Page 1

Ontdek en ervaar • • • • • •

Motorjachten Staalbouw Openboten, sloepen, tenders Accessoires Recreatie/funpaviljoen Klassieke schepen

www.boot-holland.nl

Heliconweg 52 - Leeuwarden (Ingang West - Slauerhoffweg) - Tel. 058 2941 500 - info@wtcexpo.nl

1

www.boot-holland.nl


Welkom bij Jachtbemiddeling van der Veen Zoals u van ons gewend bent pakken we ook dit jaar weer uit aan onze eigen occasion motorboten steiger waar wij u premium jong gebruikte motorboten mogen tentoonstellen. Zowel open kuip als achterkajuit jachten, variërend in lengtes van 8 tot 14 meter en in diverse prijsklassen. Wij nodigen u van harte uit op stand 2075 waar u, onder het genot van een hapje en drankje, ons gehele aanbod in fotopresentatie en de premium jong gebruikte motorboten kunt bewonderen! Tot ziens op de steiger

Nu ook Charter van motorjachten en sloepen vanuit Terherne

Standnummer: 2075 Jachtbemiddeling van der Veen B.V. • Syl 12, 8493 LL Terherne (Terhorne) Nederland Tel. +31 566 – 68 92 64 • E-mail: info@jachtbemiddeling.nl

2

www.boot-holland.nl


Voorwoord Welkom op Boot Holland 2019!

B

este bezoeker, namens WTC Expo Leeuwarden heten wij u van harte welkom op de 29ste editie van Boot Holland. Begonnen als beurs met een regionaal karakter met botenbouwers uit de omgeving, heeft Boot Holland zich ontwikkeld tot een internationale watersportbeurs met standhouders uit het hele land en ook de bezoekers uit de ons omringende landen.

Als eerste botenbeurs van het jaar in Nederland, wordt Boot Holland dikwijls gezien als opener van het watersportseizoen. Duizenden bezoekers reizen af naar de beurs om inspiratie op te doen voor het nieuwe vaarseizoen. Beginnend, gevorderd, jong of al wat ouder, voor iedereen is er wel aanleiding om een bezoek te brengen aan Boot Holland. Bovendien staat Boot Holland niet alleen bekend vanwege het ruime aanbod, ook de gemoedelijke sfeer spreekt menigeen aan. Met het nieuwe vaarseizoen in aantocht is Boot Holland bij uitstek het moment om de nieuwste ontwikkelingen te bewonderen, op zoek te gaan naar nieuwe boot of toebehoren of om je met de nieuwste waterkaarten voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Boot Holland kent vele primeurs op het gebied van boten en toebehoren. Als vanouds vervult staalbouw een prominente rol op Boot Holland. Maar Boot Holland is meer. Zo zijn er veel open boten en sloepen te vinden en is er ruim aanbod aan toebehoren en accessoires. Nieuw dit jaar is het Informatie Paviljoen in de Keltenhal. Hier wordt in een zesdaags programma uitleg gegeven over onderhoud en veiligheid voor de botenbezitter. Zo exposeren nationale en internationale partijen hier de nieuwste motoren. Kun je voor watersportartikelen terecht bij verschillende aanbieders en ben je voor een grote of kleine refit van je boot hier op het juiste adres. Van nieuwe teakdekken tot aan elektronica en van landvasten tot aan scheepsramen en kussens. Alles kun je vinden op Boot Holland. Wij wensen u een plezierig beursbezoek en standhouders goede zaken. Wij danken u voor uw bezoek en begroeten u graag weer volgend jaar! Boot Holland 2020 vindt plaats van 7 t/m 14 februari. Met vriendelijke groet, Jacco van Emst & Gerda Brouwer Projectteam Boot Holland

COLOFON

TIP-Sneek

Heliconweg 52, LEEUWARDEN Tel. 058-2941500 info@wtcexpo.nl Redactie en fotografie: Richard de Jonge Drukkerij: Hoekstra Drukkerij & Uitgeverij

3

www.boot-holland.nl


Ontdek en ervaar t/m14 13februari februari2020 2019 78t/m WTCExpo ExpoLeeuwarden Leeuwarden WTC www.boot-holland.nl

4

www.boot-holland.nl

Heliconweg 52 - Leeuwarden (Ingang West - Slauerhoffweg) - Tel. 058 2941 500 - info@wtcexpo.nl


Inhoud Boot Holland 2019 NOVITEITEN P.6 BEURSPROGRAMMA P.12 BEURS PLATTEGROND P.32 STATENJACHT FRISO P.39 VAREND ERFGOED P.59

5

www.boot-holland.nl


Noviteitenoverzicht WinGPS Op iPad en iPhone WinGPS-navigatiesoftware is er nu ook voor iOS. De app kan gratis worden gedownload in de App Store en kan worden gebruikt in combinatie met de DKW-kaarten. WinGPS is een Nederlands navigatieprogramma en routeplanner voor de plezier- en beroepsvaart. Met de interne GPS (of externe bluetooth GPS) toont WinGPS de actuele positie op de kaart, en ook de snelheid en koers over de grond. Met de zogenaamde volgmodus wordt het schip gecentreerd op het scherm en loopt de kaart automatisch mee. Door de afstandscirkels rondom het schip op de kaart, kan er snel worden bepaald hoe ver een object is ten opzichte van het eigen schip.

www.stentec.com

Standnummer 4005

www.botenman.nl

Standnummer: 4018

www.marinemat.nl

Standnummer: 4025

SP Tools Nautic Line Levenslange garantie SP Tools maakt al meer dan 40 jaar luchtgereedschap, handgereedschap en elektrisch gereedschap voor professionals en doe-het-zelvers met een hoge eis. De producten zijn ergonomisch gebouwd, zijn volgens de fabrikant duurzaam, van uitstekende kwaliteit en beschikken over een modern design waardoor ze gemakkelijk en aangenaam zijn in gebruik. Op handgereedschap wordt een levenslange garantie gegeven. SP Tools Nautic Line wordt vertegenwoordigd door Botenman Watersport.

MarineMat Meerdere kleuren Het gebruik van EVA foam met een gesloten kern als bootbekleding is in Nederland nog niet zo bekend. Het product is schokabsorberend, geluid-isolerend, antislip, beschermend en uv-stabiel. Verder schimmelbestendig, duurzaam, wordt niet heet in de zon, heeft vele designmogelijkheden, is geschikt voor elke ondergrond, is zelf aan te brengen en je kunt het een eigen touch geven door bijvoorbeeld de bootnaam er in te verwerken. EVA foam vormt de basis van MarineMat dat ook als mat verkrijgbaar is, in grotere afmetingen leverbaar is en in vele kleurvarianten beschikbaar is.

6

www.boot-holland.nl


Noviteitenoverzicht Departure One Caravan én boot De Departure One is een caravan en een boot ineen. Een flinke caravan dat zeker want inclusief de speciaal gebouwde tandem trailer meet hij 9,00 x 2,50 meter. Hij is gebouwd van zeewaterbestendig aluminium en het geheel is winterbestendig. Het dak is geïsoleerd met 40 mm en de wanden met 30 mm dik XPS. De rompbodem is gevuld met 200 mm PU-isolatie bedekt met een 30 mm geïsoleerde XPS-plaat. Hij biedt een slaapplaats aan drie volwassenen of twee volwassenen en twee kinderen, in de vorm van twee eenpersoonsbedden van 80 x 200 cm en de tafel van de eethoek die in een bed van 100 x 200 cm kan worden veranderd. In de keuken of kombuis zoals u wilt een tweepits keramische kookplaat of tweepits gasstel. Verder een 90-liter koelkast en een magnetron/grill/oven. De badkamer heeft een toilet en douche. De stahoogte binnen bedraagt twee meter. De stuurstand bevindt zich tussen de woon- en slaapruimte. Twee camera’s zorgen ervoor dat je rondom goed zicht hebt. De Departure One wordt aangedreven door een buitenboordmotor. De deur aan de voorkant biedt toegang tot het dak dat beloopbaar is tot een gewicht van 350 kg. Aan de achterkant heeft de boot/caravan een overdekt terras en een tweede toegangsdeur. De Departure One wordt geleverd met een walstroomaansluiting van 230 volt en twee watertanks van 60 liter elk. Prijs: net geen € 100.000.

www.scheepsmakelaardijgoliath.nl

Standnummer: 3212

www.maritiem24.nl

Standnummer: 4025

RELAXseat 2.0 Comfortabele opvolger De 2.0 is de verbeterde versie van de jaren geleden geïntroduceerde RELAXseat. Deze opvolger heeft een stevigere vulling is daardoor comfortabeler dan zijn voorganger, zeker als er langer op wordt gezeten. De RELAXseat 2.0 is licht in gewicht, eenvoudig op te bergen en schoon te maken en meervoudig verstelbaar. De introductie op Boot Holland gaat gepaard met een leuke actie waarmee een RELAXseat 2.0 is te winnen. De adviesprijs van de RELAXseat 2.0 bedraagt € 49,95. Speciaal voor Boot Holland wordt een prijs van € 39,95 gehanteerd.

7

www.boot-holland.nl


Noviteitenoverzicht Torqeedo Uitbreiding Travel-serie De 1103 C wordt toegevoegd aan de Travel-serie van Torqeedo die verder bestaat uit de 503 en 1003. Volgens de fabrikant is het met 33 dB de stilste motor in zijn klasse. Dit door een directe aandrijving van de schroef, zonder overbrengingen. Daardoor wordt ook een snellere gasrespons bereikt, terwijl het maximale vermogen 100 W ofwel 10 % hoger ligt. Een aluminium behuizing met geĂŻntegreerde skeg beschermt de schroef. Voor de zeilers is het vermelden waard dat de motor wat hoger uit het water getild kan worden en dan in een zijdelingse stand worden geblokkeerd. Wel neemt het gewicht iets toe, met 2,4 kg ten opzichte van de 1003. In de Cruise-serie wordt de Power 26-104 lithium accu vervangen door de Power 24-3500. Deze is 26 % lichter per Wh, geeft 30 % meer energie, is 8,5 % goedkoper per Wh, maar wel 19,6 % duurder. En als laatste wordt de Ultralight van Torqeedo voorzien van een handigere en bruikbaardere ophanging, waardoor hij op alle kayaks gemakkelijk te monteren is. De Ultralight wordt geleverd met 320 of 915 Wh lithium accu.

www.destilleboot.nl

Standnummer: 4119

www.lijnema.nl

Standnummer 4010

Lijnema Accu ACES Lithium Ion batterijen en Laders Een jaar na de introductie van Aces op Boot Holland komt Lijnema Accu met de uitbreiding van het accu programma inclusief bijpassende laders van 12V- 50Ah tot 48V- 300Ah. Hiermee biedt het merk een complete range hoogwaardige lithium batterijen en bijpassende laders, IP67 spatwaterdicht. ACES is een compacte en betrouwbare Lithium-Ion batterij met NMC technologie. De techniek in de batterijen staat volgens de fabrikant garant voor de hoogste Wh/kg en een hoog aantal cycli. Uitgevoerd met een uniek in Nederland ontwikkeld Battery Management System (BMS) die de cellen continu balanceert en niet alleen aan het einde van de laadcyclus. Op de beurs presenteert Lijnema Accu wij samen met Van Vossen Giethoorn een GreenSilver 500-E sloep uitgevoerd met een ACES AL48V 200HP, 48 Volt 200Ah High Performance lithium batterij.

8

www.boot-holland.nl


Noviteitenoverzicht Intership Europe Accu’s en Chinese bootjes Intership Europe toont op Boot Holland het Chinese accumerk Shenzhen. Het merk biedt een complete lijn van een eenvoudige cel batterij tot een powerwall van 10 kW. Daarnaast komt het in Sneek gevestigde bedrijf met goedkope polyethyleen boten van drie en vier meter. Ook uit China.

www.botenfriesland.nl

Standnummer: 4116

www.kaartkussens.nl

Standnummer: 8014

www.vaarplezier.nl

Standnummer: 4102

Waterkaartfleecedekens Hip en warm Het lijkt een logische volgende stap. Na de Waterkaartkussens komt Kaartkussens met Waterkaartfleecedekens. Er is keuze uit vijf prints: vier van de ANWB waterkaarten en één van de hydrografische zeekaart. De afmeting is 130 x170 cm. De voorkant is geprint met een vaargebied, de achterkant is grijs en rondom afgewerkt met een oranje festonsteek.

Klein Vaarbewijs met theorie én praktijk Locaties door het gehele land Vaarplezier geeft de cursus Klein Vaarbewijs. Niets bijzonders zou je zeggen, het geeft naast theorie echter ook praktijkles. Hierdoor neemt volgens Vaarplezier de kans van slagen toe, en het maakt de cursus veel aantrekkelijker. Na een dag theorie ga je namelijk op het water een groot deel van de stof nog eens praktisch doornemen: aanleggen, afmeren, wielwerking van de schroef, voorrangsregels, techniek, veiligheid et cetera. Uit een proef van Vaarplezier vorig najaar bleek het slagingspercentage van de cursisten ruim boven de 90 % te liggen. Bovendien bleek dat meer dan acht van de tien deelnemers de cursus niet deed uit noodzaak maar om de vaarkennis te vergroten en meer zelfvertrouwen te krijgen. Arjen Bergijk, één van de initiatiefnemers van Vaarplezier: “Om als fietser deel te nemen aan het verkeer heb je geen rijbewijs nodig maar je wordt wel geacht de verkeersregels te kennen. Dat geldt ook voor kleine boten die niet vaarbewijsplichtig zijn: de schipper is verantwoordelijk voor de veilige vaart en hoort de regels te kennen. Met Vaarplezier hopen we juist ook die doelgroep te helpen om vlot, eenvoudig, betaalbaar én met praktijkondersteuning het Klein Vaarbewijs te halen. Want varen wordt echt leuker als je weet wat je doet, ook qua verkeersregels.”

9

www.boot-holland.nl


Noviteitenoverzicht M line Recrea Matras In elke vorm en maat M line dat we kennen van de druk verlagende matrassen, komt in samenwerking met Matras Factory met een nieuwe kwaliteit matras, speciaal voor de recreatie branche. Deze is in elke vorm en maat leverbaar in twee verschillende diktes, 12 en 18 cm. Proefliggen kan op de stand.

www.matrasfactory.nl

Standnummer: 3107

www.jltboten.nl

Standnummer: 4117

Talamex Outlet Scherp geprijsde rubberboten JLT Boten is sinds begin dit jaar officieel Highline en Silverline dealer van de Talamex rubberboten en zal een groot deel van het assortiment op Boot Holland presenteren. Wie er nog eentje zoekt voor weinig, kan ook bij JLT Boten terecht, want het komt ook met Talamex Outlet rubberboten die scherp geprijsd zijn. NL Waterland Kaarten, gids en app op elkaar afgestemd NL Waterland biedt producten aan de voor - zoals ze dat zelf omschrijft - de nieuwe generatie watersport, waarbij kaarten, gids en app volledig op elkaar zijn afgestemd. Op Boot Holland worden vier nieuwe producten geïntroduceerd. Allereerst de waterkaarten van NL Waterland. Deze hebben een schaal van 1:100.000 en zijn volgens uitgever Ecoplublishers zeer geschikt voor het plannen van de reis. Gratis bij de 2019-editie zit een interactieve app in vier talen. De app biedt informatie over betonningen, waterdieptes, jachthaven inclusief faciliteiten, telefoonnummers, openingstijden bruggen en sluizen, mogelijkheid tot markeren waypoints, SOS functie en ga zo maar door. Verder biedt de app toeristische informatie over alle watersteden in Nederland.

De tweede noviteit is een vernieuwde serie Vaaratlassen. Een combinatie van overzichtskaarten 1:100.000 en detailkaarten 1:25.000. De Vaaratlas is te krijgen van zowel Noord- als Zuid Nederland en worden gebonden met een ringband. Verder i de NL Waterland reisgids – Watersteden vernieuwd. Deze reisgids is een leidraad voor mensen die Nederland en haar steden en dorpen aan het water wil ontdekken. Het laatste nieuwtje is de serie ‘Ken je.. ‘; een serie educatieve gidsen van vooralsnog vier delen bedoel voor beginnende watersporters en watersporters die hun kennis en ervaring willen vergroten. www.ecopublishers.nl

Totaal Stoffering Noord Nederland Totaal Stoffering Noord Nederland heeft voor 2019 nieuw in de collectie een zeer ruim aanbod in vuil / vlek werende stoffen. Deze stoffen zijn duurzaam behandeld voor een lange levensduur. Ook na 50 keer wassen behouden deze stoffen hun werking en zijn ze vuil vlek werend tegen oa vocht, water, koffie, wijn, bier en zelfs spaghetti kunt u zonder problemen verwijderen. Deze behandeling kan op een groot deel van onze Collectie. Ook hebben wij twee series stalen in ca 45 kleuren Gerecyclede stoffen die geen vuil opnemen in het weefsel een natte doek is voldoende om te reinigen , zelfs extreme vlekken

10

www.boot-holland.nl

kunnen er met Bleekwater uitgehaald worden zonder dat de stof aangetast wordt. Dit is een duurzaam geproduceerde stof die uit 1 fabriek komt en is 100 % recyclebaar . Voor meer informatie kunt u terecht op stand nummer 2012 Keltenhal. Standnummer: 2012

Standnummer: 8012


Peter Oord van Abim Yachting: “Voor de oplevering varen we er eerst zelf een dag mee” Ossenzijl – Schoenmaker houd je bij je leest geldt zeker voor Abim Yachting. Niet dat ze het niet geprobeerd hebben, maar een open kuiper past gewoon niet ze, zoveel is wel duidelijk geworden. Geen probleem want ook zonder deze uitvoering hebben ze over klandizie beslist niet te klagen. Het is wel vaker vertoond: mensen die van hun werk hun hobby maken. Bekend zijn ook de verhalen waar je na een poosje niets meer van het nieuwe bedrijf vernam of het zelfs helemaal verkeerd afliep. Dinie en Peter Oord bewijzen het tegenovergestelde. Met een klein team bouwen ze zeven motorjachten per jaar en zelf varen doen ze nog steeds. Elk weekend, 400 motoruren per jaar. Peter Oord: “Omdat we zelf veel varen, passen we nieuwe technieken vaak eerst toe op ons eigen schip. Jaren geleden had je de straalbuis. Het ei van columbus, dacht men. Een veel betere bestuurbaarheid en een energiebesparing van 15%. Die hadden we ook onder ons eigen schip om uit te proberen. Kort, maar één seizoen want hij beviel niet en van een energiebesparing was al helemaal geen sprake.” Kritisch oog Praktijkmensen dus en dat gaat best ver, want voordat een boot wordt overgedragen aan de klant, gaan het echtpaar Oord er eerste een dag mee op stap. “De opleverdatum staat in het contract. En die is heilig, we leveren nooit na die dag, wel eerder soms. Het is wel voorgekomen dat we op vrijdag na Hemelvaartsdag een boot zouden opleveren dat mijn vrouw zei ‘laten we het twee dagen vervroegen, dan kunnen die mensen er vier dagen mee weg.’ Voor de oplevering nemen we de boot een dagje mee. Dan doen we net alsof het ons eigen schip is. Mijn vrouw loopt dan met een kritisch oog door de boot en schrijft op wat er niet goed is. Een latje niet goed of een lakbeschadiging. Daarmee gaan we naar onze bedrijfsleider en die lost het op.” Veertien in een jaar Sinds de start in 2002 verlieten ruim honderd Abims de werf in Ossenzijl. Oord kan zich de eerst-gebouwde boot nog goed herinneren. “We hadden een vaarschool vanuit een haventje in de

buurt van Giethoorn. Op een gegeven moment hebben we zelf een boot ontwikkeld. Dat kon toen nog. Toen we later de oude werf van Antaris kochten, kregen we meer mogelijkheden en konden we ook zelf bouwen. Eind 2005 was de eerste klaar, met de primeur op Boot Holland in februari. Een gekkenhuis, in dat jaar hebben we er veertien gebouwd. Van twee op een vreemde werf naar veertien in eigen huis. Volslagen krankjorum. In die tijd had ik maar een beperkte kennis van elektriciteit en elektronica maar blijkbaar is dat goed gegaan, want ondanks de kinderziekten heb ik klanten een tweede en zelfs een derde boot verkocht”, lacht de werfbaas. Twee varianten Wat niet is veranderd is dat een Abim nog steeds Classic heet. Wel zijn er twee varianten; de Classic Exclusive en de Classic Superior. In verschillende afmetingen natuurlijk, met als gemene deler een mast en een kabelaring, en met een rechte steven op de Classic Superior als grootste verschil. Oord: “In de Exclusive-lijn heeft het zwemplateau nu een wenteltrap en binnen hebben we een zwevende plint en we passen lichte panelen toe, maar voor de rest hebben we vastgehouden aan klassiek. We hebben klanten in Nederland, België, Zwitserland en Duitsland. Duitsers zijn traditioneel. Die willen geen hypermoderne boot. We hebben drie keer een boot met open kuip gebouwd. Maar dat ligt ons niet. Je verkoopt ook het makkelijkst wat het beste bij je past. Een open kuip is dat niet.”

