__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

MAGASINET

MAGASINET FRISØR

4 / 2018 116. ÅRGANG

4 / 2018 / 116. ÅRGANG

FA R G E R I F O K U S Innovativ ME+ teknologi

f r a We l l a P r o f e s s i o n a l s

Slik lykkes du

med sosiale medier

Faghandel i endring

D R Ø M M E S A L O N G E N :

V e n k e s H år d e s i g n A M F I M A D LA


HAIRBAND

Fyldigere og lengre hår på 5 minutter

INGEN ER HELT LIKE

Hairtalk Hairband tilsvarer mengden av hår ved en full forlengning. Den elastiske strengen gjør ditt Hairband følger din hodeform og er behagelig å bruke. Det er 100% Remi hår og holder samme eksklusive kvalitet som våre exstensions. Hairband kommer i to lengder, 25 cm og 40 cm, og kommer i en praktisk oppbevaringsboks som kan benyttes når du ikke bruker det.

Reguler størrelsen på ditt Hairband Dra i den gjennomsiktinge strengen til du ser at den er festet i et elastisk bånd. Der klipper du av strengen og lager en ny knute i ønsket lengde for å regulere størrelsen på ditt Hairband.

Før

Etter Hairband

HAIRTALK Kostnadsfrie kurs

DETTE ÅRET KAN VÆRE DET SOM TILFØRER DEG NY KUNNSKAP OG NYE MULIGHETER Ta kontakt med oss idag for å vite mer om dine muligheter som autorisert hairtalk stylist. Vi fører fortløpende opp salonger for samkjøring av kurs. For kostnadsfrie kurs i salong kreves kun 4 frisører og 4 modeller!

Lær oss bedre Å KJENNE

Alle er vi unike og alle har vi ulikt hår. BLI HÅROLOG og gi deg selv mulighet til å finne den beste behandlingen for dine kunders helt ulike behov. Hairtalk scandinavia www.hairtalk.NO/SE/DK

Kontakt oss på: marked@hairtalk.no • 90 08 45 62

hairtalkextensions

DIST RI B UTØR

N ORG E

:

RU HS

AS

HAIRTALK SCANDINAVIA

T HOM AS

H E F T Y E S G AT E

hairtalk SCANDINAVIA

5 6

0 2 5 6

Du kan nå oss på 629 615 50 • Følg oss på

O S LO

W W W. R U H S . N O


Lær oss bedre Å KJENNE

Hairtalk scandinavia www.hairtalk.NO/SE/DK

hairtalkextensions

DI STR IB U TØ R

NO R G E

:

R U H S

AS

HAIRTALK SCANDINAVIA

THOM AS

H E F T Y E S G AT E

hairtalk SCANDINAVIA

56

02 56

OSLO

WW W. RUH S. NO


I l d d

S i h b k

D f s

– n e t k i g d

R b

VI STYRKER VÅRT SALGSTEAM:

EASYUPDATE STYRKER  TILSTEDEVÆRELSEn I ØST OG VEST!

f v j v h t s ø n

B

– m d ø « v D u

V

– V o a k v


I løpet av august har Easyupdate styrket sitt salgsteam på både østlandet og vestlandet. Med nyansettelsene Roger Hansen og Emma Vikse svarer Easyupdate på den stadig økende kundetilstrømningen ved å kunne tilby økt nærhet over store deler av Sør-Norge. Som en av landets ledende leverandør av kasse- og bookingsystem til frisør- og velværebransjen har Easyupdate hele tiden vært en bedrift preget av ønsket om en sunn og bærekraftig utvikling for å kunne forbli en stabil og trygg kasseleverandør for alle sine kunder. Det er derfor med stor glede at daglig leder Jan Vikse fastslår at det er nødvendig med en styrking av salgsteamet, spesielt på østlandet. – Østlandet har lenge vært en region vi har ønsket økt nærhet til. Det er svært gledelig å kunne ønske en så erfaren, dreven og dyktig person som Roger velkommen til oss. Få mennesker her i landet har større og bedre kompetanse enn ham i dette faget. At han kommer til oss i en periode der det er store omveltninger i bransjen grunnet den nye kasseloven er vi veldig glad for, da vi vet det er mange der ute som vil sette pris på Rogers tilstedeværelse.

Emma Vikse Avdeling Bergen

Roger Hansen er nok for de aller fleste kjent som mannen bak Aktivdata og hans program Winklipp. – Easyupdate og Aktivdata har alltid hatt et godt forhold selv om vi har jobbet på hver vår banehalvdel. Det var derfor et enkelt valg å takke ja til å ta fatt på denne jobben. Easyupdates gode supportavdeling og det brukervennlige kasse- og online bookingsystemet gjør at det er helt problemfritt for meg å anbefale dette kassesystemet til alle frisører, forteller Hansen. Videre uttrykker han stor takknemlighet overfor sine Winklipp-kunder og ønsker dem hjertelig velkommen til å ta kontakt for et nytt samarbeid i Easyupdate.

BEST I VEST – Bergen er et område hvor vi allerede har et godt fotfeste, men vi har merket en markant økning i henvendelser i den regionen. Med Emma kan vi imøtekomme dette slik vi ønsker, forteller Vikse, - Du kan gjerne si at vi vandrer inn i «løvens hule». Med vår sterke merkevare ledigtime.no og våre fornuftige priser har vi et solid konkurransefortrinn. Derfor var det et enkelt valg å få Emma ombord når hun uansett skulle relokalisere seg til Bergen.

VOKSER I ALLE LEDD – Vår support-avdeling har allerede et svært godt rykte. Vi opplever veldig ofte at våre fornøyde kunder fremsnakker oss, noe vi er svært takknemlig for. Derfor har vi også ansatt to sultne medarbeidere på support som vet å sette kundens behov først for å styrke denne delen av driften vår også, sier Jan Vikse – Det er fornøyde kunder vi lever av!

Roger Hansen Avdeling Østlandet

Vil du vite mer om Easyupdate eller komme i kontakt : e-post: post@easyupdate.no telefon: 40004079


NYE CLEAN BLONDE

NORDENS MEST SOLGTE SJAMPO, NÅ ENDA BEDRE!

FJERNER GULE TONER UMIDDELBART OG REPARERER BLONDT HÅR 85% STERKERE HÅR MED OPTI-PLEX™-TEKNOLOGI

fudge_annons_FRISØR_4-18.indd 1


OG FIRE HELT NYE HÅRPLEIESERIER LUMINIZER

XPANDER VOLUM-BOOST HELE DAGEN

48 TIMERS VEKTLØS FUKTIGHET

OPPTIL 180% FYLDIGERE HÅR

85% STERKERE HÅR MED 100% GLANS

85% STERKERE HÅR MED DOBBELT SÅ MYE LIV

MED LETTVEKTIG MICELLAR OIL COMPLEX

MED VEKTLØS FIBRE DENSETEKNOLOGI

MED SMOOTHING-SWISH™ TEKNOLOGI

MED OPTI-PLEX™ TEKNOLOGI

MED OPTI-PLEX™ TEKNOLOGI

DAMAGE REWIND

COOL BRUNETTE FJERNER RØDE OG ORANSJE TONER I BRUNT HÅR UMIDDELBART 85% STERKERE HÅR OG JEVNERE SKJELLAG

90% STERKERE HÅR DRAMATISK MER GLANSFULLT HÅR OG JEVNERE SKJELLAG MED OPTI-PLEX™ TEKNOLOGI

MED OPTI-PLEX™ TEKNOLOGI

CONTAINS

OPTI

PLEX

TECHNOLOGY

Alle nye produkter i Fudge Care inneholder Opti-Plex™ teknologi som gjør håret opptil 85% sterkere, mer glansfullt og glatter ut skjellaget. Håret beskyttes mot fargefalming og skader fra varme, styling og miljø.

Kjøp og les mer om de fire nye seriene og samtlige produkter i Fudge Care på www.headbrands.no/fudge

2018-08-28 08:22


Innhold: UTGAVE 4-2018 116. ÅRGANG

13

12

68

ARTIKLER

1 2 D R Ø M M E S A LO N G E N V E N K E S H Å R D E S I G N , A M F I M A D L A / S m a kf u ll ve lvæ re o p p leve ls e 3 4

Å R E T S F R I S Ø R KO N S E R N , LU C K Y F R I S Ø R / Fa g li g , fo lke li g , hje rtelig

4 0

A R E N D A L S U K A / Po li t i ke r n e ko m t i l N F V B

4 8 M OT I VA S J O N O G I N S P I R A S J O N / Ut - a v - h ve rd a g e n o p p leve ls e r 5 0 FA R G E R F O R F R I S Ø R E R / In n ova t i v M E + te kn o lo g i 5 4

S A LG O G K U N D E KO N TA K T / Fa g h a n d e l i e n d r i n g

5 6 D I G I TA L E V E R K TØY / S li k ly kke s d u i s o s i a le m e d i e r 6 0 B U T I K K D ATA / E f fe kt i v ku n d e ko n ta kt 8 9

N F V B S L A N D S KO N F E R A N S E / Fre m t i d e n fo r m e s i Tro n d h e i m

9 0

N F V B S S T R AT E G I P R O G R A M / P ro s j e kt sve n n e b rev m e d fo rd y p ning

IMPULSER

2 0 2 4

8

FRISØR

4 / 2018

COMMUNIT Y

9 Signert 1 0 L e d e re n

2 8 J U S T R E D

4 2 In s i d e

7 4

E L E M E N TA L

6 6 P ro d u ktm ix

7 8

VA L K Y R I A S PA R K L E

86

H v i s j e g f ik k velg e. . .

8 2 N E O N H A I R

92

N F V B i n fo

93

P å ka lenderen /

Re d a ktørens lille inns pill

22

RAW

FASTE SPALTER

9 4 N F V B 111 Å R / Tilbakeblikk

F O R S I D E / H år: The N o t A no t her S al o n A r t i s t i c Team fo r C raz y C o lor® Fo t o : To ny Le-B ri t t o n


50 25 Takk fo r t ilbake me ldingene!

signert:

Rett før sommeren gjennomførte vi en leserundersøkelse blant medlemmene om magasinet FRISØR. Kort oppsummert: Alle frisørmedlemmene leser FRISØR, mens våre hudpleiemedlemmer ikke er så interessert. Ikke så underlig. Det er blant annet derfor vi også utgir magasinet SALONG. Hva er det så man ønsker å lese? Hele 90 % svarer at de er interessert/veldig interessert i temaartikler, mens 83 % svarer dette for kolleksjonsbildene vi presenterer. Bildereportasjer og korte inside-saker er over 80 % interessert/veldig interessert i. Tar vi med hva man er litt interessert i, så er det nesten full score over hele linja. Størst «uinteresse» er det for annonser, på 19 %. Men det er faktisk et sterkt tall i denne sammenheng. Det er vel kun fagpressen som kan vise til så sterke interessetall (81 % fra litt til veldig interessert) for reklame. Det er og vil selvfølgelig alltid være forskjeller i hva man har mest leseinteresse for i media. Leserundersøkelsen har gitt oss gode tilbakemeldinger, og vi vil forsøke å styrke mixen enda bedre. Blant annet så får vi tilbakemeldinger på ønske om flere norske frisyrebilder, og den oppfordringen sender vi videre til alle kreative frisører: Lag inspirerende frisyrekolleksjoner og send oss bildene! Minner da samtidig om at du også bør sende inn til bransjens desidert største konkurranse: Årets Frisør.

REDAKTØR JARL GARDER

Så til denne utgaven: Vi åpner med «Drømmesalongen» til Venkes Hårdesign. Hvem drømmer vel ikke om å realisere sine salongdrømmer? Gi oss en melding hvis du har realisert din drøm. Kanskje er det deg vi besøker i et kommende nummer. Artikkelen om Årets Frisørkonsern, Lucky Frisør, vil kanskje også inspirere flere bedrifter til å profesjonalisere og utvikle alle sider av driften. Familien Lyche har oppnådd imponerende resultater med sin bedrift, og vi ser frem til å få enda flere kandidater til Årets Frisørbedrift/konsern. Kolleksjonsbildene vil gi deg gode fargeimpulser. Det er høst, så hent gjerne inspirasjon fra og spill på lag med naturen. Ta det siste gjerne helt bokstavelig, i valg av hårprodukter. Artiklene handler i stor grad om salg og kundekontakt, og omstillingene digitale verktøy gir for tradisjonell salongdrift. Det gjelder hvordan du kommuniserer med kunder, selger produkter eller bruker salongdata som styringsverktøy. Sist, men ikke minst: Les alt om produktnyheter, også annonsesidene! Hvert eneste produkt er en mulighet for et salg eller en salongforbedring. Vær bevisst hver eneste detalj som kan gjøre akkurat din salong til byens beste. Igjen: Takk for svarene i leserundersøkelsen. Det gir oss muligheten til å bli enda bedre. Jeg ønsker deg god lesning med denne utgaven – og en fargerik høst! PS! I neste nummer er det igjen årets «herreutgave». Gled deg til et magasin som setter menn i fokus.

RKET TRY K ME

79

Tilsendt materiale returneres ordinært ikke. Ettertrykk er kun tillatt med full kildeangivelse.

PR

IN

03

LAYOUT Kirsti Auke, Kirell Design E-post: kirsti@kirell.no www.kirell.no

TM

4

1

JOURNALIST Bjørn Kollerud Tlf: 93 00 98 56 E-post: bjornk@bjornk.no

PRODUKSJON 07 Media AS

MIL JØ

ANNONSEANSVARLIG Robin Hasle, Hasle Consult Tlf: 99 33 60 20 E-post: robin@hasleconsult.no

07

REDAKTØR Jarl M. Garder Tlf: 90 98 23 01 E-post: jarl@nfvb.no

RI KE

UTGIVER Norske frisør- og velværebedrifter Postboks 7017 Majorstua 0306 Oslo Tlf: 23 08 79 60 E-post: post@nfvb.no Hjemmeside: www.nfvb.no

E DIA – 20

FRISØR

4 / 2018

9


G l e de r m e g ti l n o e n s p en n en de dag er s am m e n i Tron d h e i m, me d lan ds kon fe ran s e o g d i s k us j one r me d bran s jekol l e g e r i e t s te rk t n et t verk .

K j æ re a l le ko l l eg aer o g v en n er

leder: PRESIDENT EDEL KRISTIN TEIGE

Håper alle har hatt en fantastisk sommer. Det flotte landet vi bor i viste seg fra sin aller beste solskinnsside. I NFVB jobber vi jevnt og trutt med mange forskjellige problemstillinger og utfordringer bransjen vår har. Det er med stor sikkerhet at tidene vi er inne i nå vil få et historisk navn over seg. Det digitale skiftet, bærekraft og endringer er blitt hverdagsord. Hva betyr det for deg og meg og alle våre ansatte? Ønsket er nå stort om å kunne hatt en glasskule å kikke i. Jeg likevel helt sikker på, at endringsvilligheten og fokus på nye tjenester og markeder, er bærebjelken i tankene vi må ha fremover. Viktigheten og behovet vi har sett lenge for autorisasjon og sertifisering forsterker seg hver eneste dag. Den nye strategien til NFVB står fast og er nå under praktisk arbeid. Vi har nedsatt 10 prosjektutvalg som jobber med alle de viktigste problemstillingene i bransjen for en bærekraftig fremtid. Kjære kollega, medlem og ikke-medlem; Vi som bransje må stå sammen og ta dette løftet. Er du glad i bransjen din må du hjelpe oss til å samle bransjen. Vi må ha økonomisk og politisk styrke til å ta dette løftet som strategien er. Målet er at HELE bransjen profesjonaliseres og står samlet når vi jobber med de utfordringene næringen vår møter. I mitt virke som president opplever jeg dessverre mye uvitenhet rundt forskjellen på et innkjøps­ samarbeid og det NFVB arbeider med. Forbundet driver ikke med innkjøp, men vi sørger for at hjertet og hovedpulsårene til bransjen er sunne og friske. Ingen innkjøpsring jobber med fagutdanning på det politiske nivå vi gjør. Ingen innkjøpsring kan gå i forhandlinger med LO vedrørende lønnsoppgjør. Ingen innkjøpsring kan evne å få hevet lærlingtilskuddet. Det har NFVB gjort i fem statsbudsjetter! Jeg kunne fortsatt lenge med listen, men det er utrolig viktig at alle skjønner at en innkjøpsring ikke kan erstatte forbundet. Jeg ønsker inderlig en dugnad fra nord til sør, der vi får fokus på å løfte bransjen frem. Jeg ønsker at dere som er medlemmer inviterer og ønsker de som ikke er medlemmer velkommen inn i fellesskapet. Jeg ønsker at vi sammen jobber for en attraktiv og profesjonell bransje, som blir førstevalget for mange unge. En bransje som har Norges største trivselsfaktor, som kan skilte med gode arbeidslivsforhold og seriøse bedrifter. Dette får vi til hvis vi som samlet bransje, og ikke bare noen, tar ansvar og er medlem i NFVB. Gleder meg til noen spennende dager sammen i Trondheim, med landskonferanse og diskusjoner med bransjekolleger i et sterkt nettverk. Jeg ville aldri turt å gå glipp av det hvis du ønsker å være med i fremtidens frisørbransje. Gleder meg til å se deg.

10

FRISØR

4 / 2018


MS

FORD EL ME

L

D

S EM

MEDLEMSF O RD E L LE

FORDEL ME D

FORDE L ME D LE

L

S EM

MS

FORDEL ME

FORDE L ME D

MS

FORD EL ME

D

L

D

S EM

MEDLEMSFORDEL

LE

FORDEL ME D

LE

Trygg hverdag L

S EM

MS

FORDEL ME

D

NFVB FORSIKRING GIR DEG RIKTIG DEKNING TIL

BEST PRIS!

DET LØNNER SEG Å VÆRE MEDLEM!

Ring Tonje

Tl f. 2 3 0 8 7 9 60 w w w. n fv b. n o

- S PA R P E N G E R ! Tlf. 23 20 79 20 www.mat r ixinsurance .no


TEMA: DRØMMESALONGEN

DRØMMESALONGEN:

Venkes Hårdesign A m f i

M a d l a

- Etter mange år i bransjen har det har vært fantastisk morsomt å realisere akkurat den salongen jeg drømte om, smiler gründer og daglig leder Venke Serine Fjell i Venkes Hårdesign. T E K S T: B J Ø R N K O L L E R U D

12

FRISØR

4 / 2018

FOTO: G R O S Æ V I K


MODELLER: AXEL OG STINE HÅR/STYLING, MODELL STINE: MAREN BERNER HÅR/STYLING, MODELL AXEL: MARIE JACOBSEN MAKE-UP: VERONICA YOUNGER KLÆR FRA MAX PETER (SOM LIGGER I SENTERET)

FRISØR

4 / 2018

13


TEMA: DRØMMESALONGEN

Resepsjonsmøblene er spesialdesignet og produsert av Treprosjekt på Klepp.

