__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

UTGAVE 4 / 2016 SALONG UTGAVE 4 / 2016

H

U

D

/

S

K

J

Ø

N

N

H

E

T

/

V

E

L

V

Æ

R

E

BIOLINE TRENTO made in Italy - www.bioline.no

Enda sterkere fruktsyrer, like skånsom!

ACTIVEPEEL EXFOLIATING

fluid 20 / fluid 50

T

E NYH

Kjærkomne gaver

GAVEKORT OG JULEGAVEPA K N I N G E R

Festsesongen FÅ FART PÅ OMSETNINGEN:

er i gang

ABAS Kosmetikk AS, Nattlandsveien 150, 5094 BERGEN

Tlf: 55 28 28 28 E-post: office@abaskosmetikk.no

MEDLEMSPROFILEN: LASHES BY [KASJA] HUD OG NEGL: VINTERENS PRODUKTNYHETER


DERFOR ER JEG MEDLEM

FOTO: JARL GARDER

FOTO: MATS JENSAAS

Guri Andreassen: 7. HIMMEL

Linda Jørgensen: BLUE

DERFOR ER JEG MEDLEM

«Viktige beslutninger som berører hudpleiebransjen tas av politikerne. Vi er medlem av NFVB fordi hudpleiebransjen trenger en sterk organisasjon som kan ta fatt i viktige problemstillinger. Vi har ingen lærlingeordning, ikke fagbrev, eller autorisasjonsordninger. Skal vi få til dette, kreves det at vi har en bransjeorganisasjon som kan jobbe mot politiske miljøer og sette slike saker på dagsorden»

«For meg betyr NFVB kraft, engasjement og samhold. Jeg har en liten bedrift, men føler meg stor i den betydning at mine hjertesaker får gehør. Så jeg ser viktigheten av å være en del av NFVB. Sammen er vi sterke. NFVB kan påvirke politikerne våre slik at vi kan få sunne konkurransevilkår, samt drive bransjens innovasjon i rett retning. Det er noe av det jeg brenner for»

Som NFVB-medlem er du med på å jobbe for bedre rammebetingelser for din bransje!

Som NFVB-medlem er du en del av et stort fellesskap med tilgang til interessante møteplasser!

Bli medlem du også! www.nfvb.no/innmelding

Bli medlem du også! www.nfvb.no/innmelding


KONTAKT MEDLEMSKONTAKT I NFVB

ADRIENNE G. HUGHES Veien vi skal gå…

Helgen 22. – 23. oktober var Kristiansand plassen NFVB-medlemmer møttes for å delta på Landskonferansen. Nok en gang var det stor deltakelse og mange veldig interessante temaer ble diskutert. Det var meget interessant å høre deltakernes tanker, idéer og forslag. Det var også noen uenigheter, men alle var der for å støtte opp om viktige drivkrefter. På NFVBs landskonferanse får alle muligheten til å få sagt det de mener er viktig og riktig utvikling i frisør- og velværebransjen i årene som kommer.

«Vi trenger å stå samlet for å kunne gjøre de endringer som er nødvendig, før noen tar de avgjørelsene for oss»

Ting er i endring i bransjen, og det er ikke alt man kan kontrollere. Men vi kan omfavne endringer, og samtidig ha en møteplass der vi kan snakke om ting som vi kan styre. Jeg har et høyt ønske om at vi ved neste møte også kan ha god deltagelse fra hudpleiebedriftene. Der vil dere få muligheten til å komme med forslag og ytre deres ønsker om hvordan bransjen skal utvikle seg i årene fremover. Vi trenger å stå samlet for å kunne gjøre de endringer som er nødvendig, før noen tar de avgjørelsene for oss.

Vær med å påvirke din egen fremtid. Bli med i NFVB.

adrienne.hughes@nfvb.no mob. 911 27 288

SALONG

4-2016

3


Kassesystem

Timebok med Online timebestilling

Easysky – Få full kontroll over salongens drift. 24 timers tilgang til regnskap og rapporter fra PC, nettbrett eller mobil. Gi regnskapsfører tilgang!

PC med touchskjerm & kundeskjerm

Strekkodeleser

Elektronisk kasseskuffe

Kvitteringsskriver

Integrasjon lønn og regnskap

Automatisk sikkerhetskopi

Grundig opplæring med tilgang til vår nye nettportal Easyhjelp.

Gratis utlån av maskiner om noe skulle gå galt.


14

18

INNHOLD SALONG / UTGAVE 4 / 2016

ARTIKLER 8 LASHES BY [KASJA], OSLO:

Perfeksjonert fagkunnskap HUDPLEIELINJEN PÅ ÅRSTAD VGS: Suksessfull satsing i Bergen

14

18

HEI HÅ, NÅ ER DET JUL IGJEN...: Kjærkomne gaver under juletreet

22

FØRJULSTID: Festsesongen er i gang

26

JULENS HOTTESTE NEGLETREND: Forførende lekkert

28

BIO-THERAPEUTIC: Hudpleie med ny teknologi

32

DATALØSNINGER FOR HUDPLEIEBRANSJEN: FixIT går for fullintegrasjon

34

THORSEN BIOVITAL AS: Breddespesialisten

26

48

THE INTERNATIONAL SCHOOL OF BEAUTY THERAPY: Lærlingeordning for skjønnhetsbransjen

FASTE SIDER 7 Signert 35 Ekko fra bransjen 38 Produktmix - hud & velvære 46 Produktmix - hender & føtter 50 Aktivitetskalender/NFVBinfo

35 6

SALONG

4-2016

46


Tid for velvære

Det er vanskelig å si at det er dager som IKKE er egnet for velvære, men noen dager setter velvære mer i fokus enn andre. Nå i tiden før jul så er det definitivt høyt på agendaen. For det første bør salg av behandlinger og produkter være svært velegnet som julegaver. Pass derfor på at du markedsfører dette godt, både i salongen og i ulike medier. For det andre, det er en tid da man gjerne unner seg selv noe ekstra. Begrunnelsene kan være alt fra at det er mørkt ute, at man har stresset mye, fordi man vil være «fresh» til sesongens festligheter, eller rett og slett bare fordi man i den søte juletid tenker at man kan jo handle gaver til seg selv også… Det er mange gode grunner til å bli mer bevisst salg og mersalg. Tenk hele tiden på «det lille ekstra» som kan gi mer fornøyde kunder, og ikke minst litt ekstra i kassen. Denne vinn/vinn tankegangen må ligge der hele tiden. Tenk fremover, tenk sammenhenger. Innfør noen kommunikasjonsrutiner som du etter hvert vil høste gode gevinster av. Ikke vær for redd for å «overkommunisere». Sjansen for at du underkommuniserer er langt større, med større konsekvenser enn det motsatte.

SIGNERT REDAKTØR

Et par av artiklene handler mye om pågangsmot og tenke litt annerledes. Bedriften Lashes by [Kasja] har på kort tid gått fra å være en smal, liten nisjebedrift innerst i en frisørsalong til å ha to avdelinger med 11 medarbeidere. Det krever en innsats som bare andre gründere forstår, der suksessformelen er et stort element av stayerevne og kunne ta utfordringer på sparket. Kasja retter seg også bevisst mot en yngre målgruppe, og har blitt en bloggerfavoritt. Sånt blir det god, gratis markedsføring av.

JARL GARDER

Hudpleielinjen på Årstad videregående skole i Bergen har også vist nytenkning og pågangsmot. Både ledelse og faglærere har vært med i prosessen med å utvikle en hudpleieklinikk på skolen. Det gir en skikkelig boost til læringsmiljøet. Et annet suksesselement er at skolen inviterer skoleelever til klinikken, deltar på utdanningsmesser og er aktive i sosiale medier. Man er rett og slett tidlig ute med å skape en lyst til å bli hudpleier. Rekruttering av motiverte elever er ekstremt viktig for bransjens fremtid. Du får mange produkttips i denne utgaven av salong, både nyheter og mer sesongrelaterte. Det å være oppdatert i jungelen av produkter er ikke lett, men kan være essensielt i din daglige kundekontakt. Et produkt er ikke bare et produkt, men løsningen på et problem eller svaret på et ønske. Vår journalist Randi Solstad har ellers testet en nyvinning levert av Skintific, det vil si en hydradermabrasjonsbehandling fra Bio-Therapeutic. Det ga noen interessant resultater det kan være verd å merke seg. Fagbladet SALONG utgis av bransjeorganisasjonen NFVB, som i skrivende stund nettopp har gjennomført årets landskonferanse. NFVB tar medlemmenes interesser og synspunkter opp til diskusjon, og tar dette videre til handling. Mange i bransjen har sterke meninger om saker og ting, men ord hjelper lite hvis man står alene. NFVB samler små pip til en sterk stemme. Et medlemskap gir deg god påvirkningsmulighet til bedriftens rammebetingelser. Men ønske om inspirerende lesning

LAYOUT Kirsti Auke, Kirell Design E-post: kirsti@kirell.no www.kirell.no

Randi Solstad Tlf: 93 22 04 72 E-post: randi.solstad@gmail.com

ANNONSEANSVARLIG Robin Hasle, Hasle Consult Tlf: 99 33 60 20 E-post: robin@hasleconsult.no

PRODUKSJON 07 Gruppen AS M

Tilsendt materiale returneres ordinært ikke. Ettertrykk er kun tillatt med full kildeangivelse. SALONG

7

Ø M E RK E T ILJ

OS

0

REDAKTØR Jarl M. Garder Tlf: 23 08 79 61 / 90 98 23 01 E-post: jarl@nfvb.no

JOURNALISTER Bjørn Kollerud Tlf: 93 00 98 56 E-post: bjornk@bjornk.no

LO - 241 3

4-2016

4

4

UTGIVER Norske frisør- og velværebedrifter Postboks 7017 Majorstua 0306 Oslo Tlf: 23 08 79 60 E-post: post@nfvb.no Hjemmeside: www.nfvb.no

7


LASHES BY [KASJA], OSLO:

- Beliggenheten i Tordenskioldsgate 7, et steinkast unna Oslo Rådhus, gjør oss tilgjengelige for et bredt publikum, fastslår Kasia.