Nooit meer rollen De rechte steven op de Classic Superior zorgt niet alleen voor een uiterlijk dat helemaal van nu is, het geeft binnen ook een ruimtewinst van vijf kubieke meter. Vertaald betekent dit een grote hut en royale toilet- en doucheruimte. Waar de Classic in de beginjaren volgens Oord de handen op elkaar kreeg met de standaard was/droogcombinatie, wordt met de Abim-Classic 134 Superior nog een grens verlegd. Letterlijk want deze primeur op Boot Holland is standaard niet alleen voorzien van een verwarmd achterdek en dubbele beglazing in de salon, maar heeft ook een Rotorswing stabilizer, waarmee het rollen met 95% wordt gereduceerd. Hierdoor wordt het oversteken van een knobbelig IJsselmeer een peulenschil en de Waddenzee een nieuw vaargebied. In het achterschip van de Abim-Classic 134 Superior een grote eigenaarshut met gescheiden douche- en toiletruimte. In het voorschip een ruime hut met een tweepersoonsbed, eveneens voorzien van toilet- en doucheruimte. De ABIM-Classic 134 Superior wordt geheel custom-made gebouwd, een wijze van bouwen waarin de wensen van de klant centraal staan. Technische gegevens (lxbxd) 13,40 x 4,25 x 1,05 m, kruiphoogte 2,45 m, waterverplaatsing 17 ton, multiknikspant romp, motorisering Volvo Penta D3 – 150 pk. Prijs € 484.000. www.abim.eu

Standnummer: 3203

11

www.boot-holland.nl


Programma

Friezenhal

Wil je alvast weer even proeven aan het zeilen? In samenwerking met Stentec, kun je bij onze stand virtueel een wedstrijdje zeilen. Bij voldoende deelname organiseren we aan het eind van de dag een finale! Ook de kleinsten kunnen alvast proeven aan het wedstrijdzeilen - er zijn klompjes beschikbaar om mee te zeilen. Meldt je hiervoor op onze stand! PROGRAMMA

Onderwerp

Spreker

Korte informatie

Vrijdag 08.02.18 10.00 - 18.00 uur Lezingen/presentaties 10.00 uur 11.00 uur 12.00 uur 13.00 uur 14.00 uur 15.00 uur 16.00 uur 17.00 uur

VIRTUELE ZEILWEDSTRIJD Weg van de Vaarweg

Vaarwegbeheerder

je kunt je de hele dag op de stand aanmelden Alternatieve vaarroutes

Vaarregels: Kent u ze nog? Weg van de Vaarweg

Onno Walda Vaarwegbeheerder

Test kennis vaarregels Alternatieve vaarroutes

Vaarregels: Kent u ze nog?

Onno Walda

Test kennis vaarregels

Finale zeilen

onder voorbehoud van voldoende belangstelling

Zaterdag 09.02.18 10.00 - 18.00 uur 10.00 uur 11.00 uur 12.00 uur 13.00 uur 14.00 uur

VIRTUELE ZEILWEDSTRIJD

je kunt je de hele dag op de stand aanmelden

Eredivisie Zeilen Weg van de Vaarweg Vaarregels: Kent u ze nog? Toiletwater lozen? Echt niet!

Vaarwegbeheerder Onno Walda Wetterskip Fryslan

Jubileum Pampus klasse (85)

Pampus klasse

15.00 uur 16.00 uur 17.00 uur

Zondag 10.02.18 10.00-18.00 uur 11.00 uur

Finale zeilen

Team WV De Meeuwen over de Eredivisie Zeilen Alternatieve vaarroutes Test kennis vaarregels en presentatie over schoon water en wat u hieraan kunt bijdragen. Ook komen de nieuwe (wettelijke)  ontwikkelingen mbt het lozingsverbod voor toiletwater  aan de orde alles over de Pampus en het jubileum onder voorbehoud van voldoende belangstelling

VIRTUELE ZEILWEDSTRIJD Klassen, Kampioenschappen

Arend van Bergeijk - Manager

je kunt je de hele dag op de stand aanmelden Wedstrijdsport Waterpsortverbond en de toekomst daarvan….

12.00 uur 12.00 uur

‘De Waarheid’ Leo Pieter Stoel Jeugd (bij lezing(en) - of speurtocht)

13.00 uur 14.00 uur

Vaarregels: Kent u ze nog? Graanroute - motorboottocht

15.00 uur 16.00 uur 17.00 uur

Finale zeilen

onder voorbehoud van voldoende belangstelling

Maandag 11.02.18 13.00 -21.00 uur Lezingen/presentaties 13.00 uur 14.00 uur 15.00 uur 16.00 uur 17.00 uur 18.00 uur 19.00 uur 20.00 uur

VIRTUELE ZEILWEDSTRIJD

je kunt je de hele dag op de stand aanmelden

Dinsdag 12.02.18 10.00 - 18.00 uur Lezingen/presentaties 11.00 uur 12.00 uur 13.00 uur 14.00 uur 15.00 uur 16.00 uur 17.00 uur

VIRTUELE ZEILWEDSTRIJD

Finale zeilen

onder voorbehoud van voldoende belangstelling

Woensdag 13.02.18 10.00 - 17.00 uur Lezingen/presentaties 11.00 uur 12.00 uur 13.00 uur 14.00 uur 15.00 uur 16.00 uur

VIRTUELE ZEILWEDSTRIJD

je kunt je de hele dag op de stand aanmelden

12

www.boot-holland.nl

Onno Walda Leonard Teerling

Vaarregels: Kent u ze nog? “Weg van de Vaarweg”

Onno Walda Vaarwegbeheerder

Finale zeilen

Vaarregels: Kent u ze nog? “Weg van de Vaarweg”

Vaarregels: Kent u ze nog? “Weg van de Vaarweg” Finale zeilen

Jeugd kan aansluiten bij en van de lezingen of anders zich opgeven voor een speurtocht Test kennis vaarregels Tweedaagse tocht door het Oldambt, het Oldambtmeer en over de Dollard. Tips en adviezen voor motorbootvaarders, die hun horizon eens willen verleggen naar getijdewater.

Test kennis vaarregels Alternatieve vaarroutes

onder voorbehoud van voldoende belangstelling

je kunt je de hele dag op de stand aanmelden Onno Walda Vaarwegbeheerder

Onno Walda Vaarwegbeheerder

Test kennis vaarregels Alternatieve vaarroutes

Test kennis vaarregels Alternatieve vaarroutes onder voorbehoud van voldoende belangstelling


Keltenhal

Vrijdag 8-2 11.00 12.00 13.00 14.00 14.30 15.00 15.45 16.30 17.00

10.00u - 18.00u Schoonmaken en beschermen van de romp Nationale motorbootvaren prijs De essentie van het varen Tips van de zeilmaker Antifouling en schildertips Polyester reparaties Schoonmaken en beschermen van de romp De aankoop van een gebruikte boot De aankoopkeuring

Zaterdag 9-2 11.00 11.30 12.00 13.00 14.00 14.30 15.00 15.30 16.15 16.45

10.00u - 18.00u De aankoop van een gebruikte boot De aankoopkeuring Schoonmaken en beschermen van de romp De essentie van het varen Hansa, zeilen van beginner tot wereldkampioen Antifouling en schildertips Polyester reparaties Tips van de zeilmaker Het juiste gereedschap aan boord Schoonmaken en beschermen van de romp

Jachtmakelaardij Lemmer Nautic Bootkeuring Friesland Ekowax Henk de Velde Vera Voorbach Epifanes Polyservice en Polyestercursus.com Zeilmakerij de Vries Maritiem de Botenman Ekowax

Zondag 10-2 11.00 12.00 12.30 13.00 13.30 14.15 14.45 15.15 16.00

10.00u - 18.00u Schoonmaken en beschermen van de romp De aankoop van een gebruikte boot De aankoopkeuring Antifouling en schildertips Polyester reparaties Tips van de zeilmaker Goed motoronderhoud Schoonmaken en beschermen van de romp Het juiste gereedschap aan boord

Ekowax Jachtmakelaardij Lemmer Nautic Bootkeuring Friesland Epifanes Polyservice en Polyestercursus.com Zeilmakerij de Vries Maritiem Middelzee Motoren Ekowax de Botenman

Maandag 11-2 14.00 15.00 15.30 16.00 16.30 17.00 18.00 19.00 19.30

13.00u - 21.00u Schoonmaken en beschermen van de romp De aankoop van een gebruikte boot De aankoopkeuring Tips van de zeilmaker Antifouling en schildertips Epifanes Het juiste gereedschap aan boord Schoonmaken en beschermen van de romp De aankoop van een gebruikte boot De aankoopkeuring

Ekowax Jachtmakelaardij Lemmer Nautic Bootkeuring Friesland Zeilmakerij de Vries Maritiem

Dinsdag 12-2 11.00 12.00 12.30 13.00 14.00 15.00 16.00

10.00 - 18.00u Schoonmaken en beschermen van de romp De aankoop van een gebruikte boot De aankoopkeuring Antifouling en schildertips Schoonmaken en beschermen van de romp Tips van de zeilmaker Het juiste gereedschap aan boord

Woensdag 11.00 12.00 12.30 13.00 13.30 14.30 15.00 15.30

10.00u - 17.00u Schoonmaken en beschermen van de romp De aankoop van een gebruikte boot De aankoopkeuring Antifouling en schildertips Schoonmaken en beschermen van de romp Tips van de zeilmaker Goed Motoronderhoud Het juiste gereedschap aan boord

Ekowax Stichting bevordering motorbootvaren Henk de Velde Zeilmakerij de Vries Maritiem Epifanes Polyservice en Polyestercursus.com Ekowax Jachtmakelaardij Lemmer Nautic Bootkeuring Friesland

de Botenman Ekowax Jachtmakelaardij Lemmer Nautic Bootkeuring Friesland Ekowax Jachtmakelaardij Lemmer Nautic Bootkeuring Friesland Epifanes Ekowax Zeilmakerij de Vries Maritiem de Botenman Ekowax Jachtmakelaardij Lemmer Nautic Bootkeuring Friesland Epifanes Ekowax Zeilmakerij de Vries Maritiem Middelzee motoren de Botenman

Programma kennis Arena – Friezenhal standnummer 5042 Watersportverbond – wil je alvast weer even proeven aan het zeilen? In samenwerking met Stentec, kun je bij onze stand virtueel een wedstrijdje zeilen. Bij voldoende deelname organiseren we aan het eind van de dag een finale! Ook de kleinsten kunnen alvast proeven aan het wedstrijdzeilen – er zijn klompjes beschikbaar om mee te zeilen. Meld je hiervoor op onze stand! Een primeur op Boot Holland dit jaar is het Informatie paviljoen Standnummer 2036 Op dit plein wordt de bezoeker de gehele dag getrakteerd op presentaties, workshops en clinics over de meest uiteenlopende watersportonderwerpen. Of u nou wilt weten welke antifouling in 2019 op de boot mag, hoe u uw motor goed onderhoud, welke lijnen en touwen geschikt zijn voor de juiste klus of hoe een aankoopkeuring er uit ziet, verneemt u op het Informatie paviljoen. Het Infoplein zal dichtbij entree Noord in de Keltenhal te vinden zijn. Het Informatie paviljoen wordt in opdracht van Boot Holland georganiseerd en gepresenteerd door watersport professional Walter Knopper. Hij werkt al vele jaren in de watersport en maakte lange zeilreizen met zijn boot naar en op de Middellandse Zee. Zijn watersportkennis gecombineerd met de vakkennis van de betreffende sprekers zal leiden tot een kwalitatief programma voor zowel beginnende als gevorderde watersporters.

13

www.boot-holland.nl


De Stiekeme Stoker Bolwerkplein 8, 8701 XE Bolsward Telefoon: 0625580969 www.destiekemestoker.nl destiekemestoker

In Bolsward gestookt, van korrel tot borrel! Fryske Bearenburch is geen gewone Berenburg. Geperfectioneerd door de Stiekeme Stoker in Bolsward, is het een bijzondere Berenburg gemaakt met de fijnste kruiden en specerijen volgens oud plaatselijk recept.

N

a een jarenlange carrière in de koffie had Wiepie Oenema op z’n 57ste eindelijk tijd voor zijn echte hobby: stiekem experimenteren met het maken van Berenburg. Inmiddels, is zijn Berenburg-bedrijf een groot succes.

Bij “De Stiekeme Stoker” worden op ambachtelijke wijze volgens een oud traditioneel proces likeuren en jenevers gedistilleerd. Het gehele proces gebeurd lokaal in Bolsward, letterlijk van korrel to borrel! Zelfs de grondstoffen voor het stoken van jenever komen tegenwoordig van Friese bodem. Hierdoor kan je oprecht spreken van een puur en autentiek streekproduct. De naam van het bedrijf is ontstaan door familie en vrienden. In de tijd dat Oenema nog stiekem stookte, bracht hij zijn gebrouwen flesjes jenever bij familie en vrienden. Zij noemde hem al snel ‘De Stiekeme Stoker’. Deze naam is hij blijven houden en past nu precies bij het karakter van het bedrijf. Niet alleen hebben familie en vrienden bijgedragen aan de naam, ook is de Bearenburch gebaseerd op de smaken van hen. De smaken van de liefhebbers zijn terug te proeven. Aan het zogenaamde distillaat wordt een zorgvuldig samengesteld kruidenmengsel toegevoegd, waardoor na bepaalde tijd die bijzondere eigenwijze smaak van de ‘OENEMA FRYSKE BEARENBURCH’ ontstaat. Een van die bijzondere ingrediënten is de Kalmoes uit Langweerderwielen. De rest van de ingrediënten blijft verborgen op een geheime locatie. Het succes van De Stiekeme Stoker zit in het doorzettingsvermogen, passie en veel liefde van de mensen om hem heen, die de Bearenburch tot een succes maken. Op afspraak kan de ambachtelijke distilleerderij bezocht worden waarbij u tevens kunt genieten van een proeverij. 14

www.boot-holland.nl


Skutsje “waaksdom” op Boot Holland. Het tjalkachtige schip ‘Waaksdom’ heeft al veel meegemaakt. Lammert Zwaga uit Grou en Cees Visser uit Jirnsum restaureerden haar in en na 2000, nadat ze het skûtsje van Age Veldboom uit Earnewâld hadden overgenomen. Van oud-schipper Lammert kreeg het bijna vier meter brede schip de naam ‘Waaksdom’. Zijn beroemde hard zeilende vader Ulbe relativeerde met dit woord altijd de spierpijn die zijn zonen van het zwoegen in mest en modder kregen. ‘Waaksdom’  betekent groei, en de spierpijn zou slechts een groeipijntje zijn. Vandaar ook dat een Leeuwarder het overnam, Regnerus Jans Seinstra. Bij hem heette dit schip ‘Goede Verwachting’. Een volgende schipper, Sybren Hoekstra, gaf er eind 1952 de christelijke naam ‘Hoop op Zegen’ (of ‘Op hoop van Zegen’) aan. Hij kon toen nog niet weten dat zijn mooie schip in januari 1954 in brand zou vliegen doordat de kachelpijp tijdens zijn afwezigheid oververhit was geraakt.

Schipper Hendrik van der Boom uit Roden liet dit tjalkschip voor ruim water bouwen bij Haike Pieters van der Werff van de werf op de Langewyk in Drachten. Het mat 21 bij 4,02m en had een laadvermogen van 58 ton. Daarmee was het knap aan de maat voor de grenswateren, maar te groot voor nauwe dorpsvaartjes en hun bijbehorende sluisjes. Via via kwam het als woonschip in Amsterdam terecht, waar Henk Kelderman het extreem hoog opbouwde. Omdat het schip daar zacht gezegd niet stabieler van werd, kreeg het de toepasselijke naam ‘De Kukel’, hoewel het nog altijd zes centimeter breder was dan vier meter. Lammert Zwaga en Cees Visser namen het schip zo drastisch onderhanden dat het precies binnen de SKS-normen paste, namelijk 20 meter lang over alles en 3,98 in de breedte. Daarvoor moest dus het model ook worden aangepast. Oud SKS-kampioen Ulbe Rienksz Zwaga staat nu aan het helmhout, en geeft haar de oude naam ‘Waaksdom’ weer terug. Dat is de naam die het schip had in de jaren dat het in eigendom was van zijn oom Lammert Ulbesz Zwaga.  In 2017 zeilde Zwaga in de B-klasse van de IFKS, waar hij met zijn ‘Waaksdom’ naar een tweede plaats zeilde en daarmee promotie naar de A-klasse afdwong. Stand nummer 2025

15

www.boot-holland.nl


By

16

www.boot-holland.nl


MISSIE HET ‘TOEGANKELIJK’ MAKEN VAN SPORT‘ En wat we daar nou eigenlijk mee bedoelen… Het is de (internationale) missie van Decathlon om sport toegankelijk te maken. Of iets specifieker: De voordelen van sport toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Missies kunnen weleens wat vaag of abstract overkomen en om te voorkomen dat dit bij deze specifieke missie ook het geval is, hierbij de uitleg! Allereerst zou sport voor plezier moeten zorgen en, een stapje verder, is plezier vaak de basis voor een gezonde geest. Die gezonde geest voelt zich weer het meeste thuis in een gezond lichaam en ook dat zou een positief gevolg moeten zijn van sport. Kortom: de voordelen van sport. Het tweede deel van de missie, het ‘toegankelijk maken’, kun je op verschillende manieren interpreteren. Een vrij makkelijke interpretatie is toegankelijkheid door nabijheid oftewel locatie. We streven ernaar dat iedere Nederlander een Decathlon kan bereiken in maximaal 20 minuten rijden. Een tweede interpretatie is iets minder tastbaar; prijs. We proberen een breed assortiment aan sportartikelen toegankelijk te maken door een zo laag mogelijke prijs te hanteren. Toegankelijkheid door betaalbaarheid. Hoe we dat doen? Doordat we het hele proces (van productie tot verkoop) zelf beheren, kunnen we grote slagen in efficiëntie maken. En daarnaast helpt het natuurlijk ook dat er zo’n 7 miljard (potentiële) sporters op deze wereld rondlopen… De laatste smaak die we hebben, zorgt er wat ons betreft voor dat we de wereld écht een beetje mooier maken. Toegankelijkheid door het aanbieden van een gigantisch breed assortiment aan (innovatieve) producten.

LAGE PRIJZEN OF EERLIJKE PRIJZEN We maken sport toegankelijk door onze lage prijzen. Hoe lager de prijs, hoe meer mensen de mogelijkheid hebben om de producten te kopen. Maar een prijs kan ook té laag zijn! Allereerst omdat we nooit concessies doen op de kwaliteit maar nog belangrijker: de lage prijs mag nooit ten koste gaan van de arbeidsomstandigheden van de fabrieksarbeiders óf van het milieu.

17

www.boot-holland.nl


18

www.boot-holland.nl


Sonnema: de eigenzinnige Berenburg waar je de tijd voor neemt. De geschiedenis van Sonnema Berenburg gaat terug naar het jaar 1860. Fedde Sonnema had zijn eigen herberg in Dokkum en daar begon hij met het maken van zijn eigen kruidendrank. Het kruidenpakket waar fedde Sonnema mee werkte kocht hij van de Amsterdamse kruidenhandelaar Hendrik Beerenburg. Fedde gaf zijn eigen draai aan de kruidendrank en voegde kruiden toe die hij zocht langs de Friese oevers. Alle kruiden werden samengevoegd in een grote glazen pot en hij goot hier jenever bij. Na 24 uur trekken tapte hij zijn eigen kruidendrank af. Hij noemde dit naar de maker en ontdekker er van: Sonnema Berenburg. Berenburg geschreven met één e, want Fedde was een eigenzinnige Fries. Van Dokkum Naar Bolsward Al snel veroverde het heerlijke drankje van Fedde Sonnema de harten van vele Friezen waardoor in de jaren ’70 van de vorige eeuw de fabriek verhuisde van Dokkum naar Bolsward. Vanuit Bolsward was het mogelijk meer productie te draaien en daarmee aan de toenemende vraag te voldoen. Op dit moment mogen we met trots zeggen dat Sonnema Berenburg Nederlands grootste merk in gedistilleerd is.