Smakfull velværeopplevelse - Vi har som målsetting å gi kundene en unik opplevelse, og jeg ville at omgivelsene skulle speile dette når jeg nå skulle investere så mye i å bygge en ny salong. Det har vært krevende, men utrolig spennende å gjennomføre prosjektet. - Vi holdt opprinnelig til i lokalet på motsatt side i Amfi Madla senterets 2. etasje, men bestemte oss for å utvide og flytte salongen da Vera Moda klesbutikk ble flyttet. Det var et stort prosjekt å gå løs på, men etter 30 år i bransjen følte jeg at tiden var moden for å lage min signatursalong helt fra grunnen av. NORDISK INSPIRASJON

Konsentrert velvære. - Vaskesonen var en utfordring. Istedenfor å sette seks vasker på rekke og rad, valgte jeg å sette vaskene mot hverandre i bakkant. Det gir en mer intim atmosfære, forklarer interiørdesigner Tone Tjærbo Lie. Hun legger til at blanderommet for farger er utstyrt med PC-skjermer, som gjør at man kan slå opp fargekoder uten å bevege seg til resepsjonsområdet for å sjekke kundeopplysninger. Vasker og vaskestoler er fra Pietranera.

- Inspirasjonen har jeg hentet fra den nordiske sommeren. Bruk av lyse naturmaterialer og et luftig, åpent landskap var mitt utgangspunkt da jeg begynte å skissere på interiørløsningene, forteller Venke Serine Fjell. Opprinnelig foreslo senterledelsen at Venke skulle bruke et nederlandsk arkitektfirma til å tegne salongen. Men hun valgte etter en innledende prosess å bruke Tendenz Interiørdesign og interiørarkitekt Tone Tjærbo Lie til å designe salongen, og er meget fornøyd med det. - Frisørsalonger krever andre fasiliteter enn butikker, og det var betryggende å ha noen med på laget som vet hva som skal til av tekniske løsninger i en frisørsalong. Dessuten leverer Tendenz møbler og interiør. Det var et pluss for meg, poengterer Venke. - Jeg har supplert interiørløsningen fra Tendenz Interiørdesign med lokale produsenter, for å sette prikken over i-en, legger Venke til. STORT OG ÅPENT – MED MANGE SONER

Resultatet ble en helt ny salong på hele 240 kvm., med 30 meter vindusflate fra gulv til tak som eksponerer salongen mot forbipasserende i senteret. Det gir mye innsyn, og krevde at mange detaljer måtte på plass. - Jeg synes vi har balansert ulike hensyn mot hverandre på en god måte. Lokalet er så stort, at det var naturlig å dele det opp i soner, så de ansatte ikke må løpe bena av seg når de jobber. Vi har en egen herreavdeling med to klippeplasser, et VIP-rom for brudefrisering, som også brukes til spesialtjenester som vippe-extension. Vaskesonen er adskilt og trukket lengst inn i lokalet. Der finner du også vaskerom og spiserom for medarbeiderne. Salgsvarer og resepsjonsområdet er naturlig nok trukket frem i front av salongen. Midt imellom finner du klippeplasser

14

FRISØR

4 / 2018


SPESIALDESIGN Klippeavdelingen midt i lokalene har spesialdesignede speil. - Jeg har designet speilene spesielt for Venkes Hårdesign. For å skape en soneinndeling valgte vi å bruke forskjellige farger på Karisma-klippestolene langs veggen og klippeplassene midt i lokalet, forklarer interiørdesigner Tone Tjærbo Lie.

FRISØR

4 / 2018

15


TEMA: DRØMMESALONGEN

BLOMSTERSPEKKEDE DAVINES-SYKKEL Den blomsterspekkede Davines-sykkelen, som til daglig er plassert ved inngangspartiet, bringer tankene til late sommerdager. Den er for øvrig en utlånt premie fra en Davines-salgskonkurranse, som ble vunnet av en av medarbeiderne.

S T O LT

- Det er dyktige medarbeiderne og gode kunder som gjør at vi er der vi er i dag. Senteret har også lagt til rette at jeg har fått vokse etter kundekrets og lommebok, noe som har vært svært viktig for meg. Jeg har vært opptatt av å lage en funksjonell arbeidsplass, der både medarbeidere og kunder trives. Det var ekstra hyggelig at hele 100 personer møtte opp på åpningsfesten i februar, smiler daglig leder Venke Serine Fjell.

Salong: Venkes Hårdesign, Amfi Madla Etablert: 1991, nytt lokale åpnet dørene i februar 2018. Antall kvm.: 240 Klippestoler: 14 + 2 herre, 16 totalt Antall medarbeidere: 15 Eier/daglig leder: Venke Serine Fjell

16

FRISØR

4 / 2018

langs veggen og klippeplasser på en øy midt i lokalet, bak resepsjonsområdet, forteller Venke mens hun geleider oss gjennom lokalene. Det å bygge om et lokale som har vært brukt av en klesbutikk til en frisørsalong innebar også mange utfordringer. Alt teknisk er revet ut og fornyet, det være seg ventilasjon, røropplegg og elektriske installasjoner. - I praksis startet byggingen av salongen i et råbygg. Det var ekstra krevende fordi lokalet befinner seg i den eldste delen av Amfi Madla senteret. Vi måtte gjøre noe med rominndeling og plassering av søyler. Vi måtte også gjøre noe med akustikken. Det ble et litt for høyt støynivå med fønere i gang på flere steder. Bruk av støydempende plater i taket har redusert lydnivået til et behagelig nivå. - Det ble dyrt, men når resultatet ble så bra som det har blitt, er jeg storfornøyd, smiler Venke Serine Fjell. GODT HÅNDVERK, GODE KUNDEOPPLEVELSER

Venkes Hårdesign ble etablert da senteret åpnet i 1991, og var da den eneste frisørsalongen i Amfi Madla frem til høsten 2007. Senteret bestod den gangen av 22 butikker. Etter hvert er det bygget ut og er Stavangers største kjøpesenter med 84 butikker. Totalt omsetter Amfi Madla for 1,3 milliarder kroner. Det sier litt om utviklingen fra den spede starten. - Konkurransesituasjonen og kundetilstrømningen er annerledes enn da jeg startet opp. Det har påvirket mine tanker om å bygge opp et nytt konsept i senteret. Vi skal være en velværeoase, med fokus på godt håndverk, og gi gode kundeopplevelser. Vi kommer ikke til å være billigst, men ha fokus på å ta oss betalt for den jobben vi gjør. Da må kundetilfredsheten være på topp, og interiørløsningene skal uttrykke våre ambisjoner. - Helhetsinntrykket er avgjørende og salongens fysiske uttrykk er en viktig del av dette. En viktig pekepinn på at vi har lykkes, er mottagelsen blant kundene. Vi har en omsetningsøkning på 35 % hittil i år. Det viser at investeringer i lokaler bidrar til økt kundetilstrømming, oppsummerer Venke.


MASKULINT UTTRYKK Herreavdelingen er spesialdesignet og byr på et maskulint uttrykk med børstet stål og klippestoler fra Pietranera.

FRISØR

4 / 2018

17


VI DESIGNER DIN DRØMMESALONG

PAKKEFORSLAG

1 stk. Pietranera TEKA disk. Finnes i flere laminater 4 stk. Karisma MIAMI kundestol. Basic skai 4 stk. Pietranera CODE stylingstasjon. Finnes i flere laminater 2 stk. Pietranera LAMPADA varmelampe hvit. Finnes i flere farger 2 stk. Karisma MIAMI SMART vaskestol med elektrisk benstøtte. Basic skai 4 stk. Pietranera MOVE fotstøtte Leiesum Kjøpesum

3.837,- pr. mnd. i 5 år 192.912,-

LIDENSKAP OG SKREDDERSØM

Vi i Tendenz Interiørdesign brenner for å skape de beste salongene – både for kunde og frisør. Alle våre ansatte har spesialkompetanse innen salong- og eksponeringsdesign, og bred erfaring etter mange år i bransjen. Vi holder oss til enhver tid oppdatert på trender og nyheter.

HOS OSS FÅR DU ET TOTALKONSEPT

Gjennom vår tjeneste Tendenz Designservice får du levert et totalkonsept spesielt tilpasset din salong. Vi tenker nøye gjennom alle aspekter ved din salong, og kommer med anbefalinger basert på vår lange erfaring.

DESIGNSERVICE

Tendenz Designservice inkluderer: • Fotorealistiske 3D-visualiseringer av din salong. • Teknisk plantegning • Anbefalinger på materialvalg som for eksempel gulv. • Fargevalg og detaljer for å løfte interiøret.

FARGEUTVALG

Våre møbler kan skreddersys ut fra et bredt spekter av farger og materialer.

BREDT PRODUKTUTVALG

Tendenz Interiørdesign har et bredt produktutvalg med ledende merkevarer for å kunne levere komplette salonger. Dette inkluderer kundestoler, herre- / unisexstoler, arbeidsstoler, vaskestoler med og uten massasje, innredning for backbar, stylingstasjoner, trillebord, resepsjoner og ventemøbler. I tillegg har vi et stort utvalg produkter i vårt beautysegment, som inkluderer behandlings- benker, utstyr for negledesign og fotpleie.

LEIEFINANSIERING

Leie av møbler er et smart alternativ med mange fordeler. Over 60% av våre kunder leier møbler og utstyr, og har derfor oversiktlige og forutsigbare utgifter.

TENDENZ HÅRPLEIE AS | HOLTEGATA 26, 0355 OSLO | TLF. 22 92 50 00 | KUNDESERVICE@TENDENZ.NET | WWW.TENDENZID.NET


TENDENZ DIN TOTALLEVERANDØR

T HO

LS TOO

HH SIM ON SEN WE T B RU SH

Tendenz har i 30 år leverert produkter utelukkende til frisørbransjen. For at din salong skal innfri ulike kunders individuelle ønsker og behov tilbyr vi et variert og spennende sortiment. Nå har du også muligheten til å handle produktene du er nysgjerrig på via vår nye webshop.

r

e e r, r, I t, n

r. r

AL DIC ME L AH MD BLO

NO MA

FOR FLERE PRODUKTER, SJEKK UT:

WEBSHOP.TENDENZ.NET

30 ÅR 1988 - 2018


IMPULSER

RAW Tøffe damer går aldri av moten. Skjønnhet defineres også gjennom intense og sterke uttrykk. Denne frisyrekolleksjonen viser også hvordan en kvinne kan redefinere en stil, men likevel vise at hun er den samme rå dama. Med «RAW» viser igjen Christophe Gaillet hvordan han bruker lengder, farger og former for å skape sin ikoniske muse.

KO L L E K S J O N : R AW H Å R: CHRISTOPHE GAILLE T FOR L’ORÉAL PROFESSIONNEL MAKE-UP: IZABELA SZELAGOWSKA STYLING: JOANNA WOLFF FOTO: WERONIKA KOSINSKA

20

FRISØR

4 / 2018


FRISØR

4 / 2018

21


RAW F R A

C H R I S T O P H E G A I L L E T

22

FRISØR

4 / 2018


JAGGED TERRAIN F R A

J A M I E

D A N I E L L E

F U R L A N

&

S O L I E R

FRISØR

4 / 2018

23


IMPULSER

COM M UN I T Y Endelig er det høst. Sterke farger preger både natur og gatebildet. Denne kolleksjonen fra Laetitia Guenaous utstråler parisisk chic, uredd stil, som hentet rett fra catwalken. Du kan hente elementer og inspirasjon fra farge, klipp, form og tekstur og skape en egen unik «blend». Dette er impulser som lett kan omsettes i praksis. Alt er mulig når man tilfører litt fagkunnskap.

KOLLEKSJON: COMMUNITY H Å R: LAE TITIA GUENAOU, AMBASSADØR FOR L’ORÉAL PROFESSIONNEL A S S I S T E N T E R : A G ATA K O C I O Ł E K O G E DY TA B E D N A R S K A MAKE-UP: KAROLINA SUPERNAK STYLING: JOANNA BAUMGARTNER FOTO: JACEK URA

24

FRISØR

4 / 2018


FRISØR

4 / 2018

25


COMMUNITY F R A

26

FRISØR

4 / 2018

L A E T I T I A

G U E N A O U


FRISØR

4 / 2018

27


IMPULSER

J U S T R E D Særdeles elegant, så raffinert at du blir bergtatt av hvor vakkert det totale uttrykket er. Just Red-kolleksjonen gjenspeiler både klassisk skjønnhet og modernitet. Fargene er fantastiske, og frisyrene er umulig å ta øynene vekk fra. Dette er signaturen til Just Hair Coiffure, og en kolleksjon udødeliggjort av linsen til den internasjonalt anerkjente fotografen Pascal Latil.

KOLLEKSJON: JUST RED HÅR: JUST HAIR COIFFURE MAKE-UP: STÉPHANIE JOFFROY STYLING: VÉRONIQUE SUCHET A R T D I R E C T O R & F O T O : PA S C A L L AT I L

28

FRISØR

4 / 2018


FRISØR

4 / 2018

29


30

FRISØR

4 / 2018


JUST RED F R A

J U S T

H A I R

C O I F F U R E

FRISØR

4 / 2018

31


HÅR: SOPHIE CHANDLER, RUSH HAIR & BEAUTY M A K E - U P: K E L LY S A D L E R FOTO : TO N Y L E - B R I T TO N

NORGESMESTERSKAP VISNINGER/SHOW SEMINARER EVERANDØRLOUNGE RISFESTEN

FRISERING MAKE-UP NEGLEDESIGN HUDPLEIE

OTOKONKURRANSE EDRIFTSKONKURRANSER ERSPRIS GESMESTERE

A R R A N G Ø R :

32

FRISØR

4 / 2018


STERSKAP SHOW UNGE

G

N

ANSE URRANSER

Bli en vinner! Reg lement og på meldi ng ti l fotoka teg ori ene fi nner du på

w w w.n fvb . n o

RI: O G E AT K r Y ø N s i ! r S f OB rre e H s Året FRISØR

4 / 2018

33


ÅRETS FRISØRKONSERN, LUCKY FRISØR:

Faglig, folkelig, hjertelig

FA M I L I E N LY C H E P Å B R Y G G E K A N T E N : Noreen, Tara, Thea og Anders. Sammen står de for et lite frisøreventyr i Agder.

34

FRISØR

4 / 2018


ucky Frisør er et lite frisørkonsern, med syv salonger i Agder. To generasjoner Lyche jobber sammen for å skape gode opplevelser for kunder og medarbeidere. - Jeg er fryktelig stolt, glad og ydmyk over at lille Lucky har fått en så stor anerkjennelse som å bli Årets Frisørkonsern, sier gründer Anders Leo Lyche. TEKST O G FOTO: JA R L M A RT I N G A R D E R

Det er i år 40 år siden oslogutten Anders Lyche slo seg ned i Arendal. Stedet var helt tilfeldig. Han hadde ingen forbindelser til byen, men som ung og impulsiv dro frisøren ned for å selge smultringer! Han forelsket seg i stedet, og snart fant han et salonglokale som passet for en som ville starte for seg selv. Det gikk noen år, så ble han forelsket igjen, denne gang i Noreen. Hun ble en «game changer» for Anders, og ikke minst for salongen. Noreen er ikke frisør, men har preget bedriften administrativt, både gjennom de satsninger bedriften har gjort, og ikke minst som «mor» for de ansatte. Døtrene Tara og Thea var ikke tiltenkt noen roller i bedriften. Anders og Noreen er helt klare på at det sto døtrene helt fritt til å velge den karrierevei de måtte ønske, men når man bokstavelig talt vokser opp i en salong så er det kanskje ikke helt overraskende at de begynte i frisørbransjen, de også. Mer om det senere. E T L O K A LT F R I S Ø R K O N S E P T

Lucky Frisør finner du i dag på seks kjøpesentre på strekningen Tvedestrand til Grimstad. Den syvende salongen er ikke på et senter, men til gjengjeld svært sentralt på Pollen i Arendal. - Beliggenhet er alfa og omega. Vi har gjort et bevisst valg av attraktive plasser. Vi er der det er folk, i et godt gjennomsnitt av befolkningen. Vi

FRISØR

4 / 2018

35


P RO F I L : Å R E T S F R I S Ø R KO N S E R N Nyter livet i Arendal. Med hus rett på bryggekanten en rask båttur fra Pollen er familien Lyche tett på både jobb og den aller beste rekreasjon.

Vi har blitt en bedre bedrift og lært ekstremt mye ved å delta i Årets Frisørkonsern-konkurransen. TA R A LY C H E

ønsker å være en synlig og kjent bedrift i våre lokalmarkeder. Selv om vi har en folkelig profil, bevisst litt under de dyreste, så vil vi være kjent for faglig høy standard. Vi har aldri tilbud på behandlinger. Salongens fagfolk skal kunne tjene godt, fastslår Anders. VA R E S A L G E T F I N A N S I E R E R UTVIKLINGEN

Selv om det er faget i fokus så har Lucky varesalget som en viktig del av forretningskonseptet. Deres strategi er storkjøp av utvalgte produkter, slik at de kan oppnå størst mulig rabatt. Og den rabatten går til kundene, bedyrer Noreen. - Vi har i alle år hatt et meget godt samarbeid med Wella. Vi har kjøpt stort og gunstig, og med rabatten ut til kundene så har vi hatt et godt produktsalg.

36

FRISØR

4 / 2018

Dette har nå også gitt oss konkurransekraft i forhold til oppblomstringen av netthandel, som jo har blitt det store spøkelset, sier Noreen. Det er hun som får æren for salongens suksess med varesalg. - Først og fremst er vi en frisørbedrift. Varesalget er en «attåtnæring», men som blant annet finansierer kursing av frisører. Vi får økonomiske muligheter for utvikling. Mange kunder handler fast også utenom frisørtimen, men også passerende kunder i kjøpesenteret stopper og handler. Vi har mange bestselgere og lite med hyllevarmere, sier Anders. NY GAME CHANGER

Anders forteller at det var en «game changer» da han og Noreen gikk på et salgskurs på Euro Business School. Da fikk de øynene opp for mer syste-


P R O F I L : Å R E T S F R I S Ø R KO N S E R N

Fra prisfesten i Oslo Spektrum. Det ble en emosjonell reise, full av stolthet og glede.