8

SALONG

4-2016


[ SALONGPROFILEN ]

PERFEKSJONERT FAGKUNNSKAP - Norge er et fantastisk land å jobbe i for fagutøvere i skjønnhetsbransjen. Står du på, tilbyr flotte resultater og holder et høyt servicenivå, ligger mulighetene åpne, smiler polskfødte Katarzyna Rozycka, daglig leder i Lashes by [KASJA]. Hun har bygget opp et profilert salongkonsept med to avdelinger og 11 medarbeidere i Oslo sentrum på drøye to år. TEKST OG FOTO: BJØRN KOLLERUD

- Dette er min pasjon, så jeg trives, selv om jeg bruker all min energi på arbeid. Siden oppstarten i 2014 har det gått slag i slag uten en pustepause. Jeg er opptatt av å holde en høy servicegrad. Det betyr mye jobbing, når man i utgangspunktet har fulle kundelister og i tillegg skal følge opp 11 medarbeidere og to avdelinger. Det har blitt syv dagers arbeidsuker etter at jeg startet opp Lashes by [KASJA] for to og et halvt siden. Privatlivet har blitt satt på vent, men sånn er det å være gründer. Du må gjøre det som er nødvendig. Men nå er ambisjonene å ta søndagsfri, så vi får se om jeg greier å holde meg unna. Litt markedsføringsjobbing i form av facebookoppdateringer og blogging er det vanskelig å komme seg unna, det sitter i fingrene, smiler Katarzyna, eller Kasia, som hun blir kalt av venner og familie. (Se egen ramme for hvordan Kasia ble til Kasja)

MÅ HA GUTS

Det blir mye arbeid og krever en større innsats å starte opp, enn det man tror når man står foran en salongåpning, fastslår Kasia, og legger til at det er nødvendig å ha en smule guts for å gå i gang med egen virksomhet. - Det er risikabelt og krever ekstraordinær innsats. Jeg hadde egentlig bare tenkt å drive alene med et kabinett og et smalt spekter av tjenester. Vippe-extensions er min spesialitet, så det ble naturlig for meg å ha fokus på denne tjenesten. Men da lokalene i Tordenskioldsgate 7 i Oslo sentrum ble tilgjengelig, slo jeg til og økte ambisjonsnivået. Disse var en del av en tilhørende frisørsalong, Lafosse, og jeg tenkte at det kunne være en god idé å tilhøre et slikt fellesskap. Og det har fungert bra, forteller Kasia. HELHETLIG TILBUD

Med basis i vippe-extensions ble tjenestetilbudet raskt utvidet. - Man må tilby kundene de tjenestene de

ønsker. Vi er i dag et skjønnhetskonsept i videste forstand, og tilbyr alt fra klassiske hudpleiebehandlinger og peelinger, til manikyr, laser- og fillerbehandlinger i form av Restylane og Botox. Når det gjelder behandlinger med laser og fillere, har vi et samarbeid med eksternt helsepersonell, poengterer Kasia. I takt med bemanningsøkningen ble salongen i Tordenskioldsgate i minste laget, men utvidelsesmulighetene var be­­ gren­set. Det ga støtet til planer om en ny avdeling. - Etter et drøyt års virksomhet ble lokalene i Tordenskioldsgate for små, og jeg var på utkikk etter et nytt lokale i Oslo sentrum. Løsningen ble å etablere en avdeling i lokalene til Laser Skin Clinic i Stenersgate 2, som ligger over gaten for Oslo City. Avstanden er ikke større enn at personalet kan rullere mellom avdelingene. Er det fullt i Tordenskioldsgate, kan vi sende kunder over til vår andre avdeling. Fordelen er også at vi kan tilby medisinske tjenester i tilknytning til denne avde-

SALONG

4-2016 2

9


[ SALONGPROFILEN ]

«For min del har jeg vært bevisst på at jeg ville lage et moderne skjønnhetskonsept tilpasset unge, urbane kunder. Jeg har lagt vekt på å tilby behandlinger som er i vekst hos unge mennesker. Vippe-extensions er et eksempel på en slik tjeneste»

Bloggerfavoritt

Kasia har åpenbart funnet tonen med bloggerne, som har rosende omtaler av sine salongbesøk.

«Jeg er så fornøyd med å gå til Lashes by [KASJA]. Jeg skal fortsette å gå der så lenge stedet eksisterer» SOPHIE ELISE

10

SALONG

4-2016

lingen. Samarbeidet fungerer fint. Man må være fleksibel i tankegangen, for å få ting til å gå rundt. UNG MÅLGRUPPE

Lashes by [KASJA] er populær hos rosabloggerne. På kundelisten finner man profilerte navn, som Åshild Ringhus, Andrea Badendyck, Marie Wolla og Sophie Elise. Kasia forteller at hun bevisst har siktet seg inn mot en ung kundegruppe og bloggernes positive omtale er viktig. - Jeg synes en del av de tradisjonelle hudpleiesalongene er en smule gammelmodige. De har ikke tatt opp i seg tjenesteutviklingen som foregår rundt om i verden. For min del har jeg vært bevisst på at jeg ville lage et moderne skjønnhetskonsept tilpasset unge, urbane kunder. Jeg har lagt vekt på å tilby behandlinger som er i vekst hos unge mennesker. Vippe-extensions er et eksempel på en slik tjeneste. Vi tilbyr god tilgjengelighet med lange åpningstider, topp service og et bredt utvalg av tjenester som får kundene til å føle seg som «en million dollar», reklamerer Kaisa. - Gjennom perfeksjonerte resultater har bloggerne fått øynene opp for det vi tilbyr, og dette er selvsagt en god markedsføring for oss. Men jeg har ikke kontaktet dem, de har oppsøkt meg, og det er en smule smigrende å få hyggelige omtaler uoppfordret, smiler hun.

FOLLOW THE DREAM!

Ett råd har Kasia til hudterapeuter og fagutøvere som går med en drøm om å starte egen salong: - Ikke la deg stoppe av trivielle ting. Har du pågangsmot, kan vanskeligheter overvinnes. - Jeg hadde kun 100.000 kroner ved oppstarten, og det rekker ikke langt for å pusse opp lokaler. Da må du satse på dugnad og gjøre ting selv. Heldigvis kreves det ikke så store utstyrsinvesteringer, hvis du jobber alene og ikke kjøper inn et stort varelager. - I starten hadde jeg fullt fokus på å betale husleie, og alle penger gikk med til dette. Men kundemassen økte gradvis med god omtale. En fornøyd kunde bringer gjerne inn 4-5 nye kunder. Gjør du ting riktig og leverer resultater, ligger alt til rette for utvikling og vekst uten at du må bruke store summer på markedsføring. For min del tok det ikke lang tid før trykket ble så stort at jeg måtte lete etter medarbeidere, og siden har ballen rullet. Nå er vi 11 stykker fordelt på to avdelinger, og jeg ser for meg å vokse videre. Kanskje må jeg spise meg videre inn på frisørsalongens enemerker, humrer Kasia.

ETTERLYSER LENGRE UTDANNING I NORGE

Katarzyna Rozycka har selv en 3-årig bachelorutdanning i kosmetologi fra universitetet i Krakow. Utdanningen var knyttet opp mot det medisinske fakultetet. Det ga nyttige impulser. - Jeg er litt skeptisk til ettårige utdanninger som tilbys i Norge. Man trenger tid og breddekunnskap for å yte en helhetlig service. Jeg opplever at det treårige studiet i Krakow ga meg en ekstra tyngde, som jeg har hatt glede av i mitt arbeid. - Det er krevende å jobbe i skjønnhetsbransjen, og jeg er veldig selektiv med hvilke medarbeidere jeg ønsker å ta inn i salongen. Relevant erfaring er viktig, men jeg støtter meg først og fremst til personlige anbefalinger og referanser, forteller Kasja.


Velkommen til Lashes by [KASJA]: - Vi trenger en egen resepsjonist, ellers vil ikke kundene få en serviceopplevelse som jeg ønsker å gi dem. Jeg er veldig fornøyd med at Celine Tomasgård har blitt med på laget. Hun har vært her i to år nå, og det fungerer strålende, mener Kasia.

Vippestylist Weronika Kijowska har fulle kundelister.

DESIGNERNAVN

Katarzyna Rozycka opplevde at det var krevende for bekjente å uttale navnet. Hun var på jakt etter en måte å bruke seg selv på og kastet noen ideer med en bekjent av seg, som er grafisk designer. - I Polen er det vanlig å ha kallenavn, og jeg blir kalt Kasia. I samråd med designeren, snudde vi litt om på dette. Kasja er lettere å uttale, og slik ble det. Nå er jeg [KASJA], og det fungerer godt, smiler hun.

SALONG

4-2016

11


FĂĽ flere lojale kunder!


Gi dine kunder personlige anbefalinger – RETT PÅ MOBILEN! Fixit Kundebehandler er en del av vår kasseløsning der du kan markedsføre behandlinger og produkter til dine kunder. Kampanjen lages i kassen og vises for kunden rett på mobil. Genial for kundeoppfølging og mersalg!

VIL DU TJENE MER PENGER?

Våre løsninger gir økt varesalg og flere timebestillinger. RING OSS PÅ 55 70 70 60.

FIXIT LEVERES AV ODIN SYSTEMER AS WWW.ODINSYSTEMER.NO WWW.FIXIT.NO


[TEMA: SKOLEPROFIL ]

HUDPLEIELINJEN PÅ ÅRSTAD VGS:

14

SALONG

SUKSESSFULL

SATSING I BERGEN

4-2016


[TEMA: SKOLEPROFIL ]

Hudpleielinjen har en egen resepsjon med ventesone som deles med frisørlinjen. Her tas imot kunder og det selges produkter. - Vi skal gi et realistisk læringsmiljø. Da må vi ha en resepsjon med produkter. Men vi holder oss til veiledende produktpris, for vi skal ikke konkurrere med hudpleiesalongene, understreker faglærer Ann Helen Hadland Bøthun.

Alicia og Victoria er elever på Vg3 Hudpleie og er storfornøyd med å gå på Årstad vgs. - Vi trives veldig godt på hudpleielinjen. Det at vi har fått en så fin praksisklinikk øker trivselen på skolen. Vi er også kjempefornøyd med flinke lærere som setter oss i fokus og lærer oss nyttige ting vi får bruk for i praksis, sier Alicja. - Det er også kjempespennende å lære om effektive produkter som Babor og Dr. Schrammek, legger Victoria til.

SALONG

4-2016

15


[TEMA: SKOLEPROFIL ]

Avdelingsleder Agnes Tellnes roser Hordaland Fylkeskommunes satsning på hudpleielinjen på Årstad vgs. - Nye flotte lokaler og topp moderne utstyr bidrar til trivsel for elever og ansatte, fastslår hun.

- Vi er storfornøyd med den nye hudpleieklinikken på Årstad vgs. Den byr på et miljø som inspirerer og motiverer både elever og lærere. Rekrutteringen til hudpleielinjen er meget god, noe som også tilskrives en aktiv markedsføringsinnsats mot ungdomsskoleelever, sier faglærer Ann Helen Hadland Bøthun. TEKST: BJØRN KOLLERUD FOTO: ÅRSTAD VGS

- Vi opplever at vi har fått et løft etter at Hordaland Fylkeskommune har gjennomført en storsatsning på hudpleielinjen på Årstad videregående skole. Både ledelse og faglærere har vært med i prosessen med å utvikle løsningene og utformingen av hud­­ pleieklinikken, som er designet av arkitekter fra Origo Arkitektgruppe. Det har blitt veldig fint og funksjo­ naliteten er også godt ivaretatt, forteller faglærer Ann Helen Hadland Bøthun. ØKT REKRUTTERING

Rekrutteringen av elever til hudpleielinjene rundt om i landet har vært nede i en bølgedal. I de siste årene har trusselen om nedlegging av hudpleielinjer på grunn av sviktende søknadsmasse vært reelle. Men hos Årstad vgs. råder optimismen. - Læringsmiljøet vi tilbyr i den nye klinikken på skolen bidrar til et positivt løft. Dette har gitt resultater. Hudpleielinjen teller nå 47 elever fordelt på tre klasser og rekrutteringen er god. I Vg2 har vi to klasser med 15 elever hver, og Vg3 teller én klasse med 17 elever. Men vi har fysisk plass til fire klasser og 60 elever, så vi jobber aktivt med å stimulere enda flere ungdommer til å velge hudpleielinjen på Årstad vgs. Blant annet er vi ute og informerer tiendeklassinger om vårt tilbud, vi holder åpne skoledager der skoleelever inviteres til klinikken, vi deltar på utdanningsmesser og er aktive i sosiale medier, forklarer Ann Helen. - Vi vurderer også å se på muligheten for å bruke elevene mer

16

SALONG

4-2016

aktivt i rekrutteringsarbeidet på skolene. De er motiverte og kan snakke på en måte som treffer ungdomskolelevene på en positiv måte, legger hun til. MODNINGSFAG

Årstad vgs. tilbyr et tre-årig utdanningsløp. Faglærer Ann Helen Hadland Bøthun mener det er viktig å gi et tilbud ut over privatskolenes ettårige utdanningstilbud. - Hudpleieutdanningen er på mange måter et modningsfag. Det er krevende å gå ut av skolen og inn i jobb ute i hudpleiesalonger. Hos oss får de et tre-årig utdanningsløp, noe som gir trygghet. Vi jobber med kunder i klinikken og driver også med opplæring i produktsalg. På Vg3 er elevene også ute i en tre ukers praksisperiode, noe som gir verdifull arbeidskompetanse. Det viser seg at våre elever så å si uten unntak får jobb i utplasseringssalongene etter endt utdanning. Det tar vi som et tillitsvotum og en anerkjennelse om at vi gir elevene et godt faglig grunnlag å bygge videre på, mener Ann Helen. - Vi ligger midt i smørøyet ved Danmarks plass i Bergen sentrum. Det gjør det enkelt å bruke offentlig kommunikasjon for å komme til skolen, enten med bybanen og annen offentlig transport, reklamerer Ann Helen Hadland Bøthun.


