanten staan klaar om je vol trots hun eigen creaties te presenteren.

—4—


Het is met andere woorden een absolute must om deze B2B-Smaakmarkt te bezoeken als je de vinger aan de pols wenst te houden.

Samenwerken loont! Deze B2B-Smaakmarkt kan dankzij de unieke samenwerking van 2 provincies: West- en Oost-Vlaanderen. Kennis- en ervaringsdeling, optimale inzet van de netwerken en efficiënt gebruik van projectmiddelen en personeelsinzet, resulteren in een hoogstaande voedingsbeurs. Ons doel? Zoveel mogelijk schakels in de agrovoedingsketen met elkaar in contact brengen. We geloven in een sterke WIN-WIN voor zowel de aanwezige producent als de professionele bezoeker.

Heb je vragen of ideeën? Wij zijn er voor jou. Je vindt ons in de adviescorner op de Smaakmarkt. Of contacteer ons nadien via de gegevens die je voorin deze brochure terugvindt.

—5—


100% WEST-VLAAMS

op culinaire roadtrip door West-Vlaanderen 100% West-Vlaams is meer dan een label. Achter dit merk schuilen ervaren ambachtslui die dag in dag uit met heel veel passie, kennis en respect hoeve- en streekdelicatessen produceren. Van dagverse aardbeien en vlees van het West-Vlaams rood rund, over streekbieren en -wijnen tot pikante mosterd en krokante koekjes. Het label 100% West-Vlaams neemt je graag bij de hand en toont je trots de weg naar alle adresjes die lokaal en lekker hoog in het vaandel dragen. Ondernemen met smaak De drijvende krachten achter 100% West-Vlaams zijn onze producenten. Die worden ondersteund door de provincie West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen, Inagro, Westtoer en Unizo. We gaan ook steeds op zoek naar nieuwe samenwerkingen. Een mooi voorbeeld daarvan is deze B2B-Smaakmarkt waarvoor we nauw samenwerken met de provincie Oost-Vlaanderen.

—6—


Maak deel uit van ons netwerk Heb ook jij een hoeve- of streekproduct waar je terecht trots op bent? Laat het zeker erkennen. Of wil je in je winkel uitpakken met een gamma aan lokale delicatessen? Word als streekhoekje een van onze ambassadeurs. Werk je in je restaurant met lokale smaakmakers? Registreer je als Lekkere Westen-chef. Alle info vind je op onze website. Tot binnenkort?

www.100procentwest-vlaams.be info@100procentwest-vlaams.be

—7—


LEKKER OOST-VLAAMS

authenticiteit met een verhaal Van biologische sappen, verfrissende streekbiertjes, traag geroosterde koffie tot kwalitatief hoevevlees en verse zuivel. Onder het label ‘Lekker Oost-Vlaams’ worden de heerlijke streek- en hoeveproducten uit onze provincie gepromoot. Lekker Oost-Vlaams verenigt meer dan 250 streek- en hoeveproducenten uit Oost-Vlaanderen. Dat consumenten steeds meer interesse hebben in streekproducten hoeft geen betoog. Het belang van lokaal kopen is nog toegenomen. Onze provincie heeft heel wat te bieden op culinair vlak. De kwalitatieve Lekker Oost-Vlaamse streek- en hoeveproducten zijn niet alleen lekker, ze leggen ook minder kilometers af naar het verkooppunt en zijn duurzaam. Zoek je een producent van streek- en hoeveproducten in je buurt? Op www.lekkeroostvlaams.be vind je heel eenvoudig en snel het product dat je zoekt.

Wie kent onze Oost-Vlaamse bieren, graanjenever, mattentaart, cuberdons, kazen, mosterd, ham,… niet? Met passie gemaakt, authentiek en vooral lekker!

—8—


Lekker Oost-Vlaams is een initiatief van de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen vzw en de Provincie Oost-Vlaanderen, i.s.m. Toerisme Oost-Vlaanderen. Samen met meer dan 250 streek- en hoeveproducenten promoten we de lokale producten uit Oost-Vlaanderen.

www.lekkeroostvlaams.be —9—


kaas boter yoghurt verse kaas karnemelk dessert ei ijs

zuivel— zuivel —

BALIEHOF KAAS- EN ZUIVELBOERDERIJ Krista en Luc maken al sinds 1990 allerlei lekkere zuivelbereidingen. Dat doen ze met de melk van hun koeien die grazen op de malse weiden van Zerkegem. Die duizenden liters verwerken ze tot boter, karnemelk, yoghurt, plattekaas, roomijs en vaste kazen. Elke kaas is met liefde bereid. Door het ambachtelijke proces is elke kaas ook weer net iets anders. De afzet gebeurt in de hoevewinkel, op de wekelijkse markten of bij delicatessenzaken. Westreex is het vaste aanspreekpunt voor distributie. Baliehof kaas- en zuivelboerderij Gistelsteenweg 577 8490 Jabbeke 050 81 11 02 contact@baliehof.be www.baliehof.be www.balieshop.be

DE BEAUVOORDSE WALHOEVE De Beauvoordse Walhoeve is een gemengd landbouwbedrijf, gespecialiseerd in melkvee en melkverwerking. Alle kazen en zuivelproducten worden er met verse melk van de eigen koeien bereid. Het uitgebreide assortiment bevat o.a.: ‘t Zandeke een jong smeuïg bolletje kaas, ‘t Zandmanneke een wit schimmelkaasje met een fluweelzachte smaak, boerenkazen type Gouda, verschillende kruidenvariëteiten en bier- en wijnkazen. De Beauvoordse Walhoeve Vaartstraat 71 8630 Veurne 058 31 16 75 info@beauvoordse-walhoeve.be www.beauvoordse-walhoeve.be — 12 —


— zuivel —

DE VIERHOEKHOEVE De Vierhoekhoeve biedt sinds 2006 een breed assortiment huisgemaakte zuivelproducten aan. De kazen worden gemaakt met dagverse onbehandelde melk. Het geduld van de wekenlange rijpingsperiode moet je proeven. Garantie op genieten! Ook voor desserts en ijs kiest De Vierhoekhoeve met zorg authentieke, pure ingrediënten uit. Wens je een gepersonaliseerde kaas? Dan ben je bij De Vierhoekhoeve aan het juiste adres.