Sonnema Berenburg houdt je warm! De receptuur van Sonnema Berenburg heeft een uniek karakter waardoor het heerlijk in de mix met bijvoorbeeld cola. Maar wel eens gedacht aan Sonnema Berenburg in de koffie? Oftewel de Fryske koffie: een scheutje Sonnema Berenburg, koffie en een toefje slagroom. Naast het feit dat Sonnema Berenburg geschikt is om te mixen is het puur ook nog steeds populair! Hoe je Sonnema Berenburg ook drinkt: in de mix, puur of als basis voor je cocktail, het gaat er om dat je ervan geniet Kijk voor heerlijke recepten op de website.

19

www.boot-holland.nl


De Toerzeilers

Stap aan boord De leukste zeilevenementen Zeilvakanties in binnen- en buitenland Informatieve workshops en trainingen Behartiging van vaarbelangen Een spetterend clubblad ‌en nog heel veel meer! Al voor 39 euro bent u met het hele gezin een jaar lang lid van De Toerzeilers.

Bezoek onze stand en word lid

Tij de n 10 s BO eu ro OT H ko rti ollan ng d 20

www.boot-holland.nl

www.toerzeilers.nl


Boot Akkrum vaste waarde op Boot Holland

Akkrum – Nog op school – we schrijven 1995 - deed Jan-Jetze van der Meulen al de inkoop en verkoop van bootjes waarmee hij het fundament legde van het huidige Boot Akkrum. Intussen is het bedrijf verhuisd van de kaaspakhuizen van Van Woerden in Akkrum naar het industrieterrein in dezelfde plaats. Hier heeft het de beschikking over een 8.000 m², waarvan 3.000 m² showroom. De andere 5.000 m² is pakhuis, noodzakelijk voor de opslag van de vele goederen die Boot Akkrum importeert uit Columbia, China, Frankrijk en Finland. Dat zijn voornamelijk rubberboten en open polyester boten van de merken Caribe, AB, Vortex, Funpack, Whaly en Terhi. Sinds twee jaar verkoopt Boot Akkrum ook sloepen en is het voor Friesland vertegenwoordiger van Trendship, Corsiva, Primeur, Waterspoor en Pieterman. Van der Meulen: “We hebben tot 8,50 meter voor iedereen een boot. We leveren vanzelfsprekend aan particulieren, maar ook aan havendiensten, verhuurbedrijven, zeilscholen, jachtwerven voor bijboten en aan de binnenvaart die gekeurde reddingsboten afneemt.” Verkopen via internet neemt een steeds belangrijker plaats in. “In elk geval voor de kleine bootjes. Tot een lengte van 2,50 meter verkopen we vooral via internet. Daar boven kiezen mensen toch voor een bezoek aan de showroom waar ze de boten natuurlijk in het echt kunnen zien.”

Groots uitpakken Om hun producten onder de aandacht van het grote publiek te brengen doet Boot Akkrum ongeveer acht beurzen per jaar. Boot Holland is een vaste waarde. Al vanaf 1996 is Boot Akkrum op de beurs van de partij. In het begin relatief bescheiden met 150 m² standruimte, dit jaar pakt het groot(s) uit met 460 m² en heeft daarmee misschien wel de grootste stand. Van der Meulen: “Boot Holland is een belangrijke beurs voor ons. Het is de start van het seizoen en we doen altijd goed zaken. Daar komt bij dat we hier graag staan, ook vanwege de goede samenwerking met de organisatie.” Primeur Boot Akkrum presenteert dit jaar de Primeur 620 Tender op Boot Holland. Deze heeft een rondzit met hoge rugkussens, een centraal geplaatste stuurstand met een brede bank achter, drinkhouders onder handbereik, wat kan je gebeuren. Handrelingen voor en achter, kunststof dek voorop met ankerklep, zwemplatform die in beide boegen doorloopt als stootrand met roestvast stalen strip rondom, boeglichten en motorruim-inlaten zijn de belangrijkste uiterlijke kenmerken van de Primeur 620 Tender. De aandrijving bestaat uit een buitenboordmotor die in een geluidsisolerende bun is geplaatst. De maximale motorisering bedraagt 60 pk, waardoor lekker rossen ook tot de mogelijkheden behoort. Technische gegevens (lxbxd) 6,20 x 2,27 x 0,50 m, kruiphoogte 1,10 m, waterverplaatsing 780 kg, maximum aantal personen 7. Prijs € 16.950. www.bootakkrum.nl

Standnummer: 4121

21

www.boot-holland.nl


22

www.boot-holland.nl


Bootcentrum Geertsma maakt school met Bege Tigo 1300

Rondere vormen Grou - De Bege Tigo 1300 die op Boot Holland zijn wereldpremière beleeft, is de eerste uit een serie nieuwe motorjachten van Bootcentrum Geertsma in Grou. Belangrijkste kenmerken van deze nieuwe lijn zijn de rondere vormen, het doorlopende dak en de grote rompramen. Deze ronde vormen vinden we vooral terug in de teruglopende (gewalste) wangen ter hoogte van de kuip en de ronde trappen aan weerszijden van het zwemplatform. Maar ook in de volle ronde kop. De traditionele buis rondom heeft plaats gemaakt voor een verzetting waardoor het dak een speelser karakter heeft gekregen. Nieuw is ook dat het dak doorloopt tot over de kuip. Gebleven is de pet voorop. Anders dan bij voorgaande modellen is ook de raampartij aan beide zijden van de opbouw. Deze bestaat nu uit één stuk. Verder heeft het motorjacht twee rompramen aan elke zijde en in totaal zes patrijspoorten in de opbouw. Bijzonder is verder dat het anker niet tegen de romp aan maar over de boeg zit gemonteerd. De nieuwe Tigo-lijn van Bege heeft een dubbele verschansing en een roestvast stalen stootrand

en een dito rand rond het grote zwemplateau die doorloopt tot en met de kuip. Vanaf het zwemplatform kom je via een centrale toegangsdeur in de kuip. Hier aan weerskanten twee L-banken en aan beide zijden een toegang tot de gangboorden. Kuip en stuursalon worden door houten volledig openslaande deuren van elkaar gescheiden. Uitgaande van het topmodel, de 1300, deze heeft een langskombuis met stuurstand met dubbele bank aan bakboord. Er tegenover een enorme bank. Met twee treden wordt het voorschip bereikt.

Hier twee éénpersoons hutten, een badkamer, toilet en eigenaarshut. Deze bevindt zich in een voorpiek en heeft een Frans bed en veel kastruimte. Het schip is voorzien van getint glas en wordt standaard met mahonie ingetimmerd. Andere houtsoorten en ook een andere indeling is mogelijk. De serie bestaat vooralsnog uit de 1300, 1200 en 1050. Technische gegevens Bege Cruiser 1300 (lxbxd)13,30 x 4,20 x 1,02 meter, kruiphoogte 2,45 meter, waterverplaatsing 15,7 ton, motorisring Yanmar 110 pk, prijs € 283.500. www.bootcentrum-geertsma.nl

Standnummer: 3126 23

www.boot-holland.nl


Tips voor veilig varen

‘Varen doe je Samen!’ - voor een veilige vaart Als recreatievaarder weet je hoe prettig het is om op het water te zijn. Beroepsschippers maken voor hun werk gebruik van hetzelfde vaarwater, dus het kan druk zijn op het water. Om samen veilig te varen is het belangrijk dat alle vaarweggebruikers rekening met elkaar houden, onder andere door de vaarregels te kennen en zich ernaar te gedragen. En door rekening met elkaar te houden op het water. Varen doe je namelijk samen!

geven over veel voorkomende zaken en veiligheid op het water. Er komen verschillende onderwerpen aan bod rond de hoofdthema’s (technische) preventie, goede reisvoorbereiding, vaaruitrusting, veiligheid op het water en goed zeemanschap. Daarnaast worden er nog diverse andere onderwerpen besproken, zoals bijvoorbeeld snel varen, vuil water en de Staande Mast Route. Al deze brochures zijn gratis te downloaden via www.varendoejesamen.nl/downloads

Nog veel meer!

Knooppuntenboekjes ‘Varen doe je Samen!’ bevordert een veilig gezamenlijk gebruik van de vaarwegen voor de beroeps- en de recreatievaart. Om dat te bereiken zijn de zogenoemde knooppuntenboekjes ontwikkeld, waarin per regio de belangrijkste en drukste vaarwegknooppunten beschreven zijn. Van deze drukke locaties op de vaarweg vind je in de knooppuntenboekjes een beschrijving, inclusief overzichtskaart en een voorgestelde route om het knooppunt op een veilige en vlotte manier te passeren. Het zijn adviezen, geen verplichte trajecten: je kunt ook op andere manieren de knooppunten oversteken. De kaarten zijn een aanvulling op de officiële waterkaarten. Ze zijn dus niet bedoeld om op te navigeren. Lees voor vertrek de teksten over de te passeren vaarwegknooppunten en bestudeer de kaarten. Dan ga je goed voorbereid op reis.

Naast bovengenoemde brochures en knooppunten is er op onze website nog veel meer informatie voor zowel de beroeps- als de recreatievaart te vinden. In ons Kenniscentrum vind je veel achtergrondinformatie over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast hebben we continu actueel nieuws over ontwikkelingen, vaarroutes, stremmingen, evenementen en veel meer. Je kunt je ook aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief, zodat het laatste nieuws automatisch in je mailbox valt. Tevens is de pagina met FAQ’s een bron van informatie voor iedereen die gaat varen. Dat geldt ook voor de Vaarbewaarkaart, een handig overzicht van vaartips, regels en seinen gedrukt op een stevige kaart die aan boord bewaard kan worden.

VERBODSTEKENS

GEBODSTEKENS Verplichte vaarrichting

Informatieve brochures Naast de Knooppuntenboekjes heeft Varen doe je Samen! verschillende informatieve brochures ontwikkeld die voorlichting

Beperkte waterdiepte, evt diepte in cijfers

Aanleggen en ankeren verboden Aanleggen en ankeren binnen 20 m verboden

Verplicht stuurboordwal te houden

Beperkte doorvaarthoogte, evt hoogte in cijfers

Verplichting om voor het bord te stoppen

Beperkte breedte van vaarwater, evt in cijfers

Verplichting de vaarsnelheid te beperken

Einde van een verbod, gebod of beperking Waarschuwing voor uitvarende schepen

Verboden te ankeren Verplichting om op te letten Verboden te meren Verboden hinderlijke waterbewegingen te maken

Gebod het scheepvaartverkeer op het hoofdwater niet te hinderen Verplichting uitvarende schepen niet te hinderen

Motorschepen toegestaan

Verboden buiten begrenzing te varen Verboden voor motorschepen Verboden voor kleine schepen Verboden te waterskiën Verboden voor zeilschepen

Verplichting uit te luisteren op het aangegeven marifoonkanaal

AANBEVELINGSTEKENS Aanbeveling binnen de aangegeven begrenzing te varen

Verboden voor zeilplanken Einde vaarweg voor snelle boten zonder beperking van snelheden

Kleine schepen toegestaan

AANWIJZINGSTEKENS, BIJKOMENDE TEKENS & TEKENS VAN KUNSTWERKEN

In-, uit- of doorvaren toegestaan

Waterskiën toegestaan Zeilschepen toegestaan Door spierkracht voortbewogen schepen toegestaan

Hoogspanningslijn

Zeilplanken toegestaan

Vrijvarende pont

Snel varen voor kleine schepen toegestaan

Niet-vrijvarende pont

Waterscooters toegestaan

Ligplaats, ankeren toegestaan aan zijde van het bord

Marifoonkanaal voor nautische informatie

midden van een vaarwater. • Voorkom laveren op drukke vaarroutes en houd het midden vrij voor grote schepen. • Blijf uit de buurt van visnetten. Deze worden meestal gemarkeerd door zwarte of gele vlaggetjes. • Voor het besturen van snelle motorboten is een vaarbewijs

verplicht. Dit zijn alle boten die sneller kunnen varen dan 20 km/u. De vaarbewijsplicht geldt ook voor niet-snelvarende boten die langer zijn dan 15 meter. • Let op wanneer je wel of niet met een bepaalde boot mag varen. Als een klein rubberbootje met buitenboordmotor

harder dan 13 km/u kan, moet je bijvoorbeeld 16 jaar zijn. • Zwemmen in gedeeltes van de vaarweg bestemd voor de doorgaande vaart, bij bruggen, sluizen en wachtplaatsen is verboden. • Vaar alcoholvrij. De wettelijke grens op het water ligt op 0,5 promille.

BRUGLICHTEN BRUGGEN IN BEDRIJF Rode lichten geven altijd aan dat de doorvaart verboden is, tenzij er extra gele of groene lichten branden. Dan mag je er wel doorheen.

BRUGGEN BUITEN BEDRIJF Dubbele rode lichten geven altijd aan dat de brug niet wordt bediend en dat doorvaart verboden is, tenzij er extra gele of groene lichten branden. Dan mag je er wel doorheen.

Aanbeveling te varen in de richting aangegeven door de pijl

Ankeren toegestaan aan zijde van het bord

Doorvaart verboden

Doorvaart verboden. Wordt aanstonds toegestaan

Doorvaart toegestaan

Doorvaart verboden, tenzij de doorvaartopening zo dicht is genaderd dat stilhouden redelijkerwijs niet mogelijk is

Doorvaart gesloten brug toegestaan, tegenliggende vaart mogelijk

Doorvaart gesloten brug toegestaan, voor tegenliggende vaart verboden

Brug is buiten bedrijf. Doorvaart verboden.

Doorvaart toegestaan. Brug is onbewaakt, tegenliggende vaart mogelijk

Doorvaart gesloten brug toegestaan, tegenliggende vaart mogelijk

Doorvaart gesloten brug toegestaan, voor tegenliggende vaart verboden

Ligplaats toegestaan aan zijde van het bord Deze kaart wordt u aangeboden door: Plaats om te keren

Verboden voor waterscooters

Hoofdvaarwater en nevenvaarwater

A5 insert varen doe je samen.indd 4-1

De kaart is ook gratis te downloaden via www.varendoejesamen.nl/downloads Daarnaast zijn we ook op Facebook en Twitter actief.

Vragen? Of nieuwsgierig naar andere aandachtspunten voor veiligheid op het water? Kijk op www.varendoejesamen.nl De website van ‘Varen doe je Samen!’ werkt ook goed op een smartphone.

www.boot-holland.nl

ALGEMENE VAARTIPS • Verander niet plotseling van koers en snelheid. • Zorg dat je rondom goed zicht hebt en kijk regelmatig achterom. • Gebruik op tijd de juiste navigatieverlichting. • Anker niet bij bruggen, sluizen, werkschepen met uitstaande ankers en in het

Ligplaats, ankeren toegestaan tot max breedte in meters

Het project ‘Varen doe je Samen!’ heeft als doel de risico’s te beperken voor beroeps- en recreatievaart op dezelfde vaarweg. Tal van partijen werken samen in het project: Agentschap Telecom, ANWB, Koninklijke BLN-Schuttevaer, Havenbedrijf Amsterdam N.V., Havenbedrijf Rotterdam N.V., HISWA Vereniging, KNRM, Rijkswaterstaat, Platform Waterrecreatie, de Provincies, Reddingsbrigade Nederland, Sportvisserij Nederland, Stichting Waterrecreatie Nederland, Unie van Waterschappen, Watersportverbond.

24

‘Varen doe je Samen!’ - promotor van veiligheid op het water bestaat tien jaar! Om dat te vieren, maakten ‘Varen doe je Samen!’ en ANWB Waterkampioen deze handige bewaarkaart. We wensen je veel plezier en een behouden vaart!

Drinkwater

Vaarwater ligt op 12 m van de oever

Verplichting een geluidssein te geven

Verboden voor door spierkracht voortbewogen schepen

Er zijn tien knooppuntenboekjes ingedeeld per regio die via www.varendoejesamen.nl/knooppunten gratis te downloaden zijn. De website werkt ook heel goed op een smartphone of tablet, dus is ook onderweg goed te gebruiken.

BEPERKINGSREGELS

In-, uit- of doorvaartverbod Voorbijlopen verboden

VAAR BEWAARKAART VAREN DOE JE SAMEN, DAAROM VAAR JE VEILIG

VERKEERSTEKENS OP HET WATER

15-08-17 14:42


Brandsma Jachten; “Markt verandert” Sneek – “De markt verandert, is grillig, geen pijl op te trekken. Zo verkoop je driekwart jaar niets, het volgende moment heb je er tien in aanbouw en praat je over levering in 2020. Onze klanten zijn 55 jaar en ouder. Het aantal aanbieders krimpt nog verder. Wil je mee blijven doen, dan moet je investeren in je presentatie, het aanbod, materiaal.” Aan het woord is Joop ten Cate van Brandsma Jachten. Het bedrijf van de motorjachten Luna, Federick, Noordzeekotter en sinds vorig jaar de Mondial. Maar het doet meer, want Brandsma Jachten is ook EMCI Registered Yachtbroker, heeft een jachthaven met brandstofen vuilwaterstation, 100 overdekte ligplaatsen, winterstalling en je kunt er terecht voor verbouw, reparatie, schilderwerk, betimmering en (moto)onderhoud. “Je moet constant bezig blijven”, zegt Ten Cate. “Afgelopen tijd hebben we de walbeschoeiing compleet vernieuwd en hebben we een nieuwe tractor, heftruck en bedrijfswagens aangeschaft. Het gaat om het totale plaatje. Dat moet er perfect uitzien.”

Noordzeekotter 42 Vernieuwd is ook de Noordzeekotter 42. Deze heeft nu een polyester dak. Ten Cate: “Het ontwerp was nog uit de tijd dat Dick Boon leiding gaf aan Vripack. We hebben hem gemoderniseerd en daarmee aangepast aan de eisen van deze tijd. Zo heeft hij nu vanuit de kuip een betere opstap naar de gangboorden en heeft hij een polyester dak. Hierdoor ligt het zwaartepunt beter onderin waarin je veel betere vaareigenschappen krijgt. Daar komt bij dat polyester een betere isolatiewaarde heeft dan staal en het de bouw vereenvoudigd waardoor hij ook goedkoper is geworden.” In vergelijking met voorgaande modellen scheelt het ongeveer een ton in gewicht. Het dak is trouwens ook langer en

bedekt de helft van de kuip. De nieuwe Noordzeekotter van Brandsma Jachten is doorontwikkeld van de Luna-series en de traditionele Noordzeekotter. Net als de Luna, heeft ook de nieuwe Noordzeekotter een modulaire bouw. Dit betekent dat zaken als dak, deur in de spiegel, bedden en de complete technische installatie in alle schepen gelijk zijn. Het stoer ogende schip heeft een multiknikspant romp met waaiersteven. De kuip - met standaard de deur in de spiegel - kan naar keuze met of zonder gangboorden worden geleverd. Standaard heft de Noordzeekotter 42 een indeling met de stuurstand aan bakboord, daarachter de kombuis en een U-bank er tegenover. Maar hij is ook leverbaar met een zogenaamde pilothouse indeling. In dat geval heeft hij een centrale stuurstand, een lange kombuis en een naar voren gericht salonbank. En is hij 15 cm hoger. Het schip meet (lxbxd) 12,83 x 4,24 x 1,20 m, kruiphoogte 2,50 (standaard) 2,65 pilothouse-versie, waterverplaatsing 16 t, motor Vetus Deutz 120 pk diesel, prijs € 253.895. Behalve de Noordzeekotter 42 komt Brandsma Jachten met de nieuwe Luna 37 met vernieuwd modern licht eiken interieur en de nieuwe Luna 34 in blackline uitvoering waarvan de raampartij is uitgevoerd in modern donker glas. Vier verkocht Niet zonder trots meldt Ten Cate dat er van de vernieuwde Noordzeekotter vier zijn verkocht. De Luna-lijn is compleet. De Mondial-lijn, waarvan de 37 vorig jaar op Boot Holland werd geïntroduceerd, is de 45 in aanbouw. “Als we nu een nieuwe boot verkopen, kunnen we pas in 2020 leveren en dat is wel eens anders geweest. Vorig jaar hebben we negen maanden helemaal niets verkocht. Het gaat echt in golfbewegingen. En niet alleen bij ons, maar ook bij collega’s en toeleveranciers. Geen pijl op te trekken.” www.brandsma-jachten.nl

Standnummer: 3201

25

www.boot-holland.nl


t r o p s r e t a W e d n i n e k a

Uw B

Zeilmakerij De Vuurtoren, de meest complete Zeilmakerij van Nederland, biedt u de volgende producten en diensten: - Jachtzeilen: genua, grootzeil, spinnaker, etc. - Reefsystemen: diverse systemen inclusief installatie - Diverse kappen: buiskap, kuiptent, cabrioletkap, etc. - Wintertenten: staande mast of liggende mast - Diverse hoezen: rolfokhoes, zeilhuik, stuurhoes, etc. - Professionele zeilwasserij: voor jachtzeilen en kappen - Reparatie en service: snel en vakkundig

Vuurtorenweg 8, 8531 HJ Lemmer, tel. +31 (0)514 534521 info@zeilmakerijdevuurtoren.nl • www.zeilmakerijdevuurtoren.nl

26

www.boot-holland.nl


Bezoek onze stand (3006) en draai aan het prijzenrad!