Cyto-luxe

• • • • •

BÆREKRAFTIG BRUK AV PLANTENES KRAFT PLANTESTAMCELLER I HVERT PRODUKT! HØY KONSENTRASJON AV AKTIVE INGREDIENSER OPPSTRAMMENDE OG REPARERENDE FULL AV ANTIOKSIDANTER, MEN FRI FOR PARABENER

Leverandør: Cosmedic AS • Tlf: 24 11 29 00 • ordre@cosmedic.no • www.cosmedic.no


[ TEMA: JULEGAVETIPS ]

HEI HÅ, NÅ ER DET JUL IGJEN…

Kjærkomne

GAVER UNDER JULETREET Med litt ekstra salgsinnsats kan du bidra til at både gavekort og lekre julegavepakninger på hud- og kroppspleie havner under årets juletrær. TEKST: RANDI SOLSTAD FOTO: LEVERANDØRENE

HER ER ET LITE UTVALG AV ÅRETS JULEGAVER:

Benytt deg av leverandørenes ekspertise og få hjelp til å sette opp lekre utstillinger med julegaver. En lekker innbydende utstilling er nesten selvselgende og vil friste kundene til å kjøpe gaver til seg selv og andre. Julekalendere og gavepakninger er dessuten en gyllen anledning til å lokke kundene til å prøve ut nye produkter utenfor sitt eget hudpleieregime. Med gode pakketilbud og prosentavslag er terskelen lavere for at kundene ønsker å teste noe nytt. Gavene fra Thalgo kommer i bokform. De lekre, enkle og moderne gavepakningene passer alle aldre og lommebøker, samt begge kjønn. Finnes både for ansikt og kropp. Cold Cream Marine Nourishing & Soothing gift box har veil. pris kr 700, og Thalgo Men gift box kr 800. Leverandør: Skinthal 18

SALONG

4-2016


[ TEMA: JULEGAVETIPS ]

Sanctuary Spa har et bredt og variert utvalg av lettsolgte og morsomme gavepakninger til svært hyggelige priser. Settet med hånd- og fotpleie har en veiledende utpris på kr 159. Scent Your Space – fire herlige duftlys med ulike dufter og en søt liten telysslukker koster kr 629. Surprise & Enjoy, som inneholder dusjsåpe og bodylotion i ulike dufter koster kr 289. NB. Det er mulig å bestille gavepakningene selv om du ikke fører serien i salongen. Leverandør: Beauty Products

Eksklusive gaver fra Babor. Her kan kundene spare opptil 50 prosent på å kjøpe julegave til seg selv. De kan velge mellom HSR Lifting med en ny kremmaske som ikke finnes i standardsortiment, og ReVersive-settet som inneholder et helt nytt produkt som kommer i salg i januar. Veil. pris kr 1170 og 1980. Leverandør: Tjøstolvsen

Ikke glem mannen! En ypperlig måte å få flere menn inn i salongen på, er å selge gavekort på behandlinger som for eksempel en ”skikkelig barbering” (noe alle menn bør oppleve), anti-age hudpleie og antistress massasje. Men det finnes også en rekke gavepakninger med produkter rettet spesielt mot menn. Sørg for å ha et velfylt utvalg i klinikken.

For den makeupinteresserte

Glo Large Holiday Kit inneholder en øyeskyggepalett med åtte forskjellige farger, en Cream blush, Lipstick (kremet nude), lip-pencil (nude) Cream stay Shadow Stick og Mini Texture Brush. Veil. pris kr 895. Leverandør: Cosmedic Get Started Complexion Kit fra bareMinerals er alltid en suksess under juletreet! Settet består av 6 produkter til en fantastisk pris! Pakken inneholder alt man trenger for å legge en naturlig makeup til hverdag og fest, alt samlet i en flott makeup-bag. Veil. pris 599. Leverandør: Dermanor

SALONG

4-2016

19


[ TEMA: JULEGAVETIPS ]

MED GODE PAKKETILBUD OG PROSENTAVSLAG ER TERSKELEN LAVERE FOR AT KUNDENE ØNSKER Å TESTE NOE NYTT.

Julekalenderne

SOM GARANTERT SELGER:

Beauty Products kan i år friste med en rålekker julekalender fra en av sine bestselgende serier, Sanctuary Spa. Alle produktene i kalenderen er i gode størrelser fra 50 ml – 75 ml. Julekalenderen inneholder også små duftlys, pedikyr/manikyr sett og produkter til både ansikt og kropp. Kalenderen passer for kvinner i alle aldre og egner seg like godt til tenåringsdatteren som til bestemor. Siden dette er det første året Beauty Products kommer med en kalender har de satt en ekstra hyggelig intropris på den. Veil. pris ut til kunden 998 (Verdi kr 1500).

Julekalenderen fra Babor med 24 fantastiske ampuller er blitt en bestselger. Dette er kalenderen de aller fleste kvinner ønsker seg i den hektiske førjulstida, og som garantert blir revet bort fra butikkhyllene. I år har Babor tatt med to nyheter: Active Night Fluid og Youth Control Booster Bi-phase. Veil. pris kr 695 (verdi kr 1925).

Countdown to Gorgeous er julekalenderen for makeupelskeren. Den inneholder Moxie Lipgloss i 6 nyanser, Mini Pop of Passion i 4 nyanser, Loose Eyecolor i 5 nyanser, Loose Blush i 2 nyanser, Loose Radiance, Loose Mineral Veil i 2 nyanser, Mini Lash Domination, Mini Lash Domination Petite Precision, nyheten Skinlongevity og bareMinerals nøkkelring. Veil. pris 999 (verdi 2795).

20

SALONG

4-2016


DYNAMISK DUO SOM BEKJEMPER ALDRINGSTEGN

REDUSERER SYNLIGHETEN AV FINE LINJER OG RYNKER MOTVIRKER HEVELSER OG MØRKE RINGER FORBEDRER HUDKVALITETEN GIR EN OPPSTRAMMENDE EFFEKT OG FASTERE HUD FOREBYGGER FREMTIDIGE ALDRINGSTEGN OG GIR GLØD

EXCLUSIVELY PROFESSIONAL. CLINICALLY PROVEN. CUTTING-EDGE COSMECEUTICALS. © 2016 Elizabeth Arden, Inc.


HØYSESONG FOR ”ASKEPOTT-PRODUKTER» Du kan også øke omsetningen ved å markedsføre såkalte kvikk-fiks produkter.

22

SALONG

4-2016


FØRJULSTID:

Festsesongen ER I GANG

OG MED DEN, MANGE MULIGHETER TIL Å FÅ FART PÅ OMSETNINGEN

Gjør ære på kundene dine. Arrangér førjulsparty og inviter dem på en eksklusiv kundekveld, hvor de kan fråtse i gode tilbud på produkter. Dette er også en ypperlig anledning til å demonstrere aktuelle hud- og kroppsbehandlinger. Og ikke minst; la kundene få prøve sesongens festmakeup. TEKST: RANDI SOLSTAD FOTO: LEVERANDØRENE OG SHUTTERSTOCK

HER ER 7 AKTUELLE FØRJULSBEHANDLINGER DET KAN VÆRE SMART Å HA SPESIALTILBUD PÅ:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

Manikyr- og neglebehandlinger Vippeekstentions Forming og farging av bryn Lette kjemiske penslinger Hudbehandlinger som gir fukt og glød Slankende kroppsinnpakninger Spraytan

HØYSESONG FOR ”ASKEPOTT-PRODUKTER»

Du kan også øke omsetningen ved å markedsføre såkalte kvikk-fiks produkter. Både effektive peelinger, oppstrammende serum og utglattende primere er et must for en strålende hud og en makeup som skal holde gjennom hele kvelden. De aller fleste merkene har slike produkter i sortimentet sitt. Vi kontaktet noen av leveran-

dørene og fikk tips om hvilke produkter det går mye av i festsesongen, samt salgsargumenter som kan bidra til at kunden din går hjem med en velfylt handlepose.

SALONG

4-2016

23


[ TEMA: SESONGPRODUKTER ]

1

Uten en god peeling er effekten av kremer, serum og masker minimal. En effektiv peeling vil også gi huden et ekstra boost og etterlate den ren og klar og med fornyet glød. Regelmessig peeling vil kunne forlenge effekten av en ansiktsbehandling og sørge for at aktive ingredienser fra den daglige hudpleien får optimale forhold å jobbe under. Disse bør brukes 2 ganger i uken: • Dermalogica Daily Microfoliant. Veil. pris kr 645. • Teoxane Radiant Night Peel. Veil. pris kr 1203. • Doctor Babor 10+10 AHA Peeling. Veil. pris kr 1290.

2

I handleposen bør det også være med en maske tilpasset kundens behov. Trenger de ekstra fukt? En maske som roer ned rødhet? Eller et oppstrammende løft? • Environ Revival Mask. Veil. pris kr 1049. • Masque Eclat Lifting fra Guinot. Veil. pris kr 619/4 stk. • M-Ceutic Essential Regenerating Mask. Veil. pris pr stk. kr 199.

24

SALONG

4-2016


[ TEMA: SESONGPRODUKTER ]

3

4

En primer gjør huden jevn, plumper opp rynker og sørger for at festmakeupen sitter hele kvelden. • Dermalogica HydraBlur Primer. Veil. pris kr 695. • Smoothing Face Prep fra Mii Cosmetics: Veil. pris kr 459. • Thalgo Perfect Glow Primer. Veil. pris kr 343.

Oppstrammende boostere og serum gir en umiddelbar hud-fiks. Man kan si at de fungerer som en hold-in strømpebukse som sørger for å holde ansiktsformen på plass i noen timer. • Dermalogica Extra firming Booster. Veil. pris kr 685. • Guinot Mini-Lift - Eclat Beauté Veil. pris kr 259/2stk i pakken.

5

Alle ønsker et våkent og opplagt blikk på julefesten. Men også dagen derpå. Derfor trenger de en kjølende, oppstrammende og drenerende øyemaske som virkelig setter i gang sirkulasjonen og demper hovenhet. • Collagen Eye Film fra Nimue: Veil. pris kr 619/5 stk. • Thalgo Hyaluronic Eye Patch Mask. Veil. pris kr 475.