De Vierhoekhoeve Brielstraat 71 9860 Gijzenzele-Oosterzele 09 362 57 91 contact@devierhoekhoeve.be www.devierhoekhoeve.be

DE ZUIVELARIJ De Zuivelarij verwerkt melk van lokale boeren tot creatief en innovatief zuivel. Het bekendste product is Berloumi. Berloumi is een Belgische halloumi, gemaakt in vier verschillende seizoensvarianten. Van de reststroom aan melkwei uit de Berloumi-productie, maken ze een heel zachte ricotta. Een derde mediterraan product is Labneh, een licht gezouten yoghurt die als mezze wordt gegeten. Proef ook eens de viVie. Dat is een cacioricotta van geitenmelk, een zachte tafel- en saladekaas.

De Zuivelarij Galgenbergstraat 54A 9290 Berlare 0484 16 78 60 david@dezuivelarij.be www.dezuivelarij.be — 13 —


— zuivel —

HEIDI’S HOEVE EIEREN Sinds 1996 wordt er op het familiebedrijf Bij Heidi’s Hoeve Eieren vrolijk gekakeld en gescharreld. 7/7 besteedt Heidi al haar liefde en aandacht aan haar dames. Dierenwelzijn is haar hoogste prioriteit. Een derde van de kippen zijn scharrelkippen die zich vrij bewegen op verschillende niveaus in de stal en in de wintertuin. Alle andere kippen hebben vrije buitenloop, zij kakelen van ‘s morgens tot zonsondergang op de loopweide. Bij Heidi’s Hoeve Eieren kies je niet voor volume, maar voor kwaliteit en diervriendelijkheid. Heidi’s Hoeve Eieren Blotingstraat 1 8740 Pittem 0478 52 91 03 info@verseeieren.be www.verseeieren.be www.hoeve-eieren.be

HET HINKELSPEL Het Hinkelspel is een coöperatieve kaasmakerij die reeds rauwmelkse biologische kazen van topkwaliteit produceert. Ze maken mooie kazen: vlotte Goudse kazen, rondborstige Rouges en een eigensmakige blauwschimmelkaas. Allen met veel liefde én rauwe, biologische melk gemaakt. Bovendien krijgen de kazen alle tijd en rust om af te rijpen. Het Hinkelspel biedt heerlijke producten van topkwaliteit aan.

Het Hinkelspel Weststraat 134a 9940 Sleidinge 09 377 58 68 floris@hethinkelspel.be www.hethinkelspel.be — 14 —


— zuivel —

L’HERITAGE l’Heritage draait echt artisanaal ijs met een voorliefde voor pure en streekgebonden smaken: verse hoevemelk van boer Geert, echte vanillestokken, kleinfruit uit de streek, lokaal bier. Bart maakt er met veel plezier de lekkerste ijscreaties mee: ijsbekers, Crème-Glas, ijstaarten, frisco’s, schepijs, roomijs, sorbets en plantaardig ijs … Of wat dacht je van bierijs met St. Bernardus Abt? l’Heritage gaat voor echte ambacht en pure smaken.

l’Heritage Grote Markt 19 & 28 8970 Poperinge 0488 56 59 50 bart@lheritage.be shop.lheritage.be

ROLLIE’S Rollie’s levert dagverse scharreleieren met superieure smaak en consistentie binnen 24 uur na leg. Kakelverse eieren dus, met respect voor kip en milieu. Gezonde voeding voor een eerlijke prijs. Proef ze, bak ze … Rollie’s.

Rollie’s

Rollie’s Candeléstraat 34 8510 Rollegem 0475 32 40 28 info@rollies.be www.rollies.be — 15 —


bier wijn koffie gin thee kombucha aperitief jenever water limonade


dranken


— dranken —

BEL’UVA BEL’UVA verwerkt op eigen bodem (BOB Haspengouw) wijndruiven tot alcoholische en non-alcoholische dranken. Ze werken hiervoor samen met lokale druiventelers en wijnbouwers. BEL’UVA heeft 3 soorten gin (Muscaris, Pinot Blanc en Cabernet Noir), 1 vermout rood en 2 non-alcoholische aperitieven op basis van een blend van wijn druivensappen. Alle dranken zijn zeer natuurlijk: zonder toevoeging van aroma’s of kleurstoffen. Bel’uva Veerstraat 1 9800 Deinze 0497 45 06 39 info@beluva.be www.beluva.be

BROUWERIJ BIERMAEKERS Brouwerij Biermaekers (bierfirma) werd in 2014 opgericht door de gepassioneerde artisanale brouwer Dieter Van Biervliet. In dat jaar bracht hij tot grote vreugde van de regionale gemeenschap een lang vergeten lokaal bierrecept tot leven en noemde dit brouwsel Bukske. Het was de start van het Bux-biergamma waarvan hij het succes in zijn stoutste dromen niet had kunnen dromen. Verschillende biersoorten werden bekroond met een gouden medaille dit op het European Beer Challenge in Londen. Brouwerij Biermaekers Driemasten 126 8560 Gullegem 0468 23 86 26 brouwerijbiermaekers@gmail.com www.buxbeer.com — 18 —


— dranken —

BROUWERIJ DE GLAZEN TOREN Brouwerij De Glazen Toren staat met een moderne brouwzaal borg voor de eerste Vlaamse Saison. Die werd onmiddellijk geëxporteerd naar de USA. Andere bieren volgden, zoals de OndinekeOilsjtersen Tripel, CanasterWinterscotsch, Jan De Lichte Dubbelwit, Cuvée Angélique en Lentebier. Brouwerij De Glazen Toren staat voor kwalitatieve bieren, gebrouwen met de allerbeste grondstoffen.