Let op: zolang de voorraad strekt en jackpot prijzen worden maximaal 5 keer per dag weggegeven.

Van der Meer schilders sinds 1880 -al bijna 140 jaar schilderwerk aan skûtsjes Ons schildersbedrijf bevindt zich in Terherne, temidden van de

hem heb ik veel meegekregen, ook is er veel terug te vinden in

Friese meren. Zoals de naam al zegt heeft ons familiebedrijf een

onze oude boekhouding die vanaf 1880 bewaard is gebleven.

lange historie en eigenlijk is het nog veel ouder dan 1880, want eind 18e eeuw was er op dezelfde plek al een 'verwer en glazenmaker' gevestigd. In 1880 kwam het schildersbedrijf in handen van mijn oerpake Folkert Gerrits van der Meer, in Terherne noemden ze hem Folkert Ferver. Door de aanleg van de Nieuwe Slachte, de Terhernster sluis en het uitdiepen van de Zandsloot nam het scheepvaartverkeer langs Terherne rond 1880 flink toe. Daardoor kwam er bij ons veel meer

Van jongs af aan heb ik altijd interesse gehad in skûtsjes, mede door de verhalen van de Terhernster skûtsjeschippers. In 1986 ben ik fokkenist geworden van skûtsje De Lege Wâlden, waarop ik nog steeds meezeil. Ik had al jong aardigheid in tekenen en schilderen, het lag dus voor de hand dat ook ik schilder zou worden. In 1991 nam ik het bedrijf over van mijn vader.

werk aan schepen. Schippers van (toen nog houten) tjalken en

Ik houd mij, naast het reguliere schilderwerk, bezig met decoratief

skûtsjes haalden destijds bij ons bedrijf hun lijnolie, droge verfstof

schilderwerk aan zowel woningen als schepen. Bij schepen bestaat

en harpuis om de romp bij te houden, maar de echte schilderk-

dat vooral uit hout- en marmerimitatie, maar ook aanbrengen van

lusjes zoals schilder- en decoratiewerk aan roerklik, top van de

lofwerk en het schilderen van naamborden, roerklikken of een

mast, naamborden, roef en de 'kont' lieten ze over aan 'de ferver'.

schildering op een durksluik komt regelmatig voor.

Deze werd ingeschakeld om de spiegel 'af te zetten': de kont werd schoongekrabt en in de lichte harpuis of copallak gezet. De rest van de romp werd door de schipper gedaan. Toen de ijzeren schepen kwamen wilden de schippers de kont er nog steeds uit laten springen. Daarom werd deze geel geverfd of er

Inmiddels heb ik mij verdiept in de historie van verf en kleur op Friese binnenvaartschepen en zit ik in het bestuur van Foar de Neiteam, dat zich bezighoudt met de geschiedenis van skûtsjes en andere Fries varend erfgoed.

werd door de schilder houtimitatie op aangebracht. Ook de roeven

Bij skûtsje de Waaksdom laat ik iets zien over historisch schilder-

werden nog lang gehout en gemarmerd, en mijn pake maakte

werk aan skûtsjes.

bovendien vaak nog een schilderijtje voor boven de kachel. Van

Theunis van der Meer 27

www.boot-holland.nl


ZO OOK KAN HET

Aangezien het VNM geheel bestaat uit vrijwilligers, zijn de kosten laag, waardoor de contributie voor de aangesloten verenigingen ook laag gehouden kan worden. Bent u geïnteresseerd om par�cipant van het VNM te worden? Of stelt u een bezoek van een VNM-bestuurslid op prijs? Laat het weten… Stuur een e-mail naar secretariaat@knmc-vnm.nl en vraag een inschrij�ormulier aan of stel een bezoekdatum en plaats voor.

Ervaar VNM

Verbond Nederlandse Motorbootsport (VNM)

28

www.boot-holland.nl

NIEUWSBRIEF

secretariaat VNM Meent 2a 4141 AC Leerdam tel.: 0345 623100 secretariaat@knmc-vnm.nl www.knmc-vnm.nl . knmc-vnm.nl Jaargang 20; nr. 1|jan. 2019

WW W W

Stand 8028

D

e s�ch�ng Verbond Nederlandse Motorbootsport is elf jaar geleden opgericht met het doel de belangen te behar�gen van de recrea�eve motorbootvaarder. Het VNM wil dit onder meer bereiken door de besturen van Nederlandse watersportverenigingen met hoofdzakelijk motorbootvaarders in hun havens een passende directe ondersteuning aan te bieden. Het aantal aangesloten watersportverenigingen, waaronder ook merkenclubs van motorbootvaarders, groeit gestaag. Inmiddels zijn 105 verenigingen par�cipant van het VNM geworden - met samen zo’n 15.500 motorbootvaarders (dat zijn meer dan 35.000 recrea�evaarders) - hetgeen neerkomt op ongeveer de hel� van de doelgroep.


VOOR BUITENBOORDMOTOREN EN HEKAANDRIJVINGEN Ook bij langzaam varen uw boot volledig onder controle !

Standaard uitvoering (2 Roerbladen) Bij langzaam varen en geen stuwkracht van de schroef

Dé alles in één

toch nog kunnen manoeuvreren. Bij toenemende snelheid scharniert de Course-Keeper omhoog en surft over het wateroppervlak zodat er geen zijdelingse kracht op het

beveiliging voor de watersport!

staatstuk ontstaat. Eenvoudige montage doordat de CourseKeeper op de Cavitatieplaat wordt geklemd.

Dubbele uitvoering (4 Roerbladen) Speciaal ontwikkeld voor snelvarende en planerende boten

• • • •

met een hekaandrijving die bij langzaam varen voortdurend uit de koers lopen (zwalken). Met deze dubbele Course-Keeper wordt de koersvastheid aanzienlijk verbeterd en neemt de stress van het voordurend corrigeren af en kan men weer relaxed varen en het stuurwiel zelfs even loslaten. De boot corrigeert

Torqueedo Cruise 2.0 Elektro Buitenboordmotor

zich zelf door de spoorvorming van het water tussen de roerbladen.

Stuurt bij alarm een SMS bericht.

Montage van de Course-Keeper op deze motor nu mogelijk met behulp van een door ons speciaal ontwikkelde

Eenmalige aanschaf zonder abonnement!

klembeugel. Geheel in aluminium uitgevoerd (ook de bouten en de moeren!) om corrosie tegen te gaan.

Prijzen Course-Keeper in Standaard Uitvoering.

Vorstalarm Wateralarm Rookalarm Inbraakalarm

in Standaard Uitvoering

Type 1

Type 2

Type 3

Type 4

Type 5

Bootlengte tot

4,5 mtr

6,5 mtr

8,5 mtr

10 mtr

12 mtr

Prijs incl. BTW

€ 160,-

€ 170,-

€ 180,-

€ 190,-

€ 250,-

De Course-Keeper is een product van MTM Raamsdonksveer, Nederland

www.course-keeper.com | E-mail: info@course-keeper.com | Tel. 06 206 299 38

€119,–

Normale prijs € 149,Korting alleen geldig tijdens de beurs en op de stand van RedEngel.

W W W.REDENGEL.NL

JACHTHAVEN Broeresloot Sneek VASTE ATS G I L PLA F A N VA RO U E ,5 47

kunststofteakdekken.nl Eigenhaard 10 | Balk |

06 24 46 15 73

It Ges 10 • 8606 JK Sneek Tel: 0031 (0)515 - 75 57 51 info@broeresloot.nl JACHTHAVENSNEEK.NL

29

www.boot-holland.nl


DĂŠ specialist in het maken van houten naamborden!

0227 51 19 09

www.webonaamborden.nl

Een uniek en traditioneel houten naambord voor op uw schip, jacht of woning

Culinaire Hanzestad aan het Veluwemeer Binnenstad op steenworp afstand Nieuwe boulevard met terrassen Walhalla aan het stadsstrand Geen toeristenbelasting Ruim 1.000 meter kade

30

www.boot-holland.nl


Sentimenten brengen d’Oude Seylmakerij weer terug “Het wordt een feestje”

Grou - d’Oude Seylmakerij was met zijn directe verkoop van watersportkleding en watersport accessoires jaren achtereen een vaste waarde op Boot Holland. En door de scherpe aanbiedingen één van de grote publiektrekkers. Totdat de crisis roet in het eten gooide en je bij wijze van spreken op elke straathoek tegen enorme kortingen je nieuwe jas of das kon kopen. Wat volgde was een tijd van bezinning. Na het verzetten van de bakens is d’Oude Seylmakerij weer terug, op basis van gevoel. Dat laatste vergt een verklaring. “In de zomer hebben we een fantastische winkel, een heerlijke vakantie snoepwinkel, maar tegenwoordig zijn we in de wintermaanden gesloten”, zegt Jan Jan Brouwer van d’Oude Seylmakerij. “We gaan in deze periode het land in en staan op beurzen en fairs, veelal in kasteeltuinen. Bewegende retail in combinatie met internet verkopen. Op de winter fairs verkopen we bijvoorbeeld warme wollen Ierse truien waar de echtheid vanaf straalt, en Dubarry laarzen. En het leuke is ook dat we klanten zien die zomers bij ons in de winkel komen. Maar we komen daar ook voor de sfeer. De bedrijfsvoering heeft zich verschoven. Voorheen waren we vooral bezig met omzetten, nu doen we meer dingen die we echt leuk vinden. Daar is Boot Holland ook een voorbeeld van. Ik kan het verder niet staven, maar mijn gevoel zegt dat we daar weer moeten zijn. Uit nostalgie misschien wel. Vroeger als jongetje al was ik met De Schiffart op Boot Holland en later toen ik stage liep bij d’Oude Seylmakerij ook. Boot Holland zit in mijn DNA. Het was voor ons altijd een feestje. We verkochten voorraden van de zomer en winter. Uitverkoop gecombineerd met nieuwe producten. Maar door de crisis had je overal uitverkopen. In twee jaar tijd kelderde onze omzet op Boot Holland met 80 procent en had het voor ons geen zin meer.” Andere koers Intussen is d’Oude Seylmakerij een iets andere koers gaan varen met een ander assortiment en soms andere merken. Brouwer: “Tommy Hilfiger hebben we er uit gedaan, maar ook Scotch & Soda en Gaastra. Veel van dat soort (marketing)

merken willen steeds meer en meer verkopen met als doel het bedrijf voor een goede prijs van de hand te doen. Daar komt bij dat ze de producten op hun eigen websites in de uitverkoop doen als het bij ons drukker wordt in Grou. Uiteindelijk heeft deze bedrijfsvoering Gaastra al de kop gekost, ze wilden te veel mee met de ‘mode’ en weken daardoor steeds meer af van hun eigen prachtige authentieke identiteit. Nog altijd jammer. Geen ratrace meer Mensen van boven de dertig met jonge kinderen, die zich ook minder laten leiden door grillen en grollen, zijn onze klanten. Maar ook ouderen die soms al geen boot meer hebben en hun kasten vol hebben met spullen, die komen voor de bijzondere kwaliteit en de mooie echte producten. Wij doen met de winkel, net als met ons recreatiepark Yn’e Lijte, niet meer mee aan de ratrace. Wij richten ons op fun, functie en duurzame kwaliteit. En natuurlijk een goed en gezellig contact met de klant/gast, daar doe je het uiteindelijk allemaal voor. Ik ben nu 23 jaar eigenaar, maar ik kan zeggen dat ik mijn eigen bedrijf op meerdere fronten weer herontdek. Boot Holland is daar ook onderdeel van. Het is de beste en leukste watersport beurs van Nederland. Pittoresk en gezellig, je krijgt er nog altijd het echte watersportgevoel.” Gezellig geprijsd Op Boot Holland toont d’ Oude Seylmakerij een mix zien van de wintertour beurzen en artikelen uit de winkel in Grou. Dubarry (laarzen en schoenen), Fisherman (mooie wollen truien uit Ierland), Uggs (schoenen) en natuurlijk watersport lifestyle met St James (Bretonse strepen), Holebrook (windstoppers), ARC teak meubels en zeiltassen/kleding van Musto en 727 Sailbags. “Met Fatboy nemen wij fun mee. Hangmatten, zitkussens en lampen voor aan boord, maar ook voor in de vakantie woning of in de tuin. Om het seizoen prettig te beginnen zullen de aanbiedingen ook gezellig geprijsd zijn. Het wordt een feestje.” www.oudeseylmakerij.nl

Standnummer: 3122 31

www.boot-holland.nl


Legenda Boot Holland 2019 (LVBHB)Landelijke Vereniging Behoud Historische Bedrijfsvaartuigen (SSRP)Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten (VBOG) Ver. v. booteigenaren “Oude Glorie” (VKSJ) Ver. Klassieke Scherpe Jachten 4Nautic Vof A28Watersport.nl ABIM Yachting B.V. Accuservice Lijnema B.V. Amrit Techniek Aqua Solar Arabel - Sudum Arimpex Media Services Arimpex Media Services Arimpex Media Services Armadora Yatcilik den.san.Tic.Ltd.Sti Arob Antennebouw b.v. ARRIGO B&B Yachting b.v. B&M Lelystad BV Bartools Beekhuis Yachtbrokers BJ-Boten Blanken Maritiem Service Boot Akkrum Boot Akkrum Boot Akkrum Bootcentrum Geertsma Bootkeuring Friesland Bootverhuur Yachtcharter Leeuwarden Botenman Watersport - SP Tools Nautic Line Botenscout Brandsma Jachten bv Breton stripe Candock Nederland Caravanboat UG i.G. Carrosso Centurion Battery Dan Carol Datema Amsterdam De Graaf Kunststof Teakdekken De IJssel Coatings bv De Lange Meubel- en Scheepsstoffering De Stille Boot De Toerzeilers De Vlaamse Waterweg NV De Witte Lelie Decathlon Leeuwarden Dierenambulance / RTZ Nederland d’Oude Seylmakerij Drinkwaard Motoren bv EASYSup Supstore Ecopublishers - NL Waterland Ekowax Cleaning Products Emerald Trading bv Epifanes Yacht Coatings F3 Flexiteek Friesland Federatie Varend Erfgoed Nederland Friesche Olie- en Verfhandel Friesland Holland Tourist Information & Travel Service Friesland Post Magazine Garmin Nederland BV Gemeente Amersfoort Global Brand Grootmoederstijd en Motoren Museum H.F. De Boer Jachttechniek H.M. Pallhuber GmbH & Co KG Haisma Scheeps&Industriemotoren Heerlijk Harderwijk Hoorn Maritiem IHWO (iedereen het water op) InnoSolution BV International Gild of Knottyers Intership Europe B.V. Ipaint Coatings B.V. It Doarp Huzum It Foarûnder Jachtbemiddeling De Jong Jachtbemiddeling Heeresloot b.v. Jachtbemiddeling Sneekerhof Jachtbemiddeling Van der Veen Jachtbemiddeling Van der Veen Jachtservice Zuiderbaan Jachtservice Zuiderbaan Jachtwerf Edwood Jachtwerf Gruno JLT Boten Kaartkussens Kabootje Kadaster Kameleon Terherne Keikes Jachtbouw bv Klassenorganisaties Kon. Ned. Redding Maatschappij BV Koninklijke Marine/Dienst der Hydrografie Koninklijke Nederlandse Motorboot Club (KNMC) Kraayvanger Kuiper Verzekeringen B.V. L.J. Harri La Mare Benelux LBB Motoren watersportbedrijf Lemmer Nautic 32

www.boot-holland.nl

5024 5022 5029 5027 4025 4120 3203 4010 3044 3005 3043 2001 4015 8003 4100 4017 8015 3112 4026 8023 2052 4109 3042 3103 4121 8000 3126 2030 3014 4018 2004 3201 4022 3009 3213 8001 2065 2011 8013 4020 3104 2055 4119 2003 8006 8016 5005 8011 3122 3102 5020 8012 2032 4001 4016 3026 5026 3035 3111 2053 3036 3016 4028 5043 3037 4014 3041 3121 4001 4104 3215 2026 4116 3000 5044 3109 4107 2006 3029 2018 2075 3040 3137 2028 3128 4117 8014 3038 2021 5014 4117 5045 5000 5012 8027 2015 4011 8032 3211 4037 2031

Ljouwerterskutje 4106 Marano Wellness 8030 Marrekrite Recreatieschap 4021 Matras Factory 3107 Melchers & de Jong Wonen 2005 Met de boot door Friesland 3113 Middelzee Motoren 3007 Miedema Nautic 3020 MR Promotions 8029 MTM Raamsdonksveer Vof 8025 Multiship Holland BV 2037 Natex Pro 2010 Natex Pro 4024 Nautic Led 3036 North-Line Yachts & Kuster Yachts 3204 NPS Diesel BV 3018 NVBZ Het Zeilen Scheehout 5025 Omar Markthandel 8020 Omru Scheepsramen 2016 Pantaenius GmbH 3019 PERISKAL 2056 Platbodem verhuur Friesland 3014 Poly Service b.v. 2020 POPEYE.NL 3100 Post Marine Heating 2051 Prins Van Oranje Jachtbemiddeling b.v. 3135 Prins Van Oranje Jachtbemiddeling b.v. 3136 Provincie Fryslân 4111 PS Marine Coatings BV 3006 Pura vida boats 4110 Redengel alarmsystemen 8024 Rivéra Nautic waterrecreatie 4034 Rivéra Nautic waterrecreatie 4112 ROC Friese Poort 3138 RT Trading 8004 Sail Propeller- und Wellenbau 2060 Sailing Kids 2022 Scheepsmakelaardij Goliath 3212 Scheepsmakelaardij Goliath 5038 Scheepsmakelaardij Goliath 8010 Scheepsmakelaardij Scheepszaken 5039 Seijsener Rekreatietechniek bv 3032 Shinga BV 2054 Sika Nederland bv 3031 Slagerij Hofman (Winschoten) 8035 Smelne Yachtcenter BV 3125 SPITA Smart Products bv 2061 St. Behoud Authentieke Stoomvaartuigen en Motorsleepboten B.A.S.M. 5030 St. Stoomboot Maarten 5032 Stentec Software BV 4005 Stichting Jouster IFKS Skûtsje 2025 Stichting Kotterzeilen en Kotterbehoud 5028 Stichting Promotie Grou 3114 Stichting Vaarwens 5016 Straal & Coatingbedrijf Hooghiemstra 3039 Sysas 8008 ‘t Ruim Yachtequipment 3017 Take - Off Marine 4003 TecforRec B.V. 3105 Tienstra Organisatie Nautische Opleidingen 2058 Timray Marine Diesel BV 2008 TOM Trading 2041 Topdek 2043 TOPwindows Scheepsramen 2050 Tornado Sailing 3200 Yachtcharter verhuur 3120 Touwen en Co. Bv 3021 Trend Welt GmbH 2039 TSNN/Totaalstoffering Noord Nederland 2012 TVM verzekeringen 4038 Uitgeverij Daemes op de Golven en Heeren op het Water 4019 Uitgeverij Motorboot 8007 Urban Bike Concepts BV / Beixo 3008 Ursus Marine Service / Tek-Dek 2014 Van Dinteren Techn. Handelsonderneming B.V. 8009 Van Roeden Watersport 4113 Van Vossen Nautical Engineering 4009 VDMS i.s.m. FVEN 5026 Vedette Jachtbouw 3202 Veno Heating Systems BV 2066 Ver. Botterbehoud (VBB) 5031 Ver. Voormalig & Actief Marinepersoneel Het Friesche Merenland 2009 Verbond Nederlandse Motorbootsport (VNM) 8028 Vereniging Wadvaarders 2002 VVV Leeuwarden 3116 VVW-Toervaren 8005 W.S.C. “Hart Van Friesland” 8026 Waterrecreatie Nederland 5011 Watersport Twee Provicien 3014 Watersport Verbond 5042 Webo Naamborden 3033 Wensink Mercedes-Benz 3130 Westers Nautic 3036 Windfjord Holland 3004 WJM Yacht Sales 3214 Yacht Electronics Rimare 3101 Yachtfocus Media BV 2042 Yachtfocus Media BV 8002 YEC Yachtpaint Equipment&Consultancy 3025 Zandbank Sailing 3015


A2

Plattegrond Boot Holland 2019 4002 4008 4012 3001 3011 2045 5021

ee Entr rd noo

Zeilmakerij Couperus Zeilmakerij De Vries Maritiem Zeilmakerij de Vuurtoren Zeilmakerij Yntema Zeilschool Pean ZONklaar Zweedse Klassieker Club

2037 2036 Informatie Paviljoen

2039 2041 2042

2045

2043

2052

2061

2030 2031 2032

2035

2028

2026

2002

2053 2054

2051

2050

2047

2001

2004

2056

2060 2058

2075

2005

2075

2075

2065

2062

2066

2075

0

2003

2055

2075

2025

2006

2075

2008

2068

2075

2009

2022

2022

2021

2020

3037

2018

3036

2016

3035

3033

2015

2014

3032

3031

ONBEKEND

3215

3128

3037

2012

2010

3029

ONBEKEND

3126

ONBEKEND

3026

ONBEKEND ONBEKEND 3210ONBEKEND

3212

ONBEKEND

3213

ONBEKEND

3214

3211

ONBEKEND

3130

3125 3125 3125 3125 WC Heren

WC Dames

3025

3038

ONBEKEN

3135

ONBEKEND

4030 4028 4026

4025

4024

ONBEKEND

ONBEKEND

4022

4021

ONBEKEN ONBEK

4020 4019

D 3023

3125 3125 3125 3125

3210

ONBEKEN

ONBEKEND

D 3021

D END 4018 4017 4016

ONBEKEND

3136

ONBEKE ND 4032

A3

ONBEKEND

4106

RIVÉRA NAUTIC

4107

ONBEKEND

4112

4113

ONBEKEND

ONBEKEND

4121

4120

ONBEKEND ONBEKEN 3039

ONBEKEND

4104

4107

ND

4034

ONBEKEND

ONBEKEND

4111

ONBEKEND

4115

4121

ONBEKEND

o pl o o p

D 4014

END 4119

ONBEKEND

4121

4102

ONBEKEND

ONBEKEND

3018

3200 3200

3042

ONBEKEN

ONBEKEND

3201 3201

4116

4110

4117

8035

8000

ONBEKEND

ONBEKEND

4001

4038

8002

ONBEKEND

8003

ONBEKEND

ONBEKEND

4003

4002

ONBEKEND

8004

4005

8005 8006

4008

ONBEKEND

8007

3017 D

3100

ONBEKEND

3101

3103

ONBEKEND

3102

3106

3107

ONBEKEND ONBEKEND ONBEKEND

3104

3105

ONBEK

END 3109 3111

ONBEKEND

3112

ONBEK

END 3113 ONBEK

3016 ONBEKEN

3015 D

3116

3114 END

3014

3000 ONBEKEND

4009 8008 8009

3120

ONBEKEN

ONBEKEND ONBEKEND

4010

ONBEKEND

ONBEKEND

3043

4121

4037 4037

3201 3201

3138

ONBEKEND

ND

ONBEK END 3019

3121

3044

4109

D 3020

3202 3202

D

ONBEKE

ONBEKEND

3203 3202

3041

D 4012

ONBEKEND

4100

ONBEKEN

ONBEKEN

ONBEKEND ONBEKEND

ONBEKEN

D 4011

ONBEKEND

3137

ONBEKEN

ONBEK

ONBEKEND

3122

ONBEKEND

3204 3204

ONBEKEND

3040

ONBEKE

ONBEKEND

ljkjdhlkjhsaf

D 4015

3001

ONBEKEND

8010

ONBEKEND

3004

3005

80

8011 8012 13

8014

ONBEKEND

3006

3006

ONBEKEND

3007

8015 8016 8017

ONBEKEND

3008 3009

3013

ONBEKEND

3010

ONBEKEND

8020

WC

8030

8029

8028 8027

ONBEKEND

8026

8025 8024 8023

8001

Entree west

5005

8032

ONBEKEND

ONBEKEND

5005

5003

ONBEKEND

ONBEKEND

5003

5003

5000

ONBEKEND

5020

Kleed hokjes

5005

ONBEKEND Bassin

5014

5010

5005

ONBEKEND

5020

Kleed hokjes

ONBEKEND 5020

ONBEKEN ONBEKEN

5011

5012

ONBEKEND

D D 5015 5016

5020

5021

ONBEKEND

5044

5039

5043

5042

5022

ONBEKEND 5035

5040 5038

5023 5024 5025

5045

5032 5031 5030 5029 5028 5027 5026

5045 5045

5045

5045 5045

33

www.boot-holland.nl


Zeilmakerij De Vuurtoren, uw complete zeilmakerij Persoonlijke aandacht, een profecioneel team, en jaren lange ervaring maken zeilmakerij De Vuurtoren tot een bedrijf waar u zich snel thuis voelt. Een advies op basis van uw situatie, maatwerk en een profecionele aanpak garanderen onze kwaliteit. zeilmakerij onder één dak gemaakt. Van het inmeten, mallen, ontwerpen en naaien, tot en met de afwerking en montage. Door de ruime ervaring en de allround kennis in zeilen en canvaswerk gaan wij bij elk product voor de hoogst haalbare kwaliteit. Ondanks dat wij beschikken over alle moderne digitaliseer en snijmachines, blijft ons werk voor meer dan de

Bij ons maakt u kennis en allround vakmensen Wij noemen ons met trots; allround zeilmakers. Hier kunt u terecht voor alle werkzaamheden. Ons getalenteerde team helpt u graag met het maken van nieuwe zeilen en canvas producten. Alle voorkomende reparaties worden snel en vakkundig uitgevoerd. Ook het wassen, coaten en impregneren van zeilen en kappen behoren tot de mogelijkheden. helft bestaan uit ambachtelijk vakmanschap. Volop verbazing Veel van onze klanten verbazen zich over onze zeilmakerij. Niet alleen omdat deze zo groot en uitgebreid is, maar ook om onze uitgekiende werkmethode en handigheidjes. Zo staan veel van onze naaimachines niet op de vloer maar in de vloer. De vloer wordt daardoor als het ware een grote vlakke werktafel. Hiermee voorkomen wij dat we zware zeilen over een tafel heen moeten trekken. Ook hebben wij een “glijbaan” waar we opgerolde zeilen kunnen innaaien. Door handig gebruik te maken van de zwaartekracht gaat het naaien hierdoor vele malen lichter. En zo hebben we nog veel meer handigheidjes in onze zeilmakerij. Ambacht Het maken van zeilen en kappen is geen fabriekswerk maar een echte ambacht. Alle producten worden in onze

34

www.boot-holland.nl

Rondleiding Regelmatig geven wij een rondleiding in onze zeilmakerij door één van onze vakmensen.


Zo kunnen wij een deel van onze producten en ambacht aan u laten zien. Heeft u belangstelling, bel ons gerust.

Standnummer: 4012 Vuurtorenweg 8, Lemmer 0514 534 521 info@zeilmakerijdevuurtoren.nl Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag: 8.30 - 17.00 uur Tijdens het watersportseizoen: Ook op zaterdag van 9.00 - 12.00 uur Route: Vanaf de A6 zijn wij snel bereikbaar! U volgt de rondweg (N359) richting Balk. Na de “Zeilroedebrug” neemt u de eerste afslag links richting industrieterrein “Buitengaats”. Na ca. 200mtr. slaat u rechts af en na 50mtr. weer links. U bent nu op de Vuurtorenweg. Volg nu de Vuurtorenweg, na ca. 200mtr. bent u aangekomen op Vuurtorenweg 8. www.zeilmakerijdevuurtoren.nl 35

www.boot-holland.nl


Tijd voor iets nieuws! Naast onze bekende Waterkaartkussens presenteren wij nu onze “Waterkaartfleecedekens”. We hebben inmiddels vijf soorten van deze heerlijk warme fleecedekens, vier van de ANWB waterkaarten en één van de hydrografische zeekaart. Fijn om onder te duiken als het wat frisser wordt tijdens je vaartocht, op het terras of gewoon lekker voor op de bank!

Ons assortiment bestaat uit:

De voorkant is geprint met een vaargebied, achterkant uni grijs en rondom afgewerkt met een oranje festonsteek.

Terschelling/Vlieland Sneekermeer Fluessen Amsterdam Leiden/ Kaag/ Braassem

www.kaartkussens.nl

Afmeting: 130x170 cm

Standnummer: 2005

Woninginrichting

Duimstraat 36, 8539 SE Echtenerbrug • Info@melchers-dejong.nl

36

www.boot-holland.nl

Caravan / Camper

+31 (0) 514 - 54 10 06 +31 (0) 6 10 10 10 88 +31 (0) 6 25 39 25 67

Kantoor Lieuwe Melchers Henk de Jong


Drinkwaard Marine: Transitie naar elektrisch Sliedrecht - Drinkwaard Marine is al bijna 60 jaar één van de grootste leveranciers en installateurs van scheepsmotoren voor de pleziervaart ons land. Het in Sliedrecht gevestigde bedrijf heeft een ruime showroom, een grote voorraad motoren en toebehoren, vanzelfsprekend een goed geoutilleerde werkplaats, maar ook twee eigen havens met voldoende ligplaatsen, twee kranen met een hefvermogen van 20 en 50 ton en winterstalling. Deze laatste faciliteit is gratis bij aankoop en inbouw van en nieuwe motor. Daarnaast hebben ze drie servicewagens om ook op locatie reparatie of inbouw werkzaamheden uit te voeren. Naast al bijna 60 jaar dieselspecialist te zijn heeft Drinkwaard Marine nu ook de transitie naar elektrisch gemaakt met de Waterworld elektrische inboard en hybride motoren, alsmede de E-propulsion buitenboordmotoren. E-Propulsion Pod Drive 3.0 Drinkwaard Marine presenteert op Boot Holland de E-Propulsion Pod Drive 3.0 als wereldprimeur. Deze is voorzien van een zijhandel, maar je kunt hem ook bedienen met een bluetooth afstandsbediening. Belangrijk is dat de E-Propulsion Pod Drive 3.0 onderhoudsvrij is en geen borstels heeft. Door zijn elektrische uitvoering is hij natuurlijk geluidsarm en heeft hij een gewicht van slechts 12 kg. De E-Propulsion Pod Drive 3.0 – met een stuwkracht van zes pk vergeleken met een gewone motor – heeft een ingebouwde motorbeveiliging die er voor zorgt dat de motor automatisch (even) stopt als de schroef iets onder water raakt. Prijs € 2.299.

www.drinkwaard.com

Standnummer: 3102

Jachtbemiddeling De Jong Warten - Jachtbemiddeling De Jong zit aan het Wartenster Wiid, een doorgaand vaarwater richting Warten, Eernewoude, Leeuwarden en de staande mastroute. Via de weg centraal gelegen tussen Leeuwarden en Grou. Het bedrijf, dat wordt geleid door Sietse, Aukje en Sipke de Jong, bemiddelt in de aan- en verkoop van boten, maar doet veel meer dan dat. Het is importeur van Verano Boten, dealer van Tohatsu motoren

en van Damco Trailers, doet onderhoud en reparatie op de eigen werf, beschikt over een botenlift en een scheepshelling, verhuurt motorjachten en heeft een winkel met een ruim assortiment in alle scheepsbenodigdheden. www.jachtbemiddelingdejong.nl

EKOWAX CLEANING PRODUCTS

voor een schoon, glanzend en duurzaam resultaat Boot-Holland standnr: 2032

Standnummer: 4107

Wij leveren duurzame onderhoudsproducten voor o.a. boot, auto, motor of caravan zoals : Nano-Coat, Wassen Zonder Water en Glas (Nano)coat

www.ekowax.nl / 06-82232347 Donkerbroek (Frl)

37

www.boot-holland.nl


UITBREIDING VAN DE LIJN ACES LITHIUM BATTERIJEN EN LADERS DE ULTIEME BATTERIJ VOOR ELECTRISCH VAREN

STAND

3010

WWW.LIJNEMA.NL

Voor al uw Volvo Penta onderdelen. Industrieterrein de Oostpoort Kelvinstraat 5, 8861 ND Harlingen T +31 (0) 517- 418411 info@haismascheepsmotoren.nl

www.haismascheepsmotoren.nl 38

www.boot-holland.nl


Statenjacht Friso grote publiekstrekker

Leeuwarden – Het Statenjacht Friso werd 125 jaar geleden gebouwd op de werf van Eeltje Holtrop van der Zee (‘Eeltjebaes’) in Joure. Het visitekaartje van de provincie viert zijn verjaardag op Boot Holland waar het ongetwijfeld één van de grote publiekstrekkers zal zijn. Fryslân en Utrecht zijn de provincies met een statenjacht. Met dit verschil dat er met het statenjacht van Utrecht - een17e-eeuwse replica - ook wordt gecharterd. Daarvan is bij de Friso geen sprake. De boeier wordt sinds 1954 ingezet bij representatieve taken, ongeveer zestig keer per jaar. De Friso - genoemd naar de stamvader der Friezen, de legendarische koning Friso – is gebouwd in opdracht van de toenmalige commissaris der Koningin in Friesland, mr. B. Ph. Baron van Harinxma Thoe Slooten. De kosten voor de bouw bedroegen toen 5.250 gulden, waarbij nog een bedrag van 1.275 kwam voor diverse kosten (waaronder 95 gulden voor een onderwatercloset). De boeier kwam daarmee exclusief de zeilen op een bedrag van 6.525 gulden. Voor de zeilen werd 700 gulden in rekening gebracht. Dit was exact het bedrag dat Van der Zee aan de zeilmaker Molenaar te Grouw moest betalen. De originele rekening is bewaard gebleven. Desolate toestand In de jaren dertig van de vorige eeuw werd zo weinig gebruikt van de boot dat hij in desolate toestand verkerend in 1937 werd verkocht aan de heren Hamstra in Weesp en in 1939

onder de naam Lydianna feestelijk weer in gebruik werd genomen. Om te voorkomen dat het jacht in handen van de bezetter zou vallen, werd hij gestald in de werfloods van de gebr. Kok in Muiden. In deze loods ontstond op Goede Vrijdag 1944 een brand, waarbij het gehele voorschip van de boeier zwaar werd beschadigd. Een restauratie volgde en in 1947 was de heer J. S. van Mesdag in Hilversum de derde eigenaar, die het de naam Jean Bart gaf. Handen ineen Het gerucht ging tijdens een reünie van Friese ronde jachten dat het schip verkocht zou worden naar Frankrijk. De Koninklijke Zeilvereniging ‘Oostergoo’ en de Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel afd. Leeuwarden sloegen in 1953 de handen ineen om het schip voor Nederland te behouden. Toen kreeg het weer de naam Friso en sinds 1954 is de boeier in functie als Statenjacht. Dit jaar is dat dus 65 jaar geleden. In mei wordt dit gevierd samen met Oostergoo. Op Boot Holland wordt stand van de Friso bemand door de twee schippers: Gerhard Pietersma en Auke Drost. Deze beantwoorden alle vragen over de Friso. Standnummer: 4111

39

www.boot-holland.nl


Jachtwerf Gruno: Alleen maar Duitse klanten Zoutkamp – Na de overname door zoon John heeft hij intussen zelf een plaatsje aan de zijlijn gevonden, maar Willie Houwen, grondlegger van Jachtwerf Gruno, is na bijna vijftig jaar nog steeds van de partij. Je hoort en ziet niet zo heel veel van ze maar wie denkt dat de werf in het Groningse Zoutkamp een sluimerend bestaan leidt, heeft het behoorlijk mis. Want er zijn werven zat die qua aantallen met deze werf zouden willen ruilen. Twaalf boten per jaar verlaten de hallen. Niet via het water, maar via de weg, achterop een vrachtwagen. Want ze gaan allemaal naar Duitsland. Zonder uitzondering. Houwen: “In Duitsland hebben we zes verhuurbedrijven als klant. Al vijftien jaar. Dat we ze al zo lang als klant hebben, wil toch wel wat zeggen. Daar gaan de meeste boten naartoe. Een teken dat ze goed zijn, want in de verhuur worden de boten pas echt goed gebruikt.”

Italiaanse lijnen De Gruno Sportage-Line waarvan de tekeningen helemaal klaar zijn en het wachten is op de eerste gegadigde, is met zijn Italiaans aandoende lijnen op zijn zachtst niet een jacht dat we bij Gruno verwachten. Het motorjacht past helemaal in de populaire ontwerpen van tegenwoordig. Rechte steven in waaiervorm, toelopende reling, steps, lange rompramen en open kuip met aan weerszijden een geïntegreerde trap naar het zwemplatform. De waaiersteven, de naar voren toelopende reling het houten potdeksel en de houten rand aan de onderkant van de opbouw geven het motorjacht een klassieke touch. De bedoeling is dat hij met een motorvermogen van 300 tot 40

www.boot-holland.nl

Jongste type Op Boot Holland worden de Gruno 35 Excellent, de Marco 35 en een paar sloepen gepresenteerd. Marco, dat is toch polyester? Helemaal waar. Hiermee vergroot Gruno de horizon. Speciaal voor de weekenders en de sloepen is kort geleden een nieuwe hal neergezet die dient als showroom en winkel. De Gruno Excellent is het jongste type dat is toegevoegd aan de lijn motorjachten. Deze is leverbaar in diverse lengtes en zowel met achterkajuit als met open kuip. De 35 met achterkajuit voor net geen € 200.000 is de best lopende.

350 pk rond de 13 knopen gaat lopen. In aluminium gaat het nog harder. De Gruno Sportage-Line van ontwerper Siep Torenbeek, is leverbaar in 13.50, 15.00 en 17.50 in staal of aluminium en als verdringer of als halfglijder. Met een speciaal onderwaterschip. De indeling is met de (open) kuip en salon op het zelfde niveau en hutten en kombuis een niveau lager vrij traditioneel, maar dat is een keuze. Modern is weer wel dat er onder de kuip een garage zit met ruimte voor een bijboot. Prijs vanaf € 475.000. www.gruno-motorjachten.com

Standnummer: 3128


Jachtbemiddeling van der Veen: “Het koekeloeren neemt af” Terherne – De jachtbemiddelaar van nu biedt meer dan alleen de verkoop van je schip. Een haven waarin de schepen worden gepresenteerd lijkt een must, maar ook een werkplaats is een belangrijk item, zoals in het geval van Jachtbemiddeling van der Veen in Terherne. Niet zo gek natuurlijk want als je een boot koopt, kun je hem meteen aan je wensen aan laten passen. Evert Jansen van Jachtbemiddeling van der Veen: “We kunnen hier alles. Timmeren, schilderen, het inbouwen van een douche, een boegschroef, niets is te gek. Dat kan nadat de boot is gekocht door de nieuwe eigenaar, maar het komt ook voor dat de verkoop van een boot stagneert omdat er een bepaalde voorziening niet op zit. En, tijdens de aankoopkeuring van een boot komt er altijd iets uit. Dat kunnen we ter plekke verhelpen. Daarnaast zitten we natuurlijk direct aan het Prinses Margrietkanaal met veel vaarbewegingen. Je wilt niet weten hoe vaak mensen met hun boot hier de haven invaren omdat er iets niet goed functioneert of kapot is.” Ook charter En een goed geoutilleerde werkplaats is ook handig nu het bedrijf Center Point Yachtcharters heeft overgenomen. Het aanbod bestaat uit 40 motorjachten en sloepen tot vijftien meter, in staal en polyester. Vanuit Terherne. Jansen: “We proberen klanten iets extra’s te bieden. Met de verhuur kunnen mensen goed het idee krijgen wat watersport inhoudt. Proefvaren voordat je echt besluit een boot te kopen.”