VURDERINGSK RI TE RI E R ÅRETS FRISØR B E DRI F T O G ÅRETS FRISØR KO N SE RN 2018

GLADE VINNERE. Familien Lyche takker alle ansatte i Lucky Frisør - The Lucky family. - Denne prisen hadde aldri vært mulig uten hver eneste en i Lucky, sier Tara.

matikk innen business. Med større bevissthet rundt salg og gjensalg begynte salongen virkelig å tjene penger. Den bevisstheten og systematikken er også noe av forklaringen på hvorfor bedriften nå ble kåret til Årets Frisørkonsern. Den siste store endringen i bedriften kom ved at eldstedatter Tara kom inn i bedriften i 2015. Både hun og søsteren Thea har som tidligere nevnt vokst opp på gulvet i salongen. Begge søstrene har vært ryddepiker, og fått god frisøropplæring på Sassoon Academy i London. Tara har i tillegg gått på BI og lært mer om forretningsdrift. Det er hun som har stått for den møysommelige jobben med å jobbe frem kandidaturet til konkurransen Årets Frisørbedrift/konsern. - Det har vært ekstremt lærerikt. Hele prosessen med total gjennomgang av bedriften anbefales alle. Du river deg i håret over alt du må tenke på, men det er sinnsykt bra for bedriften å bli mer bevisst i alle deler av driften. Konkurransekriteriene til Årets Frisørbedrift/konsern er noe alle salonger i Norge burde bruke i en evalueringsprosess, sier Tara. Hun

medgir at hun måtte gå noen runder i prosessen, men at det har vært en mental kjempeinvestering. PERSONALPLAN I PRAKSIS

I familiebedriften Lucky Frisør er nå Tara (27) daglig leder, mens far Anders (66) har en ganske tilbaketrukket veilederrolle. Mor Noreen (59) er mer tilstede i det daglige, men bruker nå mer tid på ansatte. Taras søser Thea (24) tok nettopp svennebrevet. Hun går for tiden i god, faglig lære hos White Gallery i Oslo, men sikter på å reise hjem til Arendal – om noen år. - Det er klart at familien går i ett med bedriften, og vi er tett på både avdelingsledere og øvrige ansatte. Alt har kanskje ikke vært så nedtegnet og systematisk bestandig.

FORRETNINGSPLAN • Konseptbeskrivelse • Ledelsesfilosofi • Bedriftskultur • Langsiktige mål • Samfunnsansvar (CSR) PERSONALPLAN • Personalvalg • Opplæring • Oppfølging • Lærlinger • Personalgoder • HMS • Turn-over/alder/ansiennitet MARKEDSPLAN • Image • Målgruppe • Markedsføring • Lojalitetsprogram • Kundeservice • Reklamasjoner Ø KO N O M I • Budsjettering • Resultater • Omsetning • Lønnskostnader • Dødtid « Å R E T S - FA K T O R E N » • Hvorfor nå/aktualitet Alle bedriftene skulle fylle ut nærmere spesifisert skjema, med beskrivelse av planer og dokumentasjon for resultater. Juryen plukket ut fire nominerte til Årets Frisørbedrift og tilsvarende til Årets Frisørkonsern. Disse ble deretter intervjuet for nærmere redegjørelse av tekst og tall i dokumentasjonen, samt en oppdatering av «Åretsfaktoren».

FRISØR

4 / 2018

37


P RO F I L : Å R E T S F R I S Ø R KO N S E R N

Vi kunne ikke fått bedre motivasjon enn denne prisen og anerkjennelsen for d e n j o b b e n v i g j ø r. N å s ka l v i b r e t t e opp ermene og jobbe for å bli enda bedre.

her lenge, men vi har også veldig lavt sykefravær. Ut fra dokumentasjonsskjemaet til Årets Frisørkonsern-konkurransen kan vi også lese at omsetningen per årsverk er nesten en million kroner, med gjennomsnittslønn per time langt over minstelønnssatsene i tariffen. Det er gode tall, tatt i betraktning at nedslagsfeltet er ganske annerledes enn Oslo Vest. Samlet sett tilsier dokumentasjonstallene at Lucky er en trygg og fremtidsrettet arbeidsplass både for svenner og lærlinger. Sterkt samhold. Foreldre og døtre står hverandre nært, og generasjonsskiftet i Lucky Frisør har så langt gått veldig smertefritt.

Mye har vært i hodet til pappa. Mamma har virkelig et stort hjerte for de ansatte. Hun ser folk, forteller Tara. - Hun har virkelig irsk omsorg som merkes, skyter Anders inn. Med den mer strukturerte driften Tara har tilført frisørkonsernet, så har også rollefordelingen vært oppe til evaluering. Noreen bruker nå mer tid på personalkontakt, med klar agenda for målsetting. LÆRLINGER = FREMTIDEN

Under Arendalsuka i år inviterte NFVB sammen med Lucky sentrale politikere til en make over i frisørstolen, utført av dyktige og uredde lærlinger. De hadde «kunder» som partileder Knut Arild Hareide og statsrådene Monica Mæland og Anniken Hauglie i stolen, mens NFVBs president Edel Teige fikk sagt ett og annet om hva vi ønsker. Veldig tøft av lærlinger å jobbe under sånn oppmerksomhet. Men Lucky setter stor pris på sine lærlinger, og i fjor ble en av deres lærlinger kåret til årets lærling i Agder, blant 760 lærlinger fra alle fag. - Vi har et mål om å ta inn fem lærlinger hvert år. Det er veldig krevende, skal vi få gitt dem den oppmerksomheten og oppfølgingen vi ønsker å gi dem. Men vi har en strategi for hvordan vi skal nå dette målet, og jeg vet at dette vil gi gode resultater, sier Tara. - Vårt nye opplæringssystem er noe vi alle utvikler oss med og lærer av. - Jeg må også si at jeg synes det er veldig gøy at så mange har jobbet hos oss i så mange år, noen nesten helt fra starten for 40 år siden. Ikke bare blir de

38

FRISØR

4 / 2018

«KAFFESPØRSMÅLET»

Kundene forventer en god frisør, men velværeopplevelsen starter med en god mottakelse. - Vi har laget rutiner for alle faser av kundebesøket: «Når kunden kommer inn i salongen», «Når kunden hentes til arbeidsplassen/sitter i stolen» og «Når man er ferdig med kunden». Formålet er å definere en god kundeservice, slik at vi sikrer en jevn og målbar standard for kundebehandling, sier Tara. - Man kan alltid bli bedre – på alt. Vi vil heller ikke hvile på laurbærene etter Årets Frisørkonsern-prisen. Det bare stimulerer til økt innsats. Det er tidkrevende, men vi jakter på «next level». Som ledd i vår systematiseringsprosess har vi blant annet oppgradert datasystemet vårt til en kjedeløsning fra FixIt. Det vil si, vi har holdt salongen som ikke er på kjøpesenter utenfor. Det er en annerledes salong, og avdelingslederne ønsker å fortsatt være det. Det får de også lov til, smiler Tara. T O P P E N E R B E S T E G E T – H VA N Å ?

- Vi kunne ikke fått bedre motivasjon enn denne prisen og anerkjennelsen for den jobben vi gjør. Nå skal vi brette opp ermene og jobbe for å bli enda bedre. Vi vil blant annet få ekstern hjelp til å se bedriften mer utenfra. Det viktigste er at alle trives og har det bra. Vi vil definitivt prøve å ta vare på det gode med bedriften. Vi vil bygge opp rundt teamfølelsen, og holde på den stoltheten og gleden vi alle fikk og kjente så sterkt da vi ble ropt opp som Årets Frisørkonsern 2018 i Oslo Spektrum.


Bli en vinner!

HÅR & SKJØNNHET 2019

NORGESMESTERSKAP VISNINGER/SHOW SEMINARER LEVERANDØRLOUNGE PRISFESTEN

NORGESMESTERSKAPENE Reglem ent og det du treng er å v i te 2019 FRISERING MAKE-UP NEGLEDESIGN HUDPLEIE

fin n er du på w w w. n fvb .n o

PRISFESTEN 2019

FOTOKONKURRANSE BEDRIFTSKONKURRANSER HEDERSPRIS NORGESMESTERE

A R R A N G Ø R :


TEMA: BRANSJEPOLITIKK

Knut Arild Hareide fikk god behandling hos Lucky Frisør.

NFVBs president Edel Kristin Teige og styremedlem Lars Terje Skjæveland lot ikke muligheten gå fra seg til å legge frem NFVBs hjertesaker, både til politikerne i frisørstolen og deres rådgivere.

Lærlingene Ann Marita Isaksen og Malene Køhler sto uredd klare for å vise sine kunnskaper og fortelle om sine erfaringer.

ARENDALSUKA 2018:

Polit i ker ne kom ti l N FVB Statsrådene Anniken Hauglie (H), Monica Mæland (H) og partileder Knut Arild Hareide (KrF) kom til NFVBs arrangement under Arendalsuka. Frisørlærlinger fra Lucky Frisør ga dem en «make over» mens NFVBs folk snakket om yrkesfag og bransjens rammebetingelser. - Det var en veldig vellykket uke i Arendal, sier en fornøyd NFVBpresident Edel Teige. T E K S T: B J Ø R N K O L L E R U D O G J A R L M A R T I N G A R D E R F O T O : J A R L M A R T I N G A R D E R

- Vi fikk løftet frem alle NFVBs «hjertesaker» i halv­ annen times direkte møte med KrFs partileder Knut Arild Hareide, kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. Jeg opplever at vi fikk positivt gehør for våre synspunkter. Politikerne er med oss, oppsummerer Edel Kristin Teige i etterkant av arrangementet. 2018 er Yrkesfagenes år, og under Arendalsuka var utdanningspolitikk, yrkesfag og lærlingeordningen naturlige stikkord da NFVB inviterte politikerne til en hyggelig time hos Lucky Frisør, som ble kåret til Årets Frisørkonsern 2018. Der sto lærlingene Ann Marita Isaksen og Malene Køhler klare for å vise sine kunnskaper og fortelle om sine erfaringer. NFVB-president Edel Teige lot selvfølgelig ikke anledningen gå fra seg til å fortelle «alt» hva en politiker trenger å vite om våre fag og daglige utfordringer. Styremedlem Lars Terje Skjæveland supplerte, og passet på at også politikernes støtteapparat fikk med seg informasjonen.

40

FRISØR

4 / 2018

LOKKET MED LÆRLINGER

- Det er ikke hverdagskost å være med i en en-tilen dialog med en partileder og to statsråder i halv­ annen time under et tettpakket program under Arendalsuka. Sånn sett var det et sjakktrekk å invitere politikere til en make-over utført av lærlingene hos Lucky Frisør Amfi før de skulle inn i partilederdebatter. Alle ønsker å fremstå fra sin beste side når mediene er på plass, og vi fikk i praksis vist hva flinke lærlinger i et godt læremiljø kan få til. Vi er utrolig stolte av innsatsen. Den ble verdsatt, smiler Edel Kristin Teige. KJERNESAKER

Et frisørbesøk blir gjerne også et kjærkomment pustehull under en travel Arendalsuke. - Når skuldrene senkes skaper man en avslappet atmosfære. Det ga oss muligheten til å løfte frem alle våre kjernesaker, det være seg utdanningspolitikk, rammebetingelser for arbeidsintensive bedrifter, lærlingeordningen og vårt krav om økt tilsyn


Anniken Hauglie ble ny med 2. års lærling Ann Marita Isaksen, og Monica Mæland fikk velværebehandling av 1. års lærling Malene Køhler.

med de useriøse bedriftene i bransjen. Ikke minst opplevde vi en positiv interesse for vårt prosjekt «Integrering starter i bedrift», der vi poengterte at det er bedre å gi tilskudd til bedrifter som tar opplæringsansvar, enn å gi etableringsstøtte til åpning av salonger som ikke har noen faglig forankring. - Vi skal gjøre vårt som bransjeorganisasjon, men da må politikerne gjøre sitt for å skape grunnlag for sunne, seriøse bedrifter var vårt hovedbudskap. Jeg opplever at vi fikk gehør for våre synspunkter. Politikerne er med oss, og det lover godt for vårt videre politiske arbeide. S U R F E R PÅ E N M E D G A N G S B Ø L G E

Det har vært sagt mange gode ting om behovet for å løfte frem yrkesfag. Men nå er det unisont positive toner fra hele det politiske landskapet. Også blant elever som søker seg til videregående utdanning har yrkesfag fått et løft. Nye tall fra slutten av juli viser at halvparten av elevene som begynner på Vgs i høst har valgt yrkesfag. Det gleder Edel. - Jeg har alltid poengtert at vi trenger flere flinke hender, og at yrkesfag må løftes opp og fremsnakkes. Samtidig må vi få betalt for den innsatsen våre dyktige lærebedrifter yter for å utdanne neste generasjon frisører. Jeg må gi honnør til KrF og Knut Arild Hareide for at de har støttet den borgerlige regjeringens heving av lærlingtilskuddet. Vi er fortsatt ikke i mål, men godt på vei til å nå målsettingen om å heve tilskuddet til et nivå som matcher det en skoleplass koster. FORTSETTELSE FØLGER

Mens Arendalsuka er tilbakelagt, har hverdagen for lengst meldt seg. Edel fastslår at trykket på NFVBs programposter skal holdes oppe. - Vi vil følge opp innspillene under Arendalsuka gjennom NHO Service og Handel for å sikre politisk gjennomslag for saker som er viktige for oss. Det er mye som er i spinn i Stortinget for tiden, og vi ligger tett på sakene som berører NFVBs medlemmer, lover Edel.

Arendalsuka er blitt et viktig politisk snekkerverksted, der politikere og næringsinteresser kan møtes i uformelle omgivelser. Lucky Frisør Amfi stod i sentrum for NFVBs aktiviteter rettet mot påvirkere og politiske beslutningstagere. - En fantastisk markering, uttrykker president Edel Teige.

Fra venstre: Anders Lyche, Edel Teige, Monica Mæland, Malene Køhler, Noreen Lyche og Tara Lyche.

«NOEN MÅ GJØRE JOBBEN»

I en tid hvor mange teller kroner og lurer på om det lønner seg å være NFVB-medlem, så er dette også en kraftig påminnelse om at NFVB gjør en jobb ingen andre bransjeaktører kan. De politiske beslutninger NFVB kan ta en stor del av æren for, som økt lærlingtilskudd, dekker for mange hele kontingenten hvert år. Noen må gjøre jobben for bransjen, og NFVB har et unikt nettverk. Profesjonelle bedrifter med hjerte for bransjen ser også viktigheten av å ta et bransjeansvar, og NFVB vil i forbindelse med Arendalsuka rette en spesiell takk til Lucky Frisør for deres engasjement.   F Ø L G O S S PÅ FA C E B O O K

De som følger NFVB på Facebook kunne følge med på våre aktiviteter under Arendalsuka. Ekstra artig var det at også politikerne la ut tekst og bilder om seansen hos Lucky Frisør. Vi kan legge til at det selvfølgelig foregikk hyggelig sosial aktivitet og mye bransjeprat med både bransjekollegaer og andre som var tilstede under Arendalsuka.  NFVB håper å kunne gjenta suksessen også til neste år, og kan anbefale absolutt alle til å besøke dette arrangementet. Arendalsuka har blitt et sted «alle» er tilstede, med et enormt program, både offisielt og tilknyttet.

FRISØR

4 / 2018

41


inside

KISS THIS CANCER

FRA INNSIDEN AV BRANSJEN

FRENDS AS

FA S H I O N FO R FRENDS Oslo Runway gikk av stabelen for fjerde gang 14. - 16. august, og er blitt en viktig møteplass der norske designere kan presentere sine kolleksjoner for et norsk og internasjonalt publikum. Frends as valgte denne gangen å være hovedsponsor og hovedleverandør av hårprodukter til visningene på Oslo Runway med merket Mr. Smith. - Vi er utrolig stolte av å ha med oss et så anerkjent og internasjonalt merke som Mr. Smith. De har lang erfaring fra utenlandske moteuker og er med på å bygge Oslo Runway til neste nivå, sier Ditte Kristensen, daglig leder for Oslo Runway. Nytt av året på Oslo Runway var Creators Cosmos, der designere samles for å vise frem sine varer. Frends as benyttet anledningen til å rigge en Pop Up butikk der interesserte kunne få mer informasjon om produktene.

ghd har slått seg sammen med designeren Lulu Guinness i kampen mot brystkreft, og lanserer den årlige Pink Limited Edition utgaven. ghd x Lulu Guinness kolleksjonen inkluderer den nye ghd gold styleren og ghd air hårføner, der avtrykket av kysset til ikoniske Lulu Guinness pryder designen. For hvert solgte produkt doneres 10 euro til Rosa Sløyfe aksjonen. - Vi er svært glade for det store engasjementet ghd viser for brystkreftsaken, og setter stor pris på at Lulu Guinness har lånt oss sitt design i år. Bidraget fra ghd er svært viktig i kampen mot brystkreft, uttaler Marit Sophie Egge i Kreftforeningen. Det kan legges til at ghd gjennom de siste 14 årene har donert mer enn 80 millioner kroner for å bekjempe brystkreft gjennom den årlige limited edition kampanjen.

FRENDS + RENATI = SANT

Terence Renati og Sverre Alexander Lindbeck i Frends bød på en liten overraskelse under presentasjonen av den nye distributøravtalen, nemlig lanseringen av den økologisk baserte shampoo- og hårpleieserien Botanica.

42

FRISØR

4 / 2018

Etter bruddet med Cutrin Norge har gründer Terence Renati valgt Frends as som ny distributør av de populære og volumselgende Renati-voksene i Norge. På vokssiden inkluderer det seks kjente produkter, men Terence Renati hadde også en liten overraskelse å by på. I forbindelse med signering av distributøravtalen og en gjennomgang av produktene for Frends og samarbeidspartnere, var det duket for en liten presentasjon av den nye Botanica-serien, som inkluderer fire shampoo- og pleieprodukter, samt en voks. - Jeg er veldig glad for avtalen med Frends as. Den sikrer vår posisjon på det norske markedet. Vi skal fortsatt være nr. 1 på voks, fastslo Terence Renati. Han la til at han jobber kontinuerlig med å lage dem enda bedre. Frends har mange varemerker som det skal jobbes med. Hvorfor har man valgt å inkludere enda et merke i porteføljen? - Renati-voksene er godt kjent og de er også tilgjengelig hos mange av våre eksisterende salongkunder. Vi synes derfor det var naturlig å benytte muligheten til å sikre oss Renati, når vi ble forespurt om å bli distributør for dette merket av Terence Renati himself. Det er en smal serie som inkluderer seks vokser, så det er en relativt enkel produktserie å håndtere for oss. Salongkundene kjenner disse produktene, så det skaper ikke mye merarbeid i form av opplæring. Vi synes også den nylanserte Botanica shampoo- og pleieserien passer godt inn. Den er smal og enkel å forstå. Vi gleder oss til å ta fatt på salgsarbeidet utover høsten, sier Sverre Alexander Lindbeck i Frends as.


BUMBLE AND BUMBLE

STAGE STYLING Bumble and bumble teamet fikk utløp for sine kreative sider under Øya-festivalen og storkoste seg.