SALONG

4-2016

25


helour, 3: ish , 5:

[ TEMA: MEDLEMSPROFILEN ]

[ TREND ]

JULENS HOTTESTE NEGLETREND:

FORFØRENDE LEKKERT Det er de dype, dramatiske nyansene som skal skinne på alles negler i vinter. Er kunden skeptisk kan du bryte opp med litt lekker dekor, eller tilby diamantglitrende varianter. TEKST: RANDI SOLSTAD FOTO: NEGLAKADEMIET OG SHUTTERSTOCK

- Som mørk, forførende vin i glitrende krystallglass skal festsesongens negler skinne blankt i mørke fargenyanser, forteller moteekspert Marianne Jemtegård til Salong. Hun trekker spesielt frem nyansene okseblod, plomme og bordeaux. - Okseblod, med sin nærmest magisk mørke rødtone, var en stor hit allerede under moteuken i Oslo, og jeg tipper den blir det også på julefesten, sier hun. SJEKK FØR LAKK

Før du går i gang med selve lakkeringen eller påføring av kunstnegler, må du sjekke kundens negler godt. Det er ikke alle du bør behandle. I følge Anja Solhaug i NeglAkademiet skal neglebehandlingen bestå av rens og stell av negler og neglebånd, før eventuelle kunst­negler eller lakk legges på, og så avsluttes med en god håndkrem. - Oppdager du noen tegn på sykdom, eller er du usikker på for eksempel eksem, sår eller skader? Da bør du avstå fra å behandle. Det kan være personer med sterk grad av

VINTERENS MEST POPULÆRE - Fra høstkolleksjonen i CND Shellac ser vi at tidligere nevnte Oxblood og den denimblå og kule Denim Patch flyr ut av hyllene, forteller Anja Solhaug i NeglAkademiet. Hun legger til at diamantglitrende lakker også er veldig populære akkurat nå. Blant annet dyp røde Garnet Glamour, den glitrende grønne juvelfargen Emerald Lights og Dark Diamonds, som henter inspirasjon fra en glitrende stjerneklar og nattsvart vinterhimmel. Alle disse er fra CND sin egen festkolleksjon Starstruck.

eksem, psoriasis, sopp eller andre sykdommer som negledesignere ikke skal diagnostisere, men heller anbefale at kunden kontakter legen sin, sier hun og legger til at det som skiller en god negledesigner fra en dårlig, er at vedkommende setter kundens negler og vedlikehold av disse i fokus og har forståelse for kjemien bak det hele.

Tips: N E G L E D E K O R T I L S K E P T I K E R N E

Folk har en tendens til å skygge unna mørke farger fordi de føler det blir litt ”gotisk”. Men negledekor kan myke opp harde, mørke negler og gi et svært elegant resultat: Bruk en bit gull, en skvett sølv, eller en sekundærfarge på toppen for å bryte opp det mørke. Sammenblanding av kalde og varme farger er også trendy.

26

SALONG

4-2016


Jul hos Esthetica Fra Janssen Cosmetics tilbyr vi lekre adventskalendre og julegaver med svært god fortjeneste - Ingen minstekjøp Adventskalender

“uten kalorier” ...vil med sin daglige ampulle gjøre huden sunn og vakker til høytiden. Kalenderen inneholder Hyaluron Fluid, Stem Cell Fluid og Skin Contour Fluid for spesialnæring av ansiktet. Eye Flash Fluid som er tilpasset huden rundt øynene og den 6. og 24. desember vil vår Firming Neck & Decollète Cream gi ekstra fukt og oppstamming til hals og bryst. Pris:

Duo Box

Perfect Contour Inneholder 50ml Skin Contour Cream og 7 x 2ml Ampoules Skin Contour Fluid. Pris:

300,- eks. mva.

299,- eks. mva. Til kunde

Til kunde

660,-

675,Duo Box

Perfect Man Inneholder 50ml Energizing Hydro Gel og 30ml Face & Eye Vitalizer Pris:

Ta kontakt med oss! E-post: katrine@esthetica.no Tlf. 33 77 52 44

228,- eks. mva.

Til kunde

499,-


BIOTHERAPEUTIC:

Hudpleie med

NY TEKNOLOGI Stadig flere sluttbrukere ønsker behandlinger som gir resultater uten at huden skades, og en ny trend innen hudpleie er å bruke tradisjonelle apparater med det aller siste innen ingrediensteknologi. TEKST: RANDI SOLSTAD FOTO: SKINTIFIC

Mikrodermabrasjon, mikrostrøm, ultralyd, LED-lys og oksygeninnslusing har i flere tiår blitt brukt innen hudpleie. Nå har selskapet Bio-Therapeutic oppgradert disse apparatene slik at de nå er mer effektive. I tillegg har de utviklet en helt ny produktserie som fôrer cellene med energi. DRIVSTOFF TIL HUDEN

Det er med hudcellene som med resten av cellene i kroppen; de trenger energi for å kunne fungere optimalt. Allerede i 1929 oppdaget forskeren Karl Lohman den kjemiske forbindelsen, ATP (adenosintrifosfat), som er involvert i alle energikrevende prosesser i menneskekroppen. ATP er cellenes bensin, selveste episenteret av cellenes liv, og avgjørende for cellenes metabolisme. Denne kunnskapen om cellenes drivstoff har Bio-Therapeutic videreført til hudpleie. BT-COCKTAIL PRODUKTSYSTEM

Selskapet, som siden 1974 har drevet med forskning og utvikling innen hudpleie i USA, har fremstilt en tre-trinns hudpleie-

28

SALONG

4-2016

serie kalt bt-cocktail. Denne består av de mest fremtidsrettede og effektive ingrediensene som benyttes i hudpleie i dag. Uavhengige undersøkelser på flere av btcocktails ingredienser har dokumentert så mye som 67 prosent økning i ATP-produksjonen, noe som raskt fremmer yngre og sunnere hud. Når disse ingrediensene blir brukt sammen med en oppgradert apparatpark, oppnås oppsiktsvekkende resultater på huden. Teknologien bygger opp, fornyer og beskytter. VIDEREUTVIKLING PÅ FLERE PLAN

Bio-Therapeutic har tatt tak i teknologien og dratt den et steg videre i forhold til brukervennlighet og effektivitet. I følge Ann Kristin Stokke i Skintific er apparatene praktiske, enkle og driftssikre, og lett å innlemme i all hudpleiebehandling. Tradisjonell mikrodermabrasjon er blitt til hydradermabrasjon som kan brukes på flere hudtyper, også de sensitive. Metoden kan brukes sammen med syrer for en effektiv peeling, eller antioksidanter for oppbygging. - Mikrostrømmen er kjernen i BTs teknologi, der de har mange verdenspatenter. Maskinen har et større spekter av frekven-

ser som stimulerer alt i fra muskelopptrening til produktpenetrasjon. Apparatet gir en bio-feedback som gjør at maskinen tilpasser seg musklene i huden individuelt, og den stiller seg automatisk inn på den frekvensen som replasserer musklene der de egentlig skulle vært, og øker ATPnivået i hver enkelt celle med 500 prosent, sier hun og legger til at hun også tror at de foreløpig er alene om å bruke oksygenkolben i hudbehandling.


[ BEHANDLINGSFORMER ]

Test

AV BIO-THERAPEUTIC BEHANDLINGEN Jeg blir tatt i mot av hudterapeut Wenche Holt ved Gimle Parfymeri i Oslo. Dette er Bio-Therapeutics Flagship Store i Norge, og de er først ute med å tilby BT-behandlingen her i landet. Wenche Holt forteller at hun har 17 års erfaring som hudterapeut og er godt vant med å bruke apparater i behandling, men med denne nye teknologien får hun enda bedre resultater.

Trinn 1

Forventningene mine er høye. Jeg har jobbet som skjønnhetsjournalist siden slutten av nittitallet og har i årenes løp testet ut mange hudbehandlinger, men ingen som inkluderer så mange forskjellige apparater som jeg nå skal få kjenne effekten av. MÅLING OG ANALYSE

Før selve behandlingen starter utfører Wenche en analyse av huden min for å måle fuktighetsnivået. Hun tar mål i pan-

Behandlingen starter med vanlig rens av huden. Deretter smøres den inn med foampeeling fra BT før hydradermabrasjonsmaskinen starter selve hudslipingen.

nen, på kinn, hake og hals. Dette gjøres før vask og rens. I følge Wenche er mine fuktighetsverdier i utgangspunktet veldig bra. De ligger på mellom 33 – 46 prosent på de forskjellige områdene. Hun skal måle på nytt etter behandlingen for å se om fuktighetsnivået har økt.

SALONG

4-2016

29


[ BEHANDLINGSFORMER ]

Trinn 2

Wenche legger på en maske med hudlysnendeingredienser fordi huden min har en del pigmentforandringer. Når masken er påført legger hun en glasskolbe over hodet mitt.

TRINN 1

Behandlingen starter med vanlig rens av huden. Deretter smøres den inn med foampeeling fra BT før hydradermabrasjonsmaskinen starter selve hudslipingen. - Forskjellen på en vanlig mikrodermabrasjon er at vi nå kan bruke fuktighet, så nå får du både en kjemisk og en fysisk rens, sier Wenche. Det føles helt fantastisk når hun fører apparatet over huden min. Hun bruker oppadgående bevegelser slik at jeg føler at jeg får et lite ansiktsløft. Det føles deilig å kjenne at huden rundt leppene og øynene også får sin omgang. Når rensen er vasket bort setter hun på en ny funksjon på slipeapparatet. Huden sprayes med BT-aquafuse, og hydradermabrasjonsmaskinen sliper samtidig som aquafuse hydrate sluses inn med de samme oppadgående bevegelsene. TRINN2

Etter den deilige rensesekvensen skal jeg få oksygenbehandling. Wenche legger på en maske med hudlysnende-ingredienser fordi huden min har en del pigmentforandringer. Når masken er påført legger hun en glasskolbe over hodet mitt. Det føles deilig…. Hodet mitt er inni en

30

SALONG

4-2016

kolbe som pumper ut ren oksygen og jeg kjenner meg ganske kvikk etter få sekunder. Det er utrolig deilig å puste inn så mye energi. Dette er virkelig en vitamininnsprøytning. Jeg ligger slik i fem minutter mens den hudlysnende masken virker på huden min og oksygenet sørger for at ingrediensene trekker dypere ned i huden. Ekstrabonusen for min del er at jeg følte meg utrolig uthvilt etterpå. TRINN 3

Etter det utrolig deilige oksygen-kicket, er neste steg i behandlingen mikrostrøm. Dette er ikke nytt, men Bio-Therapeutics har satt til noen andre frekvenser som sørger for at min hud får den behandlingen den trenger slik at den behandles individuelt. Først behandles jeg med en lav frekvens som går dypt inn i musklene slik at de får en skikkelig treningsøkt. - Jeg bruker én frekvens for å stramme opp, sier Wenche. Etterpå legger hun på en cocktail av ingredienser som sluses inn i huden med høyere frekvens. Dette skal sørge for at ATP-nivået i cellene øker. TRINN 4

Alt hun gjør føles så ekstremt godt, og behandlingen fortsetter. Hun legger på en ny maske med hyaluronsyre. Jeg får

briller på og hun plasserer en lampe med LED-lys over ansiktet mitt. Det lyser rødt. Studier fra NASA viser at rødt LED-lys får fibroblastcellene i huden til å jobbe. Det er antialdring på sitt beste. Blått LED-lys er perfekt til sårheling, og som betennelseshemmende behandling. Når jeg ligger under det røde lyset får jeg deilig massasje i nakken og i hodebunnen. Jeg kjenner at jeg er avslappet i hele kroppen. Når LED-lampen tas bort etter femten minutter med total avslapning, føles det som at jeg har vært igjennom en fysisk renselsesprosess, og huden min har virkelig fått kjenne forandring. Umiddelbart føles huden stram og sunn. RESULTATET

Wenche målte fuktigheten i huden etter endt behandling. Resultatene var oppsiktsvekkende. Jeg hadde fra 57-65 prosent fuktighet. 65 prosent er det høyeste man kan måle i huden, så dette var en skikkelig fuktighetsboost. Huden føltes myk og hadde en fantastisk glød. Den var litt rød rett etter selve behandlingen, men det roet seg raskt. To dager etterpå var den litt tørr og flasset bittelitt. Så behandlingen fikk virkelig fart i cellefornyingen uten de altfor store flasseproblemene.


your skin

REBORN BEAUTIFUL ENVIRON A-VITAMIN

SUNN HUD FOR ALLTID! Environ har et unikt step-up-system som tilfører huden riktig dose av vitamin A. Dette kan forebygge forskjellige hudtilstander og hudsykdommer. VISSTE DU AT...? • Vitamin A er den best dokumenterte ingrediensen innen hudpleieprodukter • I alle tilfeller av hudkreft er det påvist mangel på vitamin A • Huden får optimal tilførsel av vitamin A gjennom direkte påføring • Mangel på vitamin A senker hudens immunforsvar og kan forårsake skader på cellens DNA, forverre akne, forverre eksem og føre til tidlig aldring, rynker og pigmentering

VI ØNSKER

FLERE FORHANDLERE! Ta kontakt med oss på katrine@esthetica.no eller 33 77 52 44


[ TEMA: SALONGØKONOMI OG DATA ]

DATALØSNINGER FOR HUDPLEIEBRANSJEN:

FixIT GÅR FOR

FULLINTEGRASJON Fullintegrerte løsninger for lagerstyring og varetelling, digital markedsføring med Facebook. Årets høstkonferanse i regi av Odin Systemer hadde mye å by på av inputs for bransjens salongledere.