Brouwerij De Glazen Toren Glazentorenweg 11 9420 Erpe-Mere 053 83 03 80 dirk@glazentoren.be www.glazentoren.be

BROUWERIJ DIKKE JAN Brouwerij Dikke Jan (bierfirma) brouwt haar bieren bij brouwerij DECA in Vleteren, een brouwerij met een rijke geschiedenis. Uniek aan deze locatie is dat Dikke Jan er in de honderd jaar oude maischkuip kan brouwen. Ook de vergisting gebeurt er nog steeds in open koper- en inoxkuipen. De ideale omstandigheden voor topbieren gebrouwen op de oude manier.

Brouwerij Dikke Jan Hooistraat 13 8792 Desselgem 0497 58 03 25 pol@dikkejan.eu www.dikkejan.eu — 19 —


— dranken —

BROUWERIJ STRUBBE Brouwerij Strubbe is zo oud als ons land. In 1830 werd Carolus Strubbe boer en brouwer in Ichtegem: in de zomermaanden werkte hij op het veld, in de winter stond hij op de moutvloer en aan de roerkuip. Sindsdien bleef de brouwerij familiebezit en ging de roerstok over van vader op zoon. Vandaag is de zaak in handen van Stefan en Marc Strubbe, de zesde generatie. Zij zetten het artisanale brouwen onder de kerktoren van het dorp verder.

Brouwerij Strubbe Markt 1 8480 Ichtegem 051 58 81 16 info@brouwerij-strubbe.be www.brouwerij-strubbe.be

BROUWERIJ ‘T VERZET Wat doen brouwers in hun vrije tijd? Bierbrouwen! Zo begon het althans jaren geleden voor de drie studiegenoten van Brouwerij ‘t Verzet. Hun experimenten werden gesmaakt, dus startte het drietal een eigen brouwerij waarin ze oer-Belgische bierstijlen combineren met verrassende ingrediënten zoals handgeplukte eikenblaadjes, wijndruiven & kersen. Bier kan ook Rock ‘n Roll zijn.

Brouwerij ‘t Verzet Grote Leiestraat 117 8570 Anzegem 0472 78 27 65 info@brouwerijtverzet.be www.brouwerijtverzet.be

© Joke Couvreur

— 20 —


— dranken —

BROUWERIJ VERHOFSTEDE Brouwerij Verhofstede is een groot familie­ verhaal. De liefde voor het brouwen zit er in de genen. Al vier generaties lang creëren ze zuivere natuurproducten waarin je passie en ambacht proeft in elke slok. Ontdek karaktervolle jenevers, likeuren, kruidendranken, negroni en gins van de fijnste kwaliteit. Recht uit het hart, met aandacht voor smaak, ambacht en traditie. De zuivere smaak van puur vakmanschap.

Brouwerij Verhofstede Vlasbloemstraat 166 9100 Nieuwkerken-Waas 03 775 74 84 info@brouwerij-verhofstede.be www.brouwerij-verhofstede.be

BRUGSE WHISKY COMPANY Brugse Whisky Company is de eerste West-Vlaamse whisky distillery. Ze maken whisky zoals zij die graag drinken: kwaliteit boven kwantiteit. En dat proef je. Bij de Brugse Whisky Company vind je vooral cask strenght whisky die gerijpt werd in first fill vaten. Dat wil zeggen dat de smaak zeer aanwezig is. De spirit staat hoog aangeschreven en draait mee op internationaal niveau. Proef zeker ook eens de ambachtelijke whiskycream.

Brugse Whisky Company Sint – Amandsstraat 27 8000 Brugge 050 66 60 99 info@brugsewhisky.be www.brugsewhisky.be — 21 —


— dranken —

BUIZERD & SAARS Bij Buizerd & Saars krijg je koffie met een kop. En dan gaat het niet over de tas, maar over koffie met een ‘smoel’, koffie die de identiteit van jouw zaak weerspiegelt. Dankzij Buizerd & Saars schenkt je de koffie die je wil schenken. Personal Profile roasting: Buizerd & Saars brandt koffie op maat. Op jouw maat. Samen selecteren we de koffie die het beste bij jouw zaak past. Onderscheid je van je concurrenten en schenk koffie met een verhaal. Het verhaal dat je zelf wil vertellen. Buizerd & Saars Neerrechemstraat 11a 9770 Kruisem-Lozer 0497 35 35 77 info@buizerdensaars.be www.buizerdensaars.be

CHRISTIANA BRONNEN Christiana bronnen is een familiebedrijf, opgericht in 1938 in Dikkelvenne. De familie Leyman bottelt er natuurlijk mineraalwater en artisanale limonades. Het mineraalwater dat ontspringt op een diepte van 230m, wordt door toevoeging van koolzuurgas lichtbruisend of bruisend. De limonades ontstaan volgens aloude recepturen.

Christiana bronnen Rotsestraat 7 9890 Dikkelvenne 0476 47 28 84 info@christiana.be www.christiana.be — 22 —


— dranken —

COFFEE MATUBU Coffee Matubu heeft een ziel: gebrand als een kunst met als doel mensen kennis te laten maken met koffie zoals die hoort te zijn. Het is koffie als een schilderij, waarin verschillende tinten samensmelten en een nieuw authentiek geheel vormen. Het is koffie als een boek, waarin je na een slok de kern van het verhaal voelt. Het is koffie als middel om creativiteit uit te drukken en liefde te verspreiden. Koffie zoals die gedronken moet worden.​

Coffee MaTuBu Visspaanstraat 28 8000 Brugge 0473 30 15 45 info@visitbruges.org www.coffee-matubu.com

DOK BREWING COMPANY Dok Brewing Company is een gepassioneerde brouwerij aan de oude dokken van Stad Gent. Creativiteit en ‘Gents’ zijn de drijfveren om smaakvolle bieren te brouwen. Met nieuwe smaken en stijlen zonder de traditie van de Belgische biercultuur uit het oog te verliezen.

Dok Brewing Company Dok Noord 4b 9000 Gent info@dokbrewingcompany.be www.dokbrewingcompany.be — 23 —


— dranken —

GROOTMOEDERS KOFFIE Na 85 jaar zet Grootmoeders Koffie nog steeds de traditie verder: ambachtelijk branden met vakkennis en passie. Grootmoeders Koffie wil je meer dan ooit inspireren met haar koffiekennis. Zo zet de vierde generatie koffiebranders haar schouders onder nieuwe projecten zoals de Nespesso ® koffiecapsules. Ook de vernieuwde showroom is de inspiratiebron jouw koffiebar, horeca- of broodjeszaak. Of creëer je meer beleving in je winkel met een koffiecorner?