For femte år på rad har Bumble and bumble gjort stage styling under Øyafestivalen, som gikk av stabelen i Oslo i august. Og dette ga mersmak for de involverte. - Som representant for Bumble and bumble i Norge har vi engasjert oss i Øyafestival-prosjektet gjennom fem år. Denne gangen satt vi sammen et team seks hårstylister hver festivaldag. Jobben startet kl. 12.00 og foregikk i et eget telt i det lukkede artistområdet, der selv ikke pressen hadde adgang. På kvelden fikk de involverte overvære konsertene, og de storkoste seg, forteller CEO Ulf Schjerpen i We are One Nordic. - Artistene setter stor pris på tilbudet og den faglige kvaliteten de norske stylistene har. Det tar vi som en stor anerkjennelse. Mange av de internasjonale artistene kjenner nemlig Bumble and bumble godt fra USA, legger han til. I tillegg til scenestylingen på artistene deltok Bumble and bumble i Øyafestivalens kunstprosjekt, som ble gjennomført i samarbeid med Munchmuseet. Prosjektet tok utgangspunkt i festivallivets se-og-bli-sett kultur, og oppgaven kunstneren Tor Erik Bøe skulle gjennomføre gikk ut på å skape små kunstverk av hår på Øyafestivalens ansikter. Det hele ble vist på storskjermer inne på festivalområdet.

RU T H L I L LY RØ N N I N G

FRISØR RUNDER 100 Ruth Lilly Rønning, født Larsen, kom til verden 23.08.1918, og har fulgt faget i nær sagt alle år. Hun vokste opp på Ranheim, i en søskenflokk på syv. Som ung var hun veldig interessert i hår og var flink til å ordne håret både på seg selv og på søstrene. Hun fikk mange komplimenter for sine evner, og ble raskt lagt merke til. Som 14-15 åring la hun håret til funksjonærfruene på Ranheim, og tjente ca. 50 øre pr. behandling. Hun fikk etterhvert jobb hos Karen Lian Lyng i Trondheim, da var hun 16 år gammel. Hos henne fikk hun gå mange kurs for å perfeksjonere og videreutvikle seg i faget. På den tiden var det ikke noe læretid hvor man kunne ta et svennebrev, slik som i dag, minnes jubilanten. Hun ble medlem av Trondheims Damefrisørlaug og Mesterforeningen. Mestertittelen fikk hun på hevd den gangen på grunn av lang erfaring i faget. Ruth tok godt vare på kundene sine. De ble tilbudt påsmurte smørbrød eller hjemmelaget kaffebrød, og kunder som hadde ettermiddagstimer ble tilbudt middagsrester. Ruth var en driftig dame som i tillegg til å drive salong, hadde ansvar for oppdragelsen for 2 barn, klippet og stelte håret på beboere på Betania sykehjem og Vikhov internat for hørselshemmede. Å kunne hjelpe syke og gamle, og de som ikke hadde det så greit, så hun på som en selvfølge. Ruth har vært velsignet med god helse, og hun klippet sin siste kunde som 95-åring! Hun har dog hatt litt problemer med ei hofte, men når det å være frisør var faget i hjertet, tåler man å ha litt «vondter». Hun er så heldig at hun har en datter og et barnebarn som også fulgte i hennes fotspor inn i frisørfaget. Dagen ble feiret hjemme i «åpent hus».

FRISØR

4 / 2018

43


inside FRA INNSIDEN AV BRANSJEN

HÅRMESSEN 2018

DET ER PÅ SOL A DET SK JER Hårmessen i Sandnes har flyttet til Sola, men datoen er den samme: første helgen i november. Som vanlig byr man på flust med utstillere og en rekke inspirerende show. - Vi lover enda mer av alt som er bra i splitter nye lokaler. Hele helgen blir stappfull av nyheter, inspirasjon, faglig påfyll og topp stemning. De beste leverandørene står i kø for å vise frem alt som er nytt og spennende, og de gleder seg til å få enda bedre plass å gjøre det på. Slik lyder meldingen fra arrangøren, Sandnes & Jæren Frisørlaug. MASSE FRISØRGLEDE

Det loves inspirerende wow-show og how-to-presentasjoner, vel verd å få med seg hvis du vil holde deg oppdatert. Messekomiteen sprudler av entusiasme: - Alle detaljene er optimalisert for å gjøre årets messe til en innholdsrik og god investering for alle som kommer. Vi har satt sammen et fantastisk program og gleder oss veldig til å møte deg for å smile, le, snakke, danse, bli imponert & inspirert, se & høre det aller siste innen bransjenytt og ha det både nyttig og hyggelig sammen, fra fredag til søndag. NYTT HOTELL, NYE MULIGHETER

Det er alltid litt nervepirrende å tukle med tradisjoner, men lauget så mange gode grunner fra å flytte den tradisjonsrike messen. Clarion Hotel Air ved Stavanger Lufthavn Sola har regionens største konferansesal på rett under 950 m2, og tilstøtende atrium på samme areal, perfekt for de største anledningene. - Vi gleder oss til å arrangere HÅR 2018 på dette hotellet, også til ”Meet & Greet” i Skybaren på fredagskvelden og til fest og middag i den flotte bankettsalen på lørdagen. Vi går ut med å anbefale overnatting, kjøpe 2-dagers billetter og oppleve en fantastisk hårete helg, uten sidestykke, sier messekomiteen på vegne av lauget. Hele programmet og alle viktige detaljer finner du på Facebook-eventet.

U T VI D ET KA MPANJ E ! De flotte frisørmøblene i tilbudskatalogen fra Salon ambience er på kampanje helt frem til 31.12.2018

44

FRISØR

4 / 2018

- Vi håper du benytter seg av det gode tilbudet og blir her hele helgen for å kose deg sammen med oss, sier messekomiteen til Sandnes & Jæren Frisørlaug.

På bildet: Andrea Sakariassen, Christoffer Stabel, Lars Terje Skjæveland og Eva Ravndal. Ikke tilstede: Mette Ingebrigtsen.

HÅRMESSEN HÅR 2018 Når: 2. – 4. november 2018 Hvor: Clarion Hotel Air, Sola. Ved å oppgi koden Hår2018 får du en ekstra god pris: Enkeltrom kr 849 og dobbeltrom kr 945, inkludert frokost. Bankettmiddag lørdag klokken 20.00. 3-retter med to serveringer av drikke; kr 895,-. Kontakt resepsjonen på hotellet for booking av bord.


H Å R & S K J Ø N N H E T 2019 PÅ

THE HUB Sett av datoen lørdag 16. mars 2019, og skriv med fet tekst Hår & Skjønnhet / Prisfesten på The Hub. Det blir en fantastisk begivenhet i et splitter nytt hotell midt i Oslo. Hår & Skjønnhet har beveget seg fra å være en messe til å bli en faglig happening på øverste hylle. Glitrende show, lærerike demonstrasjoner og nyttige seminarer og fyller dagen, sammen med norgesmesterskap i mange fag og kategorier. Og selvfølgelig: Det hele rundes av med bransjens største og ubestridte høydepunkt: Prisfesten! I H E LT N Y D R A K T

Clarion The Hub er et helt nytt hotell bak den vernede fasaden til gamle Hotell Viking/Royal Christiania. Mer sentralt kan man ikke ha et arrangement i Oslo, og dette skal bli en begivenhet det vil snakkes om. - Styringsgruppen har frihet til å lage et fabelaktig arrangement i en helt ny drakt, som skal stå ut og bli en institusjon i skjønnhetsbransjen. Vi er superentusiastiske! sier NFVB-direktør Anne Mari Halsan. I styringsgruppen sitter

representanter fra både frisør- og hudpleieleverandører, samt en av Norges ledende event-arrangører. F E S T I VA L S T E M N I N G

Med et så fullpakket program som man får på Hår & Skjønnhet skal det godt gjøres å få med seg alt. Det kan være lurt å velge seg noen høydepunkter og ellers bare nyte det gode samværet med andre bransjekolleger. NFVB skal sørge for at alt legges til rette for herlig stemning hele dagen. Hår & Skjønnhet er et definitivt bransjehøydepunkt, og vi vil også

skape aktiviteter som kan virke rekrutterende for unge som lurer på om vår bransje kan være deres karrierevei. F Ø LG M E D, F Ø LG M E D…

Det er ennå et halvt år til begivenheten finner sted, så programmet er selvfølgelig ikke spikret ennå. Men det er mye som skjer i bransjen rundt de tider, så pass på at du har krysset av for Hår & Skjønnhet – på The Hub – i Oslo – 16. mars 2019. Oppdateringer kommer på NFVB/Hår & Skjønnhets nettsider og Facebook.

CUTRIN

GIRER OPP Cutrin Norge as kjører på med en fyldig kursrekke denne høsten, spekket med artister fra inn- og utland, foredragsholdere og show. - Vi har definitivt mye å by på denne høsten, både når det gjelder kreativ inspirasjon og sosiale opplevelser, fastslår presse- og markedsansvarlig Anders Gjestvang på vegne av Cutrin Norge. Høstens kursrekke starter med et weekendkurs i Bergen 29. – 30. september. Her er det lagt opp pakketilbud som inkluderer buss tur/retur Vestlandets hovedstad for deltagere fra både Stavanger og Haugesund. Kurset i Bergen inkluderer celebriteter som Harriet Barber fra Paul Mitchell Art team, trend­ekspert Gemma Amura og Pep Pasqualino, leder av Paul Mitchells Artistic Education Team. Høstens linjer og trender presenteres av Jeremy Davies-Barbala, og ikke minst byr man på en inspirerende opplevelse med barberbrødrene fra Brødrene Fevangs Barberstue. Ellers på programmet står et foredrag med professor i indremedisin, psykiater og leder for hypokonderklinikken, Ingvard Wilhelmsen. Deretter følger et weekendseminar i Trondheim 19. - 21. oktober med show og festmiddag, for øvrig samtidig med NFVBs landskonferanse i samme by. I stiftsstaden entrer igjen Jeremy Davis-Barbala scenen, etterfulgt av NM-vinner og medaljegrossist Line Hovde Jacobsen, the one-and-only Oddbjørn Jakobsen og colorist Mona Ludvigsen. Ellers vil du kunne oppleve Franck Perez, educater fra Moroccanoils kreative design team. Det kommer også konsulenter fra REF. Høsten rundes av med et julebordkurs på Farris Bad i Larvik lørdag 10. november. Her byr man på inspirasjon fra Moroccanoils Global Ambassador, Antonio Corral Calero, tekniske klippeteknikker levert av Jeremy Davies-Barbala, som har fartstid i Vidal Sassoon, og herreklipp og barbering i regi av gutta i Bergen Barber.

FRISØR

4 / 2018

45


Butikkdata Vi tilbyr salongen en komplett utstyrs- og programvarepakke. Du får topp moderne utstyr som digital timebok, touchskjerm, betalingsterminal og mye mer.

Digital Timebestilling Med digital timebestilling i appen Fixit Timebestilling, på salongens hjemmeside og på Fixit.no er din salong tilgjengelig for nye og eksisterende kunder 24 timer i døgnet.

Markedsføring Lag egne kampanjer og vis annonser til nye og eksisterende kunder på Facebook og Instagram. Send SMS-kampanjer, og vis tilbud i Fixit-appen og på salongens hjemmeside.

Ledelsesverktøy Du har tilgang til salongens data via internett med gode verktøy for budsjettog økonomistyring, rapporter, intranett for salongens medarbeidere, markedsføring ol.

Lagerstyring Få full oversikt over lagerbeholdning, varsel ved behov for etterfylling og korrekte inn- og utpriser på alle varene til enhver tid. Ved å sette min/ max på lager kan du forenkle varebestillingen slik at du får korrekt varelager etter ditt salg og forbruk. Slik unngår du krisebestillinger.

Hjemmesider

Varebestilling

Et genialt verktøy hvor du raskt og enkelt kan lage, endre og vedlikeholde hjemmeside for salongen. Designet er tilpasset salongens profil og du velger selv hvilket innhold du vil vise.

Hos oss kan du bestille varer digitalt rett fra din leverandør – når og hvor du vil. Dette frigir tid for deg og din leverandør til å rette fokus mot produktopplæring og økt varesalg.


Fixit gir deg mer for pengene Et butikkdatasystem er ikke nok til å gjøre salongen din synlig, få flere kunder eller øke produktsalget. I tillegg trenger du gode kommunikasjonsløsninger som bidrar til at du kan møte kundene dine på ulike behov og gi dem gode kundeopplevelser. Gjennom Fixit får du alt dette.

Fordelsprogram

Gavekort – NY I 2018!

Tilby kundene dine et fordelsprogram med flotte medlemstilbud og opptjening av bonuspoeng ved kjøp av behandlinger og produkter. Det gir din salong flere lojale kunder.

Med vår gavekortløsning kan du tilby kundene dine digitale og fysiske gavekort i salongen, i app og på salongens hjemmeside.

Vi får salonger til å lykkes. FIXIT LEVERES AV ODIN SYSTEMER AS

SALG@ ODINSYSTEMER.NO

TELEFON 55 70 70 60

VERDI.FIXIT .NO


TEMA: MOTIVASJON OG INSPIRASJON

UT-AV-HVERDAGEN OPPLEVELSER:

FÅ K O N S E P T E N E UNDER HUDEN Velfylte produkthyller krever god produktkunnskap, og leverandørene gjennomfører produktkurs på løpende bånd. Men hva skal til for løfte merkevarenes identitet, og formidle dette med oppriktig entusiasme? T E K S T: B J Ø R N K O L L E R U D

Høstsesongens kursrekke er for lengst klar fra leverandørene, og de byr som sedvanlig på mye inspirasjon med lokale og internasjonale gjesteartister. Klipp, farge, styling, you name it. Det er bare å plukke i rikholdige kurskataloger. Så hva skal til for å ta ting til et nytt nivå, gi kundene en opplevelse ut over gode produkter og faglige ferdigheter? OPPRIKTIG ENTUSIASME SMITTER

Selvsagt bruker og anbefaler frisører produkter man kan stå inne for. Men let’s face it, alle profesjonelle produkter som leveres i Norge holder mål, rent teknisk. Vaner, innkjøpsavtaler, opplæring, produktbredde, service og backing er gjerne et nøkkelord som avgjør hvorfor man foretrekker ett merke fremfor et annet. For salongens kunder ser verden litt anderledes ut. De kan velge kjente merkevarer, eller la seg fascinere av spesialiserte, «ukjente» produkter som tilbyr noe unikt. Men skal du vinne kundenes fortrolighet og hjerte, må salongens medarbeidere kjenne og føle merkets identitet på kroppen. Har frisøren en oppriktig godfølelse for det man driver med eller produktene H Åman R : Tselger, E A M føler E R I kundene C ZEMM O U intuitivt. R dette F O T O : G É R A R D TA R I D E

S U R F E R PÅ M I L J Ø B Ø L G E N

Så hvordan kan leverandørene bygge merkevarene i frisørenes bevissthet? Vi synes åpningen av Davines Village i Parma rett før sommerferien er et interressant case. Davines-produktene har all-

48

FRISØR

4 / 2018

tid vært basert på en miljøprofil, men det er de ikke alene om. Det finnes en rekke andre merker som også har gjort det med suksess. Aveda er bare ett av mange eksempler. Så hva har Davines jobbet med for å forsterke sin miljøprofil? Fortellingen startet med Davines eier og styreformann Davide Bollatis visjon om å utvikle merket til å være bærekraftig i ordets rette forstand. Ta miljøansvaret fullt ut, tenke gjennom prosessene i hele verdikjeden. Da jeg snakket med Davide Bollati for tre-fire år siden, ble jeg presentert for skisser til Davines Village, en mer eller mindre selvbærende og selvforsynt landsby, som skulle ta bærekraft til et nytt nivå. Men planer er planer, det er mer krevende å realisere sine ideer. Eller som Davide Bollati formulerte det; Jeg drømmer om å realisere Davines Village, hvis banken er med på det… Og banken var med på satsningen. Det kunne vi ved selvsyn oppleve under den offisielle åpningen av Davines Village i Parma 26. -27. mai. Davines Village er virkelig noe nytt og gjennomført nytenkende. Her er det lagt opp til mottagelser i miljøtilpassede omgivelser, et åkerlandskap rundt selve bygningsmassen bidrar til dyrking av kortreiste, naturlige ingredienser. På 60-tallet ville dette vært enhver hippies våte drøm, men nå er konseptet bygget opp i en effektiv, tidsriktig ramme, som byr besøkende på en spennende og inspirerende opplevelse for dem som legger turen hit.


Davines Creative Director Angelo Seminara var et av hovedtrekkplastrene under åpningen av Davines Village.

TEMA: MOTIVASJON OG INSPIRASJON

«ENDELIG FIKK JEG OPPLEVE FULLT UT HVA MERKET STÅR FOR»

NATUROPPTATT FRISØRIKON

Trond Skeide Johannessen, daglig leder av Tronds Frisørteam i Bergen satte stor pris på turen til Davines Village. - Jeg har hatt Davines i salongen i 10 år. Jeg var faktisk Verdants første Davines-kunde her i landet. Den økologiske filosofien som ligger bak merket har alltid appellert til meg, men det ga meg ny inspirasjon å besøke Davines Village. Dette var stort, en drøm som har gått i oppfyllelse. Jeg har kommet tettere på hvordan man jobber og fått merket mer inn under huden. For meg var dette en inspirerende opplevelse, en skikkelig kick-off for høstens jobbing. - Jeg liker også at Davines er et familieeid selskap. Det gjør at man får et mer personlig forhold til merket. Men det teller også positivt at vi er en gruppe kolleger som har det hyggelig sammen og kan utveksle inputs, smiler Trond Skeide Johannessen.

Davines Creative Director Angelo Seminara stod selvsagt på scenen under åpningen av Davines Village. Han var også ansvarlig for en smakfull, kunstnerisk påkostet video, med ballongferd og naturlandskap i form av brunsvidde fjellformasjoner som kulisser. Folk liker sceneshow, og det er selvsagt stas å oppleve frisørikoner som Angelo Seminara live på scenen, det ga mange høylytt utrykk for. Men er slike show forenlig med en miljøtilpasset adferd? Man må tross alt benytte fremkomstmidler for å møte opp og oppleve sine helter. Angelo Seminara berørte dette temaet. - Davide (Bollati) har utfordret meg på hva jeg kan gjøre for å bidra til miljøtilpassede opplevelser. Det er ikke helt enkelt. Men kanskje vi må satse mer på interaktiv opplæring, og dele opplevelser over nettet på Instagram og andre kanaler? Det er mulig jeg må begrense opptreden på scenen for å nå våre ambisiøse målsettinger, uten at jeg i øyeblikket har det klart for meg hva jeg skal gjøre.

Davines Village byr på plantebaserte ingredienser, «hjemmeavlede» fra egen «kjøkkenhage».

Naturen kaller. CEO Svein Ove Olsen hos Davines-importøren Verdant AS fikk oppleve et litt annet produksjonsmiljø enn det man forbinder med produktleverandør til frisørbransjen… With a very British touch. Til åpningen av Davines Village hadde man også sikret seg en visning med ikonet Tim Hartley og teamet hans. Britisk til fingerspissene. Morsomt, underholdende, selvironisk og smakfullt.

FRISØR

4 / 2018

49


T E M A : FA R G E R FO R F R I S Ø R E R

INNOVATIV ME+ TEKNOLOGI:

FA R G E E K T E FRA BUNN TIL SPISS

I all hemmelighet har Wella Professionals utviklet en ny teknologi for den permanente fargeserien Koleston Perfect. ME+ teknologien markedsføres som banebrytende, en fargerevolusjon, intet mindre. Så hva er nytt? T E K S T: B J Ø R N K O L L E R U D

- Wella har nyutviklet ME+, og utformet Koleston Perfect uten pPD og pTD. Dette reduserer risikoen for å utvikle en allergi mot hårfarge med opp til 60x, forklarer Anki Moe, nordisk kreativ leder i Wella Professionals. Hun legger til at fargeresultatene også er forbedret, og at nye Koleston Perfect

50

FRISØR

4 / 2018

med ME+ betydelig reduserer skader på håret etter farge. VIL UTVIDE KUNDEGRUNNLAGET

- Vi opplever at flere forbrukere velger bort farging av hår, fordi de er redd for å skade håret. Det har


T E M A : FA R G E R FO R F R I S Ø R E R

Nordisk kreativ leder i Wella Professionals, Anki Moe, mener nye Koleston Perfect med ME+ er med på å løfte profesjonelle fargesystemer opp til et nytt nivå. - Koleston Perfect ME+ byr på flere, viktige innovasjoner og er årets største lansering fra oss, sier hun.

også vært økt fokus på sensitiviserende ingredienser. Skal vi få fargemarkedet til å vokse, trenger vi ny teknologi og nye fargetjenester. Det har vært en viktig driver for utviklingen av den nye Koleston Perfect med ME+, som er basert på en patentert Pure Balance Technology. Vi vil bidra til at frisørene får et slagkraftig verktøy, som representerer noe nytt og som får flere kunder til å benytte seg av fargetjenester i salongene, poengterer Anki Moe. - Undersøkelser viser at de fleste kunder ønsker mer naturlige resultater og er redde for å skade håret. Mange er også redde for å utvikle allergi mot hårfarge; Hvordan vil det føles å få beskjeden at man aldri bør farge håret igjen? Med lanseringen av Koleston Perfect med ME+ gjør vi det mulig for frisørene å tilby enda flottere resultater, med betydelig mindre skader på håret, samtidig som risikoen for å utvikle en ny allergi mot hårfarge er redusert med opp til 60x. Duften bidrar også, etter min mening, til å skape en bedre opplevelse for både kundene og frisøren. Det vil de sette pris på. Dekkevnen på grått hår er for øvrig like god som tidligere, dvs. 100 %. Så nye Koleston Perfect ME+ og Pure Balance Technology har mye å by på, reklamerer Anki. B A L A N S E R T O G FA R G E E K T E

På spørsmål om hvordan man har forbedret fargeresultatene, peker Anki Moe på flere faktorer.

- Den patenterte teknologien er designet for å minimere dannelsen av frie radikaler under fargeprosessen og deaktivere urenheter, som metaller i håret. Frie radikaler virker forstyrrende i fargeprosessen. Selv om metaller i håret, som gjerne kommer fra vann eller kroppen vår, i seg selv ikke er skadelig, påvirker det fargeresultatene. Når begge disse faktorene kontrolleres, bidrar dette til å gi levende farger med mindre skade. Man får et jevnt fargeresultat fra bunn til spiss. - Men nye Koleston Perfect ME+ byr også på muligheter til å tilby nye fargetjenester. For eksempel glossing. Det kunne vi ikke gjøre med «gamle» Koleston Perfect. Vi har nå muligheten til å balansere lengder og spisser med forskjellige servicer fra minimum til high fading av farge, i tillegg til at vi kan skape nydelige pastellnyanser ved å bruke Welloxon Pastel Developer 1,9 %. Vi må kontinuerlig by kundene på nye fargetjenester for å holde interessen oppe, og Koleston Perfect med ME+ gjør nettopp det. TIDKREVENDE PROSESS

Man kan undre seg over at det tar så lang tid å utvikle ny fargeteknologi. Fargemolekylene pPD/pTD ble patentert på 1800-tallet og har vært viktige ingredienser i permanent hårfarge frem til i dag. Men det er et faktum at disse ingrediensene er sensitiviserende med hensyn til allergi. Når bruk av

FRISØR

4 / 2018

51


D -

T E M A : FA R G E R FO R F R I S Ø R E R

Koleston relanseres med ny teknologi. ME+ er et nytt hårfargemolekyl som er et gjennombrudd innen hårfargestoffteknologi. Den kombinerer redusert risiko for å utvikle allergi og skader på håret, samtidig som den leverer minst like bra på fargeprestasjon.

EN POSITIV OPPLEVELSE

pPD og pTD er erstattet av en ny fargeteknologi, griper man tak i et betent område. Det fremholdes at teknologien i nye Koleston resulterer i opptil 60x mindre risiko for å utvikle en ny allergi mot hårfarge. Det poengteres allikevel at prosedyrene for vanlig allergitesting skal utføres. - Teknologien er et resultat av syv års forskning, der mer enn 3000 formuleringer er testet. Koleston Perfect med ME+ inkluderer også mer enn 20 nye patenter. Så det ligger et omfattende arbeid i bunnen av teknologien, poengterer Anki Moe. - Vi har selv vært en del av testgruppen og testet fargene gjennom et helt år internt i huset, ved hjelp av egne krefter og eksterne testpersoner. Så vi har fått inngående kompetanse på den nye serien. Gjennomgående er testpersonalet veldig positive. Så vi gleder oss til å gå ut med dette i september. Det blir definitivt den største lanseringen denne høsten, fastslår Anki Moe.

JOBB SOM DU PLEIER

I en hektisk hverdag er det krevende å bytte fargesystem. Frisører som har brukt gamle Koleston Perfect slipper imidlertid å endre måten å jobbe på. - Nye Koleston Perfect med ME+ krever ingen endring av vaner. Den har samme blandingsforhold, samme utviklingstid og samme dekkevne på grått hår. Forbedringer som enklere blanding, mer presis påføring og en ny, tiltalende duft, er bare en bonus, mener Anki Moe.

To av frisørene som har vært med på det norske testlagt er Sanya Keränen, som jobber i Nikita Hair, og Merete Hanslien, som jobber i Design Haircare. De mener begge at fargeserien byr på vesentlige forbedringer, sammenlignet med «gamle» Koleston Perfect. - For meg er viktig at produktene ikke inneholder pTD. Det er et avgjørende pluss for meg, men jeg opplever også at resultatene blir jevnere fra bunn til spiss, og synes at håret etterlates i bedre kondisjon. Kremen har en litt lettere konsistens, den er mer kremaktig og litt lettere å påføre. Det hele går raskere og jeg synes den er bedre å jobbe med. I Nikita Hair jobber vi bare med Wella-farger, så jeg har bred erfaring med dette fargesystemet gjennom seks år, sier Sanya Keränen, som gleder seg til lanseringen i september. - Jeg har jobbet med ulike fargesystemer og har spesialisert meg som colorist. Jeg synes definitivt at den nye Koleston Perfect med Me+ byr på forbedringer på en rekke områder, sammenlignet med gamle Koleston Perfect og andre fargesystemer jeg har jobbet med. Den er distinkt lettere å påføre og jeg synes også at den gir mye bedre resultater. Jeg har testet fargesystemet i kontrollerte former på modeller på Wella studioet og i salongen der jeg jobber. Jeg synes virkelig dette er et løft for en dedikert colorist som meg, dette virker veldig lovende. Jeg gleder meg til å starte med systemet, sier Merete Henslien.

F

M

T

A 52

FRISØR

4 / 2018


Danmarks mest brukte system - endelig tilgjengelig i Norge Et system som virkelig fungerer for oss i en kombinert velvære salong. Kim Nordbø TROPICOS Nesbru

Til Salongens kunder

Timebestilling på nett fra mobil, pc, nettbrett E-mail og sms påminnelser Miniwebsite Nyhetsmails

Til hverdagen i salongen Bestillingsbok Kundekort Mobilbestillingsbok Kassasystem Automatisk pris og strekkodeoppdatering Venteliste funksjon Prestasjoner Varebestilling Lagerstyring E-mail

Hairtools Light

pr. måned

295,-

Til deg som leder Mobilbestillingsbok Arbeidsplanlegging Budsjett og statistikk Markedsføring Overføring til regnskapsprogram

Kjekt å vite Godkjent kassasystem Sikker oppbevaring av persondata (GDPR) Enkel oppstart, vi hjelper deg Ubegrenset kundeservice En måneds oppsigelse

Hairtools

pr. måned

495,-

For deg som ønsker bestillingssystem og kalender.

For deg som ønsker full oversikt og kassasystem samlet ett sted.

SMS påminnelser 0,79 pr SMS

SMS påminnelser 0,79 pr SMS

For mere informasjon eller bestilling av Hairtools kontakt oss på Mail: ht-salg@eg.no Tlf.: 980 57 280 Alle priser ex. moms


T E M A : S A LG O G K U N D E K O N TA K T

FAGHANDEL I ENDRING:

H vo r d a n b l i r

f r e m t i dens va r esalg? Fremtidens varehandel er digital, global og forankret i opplevelser. Legger man til at handel også handler om mennesker, så har du i stor grad oppskriften på hva kundene i fremtiden vil kreve. T E K S T : L E I F B A C H E - M AT H I E S E N , N H O S E R V I C E O G H A N D E L

Omsetningen i norske, fysiske butikker vokste med 15 prosent fra 2011 til 2016, mens omsetningen i norske nettbutikker vokste med nær 80 prosent i samme periode. Norsk handel i utenlandske nettbutikker vokste med svimlende 200 prosent. Dette viser hvordan digitalisering gjør varehandel mer global og at fysisk nærhet til kundene blir mindre viktig. Dette har også frisørbransjen merket, hvor man over natten har gått fra et kretsmesterskap til et verdensmesterskap. Etter et frisørbesøk har kunden i tillegg til å ha fått en god frisøropplevelse kanskje fått med seg et anbefalt faghandelsprodukt. Om kunden er fornøyd med produktene ønsker vedkommende å kjøpe mer. Det som svært ofte skjer

54

FRISØR

4 / 2018

på kjøp 2 av slike produkter, er at de orienterer seg på nettet for å finne beste pris. Hva skal så til for å hindre at kunden kjøper ditt faghandelsprodukt hos andre? FA G H A N D E L M E D KONKURRANSEKRAFT

Det finnes flere svar på utfordringen, men det enkleste og som spesielt mange har gjort, er å etablere EMV (egne merkevarer). Produkter som kun du eller kjeden tilbyr. Eksklusivitetsavtaler er også en mulig løsning, men krever ofte svært stort volum og er vanskelig å holde vekk fra nettet over tid. Man bør også velge vekk produkter som alle tilbyr, og kanskje velge mindre faghandelsleverandører.


T E M A : S A LG O G K U N D E K O N TA K T

Lønnsomhe t i ha nd e l ha nd l e r o gså i st or gra d om å forst å si ne kund e r, som e nd re r se g ra skt . N ye ge ne ra sj one r se t t e r he l t nye k ra v t i l f re mt i d e ns ha nd l e må t e r e nn d e v i gj ør i d a g.

Finn produkter som ikke er å finne på nettet, eller i andre bransjer som apotek, kosmetikk eller i dagligvarebransjen. Vil også understreke at alle som selger produkter i butikk/salong bør kunne tilby de samme varene på sin nettside til konkurransedyktige priser. Husk at kundene ønsker å handle fra den kanalen som passer dem, og akkurat når det passer dem. F O R S TÅ K U N D E N

Lønnsomhet i handel handler også i stor grad om å forstå sine kunder, som endrer seg raskt. Nye generasjoner setter helt nye krav til fremtidens handlemåter enn de vi gjør i dag. For eksempel ser kundeklubber og lojalitetskort ut til å ha en større påvirkning på «generasjon Her-og-nå» fremfor de eldre. Mens de eldre gjerne vil samle poeng eller kroner, vil unge «millennials» ha bonuser og rabatter med en gang. Derfor tror vi at f.eks. Remas «Æ»-konsept, som gir 10 % her og nå, er mer attraktivt overfor millennials enn Trumf-kort hvor du samler bonus. OPPLEVELSER GJENNOM HJERTET

Skal man lykkes som varehandelsbedrift eller frisør i Norge i tiden som kommer, vil det i stor grad handle om å vinne mitt hjerte som kunde gjennom bedre kundeopplevelser. Følgende trender er viktige: → Ultimate kundeopplevelser:

Du må hele tiden ligge i forkant og overraske kundene med opplevelser som får dem til å kjenne seg spesielle og utvalgte. → Minneverdige opplevelser:

Grensene mellom handel og andre bransjer, som underholdning, viskes mer og mer ut. I fremtiden kommer butikker og frisører til å konkurrere med museer, konserthus, restauranter, sportsarenaer, samt sosiale medier når det gjelder varesalg. En frisørtime vil f.eks. kunne kombineres med et spa, trening eller restaurantopplevelse.

→ Virtuell virkelighet:

VR er en datasimulering av et virkeligmiljø som muliggjør brukerinnblanding. Augmented Reality blander den virkelige verden med et virtuelt lag. Pokemon Go er et eksempel. Teknologien er fortsatt såpass uvanlige i retail at kundene oppfatter dem som nytenkende. Det kan for eksempel også være «levende» speil som foreslår matchende plagg eller relevante kampanjer når kundene skal velge frisyre. Kunden vil kanskje også få en virtuell opplevelse på hvordan hun/han ser ut på håret med forskjellige hårfrisyrer og farger. → Te k n o l o g i o v e r a l t :

I år 2020 vil det være 6,1 milliarder smarttelefonbrukere, ifølge den siste mobilitetsrapporten fra Ericsson. Teknologien blir stadig tettere integrert i vår hverdag. I dag finnes det blant annet klær som kan lade telefonen og smarte, nettilkoblede kontaktlinser med innebygd kamera. Dessuten er bruk av kunstig intelligens mer og mer vanlig. → Kunden er samfunnsorientert:

Mange vil kjøpe for eksempel sunn mat som også er bra for planeten. Hos en frisør vil man legge vekt på kortreiste produkter, miljø og bærekraft. Mange vil også leie fremfor å eie, noe som kommer til syne innenfor delingsøkonomien. Ett eksempel er «Rent the Runway», en populær deletjeneste for kjoler og tilbehør fra kjente designere. Total åpenhet er også viktig for den moderne kunden. I dag er mange mistenksomme mot selskapenes motiver og metoder. Derfor er det viktig å være ærlig og åpen. → Jeg vil ha skreddersydd, NÅ:

Vi lever i en rastløs tid som er preget av umiddelbar tilfredsstillelse. Det påvirker ikke minst retail. Når vi ser noe på sosiale medier vil vi ha det med en gang og få varen raskt levert. En ukes leveringstid er ikke lenger godt nok. Skreddersydde produkter/ tjenester, drop in/her-og-nå, abonnementsløsning og prisdifferensiering er stikkord for å bli en vinner i morgendagens marked.

Leif Bache-Mathiesen Direktør/fagsjef seksjon medlem og marked i NHO Service og Handel. Denne bransjen består av varehandel, håndverksproduksjon og personlig tjenesteyting. Arrangerer blant annet ulike konferanser om trender i handels- og servicenæringen. lbm@nhosh.no

FRISØR

4 / 2018

55


T E M A : D I G I TA L E V E R K TØ Y

Slik ly kkes d u i s os iale m e dier INN I FREMTIDEN MED POST-MODELLEN

56

FRISØR

4 / 2018


T E M A : D I G I TA L E V E R K TØ Y

Nye tider gir nye muligheter. Både sosialt og digitalt endres markedet raskt, og vi må kommunisere på en ny måte. Hvordan blir din salong påvirket? T E K S T: L I L L I R E N E N O K S E N H O L L A N D E R

Kampen om kundene er i gang på en helt ny arena. Som salong må du være rede til å drive toveis kommunikasjon med både faste og nye kunder. Fremtidens salonger må levere gode kundeopplevelser utover den fysiske tilstedeværelsen i salongen. Identitet er ikke bare det inntrykket vi gir i kundemøte, men også hvem vi er på nettet.

S – Stra tegy. Hvordan skal du nå dine mål. En strategi du kan benytte deg av hvis du vil at forholdet til kunden skal forandres, er Jab Jab metoden. Det er en automatisert måte å bygge ekte kunderelasjoner på, noe som kunder er svært åpne for, sier Thomas Moen, Influencer fra Jab Jab Academy. Jab Jab metoden handler om at du ikke sitter og venter

E N K E LT P L A N L E G G I N G S V E R K T Ø Y

I sosiale medier er ikke kunden lenger passiv mottaker av informasjon, men en aktiv deltaker med stor påvirkningskraft. Du må regne med at kunden kommuniserer tilbake til deg. Er du klar for å takle det? Det som fungerer på Facebook, fungerer ikke nødvendigvis like godt på YouTube eller Instagram. Det du trenger er en strategi, og da er POST-modellen et nyttig verktøy. POST-modellen er en metode du kan bruke for å skaffe nye kunder og bygge tillit via sosiale medier. POST-modellen er utviklet av Forrester Research og benyttes i skoler som BI og Høyskolen Kristiania. L Æ R Å B R U K E P O S T- M O D E L L E N

P – Pe o p le . Lag en «lyttestrategi» – en form for markedsovervåking. Du må vurdere dine kunders sosiale aktiviteter og på hvilke plattformer de befinner seg. O – Ob j e c t i ve s . Sett mål for SoMe-satsningen. Du må bestemme deg for hva du ønsker å oppnå med de sosiale medier. Er det å øke verdien av eksisterende kunder, skaffe nye kunder eller øke varesalg? For å lykkes må du investere tid og ressurser for å bli kjent med kunden. Kunden må omfavnes og varmes opp med fag og produktprat. Du må delta i kundesamtalen, stimulere, holde fokus og snakke med kunden istedenfor til kunden.