TEKST OG FOTO: BJØRN KOLLERUD

Årets FixIT partnerkonferanse bød på flere spennende nyheter. Selv om konferansedeltagerne hadde en overvekt av representanter fra frisørbransjen, var interessen for konferansen upåklagelig også fra salongeiere på hudpleiesiden. Det lover godt for en positiv bransjeutvikling. For å vinne kampen om kundenes gunst i de kommende årene, er det viktig å utnytte potensialet som ligger i å bygge lojalitetsprogrammer, bruke IT-verktøy for å kommunisere med kundene mellom salongbesøkene, og ikke minst effektivisere varehåndtering og logistikk. På alle disse områdene ble det demonstrert ferdig utviklede løsninger, som peker fremover. FRIGJØR TID TIL ANDRE OPPGAVER

Under konferansen fikk vi demonstrert

32

SALONG

4-2016

funksjonelle bestillingsløsninger fra produktkatalogen fra frisørleverandøren Frends AS, som er koblet opp mot FixIT. Her kan salongeiere definere minimumog maksimumslager, få varsler om prisøkninger og restordre, kort sagt få et blikk inn i leverandørens lager og gjennomføre helautomatiserte bestillinger. Produktene pakkes hos Frends og leveres på døren med scanbar pakkseddel. Når det kvitteres med strekkode, dukker fakturaen automatisk opp på PC-skjermen. Enkelt og greit. Med bruk av slike løsninger frigjøres tid for salongeiere. Et annet aspekt er at selgernes rolle endrer seg med slike rutiner. Når de ikke brukes til å notere ordre og fylle opp i hyllene, kan frigjort tid heller brukes på produktopplæring og support, fremfor salgsinnsats. Gjennom praktiske demonstrasjoner fikk vi oppleve at dette faktisk ikke er fremtidige visjoner. Fremtiden er her nå. De tekniske løsningene er tilgjengelige og fungerer, noe en demonstrasjon fra Saxen

Frisør og daglig leder Helge Heggernes viste. Han har riktignok jobbet i Odin Systemer tidligere og er spesielt kvalifisert til å ta i bruk teknologien, men det var en overbevisende demonstrasjon. HUDPLEIELEVERANDØRENE MÅ PÅ BANEN

Uavhengig av hvilken IT-leverandør man bruker på butikkdatasiden, vil kommunikasjon mot både leverandører og kunder bli viktigere i årene fremover. Ikke overraskende går frisørleverandørene i bresjen for forretningsutviklingen på IT-området. Her vil det skje mye i løpet av 2017. Men hudpleiesektoren må også på banen. Det er naturlig at bransjens spydspiss på leverandørsiden, Dermanor, setter seg i førersetet og viser vei. Adm. direktør Reidun Wang legger også for dagen at man har en offensiv holdning til bruk av dataløsninger. - Vi er i en dialog med Odin Systemer og FixIT, men har ikke underskrevet noen avtale om integrering av våre produktka-


[ TEMA: SALONGØKONOMI OG DATA ]

VIKTIG Å MATCHE HUDPLEIEBRANSJENS BEHOV

Forretnings-/datautvikler Jan Roger Jensen i Odin Systemer sammen med Thora Margrethe Hagen fra Klinikk Matis i Kristiansand og Anne Berit Eide i Oslo Hudpleieklinikk. De ga tydelig beskjed om hudpleieklinikkenes behov for skreddersydde tekniske løsninger.

taloger på det nåværende tidspunkt, sier hun og legger til følgende; - Fra Dermanors side ser vi behovet for mer effektive bestillings- og ordresyste-

mer i hudpleiebransjen. Vi må også styrke kommunikasjonen mot salongens kunder gjennom lojalitetsprogrammer og aktiviteter som stimulerer til rebooking.

BYR OPP TIL KONKURRANSE

HeadQuarter, som tilbyr innkjøpsrabatter til sine medlemmer, er på banen med HIPsystemet fra vestfoldbedriften BestValue. De sikter seg inn mot å ta opp konkurransen med FixIT. Man lover å slå FixIT på pris, og hudpleie- og velværesalonger er en målgruppe man har blinket seg ut. - I likhet med NFVB utvider vi fokuset fra frisørbransjen, til også å inkludere salonger fra hud-, negl- og fotpleie i vår medlemsmasse. HIP-systemet har egne moduler som tilfredsstiller krav til journalføring for målgruppen. Vi tilbyr komplette løsninger, til meget konkurransedyktige priser, reklamerer salgssjef Stig Tangerud. - Vi har også inngått avtaler med hudpleieleverandørene Beauty Products og Beauty House, legger han til. GODE REGNESTYKKER

Satsningen til HeadQuarter innebærer også oppkjøp av kasse/dataleverandøren Aktiv Data, som har levert sin WinKlipp-løsning til frisør- og velværebransjen gjennom 17 år. - Dette er noe som styrker vår kundebase fra start. Utvikler Roger Hansen vil bli med på laget videre. I februar 2018 vil Aktiv Datas eksisterende kundemasse være overført til BestValues plattform. For øvrig vil vi utvikle løsningene i takt med etterspørselen fra våre salongkunder, det være seg innen lager- og logistikk, eller markedsføring via Facebook, lover Stig Tangerud. - Forutsetningen for å ta i bruk HIP-løsningen fra BestValue, er at man tegner medlemskap i HeadQuarter. Vi har regnestykkene som viser at dette er en meget god deal. Bruker du medlemsrabattene vi har med leverandørene, kan vi vise deg et hyggelig regnestykke, sier Tangerud.

Gro Ravndal Bruarøy, som driver Topp til Tå, Jærens største hudpleie- og velværeklinikk, har engasjert seg i FixIT sin utviklingsgruppe for hudpleiere. - Det er viktig at vi får løsninger som oppfyller våre behov. Vi har blant annet spesielle krav til behandling av mva., noe som skiller oss fra frisørbransjen. Løsningene for behandlingsmenyer og kundekontakt må også skje på hudpleiebransjens premisser. Det er grunnen til at jeg har engasjert meg i utviklingsgruppen, sier hun og beklager at hun av arbeidsmessige årsaker ikke kunne delta på årets konferanse.

LEVERER DET KUNDENE ØNSKER

EasyUpdate er en mye brukt kasse/ systemløsning i frisør- og velværebransjen. Daglig leder Jan Idar Vikse mener lagerstyring/logistikkfunksjonene er godt utviklet i EasyUpdate, og stiller seg tvilende til at det er stort etterspørsel etter fullintegrerte løsninger. - Vi opplever ikke stor etterspørsel ut over de mulighetene som ligger i våre systemer per dags dato. Det vil uansett kreve endringer i våre kunders måte å jobbe på. Men vi følger godt med på utviklingen innen Facebook. Det er et kraftig kommunikasjonsverktøy som også kan brukes mot salongens kunder. Vi vil selvsagt utvikle nye løsninger, men vårt utgangspunkt er å drive produktutvikling basert på faktiske behov hos våre kunder.

SALONG

4-2016

33


THORSEN BIOVITAL AS:

Breddespesialisten

- Kjapt, effektivt, alt du trenger på ett sted. Vi leverer alt det salongen trenger, og mer til. En grei løsning når du trenger litt etterfylling av forbruksmateriell, men vi byr også på alt fra arbeidsbenker og varmeskap, til hotstone heatere og nitrilhansker, forteller daglig leder Bodil Loftheim hos grossisten Thorsen Biovital AS. TEKST: BJØRN KOLLERUD

- Ja, vi har et bredt sortiment til hud- og fotklinikker, spa og frisørsalonger. Totalt lagerfører vi rundt 4.000 artikler i sortimentet, og 2.000 - 2.500 av artiklene retter seg mot profesjonelle hud- og fotpleiesalonger. Vi har også rundt 400 artikler spesielt rettet mot spamarkedet. Så jeg tror de fleste vil finne det de er på jakt etter hos oss, smiler Bodil Loftheim. GROSSISTFORDELER

De fleste salonger knytter seg opp mot en eller flere merkevareleverandører. Det betyr ikke at tradisjonelle grossister spilles av banen, noe Thorsen Biovital AS er et godt eksempel på. Mens merkevareleverandørene har fokus på sine respektive brands, leverer grossister et bredt spekter av artikler som er nødvendige i hverdagen. De blir et supplement. Grossistene konkurrerer ikke først og fremst med merkevareleverandørene, men mot nettbutikker i utlandet. Selv om ting kan kjøpes rimelig som privatkunde, passerer man raskt 350 kroners grensen for toll og mva-fritak når man handler i næring. Fraktkostnadene inngår nemlig i 350 kroners summen, da får man ikke mye varer. En grossist kjøper også store kvanta, og oppnår rabatt hos sine respektive leverandører. Så grossistene er konkurransedyktige, også på pris mener Bodil Loftheim. - Vi må være konkurransedyktige, det sier seg selv. Vi konkurrerer ikke bare på pris, men på kompetanse, tilgjengelighet og leveringsdyktighet. Hos oss kan våre kunder handle døgnet rundt i vår web-shop. Leveres ordren før kl. 14.00 blir varen som regel effektuert samme dag. På Østlan-

34

SALONG

4-2016

- Vi jobber ut over den tradisjonelle grossistens rammer. Blant annet holder vi inspirasjonskurs for hud- og fotterapeuter. Vi har også deltatt på seminarer, som NFVBs vårseminar for avgangselever på hudpleieskolene, forklarer Bodil Loftheim.

det betyr dette at varen gjerne leveres på døren dagen etter. I andre deler av lander kan det ta litt lenger tid. Men vi leverer raskt og effektivt. Vi har heller ingen nedre grense for ordrer, men vi spanderer frakten ved varekjøp over Kr. 2.000,- eks. mva. LEDENDE PÅ FOT

Selskapet Thorsen Biovital AS har vært markedsledende på fotterapimarkedet helt siden de kjøpte grossistdelen til Medicus Plesner i 2000. I årene mellom 2005 og 2010 utvidet de sortimentet, slik at de også kunne tilby varer til profesjonelle hudpleiere. Da de kjøpte firmaet Biovital Norge

AS i 2010, fikk de et sterkt fotfeste i det profesjonelle hudpleiemarkedet. «Fot» er imidlertid fortsatt den største avdelingen. - Vi har rundt 2.000 fotterapeuter og 800 hudterapeuter på kundelisten, så vi er en stor leverandør til velværebransjen. Det er alle vi 18 medarbeiderne som jobber i selskapet stolte av. Vi har vært i markedet i 30 år, og har tenkt til å være en samarbeidspartner for frisør- og velværebransjen også i de neste 30 årene, smiler daglig leder Bodil Loftheim.