Dealerschap Hij wil er nog niet te veel over kwijt, maar de kans is vrij groot dat er straks nog een loot aan het bedrijf wordt toegevoegd. In de vorm van een dealerschap van een motorjacht. “Het aanbod wordt kleiner, er zijn gewoon minder boten. Dat proberen we mede door een dealerschap op te vangen.” Tendens is dat mensen veel gerichter komen dan voorheen. Jansen: “Vroeger ging je een dagje bootjes kijken. Ook voor de gezelligheid. Mensen komen nu veel gerichter, bereiden zich beter voor, bezoeken ook andere bedrijven en weten precies wat ze willen en wat je hebt liggen. Het koekeloeren neemt af.” Standnummer: 2075

EXCLUSIVE YACHTS FOR SALE!

TAK E -O F F M AR I N E ISLAND PACKET 440 (2006)

SAVER 750 WALKAROUND (2018)

Lengte : 13,94 meter Breedte : 4,37 meter Diepgang : 1,52 meter

Lengte Breedte Diepgang Gewicht

: 7,75 meter : 2,55 meter : 0,6 meter : 2.000 kg

Motoren

: 2x200 PK Evinrude (HO)

Prijs: Zeer compleet!

€ 299.950,-

Met vele extra’s!

Trailer

: Ohlmeier 3500kg (gespoten)

Prijs normaal: € 108.950,— Aanbieding Demo boot:

€ 97.950,-

Take-Off Marine A Wedderborg 1 · 8226 TP Lelystad · The Netherlands · T 06 53 56 41 65 · E t.bon@hotmail.nl · I www.take-offmarine.nl VAT NL129684284.B02 · CoC 54474876 · IBAN NL54KNAB0257275622 · BIC KNABNL2H

TOM_Adv_Jan_2019.indd 1

18-01-19 11:44

41

www.boot-holland.nl


WATERVAKANTIE.NL Dé ZOEKMACHINE VOOR OP EN AAN HET WATER

ZOEK, FILTER, GENIET EN RELAX

STAND 3100

Uw wensen snel en eenvoudig gevonden

Als koop geen optie is, is huren een uitkomst wel de lusten niet de lasten Varen zonder vaarbewijs Kijk op watervakantie.nl voor alle verhuurders Zoek, filter, geniet en relax Uw wensen snel en eenvoudig gevonden, zoek uw verhuurder op

WATERVAKANTIE.NL 42

www.boot-holland.nl


Jachtservice Zuiderbaan: Ook voor volgsystemen Lemmer - Jachtservice Zuiderbaan is gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van scheepstechnische installaties. Te denken valt aan scheepselektra, scheepsinstallaties, scheepsmotoren, boeg- en hekschroeven, hetelucht- en centrale verwarmingssystemen, vuilwatersystemen, generatoren en navigatieapparatuur. Verder verzorgt het de afbouw, een complete refit of een upgrade en kun je er terecht voor een her-motorisering, en voor reparatie en onderhoud van de technische installatie aan boord. Jachtservice Zuiderbaan is dealer van Volkswagen Marine scheepsmotoren en van Mercury Diesel, Mercury outboard en Mercury mercruiser, Quicksilver opblaasboten en ribs. En van Raymarine, Simrad, B&G en Mastervolt. Het beschikt over een botenlift tot 40 ton en een hal van 550 m2. Er is een mobiele service voor werkzaamheden op locatie.

Volgsysteem Het aan de Vuurtorenweg in Lemmer gevestigde bedrijf biedt ook de zogenaamde Zuiderbaan Volgsystemen aan. Voorzien van een volgsysteem kan een boot via de app van Zuiderbaan worden beheerd, gevolgd en gecontroleerd. Daarnaast zijn er diverse service- en onderhoudsmeldingen mogelijk. Zo zie je niet alleen waar je boot zich bevindt maar geeft de app ook de toestand van de accu weer, geeft hij een alarm bij ongewenst gebruik van je boot, geeft een alarm bij diefstal, maar houdt ook het aantal motoruren bij, het aantal kilometers en geeft de app servicemeldingen ten behoeve van onderhoud. www.jachtservicezuiderbaan.nl.

Standnummer: 3040

Melchers & De Jong: Alles in eigen atelier Echtenerbrug – Wie bij stoffering alleen denkt aan gordijnen en een bijpassend kussentje in de bank, komt bedrogen uit. Stoffering is ook de zit- en rugkussens in de bank, de omkleding van de panelen in het plafond, de pvc-vloeren en de matrassen met lattenbodems. Die laatste twee worden steeds belangrijker. Comfort is de rode draad. Lieuwe Melchers van Melchers & De Jong: “De markt trekt aan. Steeds meer mensen laten hun boot her-stofferen. Ze hebben er weer zin in. Oude houten plafonds gaan er uit en worden vervangen door kunststof panelen. Rot- en schimmelvrij materiaal, en bevestigd met roestvast stalen nieten zodat het weer jaren meekan. Ook doen we veel vloeren. Die zijn tegenwoordig van pvc. Met een biesje zijn het net teakvloeren. Het aanbrengen van zo’n vloer met lijfhouten en luiken is erg arbeidsintensief. Dat moet wel aandacht hebben. Daar moet je zelf niet aan beginnen, kost je een winter.”

Scheeps hoeft het in een boot al lang niet meer per sé te zijn, toch blijft het interieur achter bij wat we thuis hebben. Neem een box-spring, gemeengoed, maar niet in de jachtbouw. “Dat heeft vooral aan praktische reden. Thuis is het rechttoerechtaan, dat is in een boot niet zo. Bovendien heb je te maken met de betimmering. Daardoor komt het bed zo hoog, dat er gewoonweg geen plaats is voor een box-spring omdat je dan met je neus tegen het plafond zou liggen”, grapt Melchers. Anders is dit natuurlijk bij megajachten en de beroepsvaart. Melchers & De Jong werkt vooral voor particulieren maar heeft ook werven als klant. Alles wordt in eigen atelier gemaakt. Standnummer: 2005

Watervakantie.nl: Waterplezier begint hier! Boek je vakantie voortaan via Watervakantie.nl We kennen allemaal Popeye.nl, dé zoekmachine voor de ultieme watervakantie. Dat is waar je onmiddellijk aan denkt: vakantie op en rond het water. Daarom noemen we het voortaan ook gewoon watervakantie.nl Gemak dient de mens De nieuwe site en naam, gelanceerd op Boot Düsseldorf, is een doorslaand succes. Zo populair zelfs dat er ook een Duitse versie in de maak is: wasserurlaub.nl. De nieuwe naam zorgt overigens voor nóg een belangrijke verandering: betere vindbaarheid op Google. Naast de naam is er ook van alles verbeterd. Wat je zeker zult merken is de achtergrond die zorgt voor meer snelheid en nauwkeurigheid. Er zijn bovendien functies bijgekomen zoals de ‘combinatie-functie’ die, als je zoekt op sloep huren, jou gelijk een fantastische

verblijfslocatie aanbiedt. Een heerlijk vakantiehuisje bijvoorbeeld of een mooi uitgestippelde vaarroute. Gemak dient de mens toch? En vakantie is bij uitstek een periode waarin gemak en comfort de boventoon moet voeren. Genieten van je gezin, je geliefde of samen met vrienden aan boord van een schip is een beleving die je niet wilt missen. Vaar-doe-dag Op 14 april kun je zelf meemaken hoe leuk het is om te varen! Allemaal verschillende schepen zoals zeiljachten, motorboten en sloepen liggen tussen 10 en 17 uur voor je klaar. Meld je aan voor de ‘Vaar-doe-dag’ in Terherne. Opgeven kan bij onze stand 3100. Standnummer: 3100 43

www.boot-holland.nl


YACHTCHARTER HOUWINK GROU w w w. ya c h t c h a r t e rg ro u . c o m

Vaarbewijsvrij Varen op Friese Meren Führerscheinfrei Fahren auf Friesische Seeen No license required sailing the Frisian Lakes

YACHTCHARTER HOUWINK GROU w w w. ya c h t c h a r t e rg ro u . c o m

Yachtcharter Houwink Grou: Bûtenstreek 3, 9003 MC Wartena • 0031 (0) 6 30 77 47 44 • info@ycgrou.nl

44

www.boot-holland.nl


Kuster 38: Modernere uitstraling

Bij Kuster Yachts houden ze niet van afwachten. Al vrij snel na de presentatie van de Kuster 38 vorig jaar op Boot Holland, werd begonnen met de tekeningen van de 42, later gevolgd door de bouw van het casco en intussen zijn de tekeningen van een 50-voeter ook al klaar. Hoezo vertrouwen in het product. Hij werd gepresenteerd als de Kuster A-38, maar intussen is het voorvoegsel weggelaten en heet hij Kuster 38. De eerste is naar klantenwens gebouwd en dit betekent dat hij een modern en strak interieur heeft. Twee hutten, badkamer, stuursalon met daarin de kombuis en dinette, en de flinke kuip die we van de Kusters gewend zijn. Verschil met de ‘oude’ Kuster is dat de nieuwe versies een zwemplateau hebben. Anders is ook het dak dat eenvoudig gezegd bestond uit een plaat met een buis, maar nu een écht dak is met een dikte van tien centimeter.

Plakramen De kabelaring van touw heeft plaatsgemaakt voor een rubberen stootrand, de Kuster 2.0 heeft plakramen in plaats van ramen in aluminium en hij heeft bredere gangboorden. Of de door Arthur Mursell getekende Kuster 38 het meest populaire model in de serie wordt moet natuurlijk worden afgewacht, feit is wel dat hij met een kruiphoogte van slechts 2,40 meter gecombineerd met een diepgang van 1,05 meter een ongekend groot vaargebied heeft.

Ook bij Kuster Yachts merken ze dat de watersportsector in de lift zit. Sipko van Sluis van de werf: “We hebben vorig jaar een ongekend aantal schepen verkocht. Nog niet eerder voorgekomen. Nieuw, maar ook in de jachtbemiddeling gaat het erg goed. Naast het bouwen van schepen doen we ook reparatie en onderhoud. Er zijn ook veel mensen die hun bestaande boot een comfort-verhogende injectie geven om zo weer jaren met plezier te kunnen varen. Probleem voor ons is het vinden van geschikt personeel. We kunnen het net allemaal behappen, maar ik maak me wel zorgen voor de toekomst.” Standnummer: 3204 45

www.boot-holland.nl


Welkom in “Hart van Friesland” Vlakbij Sneek en het Sneekermeer ligt Marina Resort “Hart van Friesland” aan de rand van het rustieke dorpje Uitwellingerga. “Hart van Friesland” is een appartementenhotel met een gezellig restaurant en terras aan het water en heeft een eigen jachthaven en bootverhuur.

• Appartementen aan het water • Yachtcharter • Zeilboot huren • Visboot huren • Wandelen • Fietsen • Restaurant • Jachthaven • Prachtige ligplaatsen • Winterstalling

46

www.boot-holland.nl


Beleef Friesland vanuit Marina Resort "Hart van Friesland" Tel.

(+31)(0)515 559444

Mobiel

(+31)(0)6 53294936

Fax

(+31)(0)515 559544

Adres

Eastwei 8

Postcode

8624 TG

Plaats

Uitwellingerga

Land

Nederland

www.hartvanfriesland.nl info@hartvanfriesland.nl

Samen met onze medewerkers heten wij u van harte welkom in “Hart van Friesland� en wensen u een goed verblijf en een heerlijke vakantie. Tinus en Maaike Snijders-Bloksma

47

www.boot-holland.nl


Accuservice Lijnema BV: ACES uitgebreid Roodeschool – De energiebehoefte aan boord van jachten heeft nogal een ontwikkeling doorgemaakt. Waar je vroeger drie lampjes aan boord had en koffie nog met de hand werd gezet, baden de interieurs van nu in een zee van (dimbaar) licht en hebben we zowat alle luxe-apparatuur van thuis ook aan boord. Gelukkig is de voorziening meegegroeid met de behoefte en blijven er nieuwe producten komen die er voor zorgen dat de koffie aan boord net zo lekker is als thuis.

Accuservice Lijnema is een groothandel en levert startaccu’s, semi-tractie batterijen en tractie batterijen, hoogwaardige bewezen kwaliteit opgebouwd uit 2 Voltcellen. Bij deze batterijen bepaalt het aantal cellen de spanning met keuzes uit 12/24 of 48 Volt. Tegenwoordig hebben vrijwel alle jachten een 24 Volts-systeem dat altijd uit tenminste twee 12V. accu’s bestaat. Het 40 jaar oude familiebedrijf dat wordt geleid door René en Peter Lijnema levert maatwerk waarbij batterijen en bijbehorende accubakken op maat worden gemaakt. Behalve accu’s bestaat het pakket van het in Roodeschool gevestigde bedrijf ook uit acculaders, omvormers en kabels. Trots meldt het bedrijf dat bijna alle materialen uit voorraad worden geleverd.

Voorlichting Op Boot Holland geeft het bedrijf voorlichting over haar producten, kopen kun je er in principe niet. De particulier is niet de doelgroep, het bedrijf levert louter aan bedrijven als jachtwerven en watersportwinkels. René Lijnema: “Vorig jaar hebben we hier de ACES lithium batterijen geïntroduceerd. Dat is een lichtgewicht batterij met een betrouwbare NMC technologie. Deze technologie zorgt voor de hoogste Wh/kg en een hoog aantal cycli. Door het in Nederland ontwikkelde Battery Management System (BMS) worden de cellen continu gebalanceerd en niet alleen aan het einde van de laadcyclus. Dit programma is intussen uitgebreid met nieuwe typen batterijen en bijbehorende lader in diverse capaciteiten.”

48

www.boot-holland.nl

Standnummer: 4010


Poly-Service: Voortdurend in ontwikkeling Amsterdam – Bij Poly-Service - met vestigingen in Amsterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel – kun je terecht voor eenvoudige polyester reparatie-set voor je auto tot een compleet epoxy bouwpakket voor een zeiljacht. Alles uit voorraad leverbaar. Doordat het voortdurend nieuwe toepassingen voor kunstharsen ontwikkelt worden deze gebruikt in de jacht- en carrosseriebouw, de decor- en interieurbouw en voor artistieke en creatieve toepassingen.

Peel-Ply, ook wel scheurweefsel genoemd, is een tape van tien centimeter breed die als laatste laag over een laminaat wordt aangebracht. Na uitharding van het laminaat kan het scheurweefsel van het oppervlak worden getrokken, waardoor een lichte wafelstructuur achterblijft. Op dit schone oppervlak kan zonder verdere bewerking worden gelamineerd of gelijmd. Lijm hecht dan beter. Het maakt het tijdrovende opruwen van het laminaat overbodig.

Poly-Service was nauw betrokken bij de realisatie van de Werffboat 21. Een sloep van voormalig hellingbaas Roelof van der Werff, gemaakt van duurzaam Accoyahout, onderling verbonden door glasvezel en epoxy. Het hout is aangepast en zo behandeld is dat het minder vochtgevoelig is, dus nauwelijks zwelt of krimpt. Het is volledig geïmpregneerd, doordrenkt met azijnzuuranhydride. Een gifvrije behandeling waardoor het hout eigenschappen krijgt die lijken op die van tropisch hardhout. De bootromp is opgebouwd uit twee lagen Accoya. Tussen de lagen bevinden zich glasvezel en epoxyhars. Het te bewerken oppervlak werd voorbehandeld met Poly-Pox Injecteer en is daarna bekleed met Keperweefsel en Poly-Pox THV 500. Na uitharding wis het oppervlak geschuurd en de buitenhuid erop gelijmd met Poly-Pox 700.

Bio-grondstoffen Poly-Service is druk bezig met de toepassing van biogrondstoffen voor epoxyhars. Gewerkt wordt aan een epoxyhars die voor 30 procent bestaat uit plantaardige grondstoffen zoals sojabonen en andere hernieuwbare reststoffen. Vlasvezel speelt daarin een cruciale rol. Zonder een aanslag op de voedselproductie te willen plegen wordt getracht een hars te creëren met natuurlijke producten die oplosmiddelvrij, reukloos en vloeibaar is voor het lamineren van glasweefsel, carbon en vlasvezels.

Snel en eenvoudig De jongste producten van Poly-Service zijn Poly-Pox Express en Peel-Ply. De eerste is bedoeld voor het snel en eenvoudig repareren van schade aan een boot. Een scheur herstellen, een gat vullen, hout, polyester of schuim verlijmen, het kan zomaar moeten gebeuren. De Poly-Pox Express - geleverd in een handig setje - biedt de mogelijkheid snel te handelen.

Cursussen en workshops Het verzorgt ook cursussen en workshops zoals als de cursus Puur Polyester. Hier leer je met gelcoat zelf aanvaringsschade repareren. Niet uit een boekje, maar door het zelf te doen. Er wordt geoefend door onder andere een romp van een modelboot met ingelamineerde schotten te maken, wordt er een vroegere waterdoorvoer in een romp gedicht, een deksel voor een koelkast gemaakt en een ingezakte sandwichvloer verstevigd. Standnummer: 2020

Multiship Holland: Ook doe-het-zelf units Harlingen – Of het nu gaat om scheepsreparaties, onderhoud, jacht refit, jachtbouw, onderwaterschip behandeling, stralen of conserveren, bij Multiship Holland beheersen ze alle disciplines. Het bedrijf heeft klanten uit de pleziervaart, beroepsvaart, offshore en industrie. Door een moderne bootlift met een hijscapaciteit van 100 ton staat een schip in een mum van tijd op de kant voor onderhoud of reparatie. Vaak gebeurt dit in een (geconditioneerde) hal, maar er kan voor de kant worden afgemeerd zodat kleinere klussen daar plaats vinden. Naast het hijsen van een schip kan de kraan ook worden gebruikt voor het lossen van zwaar materieel en goederen. Daartoe heeft de radiografisch bedienbare bootkraan vier takels van 25 ton die onafhankelijk van elkaar zijn te bedienen. Met de zogenaamde mastentakel worden masten tot vier ton en een hoogte van 25 meter gehesen. Ideaal voor mastinspectie, onderhoud en reparatie. Voor de pleziervaart en beroepsvaart verzorgt scheepswerf Multiship Holland het stralen en coaten van bestaande zeiljachten, boten, schepen, motorjachten en nieuwe casco’s voor de super jachtbouw. Het gecertificeerde straal- en coatingsbedrijf beschikt over een straalhal en een spuithal van 40 meter.

24/7 bereikbaar Het in Harlingen gevestigde Multiship Holland zegt dat het werkzaamheden vaak wel twee keer sneller uit kan voeren dan collega-bedrijven. Dit door efficiënte werkprocessen in combinatie met de bootlift, transport en geconditioneerde hallen met moderne voorzieningen. Om dit te waarborgen wordt ook gebruik gemaakt van ZZP-ers. Handig om te weten is dat het bedrijf zeven dagen in de week op alle uren van de dag telefonisch bereikbaar is. Verder hebben ze een drijvend tankstation met aanlegsteiger voor scheepvaart en doehet-zelf units voor mensen die graag zelf de handen uit de mouwen steken. Standnummer: 2037

49

www.boot-holland.nl


Van Recreana naar Boot Holland

Leeuwarden – Boot Holland is ontstaan uit de beurs Recreana die in 1966 voor het eerst plaatsvond. Zoals de naam al doet vermoeden was dit een beurs voor de vrijetijds- en recreatiesector. In de breedste zin van het woord. Het WTC Expo heette toen nog de Frieslandhal. Deze werd vanzelfsprekend voor meerdere doeleinden gebruikt. Voorafgaand aan de opening was er vrijdags nog een veemarkt. Meteen na afloop hiervan werd alles in het werk gesteld om de herinnering hieraan te wissen. De stront werd dan wel weg gespoten, de lucht bleef tijdens Recreana – en zeker op de eerste dagen – hangen. Het aanbod op de Recreana bestond uit tenten, caravans en bootjes die annex waren met deze manier van vrijetijdsbesteding. Geen grote (stalen) motorjachten zoals we die nu zien maar kleine motorboten vooral van polyester, visbootjes, zeilbootjes en later natuurlijk ook surfplanken. Aangevuld met campings, leveranciers van accessoires en winkels. Het reüniegehalte was erg hoog. Het leek alsof een ieder die de beurs had bezocht een drankje deed in één van de drie naast elkaar gelegen cafés onderbroken door het sigarenmagazijn van de bekende Friese cabaretier Tetman de Vries. Het aantal aanbieders was op één hand te tellen, in die tijd werden er wel eens 25 boten verkocht op de beurs. Een van de deelnemers van Boot Holland nu, Jan Westers van Wester Nautic in Sneek, weet het nog goed: “We sleepten de halve winkel mee. Man man wat een klus. Enorme rollen touw, wat waren die zwaar. Daar heb ik een vergroeide rug aan 50

www.boot-holland.nl

over gehouden. Dat verkochten we per meter. De Recreana, daar moest je zijn. De concurrentie was groot. Er werd goed verkocht. Je zag mensen lopen met zwemvesten, touw, luiwagens, putsen en ga maar door. De opbouw van de stand, dat was toch wel wat hoor. Wij probeerden extra tijd te krijgen door daar al te zijn als de hallen nog werden schoongespoten. Daf gaf altijd wat frictie. Vloog de stront je om de oren. En koud dat het was. Toen had je nog winters hè. Omdat er steeds van alles werd aangevoerd, stonden de grote toegangsdeuren de hele dag open. Berekoud was dat. En die strontlucht. Man, niet te harden.” Later werd de beurs omgebouwd tot alleen een watersportbeurs die onder de naam Boot Holland nu dus nog altijd bestaat. In 29 jaar is Boot Holland uitgegroeid tot de belangrijkste watersporttentoonstelling van de Benelux.


Varend Erfgoed Plein Leeuwarden – De schouders zijn er onder gezet en nieuwe partijen zijn gevonden met als resultaat het Varend Erfgoed Plein, tot en met dit jaar bekend als Klassieke Schepen Paviljoen. De nieuwe naamgeving heeft alles te maken met de nieuwe opzet onder auspiciën van de Federatie Varend Erfgoed Nederland in casu voorzitter Rolf van der Mark. Als je het kort wilt houden, kun je zeggen dat het varend Varend Erfgoed Plein de vroegere Beurs Klassieke Schepen is die jarenlang in Enkhuizen werd gehouden. Hoe dan ook, het gaat om schepen. Van der Mark: “IN het hart komen scheepjes. Daarbij kun je denken aan een zalmschouw, een kleine aak, een botter of een zeilwherry. Van minstens 50 jaar oud, maar ook wel van een eeuw oud. Schepen die zijn gerestaureerd. Maar we willen ook schepen laten zien waar nog wat aan moet gebeuren. Klinkwerk als je het over een stalen schip hebt, maar hout kan ook. Belangrijk is dat er iets te beleven valt met iemand die hout aan het bewerken is of iemand die staaldraad splitst.” Langs de kant komen behoudsorganisaties. In Nederland heb je voor elk type schip een organisatie. Een kotterclub, een botterclub, en club voor sleepboten, eentje voor historische bedrijfsvaartuigen. Er zijn er dertien in totaal. Van der Mark: ”We gaan proberen om die alleemaal naar Leeuwarden te krijgen. Met een stand die ook bemenst wordt.” Het circa 500 m² grote Varend Erfgoed Plein wordt gecompleteerd door leveranciers van zaken als verlichting, touwwerk en andere accessoires, alles geënt op oude schepen natuurlijk.

Boot 19 nd 20 a l l o H

m o k l e W in onz0e38! ,4

stand

MET TVM ACHTER JE STA JE STERKER.

51

www.boot-holland.nl


Kwaliteit en plezier sinds 1979!

Luxe en compleet zeilen in Friesland! Verhuur van zeiljachten, motorboten, open zeilboten en sloepen. Hendrik Bulthuisweg 19-21 • 8606 KB Sneek • Telefoon: 0515-411771 Info@polboten.nl • www.polboten.nl • www.segelbootmieten.de 52

www.boot-holland.nl


A28 Watersport is gevestigd op het bedrijfsterrein aan de Meerweg 145a gelegen langs de afrit van de A28 tussen Haren en het Paterswoldsemeer. Hier hebben we een nieuwe showroom en volledig uitgeruste werkplaats

Wij zijn een allround full-service watersportbedrijf. Naast het leveren van nieuwe boten, wij zijn producent van Florijnsloep, dealer van Corsiva sloepen en tenders, Primeur sloepen en tenders, Steelfish sloepen en Prins Console boten en regio hoofddealer/partner van Mercury Outboards, verzorgen wij al het voorkomende onderhoud, reparaties en winterstalling voor en aan alle merken sloepen, speedboten, consoleboten en buitenboord of dieselmotoren.

Komend uit een schippersfamilie zit de scheepvaart en watersport in ons bloed. Wij zijn al 20 jaar professioneel en op het hoogste niveau werkzaam in de watersport en hebben daardoor zeer goede contacten met collega watersportbedrijven en toeleveranciers. Hierdoor kunnen wij u mee laten profiteren met scherpe prijzen voor de topkwaliteit die we nastreven.

Meerweg 145a, 9752 XA Haren Tel 050 280 6640 • info@a28watersport.nl 53

www.boot-holland.nl


Richard de Wolf van Rivéra Nautic: “Buitenboordmotor in een bun is een enorme trend”

Heeg – De Maxima sloepen en tenders zijn nauwelijks aan te slepen. Niet zo gek want de boten smoelen goed en zijn alleszins redelijk van prijs. Komt bij dat ze vrijwel allemaal ook leverbaar zijn met een buitenboordmotor in een bun. Dat lijkt voor veel mensen een belangrijke reden voor aanschaf, want dat is schoner dan diesel, heeft meer pit en een hogere topsnelheid. Rivéra Nautic in het Friese Heeg is een full-service jachthaven met ligplaatsen winterstalling, onderhoud, reparatie, bemiddeling, verhuur, en verkoop van nieuwe boten, waaronder de Maxima. Dat laatste doet het sinds een kleine twee jaar en is daarmee is van de zeven dealers van Maxima Boats. “Maxima Boats heeft een breed aanbod van 4,85 tot 7,50 meter en er is keuze uit drie aandrijvingen: diesel, elektrisch of in een bun”, zegt Richard de Wolf, samen met zijn vrouw Vera eigenaar van Rivéra Nautic. “Vanaf 5,50 meter zit er een chemisch toilet in en in de grotere modellen een vast toilet in een af te sluiten ruimte. Vaak zie je dat tenders en sloepen zonnebedden hebben maar de kussens nergens zijn op te bergen. Dat is bij Maxima Boats niet zo. Daar heb je de wereld aan opbergruimte.” Opvullen Zoals gezegd houdt Rivéra Nautic zich ook bezig met verhuur waaronder die van zeiljachten en van Topcraft sloepen en tenders. De Wolf: “Maar die gaan er uit. We willen de Topcraft 54

www.boot-holland.nl

vervangen door Maxima Boats. Vooral omdat we ze ook verkopen. Dan kunnen de mensen er eerst een poos in varen. Dan weten ze ook wat ze kopen.” Maar geeft De Wolf ook eerlijk toe, het is ook om de lege plekken in de haven op te vullen, Want net als alle jachthavens in ons land heeft ook Rivéra Nautic te maken met een bepaalde leegloop. Onder druk De Wolf: “Net als bij auto’s staat de diesel onder druk. En elektrisch varen heeft maar een beperkte actie radius. Bij 7-8 km/u kun je niet een hele dag varen. Zeker niet op ruimer water. Een buitenboordmotor in een bun is een trend aan het worden. De motoren zijn veel stiller geworden en bovendien is de motorruimte erg goed geïsoleerd. En daarbij is een tendersloep ook erg geschikt om snel te varen.” Maxima tenders en sloepen zijn er van € 4.900 voor het kleinste tot € 22.950 voor het grootste model. Standnummer: 4112


Prins van Oranje: Drie disciplines Heeg – Veertig jaar al bemiddelt de Prins van Oranje in jachten, al die tijd vanuit Heeg, wel is er binnen dit bekende watersportdorp een paar keer verhuisd. Naast bemiddeling is er een jachtservice-loot aan het bedrijf toegevoegd. En om het geheel te completteren zijn er nu ook de Prins van Oranje Schiphuizen die net zijn opgeleverd. Bemiddeling blijft een pijler binnen het bedrijf. Daar is het ooit mee begonnen. In de veertig jaar heeft de Prins van Oranje zich ontwikkeld tot een solide partner waarin het zich specialiseerde in retro’s en weekenders in het luxere segment. Niet per sé erg dure jachten als wel exemplaren met net dat beetje meer. Qua vormgeving en in afwerking. Niet een sloep uit de massa maar een klassiek-ogende Victoria Sloep met teakhouten accenten maar ook met een Simrad scherm en trimflaps. Verder stalen motorjachten en natuurlijk een groot aanbod Rapsody’s. Van dit laatste merk staat er op de Prins van Oranje-stand op Boot Holland een 32 Classic. In het verlengde van bemiddeling doet Prins van Oranje ook taxaties. Het heeft gecertificeerde en ervaren jachtmakelaars en taxateurs in dienst.

Ontzorgen In Heeg heeft Prins van de Oranje de beschikking over een showroom van 3.000 m². Veel licht en brandschoon, helemaal conform 2019 worden in deze hal de boten gepresenteerd. Een deel van de hal wordt gebruikt voor winterstalling. Lars Westers van Prins van Oranje: “We willen mensen ontzorgen door hen een zo breed mogelijk pakket te bieden. Niet alleen een boot kopen, maar wij zorgen ook voor een ligplaats al dan niet overdekt, winterstalling en doen ook het onderhoud. Daarvoor hebben we Prins van Oranje Jachtservice. Ik vind dat we specialist zijn in laksystemen en spuitwerken. We zijn nu bezig met de refit van een Rapsody 55. Die gaat compleet uit zijn jasje. Van bekleding tot motorrevisie en van spuitwerk binnen en buiten tot een nieuwe tent.” Net gerealiseerd zijn de Prins van Oranje Schiphuizen. Van staal of in red cedar respectievelijk van 16 tot 19 meter en van 12 tot 16 meter. Standnummer: 3136

55

www.boot-holland.nl


“Maritieme Techniek schreeuwt om goed opgeleid personeel”

Sneek – Er is volop werk in de sector. Als je de opleiding hebt gevolgd ben je zelfs verzekerd van een baan. En toch loopt het geen storm op de opleiding Maritieme Techniek bij ROC Friese Poort in Sneek. Werk aan de winkel dus, bijvoorbeeld hier op Boot Holland waar docenten en studenten de – vooral jongere – bezoekers proberen te enthousiasmeren. Pronkstuk op de stand van ROC Friese Poort is een door de studenten gemaakte roeisloep van twaalf meter. De sloep is gemaakt van composiet. Duurzaam materiaal dus. De studenten hebben de sloep helemaal zelf ontworpen en getekend. Vervolgens hebben ze een mal van hout gemaakt. De bedoeling is dat de sloep komende zomer ingezet wordt op een bekende roeiwedstrijd, de Voga Longa duurzaamheidtoertocht in Venetië. Jazeker, als student van deze opleiding kom je nog eens ergens. Verder staat er een elektrisch aangedreven boot die door Stichting Elektrisch Farre Fryslân is ontwikkeld en kun je de Solar-boot bekijken. Geen speciaal profiel “Er is binnen de Maritieme Techniek een grote behoefte aan goed opgeleid personeel”, zegt Pytsje Pasma van ROC Friese Poort. “En je bent zeker van een baan. Voor veel jongeren is Maritieme Techniek onbekend terrein. Het aantal studenten is gestabiliseerd. Om jongeren te stimuleren promoten we de opleiding op VMBO-scholen en laten we ons zien op beurzen 56

www.boot-holland.nl

zoals Boot Holland. Een VMBO-opleiding is voldoende. Je hebt geen speciaal profiel nodig. We bieden het aan op niveau 2, 3 en 4. Wat je wel steeds meer ziet zijn zij-instromers, mensen die zich laten omscholen.” ROC Friese Poort is in het noorden de enige school waar de opleiding Maritieme Techniek wordt aangeboden. De studenten krijgen eerst een basis in maritieme techniek en kunnen zich vervolgens specialiseren door keuzedelen te volgen. Er is keuze uit Medewerker maritieme techniek, Allround medewerker maritieme techniek, Engineer maritieme techniek, Industrieel lakverwerker en Vakkracht industrieel lakverwerker. De opleiding duurt twee tot vier jaar.

Standnummer: 3138


Tek-Dek: Ook voor doe-het-zelvers

Sneek – Politiek gezien mag het eigenlijk niet meer en omdat er voldoende alternatieven zijn, hoeft het ook niet meer. Voor wat de aankleding van dekken, gangboorden, kuipen en buitenstuurstanden betreft heeft teak plaatsgemaakt voor kunststof. Tek-Dek wordt in Nederland in eigen beheer geproduceerd en kan zelf worden gelegd. Dit door het handige omega-profiel waardoor er niet alleen een lijmverbinding ontstaat maar ook een mechanische verbinding.

Tek Dek is een ruim 5 mm dik pvc, verkrijgbaar in verschillende kleuren. De klant maakt zelf de mal waarbij de mallenfolie kosteloos wordt verstrekt, Tek-Dek het paneel, uit één stuk geleverd bijvoorbeeld als je voordek én gangboorden wilt. Compleet met lijm, kit, handleiding en een lijmkam. Verder heb je dan nog een rollertje en gewichten nodig. En dat mag best een fles in het eerste geval en plastic zakken met zand in het tweede geval zijn. Je begint vanaf de voorsteven en doet zo meter voor meter waarbij je beide gangboorden steeds afwisselt. Van te voren moet je wel de boel goed opmeten natuurlijk. Het lijmen gebeurt met een twee-componenten lijm. Heb je hier niets mee, dan kun je kiezen voor full-service. Dan wordt door de mensen van Tek-Dek een mal gemaakt en wordt het door ze gelegd. Puur Nederlands Als het helemaal is ingelijmd, worden de randen afgedicht met kit waardoor het geheel waterdicht wordt afgesloten. Tom Beernink van Tek-Dek: “De lijm is watervast, maar als

je er water onder krijgt, vermelkt de lijm en laat het na een jaar of tien los. En dat wil je niet.” Volgens Beernink gaat TekDek meer dan 25 jaar mee. “Het bestaat al 24 jaar en zit ook al zolang op een schip. Zonder problemen. Het is een puur Nederlands product, net zoals de lijm en kit trouwens. Alle dealers krijgen dezelfde cursus, hebben dezelfde apparatuur en dezelfde werkmethodes, overal in Europa. Het unieke is dat je het zelf kunt leggen, door het omega-profiel.”

Standnummer: 2014 57

www.boot-holland.nl


Standnummer: 3120

Motorboot huren:

Overal waar water is kan je varen. Maar veel (opkomende) watersport gebieden zijn alles behalve sfeervol. Wat veel waterliefhebbers al ontdekt hebben is voor velen nog onbekend gebied; namelijk het Friese watersport gebied. Met vele kilometers kronkelende kanaaltjes langs vele gezellige dorpjes. Elk dorpje met haar eigen verhaal en prachtige terrasjes aan het water. Maar ook vele plekjes in de natuur welke zich alleen laten ontdekken met een jacht of boot.

58

www.boot-holland.nl


Wel het genot, niet de zorgen…. 22 Jaar ervaring Veldman Yacht Charters in Sneek verhuurt al 22 jaar motorjachten in verschillende maten en soorten. Vanaf de start van het bedrijf in 1996 worden er schepen verhuurd met alle denkbare luxe aan boord en een uitstraling waarbij je in eerste instantie niet aan een huurboot denkt. De vakantie is een belangrijke periode in het jaar en die mag alleen maar goed tot uitstekend zijn. Daar hoort dan ook een schip bij die daar bij past. Dat begint al met een hartelijke ontvangst op de haven in Sneek waar men de auto direct bij het schip kan parkeren. Dat scheelt een hoop gesleep! U wordt hartelijk welkom geheten door de uw gastvrouw Jacqueline en gastheer Richard Veldman. Na een lange autorit is een kopje koffie of thee altijd een goed idee welke men kan nuttigen op het sfeervolle terras aan het water. En dan begint de vakantie toch echt! De boot ligt te blinken in de zon, alle techniek is zorgvuldig gecontroleerd en de eerste stappen worden aan boord gezet. Dit is dus uw vakantie verblijf voor de komende tijd!

Online boeken Vele boekingen worden gedaan via de website www.vyc.nl Hier vindt men alle informatie van de schepen en de actuele boekingslijsten. Dat gaat zeer eenvoudig: geef aan in welke periode u wilt varen met het aantal personen en ons boekingssysteem verteld direct welke schepen nog vrij zijn. Direct boeken betekend er zeker van zijn dat uw vakantie geregeld is. Investeren met plezier en rendement Wat veel mensen niet weten is dat het investeren in een jacht heel rendabel kan zijn. Een eigen boot bezitten welke ook nog geld op brengt is voor velen onbekend. Laat u eens door ons informeren wat de mogelijkheden zijn. En wat nog veel belangrijker is: wat het rendement van een dergelijke investering kan zijn. Het zal u verrassen! Of u een schip zoekt om te huren, voor reparatie of als investering: Bij Veldman Yacht Charters in Sneek zit u altijd goed.

Geen ervaring? Neem een cursus! Na een duidelijke uitleg van het schip kunt u op pad. Maar heeft u nog geen ervaring? Dan is het verstandig om er een vaarcursus bij te boeken. Door een halve dag les te nemen leert u omgaan met het schip. Niet alleen de kapitein, maar alle opvarenden. Aanleggen, wegvaren, touwen knopen, hoe het gaat bij bruggen en nog veel meer wordt u duidelijk uitgelegd. Dat vaart een stuk relaxer! Routes door Friesland Via de website er zijn er verschillende routes te downloaden Maar ook tijdens de uitleg van de boot bestaat er de mogelijkheid om samen een speciale route te maken welke bij uw wensen aansluit. En dat is het unieke aan Friesland: u kunt vaak een leuke ronde varen door de provincie zonder twee keer hetzelfde te hebben gezien. Maar kijkt u ook eens op ons Youtube kanaal; daar hebben wij prachtige films over het varen met onze schepen in Friesland en daar buiten! 24-uurs Storingsdienst We gaan er niet vanuit dat er onderweg wat gebeurd maar door middel van de 24 uurs service dienst worden problemen bijna altijd dezelfde dag nog opgelost.

Richard en Jacqueline Veldman

Veldman Yacht Charters Zwolsmanweg 18, 8606 KC Sneek +31 (0) 515-413672 • info@vyc.nl • www.veldman-sneek.nl 59

www.boot-holland.nl


Tornado Sailing: Breed gamma

Makkum – Tornado Sailing en Delphia Yachts zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eigenlijk al zo lang Delphia in Nederland opereert, wordt het in de Benelux vertegenwoordigd door Tornado Sailing. En dat blijft, ook nu de Poolse werf voor tachtig procent is overgegaan naar de Groupe Bénéteau.

als de kuip, met uitschuifbaar zonnescherm, en biedt met de toegangsdeuren open een enorme leefruimte. Benedendeks zijn twee grote hutten, elk met een eigen badkamer met elektrische toiletten. Het interieur is een mix van witte panelen, teakhout en leer.

Delphia Yachts kennen we vooral van de zeiljachten. De laatste jaren is het aanbod uitgebreid met moderne motorjachten waarvan de Delphia Escape 1150 op Boot Holland staat. Luxe, comfort en een flink motorvermogen zijn belangrijke kenmerken. Dit vertaalt zich onder meer in een royale salon met de zit op een plateau waardoor je rondom zicht hebt op het water, een goed geoutilleerde kombuis en de stuurstand met ruime meevaardersbank. De stuursalon, met groot elektrisch dak, bevindt zich op hetzelfde niveau

Nieuw dealerschap Naast de vertegenwoordiging van Delphia Yachts in de Benelux, heeft Tornado Sailing een Delphia-verhuurvloot van elf zeil- en drie motorjachten, heeft het een makelaardij en jachtservice. En is het sinds kort dealer van Cobra Yachts. Dit laatste behoeft enige uitleg. De Groupe Bénéteau Groupe is de grootste fabrikant van boten ter wereld met merken als Bénéteau, Jeanneau, Lagoon en Prestige. Delphia bouwt natuurlijk jachten voor zichzelf, maar tachtig procent voor anderen. Deze anderen zijn onder meer Jeanneau, Bénéteau, J-boats, X-Yachts en de Brunswick Group. Voor de Brunswick Group wordt niet meer gebouwd. Een andere consequentie is dat sommige Delphia-modellen overgaan naar Jeanneau. Voorbeeld is de Delphia 31 die nu de Jeanneau 31.9 heet. En zo is de complete lijn tot 40 voet overgegaan. Vandaar dat om toch een compleet gamma aan te kunnen bieden, Cobra Yachts aan het leveringsprogramma is toegevoegd. Standnummer: 3200

60

www.boot-holland.nl


Top Dek: Modern alternatief voor teak Lelystad – Topdek wordt gemaakt van UV- en zoutwater bestendig outdoor pvc waarbij het zelfs kan worden opgeschuurd. Het heeft een hoge antislip, zelfs als het nat wordt. Het is elf jaar op de Nederlandse markt en het assortiment behelst kunststof dek, stootrand en potdeksel profielen in tien kleuren. Deze kleur is door en door en jarenlang kleurvast. Er is keuze uit panelen- of full-service. In het eerste geval leg je het zelf. In beide uitvoeringen worden de lassen door Top Dek aangebracht. Het onderhoud is simpel door het gebruik van een bootshampoo en een nylon borstel.

Tweede generatie Dek-king 2G is de tweede generatie en is 30% lichter en 30% koeler dan de eerste generatie. Hoe warm het ook is, je kunt altijd met je bloten voeten over het dek lopen. Bovendien – en niet geheel onbelangrijk – ziet het er realistischer, natuurgetrouwer uit en lijkt het net echt teak. Standnummer:2043

TOPwindows Scheepsramen: Kunststof als alternatief voor aluminium Delstrahuizen – Kunststof wint aan populariteit als het gaat om profielen van boot- en scheepsramen. Grootste voordeel boven aluminium is dat kunststof niet condenseert en dus ook het houtwerk rondom het profiel niet wordt aangetast. TOPwindows Scheepsramen in het Friese Delfstrahuizen is op Boot Holland één van de leveranciers van dit product dat zich mag verheugen in een toenemende belangstelling. Naast het elimineren van condensvorming hebben de kunststof raamprofielen van TOPwindows een veel hogere thermische isolatiewaarde dan aluminium waardoor ook wordt bespaard op de energiekosten. Een mooie bijvangst. Er is keuze uit enkel- of dubbelglas en zowel het glas als het profiel is in meerdere kleuren leverbaar. Het profiel in lichtgrijs (alu-look), antracietgrijs, crème, donkerblauw en zwart. De ramen zien er strak uit, vooral ook omdat er geen schroefjes of klemblokjes zichtbaar zijn. Dit door het kliksysteem. 2D meetapparaat Een raam wordt met een 2D meetapparaat opgemeten op basis van het oude raam. Het voordeel hiervan is dat

ramen gedemonteerd en weer gemonteerd te hoeven te worden. Het maken van mallen is hiermee verleden tijd. Door het kliksysteem zijn ze eenvoudig te (de)monteren. Vanzelfsprekend, zouden we bijna zeggen, zijn er in klap- en schuiframen ook horconstructies mogelijk, maar nu komt het, deze hoeven niet verwijderd te worden bij het openen van het schuifraam. Hardcoating Sinds enige tijd kun je ook voor bijna alle voorgebogen ruiten van gehard glas tot aan plexiglas bij TOPwindows terecht. Denk hierbij aan gebogen windschermen, dakluiken, gebogen dakluiken, sterk voorgebogen zeilbootramen en instapluiken. Bijna alle bootramen worden gemaakt van gegoten acrylaten. Dit product heeft als nadeel dat het licht krasgevoelig is. Om dit tot een minimum te beperken worden ze aan beide zijden voorzien van een hardcoating. TOPwindows Scheepsramen heeft een uitgebreid dealernet in Nederland en wil dit in de nabije toekomst uitrollen in Europa. Standnummer: 2050

Van Roeden Watersport: Allround watersportbedrijf Heeg - Rustig, beschut, kleinschalig en aan open vaarwater direct aan het Heegermeer zijn de belangrijkste kenmerken van Van Roeden Watersport. In het Friese Heeg heeft het bedrijf vrijwel alles wat de watersport te bieden heeft. Te beginnen bij de jachthaven, deze is modern met volop parkeermogelijkheden en goede voorzieningen. We noemen de beveiligde toegang, de mogelijkheid om diesel te tanken, een vuilwater afzuigstation, een 20-tons kraan, WiFi voor vaste liggers en een drinkwatertappunt voor elke ligplaats. De ligplaatsen zijn 7-15 meter en beschikken over voldoende diepte. Van Roeden Watersport is gevestigd op de ‘Gouden Bodem’, een eiland tussen het Johan Friso kanaal (Jeltesloot) en kanaal ’t Var, en grenst aan het gelijknamige natuurreservaat.

Naast de jachthaven verkoopt Van Roeden Watersport sloepen, toerboten, visboten, launchboten en zeiljachten maar ook buitenboordmotoren, waterfietsen, elektromotoren en toebehoren, boottrailers, poetsmiddelen en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Het is dealer van SilverYacht, NEXT, Aquatico sloepen & Tenders, exclusief dealer van de St. Tropez II en verder dealer van Suzumar, LodeStar en Nimarine rubberboten en van Suzuki buitenboordmotoren. We zeiden het al, bij Van Roeden Watersport is geen nee te koop. Verder heeft het winterstalling zowel op de wal, als overdekt in een geïsoleerde loods, inclusief het afspuiten van het onderwaterschip en wassen van de romp met water en zeep. Daarnaast verzorgt Van Roeden Watersport alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden, van schilderwerk tot motoronderhoud. Standnummer: 4113 61

www.boot-holland.nl


• Aanwezig

ACTIEF IN EUROPA

op diverse beurzen

Neem contact op met 1 van onze makelaars bij u in de buurt of neem contact op met ons hoofdkantoor 0031(0)515-560410.

• Dagelijks nieuw aanbod

Nr.

1

in verkoop en service

• Eigen verkoophavens

• Schepen in

vele maten en prijzen

bben e h l e e t n Mome 1000 n a d r e e we m er dag p s r e k e bezo

Scan deze QR-code en u gaat direct naar onze site.

Reclame van méér dan 850 schepen op méér dan 20 botensites! Meer weten? Neem contact op met Sjoerd Kampen: 0031(0)6-54723943 of mail naar info@goliath.nu en/of sjoerd@scheepsmakelaardijgoliath.nl U kunt ook contact opnemen met ons hoofkantoor: 0031(0)515-560410 of mailen naar info@scheepsmakelaardijgoliath.nl | www.scheepsmakelaardijgoliath.nl 62

www.boot-holland.nl


Vedette Jachtbouw: Op weg naar het luxere segment Ter Aar – Innovatie staat bij Vedette Jachtbouw hoog in het vaandel. Zo komt de werf in het Zuid-Hollandse Ter Aar elk jaar met een nieuw type, maar durft het ook andere dingen aan te pakken en innoveert het ook in bijvoorbeeld de opwekking van energie. Zo presenteerde het in de tweede helft van vorig jaar het Dobberhuisje; een volledig zelfvoorzienende vakantiewoning op het water. En we moeten het wel heel erg mis hebben, willen we deze ontwikkeling niet ook terugvinden in één van de volgende Vedettes. Na vragen uit de markt is de kogel door de kerk en komt Vedette Jachtbouw met het grootste motorjacht in zijn bestaan, de 14.30 Salon in de bekende Comfort Line uitvoering. Ook de Vedette 12.30 Traveller is een nieuw type in een specifieke uitvoering. Deze krijgt namelijk een doorlopend dak en is in meerdere uitvoeringen leverbaar. Van dit type schip zijn er momenteel twee in aanbouw. Eind vorige maand is begonnen met de bouw van een Navigator voor een Duitse klant. De Navigator zit in het luxere segment. Het jacht heeft een bijzondere vormgeving, is een snelle waterverplaatser met een modern onderwaterschip met sprayrail en heeft de looks van deze tijd. Luxe vinden we terug in een groot elektrisch dak compleet met een screen en een hor, Corian bladen en TV. Maar ook in het vele roestvast staal zoals de bolders waarvan ook de fundatie van dit materiaal is, netjes gepolijst. En verder wordt er veel aandacht besteed aan de isolatie. Zo is de constructie ontdreund omdat ze bij Vedette Jachtbouw vinden dat een schuimen alleen niets voorstelt. Luxe is bij deze werf ook een galvanisch gescheiden boordnet. “Anders krijg je problemen als je naast een stalen damwand ligt afgemeerd”, zegt Hans van Veen van Vedette Jachtbouw. “De kans bestaat dan namelijk dat je last krijgt van elektrolyse. Dan is het na een poosje net alsof je boot met hagel is beschoten.”

Snelle verdringers Van Veen is een techneut. Eentje met passie. “Natuurlijk gaan wij ook mee in trends, maar we willen graag onderscheidend zijn in kwaliteit. Bijvoorbeeld door goed te kijken naar de materialen die zijn toegepast in schroefassen en naar isolatievormen. Ik zie het om me heen gebeuren, maar je mag een boot niet vol schuimen. Het is wettelijk geregeld dat je geen schuim mag gebruiken op plaatsen waar mensen komen. Dit in verband met de brandveiligheid.” De in Ter Aar gevestigde werf heeft een eigen ontwerper in huis in de persoon van Reinder Posthuma. Samen met Van Veen is een rompvorm ontwikkeld die lift geeft waardoor de Vedettes behoren tot de snelle verdringers.

Onsje meer Deze wordt ook toegepast in de Vedette 14.30 Salon Comfort Line, dat het vlaggenschip van de werf moet worden. Eigenlijk is hij op een centimeter na vijftien meter, maar bij Vedette Jachtbouw wordt het zwemplatform niet meegeteld. “Al onze typen eindigen op 30. Een onsje meer waar je niet voor hoeft te betalen”, lacht Van Veen. Hoe dan ook, de 14.30, met een dubbelwandig boeisel, doorlopend dak met Webasto elektrisch luik, echt glas, alle poorten en ramen ingegraven in de constructie, ovale relingbuizen, anker door de kop en bijna stijlloze voorramen voor een mooi zicht rondom. Van Veen: “Hier kunnen we helemaal los gaan. Een échte machinekamer, slangen weg en pijpen inbouwen. Veel aandacht voor techniek. Dat kunnen we zo goed en vinden we leuk. Hij krijgt een eigenaarshut en twee gastenhutten, twee badkamers, twee toiletten. Een rondzit maar ook een eethoek, en een stuurstand waar je nooit meer vandaan wilt. De bekende romp met sprayrail waardoor hij 20 km/u loopt. Een schip dat je wilt hebben als je geld hebt.” Op Boot Holland staat Vedette Jachtbouw met de 11.30 Salon, 11.30 Cabin, 6.60 Stijlsteven en de Cantia 31 Launch. Standnummers: 2000 en 3202 63

www.boot-holland.nl


SRF bouwt eigen schip voor Stichting Vaarwens Sinds 2007 verzorgen Evert Stel en Inge de Graaf met hun eigen boot Meander V vaartochten voor uitbehandelde gasten. Behalve het verzorgen van vaartochten is de Meander ook hun woonhuis. Zo langzamerhand blijkt dit steeds moeilijker te combineren te zijn. Tijd voor een eigen Vaarwensschip dus.

Evert Stel: “Toen mijn vrouw Inge en ik 12 jaar geleden de eerste gasten een onvergetelijke dag hadden bezorgd, konden we nooit bedenken dat het zo’n succes zou worden. Uitbehandelde mensen nog een keer hun zorgen laten vergeten, ze zien lachen, ze zien genieten van hun familie en vrienden die ze mee mogen nemen, dat is het mooiste wat er is.” Tijdens het vaarseizoen vaart de Meander V driemaal, soms viermaal per week uit. Dit is het maximum aantal vaarten dat mogelijk is: het is en blijft het huis van Evert en Inge waarmee gevaren wordt. In de praktijk betekent dit dat met ongeveer 100 vaarten per jaar het maximum bereikt is. Inge: “Het doet ons pijn om tijdens het vaarseizoen regelmatig te moeten melden dat we volledig volgeboekt zijn. Nog erger is het dat we in 2018 twaalf maal te horen kregen dat onze gasten niet meer in staat waren om de vaartocht mee te maken. Ze waren ofwel overleden, ofwel hun lichamelijke toestand stond het niet meer toe.” Er werd besloten om een eigen schip voor Stichting Vaarwens te laten bouwen, waardoor bijna elke vaarwens gehonoreerd kan gaan worden. 7 dagen per week, 12 maanden per jaar, moet dit schip uit kunnen varen. In 2017 is begonnen met het onderzoeken van de financiering en het maken van de eerste tekeningen. Samen met Jan Visser van Visser Yachtdesign werden de ervaringen van 10 jaar vaartochten verzorgen opgenomen in een tekening. Jan Visser: “Evert en Inge hadden een heel duidelijk beeld voor ogen wat nodig is voor een eigen schip, speciaal ontwikkeld voor het varen met mensen in de laatste levensfase. Mijn taak was het om die wensen in te passen in een technisch ontwerp. Dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn. Zo moeten de gasten naar alle kanten een goed zicht op het water hebben, ook liggend vanuit een bed.”

64

www.boot-holland.nl

In overleg met Visser werd besloten om SRF in Harlingen de bouw te gunnen. Namens Stichting Vaarwens verzorgde Gerard Holterman de onderhandelingen met SRF. Gerard Holterman: “SRF bleek voor Stichting Vaarwens de beste partner te zijn om het eigen schip te laten bouwen. We zijn volledig afhankelijk van sponsoring, de prijs was en is dus een heel belangrijk onderdeel. SRF bleek het beste met ons mee te denken. Uiteindelijk zijn we zeer tevreden met de uitkomst en hebben op 30 januari de officiële opdracht verstrekt”. Wychard Raadsveld was de gesprekspartner namens SRF: “Toen Stichting Vaarwens bij ons kwam praten over de bouw van een eigen schip voelden we ons vereerd. We kunnen op deze manier indirect meehelpen aan het realiseren van een zeer goed doel. De combinatie van Jan Visser als ontwerper en Gerard Holterman als financiële man bleek voor ons een geduchte gesprekspartner te zijn, met stevige onderhandelingen als resultaat. Uiteindelijk bleken we elkaar goed te kunnen vinden, het resultaat zal de kiellegging op 5 april zijn. We gaan een prachtig schip van 16 x 5,5 meter bouwen”.

Inmiddels is de financiering van de bouw en inrichting van het schip rond. Vaarwens blijft echter afhankelijk van giften, legaten, sponsoring en donateurs. Een vaartocht kost gemiddeld € 500,--, Vaarwens zal dit gratis aan de gasten blijven aanbieden. Een enorme uitdaging waar bijna 100 vrijwilligers zich met hart en ziel bij betrokken voelen. Meer informatie op de stand van Stichting Vaarwens: Friezenhal – stand 5016 Stichting Vaarwens: www.stichtingvaarwens.nl Visser Yacht Design: www.visseryachtdesign.nl SRF Shipbuilding: www.scheepsreparatiefriesland.nl


Frank Hettinga grote animator van het Funpaviljoen

“Voor volgend jaar ook scholen uitnodigen” Heeg – Het suppen maakt een enorme groei door. Elk weekend kun je in Nederland op drie tot vier plaatsen aan een wedstrijd of toertocht meedoen en de supscholen zitten vol. Natuurlijk is deze ongekend populaire sport ook op Boot Holland vertegenwoordigd. Vier jaar geleden nog bescheiden, intussen neemt het een prominente plaats in als onderdeel van het 1.000 m² (!) grote Funpaviljoen.

Op dit paviljoen – met een waterbassin van 20 bij 10 meter als middelpunt – naast supper dit jaar ook disciplines als kiten, windsurfen en waterskiën. In 2019 wordt dit uitgebreid met skimboarden en een slackline. Dat skimboarden kennen we van het strand waar jonge lieden met een aanloop op een dun (rond) board springen en op een dito laagje water langs de branding roetsjen. De slackline is een nieuw fenomeen en is niets meer en minder dan een strak getrokken band waarover je loopt. De bedoeling is dat spieren waar je het bestaan niet van weet worden gebruikt met als uiteindelijke doel een goed evenwicht wat je prestaties op de sup ten goede komt. Grote animator van dit Funpaviljoen is Frank Hettinga van EasySup Supstore in het Friese Heeg. “Vooral op vrijdag,

zaterdag e zondag was het een gekkenhuis. Prachtig om te zien dat niet alleen kinderen en jongeren, maar ook hun ouders enthousiast raken en verschillende dingen uitproberen. Alle supscholen van Friesland stonden rond het bassin zodat mensen meerdere keren per dag een lesje konden volgen. In 2019 is dat weer zo. We proberen elk jaar weer iets extra’s te brengen. Volgend jaar komen skimboarden en slackline er bij. En worden scholen uitgenodigd. We willen scholieren kennis laten maken met funsporten. Ze laten ruiken, voelen en uitproberen. Dingen die via social media niet kunnen. We denken aan twintig minuten suppen, twintig minuten surfen en ga zo maar door. Maar misschien is het ook leuk om er een scholencompetitie van te maken. Dan krijg je ook saamhorigheid en teamwork.”

65

www.boot-holland.nl


Bezoek Sailing Kids op Boot Holland 2019

Welkom bij Jachtbemiddeling van der Veen

Ahoy!

Like us & share: Zoals u van ons gewend bent pakken we ook dit jaar weer uit aan onze eigen sailingkids occasion motorboten steiger waar wij u premium jong gebruikte motorboten mogen tentoonstellen. Zowel open kuip als achterkajuit jachten, variërend in lengtes van 8 tot 14 meter en in diverse prijsklassen.

Wij nodigen u van harte uit op stand 2075 waar u, onder het genot van een hapje en drankje, ons gehele aanbod in fotopresentatie en de premium jong gebruikte motorboten kunt bewonderen! Tot ziens op de steiger

Nu ook Charter van motorjachten en sloepen vanuit Terherne

Vrienden Gezocht! Word ook lid van de Crew en maak dromen waar! De Stichting Sailing Kids organiseert gratis zeilweken voor ernstig of chronisch zieke kinderen van 4 t/m 18 jaar. Samen met hun familie genieten ze van een geheel verzorgde zeilreis op één van onze klassieke zeilschepen. Daarnaast organiseren we gratis zeiltochten voor ernstig of De Stichting Sailing Kids organiseert gratis zeilweken voor ernstig of chronisch zieke kinderen om samen chronisch zieke jongeren in groepsverband van 14 t/m 24 jaar. met hun ouders of verzorgers en broertjes en/of zusjes een ontspannen vakantie door te brengen op één van onzealtijd klassieke zeilschepen.medische Daarnaastvrijwilligers bieden we gratis Er gaan professionele mee.zeiltochten voor ernstig of chronisch zieke jongeren in groepsverband van 18 t/m 25 jaar. Altijd gaat er professionele medische- en activiteiten Jachtbemiddeling van der Veen B.V. • Syl 12, 8493 LL Terherne (Terhorne) Nederland Geef ons de wind de zeilen en word ook sponsor of begeleiding mee. Geef in ons de wind in de zeilen en word ook lid van de crew als sponsor of donateur! Tel. +31 566 – 68 92 64 • E-mail: info@jachtbemiddeling.nl donateur! Kijk voor informatie meer informatie de website: Kijk voor meer opop www.sailingkids.eu of bel: 06-34388308 Avontuurlijke zeilreizen! 66www.sailingkids.eu of bel met: 06-34388308.

Standnummer: 2075

www.boot-holland.nl


DE HAVENGIDS

163

67

www.boot-holland.nl


Vaar op zeker U kunt pas ĂŠcht zorgeloos van uw schip genieten als u daarvoor een goede verzekering heeft. Door onze ruim 70 jaar ervaring in het verzekeren van pleziervaartuigen zijn wij specialisten op dit vakgebied. Wilt u een passende offerte? Bel ons, kijk op onze website www.kuiperverzekeringen.nl of bezoek onze stand tijdens Boot Holland.

Postbus 116 8440 AC Heerenveen 68

www.boot-holland.nl

Tel. (0513) 61 44 44 Fax (0513) 62 37 42

info@kuiperverzekeringen.nl www.kuiperverzekeringen.nl

Profile for Tourist Information Point Fryslan

BOOT HOLLAND MAGAZINE 2019  

Het beursmagazine van Boot Holland

BOOT HOLLAND MAGAZINE 2019  

Het beursmagazine van Boot Holland

Profile for 095117
Advertisement