«Den beste markedsføringen skal ikke føles som markedsføring» THOMAS MOEN

på at kundene skal bite på kroken, men at du aktivt søker opp kundene selv før du sender de på en kundereise gjennom en salgstrakt, hvor ting skjer i en bestemt rekkefølge. Det kan være å lære kundene noe, snakke med dem og inspirere dem. Fordi du gjør det samme til hver potensielle kunde er det mulig for deg å se hva som virker og hva som ikke virker. Før selve salget må du ha minst to «touch points», sier Moen, hvor du ikke prøver å selge noe til kunden, men gir de noe helt gratis. Du må finne din måte å bygge tillit og forhold til kundene på før du selger de noe som helst. Jo mer kunden stoler på deg, jo mer villig er kunden til å kjøpe fra deg. T – Tech n ology. Definer først salongens rolle i markedet, uavhengig av teknologien. Først når du vet formålet, kjenner menneskene og målgruppen, kan du bestemme deg for hvordan og hvilke sosi-

FRISØR

4 / 2018

57


T E M A : D I G I TA L E V E R K TØ Y

Sosiale medier er ikke bare én kanal, men et sekkebegrep for kanaler med noen fellestrekk – det kan likes, kommenteres, deles eller remikses. Utover dette er de ganske forskjellige C E C I L I E S TA U D E , H Ø Y S K O L E N K R I S T I A N I A .

LILL IREN ENOKSEN HOLLANDER Erfaren leder og tidligere driver av franchise salong i PÅ­HÅRET kjeden. Har også hatt flere styreverv, blant annet i NFVB og Intercoiffure og vært oldermann i Oslo Frisørlaug. Samfunnsengasjert, med stor interesse for SoMe. Tatt studiene Sosiale medier på BI og Kreativ skriving på Høyskolen Kristiania. Kunst-, kultur- og musikk­ interessert, Glad i natur og friluftsliv. lill.hollander@gmail.com

58

FRISØR

4 / 2018

ale kanaler du vil satse på. Er det Facebook, Messenger, Instagram, Snapchat eller Blogg som skal være hjelpeverktøyet? Det kan også være lurt å benytte seg av betalt markedsføring. I henhold til Thomas Moen er dette noe alt for få gjør. Moens anbefaling er å begynne i det små med 50 kr pr. dag, som økes etter hvert som lønnsomheten stiger. Du kan forvente å tape i en periode, men hvis du gjør det riktig og følger Jab Jab metoden vil den betalte markedsføringen generere trafikk og resultater. Hvis du ikke lykkes med betalt markedsføring, er det feil produkt til feil målgruppe, eller feil målgruppe til ditt produkt, sier Moen. S O M E E R E N M A K TA R E N A

Sosiale medier er en ustoppelig makt. Kundene dine snakker om salongen, fagkunnskap, service og produkter uansett om du er tilstede eller ikke. Da er det best å være en del av samtalen og klar til å handle når det er nødvendig. Gevinsten fra effektiv bruk av sosiale medier er en solid kundegruppe og flere nye kunder. Det er kunden du har omfavnet og varmet opp som skaffer deg nye kunder, ved at de snakker positivt om deg og din salong. Enten det er ansikt til ansikt i menneskelige møter, eller via viral spredning på sosiale medier. Summen av det kundene sier om salongen kan bety vinn eller forsvinn i dagens virkelighet.

POST-MODELLEN P – People – menneske. Vurder dine kunders sosiale aktiviteter. O – Objectives – formål/plan. Bestem deg for hva du ønsker å oppnå. S – Strategy – strategi. Plan for hvordan forholdet til kunden skal forandres. T – Technology – teknologi. Bestem hvilke sosiale kanaler du vil bruke. POST-modellen er utviklet av Forrester Research.

BOKTIPSET

Les gjerne boken til social media expert Gary Vaynerchuk: Jab, Jab, Jab, Right Hook: How to Tell Your Story in a Noisy Social World.


FRISØR

NORGES MEST BRUKTE

internettbaserte kasse- og bookingsystem for frisører

• Benyttes av mer enn 700 salonger og kjeder • Alltid tilgang: logg på fra PC, Mac, mobil og nettbrett • Fri bruk av support og 24/7 vakttelefon • Markedsledende priser og ingen bindingstid • Tilfredstiller den nye kassaloven

E-post: firma@hano.no Tlf: 66 77 66 73 Web: www.hano.no

PRISER Programvare: • etablering 4.900,• pris / mnd / ansatt 200,Komplett utstyr inkl. betalingsterminal: • fra 900,- per mnd

Referanser: Nikita, Continental Frisør, På Håret, Josefsson og H2


T E M A : B U T I K K D ATA

EFFEKTIV KUNDEKONTAKT:

Nye muligheter me d digitale verktøy Tradisjonelle butikkdataløsninger har utviklet seg i retning av kommunikasjons- og markedsføringsverktøy. Hvordan kan du utnytte dette til å styrke din virksomhet? T E K S T: B J Ø R N K O L L E R U D

Online-booking, sms-varslinger, lojalitetsbyggende facebook-kampanjer; Man kan nesten bli overveldet av mulighetene som ligger i dagens dataløsninger. Men hvor krevende er det å følge med på teknologiutviklingen og utnytte mulighetene? Betaler man dyrt for noe man ikke bruker? Greier salongeiere å utnytte potensialet som ligger i systemene til å pleie kundene mellom salongbesøkene? Må man henge med på kjøret for å hevde seg i konkurransen? Det finnes trolig ingen absolutte svar. Har man en rendyrket drop-in salong i et kjøpesenter, er behovet litt annerledes enn om man driver en salong som krever at kundene aktivt oppsøker salongen. Problemstillingene for en kjede med et stort geografisk nedslagsfelt kontra frittstående, lokalt forankrede salonger vil også være forskjellige. Men en ting er klart; Utnytter du de mulighetene som ligger i kommuniasjonsløsningene, kan du fremstå som synlig, profesjonell og attraktiv på nettet, selv om du driver en liten virksomhet.

A L LT I D T I L G J E N G E L I G

Kundene er vant til å shoppe på nettet, og tilbud om booking av frisørtjenester via nettet er blitt et «must». Ennå må leverandørene kunne tilby book­ ingsystemene på PC/MAC eller nettbrett, men mobilen er blitt det viktigste bestillingsverktøyet for dagens forbrukere. Andelen online-bookinger fra mobilen er økt kraftig. Enkelte salongeiere vi har snakket med, registrerer en økning fra 60 til 70 % i løpet av det siste året. Det krever også at salongeierne tenker mobil når man utvikler hjemmesider. Ligger du bakpå, er det på tide å kjøre en oppgradering. Om man selv ikke har teknisk kompetanse, finnes det hjelp å få mot betaling hos kasse/dataleverandørene. De fikser hjemmesiden din så den er tidsmessig, eller gir deg verktøy så du selv kan oppgradere den, for eksempel ved å tilby muligheter til å laste opp nye bilder på en enkel måte. Og det kan også være verd å trekke frem at datale-

CEO PÅL GRAHAM, FRENDS AS: - FRISØREN ER SALONGENS BESTE AMBASSADØR - Fremover tror jeg det blir viktigere å personifisere dialogen med salongens kunder. Frisørene er de beste til å fronte budskap, som må spisses mot hver enkelt kunde, kanskje i form av cookies på kundens facebookside. Får man relevante tips fra sin personlige frisør, gir dette mer tyngde og troverdighet enn generelle tilbud. Når man kjenner kundens historikk, er det mulig å skreddersy budskap. Har man en fargekunde, kan man eksempelvis gi råd om pleie av håret etter sommerferien for å sikre resultatet, og kanskje også fortelle hvordan solen påvirker kjemisk behandlet hår. Men treffsikkerhet og relevans er alfa og omega. Det gir for eksempel ingen mening å fortelle om pleie av langthårspisser til en herrekunde med kort hår.

60

FRISØR

4 / 2018


T E M A : B U T I K K D ATA

verandørene konkurrerer om å drive forretningsutvikling i samarbeid med sine kunder. Tjenestene Ledigtime.no fra EasyUpdate og appen FixIT Timebestilling fra Odin Systemer er eksempler på dette. Likeledes er facebook-kampanjer viktige, og leverandørene kan bidra med statistikk på effekten av kampanjene. Har du funnet en god oppskrift som virker, har du et godt utgangspunkt for å gå videre på denne linjen. AV G R E N S E T O G M Å L R E T T E T

Markedssjef Karin Warset i PÅHÅRET-kjeden peker på at det er utfordrende å bruke alle valgmuligheter som finnes i datasystemene. Hva skal man legge vekt på når man jobber med digital kundekommunikasjon? Det finnes ingen fasit, men man kan blinke seg ut avgrensede prosjekter man jobber med, mener hun. - For vår del har vi rundt 150.000 kunder gjennom systemene i løpet av ett år. Det genererer mye data. For å bli mer treffsikre i vår kommunikasjon, jobber vi derfor med å segmentere kundebasen. Akkurat nå jobber vi mye med å definere «superforbrukeren»; de forbrukerne som liker oss spesielt godt og som følger oss på facebook. Vi snakker ikke bare om hvor mye penger de legger igjen, men at de også følger oss med «hjertet». De velger oss fordi de føler seg hjemme i PÅHÅRET. Nærheten til kunden er viktig, og vi vil gi våre «superforbrukere» ekstra oppmerksomhet. Vi ønsker å belønne lojalitet. Karin Warset peker på at datasystemene er avgjørende verktøy for å jobbe målrettet med kundekommunikasjon. - Når vi kjenner våre kunders vaner, det være seg besøksfrekvens, behandlinger, lojalitet til salong og frisør, kan vi lettere skreddersy personifiserte tilbud. Da blir vi mer relevante. Eksempelvis kan man gi studentrabatt til studenter ved skolestart, eller by kundene på spesielle tilbud i form av temakvelder eller målrettede produkter. KOM I GANG

Med 22 salonger er PÅHÅRET-kjeden en av tungvekterne i bransjen, og frisørkonsernet har administrative ressurser til å drive utviklingsarbeid. Det

er ikke alle som har en egen administrasjon som kan bruke like mye tid på å jobbe med dette. Men Karin Warset mener mindre, frittstående salonger kan bruke de samme verktøyene. - Driver man en liten enhet med tre ansatte, kan man i prinsippet gjøre det samme som vi gjør. For eksempel kan hver av de tre frisørene få i oppgave å finne fem superkunder som kan utnevnes til «ambassadører». Spørsmålet blir så; Hva skal til for at de gidder å snakke så positivt om salongen at de stimulerer fem personer i sin omgangskrets til å besøke salongen? Får man til slike kampanjer, har man plutselig femten nye kunder. Det skal ikke så mye til. Det viktigste er å gjøre noe, at man er villig til å prøve og feile, og ikke mister motet om man ikke treffer 100 %. SUKSESS MED APP

Ramsvik Frisør i Bergen var tidlig ute med å satse på digital kundekommunikasjon. Adm. direktør Kristin Blytt Davidsen mener det var en god beslutning. - Vi var nok blant de første som tok i bruk en app for timebestilling i frisørbransjen. Det ga oss et forsprang. I starten gjennomførte vi et målrettet arbeid for å få kundene til å laste ned appen mens de satt i frisørstolen, og det har gitt oss mye. I dag har vi tusenvis app-brukere og rundt halvparten av disse bruker appen for å bestille time. Totalt sett bestiller nå 65 - 70% av kundene time på nett. Det sier litt om hvor viktig digital kundekommunikasjon er blitt for oss. Det sparer oss for mye arbeid, og det gir også mange færre forstyrrende telefoner inn til salongene. Appen brukes også av medlemmene i kundeklubben Sirkel. - Vi har en egen kundeklubb, Sirkel, som teller 12.000 medlemmer. Disse er flittige bruker av appen, forteller Kristin Blytt Davidsen, og legger til følgende: - Mitt råd til andre er å lage systemer som sikrer kvaliteten. Skal du bli treffsikker, må kvaliteten i den lagrede informasjonen være god. For oss som har 84.000 frisørbesøk i året, er dette spesielt viktig. Små forbedringer kan gi store positive utslag, fastslår hun.

Klar til dyst. Nyansatt salgssjef i EG Hairtools as, Elin Beatrice Nøstvik, har lang fartstid i bransjen, både som frisør og opplæringskonsulent.

TØ F F E R E KO N K U R R A N S E I B U T I K K DATA: Bransjens tungvektere på leverandørsiden, Odin Systemer/FixIT, Hano, EasyUpdate og HeadQuarter/ BestValue kniver om salongeiernes gunst. Nå kommer nok en utfordrer på banen. Danske EG Hairtools, som oppgir at de er Danmarks mest brukte system i frisør- og skjønnhetsbransjen med 1.500 salonger på kundelisten, er nå på vei inn i det norske markedet. Selskapet Hairtools skriver sin historie tilbake til 2001, da salongeieren Gitte Sorang så behovet for å utvikle et system for å håndtere administrative oppgaver. Siden har det vokst jevnt og trutt, og i 2016 ble selskapet solgt til IT-selskapet EG. Dette er en betydelig aktør på det skandinaviske markedet, med 2.000 ansatte totalt. EG Hairtools inngår i avdelingen Business Ready Solutions, som jobber med skreddersydde bransjeløsninger. - EG Hairtools har valgt å lage en norsk utgave av Hairtools, tilpasset norske salongers behov og krav. Eksempelvis tilfredsstiller systemet kravene i den nye kassalovgivningen. Den norske versjonen er utviklet i tett samarbeid med norske salonger, og vi gleder oss til å møte salongeiere og forhåpentligvis bidra til å gi dem mer frihet til å være kreative, forteller salgssjef Elin Beatrice Nøstvik.

FRISØR

4 / 2018

61


ÅPEN KONKURRANSE Ålesund og omegn frisør- og velværelaug

Hår & velvære 2018 26. - 27. OKTOBER I ÅLESUND

Bransjekveld med Tendenz! Fredag 26. oktober Tendenz inviterer til bransjekveld! Bransjekveld med fokus på endringer i salongens utfordringer og behov - samt inspirasjon på styling og frisyrer inn mot julerushet. En hyggelig kveld med god stemning sammen med gode kolleger.

Konkurranse og messe Lørdag 27. oktober. Dørene åpner kl.12.30 13.00 Oppsetting fristil 14.20 Fristil dame 15.30 Fristil herre 16.30 Brud klassisk

Vi gjør oppmerksom på at det kan bli forandringer i tidsskjemaet. Kr 300,- pr disiplin | kr 100,- for skoleelver Skoleelever kan delta med levende modell i lærlingeklassen. Påmeldingsfrist 20. oktober (bindende) Påmelding og regler hos Møyfrid: Tlf.: 90 55 65 20 Epost: moyfrid@pikasso.no Inngang: Konkurranse og messe fri entrè

Bransjetreff Lørdag 27. oktober.

Partybandet

Groove Gerilja Kom og møt kollegaer, venner, spis, drikk og hør god musikk!! Groove Gerilja er et energisk partycoverband som spiller hits fra de aller fleste musikksjangre og årstall. Den viktigste hovedregelen når bandet står på scenen er at du som publikumer skal ha de gøy! Det skal hoppes, det skal danses og det skal synges med.

Følg oss på Facebook for siste nytt Arrangør: Ålesund og omegn Frisør og velværelaug


HÅR: SOPHIE CHANDLER, RUSH HAIR & BEAUTY M A K E - U P: K E L LY S A D L E R FOTO : TO N Y L E - B R I T TO N

64

FRISØR

4 / 2018


Gå ikke glipp av bransjens største arrangement!

HÅR & HÅR & SKJØNNHET SKJØNNHET 2019 2019

NORGESMESTERSKAP VISNINGER/SHOW N O R G1 E S M6E S.T E R M S K A PA R S V I S N IS N GE E RM / S HION W A R E R S E M I NC A RL ER A R I O N HOTEL L E V L E V E R A N D Ø RE L OR U NA G EN D Ø R L O U N G E PRISFESTEN TP HR IES FHE SU TBE N

NORGESMESTERSKAPENE 2019

FRISERING MAKE-UP NEGLEDESIGN HUDPLEIE

NORGESMESTERPRISFESTEN SKAPENE 2019 2019

M er i nfo komme r du på FOTOKONKURRANSE F R I S E R IwNwGw. n f v b .n o BEDRIFTSKONKURRANSER HEDERSPRIS MAKE-UP NORGESMESTERE NEGLEDESIGN HUDPLEIE

PRISFESTEN

A R R A N G Ø R :

FOTOKONKURRANSE BEDRIFTSKONKURRANSER FRISØR

4 / 2018

65


FOTO: WELLA

Ny look, nye produkter? Gi deg selv og dine kunder ny inspirasjon når høstmørket siger inn, så humøret holdes oppe. Kanskje skal du også fornye salongen? Vi bringer de siste produktnyhetene fra leverandørene.

66

FRISØR

4 / 2018


mi x

LEVERANDØRENES PRODUKTLANSERINGER

Vo k s t i l p e r f e k t r e s u l t a t

Polerer hårsekkene

Cutrins nye Muoto-stylingserie er utvidet med to vokser. Mouto Strong Sculpting Wax er en stylingvoks med sterkt hold og gir struktur, tekstur og volum. Den anvendes i tørt hår, og gir en matt finish. Mouto Soft Molding Paste er en stylingvoks som gir struktur, tekstur og glans, samt et fleksibelt hold. Anvendes i tørt hår. Mer info, kontakt Cutrin Norge as på tlf.: 61 26 85 00, eller sjekk www.cutrin.no

ghd Oval Dressing Brush er en klassisk hårbørste med nylonhår, ideell for siste finish på alle frisyrer for å tilføre glans og pleie. Nylonbørster har flere produktfordeler. Blant annet bidrar de til å fordele hårets naturlige fett og olje ut gjennom hele håret, noe som gjør at håret får mer glans gjennom friksjon. Eller for å si det med ghd Global Ambassador Adam Reed: Børsten polerer faktisk hårsekkene dine når du børster. Mer info, sjekk www.ghdhair.com

Plantebasert norgeslansering

Wella Professionals plantebaserte hårfarge, EOS, feirer 20-års jubileum, og lanseres samtidig i Norden. EOS garanterer opp til 70 % dekning av grått og hvitt hår, pleier håret og etter­ later det glatt og glansfullt. Holder opp til 15 vask. Mer info, kontakt Coty/ Wella Professionals på tlf.: 23 05 30 00, eller sjekk www.wella.com

Surfer på retrobølgen Effektfullt

Karisma SLASH byr på en tredimensjonal effekt, og mattsort leveres som standard farge. Hyllen finnes også i forskjellige stål- og trefarger. Mer info, kontakt Tendenz Hårpleie as/Tendenz Interiørdesign på tlf.: 91 88 05 69, eller sjekk www.tendenzid.net

REM Centenary byr på moderne retrodesign. Kan leveres i mange forskjellige farger for å matche akkurat din salong. Mer info, kontakt Tendenz Hårpleie as/Tendenz Interiørdesign på tlf.: 91 88 05 69, eller sjekk www.tendenzid.net

Hårbøyler for enhver anledning

NOMA byr nå på høstens farger, med ni ulike bøyler, syv i velur og to i silke. Hårbøylene sitter godt og passer til alle anledninger. Trine Nilsen, som driver NOMA, har for øvrig inngått et samarbeid Tendenz Hårpleie as. Mer info, kontakt Tendenz Hårpleie as på tlf.: 22 92 50 00, eller sjekk www.tendenz.net

FRISØR

4 / 2018

67


mi x

LEVERANDØRENES PRODUKTLANSERINGER

Industrielt

Karisma K-LOUNGE byr på en industriell stil, passer fint til å kombineres med andre møbler. Standard farge i matt sort. Hyllen finnes også i forskjellige stål- og trefarger mot tillegg i prisen. Mer info, kontakt Tendenz Hårpleie/Tendenz Interiørdesign på tlf.: 91 88 05 69, eller sjekk www.tendenzid.net

Nordisk pleie

FOTO: CUTRIN

Cutrin Ainoa Weightless Care er en utsøkt pleiende linje som tilfører volum for tynt og fint hår. Serien er basert på ingredienser fra den nordiske naturen og inkluderer totalt 16 videresalgsprodukter. Mer info, kontakt Cutrin Norge as på tlf.: 61 26 85 00, eller sjekk www.cutrin.no

Komfortabelt

Pietranera nakkebeskyttere i gel til vask sikrer kundene maksimal komfort i vasken. Myke og behagelige nakkebeskyttere, som kundene vil elske. Mer info, kontakt Tendenz Hårpleie as/ Tendenz Interiørdesign på tlf.: 91 88 05 69, eller sjekk www.tendenzid.net

Intenst i salongen

Schwarzkopf Professional Color Wash byr på intense, langvarige, direktepigmenterte shampoer, som er sulfatfrie og skånsomme. Til salongbruk ved vasken. Mer info, kontakt Frends AS på tlf.: 69 22 15 99.