Grootmoeders Koffie Kleine Ieperstraat 11 8560 Gullegem 056 41 21 89 info@grootmoederskoffie.com www.grootmoederskoffie.com

HOUBLONESSE - SOWEPO VZW Hopscheuten staan algemeen bekend als een kostbare delicatesse. Wist je dat maatwerk­bedrijf Sowepo naast hopscheuten ook de stengels verwerkt die anders worden weggegooid? Echte foodsavers zijn het! Je proeft het lekkers onder de naam Houblonesse. Doet een belletje rinkelen? Dat kan, Houblonesse heeft namelijk World’s Best Genever in haar assortiment én behaalde twee jaar op rij een gouden medaille en de titel van “Beste Jenever van België” voor haar Houblonesse Hopscheutenjenever. Houblonesse - Sowepo vzw Vlaanderenlaan 25-27 8970 Poperinge 057 30 99 73 info@houblonesse.be www.houblonesse.be — 24 —


— dranken —

MEANDER Meander, da’s een lokale Gin met een sterke band met de Leiestreek. Zowel lokaal als internationaal gesmaakt!

Meander Antoon De Pesseroeylaan 58 9831 Deurle 0494 69 14 69 wim@meandergin.be www.meandergin.be

OLLIE-JOLIE Ollie-Jolie is een smaakvolle blend van fruit, kruiden en thee. Smaken rechtstreeks uit het fruit: puur, eerlijk en heerlijk.

Ollie-Jolie Haantjenstraat 11 9920 Lievegem 0478 19 57 86 info@ollie-jolie.be www.ollie-jolie.be — 25 —


— dranken —

POMME CHARELLE Pomme Charelle, dat is ambachtelijke en natuurlijke appelwijn, cider en appellikeur. Al meer dan 25 jaar produceert Pomme Charelle via natuurlijke gistingsprocessen. In de loop der jaren breidde het gamma uit met likeur, picon, cocktail en zelfs rijstwijn. De jongste telg is een droge appelwijn. Alle producten zijn natuurzuiver, zonder sulfieten en zonder chemische hulpstoffen.

Pomme Charelle Aardenburgkalseide 342/a 9990 Maldegem 0475 55 44 36 info@pommecharelle.eu www.pommecharelle.eu

RELEASE TEA RELeaSe Tea blendt thee en kruideninfusies op maat met eigen logo voor bedrijven, horecazaken, gelegenheden, evenementen en als relatiegeschenk. RELeaSe Tea biedt als theesommelier ook graag (h)eerlijk advies aan horecazaken of bedrijven die losse thee willen introduceren in hun zaak. Ook workshops op maat voor een teambuilding zijn mogelijk.

RELeaSe Tea Prins Karelstraat 23 9100 Sint-Niklaas 0478 39 15 10 info@release-tea.be www.release-tea.be — 26 —


— dranken —

ROOMER RoomeR is de producent van een gelijknamige aperitiefdrank op basis van vlierboesem. Het frisse drankje ‘met de zwevende bloemetjes’ is gebaseerd op een familierecept van mémé Maria. Het kleine Gentse bedrijf kiest resoluut voor duurzaam ondernemen en investeren in mensen, niet in machines. Zo gebeurt het bottelen i.s.m. met een sociale werkplaats. Proefde je al hun nieuwste product? VlieRonade, een biologische limonade van vlierbloesem. RoomeR Krevelstraat 2 bus 001 9000 Gent 0497 71 40 48 contact@roomer.be www.roomer.be www.vlieRionade.be

ROSS COFFEE De artisanale koffiebranderij ROSS Coffee werkt uitsluitend met kwaliteitsvolle 100% Arabica bonen. De bonen worden op een zachte en trage manier geroosterd om alle smaken tot hun recht te laten komen. Personal branding behoort tot de dienstverlening. Vraag zeker vrijblijvend een offerte aan ook voor toestellen.

ROSS Coffee Edmond Gorrebeeckstraat 13 9150 Kruibeke 0477 34 08 84 sabrina@rosscoffee.be www.rosscoffee.be — 27 —


— dranken —

SLOWWINGS Stephen en Hilde Quintens zijn de trotse eigenaars van SloWWings. Je vindt hun gezellige koffiebar en -branderij in Ieper. Daar delen ze de passie van pure groene boon tot subliem kopje koffie met hun klanten. De kernwaarden van SloWWings zijn: oog voor smaak, geur, fair- en direct trade. Allen welkom in hartje Ieper !

SloWWings Boomgaardstraat 4 8900 Ieper 0494 68 26 22 slowwings8900@gmail.com www.slowwings.be

STOKERIJ-BROUWERIJ RUBBENS Stokerij Rubbens verlegt na 200 jaar ervaring als stokerij haar grenzen: welkom aan StokerijBrouwerij Rubbens. Rubbens Blond is een fris licht moutig bier van 6% VOL. Gebrouwen met kruiden zoals jeneverbes, paradijszaad en zoete sinaasappelschil. Daarnaast vind je Rubbens nog steeds de vaste waardes: kwalitatief hoogstaande gins, jenevers, likeuren, siropen en advocaat. Allen worden ter plaatse gedistilleerd, gebotteld en gedistribueerd.

Stokerij-Brouwerij Rubbens Bohemen 101 9260 Wichelen 052 44 50 35 info@rubbens.be www.rubbens.be — 28 —


— dranken —

STOKERIJ-EENVOUD Eenvoud uit de natuur is niet alleen de slogan van Stokerij Eenvoud, maar ook de basis van hun (h)eerlijke producten. Deze stokerij gaat terug naar de essentie van het stoken en werkt met landbouwoverschotten en lokale producten. Eenvoud is een warme ambachtelijke stokerij die met eigen distilleerketel hun eigen alcohol, zoals moutwijn en eaux de vie distilleren. Passie en tijd geven smaak aan de producten.

Stokerij-Eenvoud Wachtebekestraat 118 9060 Zelzate 0476 56 58 86 info@stokerij-eenvoud.be www.stokerij-eenvoud.be

THE BREW SOCIETY The Brew Society is een brouwersgemeenschap voor bierbezielers. De meester-brouwer en zijn team kunnen een ervaring van meer dan 100 jaar voorleggen. Die kennis van zaken proef je in de verleidelijke Martha, de ondeugende Zeven Zonden en de verrassende foederbieren die in de brouwzaal op artisanale wijze het leven zien.In de society van brouwers en fijnproevers wordt er volop geëxperimenteerd met smaken en schuimkragen van pils tot zuur bier.

The Brew Society Kortrijksestraat 103A 8501 Kortrijk 0476 17 05 82 tom@thebrewsociety.be www.thebrewsociety.be — 29 —


— dranken —

WIJNDOMEIN PRÈS DE GAND Wijndomein Près De Gand teelt vijf traditionele druivenrassen en produceert zowel witte, rode als mousserende wijnen. De productie gebeurt volledig op het domein van vijf hectare. Hierdoor wordt de kwaliteit van elke stap bewaakt. Dat resulteert in een zo natuurlijk en ecologisch mogelijk streekproduct uit de Vlaamse Ardennen. Wijndomein Près De Gand, da’s een pure smaak met sterke invloeden van het terroir.

Wijndomein Près De Gand Kampenstraat 42a 9552 Borsbeke 0477 62 85 22 devosrudy@wijndomeinpres-de-gand.be www.wijndomein-pres-de-gand.be

WIJNDOMEIN RAVENSTEIN Midden in de Wervikse natuur, op de zuidflanken van de Amerikaberg, ligt het 5.5 hectare grote wijndomein van Dirk Talpe en Patricia Lenoir. Zij produceren er mousserende, rode, witte en rosé wijnen en druivensap. Met de restproducten van de druif maakt Wijndomein Ravenstein onder meer Eau de Vie, gin en Ratafia. Dirk en Patricia verwerken de wijngaard met eerbied voor de natuur. Laat je verrassen en proef van pure passie.

Wijndomein Ravenstein Kruisekestraat 296 8940 Wervik 056 31 32 36 info@wijndomein-ravenstein.be www.wijndomein-ravenstein.be — 30 —


— dranken —

WIJNGAARD KAMPENBERG Wijngaard Kampenberg is de oudste commerciële wijngaard van Oost-Vlaanderen. In 2004 plantte Jan Caudron al zijn eerste wijnstokken in de Vlaamse Ardennen. Met trots presenteren ze KAMPAGNE: een rosé crémant helemaal gemaakt volgens de tradi­ tionele methode met tweede vergisting op fles. Uiteraard met druiven uit de eigen glooiende wijngaarden in Sint-Lievens-Houtem, met de hand geplukt. Proef jaargang 2016, vier jaar gerijpt in de kelder ‘sur lattes’.

K

K A MPENB ERG

Wijngaard Kampenberg Morelgem 82 - 84 9520 Vlierzele 0475 26 82 78 jan@jampenberg.be www.kampenberg.be

YUGEN KOMBUCHA Yugen is het ultieme, Gentse alternatief voor alledaagse frisdranken. Startende van de kracht van de natuur, gebruikt Yugen enkel biologische ingrediënten. Zorgvuldig gekozen thee, verse sappen en helende kruiden vormen de basis voor een zinnenprikkelende, gefermenteerde drank. Yugen is laag in suiker en calorieën! Bovendien is Yugen een niet gepasteuriseerde (RAW) kombucha, wat betekent dat het vol zit met spijsverterings- en immuniteitbevorderende micro-organismen. Yugen Kombucha Stuurhut 4 8301 Knokke Heist 0485 46 24 24 pieter@yugendrinks.com www.yugenkombucha.com — 31 —


fruitsap droge kruiden siroop eetbare bloemen groentesap vinaigrette appel peer

groenten & fruit— groenten & fruit —

DE KRUIDERIE Het gamma van biologische kruidenkwekerij De Kruiderie omvat zowel verse als droge kruiden, siropen en gin. Ook hun Bulnas Campa-bier wordt gebrouwen met de eigen kruiden. De Kruiderie valt onder het maatwerkbedrijf Footstep vzw. en biedt zo tewerkstelling aan mensen met minder draagkracht.

De Kruiderie Bulskampveld 12 8730 Beernem 050 55 60 34 welkom@dekruiderie.be www.dekruiderie.be

— 34 —


— groenten & fruit —

HOF ‘T KLOKHUIS Hof ‘t Klokhuis is een familiaal milieuvriendelijk fruitteeltbedrijf met Marijke en Johan aan het roer. Zoon Pieter helpt mee bij de fruitsapproductie. Naast verschillende soorten klassieke fruitsappen, vind je bij Hof ‘t Klokhuis ook fruitsappen met kruiden en natuurzuivere fruitsappen in blik. Volpit, artisanaal en sprankelend.

Hof ‘t Klokhuis Vinkestraat 7 8554 Zwevegem – Sint-Denijs 056 45 79 20 info@hoftklokhuis.be www.hoftklokhuis.be

JUSRÉ Met JusRé zette Valérie een gamma aan koudgeperste sappen op de markt. Fruit, groenten en kruiden in de hoofdrol onder de tagline Your Healthy Pleasure. Naast de Juices werd het gamma ondertussen reeds uitgebreid naar Shots, Drinks, Smoothies, Soups en Bowls waarvan een aantal BIO-gecertifieerd zijn. De JusRé sapjes zitten boordevol vitamines en bevatten geen smaakversterkers of toegevoegde suikers. Puur natuur dus.