EKKO FRA BRANSJEN

Inspirasjonsdagen bød på høstens nyheter, presentert på ulike stands, der alle Dermanors merker var representert; Matis, bareMinerals, bliss, Elemis, révaleskin, Elisabeth Arden Pro, og en nyhet, Kårby Organics.

Nominerte kandidater til Årets Hudterapeut 2016: Marylynn Matibag Garbo, Lene Støkkan, Heidi Vibeke Dahl Dørmænen og Andrine Nyhus Rækken. Sigrid Korsvold var ikke til stede under prisutdelingen.

DERMANORS INSPIRASJONSDAG:

Bransjetreff med årets beste Faglig utvikling, forretningsutvikling og produktlanseringer stod i fokus under Dermanors høstkonferanse. Det store høydepunktet var uten tvil kåringen av Årets Hudterapeut 2016. Dermanors kåring av Årets Hudterapeut 2016, som for øvrig ikke var avgrenset til deres egne kunder, gir hudpleiebransjen og publikum en mulighet til å løfte frem og hylle sine beste utøvere. Prisen gir noe å strekke seg etter, faglig og forretningsmessig. Vurderingskriteriene for juryens arbeid inkluderer elementer som Gründer Jon Kårby, som rebookingprosent, snittsalg per behandling, snittsalg av produkter per er for øvrig er utdannet hudterapeut fra Elisabetkunde, lønnsomhet for klinikken målt i omsetning per arbeidstime, og ikke hskolan i Sverige, holdt et foredrag om økologiske minst konkrete eksempler på hvordan terapeuten viser god service internt duftlys, og presenterte og mot kunden. Kompetanseheving er også et nøkkelord. sine produkter i duftlysserien Kårby Organics.

OG VINNEREN ER…

Totalt var det 65 nominerte kandidater, og juryen satt til slutt igjen med fem finalister; Andrine Nyhus Rækken, Andrines Velvære, Brandbu, Marylynn Matibag Grabo, Chill Spa, Oslo, Heidi Vibeke Dahl Dørmænen, Vadsø Hud & Kroppspleie, Sigrid Korsvold, Sigrids Velvære, Åfjord og Lene Støkkan, Hud & Fotklinikken, Hundhamaren. Det var sistnevnte som ble kåret til Årets Hudterapeut 2016. Juryen uttalte dette: Lene er dyktig i sitt fag, både praktisk og teoretisk. Hun bruker tid og ressurser på å heve egen kompetanse og følger med på trender i tiden. Hennes lønnsomhet gjenspeiler seg også gjennom en høy rebookingsfrekvens. Lene har en god forståelse for klinikkdrift ved å kombinere behandlinger med produktsalg. Hun gir sine kunder den beste servicen ved å skreddersy fleksible og gode hjemme-program. Hun gir det lille ekstra. GALSKAP OG VILJESTYRKE

En inspirasjonsdag skal gjerne by på mer enn harde facts. Med på laget hadde man denne gangen invitert Marit Strømøy, som er en profesjonell racingbåtfører og grunnlegger av Strømøy Racing. Hun kåserte under vignetten; «Viljestyrke og en god porsjon galskap er min oppskrift på suksess». For de som tilbrakte weekenden i Oslo, hadde Dermanor lagt opp til kurs for interesserte både på lørdag og søndag i forkant av inspirasjonsdagen på mandag. Disse gikk av stabelen i Dermanors lokaler på Billingstadsletta.

- Jeg takker dere for å ha vært med oss gjennom en krevende to-års periode. Det er dere vi kan takke for at vi nå noterer oss en hyggelig salgsutvikling for alle våre nåværende brands, roste konsernsjef Henning Nilsen de fremmøtte hudterapeutene.

SALONG

4-2016

35


EKKO FRA BRANSJEN

Glade dager i Garda Biolines årlige Beauty Congress gikk denne høsten til Gardasjøen i Italia, eller nærmere bestemt Riva Del Garda på det vakre hotellet Du Lac Parc Grand Resort. Dette var en smakfull og inspirerende opplevelse for de 22 norske hudterapeutene. Totalt deltok 150 terapeuter fra hele verden på arrangementet. - Arrangementet bød på kurs og sosialt samvær i tre dager i september og ble en stor suksess, forteller produktansvarlig Linn Siri Sælemyr i Biolines norske representant, ABAS Kosmetikk as. Bioline kongressen hadde De-Ox C evolution som en hovedattraksjon. Det dreier seg om en linje som revitaliserer og fornyer huden, og kombinerer de mest avanserte former for vitamin C med multi- aktive komplekser for å beskytte hudens skjønnhet, og for å reparere skader som forårsaker aldringsprosesser i huden. - Produktlinjen byr på banebrytende formuleringer, preget av ekstremt selektive egenskaper, som slipper de aktive ingrediensene i hjertet av hudvevet. Samtidig opprettholdes den sensoriske følelsen av produktene, forklarer Linn Siri Sælemyr. Hun legger til at produktene gir energi, klarhet i huden og motstand mot miljømessige påvirkninger. Kan brukes både på ung hud og moden hud.

Klar for faglige inputs ABAS Kosmetikk og Bioline inviterer denne høsten til kurs både i Oslo og Bergen. Nyåret starter med en storsatsning i forbindelse med arrangementet Hår & Skjønnhet i Oslo Spektrum i februar. Her inviteres det til åpent hus i konferanseavdelingen i Oslo Plaza. - Programmet er ennå ikke spikret i detalj, men vi inviterer alle som jobber i velværebransjen til en inspirasjonsdag 10. februar. Vi vil få besøk av representanter fra Bioline fra Italia, og vi skal også ha et foredrag med Espen Sævold fra Visit as i Bergen. Han driver en stor frisørvirksomhet med flere avdelinger og vil fortelle om den vellykkede satsingen på hudpleie i salongene. Vi vil også stille med fagpersonell, inkludert en hudlege. Dette blir et faglig spennende program, lover Linn Siri Sælemyr i ABAS Kosmetikk as.

Fornøyde kursdeltagere fra Norge fikk både faglig påfyll og inspirasjon under Bioline kongressen i Italia i september.

Suksessfull lansering Lanseringen av BABOR AGE ID har gått over all forventning, forteller informasjonsansvarlig Jeanette Frøshaug i Tjøstolvsen as. Serien er utviklet i samarbeid med make-up artisten Peter Schmidinger. AGE ID er en make-up som angriper hudaldring på fire måter: - Polysaccharider danner en delikat film på huden og en umiddelbar lifting-effekt. - Lumicol, et aktivt uttrekk fra en mikroalge, og pigmenter gir en flott glød til huden. - Flavonoider og vitaminer, inkludert E og C, beskytter hudcellene og forebygger oksidativt stress. - Et uttrekk fra urten baicalin øker hudcellenes levetid og bedrer dermed elastisiteten i huden, samtidig øker mikrosirkulasjonen.

36

SALONG

4-2016

«Vi vil gi hele frisør- og velværebransjen faglige inputs i sammenheng med Hår & Skjønnhet i februar 2017» LINN SIRI SÆLEMYR


MII, BRUKERVENNLIGE PRODUKTER I FRESH INNPAKNING.

Turnerer med MII Foundation serien MII, årets storlansering fra Beauty Products AS, er blitt behørig presentert land og strand rundt denne høsten. Lanseringen frontes av make-up artisten Hilde Lise Berglund, forteller Anne Katrine Hansen i Real PR AS, og legger til følgende; - Jeg vil benytte anledningen til å skryte av denne fantastisk brukervennlige serien. Så langt har alle vært begeistret for det store utvalget av foundations, og hvor enkelt det er å legge pent. Jeg lover at brukerne finner en favoritt blant disse.

Trening gjør mester. Team TL Norway er en gjeng med konkurransejenter som er sultne på gull under NM i negledesign i Oslo Spektrum 2017. Teamet består av Elisabeth Dorothea, Trine Ergan, Semhal Behre, Alexa Ekstrøm, Sofia Revelj, Jennifer Lopez, Maybritt Karlsen, Katia Brattlie og Aminata Sock. Foto: Dmitry K. Valberg

Team TL går for gull Tone Lise Akademiet har i mange år ligget høyt på resultatlistene innen neglekonkurranser, både nasjonalt og internasjonalt. Nå forbereder de seg til NM i negledesign i Oslo Spektrum 2017. - Vi har et høyt trykk på konkurranser i Tone Lise Akademiet, og stiller selvsagt med et team under NM i 2017. Vi ser det som viktig å delta i konkurranser, fordi det perfeksjonerer ferdighetene både for studentene som skal ut og lykkes i salongverdenen, men også for lærerstaben. Vi er gode på å heie hverandre frem og lære å vokse med hverandre, forteller kreativ leder, Lena Sveen. - Vi må også si at vi har lykkes med innsatsen. NM for elever har vært dominert av utøvere fra Tone Lise Akademiet gjennom mange år, legger hun til. ERFARNE LÆREKREFTER

Lena Sveen har selv en imponerende merittliste på konkurranse-arenaen. Hun tok sin første NM tittel i 1999, etter dette har hun innkassert åtte NM-titler og hevdet seg meget godt i internasjonale konkurranser. Høydepunktet var 1. plass under VM i Düsseldorf i 2005, og hun tok også en 3. plass i 2004. Team TL Norways coach Linn Himberg-Larsen kan skilte med sin første NM tittel i 2007 og senere mange topp-plasseringer i Norge og utlandet. Høydepunktet har definitivt vært en sølvmedalje fra VM i negledesign i Düsseldorf. Her er konkurransen knallhard, så dette viser at prestasjonsnivået er på toppnivå, også internasjonalt. Nå skal kunnskapene formidles videre til up-and-coming utøvere. Det legges ikke skjul på at de sikter seg inn på en plass på pallen i 2017. Du kan følge jentenes trening mot NM 2017 på Instagram, sjekk teamtlnorway.

For mer informasjon om NM i negledesign, kontakt jankristian@nfvb.no

SALONG

4-2016

37


SKÅNSOMT

Spyctra Protect er en steril, elastisk, selvheftende, enkeltsidig silikonbandasje. Den myke silikonoverflaten forsegler sårkantene. Velegnet etter laserfjerning av tatoveringer. Tilgjengelig i ulike størrelser. Mer info, kontakt Thorsen Biovital as på tlf.: 64 97 40 60, eller sjekk www.biovital.no

FRESH

pH Formula Vita C Serum er et ansiktsserum som fremmer og opprettholder en sunn, frisk hud. Inneholder en sammensetning av tre ulike varianter vitamin C, som har lysnende effekt på uønsket pigmentering, samtidig som kollagenproduksjonen økes. Mer info, kontakt Beauty Products as på tlf.: 23 19 10 00, eller sjekk www.beautyproducts .no

PRODUKTMIX Hud og velvære

GLØD

Darphin Illumating Oil Serum er et glødgivende ansiktsserum som inneholder over 7.000 mikroinnkapslede perler fra syv ulike essensielle oljer, samt marineekstrakt hentet fra den franske atlanterhavskysten. Formuleringen inkluderer hyaluronsyre og acetyl glucosamine som virker fuktgivende og hudfornyende. Mer info, kontakt Beauty Products as på tlf.: 23 19 10 10, eller sjekk www.beautyproducts.no

SILKEFØRE

Darphin Illuminating Oil Gel-Cream er en silkemyk ansiktskrem som frisker opp en grå, gusten hud. Inneholder en blanding av sukkermolekyler, hyaluronsyre og acetyl glucosamine, som fukter, nærer og beskytter hudbarrieren. Mer info, kontakt Beauty Products as på tlf.: 23 19 10 10, eller sjekk www.beautyproducts.no

VAKKERT I HØSTMØRKET

Sothys utvider produktlinjen med Secrets De Sothys, La Creme 128, en ultimat luksuskrem for salongbehandling til ansikt og kropp. En fyldig og diskrét parfymert tekstur som gir deg muligheter til å skape et særegent skjønnhetsritual. Etterlater huden fornyet og forynget. Leveres i en håndlaget spesialkrukke produsert av porselensfabrikanten Bernardaud. Mer info, kontakt Cosmenor as tlf.: 22 20 99 90, eller sjekk www.sothys.no

38

SALONG

4-2016


Å være selvstendig næringsdrivende betyr stor personlig økonomisk

RISIKO!

Som NFVB-medlem kan du tegne en unik trippelforsikring

«SELVSTENDIGHETSPAKKEN» INNEHOLDER: • SALONGFORSIKRING • ULYKKESFORSIKRING • SYKEAVBRUDDSFORSIKRING

Ring Connector på 23 20 79 20 for et uforpliktende tilbud eller sjekk www.nfvbforsikring.no

NFVB ER DER FOR DEG! 10-års erfaring innen vippe extension. Den globale lederen opererer med den høyeste standard av sikkerhet, hygiene, kreativ design og utdanningsprogram, samt tilbyr legendarisk service.

Xtreme Lashes by Jo Mousselli utdanningsprogram

Convert program- Dette unike “Konverter til Xtreme Lashes” programmet tilbyr erfarne vippestylister, som er opplært av et annet anerkjent vippe-extensions selskap, muligheten til å bli en Xtreme Lashes® akkreditert vippe stylist. 1-1- gi en grunnleggende og omfattende opplæring i hvordan å bruke øyenvippe extension ved hjelp av våre egne produkter og teknikker. Volume- Her bruker stylistene spesielle volumvipper og fester flere vipper (2-7stk) på én naturlig øyevipp for å få et mer glamorøst resultat.

Den nye Faux Mink Ellipse HD ™ gir et voluminøst uttrykk med 47% lettere øyenvippe extension med 1-1 teknikk.

FlexFusion® Adhesive med Rapid Cure Technology® Det eneste hypoallergeniske limet for vippe-extension.

Kontakt oss på info@xtremelashes.no eller ring 95445050

www.xtremelashes.no


KLART BLIKK

BABOR Age ID Line Eye Brow Pencil er en vannfast blyant og sitter som støpt til den renses bort. Kommer i to farger. Eye Brow Filler Fibers er en svakt farget øyenbrynsgelé, som dekker ujevnheter. Former lett og sitter godt. Finnes i to farger. Serien byr også på Eye Shadow Pencil, en drøm av en penn som gjør make-up ved øyne enkelt for alle. Finnes i seks farger. Mer info, kontakt Tjøstolvsen as på tlf.: 47 60 11 00, eller sjekk www.babor.no

ÅRETS JULEHIT

BABORs julekalender er en sikker vinner nå. Kalenderen selger seg selv, ifølge trendsettende hudpleiesalonger. Det er bare å sikre seg et lager… Mer info, kontakt Tjøstolvsen as på tlf.: 47 60 11 00, eller sjekk www.babor.no

PRODUKTMIX Hud og velvære ULTIMAT LUKSUS

Sansai Ultimate Premium Antiage byr på det ypperste fra Sensai, en super julegave for dem som ønsker seg noe ekstra. Julepakningen The Cream 15 ml, koster riktignok 2.961 kroner, men standardstørrelsen ligger på det dobbelte. Så har du kunder som ønsker noe ekstra, kan dette være et tips… Mer info, kontakt Dermabeauty på tlf.: 66 77 53 80, eller sjekk www.sensai.no

SOBERT

BABOR Age ID Eye Shadow Quattro byr på to paletter med fire skygger, fra lett beige, til varme, brune eller kule grå nyanser. Sammen med Eye Contour Pencil, en long-lasting kajal med masse pigment, skaper man et flott uttrykk. Du kan toppe dette med Liquid Eyeliner, glamour på sitt beste. Gir en fantastisk glød til øynene. Mer info, kontakt Tjøstolvsen as på tlf.: 47 60 11 00, eller sjekk www.babor.no

40

SALONG

4-2016

Mii ann


Mii annonse frisør og salong.indd 1

10.10.2016 14.14.34


FULL BESKYTTELSE

pH Formula Power Essence Tonic er en kraftfull, aktiv ingredienspakke, som etterlater huden fuktet og forfrisket. Kan brukes etter rens som en tonic, eller over make-up som en daglig fuktspray. Beskytter huden mot forurensing og jevner ut hudtonen. Mer info, kontakt Beauty Products as på tlf.: 23 19 10 10, eller sjekk www.beautyproducts.no

PRODUKTMIX Hud og velvære GLADE FØTTER OG HENDER

BOOST

Remineralize Plus Body Balm er anti-aging med intensiv fuktighetsboost. Inneholder dødehavmineraler, kobber, sink og magnesium. Mer info, kontakt Thorsen Biovital as på tlf.: 64 97 40 60, eller sjekk www.biovital.no

Thorsen Biovital byr denne julen på små, lekre gavepakninger for hånd og fot. I fotpakken finner du deilig fotsalt, fotkrem og en liten fotfil. Håndpakken inneholder polerblokk, neglefil og en mykgjørende håndkrem. Mer info, kontakt Thorsen Biovital as på tlf.: 64 97 40 60, eller sjekk www.biovital.no

ØKOLOGISK REPARE RE ND E

Elixir Utradefence Repair Gel inneholder en mix av antioksidanter og reparerende enzymer. Ingrediensene er pakket inn i liposomer, så de trenger lenger inn i huden. Dette er en all-round gel, men også et avansert anti-age produkt. Mer info, sjekk www.elixr.no

42

SALONG

4-2016

SPA Magik Organiks Ache Away Eucaluptus Bath Salts og Deep Sleep Lavender Bath Salts er en 100 % naturlig mineralsalt fra Dødehavet. Inneholder henholdsvis eukalyptusolje og økologisk lavendel. Serien kan benyttes profesjonelt i behandling, så vel som et videresalg. Flott for kunder som er opptatt av naturlige ingredienser. Mer info, kontakt Thorsen Biovital as på tlf.: 64 97 40 60, eller sjekk www.biovital.no


Hudpleie for deg som vil oppnå synlige resultater!

N A L Q UA L

U ED BY EX

EKSPERTER PÅ HUDPLEIE Ca. 1000 klinikker, hudpleiere, dermatologer og plastikkirurger rundt om i Skandinavia arbeider ytterst fremgangsrikt med høyteknologisk hudpleie fra Exuviance. Kontakt oss på telefon 22 42 77 77 for mer informasjon. www.exuviance.no

TE

EKSPERTER PÅ HUDPLEIE

UA Y G RAN

V IA

I IG

IT

Age Reverse er en komplett hudpleieserie som kan vise til unike resultater. Produktene inneholder blant annet NeoGlucosamine®, retinol, peptider, planteekstrakt, AHA og PHA som sammen stimulerer hudens cellefornyelse, fasthet og fylde samt jevner ut hudtonen, tilfører fukt og styrker hudens beskyttende barriære. Resultatet er et yngre og friskere utseende. Over 40 års forskning og klinisk erfaring ligger bak utviklingen av de avanserte hudpleieproduktene fra Exuviance.

NCE O R

EXUVIANCE AGE REVERSE


SUPERT

SPA Magik Organiks 6-Oil Super Serum er supert til hud, hår og negler. Inneholder en blanding av seks velpleiende oljer fra kokosnøtt, engkarse, lavendel, solsikke, nype og vitamin E 50ml. Mer info, kontakt Thorsen Biovital as på tlf.: 64 97 40 60, eller sjekk www.biovital.no

PRODUKTMIX Hud og velvære

BESKYTTER OG GLØDER

Darphin Intral Environmental Lightweight Shield SPF50 byr på ultralett UVA/UVB-beskyttelse for ansikt med 100 % mineralfiltre. Inneholder naturlige pigmenter som etterlater huden glatt og glødende. Påføres over krem, kan brukes rundt øynene. Mer info, kontakt Beauty Products as på tlf.: 23 19 10 10, eller sjekk www.beautyproducts.no

KROPPSNÆRT

SPA Magik Organiks Triple Oil Shea Body Butter er en rik og intensiv body balm blandet med en trio av fuktighetsgivende oljer. Basert på avocado, kokosnøtt og søt mandelolje. Byr på en forførende duft. Mer info, kontakt Thorsen Biovital as på tlf. 64 97 40 60, eller sjekk www.biovital.no

SENSUELL

Molton Brown Rose Absolute er en intens og feminin Limited Edition, inspirert av den klassiske, røde rosen. Kolleksjonen inkluderer Bath & Shower Gel, Body lotion og EDT. Mer info, kontakt Dermabeauty på tlf.: 66 77 53 80, eller sjekk www.dermabeauty.no

44

SALONG

4-2016

BEROLIGENDE

Darphin Intral Air Mousse Cleanser er en mild og beroligende rensemousse. Inneholder 89 % naturlige ingredienser fra kamille, algeekstrakt, havtorn og kokos. Passer til sensitiv hud. Mer info, kontakt Beauty Products as på tlf.: 23 19 10 10, eller sjekk www.beautyproducts.no

N U T I


VINTERENS NYE FARGER Den totale løsningen. Skreddersy ditt tilbud ved å velge kompatible system fra CND. Oppdag den NYE Starstruck Collection med CND Shellac og VINYLUX.

NeglAkademiet AS AUTORISERT DISTRIBUTØR www.neglakademiet.no Tlf: 23 25 36 36

Kun i CND Shellac

Kun i CND Shellac

Garnet Glamour

Alluring Amethyst

Neglelakkserie kun for salg i salonger. Ukelang holdbarhet. Tørker på 8 ½ min. Ingen underlakk.