Intelligent styling

Neuro Liquid kolleksjonen er Cutrins siste, store lansering. Konseptet ble lansert rett før sommeren, og er en komplett produktlinje bestående av syv produkter designet for å motstå varme og samtidig beskytte håret hver gang du styler det. Linjen er basert på en egen teknologi, HeatCTRL, som aktiveres ved varme. Mer info, kontakt Cutrin Norge as på tlf.: 61 26 85 00, eller sjekk www.cutrin.no

Innovativ storsatsning Perfekt blond

Joico Blond Life lanserer i oktober to stylingprodukter som gir kalde og klare blonde farger: Brilliant Tone Violet Smoothing Foam og Brilliant Glow Brightening Oil & Instant Shine and Softness. Mer info, kontakt Tendenz Hårpleie as på tlf.: 22 92 50 00, eller sjekk www.tendenz.net

68

FRISØR

4 / 2018

Nye Wella Professionals Koleston Perfect med ME+ presenteres som et teknologisk gjennombrudd, en revolusjon innen hårfargeindustrien, intet mindre. Teknologien fremholdes å levere levende, rik farge med mindre skade på håret. I tillegg reduserer ME+ risikoen for å utvikle ny allergi mot hårfarge. Definitivt høstens storlansering fra Wella Professionals. Mer info, kontakt Coty/Wella Professionals på tlf.: 23 05 30 00, eller sjekk www.wella.com


M U OTO STYLE DESIGN

NEW

CONDITIONING ST Y L I N G FO R THE FINEST HAIR KUN HOS FRISØREN!

Typical Nordic hair is glassy, delicate and wavy. It is abundant, but goes flat easily. This unique hair demands plenty of styling products. Cutrin responds to the styling challenge of Nordic hair with a new precision product series for delicate hair. Cutrin Muoto products give fragile Nordic hair the lift it needs at the root, optimal structure to hair length and enough fine hold.

CUTRIN NORGE

CUTRIN.NO


mi x

HÅR: THE NOT ANOTHER SALON ARTISTIC TEAM FOR CRAZY COLOR® FOTO: TONY LE-BRITTON

LEVERANDØRENES PRODUKTLANSERINGER

Full respons

Nye ghd Platinium + byr på flere tekniske innovasjoner. Styleren gjenkjenner tykkelsen på håret, størrelsen på hårpartiet og hastigheten du styler i, og justerer effekten i henhold til dette. Sensorer overvåker varmen 250 ganger per sekund, for å opprettholde en jevn temperatur på 185 grader for ultimate resultater og et sterkere og sunnere hår. Mer info, sjekk www.ghdhair.com

Tilbakefører

Schwarzkopf Professional BC Fiber Clinix er det første bondingsystemet som gir tredimensjonale bindinger i håret. Tilbakefører håret til sin naturlige tilstand. Skreddersys med boostere for spesialisert pleie. Mer info, kontakt Frends AS på tlf.: 69 22 15 99.

I nattens mulm og mørke…

Schwarzkopf Professional #RoyalTakeOver NOCTURNES byr på seks dype og forførende midnattsfarger for strålende looks. Dete er den tredje delen av RoyalTake Over, der frisører og infuensere er blitt invitert inn i vårt laboratorium for å skape de mest trendriktige, nye fargene. Mer info, kontakt Frends AS på tlf.: 69 22 15 99.

Rebelsk

Schwarzkopf Professional OSIS BOHO Rebell er pigmentert tørrshampo I tre nyanser. Gir tekstur, volum og hold, uten å etterlate produktrester. Perfekt til å kamuflere ettervekst. Mer info, kontakt Frends AS på tlf.: 69 22 15 99.

Beskytter farger

Moroccanoil tar skrittet inn i fargemarkedet og lanserer sin første serie for fargebehandlet hår. Den nye Color Complete er basert på to nye patenterte teknologier for beskyttelse og bevaring av fargebehandlinger. Inkluderer fem produkter; to for salongbruk og tre for hjemmebruk. Mer info, kontakt Cutrin Norge as på tlf.: 61 26 85 00, eller sjekk www.cutrin.no, eller sjekk www.moroccanoil.com

Tho til fr

Sels med ane eks

Cind av h Med ivar

Sels

Bes 70

FRISØR

4 / 2018


French Designer Manufacturer SINCE 1960

SALON COIFFIRST PARIS

Thorsen Biovital AS er en totalleverandør av produkter og utstyr til frisør, fotterapi, hudpleie og spa markedet. Selskapet er blant Norges ledende profesjonelle faghandelsleverandører med høy fokus på fag- og yrkeskompetanse og representerer anerkjente internasjonale leverandører som Cindarella Paris, eksklusivt til det norske faghandelsmarked. Cindarella Paris baserer sin produksjon på over 50 års kompetanse av høykvalitets frisørmøbler designet og produsert i sin helhet i Frankrike. Med sin fullintegrerte produksjonslinje gir dette produsenten mulighet for å ivareta kundenes spesifikke forespørsler og kvalitetssikre leveringsfrister. Selskapet er leverandør til ledende frisørsalonger over hele verden. Besøk vår nettside eller kontakt oss på telefon for mer informasjon.

tlf. 64 97 40 70 I www.biovital.no


mi x

LEVERANDØRENES PRODUKTLANSERINGER

Ta e t t e r v e k s t e n i t i d e

Organic ColourSystems RootRemedy colour retouch er en quick fix for å fjerne skillet som oppstår med ettervekst. RootRemedy er rett og slett fargepigmenter på boks for umiddelbare resultater. Finnes i tre nyanser: sort, mørkebrun og mediumbrun. Basert på 99 % naturlige ingredienser. Mer info, kontakt Frisørgrossisten as på tlf.: 63 98 22 60, eller post@frisorgrossisten.no

B

Formfullt og funksjonelt

Karisma Soufflé byr på et spill med former, materiale og funksjonalitet. Elementer i kombinasjon med betong, speil og stål. Leveres både som veggplass og frittstående. Mer info, kontakt Tendenz Hårpleie as/Tendenz Interiørdesign på tlf.: 91 88 05 69, eller sjekk www.tendenzid.no

Tø f t o g k u l t

Pientranera DUPLEX byr på en tøff og industriell stil i kombinasjon med forskjellige former og materialer. Standard farge i matt sort, men fås i flere farger mot tillegg i prisen. Hylle finnes også i forskjellige stål- og trefarger. Mer info, kontakt Tendenz Hårpleie as/Tendenz Interiørdesign på tlf.: 91 88 05 69, eller sjekk www.tendenzid.no FOTO: WELLA

A

S e

Mix & match

Grazette of Sweden byr på fire nye Crush-vokser: Gum Flex 4/5, Paste Matte 3/5, Wax Shape 3/5 og Sand Texture 2/5 for pleie, styling og forming. Eksperimenter, kombiner, appliser… Mer info, kontakt Haircollection AS på tlf.: 920 15 405, eller sjekk www.haircollection.no

72

FRISØR

4 / 2018

Styrkemelding

Fra lyst til mørkt – enkelt og effektivt

JOICO lanserer nå en ny, ammoniakkfri fargeserie fra LumiShine, som gjør det mulig å gå mørkere i ett steg. LumiShine Dimensional Deposit Créme Color er en demi-permanent farge som matcher høstens trendbilde med glansfulle farger med nydelige effekter i alle varianter, reklameres det med. Disse fargene gjør at du raskt og enkelt kan farge inn dybder og effekter, nøytralisere bort uønskede pigmenter, friske opp blasse lengder, eller enkelt gå fra lyst til mørkt hår uten å måtte forpigmentere håret. Mer info, kontakt Tendenz Hårpleie as på tlf.: 22 92 50 00, eller sjekk www.tendenz.net

Organic ColourSystems Control Clay med styrke 9,5 byr på fast hold for forming og en matt glans. Perfekt for å style kort hår. Clay benytter seg av to utfyllende naturlige leirer: Amazonian White Clay og Bentonita Clay. Inneholder bivoks, så den egner seg ikke for veganere, får vi opplyst. Clay Inneholder derimot ikke mikroplast. Mer info, kontakt Frisørgrossisten as på tlf.: 63 98 22 60, eller post@frisorgrossisten.no


med og en r. Clay leirer: lay. kke holder ntakt , eller

FÅ FULL KONTROLL OVER SALONGENS DRIFT

Brukervennlig betalingsløsning. Vi leverer et effektivt betalingssystem og et brukervennlig program som gjør at du kan bruke mer tid på kunder og mindre tid ved datamaskinen.

Timebok som er med deg overalt. Internettbasert og tilgjengelig på alle enheter.

Bestillinger på telefon. Logg inn på timeboken fra internett.

Alltid tilgjengelig. Sjekk timer når som helst og endre etter behov.

/mnd

• • •

kasseprogram Timebok Nettbestilling

SALG@EASYUPDATE.NO

/mnd

• • •

kasseprogram Timebok Nettbestilling

TELEFON 40 00 40 79

/mnd

• • • •

PC med touchskjerm Strekkodeleser Kvitteringsskriver Elektronisk kasseskuff

EASYUPDATE.NO


IMPULSER

ELEMENTAL De norske vinnere av Color Zoom Challenge 2018 uttrykker ekte fargeglede der de leker seg med hvert eneste hårstrå. I årets konkurranse har frisørene tolket Color Zoom kolleksjonen Elemental, hvor ton-i-ton farger spiller sammen med kontrastfarger og lager unike uttrykk. De nasjonale gullvinnere vil konkurrere i en live-finale, og globale vinnere utropes under Global Zoom Gala Show i Toronto 30. september 2018. Vi ønsker de norske representantene lykke til!

K O L L E K S J O N : E L E M E N TA L N O R S K E K AT E G O R I V I N N E R E : PA R T N E R C O L O R I S T : S V E T L A N A J O U I N I , S T U D I O S . S T Y L E C R E AT I V E C O L O R I S T : K R I S T I N E Y T R E D A L , F L O K E F R I S Ø R N E W TA L E N T C O L O R I S T : J E V G E N I J A K I R I L L O VA , S T U D I O S . S T Y L E

74

FRISØR

4 / 2018


SVETLANA JOUINI P A R T N E R

C O L O R I S T

FRISØR

4 / 2018

75


KRISTINE YTREDAL C R E A T I V E

76

FRISØR

4 / 2018

C O L O R I S T


JEVGENIJA KIRILLOVA N E W

T A L E N T

C O L O R I S T

FRISØR

4 / 2018

77


IMPULSER

A L K Y R I A P A R K L E Heroiske krigerkvinner uttrykker ultimat kraft og uimot­s tåelig skjønnhet. At farger viser energi og styrke demonstreres med tydelighet her. Stjerne­ frisøren Eric Maurice hyller de mytolog­iske kvinnene gjennom Valkyrie-kolleksjonens to deler: Valkyria Sparkle og Valkyria Looks, dedikert til vår tids sterke kvinner.

K O L L E K S J O N : VA L K Y R I A S PA R K L E HÅR/ART DIRECTION: ERIC MAURICE, AMBASSADØR WELLA PROFESSIONALS, I SAMARBEID MED JACQUES SEBAN TEAM: ELISA BELMONTE , AMANDINE ZACHARY & ROMAIN MAURICE M A K E - U P : C L E M E N T I N E JA R R AU D -TO L E DA N O S T Y L I S T : L U D O V I C W I N T E R S TA N PA R I S A S S I S T E R T AV L U C A S D U P O N T F O T O & S C E N O G R A F I : L AT I L PA S C A L

78

FRISØR

4 / 2018


FRISØR

4 / 2018

79


80

FRISØR

4 / 2018


VALKYRIA SPARKLE F R A

E R I C

M A U R I C E


IMPULSER

NEONHAIR Let’s party! Sterke fargekombinasjoner, der pigmenter aktiveres og forvandles under diskotekets UV-lys, gir deg en to-i-én frisyre. Her brukes mange teknikker for å oppnå det bokstavelig talt oppsiktsvekkende resultatet. Håret blekes før det farges, og i tillegg til mange fargekombinasjoner eksperimentere teamet fra Carol Bruguera med UV-reaktive pigmenter. Turn on the blacklight! Kan det bli mer feststemning enn dette?

KOLLEKSJON: NEONHAIR H Å R : C A R O L B R U G U E R A C R E AT I V E T E A M , L E D E T AV M I A C A R O L M A K E - U P : E S T E R G A R R I D O O G I V E T T E M ATAVA C A S F O T O : I VA N R A G A

82

FRISØR

4 / 2018


FRISØR

4 / 2018

83


NEONHAIR F R A

C A R O L

B R U G U E R A

C R E A T I V E

84

FRISØR

4 / 2018

T E A M


Mine favorittprodukter

HVIS JEG F I K K V E L G E. . .

ANNIKEN LØVIKNES

daglig leder Fri Frisør AS

Aktuell som: Regionsvinner Årets Frisør 2018

Jeg er ganske nyfrelst på Eleven for tiden, og ett produkt jeg må trekke frem som favoritten er Dry Powder Volume Paste. Som navnet tilsier er det en herlig blanding av pulver og paste. Utrolig lett å påføre, bare smelter på plass volum og tekstur uten å bli fet. Produktet har blitt en følgesvenn i hverdagen. Et annet Eleven produkt, Miracle Hairtreatment, er noe av det råeste jeg har prøvd innen leave-in treatment. Den styrker, glatter, fukter, reparerer og beskytter både mot klor og sol med UVA- og UVB-filter. Det er også en bonus at Eleven er PETA-godkjent, har resirkulerbar innpakning og er uten parabener. Davines Blowdry Primer har jeg oppdaget gradvis. Den falt liksom imellom alle andre produkter. Jeg glemte den faktisk, helt til jeg fant ut at dette produktet fyller ut der de andre kommer til kort. Noen produkter er litt for tunge, andre litt for lette, men denne er akkurat nok. Luftig og deilig å føne på, akkurat det lille ekstra av hold du trenger, bare helt usynlig.

Mine spesielle favoritter Kevin Murphy Sewing Kit. Nål og tråd til hår, det blir ikke enklere enn det. Sy fast oppsett og krøller, detaljer og fletter. Da kan du klare deg lenge uten hårnål, og det blir så å si usynlig. Man kan også lage spennende detaljer ved å leke seg med måten tråden oppfører seg i håret på. Artig redskap, som er lite og lett å ta med seg rundt omkring.

Mine inspirasjonskilder Angelo Seminara! Første gang jeg så verkene hans forstod jeg ikke hvordan han klarte å manipulere hår på den måten. Han tenkte så abstrakt og overnaturlig. Jeg ble utrolig nysgjerrig og fascinert. Han bruker hår som det skulle være et hvilket som helst annet materiale, og tar teknikker som brukes for å forme andre materialer og overfører dette til hår. Det gir fascinerende kreasjoner. Jeg fikk sett han på scenen under Davines World Wide Hairtour i Amsterdam i fjor høst og oppdaget at han ikke bare er en innovativ kunstner, men også et varmt og sympatisk vesen. Det spennende med Angelo Seminara er at han stadig utvikler nye verktøy og produkter som gjør det lettere for oss å være kreative og lekne med hår.

86

FRISØR

4 / 2018


VISSTE DU AT… Innen utgangen av 2018 er alle salonger påbudt å ha et godkjent kassasystem?