Jusré Sint-Jorisstraat 88a 8730 Beernem 050 66 11 08 hello@jusre.be www.jusre.be — 35 —


— groenten & fruit —

O’VINAI Odile Vermaut groeide op in het Restaurant ‘De Zaligheid’ van haar ouders. Daar is haar passie voor koken ontstaan en O’Vinai geboren. O’Vinai is dé perfect gebalanceerde en ambachtelijke vinaigrette met respect voor elke chef. Het handige, authentieke flesje zorgt dat het lekker lang vers blijft. Wees creatief. Zo is het samengesteld, en zo wordt O’Vinai veel meer dan de zalige vinaigrette. O’Vinai keert terug naar de essentie van de smaak. O’Vinai, puur, authentiek en origineel. O’Vinai Beverenstraat 104 8691 Leisele-Alveringem 0478 83 64 65 info@ovinai.be www.ovinai.be

— 36 —


— groenten & fruit —

TUINSAPPEN LOMBARTS CALVILLE Tuinsappen Lombarts Calville, ofwel ‘de geperste zaligheid’, maakt artisanale biosappen en –cider op basis van appel. De appels uit eigen boomgaard, aangevuld met vruchten aangekocht bij bioboeren uit de streek. Lombarts Calville werkt enkel met echte vruchten, hierdoor kan de smaak per persing verschillen. De combinatie van verschillende appelrassen en de zon spelen daarbij een belangrijke rol. Een aanrader voor iedereen die houdt van puurheid.

Lombarts Calville

T U I N S A P P E N

Tuinsappen Lombarts Calville Tsjechiëlaan 1 8970 Poperinge 057 36 30 20 info@tuinsappen.be www.tuinsappen.be

— 37 —vis & vlees varkensvlees rundsvlees


— vis & vlees —

BREYDEL 100 % duurzaam varkensvlees: van stal tot bord. Hou je van vakmanschap en passie? Breydel is gespecialiseerd in ambachtelijke en duurzaam bereide delicatessen, afkomstig uit hun eigen exclusieve en lokale varkenskweek. De authentieke oven en geheime kruidenmix zorgen voor de unieke Breydelsmaak. Wist je dat Breydel zijn eigen korte keten organiseert? Zo is elk stukje vlees 100 % traceerbaar: van stal tot bord.

Breydel Legen Heirweg 2 9890 Gavere 09 389 69 80 marketing@breydel.be www.breydel.be

DE HEERLIJKHEID Op hun kleinschalig circulair varkensbedrijf kweken Bart en Joke zelf hun varkentjes op een traditionele manier. Dus geen soja maar enkel granen en erwten als voeder. De varkens zitten op stro in zeer ruime hokken. De mest keert terug naar de akkers waarop vruchten geteeld worden als voeder voor de varkens. Dat zorgt voor een perfect gesloten kringloop. Bart en Joke brengen en halen hun varkens zelf naar en van een regionaal slachthuis. De karkassen worden versneden tot kraakverse verkoopbare delen voor de klanten. En verwerkt tot heerlijke vleeswaren. De Heerlijkheid Lange Limaertstraat 2 8600 Vladslo 0468 23 84 86 bart@deheerlijkheid.be www.deheerlijkheid.be — 40 —


— vis & vlees —

FM MEAT Vleesgroothandel FM MEAT legt zich toe op kwalitatief, duurzaam gekweekt Piemontees rundsvlees. De pure smaak, de fijne structuur en de donkere kleur maken dit vlees uniek. Om de kwaliteit van het rundvlees te garanderen worden alle dieren op de hoeve gekweekt. Duurzaamheid en welzijn voor de dieren staan centraal. In de EG-erkende uitsnijderij wordt alles naar wens versneden voor grossisten, slagers en horeca. FM Meat helpt je bij jouw specifieke wensen. FM MEAT Rozendaalstraat 125 8900 Ieper 057 21 78 42 fmmeat@skynet.be www.hoevevleesonline.be

NAUTILUS In de schaduw van de IJzertoren staan Steven en Annelies met een glimlach voor je klaar in hun klassevolle slagerij. Steven versnijdt er met vakliefde de beste stukken Bien Acquis en zorgt voor vers vlees en fijne charcuterie. Annelies roert in de kookpotten en tovert heerlijke bereide gerechten op tafel. Blikvanger is hun Smuids Zwientje: 100% puur varkensvlees uit eigen stad geboren en getogen in een varkentjesvorm.

Nautilus IJzerlaan 43 8600 Diksmuide 051 55 56 00 nautilusdiksmuide@outlook.be www.nautilusdiksmuide.be — 41 —


— vis & vlees —

— 42 —


— vis & vlees —

NOYEN Noyen is een vleeswarenbedrijf waar ondertussen de vierde generatie aan de slag is. Kwaliteit en traditie staan nog steeds voorop. Met veel passie wordt het slagersambacht in ere gehouden. Noyen wil eerlijke, gezonde en lekkere producten afleveren en kiest bewust voor een lokale, duurzame aanpak. Bewaarmiddelen en kunstmatige smaak- en kleurstoffen komen er dus niet in.

Noyen Noorwegenstraat 14 9940 Evergem 09 226 15 80 cvdv@noyen.be www.noyen.be

‘T MEIKENSVLASVARKEN Authentiek natuurvarken gekweekt op stro en gevoederd met lijnzaad en oud brood. Het vlees wordt via de hoeveslagerij verwerkt tot lekkere producten.

‘t Meikensvlasvarken Karmstraat 64 8700 Aarsele 0470 65 67 26 info@meikensvlasvarken.be www.meikensvlasvarken.be — 43 —chocolade taart koek snoep confituur smeerpasta honing mosterd alg chips noten pasta

zoet & hartig


— zoet & hartig —

A PIECE OF K 100% ambachtelijke taart, dat gaat er altijd in. Ongeacht de leeftijd, ongeacht de gelegenheid. Of je nu gaat voor een onvergetelijk feest, een bijzondere verrassing voor iemand speciaal of gewoon jezelf eens flink wil verwennen, met een overheerlijk vers gebakje zit je altijd goed. Lekkere taart hoeft niet ingewikkeld te zijn. Vers uit de oven, met lokale, duurzame ingrediënten en vooral heel veel liefde. It’s a piece of K.

A piece of K Oude Gaversesteenweg 24 9820 Merelbeke 0494 44 31 37 karen@apieceofk.be www.apieceofk.be

BE MY HONEY - DE KERF BMCLD BE my honey is een ambachtelijke imkerij in een modern jasje. De pure smaak van échte honing, steeds geoogst van de eigen bijenvolken, staat garant voor een unieke smaakbeleving. Ontdek de diversiteit aan kleuren en smaken van de bijenwereld! De afgeleide producten worden gemaakt met minimaal een ingrediënt dat rechtstreeks uit de bijenkast komt. Proef hoe natuurlijke honing een opvallende meerwaarde biedt aan o.a. bieren, mede, likeur en meer.

BE my honey - De Kerf BMCLD Europastraat 58 9310 Baardegem 0474 36 35 26 jan@bemyhoney.be www.bemyhoney.be — 46 —


— zoet & hartig —

BEBIJN CONFISERIE Bebijn, dat is al diverse jaren de partner voor artisanale snoep. Bebijn maakt met de hand snoepjes waardoor kleine volumes mogelijk zijn. Bovendien zorgt dit voor een grote flexibiliteit op vlak van texturen, smaakcombinaties en vormen. Op vlak van smaken zoekt Bebijn naar uitdagingen: van fruit, over kruiden/specerijen en bloemen, tot groenten… en vooral smaakcombinaties. Die maken ze zelf, maar ook regelmatig in samenspraak met topchefs. Een uniek Bebijnsnoepje eten, dat is een beleving! Bebijn Confiserie Abdijstraat 30 9700 Oudenaarde 0495 16 12 36 bart@bebijn.be www.bebijn.be www.bonboxy.be

CAMP’S Camp’s maakt pickles, maalt mosterds en legt groentjes in op azijn. Dit al meer dan honderd jaar. Met groot respect voor het verleden, wordt vol goesting uitgekeken naar de toekomst. Dankzij het authentieke karakter van de producten en de natuurlijke recepten, staat deze onderneming heel bewust in de maatschappij. De relatie, de passie en open communicatie met de klanten, leveranciers en gemeenschap staat altijd centraal.

Camp’s Bedrijvenpark Coupure 1 9700 Oudenaarde 055 21 27 27 alexander@vancamps.be www.vancamps.be — 47 —


— zoet & hartig —

DE KLOK Likeurstokerij De Klok maakt advocaat, likeuren, delicatessen, Belgische chocoladeproducten, snoepgoed en confiserie.

De Klok Wanzelesteenweg 73a 9260 Serskamp (Wichelen) 09 369 08 06 jonas@deklok.be www.deklok.be

DELIDAELE Delidaele produceert olijven, kappertjes, zongedroogde tomaatjes, groentechips, dips en noten- & vruchtenmengelingen. Alle producten worden in het atelier in Wingene geproduceerd of verwerkt. Delidaele zorgt voor heerlijke smaken met unieke recepturen die het verschil maken. Vakmanschap in een hedendaags jasje.

Delidaele Verrekijker 25 bus 4 8750 Wingene 051 63 59 52 info@delidaele.be www.delidaele.be — 48 —


— zoet & hartig —

GEUTELINGEN DE KOEKELAERE Geutelingen een heerlijk mals streekproduct speciaal voor jou gegoten in Elst, in het hart van de Vlaamse Ardennen. Deze Geutelingen hebben hun unieke smaak en geur te danken aan het familierecept van De Koekelaere. Én de ambachtelijke bakwijze: het pure beslag wordt in een gloeiend hete oven op steen gegoten. Geutelingen zijn 100% natuurlijk, bereid met de puurste en meest voedzame ingrediënten. Luchtig van textuur en mét een unieke smaak. Ideaal als ontbijt of tussendoortje. Geutelingen De Koekelaere Ommegangstraat 15 9660 Brakel 0492 91 41 99 info@geutelingen.be www.geutelingen.be

HEIRBAUT ALGRICULTURE Heirbaut aLgriculture specialiseert zich in circulaire landbouw. Achter het rundvee­bedrijf kweken ze de micro-alg chlorella. Die alg is Europees erkend als levensmiddel. De algen breken CO2 af om te groeien. Door ze in een verticaal landbouwsysteem te kweken, is de eiwitopbrengst hoger dan eender welke andere teelt. Bovendien is de alg een absolute smaakmaker! Vegan of hybride, aan u de keuze. Neem even de tijd om deze vernieuwende knalgroene recepten te proeven! Heirbaut aLgriculture Veldstraat 218 9140 Temse 03 771 25 81 heirbautlv@telenet.be www.heirbauthoeveproducten.be — 49 —


— zoet & hartig —

HERLINCKHOF Op de historische vierkantshoeve Herlinckhof zorgt de vijfde generatie mee voor jouw voedsel van morgen. Thijs en Jamien wonen er met hun twee jonge kinderen en telen op het akkerbouwbedrijf o.a. bakgranen. Van de akkerranden maken ze twee unieke delicatessen: klaprozengelei en notenbeleg. Met liefde verzorgd, geoogst en verwerkt. Alles op een locatie die de buurt verbindt.

Herlinckhof Vijversweg 3 9406 Ninove 0494 71 08 11 bezoek@herlinckhof.be www.herlinckhof.be

— 50 —


— zoet & hartig —

KLINGELE CHOCOLADE Klingele Chocolade is dé Belgische specialist in het produceren van chocolade zonder toegevoegde suikers, vegan en biologische fairtrade chocolade. De twee eigen merken zijn: Balance en Chocolates from Heaven. Er wordt ook geproduceerd onder private label met specialisatie in tabletten 85g/100g en repen 35g.

Klingele Chocolade Noorwegenstraat 19 9940 Evergem 09 258 23 58 info@klingelechocolade.be www.klingelechocolade.be

LA CLÉ DU SUD CHOCOLATES La Clé du Sud Chocolates maakt als gediplomeerd Ambachtelijk Chocolatier kleinschalig ambachtelijke pralines, chocoladesnacks, suikervrije tabletten en confiserie in eigen atelier. Waar mogelijk met lokale producten en ingrediënten, altijd uitsluitend met natuurlijke kleurstoffen. Kom, proef en smelt voor de chocoladecreaties van La Clé du Sud Chocolates.

La Clé du Sud Chocolates Rood Beeldekenstraat 61 9820 Merelbeke-Bottelare 0475 66 63 19 lacledusud@gmail.com www.chocolatiersonline.com/ lacledusud — 51 —


— zoet & hartig —

MAISONIE Nathalie Van Der Straeten van Maisonie staat bekend om haar passie voor desserts. Haar ambachtelijke bereidingsmethode, de uitgebalanceerde recepturen en moderne productieapparatuur zorgen voor heerlijke premium desserts. Gecombineerd met de beste Belgische chocolade, volle room en kwaliteitsvolle mascarpone krijg je een eind­ product om van te watertanden.

Maisonie Westerring 27 G 9700 Oudenaarde 055 38 56 03 desserts@maisonie.be www.maisonie.be

MEIGT Ambachtelijke smeerpasta met smaak van Aalsterse vlaai, vrij van palmvetten en gluten.

Meigt Steenweg op Aalst 44 9308 Aalst 0496 95 96 49 info@meigt.be www.meigt.be — 52 —


— zoet & hartig —

PASTATI Pastati is een sociale onderneming die verse pasta op de markt brengt. In samenwerking met maatwerkbedrijf Aarova worden dagelijks de lekkerste verse pasta’s en ravioli’s voor horeca en winkels bereid. Onder de naam SMAG produceren ze verse pasta met smaak (curry, tuinkruiden en zwarte peper). Dit uniek product zorgt ervoor dat je in een minimum van tijd, een maximum aan smaak krijgt in je heerlijke pasta creaties.

Pastati Brusselsesteenweg 491 9090 Melle 0473 57 56 45 info@pastati.be www.pastati.be

POWERTREES - TAMINI PowerTrees vertaalt ‘nature to food’ onder de vorm van delicatessen. Met de focus op het innoveren van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe producten zetten ze via slimme samenwerkingen stappen richting een gezondere en duurzamere keten. Het eerste product: tamini sweets. (H)eerlijke snoepjes die groenten en fruit centraal plaatsen. Snoepen zonder zorgen: de snoepjes passen perfect, met mate, binnen een gebalanceerde voeding met voldoende groenten en fruit! PowerTrees - Tamini Brugsevaart 121 9030 Gent 0498 62 37 31 astrid@powertrees.eu www.tamini.be — 53 —


— zoet & hartig —

THE BELGIAN CHOCOLATE FACTORY Familiebedrijf The Belgian Chocolate Factory produceert haar eigen chocolade met steeds dezelfde filosofie: biologisch, vegan en allergenenvrij. Dus zonder noten, melk, soja... De belangrijkste eis? De chocolade moet lekker zijn. Vanuit ongeraffineerde basisproducten (cacao en suiker) maken ze met veel liefde en passie heerlijke creaties. Ook voor private label of als bulkingrediënt.

The Belgian Chocolate Factory Peperstraat 7 9230 Wetteren 0475 31 88 94 ines.debacker@ magic-chocolates.be www.magic-chocolates.be

THE NUTTY FARMER The Nutty Farmer maakt krokant geroosterde cashewnoten voor bij de apero of om te crunchen op je favoriete gerecht. Wat maakt de nuts van The Nutty Farmer anders? Ze worden met de hand bereid op de boerderij, met respect voor mens en natuur. Dankzij de Fairtrade Nuts krijgen de boeren in Burkina Faso een eerlijk loon voor hun cashewnoten. Klaar voor een duurzame reis rond de wereld met deze avontuurlijke smaakbommen?

The Nutty Farmer Drielindenstraat 3 8554 Sint-Denijs 0492 52 13 12 hi@thenuttyfarmer.com www.thenuttyfarmer.com — 54 —


— zoet & hartig —

VONDELMOLEN Al 5 generaties lang is Vondelmolen dé specialist in peperkoek. Je kan kiezen uit een ruim assortiment: met parelsuiker, honing, gember of fruit. Ook de peperkoekharten zijn een klassieker! Heb je de Vondelmolen-toast al geprobeerd?

Vondelmolen Dendermondse Steenweg 208 9280 Lebbeke 0498 92 90 48 koenvandenhende@ vondelmolen.be www.vondelmolen.be

WALTSON CHIPS Waltson chips worden op een traditionele manier gebakken met behoud van smaak van de aardappel: “Potatoes with a flavour”. Alle chips zijn bovendien allergeen vrij, glutenvrij, koosjer, vegan en halal geschikt, met een houdbaarheidsdatum bij de productie tot 8 maanden. Perfecte goudgele aardappelschijfjes die hun heerlijke, unieke smaak bewaren.

Waltson chips Kleine Veldstraat 65 8840 Staden 051 70 16 25 carmen@waltson.be www.waltson.be — 55 —distributie

dranken groenten fruit vis vlees zoet hartig zuivel


— distributie —

VANIER Vanier is in 2018 gestart vanuit een opdracht van Stad Gent aan Linked.Farm. Vandaag is Vanier voor heel wat horecazaken de garantie op kwalitatieve, lokale boerderijproducten aan een eerlijke prijs. Via Vanier bundelen boeren en producenten de krachten in de korteketenverkoop. Een sterk alternatief voor de groothandel.

Vanier Hemelseschoot 19 9160 Lokeren 0475 95 26 30 kaat@vanier.gent www.vanier.gent

— 58 —


— distributie —

WESTREEX Westreex brengt een assortiment van West-Vlaamse hoeve- en streekproducten aan de man. Het gezicht van deze professionele pick-, drive- en deliverservice is de gedreven Cindy. Elke week haalt ze overal in West-Vlaanderen hoeve- en streekproducten op. Rechtstreeks van bij de producent in een koelwagen tot in jouw zaak: horeca, slagerij, bakkerij, kruidenierszaak of delicatessenwinkel.

Westreex Klerkenstraat 98 8920 Langemark 0498 30 71 94 cindy@westreex.be www.westreex.be — 59 —


Partners B2B-Smaakmarkt

Strategische partners

Layout www.linedesign.be


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.