Kun i CND Shellac

Dark Diamonds

Blushing Topaz

Kun i CND Shellac

Emerald Lights

Starry Sapphire

Profesjonell behandling kun for salonger. På som en lakk. Sitter som gele. SALONG 4-2016 45 på 5 min. Av


NYHETER PÅ LØ PENDE BÅND…

La deg inspirere med en klassisk høstpallett. CND Shellac byr på flere nye nyanser. Mer info, kontakt NeglAkademiet as på tlf.: 23 25 36 36, eller sjekk www.neglakademiet.no

PRODUKTMIX

Hender og føtter

TIDLØST

CNDs høstkolleksjon Craft Culture presenterer høstens farger fra Vinylux. Fargepalletten inkluderer åtte ulike nyanser, som utstråler varme, kvalitet og styrke. - De rustikke tonene gir Craft Culture en rik dybde for en tidløs stil, bygget på arven av godt kunstnerisk håndverk, uttaler CNDs grunnlegger Jan Arnold. Mer info, kontakt NeglAkademiet as på tlf.: 23 25 36 36, eller sjekk www.neglakademiet.no

JULEGLEDER

Leighton Denny Expert Nails presenterer denne julen The Keepsake Collection 5X5 ml, fem nyheter samlet i en lekker julegaveeske. Pakken inkluderer 2-i-1 overog underlakk i samme flaske, en neglebehandlingspolish, en negleforsterkende polish, en glossy overlakk og Easy Peel, en underlakk som gjør det mulig å fjerne all lakk fra neglen på sekunder. Mer info, kontakt SkinNordic as, på tlf.: 41 76 28 46, eller sjekk www.skinnordic.no

46

SALONG

4-2016


KULT PÅ NYTTÅRSAFTEN

Leighton Denny Expert Nails byr på tre gavepakninger denne julen, A Little Piece of Me i fargene I Love Juicy og Kiss Me Quick i 2X5ml forpakning, samt fargen Bestseller og Double Up, 2X5 ml., og sist, men ikke minst Easy Peel, en underlakk som gjør det mulig å fjerne lakken på sekunder i kombinasjon med Twinkle Twinkle, en holografisk glitterfarge som får julen til å glitre. Mer info, kontakt SkinNordic as på tlf.: 41 76 28 46, eller sjekk www.skinnordic.no

FEMININ FRIGJØRING

Leighton Denny Expert Nails høst/vinterkolleksjon hyller det svingende og sorgløse 20-tallet, fylt med glamour, spenning, romantikk og sene festkvelder. The Roaring 20’s byr på en fargepallett som inkluderer seks farger. Mer info, kontakt SkinNordic as på tlf.: 41 76 28 46, eller sjekk www.skinnordic.no

PERFEKT

CND RIDGEFX Nail Surface Enhancher er en underlakk som straks jevner ut linjer, riller og ujevnheter. Basert på Optifil Technology fyller små mikropartikler ut ujevnheter og gir en mykgjørende effekt, som gir fleksible og motstandsdyktige negler som ikke deler og fliser seg. Erstatter vanlig base coat og fjernes som vanlig neglelakk. Leveres i 3,7 ml og 15 ml forpakning. Mer info, kontakt NeglAkademiet as på tlf.: 23 25 36 36, eller sjekk www.neglakademiet.no

IT’S A BLING THING

Dekor på neglene har tatt bransjen med storm det siste året, en trend som vil booste når julesesongens selskapeligheter nærmer seg med stormskritt. Høstens nye glitterkolleksjon fra Lecenté er nå ute og passer som hånd i hanske for alle som ønsker å tilføre antrekket det lille ekstra. Fire av fargene er en ny glittertype, Glimenté, en ultrafin, pulverliknende konsistens, som skaper en holografisk effekt med ekstra mye glitter. Mer info, kontakt NeglAkademiet as på tlf.: 23 25 36 36, eller sjekk www.neglakademiet.no

DYBDE

Høst/vinterkolleksjonen fra Tone Lise Akademiet har fått navnet Dimention. Lakkene byr på dybde og flere dimensjoner som passer til høytid og fest. Ypperlig til festligheter rundt jul- og nyttårsfeiring. Mer info, Kontakt TL Akademiet as på tlf.: 23 00 29 29, eller sjekk www.toneliseakademiet.no

SALONG

4-2016

47


THE INTERNATIONAL SCHOOL OF BEAUTY THERAPY:

LÆRLINGEORDNING FOR SKJØNNHETSBRANSJEN - Da jeg først uteksaminerte i denne bransjen, eksisterte ikke lærlingeordningen for skjønnhetsterapeuter. I begynnelsen var det vanskelig å promotere denne ordningen, for alle hadde hørt om frisørlærlinger, men ikke skjønnhetslærlinger. Vi startet denne ordningen i 2011, og nå har vi over 100 lærlinger ute i bedrifter over hele Storbritannia, forteller Louise Leach, grunnlegger av The International School of Beauty Therapy. TEKST: ADRIENNE HUGHES

- I begynnelsen fikk vi mange spørsmål fra salongeiere om hvordan vi skulle gjøre dette. Hva ville de ha for arbeidsoppgaver? Skal lærlingen bare stå og se på behandlinger? På grunn av vårt prisbelønte arbeid for å uteksaminere profesjonelle skjønnhetsterapeuter, fant vi ut at salongene stolte på at vi ga dem nettopp det, og det har blitt en suksess. - Våre lærlinger bringer en verdi med seg til salonger og spa. Deres kundebehandling, etikette og sosiale ferdigheter er eksepsjonelle. De får opplæring utover de nasjonale standardene, for å sikre at salonger føler de får en ressurs fra dag en. KREVER FULL OPPMERKSOMHET

- Å være lærling er tøft. Noen lærlinger er svært unge og har ingen livserfaring å lene seg på. De må vokse opp raskt idet de begynner på den kommersielle arbeidsplassen, og man MÅ være 100 % dedikert. Vi kan ikke gi de livserfaring, og uansett

48

SALONG

4-2016

hvor hardt en salong prøver å gjenskape det, er det ikke mulig. En lærling har helt klart stor gevinst og får langt mer kommersielle ferdigheter raskt, nettopp fordi hun må. Vi er selvsagt klar over at det kan komme utfordringer, og hjelper til med å forberede dem og sikre at de har mentorer som følger dem i salongen, på spaet og på skolen. - Lærlinger tilbringer en tid på skolen vår, for å innføre VÅRE standarder og forventninger. Uniform, protokoll, yrkesetikk, kundebehandling, hygiene, salgsferdigheter og kundeservice – alt er en del av utdanningen som gir lærlingen en god forankring og kjerneverdier vi er anerkjente for. SKREDDERSYDD FOR FREMTIDEN

- Vi er veldig stolte over at vi nå har vi salonger og spa over hele landet som bruker vår lærlingordning til å produsere sine egne skjønnhetsterapeuter for fremtiden.

Det er ingenting bedre for en virksomhet enn å trene sine egne ansatte og gi dem en lidenskap og lojalitet for sin arbeidsgiver. Vi støtter både arbeidsgivere og lærlingene gjennom hele læreperioden. Deres trening er tilpasset arbeidsgivernes behov når det for eksempel gjelder hvordan de ønsker at telefonen skal besvares, hvordan de ønsker at rommet skal settes opp etc. Vi skreddersyr etterspørselen til arbeidsgiveren. VEIEN Å GÅ

- Lærlingordningen her i Storbritannia fører til stabil arbeidskraft. Vi har terapeuter som ønsker å bli værende i lærlingesalongen eller spaet, og de ønsker å avansere innenfor lærlingeordningen. Lærlingeordningen er veien å gå i skjønnhetsbransjen, mener Louise Leach.


Alt du trenger, fra topp til tĂĽ!

www.biovital.no


09.02 - 11.02

Intercharm Professional Sted: St. Petersburg, Russland Info: www.intercharmspb.ru/en/

11.02 – 12.02

• Seminarer og møteplasser • Frisyreshow • NM i frisering • NM i negledesign • NM i make-up Sted: Oslo Spektrum Info: www.nfvb.no

11.02 11.02 – 12.02 26.02 – 27.02 12.03 – 13.03 12.03 – 14.03 12.03 – 14.03 17.03 – 20.03 25.03 – 27.03 31.03 – 03.04 01.04 – 02.04 01.04 – 02.04 20.05 – 21.05 24.06 – 26.06

Årets Frisør prisfest Sted: Oslo Spektrum Info: www.nfvb.no Akzente Sindelfingen Sted: Sindelfingen, Tyskland Info: www.cosmetica.de Professional Beauty + Hair Congress London Sted: London, England Info: www.professionalbeauty.co.uk Irish Beauty Show Sted: Dublin, Irland Info: www.irishbeauty.ie/ International Beauty Show, IBS New York Sted: New York, USA Info: www.ibsnewyork.com International Esthetics, Cosmetics & Spa Conference Sted: New York, USA Info: www.iecsc.com/ny/ Cosmoprof Worldwide Sted: Bologna, Italia Info: www.cosmoprof.com America’s Beauty Show Sted: Chicago, USA Info: www.AmericasBeautyShow.com Beauty Düsseldorf Top Hair International Trend & Fashion Days Make-up Artist Design Show Sted: Düsseldorf, Tyskland Info: www.beauty-international.com Info: www.top-hair-international.com Info: www.make-up-artist-show.de/ Cosmetica Stuttgart + Gut zu Fuss Sted: Stuttgart, Tyskland Info: www.cosmetica.de International Beauty Show, IBS Las Vegas International Esthetics, Cosmetics & Spa Conference Sted: Las Vegas, USA Info: www.ibslasvegas.com

NHET 2017

Hår & Skjønnhet

2017

50

SALONG

NYTTIGE SALONGBØKER FRA NFVBS NETTBUTIKK

11. - 12. FEBRUAR 2017 OSLO SPEKTRUM

www.hogs.no

4-2016

K A SSAO PPGJØRSBOK Pris NFVB-medlem: Pris ikke-medlem:

kr 199,kr 400,-

TI ME BESTILLINGSBOK Pris NFVB-medlem: Pris ikke-medlem:

kr 300,kr 500,-

Nettbutikk www.nfvb.no Telefonbestilling 23 08 79 65

Neste nummer av kommer ut 23. februar

TEMAER FOR UTGAVE

★ANTI-AGING ★SALONGDESIGN ★ØK SALGET AV 1-2017: SESONGPRODUKTER

Les også SALONG på nett: fagblader.nfvb.no

FOTO: JARL GARDER

AKTIVITETSKALENDER 2017


DERFOR ER JEG MEDLEM

FOTO: JARL GARDER

FOTO: MATS JENSAAS

Guri Andreassen: 7. HIMMEL

Linda Jørgensen: BLUE

DERFOR ER JEG MEDLEM

«Viktige beslutninger som berører hudpleiebransjen tas av politikerne. Vi er medlem av NFVB fordi hudpleiebransjen trenger en sterk organisasjon som kan ta fatt i viktige problemstillinger. Vi har ingen lærlingeordning, ikke fagbrev, eller autorisasjonsordninger. Skal vi få til dette, kreves det at vi har en bransjeorganisasjon som kan jobbe mot politiske miljøer og sette slike saker på dagsorden»

«For meg betyr NFVB kraft, engasjement og samhold. Jeg har en liten bedrift, men føler meg stor i den betydning at mine hjertesaker får gehør. Så jeg ser viktigheten av å være en del av NFVB. Sammen er vi sterke. NFVB kan påvirke politikerne våre slik at vi kan få sunne konkurransevilkår, samt drive bransjens innovasjon i rett retning. Det er noe av det jeg brenner for»

Som NFVB-medlem er du med på å jobbe for bedre rammebetingelser for din bransje!

Som NFVB-medlem er du en del av et stort fellesskap med tilgang til interessante møteplasser!

Bli medlem du også! www.nfvb.no/innmelding

Bli medlem du også! www.nfvb.no/innmelding


UTGAVE 4 / 2016 SALONG UTGAVE 4 / 2016

H

U

D

/

S

K

J

Ø

N

N

H

E

T

/

V

E

L

V

Æ

R

E

BIOLINE TRENTO made in Italy - www.bioline.no

Enda sterkere fruktsyrer, like skånsom!

ACTIVEPEEL EXFOLIATING

fluid 20 / fluid 50

T

E NYH

Kjærkomne gaver

GAVEKORT OG JULEGAVEPA K N I N G E R

Festsesongen FÅ FART PÅ OMSETNINGEN:

er i gang

ABAS Kosmetikk AS, Nattlandsveien 150, 5094 BERGEN

Tlf: 55 28 28 28 E-post: office@abaskosmetikk.no

MEDLEMSPROFILEN: LASHES BY [KASJA] HUD OG NEGL: VINTERENS PRODUKTNYHETER

Profile for 07 Interaktiv

Magasinet Salong 4/2016  

Magasinet Salong 4/2016

Magasinet Salong 4/2016  

Magasinet Salong 4/2016

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded