Page 1

Bufa & Sons i Balls Caribenys En les següents pàgines podrem veure les activitats ampliades en l’institut.

AMERICAN PIE: La nova pel.lícula més esperada entre els adolescents de avui en dia, arriba a pantalla amb un gran éxit a taquilla. No te la perdis. Enterat de que va.

En una experiencia els alumnes de 4t ESO ens expliquen en primera persona com van der les colonies de final de curts Andorra. De tot i més. El mercat del ram: El Mercat del Ram a Vic, té uns orígens molt antics .Va anar superant els propis límits de la ciutat vella de Vic, i ara les diferents activitats s'estenen per tota la capital de l'Osona


2

INDEX 13 JUNY

ÍNDEX Director:N.C, X.F, A.F i D.P Consell redacció: Nayara Castillo Cap de seccions: Ariadna Ferrer Maquetació : Xenia Ferrer Colaboradors: David Perez, Ariadna Ferrer, Xènia Ferrer i Nayara Castillo.


3

AVUI PARLEM DE... 13 JUNY

4t ESO, el final d'un cicle. Han passat una pila de coses duran aquests quatre anys. He canviat molt com a persona, he madurat, i ara sóc capaç d'assumir certes responsabilitats. He apres que les amistats no duren sempre, que les aparences enganyen, que mai res dura gaire... Sense donar-nos compte hem apres a conviure, acceptat els defectes de tots, de la mateixa manera que em hem acceptat les virtuts. Per mi han sigut uns anys inoblidables, plens de records, somriures llàgrimes, moments de tendresa, el sentiment de satisfacció que tenies al veure la nota d'una examen, al obtindre la recompensa de l'esforç.

Espero no oblidar mai tot el que he viscut. No puc evitar sentir un sentiment de nostàlgia al pensar que d'aquí res tot s'haurà acabat. El fet de pensar que res tornarà a ser com abans em provoca molts dubtes. El futur l'haurem d'afrontar sols, haurem de ser capaços de veure el que esta be i el que esta malament. Tot serà responsabilitat nostre, ningú assumirà les culpes per nosaltres, i això ens farà ser més madurs. Quan vaig començar l'ESO, veia les coses des d'una altre perspectiva, no pensava massa en el futur, ja que quatre anys em semblaven una eternitat, però el cert és que han passat molt ràpid. Gracies a l'inter he conegut a persones que m'han canviat la vida, tot plegat han sigut un recull de experiencies positives, que em serviràn d'ara endavant.


4

13JUNY LA GENT A SORTIT ELS CARRERS A PROTESTA

I N D I G NATS: Unes 5.000 persones han participat en l'assemblea general del moviment 15-M de la plaça de Catalunya de Barcelona, on, entre altres acords, s'ha decidit convocar una gran manifestació, el 15 de juny vinent, que marxarà fins a la seu del Parlament de Catalunya, al parc de la Ciutadella de la capital catalana. Els indignats decidiran diumenge a la tarda, en una nova reunió, si l'acampada continua o si, en canvi, es desmantella. El moviment també ha decidit estendre les protestes per barris. A més, s'ha fixat per a principis de la setmana que ve una manifestació contra les retallades en l'educació pública, que sortirà de la plaça d'Universitat, i una marxa contra les retallades sanitàries, que sortiria de la plaça de Colom. La jornada de dissabte, dia de reflexió, s'ha desenvolupat amb tranquil·litat. L'espai de la plaça s'ha convertit al llarg de tot el dia en una zona d'activitats per a tots els públics,

on, a més de les assemblees de les diferents comissions de treball (educació, medi ambient, convivència, reforma de la llei electoral), s'han fet accions obertes a la ciutadania, com obres de teatre, sortides en bicicletes, sempre amb un missatge reivindicatiu. Aquest vespre, a les 21.00 hores, s'ha fet, un cop més, una cassolada, que ha servit per posar fi a la jornada d'activitats celebrada aquest dissabte. Petició de material Els manifestants de Barcelona estan utilitzant el compte oficial de l'organització a Twitter (#acampadabcn) per demanar ordinadors, crema solar i galetes,

El passat divendres,8 juny, els alumes de 4t ESO de l’institut de l’alt Penedès, van disputar un torneig de volei platja a Vilanova i la Geltrú. Un dia calorós i amb moltes rivalitats entre els diversos equips. Un dia complert de platja en el qual diferents equips lluitaven per aconseguir un punt més en la nota final de Educació Física. El principal creador d’aquest fet en el qual es pare i professor de l’institut, Carles Espinach, va realitza amb un gran èxit el torneig de volei platja. Hi va haver molta col·laboració per part de diferents professors també procedents de l’institut. Els alumnes van lluitar fins l’últim moment per la oportunitat d’aconseguir el punt definitiu. Desprès d’un mati intens de sol i volei, els alumnes i professors van dina plegats a la platja. Un dia ple de somriures i banys d’aigua freda.

entre altres coses. "Necessitem crema solar. ¡Fa molt sol!", "Necessitem urgentment una clau de bugia del 18/19" i "Necessitem mòdems 3G". Els centenars de concentrats han debatut aquest dissabte sobre si anar o no a votar demà, diumenge, fer-ho en blanc o emetre un vot nul, i d'altres s'han preguntat: "¿I dilluns, què?". També s'han plantejat propostes com retirar els diners dels bancs tradicionals, promoure una democràcia assembleària o que els països deutors tornin al Fons Monetari Internacional el capital prestat, però no els interessos. Reivindicació i festa

En el torneig van col·laborar 3 grups en els quals dintre d’aquest grups hi havia subgrups, concretament 4, en els quals es repartien per colors. Definitivament el equips guanyadors van ser: En primer lloc : Equip Blau compost per: Brayan González, Marc Monserrat, Arnau López, Dani Jiménez, Matias Gil, Salva Pacheco, Adrià Escalante i Alba Hervàs. En segon lloc: Equip Verd compost per: Virginia Casanovas, Edgar Díaz, Victòria Pauné, Jordi Jiménez, Ester Mir, Gerard Lidon, Gerard Casasín, Oscar Arroyo i Oriol Lleonart. En tercer lloc: Equip Vermell compost per: Sergi Lorente, Guillem Torrents, Xènia Ferrer, Jordi Valls, Juli Leguizamon, Laia Nonide, Gemma Olivé, Albert Rivas i Carles Canals.

L'ambient a la plaça continua sent una barreja de reivindicació i festa, ja que s'han organitzat una infinitat de tallers i activitats, des de perruqueria passant per un hort urbà, i fins i tot hi ha un espai destinat per a l'oració. Després que bona part dels parterres que envolten les fonts monumentals hagin resultat danyats per les trepitjades davant la infinitat de curiosos que s'acosten fins al lloc, s'ha decidit emplaçarhi un hort urbà. Així, durant aquest dissabte, els campistes, en col·laboració amb famílies que han anat a visitar la plaça, hi han plantat tota mena d'hortalisses: nespres, tomàquets, maduixes... Xarxa mundial Des de la comissió d'internacional de l'acampada, han assegurat que han tingut contacte amb altres protestes, com al centre d'Atenes. A més de centrar l'atenció de les portades i titulars de mitjans de tot el món, una prova més que denota l'atenció que està despertant l'acampada és que s'ha desplaçat aquest dissabte a la plaça de Catalunya un equip de la televisió privada germànica RTL.

Tot seguit, els alumnes de 4tESO juntament amb el Carles Espinach,varen anar a fer una activitat a la piscina municipal de Sant Sadurní d’Anoia.Van fer diverssos exercicis, en els quals varen utilizar materials com: el ‘’txurro’’, la paleta,etc. En aquesta activitat pocs alumnes van estar participatius.En acabar l’activitat a la platja els alumnes de 4t ESO van seguir fent unes certes activitats en un gimnàs, Equip4 (e4), en el qual van practicar diferents mètodes per fer esport. Les activitats varen ser les següents: Spinning, Pilates i Fitness. Spinning: la classe de spinning consistia en fer bicicleta estàtica. Pilates: la classe de pilates consistia en fer passes. Fitness: la classe de fitness consistia en fer balls sobre una taula.


13 JUNY

5

QUÈ PENSA LA GENT? Els alumnes de 4t ESO de l’inter de Sant Sadurní de Anoia han sortit el carrer per pregunta a diverses persones d’edat i sexe que en pensen de les noves tecnologies. En aquesta enquesta em pogut observar que la majoria de la població sap que són les noves tecnologies. En les següents gràfiques podem veure els resultats obtinguts: Saps que son les noves tecnologies? A) Si B) No 30 20 10 0

A)

B)

Creus que les noves tecnologies estan a l’abast de totom? A) Si B) No C) No sé.

Quin efecte negatiu creus que provoca més les noves tecnologies? A)Dependència, atricció. B)Provoca que la gent es relacioni menys cara a cara. C)Augmenta el nombre de persones de caràcter tímid.

A) B) C) Quin efecte positiu creus que provoca més les noves tecnologies? A)És més còmoda. B)Es més rapit, et facilita segons quines coses tinguis que fer. C)Coneixes gent nova.

A) B)

15 10 5 0

A)

B)

C)

C)


6

13 JUNY

CARTELLERA AMERICAN PIE-EL REENCUENTRO Títol original: Gènere: País: Any: 2012 Direcció: Guió: Repartiment Principal: Fotografia: Música: Producció: Durada: Estrena Espanya: Estrena EE.UU.:

Sinopsis: Els antics amics que abans anaven junts al institut es tornen a trobar despres d'un cert temps (2012) curso del 99 jim michell stevefly Oz Títol original: "American Reunion". Gènere: Comèdia. País i Any: EUA - 2012 Direcció: Jon Hurwitz. Hayden Schlossberg. Guió: Jon Hurwitz. Hayden Schlossberg. Hayden Schlossberg. Repartiment principal: Alyson Hannigan Seann William Scott Tara Reid Jason Biggs Thomas Ian Nicholas Eugene Levy Shannon Elizabeth Chris Owen Dania Ramirez Katrina Bowden Fotografía: . . Música: . . Producción: Chris Moore. Craig Perry. Chris Weitz. Duración: -- minutos Estreno España: 4 de mayo de 2012 Estreno EE.UU.: 4 de abril de 2012 Sinopsis: El nou argument d'American Reunió ens presenta a tots els personatges de American Peu, tornant a East Great Falls per participar en una de les típiques reunions d'institut. Durant l'esperat cap de setmana descobriran qui ha canviat i qui no en tots aquests anys que han transcorregut. Però també la manera en que el pas del temps i la distància poden acabar amb l'amistat.


7

13 JUNY

Leo salud: tindràs fortes preocupacions que et faran estar en tensió constant. Pren-te les coses amb calma i no deixis que els problemes et superin. Diners: Aquest àmbit serà favorable. Obtindràs beneficis inesperats. Amor. Et retrobaràs amb un amor del passat. Aixo et causarà certs dubtes. Escorpí salud: estaràs bé de salut ja que el poder de la lluna t'ajudarà a afrontar els conflictes. Diners: et sortiran despeses que no esperaves. Amor: Les discussions amb la teva parella augmentaran. Mira de ser comprensiu. Virgo: salut- no et sentiràs be amb tu mateix/a, aquest aspecte no et serà favorable. Diners: et sortiran despeses que no esperaves. Amor. Sentiràs un sentiment de nostàlgia, perquè per orgull hauràs perdut a qui de veritat valia la pena. Balançes salut: el equilibri i la teva bona raxa es trencarà i podries agafar alguna malaltia inesperada. Diners: no fasis inversions a llarg plaç, perqué podrien fallar. Tampoc prestis molt diners , et podrien deixar en deuta molta quantitat. Amor: El amor per fi truca la teva porta.disfruta d'ell i no deixis passar aquesta oportunitat, aj que podria ser l'ultima. di Aries:

Càncer. Salut: gaudiràs d'una salut d'or, ja que l'energia del sol t'ajudarà a fer tot el que et proposis Diners: Les teves inversions no seran tan satisfactòries com esperaves. Has d'anar amb compte i invertir només en el que necessitis. Amor: passaràs per un mal moment, però si recondueixes la situació te'n podràs ensurt-ir. Geminis. Salut: sorgiran més problemes dels habituals, i si no hi torbes solució et podrien afectar seriosament. Diners: No és un bon moment per fer grans inversions. Podries perdre molts diners innecessàriament. Espera que arribi un moment més oportú. Amor: T'enamoraràs o trobaràs l'amor inesperadament, de qui menys tu esperes. Has d'anar amb compte, potser no és la persona indicada. Taure: Salut: El estres et sobrepassa, pren-te un descans , necessites relax i confort. Diners: La teva estratègia a donat fruits, et veuràs recompensat amb una gran ajuda que no et vindrà gens malament. Amor: No són bons temps per l'amor. Però no perdis l'esperança, ben haviat seràs recompensat. Aquari: salut: Pasaras per la teva pitjor temporada. Relaxa't, reposa i sobretot prente el teu temps sense estressar-te.

Diners: les finances es giren en contra tu, perdràs una quantitat important de diners però salud: gaudiràs d'una salud de ferro , desprès si saps reconduïr la situació , la caiguda no de un temps en convalescència . Aprofita i serà tant greu. disfruta-ho. Diners: Les teves i versions més arriscades Amor: El amor serà el teu aliat. donaràs resultat, encara que no seran tant bones com esperaves. Amor: no és una bona època sentimental, espera i no desesperis, el teu moment pot arribar molt haviat.

Capricorn: salut. No has de deixar que els problemes secundaris t'afectin tant, perquè al final t'acabaran repercutint en la teva salut. Diners: la teva ambició t'acabarà perjudicant. Amor: t'enamoraràs de la persona equivocada. No et facis il·lusions. Geminis: salut. Sorgiran més problemes dels habituals, sinó hi trobes solució , et podrien afectar seriosament. Diners: No es bon moment per fer grans inversions Assegurat de que ho tens tot lligat i vigila amb els deutes. Amor: trobaràs refugi amb una persona. No et deixis enganyar, potser que no sigui l'amor definitiu. Peixos: salut: tindràs una salut normal, sense gaires canvis. Però procura no relaxar-te molt, això et pot perjudicar. Diners: pel que fa a les teves ganancies es mantindran en nivell mig, sense gaires baixades o pujades. Amor: coneixeràs un amor passatger que et reconfortarà. No et deixis emportar per les etves emocions descontrolades i intente-ho oblidar.


8

13 JUNY

El passat dilluns L'Eduardo Felipe va oferir una xerrada sobre la publicitat als alumnes de 4rt de l'escola Intermunipal del Penedes. Va explicar que la publicitat es dividia en quatre grans departaments. La producció és un dels més importants. El que fa la publicitat es satisfer les necessitats de les persones. Hi ha cinc tipus de necessitats- moralitat, creativitat, espontaneïtat.

PRODUCTO

–La publicitat es informativa –Ha de ser impactant –Marca única- més barato. –El preu del determinat producte, és el cost, i costa molt de determinar. –Sistema de distribució- la venda per Internet té com a objectiu captar l'atenció de tot el món. Per exemple, L'ebay –Promoció- es temporal.

PRECIO

MERCADO PROMODISTRIBUCIÓN

CIÓN La publicitat no enganya ni tampoc crea necessitats, es limita a buscar el desitjos de la gent.


9

13 JUNY

EL CONCERT DEL CRÈDIT Crítica El concert va transcorrer amb molta originalitat. Va tenir lloc divendres a la sala d'actes de l'escola Intermunipal del Penedès. El públic va reaccionar de forma positiva i molt entusiasta, lu qual va comportar que els musics s'animesin a fer explicacions totalment innecesaries. Van assitir-hi més de 100 estudiants. El grup Bufa&Sons esta composat pel Guillem Aguilar, Marc Vila, Xavi Lozano. Els instruments estan fets de coses reciclades, són objectes que veiem cada dia.

Al acabar el concert, els musics van resoldre les qüestions que els alumnes havienpreparat previament. La seva motivació per formar el grup, va sorgir bastant natural. porten 4 o 5 anys, i no tenen intenció de deixa-ho. La seva principal ocupació es treballar com a musics en el grup, però el Guillem i el Marc donen la clases de música. El primer instrument que van tocar va ser la crosa. Valoracio personal: M'ha agradat molt el concert.L'he trobat molt interesant i divertit, ja que donaven molt bon rollo. L'hora que va durar el concert va passar molt rapida, lu qual vol dir que, va ser entretingut.

El passat divendres els alumnes de 4tESO van anar al gimnàs a fer Balls Caribenys, una activitat que va resultar molt entretinguda en la que la majoria d'alumnes va participar amb molt d'entusiasme.L'activitat va estar dirigida pel professor Carles Espinach. L'activitat consistia en ballar Salsa i Tango Argentí, ja que un dels estudiants anomenat Julian Leguizamón procedeix d'Argentina. Al ball van intervenir professors com el Jordi Àguila i Aura Gomà. Considero que va ser una idea encertada fer-ho, els alumnes s'ho va passar molt bé, i va desconectar del estres que els hi causa els últims examens. Vam passar una bona estona innovidable.

NAYARA

N

A

Y

A

R

A

O

I

Y

A

X

G

M

D

L

U

I

S

N

R

M

J

N

A

H

M

E

D

B

U

A

Y

L

V

J

U

A

F

U

T

I

D

C

I

G

I

J

S

H

K

T

Q

A

D

R

I

A

N

A

N

E

E

L

A

P

X

E

N

I

A

B

N

P

E

P

O

N

S

D

F

LUIS AHMED MAITE ARIADNA PEPON XENIA

DAVID


10 DE VIATGE 13 JUNY

Andorra’ 12 , Comença una setmana sense pares sense “normes”, una setmana sols per estar amb els teus amics, anar a llocs nous fer coses noves, viure el moment. Són les 7 del mantí no hi ha ningú adormit tothom porta els ulls oberts com a taronges, els conductors comença’n a posar maletes a d’alt del bus, m’entres els nois i noies es despedeixen dels seus pares. Un cop tots d’alt del bus els professors que ens hauran t’aguantà una setmana ens demanen els documents que em de tenir per passar la frontera. Sols cal dir que l’autocar en que anava jo era el millor vam riure tan durant els trajectes que fèiem. En el bus sols estàvem jo i la Nerea, el resta eren tot nois. Portàvem una bona estona amb bus, fins que per fi vam para a l’àrea de Guissona, on allà ens vam a farta de carn, va ser com un esmorzar-dinar. Alguns fen ous ferrats d’altres torrant pa, i el que va ser boníssim va ser quan el Matias, se li va caure tota la sal sobre la planxa, uf.. quin far de riure. Desprès vam agafar el bus un altre cop, i vam fer un altre tros de viatge fins arribar Andorra. En arribar Andorra varem anar a l’hotel on allà vam deixa las maletes, desprès vam anar a un camp de futbol que avia a prop de l’hotel a juga una estona. Més tard vam anar a llogar les coses d’esquí, jo per primer cop feia snow. Un cop llogat tot el material va ser boníssim perquè ens vam posar a fer guerra de neu, que be ens u vam passa. Vam arribar a l’hotel ens van donar temps lliura, tothom va aprofitar aquest temps per ordenar la roba i per anar a compra menja o tabac. Un cop passada l’hora lliura vam anar a sopar, el sopar no era res de l’altre món. En fi, el primer dia de classes de esquí i snow, quins nervis. La majoria de gent va escollir esqui però jo no m’arrapenteixo de haver fet snow. Una classe que durava una hora, ens va tocar un professor que era molt guapo i estava molt moreno d’esquiar tant.

Duran les classes tothom estava dividit en el seu nivell, el primer dia va ser frustrant, perquè veies que no et sortia que estaves el terra tot el rato, però això va canviar quant la neu hi ha no estava tan gelada. Com les classes les fèiem ben d’hora, ben d’hora la neu encara estava gelada però a partir de les 12 que era quan acabaven les classes era quan podies baixa més bé. Vam anar a dina a sobre on havíem llogat l’snow, quina gana i havia en aquell moment. Després de dina molta gent vam tornar anar a fer mes baixades i com varem desfruitar la neu estava tova, i tot el que el mati ens costava per la tarda o varem fer i genial. Vam guardar les coses de esquí i snow en un local. Varem anar a l’hotel i ràpidament a sopa perquè havíem d’anar a Caldea. Primera nit tothom cansat, varem anar a Caldea i tothom es va relaxar, lo millor de tot es que el Jordi i el Miquel estaven també allà i van “lligar”. Tornant a l’hotel alguns es van dormi, però en arribar es van d’espartar. Segona nit a l’hotel tothom encara aguanta la son, una nit més habitacions amunt i avall. Segon dia, per començar ja tenim la Maite en la nostre habitació (dormia amb la Nerea), que ens obre la finestra i ens deixa la porta oberta perquè ens llavem. Baixem a esmorzar hi ha vestits per marxa. Ens dirigim a les pistes i un altre cop a fer classes, el segon dia hi ha es millor. Dinem i el millor rato es el de la tarda perquè vas amb tots els amics i la neu esta el millor moment del dia, i provem coses que no sabem fer anem per pistes que no em anat, ens caiem i ens riem uns dels altres. Tots caçats ens anem a patina sobre gel, puf... quin mal que feien les cames la gent hi ha estava cansada però aprofitàvem tots els moments. Dintre de la pista baix riure tan, alguns feien carreres i d’altres queien. Avui si, tothom rebenta, la gent sopant amb unes cares de son.

Desprès de sopa alguns van anar a donar un tomb per fora l’hotel, d’altres van anar a dormir i jo baix anar a estirar-me, fins que els professor ens vinguessin a dir “ Bona Nit” un cop agusin passat a donar toms amunt i avall. Tercer dia d’esquí, avui la Maite a tornat a fer lo de cada matí hi ha no ens a fet gracia, més ven dit,el millor agües segut no obrirla. Portem unes nits en les quals em dormit un parell o tres hores, però es l’últim dia per fer snow. Cap a les pistes, avui si, em deisfrutat tot el dia. Inclús el professor tot enrullat ens a deixat fer un descans, em parat per veure aigua i de pas alguns per fumar un piti. Ens van donar els diplomes vam dinar i tarda lliura, la ultima la millor de totes, la que vam aprofitar asta l’últim moment. Vam tornar tot el material i ens en vam anar a l’hotel. Allà ens vam caviar molt ràpid i ens vam anar Andorra de compres. Quina tarda ens ho vam gesta tot amb els regals pel pare, la mare, els germans, els amic inclús per nosaltres mateixos. Vam tornar a l’hotel, ens vam dutxa i varem anar a sopa, l’últim sopa de la nostre estada Andorra. Ultima nit a l’hotel, varem fer karaoke, varem juga al futbolí amb el professors, i fins i tot el Salvador Bricollé i els professors van tocar-nos cançons amb la guitarra. Si senyors la ultima nit tothom a les habitacions, però a partir de una certa hora ningú estava a la seva habitació. Ningú va dormir aquella nit. Maletes fetes la gent a d’alt del bus a punt per marxa i dormi durant el viatge de tornada, però no podíem marxa perquè l’Oscar el Pau i el Guillem sabien quedat dormin a l’habitació sense la maleta feta. En fi els vam esperar i varem marxa. El viatge de tornada no va passar res d’interessant perquè tothom inclús jo varem dormi. I aquí s'acaba el nostre viatge de 4t ESO. Xènia Ferrer Munnés.


11 DE VIATGE 13 JUNY

DIARI D’UNA ESCAPADA


12 A LA CONTRA 13 JUNY

MºAngels Munné Vila 66 anys Dona casada amb dos fills.

•Com creu que ha estat la seva vida? La meva vida ha estat fascinant, no pensava arribar on he arribat. •Es considera una dona sàvia i amb experiència? Jo diria que si, Em considero bastant sabia i amb molta experiència. •Ha viatjat molt? Si, casi tot el mon. •. La seva família valora tot el que vostè ha aconseguit? No sempre. •Que en pensa de la mort? Doncs, que hem d’estar preparats i quan toqui que sigui molt dolça, Durant la vida sempre s’aprèn.

•Li agradaria poder fer tot el que hauria

•El amor ho es tot en aquesta en vida? No,no crec que ho sigui tot •S’han penedeix d’alguna cosa que hagi fet malament? Moltes, però les coses fetes sen treu fruit perquè dona a pensar, per millorar.. •Com veu el futur? Home el futur en aquets moments veig un futur cru i incert, però amb la voluntat de tots ens en sortirem. •Em podria explicar els moments més importants de la seva vida? Ui!... El dia que vaig tenir als meus fills,la comunió dels meus fills. Naixement i comunions dels nets. I el dia que vaig estrenar la casa nova. • A què dedica el seu temps lliure? El jardí i l’hort, el poc temps que tinc. •Actualment segueix tenint la mateixa visió de les coses que quant era petita? Si i No, que era petita tenia la visió d’arribar a un punt a la vida (una meta) de gran ho he aconseguit i poc a poc a canviat,Soc d’idees fixes. •Que en pensa del divorci? Troba correcte que ara les parelles es divorciïn tant? No estic en contra, encara que hi ha punts molts especials.

volgut? Jo penso que he fet tot el que he volgut. Estic contenta •Li agradaria arribar a viure fins als 100 anys? Si, oi tant, i amb salut! •Que en pensa de la crisi econòmica? Es solucionarà? Es fatal, perquè la gent gran s’hauria de jubilar als 60 anys, i la gent jove, hauria de començar a treballar lo mes aviat possible. Apart dels estudis acabaran estiman-se els llocs de treball i així ens en sortiríem mes aviat. I si crec que es solucionarà quan els politics i el mon econòmic vulgui. •Pensa que els joves de avui en dia estan preparats per entrar al món laboral? Hi ha una part que si i una part que no, perquè els falta l’esforç i l’estimació per el treball. •Esta orgullosa de la família a la que pertany? Si. •Pensa que els pares de avui dia no s’impliquen tant en la educació dels seus fills? Jo penso que si que s’implica, amb l’experiència de casa. •Creu que la societat de avui dia viu enganxada a les noves tecnologies? Si,una mica massa, amb moderació es molt bo. •Creu que la joventut no es preocupa per la gent gran? Nose, això i haurà que si, i haurà que no.

N

A

Y

A

R

A

O

I

Y

A

X

G

M

D

L

U

I

S

N

R

M

J

N

A

H

M

E

D

B

U

A

Y

L

V

J

U

A

F

U

T

I

D

C

I

G

I

J

S

H

K

T

Q

A

D

R

I

A

N

A

N

E

E

L

A

P

X

E

N

I

A

B

N

P

E

P

O

N

S

D

F

Posa't al dia  
Posa't al dia  

diari 4tB Intermunicipal del Penedes

Advertisement