Fortvil ikke - vi hjelper deg! Headquarter har sammen med butikkdataleverandøren BestValue utviklet en godkjent butikkdataløsning skreddersydd mot frisør- og velværebransjen. Sammen med Com2Gether vil vi hjelpe deg som kunde trygt gjennom hele prosessen i overgangen til et nytt kassasystem. Felles brukerstøtte med BestValue. Egne priser for HQ-medlemmer. Vil du vite mer? Kontakt oss: 66 85 01 00

post@headquarter.no


Bli med på NFVBS LANDSKONFERANSE → V i kt i g e b ra n sj e d i s kus j o ne r → P resen t a sj on av N F V B s p ro s j e kte r → H yg g el i g e sos i a le akt i v i tete r

T R O N D H E I M 2 0 . - 2 1 . O K T O B E R Meld deg på her: www.nfvb.no


NFVBS LANDSKONFERANSE 2018:

Frem tide n for m es i Tron dhei m Er du klar for et berikende bransjetreff med bransjens fineste kollegaer? Ønsker du å sette DITT preg på NFVB og bransjen? Vil du være med å bestemme? Klar for å inspireres og underholdes? NÅ HAR DU MULIGHETEN! Vi inviterer alle medlemmer til en herlig helg i trønderhovedstaden, med stor vekt på samarbeid om bransjeutvikling. Sosial moro er selvfølgelig også viktig i vårt gode nettverk av engasjerte bedriftsledere. På forrige landsmøte besluttet vi sammen en ny og ambisiøs strategi for NFVB, for å takle dagens og morgendagens bransjeutfordringer på en robust måte. Etter at en strategi er besluttet er det om å gjøre å sette i gang med løsningsutvikling for å komme i mål. Uten det blir fine strategier fort bare festtaler! BRANSJEUTVIKLING I PRAKSIS

NFVB har tatt tak, og vi er godt i gang med et helt program med utviklingsprosjekter, alle med dato for ferdigstilling og implementering mellom 2019 og 2025. På Landskonferansen ønsker vi innspill på 6 av prosjektene; • Svennebrev med fordypning

bildet. Her får deltagerne en unik mulighet til å påvirke, bestemme og ta ansvar og myndighet! S O S I A L E G L E D E R

Når gode bransjekolleger setter av en helg til bransjeutvikling, vil vi selvfølgelig også vektlegge det sosiale og det inspirerende. Vi vil blant annet besøke Rockheim, det nasjonale museet for populærmusikk. Vi har både overraskelser og underholdende innslag på lur for deltagerne! Vi lover en hyggelig og produktiv helg, og skal gjøre hva vi kan for at nettopp DU synes at det å tilbringe en helg i Trondheim sammen med NFVBs tillitsvalgte og fantastiske bransje­ kollegaer er et riktig valg! Med vennlig hilsen Anne Mari Halsan Adm.dir. NFVB

• Konkurranser som rekrutteringsarena • Integrering starter i bedrift • Autorisasjon av bedrifter • Medlemsfordeler • Kompetanseutvikling i bransjen Prosjekteierne i NFVBs styre ønsker å sparre med landskonferansens deltagere. Hensikten er å samle innspill og innsikt for å kvalitetssikre prosessen, og sørge for å holde oss på rett sti i forhold til mål-

FRISØR

4 / 2018

89


PROSJEKT SVENNEBREV MED FORDYPNING:

N F V B S T R AT E G I P R O G R A M

N F VB a kt i vt me d i fa g u t vi kl i n gen Rekruttering til frisørutdanning har sine utfordringer med antall, mangfold og gjennomføring. Antall søkere er nedadgående, det er relativt stort frafall underveis og det er kraftig ubalanse i kjønns­ fordelingen. Dette ønsker vi å gjøre noe med! Ny struktur for yrkesfaglig danning er vedtatt, og NFVB har vært aktivt med i denne prosessen. Prosjektet Svennebrev med fordypning vil jobbe tett mot det videre arbeidet med nye læreplaner. Prosjektdeltagere fra NFVB og Fagforbundet er med i det videre arbeidet med utarbeidelse av nye læreplaner. Det betyr at det er viktig for prosjektet å legge planer og milepæler fremover i forhold til fristene i dette arbeidet. På denne måten vil vi ha mulighet til å påvirke slik at vi styrker områder som gir mulighet for å videreutvikle alternative karriereveier, og som vil sikre større mangfold i rekruttering. Vi vil legge til rette for alternative karriereveier gjennom å gi valgmuligheter til fordypning innen spesifikke retninger, for eksempel maskuline teknikker og kjemifaget. GOD FREMDRIFT

Prosjektet hadde oppstartsmøte med workshop den 20. april. Videre har prosjektet hatt flere møter

for å kartlegge nåsituasjon samt beskrive mål og ambisjoner. Prosjektet er nå ferdig med planleggingsfasen, og er godt i gang med konkretisering og koordinering av aktiviteter opp mot frister for arbeidet med læreplanene. Gjennom arbeidet vi har gjort så langt ser vi store muligheter til å kunne designe grunnutdanningen slik at den dekker de grunnleggende ferdighetene, samt gi valgmuligheter med fordypning innenfor ulike retninger. Dette vil danne grunnlag for senere utvikling innenfor ulike retninger innen faget. LANDSKONFERANSEN 2018

Svennebrev med fordypning vil være ett av flere spennende tema som vil bli diskutert på landskonferansen i oktober. Det er viktig med innspill og diskusjon for å få gode løsninger for rekruttering og utvikling av bransjen. Vi håper du blir med og gir oss dine inputs til det videre arbeid! Ses i Trondheim! PROGR

AM

SJ

E

F

V IB EK

90

FRISØR

4 / 2018

Strategiprogrammet bygger på de tre strategiske hovedpilarer: • Utdanning og kompetanse • Verving og medlemspleie • Omdømmebygging

E

Består av elleve utviklingsprosjekt. Syv av prosjektene ble igangsatt i våres, med arbeidsgrupper for å konkretisere nåsituasjon og planlegge av fremdrift. De resterende fire prosjektene vil bli planlagt utover høsten. Styremedlemmene i NFVB er prosjekteier for hvert prosjekt og følger utviklingen i prosjektene tett.

CHEELE M E S O

NFVB STRATEGIPROGRAMMET


FREMDRIFT FOR ARBEID MED LÆREPLANER / UDIR: VG1 : Midten av oktober 2018 - 2 dagers samling 1. juni 2019 - endelig utkast til Utdanningsdirektoratet VG2 (VG3): Mars 2019 - 2 dagers samling 1. oktober 2019 - Læreplangruppene VG2 (og 3) leverer endelig utkast til Utdanningsdirektoratet Alle læreplanene for VG1, VG2 og VG3 skal fastsettes innen 1. august 2020.

Det lønner seg å være medlem!

NFVB deltar i gruppen som jobber med VG3 planene, og jobber også for å få med en representant i arbeidet med VG2.

MEDLEMSKAPET GIR DEG: TRYGGHET:

→ Våre advokater og andre eksperter hjelper deg → Gode forsikringsordninger

PÅV I R K N I N G S K R A F T:

→ Vi har nettverk som når frem til myndigheter

på alle plan

UTVIKLINGSMULIGHETER:

Workshop med arbeidsgruppen Svennebrev med fordypning. Kjetil Fevang, Jan Kristian Pettersen, Gro Rosland, Merete Mikkelsen og Vibeke Scheele Moe.

PROSJEKTGRUPPE SVENNEBREV MED FORDYPNING: Styrets prosjekteier: Merete Mikkelsen Prosjektleder: Vibeke Scheele Moe

→ Tilgang på kurs og arrangement til rabatterte priser → Som medlem kan du delta i konkurranser, bl.a. NM i

frisering, hudpleie og negledesign samt Årets Frisør med flere kategorier og Årets Hudpleiebedrift.

MEDLEMSFORDELER: → Tilgang til juridisk hjelp → Gunstig og utvidet pensjonsavtale

Hårlokken AS

→ Gunstige priser på forsikringer → Gratis eksperthjelp og kurs i HMS

NFVB

KE

SCHEELE M

Prosjektdeltagere: Kjetil Fevang Brødrene Fevangs Barberstue AS Gro Rosland Frisørinstituttet Janne Ottersen Fraas Frisørenes Fagforening Hilde Jensen Frisørenes Fagforening Jan Kristian Pettersen NFVB

→ Tilgang på digitale håndbøker innen personal,

HMS og ledelse → Tilgang på digital verktøykasse for ledere → Rabatterte priser på kurs og arrangementer → Tilgang på rabattavtaler hos eksterne

leverandører

www.nfvb.no

Frisørlærerforbundet er invitert til å være med i prosjektgruppen, men har ikke mulighet til å delta som fast deltager. De er aktivt med på utforming av læreplaner og vil delta som referansegruppe.

FRISØR

4 / 2018

91


nfvbinfo AKTUELT AKKURAT NÅ

T I D E N G Å R V E L D I G F O RT... Har du kommet godt i gang med planleggingen for ditt bidrag til bransjens største og viktigste konkurranser? ÅRETS FRISØR FRISYREFOTO

Det å ta gode bilder fra en frisyrekolleksjon er langt mer krevende enn mange tror. Frisyren skal selvfølgelig vise faglig perfeksjon, men uten god modell og dyktig fotograf får du ikke vist frisyrens inspirerende kvaliteter. Bruk gjerne litt tid på å studere tidligere vinnerbilder i Årets Frisør, og eventuelt andre internasjonale konkurranser. OBS! Tenk på hvilken kategori du deltar i: Avant garde kollek sjoner skal være ganske annerledes enn den mer kommer sielt rettede Årets Frisør kategorien. Uansett - våg å være anner ledes. Husk du skal skille deg ut fra mengden! ÅRETS FRISØRBEDRIFT/KONSERN

Mange tror de er gode, men det viser mer styrke hvis det kan dokumenteres. Har du laget en skikkelig forretningsplan? Jobber du systematisk med medarbeiderutvikling? Hvor bevisst kommuniserer du egentlig med dine kunder? Hvordan analyserer og bruker du økonomiske data? Hva har din bedrift gjort som viser at den fortjener en «Årets»?

OBS! De vurderingskriteriene juryen bruker bør du uansett ta med i din bedriftsutviklingsprosess. Delta i konkurransen og bli en enda bedre bedrift.

OBS! Frist for innsendelse av bidrag er 30. november 2018. Se mer informasjon på www.nfvb.no

3

GODE GRUNNER FO R Å VÆ R E N F V B - M E D L E M :

1 2 3

T RYG G H E T Våre advokater og andre eksperter hjelper deg PÅV I R K N I N G S K R A F T Vi har nettverket som når frem til myndigheter på alle plan UTVIKLINGSMULIGHETER Som medlem kan du bl.a. delta i NM og Årets Frisør og på ulike kurs

JURIDISK VAKTTELEFON

gratis for NFVB-medlemmer

n

V i gi r d e g rå d o g ve i le d ning i a r b e i d sgi ve rsp ø rsmå l

47 68 73 84

a d vo ka t @ n ho se r v ice. n o

Bli med på

NFVBS LANDSKONFERANSE

D R A T I L T RO N D H E I M – D E LT A I B R A N S J E N S U T V I K L I N G NFVBs landskonferanse er i år lagt til Trondheim 20. og 21. oktober. På agendaen er som vanlig mye som er viktig for din bedrifts konkurransekraft i fremtiden. Ta lederansvar og la din stemme bli hørt i debatten. Mer informasjon finner du på NFVBs nettsider.

92

FRISØR

4 / 2018

MAGASINET FRISØR KAN OGSÅ L E S E S D I G I TA LT Visuelle opplevelser, verdifull inspirasjon og nyttig informasjon. Se fagblader.nfvb.no


AKTIVITETSKALENDER 2018 28. 09 – 30. 09 07. 10 – 08. 10 13. 10 - 15. 10 14. 10 20. 10 – 21. 10 21. 10 – 22. 10 21. 10 – 22. 10 26. 10 – 27. 10 02. 11 - 04. 11 03. 11 – 04. 11 17. 11 - 18. 11 17. 11

S a lo n L o o k I n te r n a ci o n a l S te d : M ad r i d , S p a n i a I n fo : w w w.i fe m a.e s / s alo n lo o k _ 0 1 P ro fe ss i o n a l Be a u t y I re l a n d S te d : Du b li n , I r lan d I n fo : w w w.p ro fe ss i o n alb e a u ty.c o. uk S a lo n I n te r n a t i o n a l S te d : L o n d o n , E n g la n d I n fo : w w w.s alo n ex h i b i ti o n s . c o. uk A l te r n a t i v e Ha i r S h o w S te d : L o n d o n , E n g la n d I n fo : w w w.a lte r n a ti v e h a i r. o rg N F V B L a n d s ko n fe ra n s e n 2 0 1 8 S te d : Tro n d h e i m I n fo : w w w.n f vb .n o P ro fe ss i o n a l Be a u t y N o r t h S te d : M an c h e ste r, E n g lan d I n fo : w w w.p ro fe ss i o n alb e a u ty.c o. uk International Esthetics, Cosmetics & Spa Conferences S te d : Fo r t L a u d e rd a le , U S A I n fo : w w w.i e cs c . c o m / H å r & Ve lv æ re 2 0 1 8 - Å le s u n d S te d : S ca n d i c Pa r ke n H o te ll, Å le sund I n fo : Å le s u n d o g o m e g n Fr i s ø r- o g v e lv æ re la ug Ba l t i c Be a u t y 2 0 1 8 S te d : Ri g a , L a tvi a I n fo : w w w.b t1 .lv/ b b Hår 2018 – Sola S te d : C lar i o n H o te l A i r, S o la I n fo : S an d n e s & J ære n f r i s ø r laug Co s m e t i ca B e r l i n S te d : B e r li n , Ty s klan d I n fo : w w w.c o s m e ti ca . d e Tro n d h e i m Ha i r O p e n ( J u le cu pe n) S te d : C lar i o n H o te l & Co n g re ss , Tro nd he i m I n fo : n i n a@ s alo n g - p e r fe c t. n o

SETT AV DATOEN:

16.

R E D A K T Ø R E N S L I L L E I N N S P I L L . . .

Farger som snakker Nylig var jeg på Henie Onstad museet og så Jacob Weidemanns fargerike bidrag til menneskeheten. Interessant å se hvordan han var en sann kunstner gjennom hele sitt liv, hvordan han utviklet stil og retning, men hele tiden med farger som bærende element i komposisjonene. Weidemanns malerier kan fremstå som kaotiske og meningsløse, men du ser og forstår uten å vite hva som egentlig treffer deg. Du kan like eller ikke like de nonfigurative verkene, men du blir mektig imponert over den fargeforståelsen han hadde til alle tider. Selv føler jeg meg ofte ganske fargeløs og kjedelig i hvordan jeg fremstår. Jeg har aldri vært særlig ekspressiv i fargeveien, men som sønn av en kunstnersjel har jeg vel arvet et øye for å observere og sanse. Dessverre har jeg ikke arvet faderens gode penselføring, men føler meg heldig som kan nyte form, farger, perspektiver, spesielle effekter. Kanskje man kan sammenlikne med at selv om man ikke er kokk, så kan man til fulle nyte maten og også bli imponert og inspirert av den som utfører et arbeid som leker med sansene dine. Jo da, jeg liker høsten. Naturen som eksploderer, farger som spruter ut over landskapet. Med spesielle effekter som morgendis, klar luft, lett regn i lav sol. Jeg er så heldig å ha bursdag i september, og jeg synes jeg alltid har hatt en fantastisk ramme rundt dagen. Vivid colors. Bedre enn morsomme effekter på mobilkameraet. Men farger behøver ikke være intense. Diskrete pastellfarger kan også virke veldig sterkt på sjelen. Du vet ikke alltid hvordan ting treffer deg. Hva du opplever i hverdagen, hva slags sinnsstemning du er i, hvordan du lever og sanser – alt har en betydning for din fargeopplevelse, og fargene betyr noe for hvordan du har det i livet. La fargene snakke til deg, både de lyse og de mørke, de intense og de duse. Når du har lest dette, ta deg en liten pause og se rommet du er i, se ut av vinduet, se opp på himmelen. Ikke tenk på hva du ser, bare la fargene fortelle. Lukk så øynene. Du føler nå hvordan du tar opp i deg energien fra fargesamtalen. Hvis du ikke føler noe, så kanskje du bør vurdere å male rommet – eller besøk et nærliggende galleri. Hører du ikke fargene, så bør du snarest vekke sansene, med alle mulige virkemidler.

MARS HÅR & SKJØNNHET 2019

NORGESMESTERSKAP VISNINGER/SHOW S1 E6M. I NMA AR ER RS C L E VL EARRA NI OD ØN R LHOOU TN EG EL TP HR IES FHE SU TBE N

Årets Jacob Weidemann utstilling på Henie Onstad Kunstsenter er bare ett av en uendelighet av steder du kan oppleve farger som snakker til deg.

jarl@nfvb.no

NORGESMESTERSKAPENE

FRISØR

FRISERING MAKE-UP

4 / 2018

93


Tilbakeblikk NFVB 111 ÅR

Norgesmesterskapet i frisering har utviklet fagkunnskap i mange retninger. Her er et lite glimt fra FRISØR og NMfrisyrene anno 1988.

Frisør: Bibbi Vagnild

Alf Johan Fjelds oppsiktsvekkende motefrisyre sett fra to vinkler.

Frisør: Kristine Hyvang

1988 Et av verdens beste damefrisørlag: Foran fra venstre: Aud Mæhre Haugen, Unni Cosma og Alf Johan Fjeld.

Frisør: Hege Lofthus

Vinnerne i herrefagets mesterklasse. Fra venstre: Einar Skjervheim, Viggo Solvang og Frank Sørensen.

Frisør: Jørn Magnussen Frisør: Elsa Haakensen

Vinnerne i dame mesterklassen i freestyle-konkurransen. Fra venstre: Elsa Haakensen, Nina Weber og Bobby Vasquez med modeller.

Frisør: Nina Weber

94

FRISØR

4 / 2018


HAIRBAND

Fyldigere og lengre hår på 5 minutter

INGEN ER HELT LIKE

Hairtalk Hairband tilsvarer mengden av hår ved en full forlengning. Den elastiske strengen gjør ditt Hairband følger din hodeform og er behagelig å bruke. Det er 100% Remi hår og holder samme eksklusive kvalitet som våre exstensions. Hairband kommer i to lengder, 25 cm og 40 cm, og kommer i en praktisk oppbevaringsboks som kan benyttes når du ikke bruker det.

Reguler størrelsen på ditt Hairband Dra i den gjennomsiktinge strengen til du ser at den er festet i et elastisk bånd. Der klipper du av strengen og lager en ny knute i ønsket lengde for å regulere størrelsen på ditt Hairband.

Før

Etter Hairband

HAIRTALK Kostnadsfrie kurs

DETTE ÅRET KAN VÆRE DET SOM TILFØRER DEG NY KUNNSKAP OG NYE MULIGHETER Ta kontakt med oss idag for å vite mer om dine muligheter som autorisert hairtalk stylist. Vi fører fortløpende opp salonger for samkjøring av kurs. For kostnadsfrie kurs i salong kreves kun 4 frisører og 4 modeller!

Lær oss bedre Å KJENNE

Alle er vi unike og alle har vi ulikt hår. BLI HÅROLOG og gi deg selv mulighet til å finne den beste behandlingen for dine kunders helt ulike behov. Hairtalk scandinavia www.hairtalk.NO/SE/DK

Kontakt oss på: marked@hairtalk.no • 90 08 45 62

hairtalkextensions

DIST RI B UTØR

N ORG E

:

RU HS

AS

HAIRTALK SCANDINAVIA

T HOM AS

H E F T Y E S G AT E

hairtalk SCANDINAVIA

5 6

0 2 5 6

Du kan nå oss på 629 615 50 • Følg oss på

O S LO

W W W. R U H S . N O


MAGASINET

MAGASINET FRISØR

4 / 2018 116. ÅRGANG

4 / 2018 / 116. ÅRGANG

FA R G E R I F O K U S Innovativ ME+ teknologi

f r a We l l a P r o f e s s i o n a l s

Slik lykkes du

med sosiale medier

Faghandel i endring

D R Ø M M E S A L O N G E N :

V e n k e s H år d e s i g n A M F I M A D LA

Profile for 07 Interaktiv

Frisør nr 4 - 2018  

Frisør nr 4 - 2018  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded