__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

MAGASINET

MAGASINET FRISØR

1 / 2018 116. ÅRGANG

1 / 2018 / 116. ÅRGANG

DRØMMESALONGEN:

ADAM OG EVA FORNEBU•S H Å R

&

S K J Ø N N H E T 2 0 1 8 : En unik inspirasjonspakke

Å R E T S

F R I S Ø R 2 0 1 8 : D e n o m i n e r t e e r. . .


COLOR FRESH

CRE A TE NYHET

COLOR FRESH C R E AT E

Vi er med deg!

U B E G R E N S E T F A R G E K R E AT I V I T E T

Som medlem hos oss har du tilgang til juridisk hjelp, forsikringer, pensjonsordning, rådgiving, nyttige verktøy, kurs og arrangementer. Det gir deg TRYGGHET, PÅVIRKNINGSKRAFT og UT VIKLINGSMULIGHETER! Bli bedre kjent med hva bedriften din kan få ut av medlemskapet i NFVB/NHO. Sjekk www.nfvb.no

Color Fresh Create er en komplett fargepalett med 12 spesielt utviklede rene livfulle farger og 1 Clear nyanse. Semi-permanent og holder opp til 20 hårvasker*.

FA D E R “ T R U E T O T O N E “

Bestill nå på WELLASTORE.NO

*Avhengig av hårets kvalitet og valgte nyanse

S O M M E D L E M I N F V B S TÅ R D U A L D R I A L E N E !

For mer informasjon, spør din salgsrepresentant eller


NYHET

COLOR FRESH C R E AT E U B E G R E N S E T F A R G E K R E AT I V I T E T

Color Fresh Create er en komplett fargepalett med 12 spesielt utviklede rene livfulle farger og 1 Clear nyanse. Semi-permanent og holder opp til 20 hårvasker*.

FA D E R “ T R U E T O T O N E “

Bestill nå på WELLASTORE.NO

*Avhengig av hårets kvalitet og valgte nyanse

For mer informasjon, spør din salgsrepresentant eller


42%

av alle våre bestillinger i 2017 ble gjort på nett. Oktober 2014 åpnet Coma Frisør dørene i hjertet av Trondheim. Med plantebaserte produkter, og med høy faglig kompetanse er vi Trondheims ledende konseptsalong. Vi har skapt et unikt team som er lidenskapelig opptatt av frisøryrket. Vi deltar jenvlig på konkurranser, og kurs for å holde oss oppdatert.

“Vi så det som en nødvendighet å gjøre oss tilgjengelig digitalt. Vi kjente godt til Easyupdate så valget var enkelt. Våre kunder bestiller timer på nett. Dette gjør at vi kan bruke mer tid på kunder i salongen. Vi opplever også at kunder dukker opp til avtalt tid, da sms-påminnelser sendes ut i forkant” – Monica Berge og Elisabeth Rendall, eier og daglig leder av Coma


r .

t y

. .

a

Kassesystem

Timebok med Online timebestilling

Easysky – Få full kontroll over salongens drift. 24 timers tilgang til regnskap og rapporter fra PC, nettbrett eller mobil. Gi regnskapsfører tilgang!

PC med touchskjerm & kundeskjerm

Strekkodeleser

Elektronisk kasseskuff

Kvitteringsskriver

Integrasjon lønn og regnskap

Automatisk sikkerhetskopi

Grundig opplæring med tilgang til vår nye nettportal Easyhjelp

Gratis utlån av maskiner om noe skulle gå galt


Navn: Monika Viken Leithe Alder: 42 Sted: Namsos Yrke: Frisør

Navn: Silje Helen Mathisen Alder: 25 Sted: Trondheim Yrke: Frisør

HeadBrands_Annons_uppslag_NO.indd Alla sidor


VI ER ALLE FRISØRER. VI ER ALLE FORSKJELLIGE. I en verden full av kreatører er ikke den ene den andre lik. Flaks er vel det, tenk så kjedelig det hadde vært hvis vi alle var like. Vi pratet med Monika og Silje for å finne ut av hvordan livet i salongen kan se ut. Hvordan liker du å kjøpe dine produkter? Monika: Online, det er veldig smidig. Jeg kan handle kl. 23 på kvelden om jeg ønsker det. Man slipper å ta hensyn til åpningstider. Silje: Det er smidig å handle online men iblant er det kjempebra med en selger som kommer innom og beskriver kampanjer og prater om produktene. Man får også et ansikt på leverandøren. Har du et antall favorittmerker eller liker du å prøve noe nytt? Monika: Det er veldig mange nyheter i denne bransjen og det er bra å følge med på og vite hva som er det seneste på markedet. Jeg liker å prøve ut nye ting, hvis kundene vet mer enn oss om noe så er ikke det så bra.

Silje: Jeg liker å ha ett merke som jeg holder meg til, spesielt ut til kunder. Hva tenker du rundt kurs og opplæring? Monika: Jeg synes det er topp service å kunne få en tekniker til salongen. Muligheten til å få fagopplæring for eksempel, eller nye produkter og nye teknikker som er interessante å få vite om. Silje: Jeg liker å reise, det sosiale med å få komme seg ut av salongen og få treffe andre frisører. Man har godt av å komme seg bort fra salongen iblant. Hva gjør du om du har behov for hjelp eller råd? Monika: Til hverdags synes jeg at det fungerer veldig bra å bare sende en mail hvis det er noe jeg lurer på. Silje: Jeg bruker å ringe. Det er kjapt og enkelt.

For oss spiller det ingen rolle om du kjøper to varer eller to hundre, du kjøper alltid stykkevis og blander fritt. Finn pålitelige klassikere eller nye favoritter blant mer enn 15.000 produkter fra over 70 varemerker. Uansett om du har det travelt eller ei, så sørger vi for at din ordre forlater vårt lager allerede samme dag, hvis du bestiller innen kl. 14.00. For vi vet at frisører er individer, og individer er forskjellige.

www.headbrands.no

2018-01-12 11:48


95

Innhold: UTGAVE 1-2018 116. ÅRGANG

113

ARTIKLER

26

Å R E T S F R I S Ø R J U RY E N / D e b e ste s ka l kå re d e b e ste

30

Å R E T S F R I S Ø R 2 0 1 8 / O g d e n o m i n e r te e r. . .

64

B R I T I S H H A I R D R E S S E R O F T H E Y E A R S A L LY B R O O K S / L i vs la ng p as j on

8 0 A L F J O H A N FJ E L D , S T U D I O A L F / Byg g e r v i n n e r ku lt u r 84

S AY S O H A I R & S T Y L E / A n n e r le d e s o g a m b i s i ø st

8 6 I C O N H A I R S PA A S / Re n s kj ø n n h e t o g ve lvæ re 88

N Y E P E R S O N V E R N R E G L E R KO M M E R / D u m å h a f u ll ko n t ro ll p å ku ndeopplys ning er

9 0 S Y K E M E L D I N G E R D I G I TA L I S E R E S / A lt p å A lt i n n 92

N F V B F O R S I K R I N G / Væ r t r yg g - s p a r p e n g e r !

9 5 FAGLIG UT VIKLING / Ønsker unge talenter velkommen i fellesskapet 1 1 2

D R Ø M M E S A LO N G E N A D A M O G E VA F O R N E B U S / Øste n m ø te r Ve sten

HÅR & SKJØNNHET 2018 E n u n i k i n s p i ra s j o n s p a kke S e s id e 1 2 - 2 1

IMPULSER

3 4

F O R S I D E / Hå r: J u l i a n D a l r y m p l e / Fo t o : R i c h a r d M i l e s

8

FRISØR

1 / 2018

9 Signert

6 6

T H E B H A W I N N E R C O L L E CT I O N / Sally Brooks

1 0 L e d e re n

70

P U L S E / J u l i a n D a l r y m p le

5 0 P ro d u ktm ix

74

O U T O F T H E S H A D O W / M i ch a e l Po ls i n e lli

105

R A W E L E M E N T / Ta r i k J a s a rev i c

1 0 8 In s i d e

94

23

ÅRETS FRISØR / Nominasjonene

FASTE SPALTER

H v i s j e g f ik k velg e. . .

98 THE SMELL OF FEMALE / M o r te n J e n s e n o g J a n n e Va n g

1 1 8 N F V B 111 Å R / Tilbakeblikk

1 0 6

121

P å ka lenderen /

Re d a ktørens lille inns pill

C AT W A L K / B r i t i s h By D e s i g n

1 2 0 N F V B i n fo


50 52 HIPP - HIPP - HURRA! 17. mars er det hva vi nærmest kan kalle frisørbransjens nasjonaldag, med Hår & Skjønnhet, NM og ikke minst Prisfesten i Oslo Spektrum. Med fjorårets arrangement fortsatt friskt i minne så vet du at dette blir nye, fantastiske fagopplevelser. Det er bare å glede seg! Men OBS! Dagen etter Prisfesten fortsetter moroa i Spektrum, med ett av de mest fantastiske show du vil se på norsk jord. Jeg lover!

signert: REDAKTØR JARL GARDER

Det er på sin plass å minne om at det er NFVB som arrangerer alt dette. Det er NFVB som jobber for å profesjonalisere og utvikle bransjen på mange plan. Og NFVB, det er summen av alle medlemssalongene, de forente krefter av bedrifter som tar fag og bransje på alvor. Det er også NFVB som er utgiver av Magasinet FRISØR, så som redaktør vil jeg takke for muligheten til å lage et magasin som kan inspirere kreative krefter rundt om i hele landet. Takk! Jeg har vært med under juryeringen av Årets Frisør siden starten i 2000. Det å være flue på veggen når noen av verdens absolutt fremste fagfolk vurderer og kommenter arbeidene til norske frisører er virkelig artig. Noen av disse kommentarene skulle virkelig frisørene fått med seg. Dessverre er det umulig å formidle dette. Konkurransen er Norges desidert største i sitt slag, og det er umulig å gi tilbakemelding på hvert enkelt bidrag. Da måtte juryen vært samlet i mange dager. Men det du absolutt må gjøre er å studere og bli inspirert av alle de nominerte arbeidene. Alle har noe ved seg som juryen likte, og knekker du «koden» og finner det beste ved hvert enkelt bilde, så er det du som blir den neste «Årets». Se – lær – gjør! Sally Brooks er regjerende British Hairdresser of the Year. Tenk deg hvilken elite av frisører hun har konkurrert mot for å vinne den tittelen. Det er utrolig gøy at hun nå var i Årets Frisør juryen i Norge. En virkelig artig dame, helt uten stjernenykker. Vi benyttet selvfølgelig anledningen til å få et lite intervju med henne, og presenterer samtidig hennes vinnerkolleksjon. Inspirasjon i praksis! Samtidig må jeg trekke frem årets to andre jurymedlemmer, Dani Abunar og Jacqueline Broé. Faglige perfeksjonister som også bruker mye tid på å formidle kunnskap og inspirasjon gjennom kurs og visninger. Les mer om juryen på de kommende sider. En fin gjeng! Dani står også for et av showene under Hår & Skjønnhet 17. mars. Sa jeg at det er bare å glede seg? Jeg sier det igjen: Gled dere! NFVB står for mer enn «bare» fag. Vi er blant annet tilknyttet NHO Service og Handel, og sitter tett på mange kunnskapsrike mennesker. Enten det gjelder advokathjelp til den enkelte salong, eller tariff-forhandlinger for bransjen, så har NFVB-medlemmene utrolig verdifull kompetanse til rådighet. Noe mange ikke tenker mest på i hverdagen, er noe så trivielt som forsikringer. Det er så utrolig viktig å være godt forsikret. Spesielt som arbeidsgiver har du ikke bare et stort ansvar overfor dine ansatte, men du må huske på deg selv også. På samme måte som foreldre ikke bare må forsikre barna, men også seg selv. NFVB forsikring tilbyr riktig dekning til markedets beste priser. Det er en fordel at noen forhandler med over 1300 medlemsbedrifter i ryggen. Vi vet at mange salonger sparer mer enn medlemskontingenten på forsikringsfordelene. Spare penger er fint, men først og fremst: Vær trygg! Jeg håper årets første FRISØR bringer deg mye energigivende inspirasjon og nyttig informasjon. Jeg gleder meg til en viss helg i mars… Gjør du?

RKET TRY K ME

79

Tilsendt materiale returneres ordinært ikke. Ettertrykk er kun tillatt med full kildeangivelse.

PR

IN

03

LAYOUT Kirsti Auke, Kirell Design E-post: kirsti@kirell.no www.kirell.no

TM

4

1

JOURNALIST Bjørn Kollerud Tlf: 93 00 98 56 E-post: bjornk@bjornk.no

PRODUKSJON 07 Media AS

MIL JØ

ANNONSEANSVARLIG Robin Hasle, Hasle Consult Tlf: 99 33 60 20 E-post: robin@hasleconsult.no

07

REDAKTØR Jarl M. Garder Tlf: 23 08 79 61 / 90 98 23 01 E-post: jarl@nfvb.no

RI KE

UTGIVER Norske frisør- og velværebedrifter Postboks 7017 Majorstua 0306 Oslo Tlf: 23 08 79 60 E-post: post@nfvb.no Hjemmeside: www.nfvb.no

E DIA – 20

FRISØR

1 / 2018

9


N Y

leder: DIREKTØR ANNE MARI HALSAN

K U R S

O G

N Y

NFVB har lagt et endringens år bak seg. 2017 ble året der konkurransearenaen til våre medlemmer til fulle ble utfordret av nye digitale markedsplasser, der halve administrasjonen i NFVB ble byttet ut, der en helt ny strategi for forbundet ble vedtatt, og der NFVB fikk ny landsforeningstilknytning i NHO. Mye nytt. Mye endret. Ny kurs. Ny giv. Det kjennes! Nå, i inngangen av 2018, er utfordringen å takle alle disse endringene på en slik måte at medlemmene våre opplever et mer fremoverlent, tidsriktig og målrettet forbund. Forbundets oppgave er å gi medlemmene solid politisk påvirkning, gjennomslag i forhandlinger og gode medlemsfordeler. Det er mange delmål vi må krysse av for å oppnå dette, og det kan iblant føles tilnærmet umulig å komme trygt i havn. Men med den nye strategien på plass og en robust organisasjon som støtter opp, skal vi sammen klare det! Å endre kursen for et gedigent skip som NFVB betyr at du må «ratte» i lang tid før skipet begynner å snu på seg. Noe av det vi tenker å gjøre, for eksempel i forhold til utdanningstilbudet for frisører og hudpleiere, vil oppleves svært langsiktig, og resultatene av jobben vi skal gjøre vil ikke synes før langt ut i strategiperioden. Slik blir det når vi jobber med

G I V prosesser som blant annet involverer både politikere og forvaltning. MANGE UTVIKLINGSPROSJEKTER

Som tidligere fortalt har vi med utgangspunkt i den nye strategien konstruert 10 strategiske utviklingsprosjekt som skal produsere kunnskap, tjenester og forsprang for medlemmene våre slik at vi settes i stand til å nå våre ambisiøse mål for NFVB.

Prosjektene er satt sammen i et Strategiprogram, og er:

→ Svennebrev med fordypning → Fagbrev hudpleie → Høyere yrkesfaglig utdanning → Kompetansebygging for medlemmer → Medlemsverving og medlemsservice → Konkurranser som rekrutteringsarena → NFVB-sertifisering av fagutøvere → NFVB-autorisasjon av bedrifter → «Integrering starter i bedrift» → Organisasjonsstruktur og

Organisasjonsutvikling

I tillegg har vi et prosjekt som skal se på hvordan vi skal oppnå en bedre rekruttering til fagene. Til å lede Strategiprogrammet har vi ansatt Vibeke Scheele Moe. Vibeke er allerede i gang med forarbeidene, som også innebærer å bemanne opp arbeidsgrupper med ressurspersoner fra medlemsmassen, og programmet vil sjøsettes i løpet av våren. DIALOG OG INFORMASJON TIL DERE

Uten forankring og forståelse hos medlemmene våre oppnår vi ingenting. For oss er det svært viktig å holde dere løpende orientert og involvert. Vi vil benytte våre egne magasiner FRISØR og SALONG samt alle våre digitale kanaler til dette. Vi har også møteplasser som Hår & Skjønnhet, laug og landskonferanse. Vibeke vil underveis gi dere en titt inn på innsiden av hva som foregår, gjennom ulike artikler og innlegg i alle våre kommunikasjonskanaler. Skulle noen av dere ha innspill, bemerkninger eller ønsker; Ta direkte kontakt med Vibeke via PM på Facebook eller vibeke.scheele.moe@nfvb.no Vi vil svært gjerne ha konstruktive innspill fra dere! U T V I K L I N G TA R T I D , M E N H VA S K J E R A K K U R AT N Å ?

Utvikling av ny strategi, fulgt opp av ti strategiske utviklingsprosjekt, er veldig viktig og ganske nitid jobbing, men som bransje har vi også behov for den mer umiddelbare aktiviteten! Vi er kreative og estetiske bransjer med løpende

10

FRISØR

1 / 2018


HÅR & SKJØNNHET 2018

- M E D FA G I F O K U S !

DET LØNNER SEG Å VÆRE MEDLEM

PRISFESTEN

- BRANSJENS OSCAR-UTDELING!

Det skal lønne seg å være medlem av NFVB, både politisk,

faglig oppdateringsbehov. Vi jobber i stor grad alene med hver enkelt kunde i hverdagen, og behøver et robust faglig opplegg rundt oss for å kunne levere det ypperste til personen i stolen. Leverandørene av produkter og tjenester til frisør- og velværebransjen har enormt stort fokus på produktutvikling, og resultatet av det skal komme sluttkunden vår til gode. Men da trenger vi kunnskap, faglig oppdatering og kompetanseheving - kontinuerlig! Dessuten er vi som kreative estetikere også helt avhengig av jevnt påfyll av inspirasjon! Hoder og holdninger må utfordres, provoseres, overraskes, behages… HÅR & SKJØNNHET - M E D FA G I F O K U S !

NFVB har i en årrekke arrangert Hår & Skjønnhet annethvert år. Arrangementet har utviklet seg mye den siste tiden, og har gått fra å være en tradisjonell messe med produktfokus til å bli en møteplass med fagfokus. Etter Hår & Skjønnhet i 2017 ga evalueringene fra publikum tydelig beskjed om at det var det faglige innholdet som var nøkkelsuksessfaktoren. Det var faglige oppdateringer gjennom seminarer og visninger, nettverksbygging og ren inspirasjon som var årsakene til suksessen! Styret besluttet derfor at vi som bransje ønsker og trenger et årlig Hår & Skjønnhet, dermed vil du også i år oppleve et fantastisk og innholdsrikt arrangement i Oslo Spektrum!

PRISFESTEN - BRANSJENS OSCAR-UTDELING!

I tillegg til å alltid søke inspirasjon og faglig påfyll er

faglig, statusmessig og økonomisk!

vår utadvendte bransje svært gode på fest! Vi skal på ingen måte underkjenne det faktum at Prisfesten på lørdag kveld er en helt essensiell kjerne i helgens suksess! Nytt av året er navneskifte fra «Årets Frisør prisfest» til «Prisfesten», for å inkludere utdeling for Norgesmesterskap og neste år også «Årets Hudpleier». Vi ønsker å sette godt fokus på bransjen beste, de som alle kan lære noe av. Og festen fortjener vi… MEDLEMSFORDEL – FORDI DU BIDRAR!

Det skal lønne seg å være medlem av NFVB, både politisk, faglig, statusmessig og økonomisk! Det er medlemsbedriftene som bidrar til alt hva NFVB skaper for bransjen, derfor differensierer vi nå prisen på billettene til Hår & Skjønnhet og Prisfesten kraftig. Ikke-medlemmer er absolutt velkomne, men må betale en vesentlig høyere pris enn medlemmer. Det betyr også en ekstra grunn til å melde seg inn i fellesskapet. Jeg gleder meg enormt til helgen i Oslo Spektrum – 17. og 18. mars! Anne Mari Halsan

FRISØR

1 / 2018

11


2018

17. - 18. MARS OSLO SPEKTRUM

Gå ikke glipp av en helt unik inspirasjonspakke! ÅPNINGSTIDER: L ø rd a g 1 0 -1 7 S ø nd a g 1 0 -1 6 BILLETTER: 4 8 0 , - N F VB-m edlem m er - 2 d a g ers 8 5 5 , 7 9 5 , - i k ke-m ed lem m er 1 5 0 , - S koleelever m /bevi s (i k ke l ærl i ng er) Ba rn under 1 2 å r g ra ti s i fø lg e m ed v oksen. ARRANGØR:

12

FRISØR

1 / 2018


Hår: Gary Hooker & Michael Young Styling: Clare Frith Foto: Jack Eames

13

1 / 2018

FRISØR


Bilder fra Hår & Skjønnhet 2017

Bli faglig oppdatert og få ny inspirasjon! Velkommen til Hår & Skjønnhet 2018 Tidsskjema og program finner du på

www.nfvb.no

Bransjens desidert største arrangement! Dette vil du oppleve:

14

FRISØR

Magiske visninger

Faglige demonstrasjoner

Inspirerende seminarer

Nervepirrende NM-konkurranser

1 / 2018

K


HÅRTRENDER 2018 KREATIVITET W ORK-SHOP

INSPIRASJON

KUNSTNERISK UTFOLDELSE MOTE K L I P P FA R G E S T Y L I N G

MAGISKE VISNINGER

PARIS LONDON NEW YORK

NORTHERN LIGHTS

PRODUKTLANSERINGER

2018S H O W

2018

17. - 18. MARS OSLO SPEKTRUM FRISØR

1 / 2018

15


Magiske visninger og inspirerende seminarer! Velkommen til Hår & Skjønnhet 2018 Tidsskjema og program finner du på

www.nfvb.no

Få årets inspirasjonskick! Vi gir deg et unikt scene og seminarprogram! Det er bare å slå fast: På inngangsbilletten til Hår & Skjønnhet får du mye for pengene. Blant aktivitetene trekker vi frem to show du ikke må gå glipp av: Lørdag vil Sveriges heteste navn akkurat nå, Dani Abunar, holde et show som vil gi deg et skikkelig kick. Søndag vil Haute Coiffure Norge ta visningen de hadde i Paris ut på en norsk scene. Det er et helt magisk show som vil gi deg bakoversveis. Ellers vil det foregå ulike show og seminarer gjennom dagen. Brikkene faller på plass frem mot helgen. For oppdatert program, se www.nfvb.no

16

FRISØR

1 / 2018


LØRDAG: Oppsiktsvekkende trendvisning fra

Dani Abunar

SØNDAG: Magisk show fra

Haute Coiffure Norge

2018

2018

17. - 18. MARS OSLO SPEKTRUM FRISØR

1 / 2018

17


2018

17. - 18. MARS OSLO SPEKTRUM

Velkommen til bransjens største møteplass Møt våre gode samarbeidspartnere i LO U N G E - o m rå d e t ! H O V E D S A M A R B E I D S PA R T N E R E 2 0 1 8 :

Aveda, Headbrands, Verdant og FixIT vil sammen med andre leverandører og bransjeaktører møte publikum med nyttig informasjon og gode tilbud. Se www. nfvb.no for mer informasjon.

18

FRISØR

1 / 2018

Sett faget i fokus! Det handler om inspirasjon og blikk for nye m u l i g h e t e r.


V E L KO M M E N

T

IL

O

L O

SEMINAR 2

S

S P

E

K

INNGANG

SEMINAR 1

U M TR

NM

LOUNGE MED LEVERANDØRER

I FRISERING, MAKEUP, NEGLEDESIGN OG HUDPLEIE

SCENE

FRISØR

1 / 2018

19


Hår: Gary Hooker & Michael Young Styling: Clare Frith Foto: Jack Eames

2018

FR ISER ING MA KEUP N EG L EDESIG N HUDPLEIE

17. - 18. MARS 2018, OSLO SPEKTRUM 20

FRISØR

1 / 2018


G RIN ISE

LEI

HE NE

GLE

DES

IGN

HU

DP

NY

E

T!

FR UP KE MA

Hvem blir Norges beste? Er du opptatt av mote og skjønnhet? Vil du se de beste fagfolkene i landet konkurrere mot hverandre? Da er NM 2018 i Oslo Spektrum noe for deg. Se norgesmesterskapene i frisering, make-up, negledesign og hudpleie. For mer informasjon, se www.nfvb.no

ARRANGØR:

SPONSORER:

FRISØR

1 / 2018

21


NYE invati advanced™

tykkere, fyldigere hår reduser hårtap med 53%* GJØR HÅRET UMIDDELBART TYKKERE

STERKERE HÅR

98% PLANTEBASERT

NEW invati advanced™ med sertifisert økologisk gurkemeie og patentert biofermentert ingridienser hjelper deg å beholde håret lenger *.

AVEDA distruberes i Norge eksklusivt gjennom We Are One a/s Kontakt oss på 22 11 21 11 eller post@weareone.no *Reduserer hårtap grunnet brekasje fra børsting av håret, etter å ha brukt Invanti Advanced™ system i 12 uker. ** Fra Planter, ikke -petroliums mineraler eller vann. Lær mer på Aveda.com

INvati ad.indd 1


r

29.01.2018 15:35


Test selv på VERDI.FIXIT.NO

Fixit gir deg mer for pengene Med vårt kassesystem får du smarte løsninger som gir deg en enklere og mer effektiv hverdag. Nå har 305 salonger kommet i gang med digital varebestilling hos sine leverandører med Fixit. Det betyr at de sparer tid, reduserer kostnader og får full kontroll på varelageret i salongen. Prøv verdikalkulatoren og se hva din salong vil tjene på å velge kassesystem fra Fixit.


– Enkel varebestilling. Best på lagerstyring. «Endelig får jeg full oversikt over lagerbeholdingen. Nå kan jeg sette min/max på lager og få varsel når jeg må gjøre en ny varebestilling. Slik unngår jeg krisebestillinger. Med Fixit er jeg bedre forberedt når selger kommer på besøk. De bruker tid på opplæring, og vi har bedre tid til å stille spørsmål om produktene og faget.» MAY-BRITT OSAN, PRODUKTANSVARLIG I KLEPPE AS

– Et verdiskapene samarbeid for Verdant og våre kunder. «Fixit Produktkatalog er noe av det mest innovative og spennende konseptet som er presentert for salonger og leverandører i denne bransjen i min tid. Verdant kan nå frigjøre tiden som i dag brukes til ordrebestilling til å bli en enda bedre forretningspartner for våre kunder.» SVEIN OVE OLSEN, DAGLIG LEDER I VERDANT AS

Fixit er bransjens ledende på kasse- og kommunikasjonsløsninger. Seks leverandører tilbyr nå digital varebestilling med unike fordeler kun gjennom Fixit, og vi inviterer alle leverandører til samarbeid. Disse er allerede i gang:

Fixit jobber for og med bransjen for å oppnå felles mål om sunn salongdrift og økt lønnsomhet.

FIXIT LEVERES AV ODIN SYSTEMER AS

SALG@ ODINSYSTEMER.NO

TELEFON 55 70 70 60

VERDI.FIXIT .NO


ÅRETS FRISØR JURYEN:

De b este skal kåre de b este - Jeg må takke juryen som fikk ryddet plass i kalenderen for å ta turen til Norge for å bedømme Årets Frisør 2018. Fagjuryen bestod av Dani Abunar fra Sverige, Jacqueline Broé fra Danmark, og ikke minst Sally Brooks fra England. De bidro alle med konstruktive betraktninger og diskusjoner, men endte med en samstemt vurdering av de presenterte arbeidenes kvaliteter, oppsummerer prosjektleder Jan Kristian Pettersen i NFVB. De profilerte jurymedlemmene bidrar til å løfte betydningen av konkurransen. TEKST: BJØRN KOLLERUD

FOTO: JARL MARTIN GARDER

DØM SELV Bla videre i magasinet FRISØR og nyt de nominerte arbeidene fra Årets Frisør 2018. Bildene har stor bredde, og har ulike kvaliteter som tiltaler juryen. Årets Hårstylist 2018 kåres basert på en portefølje av arbeider gjennom året som gikk, så her blir det bare plass til å vise et utvalg fra mappen. Når NFVB arrangerer denne konkurransen er det for å stimulere bransjens utøvere faglig og kreativt. En internasjonal jury bedømmer arbeidene, og de nominerte kan være trygge på at deres arbeider er grundig vurdert. Det er all grunn til å bruke nominasjonen til alt det er verd. Samtidig er dette en konkurranse med bare vinnere. Samtlige store navn i frisørverdenen bedyrer viktigheten av å utfordre seg selv, og det å lage kolleksjoner er et viktig ledd i dette. Bruk derfor årets nominerte arbeider som inspirasjonskilde til utvikling av din neste kolleksjon. Vær selv en dommer av de nominerte arbeidene, og tenk hva du ville gjort annerledes og bedre. Neste gang er det kanskje du som skinner som prisvinner…

26

FRISØR

1 / 2018


JURYMEDLEM:

Som vinner av den prestisjefyllte prisen “British Hairdresser of The Year 2017” er Sally Brooks et av de heteste navnene i bransjen nå. Det var uten tvil en fjær i hatten å sikre seg dette aktuelle jurymedlemmet. Sally har en karriere som kan ta pusten fra de fleste. På merittlisten kan hun blant annet skilte med å ha blitt kåret til London Hairdresser of The Year tre ganger. Hun er en stjerne i Londons frisørverden, noe som ikke minst skyldes at hun kan skilte med 12 års fartstid hos Trevor Sorbie. Hun avsluttet sitt engasjement som Artistic Director, før hun startet opp Brooks & Brooks i London, sammen med sin eksmann for 17 år siden. I dag teller staben 35 medarbeidere og hennes eksmann er fortsatt engasjert i driften. - Vi er verdens beste venner og jobber med hver våre ting. Det er helt uproblematisk, bedyrer hun. Med salongen som base er Sally ustoppelig involvert i show, visninger og fotojobbing. Hun er også spaltist i Hairdressers Journal. - Jeg er privilegert som kan velge å gjøre det jeg synes er mest spennede å jobbe med. Driver du med forskjellige ting som interesserer deg, holder du motivasjonen på topp. Det handler om å gjøre varierte ting, utfordre deg selv. Jeg lærte utrolig mye av å jobbe med Trevor Sorbie. Han har definitivt formet mitt syn på frisørfaget. Min filosofi er at du skal yte ditt beste, ikke tenke på penger. Da finner pengene deg. D J E V E L E N L I G G E R I D E TA L J E N E

Sally Brooks har sittet i juryen i uttallige konkurranser rundt om i verden, men dette er første gang hun bedømmer norske arbeider. Hva synes hun så om nivået på arbeidene i fotokonkurransen Årets Frisør 2018? - Jeg vil si det på denne måten; Det som er bra er virkelig bra. Det har vært inspirerende å gå igjen-

Sally Brooks

H a a l l t i d f ul l t fokus p å d e t a l j e r, d e t væ re se g i va l g a v mo d e l l e r som p a sse r t i l f ri syre n, t i l ma ke - up o g e t b l i kk for d e t t ot a l e ut t r ykke t .

nom arbeidene, og jeg er alltid interessert i å prøve å finne ut hvordan deltagerne har gjort ting. - Hvis jeg skal gi noen råd, må det være å alltid ha fullt fokus på detaljer, det være seg i valg av modeller som passer til frisyren, til make-up og et blikk for det totale uttrykket. Ellers er det viktig å lære av ting man gjør. Ikke ta det negativt opp om du ikke når opp i en konkurranse, men la dette bli en inspirasjon til å strekke deg videre. Les mer om Sally Brooks på side 64, og se bilder fra hennes prisvinnende kolleksjon på side 66.

FRISØR

1 / 2018

27


JURYMEDLEM:

Fi nn e n rø d t rå d i b i l l e d kolleksjo n en ,

Dani Abunar

Dani Abunar er en av Sveriges mest profilerte stylister og driver salonkonseptet Victor/Noblesse i Gøteborg sammen med sin kone Marlene. Salongen er i premiumsegmentet og teller 32 medarbeidere, inkludert de som jobber i akademiet. Han er født inn i en frisørfamilie og vokste opp i en salong i Småland. Men det ble i minste laget for Dani, som engasjerte seg innen konkurransefrisering og på andre faglige arenaer. Ønsket om å utvikle seg videre førte ham til London, der han jobbet i salongen Selfridges i High Street Kensington. Etter hvert ble hjemlengselen for sterk, og han slo til da det åpnet seg en mulighet i Gøteborg. Han overtok salongen Victor og slo den sammen med Noblesse til Victor/Noblesse. Salongen ble en suksess, og den ble kåret til Årets Salong i 2013 og nå i 2018. Dani kan også skilte med å ha blitt nominert til Årets Frisør i Sverige åtte ganger og vant prisen i 2014. LEARNING BY D OING

- Jeg selvlært fotograf og tar alle bilder selv. Det har blitt en del eksperimentering under mottoet learning by doing. Det inspirerer meg å utvikle kon-

28

FRISØR

1 / 2018

ha e n t yd e l i ghe t i de t du p re se nt e re r. septet rundt bildene, tenke helhetlig og finne ut hva som egentlig skjer bak disse uttrykkene. Min spesialitet er langthårsoppsettinger. Det er en nisje som krever spesielle stylingteknikker og som byr på muligheter til å skape særegne, avantgardistiske uttrykk. Hvis jeg skal peke på noen kategorier som appellerer til meg, er det uten tvil Avant Garde. RØD KOLLEKSJONSTRÅD

Dani mener man finner mye inspirasjon i sosiale medier. - YouTube er et funn for meg når det gjelder inspirasjon. Her kan man finne mange ideer og tips. Anbefales sterkt. Hvis jeg skal gi noen råd til konkurransedeltagerne, er det å finne en rød tråd i billedkolleksjonen, ha en tydelighet i det man presenterer. Modellen er også viktig. Jeg leter hele tiden etter modeller, både hos mine kunder og mennesker jeg møter. Finner du gode, yngre modeller, kan du bruke dem om og om igjen. Dessuten er det stas for kundene å bli spurt om å være modell, så det er bare en vinn-vinn situasjon. Men det er klart, man må gjøre ting på en skikkelig måte, så man kan stå der med rett rygg i etterkant. Dani er scenevant, og jobber også som Nordic Creative Artist for Goldwell i Sverige. - Det var spennende å oppleve Hår & Skjønnhet i Oslo i fjor. Vi holdt et show med 25 modeller og var 5-6 team i sving. En inspirerende opplevelse, minnes Dani. - Nå gleder jeg meg til et nytt show i Oslo Spektrum 17. mars. Håper vi ses der. Men jeg kommer nok også på en norgesvisitt til høsten i forbindelse med lanseringen av Goldwell Pure Pigment, avrunder han.


JURYMEDLEM:

Som sjef for Stuhr Creative Team i Danmark er Jacqueline Broé ansvarlig for Stuhrs kolleksjoner. Hun har jobbet mye med foto, men dette er første gangen hun sitter som jurymedlem i en fotokonkurranse som Årets Frisør. - Det er en ny opplevelse. Jeg har blant annet ansvaret for Stuhrs to årlige kolleksjoner, men jeg synes for en gangs skyld det er deilig å stå utenfor og betrakte andres arbeid uten å måtte bidra selv. Jeg jobber mye med L’Oréals farger og har en Color Master i bunnen, og jeg opplever at det var mange flotte arbeider. Generelt synes jeg det var stor spennvidde i kolleksjonene, og nivået var også forskjellig innen de geografiske områdene. Jeg så flere nytenkende arbeider og likte spesielt Avant Garde kategorien. Her var det også et godt nivå. SPESIELL MODELL

På spørsmål om hun har noen spesielle tips hun kan dele med andre, svarer hun kontant at valg av modell er avgjørende. - Alt handler om modell. En god modell skal være spesiell, ha flotte trekk, et glimt i øyet og passe frisyren. Samtidig er det viktig at fotografen vet hva han eller hun skal gå etter. Fotografen må ha blikk for hvilke detaljer som skal løftes frem for å skape et flott hår. Alt for ofte blir sluttresultatet for dårlig på grunn av feil lyssetting. - All-over var kategorien Årets Hårstylist min favoritt. Her var det mye flott arbeid og mange lekre modeller, som bidro til å løfte frem sluttresultatet. Enkelte av bildene var definitivt kandidater til en Vogue-forside.

Jacqueline Broé

A l t ha nd l e r om mo d e l l . E n go d mo d e l l ska l væ re sp e si e l l , ha f l ot t e t re kk, e t gl i mt i øye t o g p a sse f ri syre n.

AKTUELLE HJEMMESIDER:

brooksandbrooks.co.uk www.victornoblesse.se www.stuhr.dk

FRISØR

1 / 2018

29


Og de nominer te er… Juryen har nå gjort sine vurderinger. Og for en jury vi har til årets priser i fotokategoriene: Dani Abunar fra Sverige, Jacqueline Broé fra Danmark og Sally Brooks fra England. Sistnevnte ble kåret til «Hairdresser of the Year» i Storbritannia i november.

å bryte konvensjoner. Diskusjonen om hva som er Avant Garde vil nok aldri forstumme, men juryen har falt ned på sin favoritt, etter en nøye diskusjon. BEDRIFTSPRISENE

Blant de nominerte finner vi både kjente bransjeveteraner og flere ubeskrevne blad i Årets Frisør sammenheng. Det bekrefter Årets Frisør som Norges viktigste konkurranse i sitt slag. Når det gjelder konkurransen om selve Årets Frisør-prisen bidrar regionsinndelingen til stor deltakelse fra nord til sør. De nominerte i de de fire regionene viser også at kreativiteten og fagkunnskapen blomstrer og gror over hele landet. Det er igjen grunn til å trekke frem kategorien Årets Lærling, der bransjens kommende talenter får vist sine ferdigheter. Oppslutningen i denne priskategorien var stor i år også. Det lover godt for fremtidige konkurranser, og for frisørbransjen! Innsendte arbeider til kategorien Årets Hårstylist 2018 var som sedvanlig preget av stylister fra Osloregionen, noe som har naturlige forklaring. Det er her de fleste foto-oppdragene til magasiner formidles og gjennomføres. Mange navn man kjenner igjen her. Kategorien Årets Avant Garde tiltrekker seg som vanlig oppmerksomhet fra frie sjeler, som ønsker

30

FRISØR

1 / 2018

Det er noe ganske annet å vurdere Norges fremste frisørbedrifter opp mot hverandre. Her skal det mye og god dokumentasjon til for å komme i betraktning. Her skal man vise godt håndverk i planlegging og solid gjennomføring i praksis. • Forretningsplanen skal være tydelig og lett kommuniserbar. Man skal være klar på hva man vil, hvor man skal gå, hvilke verdier man legger til grunn og ikke minst ha en tydelig veiviser. • Personalplanen skal motivere, inspirere og stimulere, og gi trygge og gode rammer for både ansatte og bedriftens fremtid. Måles blant annet ved lavt sykefravær, lav gjennomstrømming og god timelønn. • Markedsplanen skal vise at man forstår markedet man er i, og bygger langsiktig for å vinne kunder som kommer igjen og igjen. Det krever at man er våken for alle sammenhenger i markedsføringsmiksen, med systematikk og fornyelse som nøkkelord. • Økonomien er det viktigste kontrollpunktet. Er ikke dekningsgraden god, så gjør du beviselig noe feil i noen ledd ovenfor. Regnskapene skal speile full kontroll både gjennom investeringer, drift og utbytte. For å gjøre seg fortjent til Årets Frisørbedrift / Årets Frisørkonsern må man ha «Årets-faktoren». Det er frisørteam som vil få stor oppmerksomhet og stå som forbilder for andre i bransjen. Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet til prisfesten i Oslo Spektrum 17. mars. Det er definitivt bransjefesten du ikke må gå glipp av.


HER ER DE NOMINERTE:

ÅRETS FRISØR REGION 1 - NORD Ca lv i n Stene

H2 No rdre AS

E li sa beth Rend a ll

Coma AS

Kenneth Solb a kken

B low AS

M oni ca B erg e

Coma AS

ÅRETS FRISØR REGION 2 - SØR OG VEST A nni ken L øv i knes

Fri Fris ø r AS

Ha nne L ee Grotle

M onarchy Stu dio AS

K a ren A li ce B essesen

N i kita Hair No r way AS, avd Stran dgate n

K ri sti ne Ytreda l

Floke Fris ø r AS

ÅRETS FRISØR REGION 3 - ØST Ja nne Torp

Glød Lille strø m AS

M a i li nda Rexb og a i

S tudio S. Style

Peter Vonkunz B run

P å Håre t Fris ø r AS, avd San dvika

Svetla na Joui ni

S tydio S. Style

ÅRETS FRISØR REGION 4 - OSLO E i ri k Thorsen

A dam o g Eva Gre n s e n /Flo ke AS

L a rs E ri ksen E i tra n

H ope Hair Ve st AS

M a li n Å sa rd Wa lli n

E scape Hairdre ss in g AS

M a ri a nne S torkj ørren

L oud Hair/Mø rk AS

ÅRETS LÆRLING A nd ers Veg a rd E i kela nd

A dam o g Eva Gamle bye n /Mjø s -Kam Ho ldin g AS

E llen-K ri sti ne H elm ersen

Coma AS

Perni lle B rekka

Kutt Fo rn e bu /Adam o g Eva Fris ø r AS

Si lj e M a rkussen

A dam o g Eva f ris ø r AS, avd Ste e n o g Strø m

Å R E T S AVA N T G A R D E A lexa nd er Ha rlem

A dam o g Eva f ris ø r AS, avd Ste e n o g Strø m

Hi lde va n L euffen

M ad e in He ave n AS

L a rs E ri ksen E i tra n

Hop e Hair Ve st AS

M a ti ld a Dj up

Juve le n Spa & Fris ø r AS

ÅRETS HÅRSTYLIST E i ri k Th orsen

A dam o g Eva Gre n s e n /Flo ke AS

L a rs E ri ksen E i tra n

Hop e Hair Ve st AS

N i kola Grozdi c

Gevir Ege r/Revir Ege r AS

P å l L und h a ug B erda h l

Gevir Ege r/Revir Ege r AS

FRISØR

1 / 2018

31


HER ER DE NOMINERTE:

ÅRETS FRISØRBEDRIFT

32

FRISØR

ÅRETS FRISØRKONSERN

Brødrene Fevangs Barberstue AS - Stavanger

Adam o g Eva Gru ppe n AS - Os lo

H ope Ha i r A S - Oslo

Lu cky Fris ø r AS - Are n dal

Oli m b & Co Fri sører A S - Oslo

Nikita Hair No r way AS - Os lo

S ta s Hå r & B r y n A S - Trondh ei m

PÅ H Å R E T Fris ø r - S an dvika

1 / 2018


2018 2018 l Bestil er nå! t t e l l bi fvb.no n . w w w

Prisfesten

K BUTIK

17.

MARS, OSLO SPEKTRUM

ARRANGØR:

SPONSORER:

Crafted by

KEVIN.MURPHY

MER INFORMASJON OM SPONSORENE FINNER DU

P Å W W W . F L . FNR I OS Ø R

1 / 2018

33


NOMINERTE

ÅRETS FRISØR - REGION 1

C A LV I N S T E N E H2 Nordre AS FOTO: MAKUS NYMO FOSS

ELISABETH RENDALL Coma AS

F O T O : M I K K E L WA L L E

34

FRISØR

1 / 2018


KENNETH SOLBAKKEN Blow AS FOTO: STIAN FOSS

MONICA BERGE Coma AS F O T O : M I K K E L WA L L E

FRISØR

1 / 2018

35


NOMINERTE

ÅRETS FRISØR - REGION 2

ANNIKEN LØVIKNES Fri Frisør AS FOTO: KAROLINA GORZELANCZYK

HANNE LEE GROTLE Monarchy Studio AS FOTO: OLE KRISTIAN OLSEN

36

FRISØR

1 / 2018


KAREN ALICE BESSESEN Nikita Hair Norway AS, avd Strandgaten F O T O : H A N N E C AT H R I N O L S E N

KRISTINE YTREDAL Floke Frisør AS FOTO: HANNA RYDSTRØM

FRISØR

1 / 2018

37


NOMINERTE

ÅRETS FRISØR - REGION 3

JANNE TORP Glød Lillestrøm AS FOTO: KARINE RUUD JOHANSEN

MAILINDA REXBOGAI Studio S. Style FOTO: A L E K SA N D R Z A I TS E V

38

FRISØR

1 / 2018


PETER VONKUNZ BRUN På Håret Frisør AS, avd Sandvika FOTO: PE TER VONKUNZ BRUN

SVETLANA JOUINI Studio S. Style F O T O : N ATA L I A P I P K I N A

FRISØR

1 / 2018

39


NOMINERTE

ÅRETS FRISØR - REGION 4

EIRIK THORSEN Adam og Eva Grensen / Floke AS FOTO: KRISTOFFER MYHRE

LARS ERIKSEN EITRAN H o p e H a i r Ve s t A S FOTO: STEPHEN BUTKUS

40

FRISØR

1 / 2018


M A L I N Å S A R D WA L L I N Escape Hairdressing AS FOTO: JACK EAMES

MARIANNE STORKJØRREN Loud Hair / Mørk AS FOTO: KRISTIAN LERAAND

FRISØR

1 / 2018

41


NOMINERTE

ÅRETS LÆRLING

ANDERS VEGARD EIKELAND Adam og Eva Gamlebyen / Mjøs-Kam Holding AS F O T O : O L E M A R T I N H A LV O R S E N

ELLEN-KRISTINE HELMERSEN Coma AS FOTO: SILJE ASBJØRNSEN

42

FRISØR

1 / 2018


PERNILLE BREKKA Kutt Fornebu / Adam og Eva Frisør AS F O T O : O L E M A R T I N H A LV O R S E N

SILJE MARKUSSEN Adam og Eva Frisør AS, avd Steen og Strøm F O T O : O L E M A R T I N H A LV O R S E N

FRISØR

1 / 2018

43


NOMINERTE

Å R E T S AVA N T G A R D E

ALEXANDER HARLEM Adam og Eva Frisør AS, avd Steen og Strøm T E M A : O L E M A R T I N H A LV O R S E N

H I L D E VA N L E U F F E N Made in Heaven AS F O T O : O L E H E N R I K K A LV I K N E S

44

FRISØR

1 / 2018


LARS ERIKSEN EITRAN H o p e H a i r Ve s t A S FOTO: SIREN LAUVDAL

M AT I L D A D J U P Juvelen Spa & Frisør AS FOTO: KNUT ÅSERUD

FRISØR

1 / 2018

45


NOMINERTE

ÅRETS HÅRSTYLIST

EIRIK THORSEN Adam og Eva Grensen / Floke AS F OTO: YO O S U N,

KRISTOFFER MYHRE, DAG KNUDSEN

LARS ERIKSEN EITRAN H o p e H a i r Ve s t A S F OTO : T H E R E S E F I S C H E , S T E P H E N B U T K U S , E R I K- A N D R É N E S O G A N E T T E S C H I V E

46

FRISØR

1 / 2018


N I KO L A G R O Z D I C Gevir / Revir Eger AS F O T O : J Ø R G E N G O M N Æ S , I S A B E L WAT S O N

PÅ L L U N D H A U G B E R D A H L Gevir / Revir Eger AS

FRISØR

1 / 2018

47


10ÅR

2018 Dato: 16. mars 2018 Tid: Dørene åpner klokken 18.00 Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, Oslo. Pris: 495,– Antrekk: Pent Konferansier: Sturla Berg-Johansen Artister: Erlend Bratland og Ida Maria Spektakulært moteshow!

Billettpengene går uavkortet til Mental Helse Ungdom. Billetter kan kjøpes på www.ticketmaster.no

48

FRISØR

1 / 2018


F O T O : AV E D A

Vårlig kick-off S l i p p k r e a t i v i t e t e n l ø s , f y l l o p p hy l l e n e m e d f r e s h e p r o d u k t ny h e t e r. Vå r e n b r i n g e r e n ve r d e n a v m u l i g h e t e r.

50

FRISØR

1 / 2018


mi x

LEVERANDØRENES PRODUKTLANSERINGER

Op p fr i skn i n g

Kevin.Murphy RETOUCH.ME er en touch-up spray som raskt dekker uønsket grå hår eller etterveksten. Mikrofine pigmenter gjør at fargen blendes effektivt med eksisterende hårfarge og stylingen holder seg til neste vask. Tynger ikke håret, tørker raskt og gir en naturlig finish. Mer info, kontakt Verdant as på tlf.: 56 15 68 00, eller sjekk www.verdant.no

Fres h p å reis e

Barberingsbørsten fra Kent er i aluminium, holder en høy teknisk standard og har en reisevennlig, kompakt størrelse. Mer info, kontakt Prettygood as på tlf.: 971 71 891, eller sjekk www.pretttygood.no

S ex y dea l

Sexyhair Seal The Deal er en lett lotion som gir glatt hår og bidrar til å reparere splittede spisser. Mer info, kontakt Frends as på tlf.: 69 22 15 99, eller sjekk www.frends.no

S tilig p å b ade ro m shyl l en

Lekre shaving bowls til såpe og barberkrem for fresh og behagelig barbering, i skikkelig britisk tradisjon gir en god start på dagen. Perfekt for å emulgere opp såpe eller barberskum. Finnes i sort og hvitt. Mer info, kontakt Prettygood as på tlf.: 971 71 891, eller sjekk www.prettygood.no

Su p er-t u p er

Tuperingsbørsten Kent byr på tre rader av bust og nylon. Den er supersmidig og et perfekt verktøy for deg som vil tupere og style håret. Børsten er av bøketre og har en spiss for å kunne dele inn håret i enklere seksjoner. Mer info, kontakt Prettygood as på tlf.: 971 71 891, eller sjekk www.prettygood.no

C o o l b e ac h l o ok

Aveda Texture Tonic byr på muligheter til å skape en tilfeldig strand-look året rundt. Fuktgivende sukker bidrar til å bløtgjøre håret og fylle det med naturlig glans med en allsidig coolness. Mer info, kontakt We are One as på tlf.: 22 11 21 11.

Klipp e, k lipp e…

G l attb a rb e r t

Andis Fade Clipper er en nett og stille, men allikevel kraftfull klippemaskin. Justerbart blad 0.2 – 0.05 mm. 6 sko 3-25 mm. Mer info, kontakt Frends as på tlf.: 69 22 15 99, eller sjekk www.frends.no

Kent shaving cream and soap er to må-ha-produkter for å oppnå en glattere, tettere og mer hudvennlig barbering. Basert på Patcholi, lavendelekstrakt, vanilje, mentol, musk og cedertre. Kjøler huden, etterlater den glatt og smidig. Mer info, kontakt Prettygood as på tlf.: 971 71 891, eller sjekk www.prettygood.no

FRISØR

1 / 2018

51


mi x

LEVERANDØRENES PRODUKTLANSERINGER

Fleksibel

Wet Brush Flex er, som navnet indikerer, en fleksibel børste med intellifleks børstepigger som ikke har noen pute som stiver opp. Ekstra skånsom til hår og hodebunn og hårsekker. Mer info, kontakt Tendenz Hårpleie as på tlf.: 22 92 50 00, eller sjekk www.tendenz.net

S i l ke føre

O&M Fizzy Logic Shine Spray pleier, glatter og beskytter håret mot fukt, samtidig som det tilføres glans og hold. Etterlater håret med en silkemyk tekstur og flott glans. Inneholder kaldpresset arganolje, som gjør håret mykt og tilfører næring uten å tynge, samt økologisk macademia olje, som pleier optimalt og etterlater håret blankt og glatt. 100% vegan, ikke testet på dyr. Mer info, kontakt ICON Hairspa as på tlf.: 333 13 95 10, eller sjekk www.iconhairspa.no

S up e rf i n t

Wella Professionals EIMI Mistify Me byr på en lett og hurtigtørkende formel. En kombinasjon av mindre ventil, myk virvelaktuator, ny form og drivsystem for mindre dråper gir ekstra fin diffusjon. Alt du trenger for å skape en perfekt finish. Mer info, kontakt Coty/Wella Professionals på tlf.: 23 05 30 00/ www.wella.com

S up e rm a tt

Label.m Dry Volumising Paste er en kremet paste som blendes til en myk, pulveraktig tekstur for ekstra volum og definisjon med medium hold. Kombinerer fordelene med tørrshampoo og stylingpaste for å gi en omformbar lived-in tekstur. Mer info, kontakt Frends as på tlf.: 69 22 15 99, eller sjekk www.frends.no

Vek t løs t

HÅR: TEAM ERIC ZEMMOUR

Zenz Therapy Spray Mousse Blueberry skaper vektløst volum, fleksibelt hold og glans. Ideelt ved føntørking av alle hårtyper med naturlig tilførsel av økologisk frukt. Fri for parabener, MI/MCIT, kunstig farge og silikoner. 100 % vegan, ikke testet på dyr. Mer info, kontakt ICON Hairspa as på tlf.: 33 13 95 10, eller sjekk www.iconhairspa.no

F O T O : G É R A R D TA R I D E

R en s & pl e i e

Stylingserien Special 1 er utvidet med en Hair & Body Shampoo. Det dreier seg om en sulfatfri sjampo, som er rensende, pleiende og som tilfører fuktighet til hud og hår. Mer info, kontakt Cutrin Norge as på tlf.: 61 26 85 00 www.cutrin.no

52

FRISØR

1 / 2018

S up e rdup e r

Stylingjernet True Divinity MK2 kommer nå i en ny utgave. Blant finessene nevnes et nytt digitalt display med touch og slide-funksjon fra 110-220 grader, skånsom og effektiv infrarød varme og et ergonomisk design. Dobbeltcoatede bevegelige plater med olje og turmalin sikrer at det sklir lett gjennom håret. Mer info, kontakt Tendenz Hårpleie as på tlf.: 22 92 50 00, eller sjekk www.tendenz.net


Re d n i n gen fo r v i n te rh åre t

Moroccanoil Blow Dry Consentrate sikrer et glansfullt og frizzfritt hår gjennom vinteren. Inneholder et rikt stylingserum som reduserer fønetiden og etterlater uregjerlig hår glatt og glansfullt. Som de øvrige produktene er Blow Dry Consentrate basert på arganolje, i tillegg inneholder produkter plantederivatet skvalen, E- og Cvitamin. Mer info, kontakt Cutrin Norge as på tlf.: 61 26 85 00, eller sjekk www.cutrin.no

H Å R : T E A M E R I C Z E M M O U R F O T O : G É R A R D TA R I D E

Ro t l ø ft

Label.m Powder to Wax er et nytt konsept for umiddelbar tekstur med matt finish. En vektløs voks for tekstur og løft med et fleksibelt, lett hold. Pulveret forvandles til en kremaktig voks for å gi håret rootlift og en tørr tekstur. Mer info, kontakt Frends as på tlf.: 69 22 15 99, eller sjekk www.frends.no

F je rn er g uls k jær

Davines Alchemic Silver er relansert og byr på en skånsom shampoo og conditioner med na­ turlige pigmenter som motvirker og fjerner gul­-skjær i naturlig, farget, eller bleket hår. Gir pleie, fuktighet og glans. Byr på opp mot 98 % biologisk nedbrytbare ingredienser, 95 % ingredienser av naturlig opprinnelse, fri for silikoner, sulfater og parabener. Mer info, kontakt Verdant as på tlf.: 56 15 68 00, eller sjekk www.verdant.no

Fylde & kon t roll

Su p er ma sk u l i n t

American Crew byr på tre nyheter: Boost Spray, som prepper håret for styling og gjenoppfrisker håret. Control Foam, som byr på ekstra sterkt hold og langvarig kontroll med fylde og volum. Texture Foam, som tilfører volum og tekstur med medium hold og glans. Mer info, kontakt Frends as på tlf.: 69 22 15 99, eller sjekk www.frends.no

B l on d e s h a ve m ore f un

Revlon Professional Blonderful er en lysningsserie formulert med Plexforce som tar vare på hårets bindinger og beskytter det under behandling. En enkel og pålitelig behandling. Mer info, kontakt Frends as på tlf.: 69 22 15 99, eller sjekk www.frends.no

Lanza byr på to nyheter: Air Paste, som gir tekstur, fylde og definisjon med 260 graders varmebeskyttelse, samtidig som produktet reduserer frizz. Lanza Curl Up Cream gjenoppliver krøller og bølger, gir volum og varmebeskyttelse opp til 260 grader. Mer info, kontakt Frends as på tlf.: 69 22 15 99, eller sjekk www.frends.no

FRISØR

1 / 2018

53


mi x

LEVERANDØRENES PRODUKTLANSERINGER

E n duf t a v bl om s te re n g

Aveda pure-fume Hair Mist gjør håret mykt og glansfullt. Byr på rikt krydrede, frodige og blomsteraktige aromaer utvunnet av emner fra planteoljer fra Asia, Brasil og Midt-østen. En aromatisk reise i distinkt Aveda-tradisjon. De tre produktene i serien leveres i 75 ml flaske produsert av 100 % resirkulert materiale med en fin mist dyse. Mer info, kontakt We are One as på tlf.: 22 11 21 11.

Re ise fa vo r i t t er

Moroccanoil har nylig sluppet flere av sine favoritter i reisestørrelse. Gode nyheter for alle som drar rett fra trening til jobb, eller for de som ikke ønsker å hoppe over gode hårrutiner i ferien. Serien inkluderer Dry Texture Spray, Dry Shampoo, Moroccanoil Treatment, Hydrating Shampoo og conditioner, samt Curl Defining Cream. Mer info, kontakt Cutrin Norge as på tlf.: 61 26 85 00, eller sjekk www.cutrin.no

S up erfres h

Nye Wella Professionals Color Fresh Create byr på en semi-permanent palett med 12 spesialdesignede nyanser. Color Fresh Create tillater ubegrenset fargekreativitet for kreering av skreddersydde og sofistikerte farger. Mer info, sjekk Coty/Wella Professionals på tlf.: 23 05 30 00/ www.wella.com

S mo ot h …

Nye ghd gold professionell styler byr på muligheter til å skape et rettere, glattere og sun­nere hår. Styleren er ut­styrt med en ny dual-zone teknologi, som sikrer en ultimat prestasjon, forbedret oppvarmingstid på kun 25 sekunder og et supermoderne design. Mer info, sjekk www.ghdhair.com

Fo rn emmel se av t y kt h å r

Organic Hairspa Fiber Mousse er kremer med fibre som lager hold og fylde, samtidig som den bevarer hårfargen nøytral. Lyse og lette fiolette pigmenter sørger for å minimere uønskede gyldne nyanser. Beriket med økologisk dyrkede epler og Aloe Vera som tilfører oksidanter og fukt til håret. Passer til de fleste hårstyper, kort, som langt. Ikke testet på dyr. 100 % vegan. Mer info, kontakt ICON Hairspa as på tlf.: 33 13 95 10, eller sjekk www. iconhairspa.no

S k re dde rs yd d k urb e h a n dl i n g

Fl o t t e b r y n

Med RefectoCil Brow Styling Strips tar det bare to minutter å skape perfekt formede øyenbyn. De formede vokseremsene passer alle øyenbrynsformer, og resultatet blir den perfekte brynformen. Pakken inneholder 60 separate remser for 30 øyenbryn, og 120 remser for fjerning av hår mellom eller rundt øyenbrynene. Når øyenbrynene farges samtidig fungerer remsene som «maler». Mer info, kontakt din frisørgrossist.

54

FRISØR

1 / 2018

KMS Style Primer er en rask og enkel salongbehandling som bedrer styrken på håret. Virketid 5 minutter, varer opptil syv hårvask. Serien inkluderer tre kurbehandlinger: AddVolum for fint, tynt hår, MoistRepair for tørt, eller skadet hår og TameFrizz for uregjerlig hår. Mer info, kontakt Tendenz Hårpleie as på tlf.: 22 92 50 12, eller sjekk www.tendenz.net


)>

z z 0 z m (J)

VOXHAIR CONCEPT Vi tilbyr et samarbeid som gir deg kjedefordeler uten å være en kjede. Hos oss kan du fremme egen identitet og særegenhet. Du styrer fortsatt butikken selv etter eget hjerte. Vox Hair Concept ble etablert i 2011 og vi har i dag ca. 70 medlemmer. Vårt mål er at vi innen 2022 skal være 150 medlemmer. Vårt fokus er å tilby våre medlemmer optimale innkjøps­ betingelser, årsbonus, egne markedskampanjer, datasystem, generell rådgivning og andre anbefalte verktøy/driftssystemer. T ilsammen vil dette gi deg en «lettere frisørhverdag» slik at du kan bruke mer tid på det aller viktigste,nemlig kunden og dine ansatte.Vi kan derfor garantere at et aktivt medlemskap hos oss,gir økt lønnsom­ het Vi garanterer at vi har de beste innkjøpsbetingelsene hos de leverandører som er våre samarbeidspartnere. I tillegg oppnås det mulighet for utbetaling av en årlig bonus i forhold til en stigende skala på varekjøp. Utover dette har vi 6 årlige kampanjer med svært gode ekstrarabatter. T il kampanjene produseres det egne plakater/ekspoings­ materiell

Gjennom våre innovative dataløsninger skapes det økt motivasjon og effektivitet, mindre administrasjonsarbeid og bedre kontroll Du betaler en årlig medlemsavgift på kr. 12.500, + mva uansett omsetning. Kostnader tilknyttet datasystem og kampanjemateriell kommer i tillegg. Hos oss er det ingen krav til innrapportering verken av omsetning eller annet. Vi fremforhandler alle leverandøravtaler med rabatter, betingelser og kampanjer som er likt for alle medlemssa­ longene. Årlig bonus betales i sin helhet direkte fra oss i løpet av februar hvert år. Dine forpliktelser er å være lojal mot våre samarbeids­ leverandører, promotere våre kampanjer (men kun på aktuelle produkter du har i salongen), og i løpet av 2 avtaleperioder konvertere til vårt felles datasystem.

Touch Soft er et velrenommert bransjedatasystem som leverer programvare til større fagkjeder i Norge. Vår intensjon om å skape «en lettere hverdag» gjøres også gjennom nye fremtidsrettede løsninger på data som er unikt for Vox Hair Concept. Total makspris «full pakke»: 3.490, + mva pr. mnd. Prisen er eksklusiv leie av nettlinjer og er basert på leasing/nedbetaling av programvare/utstyr på 5 år. Etter nedbetaling av programvare og utstyr blir kostnaden 1.290, pr. mnd. Fri support er inkludert i månedsprisen.

Touch Soft Frisørdata er utviklet i nært samarbeid med oss og er et sterkt alternativ til de etablerte frisørdatasystemene i markedet

Vi garanterer at prisen ikke blir høyere enn dette. Løsningen inkluderer blant annet 2 komplette touch kasser av høy kvalitet, 2 scannere, håndterminal for bestilling/varetelling, betalingstermina� smarttelefon, online nettbestilling, kunde-App og mye mer.

vox

Nina Frisø

Selv tr jeg va levera Da je fikk kj medle så god

I møte veldig gjorde ikke tje gjør de

Jeg sta siden 1 en gan om vi være in represe I hverd opp so godt å

Før vi livredd måtte man m ikke så har et

Bransje arbeid Det føl forhold leveran Da er d ha noe tryggh


)>

z z 0 z m (J)

Nina Jammesen, eier av Scirocco Frisør CC Vest Medlem siden 2012

BennyOfstad, eier og daglig leder av Frisør BennyOfstad

Mette Stuten, eier og daglig leder av Liegata Frisørsenter Medlem siden 2013

Selv trodde jeg etter mange år i bransjen at jeg var veldig god til å forhandle med leverandørene og hadde de beste prisene. Da jeg fikk høre om Vox Hair Concept og fikk kjennskap hva jeg kunne oppnå som medlem der, skjønte jeg at jeg ikke hadde så gode avtaler som jeg trodde.

Gjennom medlemskap i Vox Hair Concept føler jeg at jeg er en del av et fellesskap, samtidig som jeg fortsatt er "min egen herre" og salongene har sin egen identitet

Jeg hadde ikke drevet salong lenger dersom det ikke hadde værtfor medlem­ skapet i Vox Hair Concept og den støtten og trygghetene det gir. Vi klarer ikke å tenke de tankene dere tenker for oss ...

I møte med andre frisørkollegaer opplever jeg at veldig mange tenker på samme måte som jeg gjorde og at de tror de har så gode avtaler at de ikke tjener noe på å bli medlem. Da sier jeg; "det gjør dere!"

Jeg startet min første salong i 2000 og i dag driver jeg 2 salonger på Rjukan.I tillegg til å drifte salon­ gene er jeg også med i Matrix Nordic Creative Team. Jeg jobber også som freelance tekniker foruten å drive opplæring rundt om i salonger.

Jeg startet min første frisørsalong i 1984 og har siden 1989 drevet Scirocco Frisør på CC-Vest.Vi er en ganske stor salong med 30 ansatte, men selv om vi er relativt store, så er det viktig for oss å være innenfor det systemet som Vox Hair Concept representerer. I hverdagen er det mange spørsmål som dukker opp som vi rett og slett ikke kan noe om.Da er det godt å ha noen i ryggen som man kan ringe.

For meg er det uaktuelt å ikke selv bestemme hvordan salongene skal driftes, men man er sam­ tidig veldig alene i sin egen verden.Derfor ble jeg medlem i Vox Hair Concept.

Før vi ble medlem i Vox Hair Concept, var jeg livredd for å bli en del av en kjede. Skrekken var å måtte bytte navn og bli styrt inn i et system som man må følge. I Vox Hair Concept opplever vi det ikke sånn i det hele tatt. Vi styrer helt selv, men har et apparat i ryggen når vi trenger det. Bransjen er i stor endring og tidligere ble sam­ arbeidet med leverandørene ofte til et vennskap. Det føler jeg vi har mistet i en tid da vi stadig må forholde oss til nye fjes hos våre leverandører. Da er det ekstra viktig å føle seg hjemme et sted, ha noen å sparre med, kunne snakke med og føle trygghet.Det får vi i Vox Hair Concept.

Medlem siden 2015

For meg betyr medlemskapet i Vox Hair Concept at jeg er koblet til et fellesskap og man har alltid noen i ryggen dersom man trenger det. Det kan være i forhold til regelverk, ansettelseskontrakter og andre aktuelle ting. Det gir meg en trygghet og jeg kan konsentrere meg om frisørfaget. Faget vårt er i endring hele tiden,noe som betyr at kunnskap må behandles som ferskvare.Da må vi sette av tid slik at vi følger med i utviklingen. Gjennom ledersamlinger får vi tilført nyttig kunnskap og vi blir inspirert både av foredrag og innlegg og ikke minst i møte med andre medlemssalonger.

vox

Jeg startet for meg selv som 21-åring og var den gangen Telemarks yngste selvstedig nærings­ drivende.I bransjen har jeg vært i 38 år. Da jeg ble medlem i Vox Hair Concept har det vært tommel opp fra dag en. Medlemskapet koster lite og man får utrolig masse igjen for pengene. Vi får tilgang til kjempebra kampanjer med pro­ fesjonelt markedsmateriell, som er helt gull for produktsalget. Gjennom Touch Soft Frisørdata blir alt styrt slik at jeg ikke trenger å tenke på prisoppdateringer, vareinnmeldinger etc. Vox Hair Concept har fokus på moderne frisørdrift og med dem i ryggen føler jeg at jeg har fått frigitt mye tid som jeg før brukte på administrasjonsarbeid og leverandøravtaler. Gjennom Vox Hair Concept får vi tilgang til enhver tid oppdaterete reglerverk, skjemaer kontrakter osv. som gir meg trygghet om at vi til enhver tid forholder oss til regler som gjelder både som ar­ beidsgiver og for driften av salongen.


fM,, Ul,, � ��...

VOXHAIR C

Bransjen er i endring og vi møter nye utfordringer hele tiden. Vi har tro på at medlemskapet i Vox Hair Concept hjelper bedriften vår til å møte og tåle fremtiden. Det gir oss trygghet og vi blir "sparket"videre for å følge utviklingen. Melissa Lerstein, Studio S Hårdesign Medlem siden 2012

For meg har medlemskapet i Vox Hair Concept utelukkende gitt fordeler. Medlemskapet gir meg tilgang til svært gode leverandør­ betingelser og gode kampanjer. Det gjøres en kjempejobb for å skaffe oss medlemmer de utrolig bra avtalene. Monica Kirkeby, Monicas Salong Medlem siden 2011

Samlingene til Vox Hair Concept er som en vitamininnsprøytning. Der treffer vi andre bransjefolk, det er sosialt og vi utveksler erfaringer. Mette Lise Anundsen, 3 Frisører Medlem siden 2012

Ved å jevnlig kunne presentere gode kampanjetilbud på kjente kvalitetsprodukter, så merker vi stadig økning i drop-in salget av produkter. Johanne Mange, Comino Frisør Medlem siden 2012

A være medlem i Vox Hair Concept er

for oss bare positivt, faktisk veldig hyggelig. Konseptet passer helt perfekt for oss. Signe Eidal, Vox Frisør Eiker Medlem siden 2015

vox


ar ĂĽ re

gn

12

itt

ffe

ng

11

ng. er

er

12

te av

ør

12

sk

er

15


O N E PA C K A G E C O N TA I N S 1 x Cutrin Aurora hair color (40 ml) 1 x C u t r i n A u r o r a d eve l o p e r ( 8 0 m l )

V E L KO M M E N T I L C U T R I N S N Y E FA R G E V E R D E N - A U R O R A 2 x conditioner (à 20 ml) 1 p a i r p l a s t i c g l o ve s

The package contents are sufficient for one application to medium-length hair.

Vi i Cutrin Norge er stolt av å lansere vår nye stolthet AURORA, som består av et komplett fargehus av permanente farger, ammoniakkfrie farger (demi) for profesjonelt bruk og ammoniakkfrie farger for hjemmebruk. Cutrin sine nye farger Aurora er en ny generasjon farge basert på den nyeste teknologien på markedet.

«Farger er lys», og et av frisørenes viktigste verktøy for å ta kundene med på reisen som kreves av den moderne frisør. CUTRIN Aurora hårfarge, gir fantastiske resultater, og reflekter den nordiske naturen med sin glød, inspirasjon, ingredienser, og skånsomhet for både hår og hud.

WWW.CUTRIN.NO


BRITISH HAIRDRESSER OF THE YEAR

S A L LY BROOKS British Hairdresser of the Year Sally Brooks rakk en snartur til Oslo i et ellers tettpakket program for å være jurymedlem til Årets Frisør 2018.

64

FRISØR

1 / 2018


PROFIL: BRITISH HAIRDRESSER OF THE YEAR

L iv slang p a s jon British Hairdresser of the Year Sally Brooks er på mange måter en litt uortodoks stjerne på frisørhimmelen. Treffer du henne på gaten ville du ikke tro at hun jobber i frisør- og motebransjen. Det personlige uttrykket er nedtonet. Hun virker «normal» på tross av stjernestatusen. T E K S T: B J Ø R N K O L L E R U D

FOTO: JA R L M A RT I N G A R D E R

Ingen hadde blitt overrasket om Sally hadde fortalt at hun jobbet i bank eller på et offentlig kontor. Men skinnet bedrar. Man merker fort engasjementet, viljen og dedikasjonen til faget med en gang hun begynner å snakke. - Ja, jeg betrakter meg nok som «supernormal». Jeg har ikke behov for å flashe. Det ligger nok i min personlighet. Egentlig ville jeg ikke engang bli frisør. Jeg drev i yngre dager med dans og teatersminke, men trengte litt penger og fikk meg en ekstrajobb i en frisørsalong. Jeg oppdaget raskt at dette var noe som appellerte til meg, og jeg fant ut at jeg elsker å klippe hår. Dermed var løpet lagt. Siden har det gått slag i slag. Jeg synes frisørfaget har gitt meg så mange kreative og karrieremessige muligheter, at jeg aldri har hatt lyst på å drive med noe annet. Jeg oppdager stadig noe nytt. Så det har blitt en livslang pasjon, fastslår Sally. V I L U T V I K L E TA L E N T E R

- Jeg er veldig opptatt av utdanning. Jeg har holdt flere kurs i Danmark og Norge gjennom årene og er imponert over det faglige nivået på frisørutdanningen i Norge. Her har vi noe å lære i England. Utdanningsløpet er solid, og inkluderer et bredt spekter av teoretiske og praktiske disipliner. Det er viktig i frisørfaget. Du må lære deg å gå før du kan løpe. - Jeg er overbevist om at det er helt avgjørende å tilegne seg og perfeksjonere grunnleggende ferdigheter for å bli god. Jeg har alt for ofte møtt unge frisører som har hastverk. De er utålmodige og vil

gjøre karriere umiddelbart. Men ting tar tid. Man må bygge seg opp, ha en stayerevne og bruke den tiden som trengs for å utvikle seg. Det er ingen snarvei til suksess. Husk også at suksessen smaker best hvis den har kostet litt. - For øvrig må jeg si at jeg er blitt mer opptatt av å utdanne nye talenter gjennom årene. Jeg har selvsagt stort fokus på å utvikle vårt eget team i nye retninger, men jeg vil gjerne dele mine kunnskaper med andre ut over egen virksomhet. Det er inspirerende å være med å utvikle bransjen, vise hvilke muligheter som ligger i faget, vise at du kan bli det du ønsker å bli, legger hun til.

TA EN SOSIAL TIMEOUT – T I L FA G E T - Jeg håper unge talenter i vår digitale verden kan legge ned mobiltelefonen fra tid til annen. Ta en timeout i konsumeringen av det som skjer på sosiale medier, og bruke mer tid på å konsentrere seg om å bli dyktige og kreative fagutøvere, sier Sally Brooks med et humoristisk glimt i øyet. - Selv må jeg nok innrømme at de sosiale mediene er et h… å forholde seg til. Trykket er stort for å være on-line hele tiden. Det er nok viktig å ta en timeout for oss alle, meg selv inkludert.

Fagkunnskap, fagkunnskap, fagkunnskap. - Det er ikke nok å være superkreativ. Skal du bryte barrierene, finne din egen vei, må du ha solid fagkunnskap i bunn og vie deg til å perfeksjonere arbeidene, påpeker Sally Brooks.

FRISØR

1 / 2018

65


IMPULSER

The BHA Winner Collection Med tittelen British Hairdresser of the Year har Sally Brooks stadfestet sin posisjon som en av verdens fremste frisører. Vinnerkolleksjonen er ungdommelig og uttrykksfull, og viser stor bredde i teknikker og tolkninger av trender. - Min kolleksjon er en samling av enkeltstående bilder mer enn en helhetlig kolleksjon. Jeg er alltid inspirert av folk rundt meg, så også med disse bildene. Jeg finner modellene før jeg velger konseptet, ut fra hvordan deres ansikt og fremtoning inspirerer meg. - Hele teamet er viktig i prosessen med å skape det rette uttrykket. Modell, make-up, styling og foto, alt skal stemme. Alle bilder skapes gjennom et samarbeid mellom fantastiske og talentfulle mennesker. Visjoner og pasjoner smelter sammen i en herlig helhet.

KOLLEKSJON: THE BHA WINNER COLLECTION H Å R : S A L LY B R O O K S , B R O O K S & B R O O K S , L O N D O N MAKE-UP: LAN NGUYEN-GREALIS S T Y L I N G : M I L LY S I M O N FOTO: JENNY HANDS

66

FRISØR

1 / 2018


THE BHA WINNER COLLECTION F R A

68

FRISØR

1 / 2018

S A L L Y

B R O O K S


IM P EU RL S E R IMPU LS

I Pulse MPULSER Et hjerteslag fanget på kamera, en indre styrke som skinner

igjennom. En kolleksjon som viser sterke og vakre kvinner, der essensen av hvert bilde er individualitet. Slik beskriver Julian Dalrymple sin kolleksjon, som er en spennende eklektisk miks av alt fra krøller og intrikat flettearbeid til klipp og stylede oppsettinger som frembringer et oppsiktsvekkende uttrykk. Julian har vært finalist flere ganger under British­ Hairdressing Awards, og tidligere vinner av Northern Ireland Hairdresser of the Year. Pulse var hennes konkurransebidrag til BHA 2017. Se også forsidebildet på dette magasinet.

KOLLEKSJON: PULSE HÅR: JULIAN DALRYMPLE, THE SITTING ROOM HAIRDRESSING STYLING: CLARE FRITH MAKE-UP: DIANE ALEXANDER FOTO: RICHARD MILES

70

FRISØR

1 / 2018


FRISØR

1 / 2018

71


KOLLEKSJON

PULSE

F R A

72

FRISØR

1 / 2018

J U L I A N

D A L R Y M P L E


FRISØR

1 / 2018

73


IMPULSER

Out of the Shadow Frisyrer som flytter grenser, kraftfull femininitet med androgynt snitt. En unik skjønnhet som gir maktfølelse. Du er selv definisjonseier, den som lager reglene. Michael Polsinelli er en av frisørbransjens sterkeste kreative krefter. Han har påvirket frisører over hele verden og trosser stadig definisjonen av skjønnhet. Michael trives utenfor komfortsonen og vil alltid søke seg bort fra det middelmådige. Han ble «oppdaget» av legendariske Robert Lobetta, og var med å skape mange av Sebastians særegne kolleksjoner. Nå representerer han Davines, som en av deres fremste stilskapere.

KOLLEKSJON: OUT OF THE SHADOW H Å R / D E S I G N : M I C H A E L P O L S I N E L L I F O R D AV I N E S M A K E - U P : S A R A TA G A L O A F O T O : R O B E R T LY N D E N

74

FRISØR

1 / 2018


FRISØR

1 / 2018

75


KOLLEKSJON

OUT OF THE SHADOW F R A

76

FRISØR

1 / 2018

M I C H A E L

P O L S I N E L L I


FRISØR

1 / 2018

77


HAIRBAND

Fyldigere og lengre hår på 5 minutter Hairtalk Hairband tilsvarer mengden av hår ved en full forlengning. Den elastiske strengen gjør ditt Hairband følger din hodeform og er behagelig å bruke. Det er 100% Remi hår og holder samme eksklusive kvalitet som våre exstensions. Hairband kommer i to lengder, 25 cm og 40 cm, og kommer i en praktisk oppbevaringsboks som kan benyttes når du ikke bruker det.

Reguler størrelsen på ditt Hairband Dra i den gjennomsiktinge strengen til du ser at den er festet i et elastisk bånd. Der klipper du av strengen og lager en ny knute i ønsket lengde for å regulere størrelsen på ditt Hairband.

Før

Etter Hairband

HAIRTALK Kostnadsfrie kurs

DETTE ÅRET KAN VÆRE DET SOM TILFØRER DEG NY KUNNSKAP OG NYE MULIGHETER Ta kontakt med oss idag for å vite mer om dine muligheter som autorisert hairtalk stylist. Vi fører fortløpende opp salonger for samkjøring av kurs. For kostnadsfrie kurs i salong kreves kun 4 frisører og 4 modeller! Kontakt oss på: marked@hairtalk.no • 90 08 45 62


Lær oss bedre Å KJENNE

Hairtalk scandinavia www.hairtalk.NO/SE/DK

hairtalkextensions

DI STR IB U TØ R

NO R G E

:

R U H S

AS

HAIRTALK SCANDINAVIA

THOM AS

H E F T Y E S G AT E

hairtalk SCANDINAVIA

56

02 56

OSLO

WW W. RUH S. NO


A L F J O H A N FJ E L D , S T U D I O A L F :

Bygger vinnerkultur Alf Johan Fjeld har stor suksess med frisørkjeden Studio Alf. I følge gründeren er hemmeligheten bak suksessen dyktige medarbeidere og en vinnerkultur. T E K S T : R A N D I S O L S TA D , F O T O : R A N D I S O L S TA D / P R I VAT

Eventyret startet for snart femti år siden da han som 20-åring i 1970 kjøpte sin første salong. Siden har det gått slag i slag. I dag har han 100 ansatte fordelt på 14 salonger. I 2016 hadde bedriften en brutto omsetning på 90 millioner. Det ble behandlet 75702 kunder i de 14 salongene, og det ble solgt produkter og drop-in for 8 millioner kroner. Med mottoet «ikke størst, men best» kan Alf Johan Fjeld lene seg tilbake i visshet om at Studio Alf frisører er en av Norges fremste, største og mestvinnende frisørkjeder. Som gründer og sjef har han brukt mye tid og ressurser på å skape et godt miljø på arbeidsplassen. Lederne i flere av Studio Alfsalongene er også medeiere i bedriften, noe Fjeld mener er med på å løfte bedriften frem. - Vi har månedlige ledermøter hvor vi kontinuerlig jobber med å oppgradere kunnskapsnivået innen alle bedriftens arbeidsområder. Vi planlegger fremover, går igjennom tall og regnskap, tar opp aktuelle temaer og utveksler erfaringer, sier han og legger til at det alltid har vært viktig at de ansatte føler seg ivaretatt. Han mener selv at det gode arbeidsmiljøet og en felles bedriftsfilosofi, med fokus på kundebehandling, opplæring og ikke minst lokalitet, er viktige årsaker til suksessen. BEST UTEN SAKS

God service kombinert med faglig dyktighet er blant faktorene som har gjort Studio Alf til en av landets beste frisørkjeder. - Å være best, også uten saks, er noe vi har jobbet mye med. Service må gjennomføres i et profesjonelt system. Vi har ikke råd til å praktisere tilfeldig service. Alle våre medarbeidere må ta ansvar og

80

FRISØR

1 / 2018

opptre profesjonelt. For å få dette til, og få satt service i system, har jeg skrevet arbeidsverktøyet ”Best uten saks”. Der får de ansatte en innføring i hvordan de skal skape pluss-følelser hos kundene. Det handler om å være optimistisk, entusiastisk, og å leve seg inn i kundens ønske og behov. Og det handler om hvordan man selv kan ta ansvar for å skape et godt arbeidsmiljø, forteller han. KONKURRANSER FREMMER YRKESGLEDEN

Alf Johan Fjeld har en lang merittliste når det gjelder priser og utmerkelser innen frisørfaget. Som ung, nyutdannet frisør begynte han aktivt å delta i konkurranser. Han ble raskt lagt merke til internasjonalt og deltok i sitt første VM i New York som 25-åring. I flere år reiste han verden rundt med saksen sin. Han konkurrerte, arrangerte visninger og show på forskjellige kontinenter, og friserte internasjonale toppmodeller til motevisninger og fotooppdrag. Han har vært norgesmester, nordisk mester, europamester, og har tre bronsemedaljer fra VM i både dame- og herrefaget. I tillegg har han mottatt en rekke andre priser og utmerkelser både som frisør og leder. Han mener det er viktig for en frisør å hele tiden utvikle seg og følge med på trender. Derfor har han trent opp mange av sine egne frisører til å delta i konkurranser. Mange av disse har vunnet NM-titler og vært med på VM-lag. - For meg har det vært viktig å lære opp de unge frisørene slik at de får frem yrkesgleden. Når man deltar i konkurranser må man øve mye. Det ligger mange timers hardt arbeid bak en suksess. Man


Å være best, også uten saks, er noe vi har jobbet mye med.

FRISØR

1 / 2018

81


P RO F I L : A L F J O H A N FJ E L D

må lære seg å være nøyaktig, kreativ og å se helheten. Min erfaring er at de som trener seg opp til å delta i konkurranser, også blir flinkere frisører for sine kunder. De blir flinkere med farger, og til å se hva som gir kunden det beste resultatet. F Ø L G E R M E D PÅ T R E N D E N E

FRA TRYKK TIL RESULTAT Alf Fjeld har laget egne hefter som beskriver hvilke krav som stilles til lærlinger, og en egen bok for nyutdannede frisører om hva som forventes og kreves av kunnskap. I tillegg har han skrevet inspirasjonsheftene Best uten saks, Vikingloven og Et godt liv på jobben. De danner basisen for bedriftens holdninger og filosofi. Alf er også redaktør for RAW, et gratis kundemagasin som kommer ut to ganger i året

Faglig opplæring er et av bedriftens største satsingsområder. De ansatte i Studio Alf får minst to kurs i året. I tillegg sendes frisører med jevne mellomrom ut i verden på messer og motevisninger for å hente inspirasjon. - Vårt mål er å være i forkant. Vi skal vite hvilke trender som kommer. I fjor høst sendte vi et team på inspirasjonstur til London. Dette gjør vi med jevne mellomrom når det skjer noe spennende ute enten i New York, London eller i Paris. Der treffer de på et multi-internasjonalt motemiljø og kan plukke med seg siste nytt og skaffe seg ny kunnskap og inspirasjon, noe som bidrar til at de blir enda bedre frisører, forteller han. FRISØRGRÜNDER I VERDENSKLASSE

Alf Johan Fjelds lederstil har også gjort seg bemerket internasjonalt. I 2008 vant bedriften prisen Excellence in Leadership under Global Salon Business Awards. Kriteriene for å vinne den prestisjetunge prisen var solide økonomiske resultater, gjennomført medarbeiderutvikling og tydelig ledelse. Men dét var ikke første gang han vant pris for sitt lederskap. I 2006 vant han Entrepreneur of the Year, også her i konkurranse med suksessrike frisørsalonger fra hele verden. O P P S K R I F T E N PÅ E N SUKSESSBEDRIFT

Frisørgründeren har ingen planer om å slutte å jobbe selv om han nylig ble pensjonist. Han brenner for yrket sitt, og selv om han ikke daglig er på kontoret, er han alltid tilgjengelig for sine medarbeidere. Enten fra hjemmekontoret eller fra leiligheten sin i Spania. Når han selv skal oppsummere hemmeligheten bak sin suksessfulle virksomhet svarer han følgende: - Dyktige medarbeidere, god opplæring og vinnerkultur er viktig for å oppnå suksess. Men også beliggenhet. Jeg har alltid vært nøye med lokalitetene. Våre lokaler ligger på bakkeplan i de beste gatene. Dessuten er det viktig å ha et gjennomarbeidet driftskonsept med en realistisk målsetting. Mitt motto har alltid vært å jobbe med langsiktig vinnerkultur. Det er derfor vi mottar priser og har suksess, smiler han.

82

FRISØR

1 / 2018

Alf Johan Fjeld har reist verden rundt med saksen sin. På åttitallet ble han ofte booket til store show og motevisninger. I tillegg til å holde show og visninger over hele Skandinavia, har han også holdt show i New York, Miami, San Diego, Hong Kong, Singapore, Jakarta, Bangkok og Australia, for å nevne noe.

IMPONERENDE MERITTLISTE

Alf Johan Fjeld har hatt en imponerende frisørkarriere. Her er noen av hans meritter: • Norgesmester i både dame- og herrefaget (den eneste som har blitt det). • To ganger nordisk mester i dame frisering - med ti års mellomrom • Europamester • Bronse i VM (Düsseldorf) i herrefaget • To ganger bronse i VM (Verona og Las Vegas) i damefaget • Vinner av Gullrosen i Paris • Vinner av Wiener Modepreis i Wien • Sølv i Australia Open • Var trener for Sveriges lærlingelag i to VM. De vant gull i Tokyo! • Excellence in Leadership under Global Salon Business Awards, Barcelona 2006 • Entrepreneur of the Year under Global Salon Business Awards, Los Angeles 2008 • Årets Ærespris 2009 i frisørbransjen for sin innsats i inn- og utland.


EI LØNNSOM

FRAMTID ER GRØNN Ønsker du å bli ein grønn salong eller har lyst å starta ein grønn salong, er me rett for deg. Floke er Norges fyrste allergi - og miljøvennlige frisørkjede, me legg til rette og hjelper deg om du ynskjer å verta ein av oss. Besøk oss 17. og 18. mars på stand nr 12 i Oslo Spektrum under Hår & Skjønnhet 2018. BLI MED PÅ GRØNT KURS 10. APRIL I OSLO - korleis jobbar ein Floke-frisør? - korleis auke lønnsemda? Opplev grønt hårshow på Mote med Mening.

floke.no

«Har du lyst å starta din eigen Floke-salong, vil eg personleg hjelpa deg i gang, og bli med deg heile vegen.» IRENE STANA – FLOKE-GRÜNDER irene@floke.no


SAYSO HAIR & STYLE:

A n n e r l e de s o g amb isiø s

Team Sayso, flankert av konserndirektør Christinah Nicolaisen i Raise Gruppen og kjededirektør Hilde Sommerfeldt. - Vi skal rulle ut mange nye Saysoavdelinger både i Norge og Sverige i de tre neste årene, fastslår Sommerfeldt.

84

FRISØR

1 / 2018


YOUR HAIR IS MY PRIDE!

En lang reise. Ikke mye som minner om HairShops tidligere profil. Sayso Hair & Style skal by på nye kundeopplevelser.

- Startskuddet er gått for å transformere HairShop Frisør til et nytt, tidsmessig konsept under navnet Sayso Hair & Style. Vi er stolte over å ha åpnet den første norske Saysosalongen, og de resterende 31 HairShop-salongene vil forløpende bli konvertert så raskt det praktisk lar seg gjøre, forteller konserndirektør Christinah Nicolaisen i Raise Gruppen. T E K S T: B J Ø R N K O L L E R U D

F O T O : S AY S O H A I R & S T Y L E

- Konseptet er inspirert av millennialsgenerasjonen som er opptatt av innovasjon, kvalitet, tilgjengelighet og det å tørre å være seg selv. Interiøret er inspirert av kreativiteten vi ser i Berlin, London og Tokyo. Vi ville skape en ny type frisørsalong som er kreativ, annerledes og noe kundene ikke har sett før, forteller Christinah Nicolaisen i etterkant av åpningen i Storo Storsenter 11. januar.

å rulle ut dette videre. Vi vil satse ut over å omprofilere de eksisterende HairShop-salongene, så det skal også bli nyetableringer. Ikke minst ser vi et potensial i Sverige. Vi har allerede åpnet en Saysosalong i Stockholm, og flere åpninger står for tur. Det er kult å lykkes i Sverige, og jeg må si jeg er litt stolt over det vi har fått til.

TESTET & GODKJENT

Christinah forteller at man har brukt mye tid på å lande på navnevalget Sayso Hair & Style. - Vi tenker fremover og var opptatt av å finne frem til et navn som er skalerbart internasjonalt og som skal gi de rette assosiasjonene. Det er et unisexkonsept og måtte ikke være verken for maskulint eller feminint. Det var også nødvendig å ta hensyn til at uttalen av navnet skulle fungere internasjonalt. Samtidig måtte vi sjekke ut domenerettigheter og andre praktiske elementer. Men jeg synes vi har landet på et navn og et konsept som vi kan bygge vår kommende ekspansjon på. Jeg håper både medarbeidere og kunder vil trives og blir inspirert i Sayso Hair & Style, smiler hun.

I N T E R N A S J O N A LT P E R S P E K T I V

Det har lenge ligget i kortene at HairShop Frisør skulle redesignes og oppgraderes. Allerede i juni 2016 åpnet den første konseptsalongen i Sandvika Storsenter, og den brøt fullstendig med HairShops profil. Nå har Raise Gruppen tatt skrittet fullt ut. Konseptidéen fra Sandvika Storsenter er flyttet inn i Storo Storsenter. Samtidig fases navnet HairShop ut, og erstattes med Sayso Hair & Style. Det hele er blitt mer edgy og samtidig young & fun, skal vi tro Christinah. - Vi må fornye oss, og nå er vi på vei med Sayso. Det har vært et spennende prosjekt å jobbe med. Vi synes vi har skapt et godt konsept og vi gleder oss til

EGENUTVIKLEDE KURBEHANDLINGER I tillegg til klipp, farge og striper, samt diverse behandlinger som skjeggtrim, farging av vipper og forming av vipper og bryn, byr Sayso på en egenutviklet kurmeny. Kundene kan nyte godt av behandlinger som Eleni & Chris Express, Intensive, Luxury og Men’s Massage Treatment.

STØRST

Raise Gruppen inkluderer i dag 140 salonger og seks frisørskoler med til sammen 1.000 medarbeidere i Norge og Sverige.

FRISØR

1 / 2018

85


ICON HAIRSPA AS:

Ren skjønnhet & velvære Enkelt & Greit as, ICON Norge as og EuroSoCap Norge as ble fusjonert i ICON Hairspa as fra 1.1.2018. Det fusjonerte selskapet byr på et rikholdig produktprogram og blir en aktør å regne med fra dag én skal vi tro selskapets eiere. - Vi skal være en veiviser inn i en ny tid basert på rene, økologisk baserte kvalitetsprodukter, forteller daglig leder Claus Morten Østby. bake. Så da kjøpte vi selskapet, og har brukt fjoråret til å samkjøre logistikk og lagerhåndtering. - Det er litt av et puslespill å få alt på plass, men alt er oppe og går, forklarer Claus, som tidligere har bakgrunn fra en logistikkfunksjon i et større firma. Han har selv vært hands-on i prosessen med den praktiske oppbyggingen av ICON Hairspa as. MILJØPROFIL

Kurs- og opplæringsansvarlig André Auster, daglig leder Claus Morten Østby og markedssjef Maria Nyegaard satser offensivt for å sette ICON Hairspa as på kartet gjennom 2018.

I C O N H A I R S PA A S Hovedkontor i Larvik, avdelingskontor i Oslo. Kurs- og opplæring vil foregå i Auster Academy i Oslo. Det vil også bli avholdt lokale kurs rundt om i landet etter behov. Kjente merkevarer som; O-Way, Nilens Jord, Living Proof, Toppíc, Organic Hairspa, Original&Mineral og ZenzTherapy, samt europeiske kvalitetsprodukter på rekvisita og interiørområdet. Budsjettert omsetning 2018: 60 mill. kr. På aksjonærlisten finner vi profilerte eiere som har forankring på salongsiden. Eierne bak Auster Salonger og Studio Alf trenger ingen presentasjon, men det kan nevnes at daglig leder Claus Østby driver Jazz Frisør i Larvik sammen med sin kone og datter, som er frisører, og at ICON Norge eies av Clas Molvær, som også er utdannet frisør.

86

FRISØR

1 / 2018

TEKST O G FOTO: B J Ø R N KO L L E R U D

- Vi samler alle aktivitetene i Norge i lokalene til E&G i Larvik. Her vil våre kunder finne alt de trenger for å drive en salong, fra interiør til kjemi og rekvisita. Vi tilbyr full pakke, for å si det sånn, smiler Claus Morten Østby. Han peker på at ICON Hairspa satser på merkevarer. - Vi tilbyr kvalitetsprodukter og sterke merkevarer fra europeiske produsenter. Det er helheten i tilbudet som gjør oss slagkraftige. Den samlede styrken i produktsortimentene til de tre selskapene var hovedgrunnen til at vi så nytteverdien av å samle de under én paraply. Det gir oss tilgang til et bredt spekter av sterke merkevarer, og vi kan også øke servicegraden. Men den utløsende faktoren var at EuroSoCap gründer Rolf Holmberg ønsket å tre til-

ICON Hairspa satser tungt på å fremstå med en miljøprofil. Kurssiden skal også styrkes. Kursog opplæringsansvarlig André Auster, som også representerer en av aksjonærene i selskapet, har gjennom de siste syv årene jobbet dedikert med O-Way og brenner for å gi frisører rundt om i det ganske land tilbud om rene, miljøtilpassede produkter. - Vi vil gi salongens kunder en opplevelse og følelse av at frisøren bruker rene produkter med mindre kjemikalier, uten at dette går ut over resultatet. Vi har nå samlet sett en verdifull portefølje av merkevarer, fra O-Way og Nilens Jord til Living Proof, Zenz­Therapy, Organic Hairspa og O&M. Vi tilbyr nå en unik produktbredde. Totalt har vi rundt 10.000 artikler i sortimentet. Det gir oss muligheter til å skreddersy tilbud til salongene på en bedre måte, enn om vi hadde drevet hver for oss, fastslår han. - Vi er den eneste miljøsertifiserte leverandøren i Norge, og vi jobber kontinuerlig med å gi våre kunder de de beste miljøtilpassede produktene som finnes på markedet. Det gir salongene et godt tilbud til bevisste forbrukere. Det at vi har fått med oss ICON Hairspa i Danmark på eiersiden, har også styrket vår miljøprofil. I Danmark er bevisstheten rundt miljøtilpassede produkter som ikke inneholder parabener, PPD, Mi, SLS, SLES eller DEA sterkere enn i Norge, og vi nyter godt av den kompetansen vår danske medeier kan tilføre oss, skyter Claus Morten Østby inn.


FRISØR

NORGES MEST BRUKTE

internettbaserte kasse- og bookingsystem for frisører

• Benyttes av mer enn 700 salonger og kjeder • Alltid tilgang: logg på fra PC, Mac, mobil og nettbrett • Fri bruk av support og 24/7 vakttelefon • Markedsledende priser og ingen bindingstid • Tilfredstiller den nye kassaloven

E-post: firma@hano.no Tlf: 66 77 66 73 Web: www.hano.no

PRISER Programvare: • etablering 4.900,• pris / mnd / ansatt 200,Komplett utstyr inkl. betalingsterminal: • fra 900,- per mnd

Referanser: Nikita, Continental Frisør, På Håret, Josefsson og H2


T E M A : K A S S E / D ATA LØ S N I N G E R

NYE PERSONVERNREGLER KOMMER:

Du må ha full kontroll på kundeopplysninger

Fra 25. mai innføres strenge personvernregler i EU/EØS, som stiller nye krav til salongenes behandling av personopplysninger. Det er ikke nok å ta for gitt at kasse/dataleverandørene skal fikse tingene for deg. Salongledere må ta grep og sørge for at salongen har alt på stell. T E K S T: B J Ø R N K O L L E R U D

FOTO: S H U T T E R S TO C K

Utgangspunktet for den nye EU-forordningen, General Data Protection Regulation - GDPR, er å gi innbyggerne innenfor EU og EØS større kontroll over sine egne personopplysninger. Etter det vi kjenner til kommer forordningen som et svar på Facebook og Googles altoppslukende innsamling av data om europeiske borgere. Med innføringen av denne forordningen får EU/EØS-borgere nye rettigheter innen personvern, blant annet retten til å bli glemt og retten til å sette begrensninger på hvordan personopplysninger brukes. Rent praktisk innebærer dette også at salongeiere må forberede seg på å innhente samtykke av kunder når personopplysninger lagres, og den lagrede informasjonen om kundene må også kunne fremskaffes på forespørsel. A LT O M F AT T E N D E

Men det stopper ikke med dette. Ifølge GDPR-for-

88

FRISØR

1 / 2018

ordningen omfatter personopplysninger all informasjon som kan relateres til personer. Det være seg navn, bilde, e-postadresse, bankopplysninger, innlegg på sosiale medier, informasjon om ditt nåværende og tidligere arbeidssteder, helseinformasjon, og IP-adressen til datamaskinen din. Ikke nok med det; Forordningen skiller ikke mellom private, offentlige eller jobbmessige roller. Også i det som betegnes som business-to-business, B2B, reguleres. Det er kort sagt et komplisert bilde, som krever en arbeidsdeling. Hovedspørsmålet blir; Hva vil påhvile den enkelte salongeier, og hva må kasse/ dataleverandørene gjøre for å innfri forventningene? Det blir også krav om rapportering av avvik. Så de salongledere som allerede synes kravet om føring av personallister er krevende, vil definitivt kunne få flere grå hår i hodet, hvis man ikke tar grep…


T E M A : K A S S E / D ATA LØ S N I N G E R

T R Y G G E VA L G ?

Hovedleverandørene til frisør- og velværebransjen; fortrinnsvis representert ved Odin Systemer/ FixIT, EasyUpdate, Hano og HeadQuarter/BestValue fremholder at de har fullt trykk på å tilpasse løsningene for frisør- og velværebranjen til kravene i GDPR-forordningen. Også nykommeren Unipos melder at de vil ha løsningene på plass innen 25. mai. Det finnes andre leverandører av kasse/dataløsninger, men leverandører som gjennom en årrekke har vist at de kan levere bransjetilpassede løsninger til frisør- og velværebransjen gir en ekstra trygghet. Det kan være gull verd når vi nærmer oss 25. mai.

KAN IKKE NEGLISJERES - Vi registrerer at mange bedrifter ikke tilfredsstiller dagens krav til rutiner og systemer for behandling av personopplysninger, inkludert rutiner for sletting. Nå kan man ikke lenger neglisjere kravene, fastslår advokat Kirsti Stokland i NHO Service og Handel. - De nye fellesreglene for personvern som innføres 25. mai i EU/EØS vil få konsekvenser for salongeierne. Man må etablere nye rutiner FØR reglene trår i kraft. Husk at det trolig kommer til å bli et rush mot kasse/dataleverandørene når fristen nærmer seg i mai. Så det er bare å sette i gang. Det er ingen tid å miste, oppfordrer Kirsti Stokland. Datatilsynet anbefaler bransjenormer I skrivende stund jobbes det på høygir i NHO Service og Handel for å tilby tjenester som skal hjelpe og assistere medlemsbedriftene i NFVB. - Foreløpig er vi i startfasen, men NHOs små og mellomstore medlemsbedrifter har tilgjengelig et kartleggingsverktøy som vil være til god hjelp, poengterer Kirsti Stokland. Men hun mener det må jobbes aktivt på flere områder. Utvikling av en bransjenorm for frisør- og velværebransjen er et tema som diskuteres. - Datatilsynet påser at reglene overholdes. Her er man klar på at det vil være fordelaktig å utvikle sektorvise utforminger av retningslinjer og bransjenormer som sørger for at de viktigste rutinene er på plass. Jeg regner med at utvikling av bransjestandarder blir et tema som ganske sikkert blir drøftet i frisørog velværebransjen. Det kan legges til at det er Datatilsynet som skal godkjenne en eventuell bransjenorm for frisør- og velværebransjen.

? SPØRSMÅL

DU BØR STILLE DEG SOM SALONGEIER: Kirsti Stokland peker på følgende sentrale spørsmål du som salongeier/leder bør stille deg: • Hvilke personopplysninger behandler vi i vår bedrift? • Hvorfor behandler vi personopplysninger? Er det nødvendig? • Til hvilket formål skal opplysningene benyttes? • Hvem i vår bedrift har tilgang til opplysningene? • Hvilke kasse/dataleverandører benytter vår bedrift for å håndtere personopplysninger? Har vi databehandleravtale med hver enkelt av våre leverandører? Kan databehandler oppfylle det nye kravet til utlevering av personopplys- ninger som er registrert om den enkelte kunde, eller ansatte når vedkommende krever det? • Har vi tatt hensyn til at vi kan ha barn som kunder? • Har vi rutiner for sletting av e-post? • Har vi rutiner for sletting av personopp lysninger som vi ikke lenger har behov for?

S K A L H A A LT PÅ P L A S S - Våre medlemsbedrifter jobber aktivt med å tilpasse virksomheten til kravene i den nye personvernforordningen, forteller adm. direktør Finn Rasmussen i Frisørleverandørenes forening (FL): - Det er klart det er mye arbeid, og mye man må være påpasselig med å overholde. For salongeiere vil jeg spesielt understreke at man må utvise mye større aktsomhet i personrettet markedsføring mot sine kunder. Ellers vil jeg peke på at det er viktigere enn noen gang å velge seriøse leverandører, som har ressurser og vilje til å følge opp kravene i forordningen. - Før øvrig vil GDPR-forordningen bli et tema på FLs neste styremøte, så vi følger prosessen tett.

! SJ E K K S E LV ! Hold deg oppdatert. Gå inn på medlemsportalen arbinn.nho.no og les mer om personvern og GDPR.

FRISØR

1 / 2018

89


SYKMELDINGER DIGITALISERES:

Alt p å Altin n Nå kan alle arbeidsgivere hente ut sykmeldinger og sykepengesøknader i Altinn.

Fra 15. januar 2018 har både sykmeldinger og søknad om sykepenger vært tilgjengelig for alle arbeidstakere og -givere i hele landet. Tidligere var det begrenset til enkelte regioner.

T E K S T : A D V O K AT K I R S T I S T O K L A N D , N H O S E R V I C E O G H A N D E L

Det er den sykmeldte arbeidstaker som fra 15. januar 2018 bestemmer om sykmeldingen (del C) skal leveres arbeidsgiver digitalt eller på papir. Når arbeidstaker har valgt digital sykmelding får arbeidstaker en melding (SMS eller e-post) fra NAV om at sykmeldingen er tilgjengelig på NAV med en lenke direkte til «Ditt sykefravær». H VA M Å A R B E I D S TA K E R G J Ø R E ?

Arbeidstaker kan inne på «Ditt sykefravær» velge

90

FRISØR

1 / 2018

om sykmeldingen skal skrives ut og leveres ar­beids­giver på papir, eller om arbeidsgiver skal gis en elektronisk tilgang via Altinn. Arbeidstaker har samme aktivitetsplikt som tidligere med hensyn til å sikre at arbeidsgiver får sykmeldingen; digitalisering gjør ingen forskjell. Vi anbefaler bedriften å innføre en rutine der arbeidstaker skal melde fra til arbeidsgiver om at sykmeldingen leveres digitalt. Dette bør skje samtidig som arbeidstaker melder fra på telefon til leder om at vedkommende er syk.


4

A K T U E LT: D I G I TA L I S E R I N G AV S Y K M E L D I N G E R

SPØRSMÅL OG SVAR

1

S p ø rsmå l:

Hvordan kan NAV vite om arbeidstaker har benyttet egenmelding forut for sykmeldingen? S va r:

Når sykmeldingsperioden er over må arbeidstaker besvare en del spørsmål fra NAV, blant annet om det har vært benyttet egenmelding i forkant av sykmeldingen og i tilfelle hvor mange dager.

HVORDAN GÅR ARBEIDSGIVER FREM?

Første gang det kommer en sykmelding via Altinn til arbeidsgiver får arbeidsgiver en SMS og/eller e-post fra Altinn om at sykmeldingen ligger i bedriftens meldingsboks. Den som har tilgang for arbeidsgiver i Altinn henter ut meldingen, samtidig som nærmeste leder for arbeidstaker oppgis i Altinn. Det er leder som bestemmer hvem i bedriften som skal ha rettigheten til å ta imot sykmeldinger og søknader, samt svare NAV på hvem som er nærmeste leder. Det er tre behandlingsrettigheter som det skal gis tilgang til: ∙ Sykmeldingen som arbeidstaker sender fra NAV ∙ Hvem som er nærmeste leder for den syk- meldte ∙ Digital søknad om sykepenger Det er ikke sikkert at personalansvarlig behøver behandlingsrettigheter, mens den som har ansvar for lønn samt HR-medarbeider vanligvis vil være naturlige å delegere rettigheter. Leder som er meldt inn finner all nødvendig informasjon på www.nav.no/dinesykmeldte TA D E G T I D !

Det er viktig at arbeidsgiver tar seg tid til å fylle inn de spørsmål som stilles i Altinn. Det skal blant annet også besvares om arbeidsgiver forskutterer sykepenger eller ikke. Neste gang det kommer en sykmelding, vil den lederen som er oppgitt første gang få en e-post fra NAV om at det er tilgjengelig en sykmelding i Altinn, med lenke til meldingen. Den eller de hos arbeidsgiver som er gitt tilgang av leder til behandling av sykmeldinger i Altinn, bruker sin «private» innlogging (BankID) for å identifisere seg for behandling av sykmeldingen. DEL D - SØKNAD OM SYKEPENGER

Også del D av sykmeldingen, som omhandler søknad om sykepenger, er digitalisert fra 15. januar. Vær oppmerksom på at inntektsoppgaven fra bedriften til NAV foreløpig ikke er digitalisert og derfor fortsatt må sendes inn per manuell post. N AV H J E L P E R D E G

NAV har laget mange demoer som viser trinn for trinn hva som må gjøres. Se veiledningsfilmene på www.nav.no/no/Bedrift/

2

S p ø rsmå l:

I vår bedrift har vi flere underenheter (avdelinger). Når jeg går inn på meldingsboken for bedriftens juridiske organisasjonsnummer finner jeg ikke den digitale sykmeldingen som arbeidstaker har sendt inn. Hvorfor ikke? S va r:

I Altinn må du gå inn på den relevante underenheten; det vil si meldingsboksen til det bedriftsnummer arbeidstaker er registret i. Dersom dette ikke er bedriftens juridiske organisasjonsnummer, ligger det heller ikke meldinger her.

3

S p ø rsmå l:

Må leder med personalansvar også tildeles rettigheter til å behandle sykmeldingene? S va r:

Nei, det er ikke nødvendig, og ofte heller ikke ønskelig. Leder med personalansvar registreres som det i Altinn og vil dermed få tilgang til all informasjon om sykmeldingen i www.nav.no/dinesykmeldinger Det vil ofte være lønnsansvarlig og en HR-funksjon som gis rettigheter til å behandle sykmeldinger.

4

S p ø rsmå l:

Hvor mange ledere med personalansvar kan meldes inn per ansatt? S va r:

Av hensyn til personvernet kan kun én leder meldes inn i Altinn som personalansvarlig. Det er denne rollen som gis tilgang til arbeidstakers sykmeldinger hos NAV. Flere spørsmål og svar finner du i nettartikkelen på nfvb.no

DIGITALISERINGEN FORTSETTER Hvert år utstedes det 3,5 millioner sykmeldinger fordelt på nesten 1 million sykmeldte. Utgiftene til sykepenger er på 40 milliarder. Grunnen til at NAV digitaliserer er for å forenkle arbeidsgivernes håndtering av sykmeldinger og for å støtte opp under oppfølgingen av den sykmeldte. Gjennom en smidig utviklingsmetodikk involveres både arbeidsgiverne og sykmeldte i utviklingen slik at man vet at løsningen treffer behovet. Arbeidet fortsetter i samarbeid med brukerne. NAV vant digitaliseringsprisen i 2017 for digitaliseringen av sykefraværsoppfølgingen.

FRISØR

1 / 2018

91


NFVB FORSIKRING:

Væ r t r yg g – sp ar p en g e r ! Frisører som er sterkt opptatt av fag er sjelden like opptatt av å være godt forsikret. En av NFVBs medlemsfordeler er markedets beste forsikringer for salonger, salongledere og ansatte. TEKST O G FOTO: JA R L M A RT I N G A R D E R

Du skal være trygg i hverdagen, på at du ikke lider økonomisk om uhellet skulle være ute, men også på at bedriften står trygt om det «utenkelige» skulle skje. Så ja, du bør og må passe på at du og bedriften din er godt dekket. Du må tenke at de rareste ting kan skje. Det er nok av eksempler på det. Brått står bedriften uten inntekter og/eller du uten lønn. De fleste har noen kroner i «reserve», men neppe til å dekke et mer langvarig bortfall.

Reidar Meinstad

T R Y G G H E T PÅ M A N G E P L A N

NFVB kan tilby svært gode medlemsfordeler gjennom Matrix Insurance. Markedsdirektør Reidar Meinstad sørger for salongtilpassede tilbud.

Helt siden 1994 har NFVB benyttet samme forsikringsmegler. Morsomt nok heter de i dag det samme som et velkjent frisørprodukt, men Matrix Insurance leverer «velvære» på en helt annen måte. Økonomisk trygghet er en viktig del av hverdagstryggheten, den som gjør at du har litt lavere skuldre og tanker på andre ting – som faglige frisørgleder. Reidar Meinstad er markedsdirektør i Matrix Insurance og jobber blant annet med å utvikle nye typer forsikringer og medlemsfordeler tilpasset organisasjoner som NFVB. - Vi har i dag 12 ulike foreninger i vår portefølje. Vi jobber for å tilrettelegge våre forsikringsprodukter for ulike bransjer. For frisørbransjen er vi nok mest kjent som leverandør av markedets rimeligste yrkesskadeforsikring, men salongforsikringen er også godt kjent for de fleste. Mindre kjent er kanskje at vi også tilbyr garantiordninger som husleie­ garanti. Med det slipper du å ha penger låst på en depositumskonto, noe som kan frigjøre mye kapital for mange. EN KRONE HER OG EN KRONE DER…

Matrix har en ganske stor portefølje av forsikringer, garantiordninger og andre medlemsfordeler. - Vi utvikler nå også et medlemsfordelsprogram, med for eksempel innkjøpsavtaler med ulike leverandører. Vi kan for eksempel tilby 30 % rabatt på

92

FRISØR

1 / 2018

engangshansker fra Staples. Samlet sett kan det man sparer på rimelige forsikringer og andre produkter bli et større beløp. Ta gjerne en kikk på Matrixfordel.no Det Reidar også vil fremheve som en stor kundefordel, er at de lover rask responstid når en kontakter Matrix Insurance. - Vi er ikke en del av et callcenter. Vi garanterer hurtig svar, og vi har dedikerte saksbehandlere. Her møter du ikke nye mennesker hver gang du ringer. For NFVB betyr det at Tonje er det faste kontaktpunktet, men jeg og noen andre står rett bak om hun skulle være borte. Matrix har rundt 20 ansatte totalt, og er et lite korps av rådgivere og serviceytere. Vi er både et infosenter og et kompetansesenter. ÅRETS MEST LØNNSOMME TELEFON?

Forsikring er ofte et litt komplekst produkt. Den lovpålagte yrkesskadeforsikringen er enkel. Der er det samme dekning, med ulik pris fra de ulike tilbydere. For øvrige forsikringer ligger det mange momenter i hva man vil dekke, så det anbefales sterkt å ta direkte kontakt med forsikringsmegleren. - NFVBs medlemsfordeler hos oss har blitt både bedre og mer omfattende i senere tid. For eksempel så kan vi tilby yrkesskadeforsikring for kun 989,per år, også for selvstendig næringsdrivende. Ring oss gjerne eller send en mail så kan vi kontakte deg, oppfordrer Reidar Meinstad.

VIKTIG MEDLEMSFORDEL

NFVB forsikring administreres av Matrix Insurance AS. Vær trygg i hverdagen samtidig som du sparer penger på forsikringspremien og andre produkter. Kontakt Matrix på tlf. 23 20 79 20 eller send mail til tonje@matrixinsurance.no


Trygg hverdag NFVB FORSIKRING GIR DEG RIKTIG DEKNING TIL

BEST PRIS!

DET LØNNER SEG Å VÆRE MEDLEM!

Tlf. 23 20 79 20 www.mat r ixinsurance .no

Tlf. 23 08 79 60 w w w.nfvb.no


IMPULSER

RAW ELEMENT

Inspirert av punkbevegelsen på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet setter denne kolleksjonen et tøft fashionstatement. Sterke uttrykk for den som vil vise finger’n til det klassiske skjønnhetsidealet. Tarik Jasarevic er kanskje ukjent for de fleste på vår kant av verden, men han er en prisvinnende frisør i Australia, med både redaksjonelle oppdrag og jobb for designere på moteshow. Som Redken Artist Australia har Tarik jobbet med mange av de store navnene «down under».

KO L L E K S J O N : R AW E L E M E N T H Å R : TA R I K J A S A R E V I C S A L O N G : TA R I K J A S A R E V I C H A I R D R E S S I N G , A U S T R A L I A M A K E - U P : WA N D A WA L L E R STYLING: LEROY LORENZO FOTO: JASON LAU

94

FRISØR

1 / 2018


FRISØR

1 / 2018

95


96

FRISØR

1 / 2018


KOLLEKSJON

RAW ELEMENT F R A

T A R I K

J A S A R E V I C

FRISØR

1 / 2018

97


IMPULSER

THE SMELL OF

FEMALE

Intercoiffure Norge presenterer her en særegen kolleksjon, som kan ses på som en hyllest til neoklassisme og street fashion. Den postmoderne unge mann har gått i garderoben til sine foreldre, og enda lenger bak i skapet. Det meste er lov så lenge det ikke matcher, og samtidig har en smule ironi. Morten Jensen og Janne Vang har lekt seg med mange uttrykk, og lek­ en­h et og moro er ikke bare essensielt for frisører, men en viktig del av alles livskvalitet. La dette være en sterk oppfordring til at du selv slipper deg løs litt, både på jobb og i fritid.

KOLLEKSJON: THE SMELL OF FEMALE H Å R : M O R T E N J E N S E N O G J A N N E VA N G , INTERCOIFFURE NORGE MAKE-UP: CAMILLA AURORA ANDERSEN STYLING: TOMMY LØLAND FOTO: KRISTOFFER MYHRE MODELLER: ARTHUR R. OG JOAKIM M / T E A M . D AV I D A L E X A N D E R / P H O L K

98

FRISØR

1 / 2018


FRISØR

1 / 2018

99


100

FRISØR

1 / 2018


KOLLEKSJON

THE SMELL OF FEMALE F R A

M O R T E N

O G

J A N N E

J E N S E N V A N G

FRISØR

1 / 2018

101


KOLLEKSJON

THE SMELL OF FEMALE F R A

M O R T E N

O G

102

FRISØR

1 / 2018

J A N N E

J E N S E N V A N G


INGEN ER HELT LIKE

Alle er vi unike og alle har vi ulikt hår. BLI HÅROLOG og gi deg selv mulighet til å finne den beste behandlingen for dine kunders helt ulike behov.

Du kan nå oss på 629 615 50 • Følg oss på


FAGLIG UT VIKLING:

Ønsker unge talenter velkommen i fellesskap et

Bli med i det kreative fellesskapet - Bli med i det kreative fellesskapet, lyder AD Morten Jensen i Intercoiffure Norges oppfordring til unge talenter som vil skaffe seg erfaringer og gode opplevelser.

- Intercoiffure Norge er et eksklusivt og sterkt fagfelleskap. Opptag­ else i «klubben» skjer på anbefalinger etter spesifikke kriterier, så nål­ øyet er trangt. Men det finnes en alternativ vei inn for unge talenter, forteller AD Morten Jensen i Intercoiffure Norge: T E K S T: B J Ø R N K O L L E R U D

FOTO: G R O S Æ V I K

J

- Ja, det følger litt prestisje med å bli opptatt som medlem av Intercoiffure. Man kan ikke bare melde seg inn, men må bli anbefalt av to medlemmer. Personer som opptas i fellesskapet har gjerne utmerket seg kreativt eller organisatorisk i andre bransjesammenhenger. Utgangspunktet er at vi ønsker medlemmer som har noe å bidra med i fellesskapet, som er villige til å dele kunnskap og interresser. Vi er ikke opptatt av å få flest mulig medlemmer, men de riktige medlemmene, forklarer AD Morten Jensen. - Et av kravene er også at man må være eier eller deleier i en salong. Det setter naturligvis begrensninger på aktuelle kandidater, legger han til.

KARRIEREMESSIG KICK-OFF

Når dette leses, har medlemmer av teamet i Intercoiffure Norge stått på scenen i Malmø 4. februar, der Intercoiffures nordiske kongress gikk av stabelen. Der ble også den siste kolleksjonen presentert. Den kan du for øvrig se på sidene 98-102. - Vi skal ha et eget norsk show i Malmø. Det blir morsomt å stå på scenen og presentere vår siste kolleksjon sammen med sterke team fra andre land, smiler Morten Jensen, og legger til; - Vi er opptatt av å trekke inn medlemmer av Fondation Guillaume i det vi driver med, gi dem oppgaver og veiledning, kort sagt bidra til at de skaffer seg erfaring og bli scenevante. Jeg ser det som en av mine viktigste oppgaver å gi unge talenter en god start på karrieren.

U N G D O M M E L I G PA S J O N

FA K TA INTERCOIFFURE MONDIAL: Stiftet 1925 Hovedsete i Paris 3.000 medlemmer fra 55 land Medlemmer i Norge: ca. 100 + medlemmer av ungdomsorganisasjonen Fondation Guillaume.

104

FRISØR

1 / 2018

Ifølge Morten Jensen er det imidlertid en åpning for unge talenter som jobber i en salong der eieren er tilknyttet Intercoiffure. - Vi slår et slag for å dyrke frem unge folk som har en litt over gjennomsnittlig pasjon for faget. Fagintesserte som jobber i en Intercoiffure-salong, og som ønsker en personlig og karrieremessig utvikling, kan bli medlem av ungdomsorganisasjonen Fondation Guillaume. Da blir man med i et utrolig kult fellesskap, og får anledning til å delta i et nettverk av likesinnede med pasjon for frisørfaget, nasjonalt og internasjonalt. Det er gylden mulighet for å utvikle seg kreativt og faglig, mener Morten.

NEXT STOP SWITZERLAND

Intercoiffure Norge er en del av Intercoiffure Mondial, som teller over 3.000 salonger fra 55 land rundt om i verden. Men Paris er selve hjertet i Intercoiffure. - Intercoiffure har et eget hus i Paris, der det foregår en mengde aktivteter, kurs- og visninger på forskjellige språk, gjerne også ledsaget av prisutdelinger, samt en høytidelig gallamiddag når Intercoiffures årlige Kongress legges hit. Men i år blir det litt annerledes for oss. Vi setter kursen mot det populære turistmålet Interlaken i Sveits i september. Det blir en ny opplevelse, poengterer Morten.


FOTO: IGOR ZAITCEV

Mine favoritt stylingprodukter • Moroccanoil Treatment gir et glansfullt og sunt hår. Fin å blande inn i andre produkter for ekstra glans. Inneholder arganolje og vitaminer. Denne er et must! • Moroccanoil Thickening Lotion er en av mine favoritter. Stylingkremen passer for fint, nordisk hår, gir godt volum og god fylde, uten at håret virker overstylet. • Moroccanoil Dry Texture Spray er en teksturspray uten salter, men med arganolje for pleie. Dette er sprayen jeg bruker for å få volum og tekstur uten å jobbe for mye for det. En fin prep-spray før man krøller eller fletter for et bedre grep når man styler. Digger den!

HVIS JEG FIKK VELGE...

CARL IVER WANG Hårstylist og kreativ leder S t u d i o A l f A r t Te a m

ILD

RA E F

STUDIO ALF AR

TT EA M

:

D

IN

ØS ,H

SP

GE

IR

O SJ

B NS

E

• Føneren Dual Air er litt som å lære å sykle; når det løsner er den helt fantastisk. En kunde som er fysioterapeut ble happy av å se at jeg ikke løfter armen ut til siden, men jobber ergono misk. Man føner fra begge sider av paséen, håret blir blankt og får supert volum. Det beste er at man ikke blir sliten i armer og skuldre. Forhåpentlig bidrar føneren til at jeg holder meg lengre i jobben enn mine 25 år til nå… • Moroccanoils antistatiske, keramiske rundbørste er super. Den får lagt alle hårstråene, også de små frizzfri.

A

J e g a n b e f a l e r. . .

TK

OLL

EKSJON 2017.

J e g b l i r i n s p i re r t a v. . .

ED GE FOTO : N ATA L I A P I P K I N A

• Min første inspirator var Alf Johan Fjeld. Ellers må jeg trekke frem gjengen i Studio Alf Art Team og kollegaene mine i Cutrin. De gir meg masse inspirasjon. • I sosiale media er det én person jeg følger. Han er supergod, heter Mario Mesali og er fra Zagreb. • Vidal Sassoon har jeg besøkt jevnlig to ganger i året gjennom 24 år. Dette teamet er ett av mine store forbilder. • Ellers er min store lidenskap å reise. Det blir 10 – 14 reiser i året rundt om i verden. Enten jeg besøker favelaen i Rio eller en nattklubb i Tokyo, henter jeg inspirasjon.

FRISØR

1 / 2018

105


D&J AMBROSE

ROBERT EATON

HOB

IMPULSER

BRITISH BY DESIGN MARC ANTONI

Under Wellas TrendVision event i London (se FRISØR 6/17) kunne man også by på et skikkelig britisk innslag. Vi tar med et lite inspirasjonsglimt fra den seansen.

D&J AMBROSE

MARC ANTONI

Tho til fr

Sels med ane eks

Cind av h Med ivar

Sels

Bes 106

FRISØR

1 / 2018


French Designer Manufacturer SINCE 1960

SALON COIFFIRST PARIS

HOB Thorsen Biovital AS er en totalleverandør av produkter og utstyr til frisør, fotterapi, hudpleie og spa markedet. Selskapet er blant Norges ledende profesjonelle faghandelsleverandører med høy fokus på fag- og yrkeskompetanse og representerer anerkjente internasjonale leverandører som Cindarella Paris, eksklusivt til det norske faghandelsmarked. Cindarella Paris baserer sin produksjon på over 50 års kompetanse av høykvalitets frisørmøbler designet og produsert i sin helhet i Frankrike. Med sin fullintegrerte produksjonslinje gir dette produsenten mulighet for å ivareta kundenes spesifikke forespørsler og kvalitetssikre leveringsfrister. Selskapet er leverandør til ledende frisørsalonger over hele verden. Besøk vår nettside eller kontakt oss på telefon for mer informasjon.

tlf. 64 97 40 70 I www.biovital.no


inside FRA INNSIDEN AV BRANSJEN

Frends Akademiet er på rundt 300 kvm. og har et teorirom med plass til 50 deltagere og 18 klippeplasser. - Her er det plass til å kjøre parallelle kurs med både teknikere og teoretisk undervisning, Education Manager Yngve Thon. - For spesielle begivenheter som krever mye plass, kan vi også bruke førsteetasjen i Norsk Moteforum. Det gir oss muligheter til å kjøre på med høyt trykk, fastslår han.

FRENDS AS

NYÅPNET AKADEMI Frends as rykker inn i hovedstaden med full tyngde. Etter noen måneder i midlertidige lokaler har leverandøren åpnet sitt flunkende nye akademi og opplæringssenter i Norsk Moteforum på Skøyen i Oslo, et stenkast unna L’Oréal Akademiet. - Vi foretok den offiselle åpningen av Frends Akademiet 2. januar, under mottoet «knowledge is the power». Vi har fagekspetisen på plass, og skal bruke senteret til opplæring for alle våre varemerker, forklarer Education Manager Yngve Thon. - Grunnen til at vi har valgt å etablere akademiet i Norsk Moteforum, er at hår i stor grad handler om mote. Her er vi kommet til rett sted, for å si det sånn.

KNOWLEDGE IS THE POWER

DAVINES

FOR MILLENNIALSGENERASJONEN 18. januar var det duket for en presselansering av Davines The Circle Chronicles på Saga Hotel i Oslo. Det dreier seg om en stor og viktig lansering for Davines representanten Verdant as, forteller presseansvarlig Ingrid Fulton. - The Circle Chronicles er utviklet med millennials i tankene. Denne gruppen utgjør hele 36 % av den norske befolkning, og sentral for å definere hvilke retninger samfunnet og varehandelen beveger seg. Det som kjennetegner generasjonen er at de alltid er online og på farten mellom sosiale plattformer. De er også eksperter på å navigere i det moderne informasjonssamfunnet. De er opptatt av etikk, miljø, bærekraftige produkter, høykvalitets ingredienser, ytelse og skreddersydde behandlinger. De vil ha umiddelbar gevinst og løse utfordringer hurtigst mulig for minst mulig investering. - The Circle Chronicles er et svar på dette. Det dreier seg om en serie på fem hårkurer med ulike egenskaper, duft og farge, som kan skreddersys til hver eneste behandling etter kundens behov. Hver pakke kan brukes 2 - 5 ganger, noe som er ideelt til reiser, trening og når man er på farten. Produksjonen av The Circle Chronicle følger et stengt miljøregime, fra produksjon til innhold, og bruk av resirkulert plast i emballasjen, poengterer Fulton.

Nyskapende lansering fra Davines.

108

FRISØR

1 / 2018


Gamle kompiser. Per Christian Idebøen og Øistein Bjørndal var svært fornøyde under den offisielle åpningen 18. januar. - Vi skal gi gutta på Oslo Vest et flott tilbud, smilte Øistein.

MATTILSYNET

FORBUDTE STOFFER S PA G H E T T I F R I S Ø R

V E LVÆ R E FOR GUTTA PÅ OSLO VEST Per Christian Idebøen (66) har ledet Spaghetti Frisør på Majorstuen i Oslo med stø saks gjennom 38 år. Nå har salongen, som strekker seg over to etasjer, fått en egen barberavdeling i første etasje. - Vi er en del av Adam og Eva Gruppen, og mens det er unisex-salonger som gjelder i Adam og Eva, følte vi det var på tide å distansere oss litt fra dette. Herrefaget har kanskje blitt en litt for integrert del i frisørfaget, og vi tenkte nå at vi ville skille litt lag, og løfte dette opp gjennom å etablere en egen barberavdeling, forklarer Per Christian under åpningen av den nyoppussede salongen. - Vi har lagt vekt på å skape en klassisk barberopplevelse, der det skal være fullt fokus på herrer, inkludert barbering og skjeggpleie, legger han til.

FA F O

NÅR SJEFEN ER EN APP Forskningsstiftelsen Fafo har presentert en ny rapport om delings- eller plattformøkonomiens rolle i arbeidslivet, ført i pennen av forskerne Beate Sletvold Øistad og forsker Kristin Jesnes. Effektiv og brukervennlig teknologi forandrer arbeidslivet. Mens Über er satt på vent, finnes det 30-40 arbeidsplattformer som arbeidstakere og næringsdrivende kan knytte seg opp mot og formidle sine tjenester. Styletime i frisørbransjen er ett eksempel, Airbnb og Mitt anbud fra Finn.no er andre eksempler. Et hovedspørsmål på seminaret var hva slags jobber som egentlig skapes i plattformøkonomien, og i hvor stor grad denne måten å organisere arbeidet på siver inn i det øvrige arbeidslivet? Et interessant funn er at de 30 - 40 platt-

Mattilsynet har forbudt tre parfymestoffer, samtidig som bruk av sinkoksid som fargestoff begrenses i kosmetikk- og kroppspleieprodukter. - De tre hårfargestoffene HICC, atranol og kloratranol forbys til bruk i kosmetikk og kroppspleieprodukter og føres opp i vedlegg II tilhørende Kosmetikkforskriften. Sinkoksid, ZnO/non-nano er et godkjent fargestoff oppført i Kosmetikkforordningens vedlegg IV. EUs Vitenskapskomité anser ZnO-partikler som ikke trygge å bruke i sprayprodukter og ZnO/ non-nano har de samme toksiske egenskapene som ZnO/nano når det gjelder lungetoksisitet som følge av innånding. Sinkoksid tillates brukt som fargestoff i kosmetikk, men ikke i applikasjoner som kan forårsake inhalasjon, for eksempel i sprayprodukter. Endringene trådte i kraft 18.12.2017 og gjelder for produsenter og importører av kosmetikk- og kroppspleieprodukter. Kilde: Mattilsynet

formene som finnes foreløpig ikke ser ut til å øke i antall. Et annet aspekt er at to NHO-tilknyttede foreninger var invitert som motdebattanter til hverandre. Ikke overaskende hadde adm. direktør Håkon Haugli i Abelia et teknologioptimistisk perspektiv, mens adm. direktør Anne-Cecilie Kaltenborn fra NHO Service og Handel fokuserte på de potensielt konkurransevridende aspektene ved plattformøkonomien.

FRISØR

1 / 2018

109


inside FRA INNSIDEN AV BRANSJEN

BERGENSMESTERSKAPET

FA G K U N N S K A P I FO K U S Bergen Frisørlaug kunne i januar atter klappe hverandre på ryggen for vel gjennomført bergensmesterskap i frisering. Her var det deltakelse fra skoleelever, lærlinger og svenner. På skole­fronten var det først og fremst en kamp mellom Årstad og Voss, som herjet i hver sine disipliner. Det var konkurranser i Moteklipp, Street Fashion, Full Fashion, Brud og Langthårsoppsetting. Man kunne med andre ord studere mange slags teknikker og følge mange spennende tolkninger. Nå kan vinnerne hvile litt på laurbær­ ene, før de kanskje tar den utfordringen det er å delta i NM i Oslo Spektrum.

KRY TRIO

SKAPER VEKST Diana Jacobsen, gründer av tidligere Årets Frisørbedrift Kry Frisør i Bodø, holder skapertrangen godt ved like. 23. januar lanserte hun og gode kolleger firmaet Vekst Education. I den anledning inviterte de bransjen i Bodø til en kreativ aften i Krys lokaler. Her bød de på show, inspirasjonsforedrag og presentasjon av bilder gjort til Årets Frisør. Samtidig ble det tatt de siste bildene til deres nyeste kolleksjon, som skal først publiseres offentlig på årets Mote med mening. Vekst Education er et samarbeid mellom Diana Jacobsen, Håvard Kristensen og Jason Dyer, alle selverklærte fagnerder. Her ønsker man å dele kunnskap, tenkemåter og være med på å løfte bransjen. Skreddersydd fagopplæring, med tett oppfølging av deltakerne er mantraet. De tilbyr ellers alt fra se-og-lær seminarer til hands-on workshops.

110

FRISØR

1 / 2018


N O R S K E F R I S Ø R- O G V E LVÆ R E B E D R I F T E R

S A M F U N N S A N S VA R I P R A K S I S - Mote med mening har 10 års-jubileum. Nå håper jeg alle salongeiere «snakker fram arrangementet» og ser verdien i at bransjen vår viser et samfunnsengasjement, sier initiativtaker Berit Olimb. Hun lover et spektakulært show 16. mars i Gamle Logen i Oslo sentrum. Billettinntektene i år går uavkortet til Mental Helse Ungdom – Prosjekt Ung Arena. - Det har vært ekstra inspirerende å jobbe med jubileumsarrangementet fordi vi har opplevd et utvidet samarbeid i bransjen. Det gjelder både på leverandørsiden og ikke minst hos salongeiere. Vi har merket oss at ingen har behov for å være eksklusiv innenfor sitt område, men synes det er fint at vi går sammen for å skape noe unikt, forteller Olimb. - Bevisstheten om det å ta samfunnsansvar er blitt større i løpet av de 10 årene Mote med mening har eksistert, og det er ekstra morsomt at vi i år også kan love et inspirerende og eksklusivt jubileumsshow. INSPIRERENDE OG GIVENDE

Berit Olimb forteller at det i alt blir seks visninger, i tillegg til musikalske innslag. Hun lover et arrangement som blir både inspirerende og hyggelig. Sturla Berg Johansen er årets konferansier, og han vil også gi publikum en smakebit fra sitt aktuelle show #Den følelsen, som i disse dager spilles på Oslo Nye Teater. - Oppfordringen min går nå til alle salongeiere: Snakk om arrangementet og verdien av samfunnsansvar, og invester en billett til salongens ansatte. Min erfaring er at Mote med mening gir medarbeiderne en følelse av å være med å bidra, samtidig som de får med seg mye inspirasjon tilbake til bedriften de jobber i, sier Berit Olimb.

E MO

MOTE MED MENING

E

E

S T R AT E G I P R O G R A M M E T

Landsmøtet 2017 vedtok en ny strategi for NFVB. Det strategiprogrammet som Vibeke Scheele Moe får ansvar definerer følgende utviklingsprosjekter: ∙ Svennebrev med fordypning ∙ Fagbrev hudpleie ∙ Høyere yrkesfaglig utdanning ∙ Autorisasjon av bedrifter ∙ Sertifisering av fagutøvere ∙ «Integrering starter i bedriften» ∙ Konkurranser med rekrutteringstiltak ∙ Organisasjonsstruktur og organisasjonsutvikling ∙ Medlemsverving og medlemsservice ∙ Kompetansebygging for medlemmer

H

L

Vibeke Scheele Moe er NFVBs nye programsjef, og får ansvar for et strategiprogram som definerer 10 utviklingsprosjekter for perioden 2017-25. Stillingen er nyopprettet, og er svært sentral for NFVBs ambisiøse målsettinger for de kommende årene. Vibeke er også en «voksen» dame med en sterk CV, og hun vil få bruk for alle sine gode egenskaper i stillingen. Vibeke er utdannet økonom med en Executive Master of Management fra BI med masteroppgaven Program - Påvirkning og innflytelse i organisasjoner. Hun kommer fra Sparebank1 Oslo Akershus og har bred erfaring fra ledelse, forretningsutvikling og implementering av digitale løsninger. - Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med oppstart og fremdrift av spennende utviklingsprosjekter.  Første arbeidsdag var 4. januar og jeg vil bruke den første tiden til å bli kjent med organisasjonen og planlegge videre aktiviteter med oppstart og fremdrift av prosjektene, sier Vibeke Scheele Moe.

SC

E

N Y P R O G R A M SJ E F I N F V B

V I B E KE

JEG GLEDER MEG TIL Å TA F AT T P Å O P P G A V E N M E D O P P S TA R T O G F R E M D R I F T A V SPENNENDE UTVIKLINGSPROSJEKTER.

Mote Med Mening har som formål å arrangere et fantastisk moteshow der målet er at overskuddet skal gis tilbake til et samfunnsnyttig prosjekt, og på den måten motivere bransjen til å se viktigheten av veldedig arbeid. Arrangementet baserer seg utelukkende på frivillig arbeid og sponsorinntekter.

UNG ARENA

Gjennom prosjektet Ung Arena ønsker Mental Helse Ungdom å skape et lavterskeltilbud der unge mennesker opplever at det er én dør inn til hjelpen de trenger. Enten de bare trenger en samtale med en frivillig, eller om de har behov for spesialisert behandling, så skal de vite at de har kommet til rett plass. Uansett hvem der er eller hva slags behov de har. Ung Arena er en unik mulighet for å sette unges egne erfaring­er i førersetet for utviklingen av hjelp­en som gis i Norge. Det er et sårt tiltrengt forebyggingstiltak i et land der den vanligste dødsårsaken blant unge under 25 år er selvmord. Bli med på en felles dugnad for barn og unges psykiske helse.

FRISØR

1 / 2018

111


DRØMMESALONGEN:

ADAM OG EVA FORNEBU • S

Miljøtilpasset velvære og harmoni er stikkord for Adam og Eva på Fornebu Senteret i Bærum. Inspirasjonen er hentet fra Bhutan, et lite og lukket land som grenser til Mongolia. T E K S T: B J Ø R N K O L L E R U D F O T O : G R O S Æ V I K

112

FRISØR

1 / 2018


HÅR/MAKE-UP/STYLING/KLESSTYLING: O D A H I H N , A D A M O G E VA S T Y L I N G T E A M MODELLER: ISOLA OG VILDE FOTO: GRO SÆVIK

m ø t e r

Ø s t e n V e s t e n FRISØR

1 / 2018

113


T E M A : D RØ M M E S A LO N G E N

B H U T A N Fargene henter inspirasjon fra Bhutans største tempel. Gultoner, bruntoner og utstrakt bruk av naturbaserte materialer i tapet og tekstiler er gjennomgående.

- Vi har ønsket å ta opp i oss miljøaspektet som gjennomsyrer senteret ned til minste detalj og landet på dette spesielle konseptet, forklarer adm. dir. Øistein Bjørndal i Adam og Eva Gruppen. - Det er ikke til å legge skjul på at det har vært en krevende prosess å bygge salongen. Senter­ eieren KLP har stilt strenge krav gjennom byggeprosessen for at senteret skulle tilfredsstille egne miljøsertifiseringer. Vi har måttet forholde oss til miljøspesifikasjoner ned til hver minste detalj, fra valg av gulvbelegg og fuger til krav om bruk av LED-belysning. Men resultatet er vi fornøyd med. Det har blitt et unikt salongkonsept gjennomført i god Adam og Eva tradisjon. Cato og Thomas Karpow har stått for den praktiske utformingen, og de har plukket ut stoffer og elementer som løfter frem resultatet til et helhetlig uttrykk. Her er det meste skreddersøm, forklarer Øistein Bjørndal, mens han viser oss rundt i salongens ulike avdelinger. STENGT HYLLEREGIME

- Salongen skal appellere til både menn og kvinner, men miljøfokuset på produktsiden er ikke like enkel å gjennomføre. Men vi har vært så bevisste vi kan. I starten tok vi ikke inn deler av Redken-sortimentet fordi de ikke tilfredsstilte vårt krav til miljødokumentasjon. Resirkulering av brukt emballasje fra forbruksprodukter i salongen inngår også i et strengt regime, der vi har måtte dokumentere vår håndtering i henhold til KLPs krav. Kjemien vi bruker renses også spesielt. Her går ingen skadelige stoffer i kloakken, forklarer viseadm. direktør Cato Karpow.

114

FRISØR

1 / 2018


FRISØR

1 / 2018

115


T E M A : D RØ M M E S A LO N G E N Salongen er nennsomt rammet inn av et verk utført av den brasilianske street artisten Rodrigo Vitorio Lisboa, kjent under kunstnernavnet Peacetu.

P U R E

N A T U R E

Det særegne uttrykket i Adam og Eva Fornebu S. appellerer til bevisste kunder. Det er kanskje strukket litt lenger enn det kundene forventer, men tilbakemeldingene er udelt positive, fastslår Øistein Bjørndal.

GENUINT

- Adam og Eva Fornebu S føyer seg inn i tradisjonen om at hver enkelt Adam og Eva salong skal ha sitt genuine uttrykk. Jeg synes vi har fått til et særegent konsept, som matcher senterets miljøfokus. Og kundene elsker det, oppsummerer Øistein Bjørndal. J E G FA N T, J E G FA N T…

- Vi ville skape et unikt uttrykk, og Thomas og undertegnede drev en del research før vi fant elementer som kunne bidra til å skape den atmosfæren vi ønsket. Ideen var å uttrykke senterets filosofi gjennom noe genuint ekte. Jeg har vært i Nepal og ble inspirert av det, men rakk dessverre ikke innom et av verdens mest lukkede land, Bhutan. Men jeg hadde en visjon om å gjenskape det pure og opprinnelige fra Bhutan. Etter mye innsats fant vi det vi var på jakt etter på tekstilsiden innerst i en sjappe på et bortgjemt sted i en butikk i London. Der kjøpte vi mye av det vi trengte. Det var et lykketreff, poengterer Cato.

S a lon g : A d am o g Eva Fo r n e b u S , B æ ru m Et a b le r t: 2 0 1 4 An t a l l a ns at te : 1 0 An t a l l kl i p p e sto le r / va s ke r: 1 4 /4 I n teri ørd esi g n : Cato o g Th o m as Ka rp ow

116

FRISØR

1 / 2018

VERDENS MEST MILJØVENNLIGE KJØPESENTER?

Fornebu S har oppnådd klassifiseringen Outstanding, den høyest mulige i klassifiseringssystemet BREEAM-NOR. Denne sertifiseringen er et synlig bevis på byggets energi- og miljøkvaliteter. Bygget henter varme og kjøling fra et fjernvarmeanlegg i Oslofjorden, og det har Norges største solcellepark på 1.600 kvm. på taket. Der finner man også et grønt tak med en beplanting som gjenspeiler vegetasjonen på Fornebulandet. Selve bygget er konstruert i «lavkarbonbetong» som gir minimale klimagassutslipp. Bygget eies av KLP.


Tilbakeblikk NFVB 111 ÅR

Motebildet er i evig endring, men ofte henter man inspirasjonselementer fra tidligere tider. Her er et lite glimt fra FRISØR anno 1968.

19 6 8

Me n s Paris v e nte r på v åre n Tys k ko nku r r a ns ef r i s yr e

R o m ant ikken b l o ms t rer i Wien

118

FRISØR

1 / 2018


VISSTE DU AT… Innen utgangen av 2018 er alle salonger påbudt å ha et godkjent kassasystem?

Fortvil ikke - vi hjelper deg! Headquarter har sammen med butikkdataleverandøren BestValue utviklet en godkjent butikkdataløsning skreddersydd mot frisør- og velværebransjen. Sammen med Com2Gether vil vi hjelpe deg som kunde trygt gjennom hele prosessen i overgangen til et nytt kassasystem. Felles brukerstøtte med BestValue. Egne priser for HQ-medlemmer. Vil du vite mer? Kontakt oss: 66 85 01 00

post@headquarter.no


nfvbinfo AKTUELT AKKURAT NÅ

NO LIVNAR DET I LUNDAR… NFVBs fylkeskontakter og laugsoldermenn var samlet i Næringslivets Hus 12. februar. Mye matnyttig sto på agendaen, og det er utvilsomt mange ønsker og oppgaver som organisasjonen skal jobbe med i denne landsmøteperioden. Arbeidet skal defineres, prioriteres, fordeles, kommuniseres… Landsmøtevedtak om hårete mål på flere sektorer, og en meget offensiv strategi for dette, krever ressurser og innsats i alle deler av organisasjonen. Veien fra ord til handling må gjøres kort og enkel. Vår oppfordring er at du deltar aktivt i laugsarbeid lokalt, og ellers gir innspill om dine ønsker og meninger til NFVBs nettverk. Skal vi bygge en sterk bransje må vi gjøre det sammen.

SE MEG – KONTAKT MEG… Det er lettere å ta kontakt med en man har sett ansiktet til. På NFVBs nettsider finner du bilder og kontaktinfo til administrasjonen, styret, fylkeskontaktene, kontrollkomiteen og konkurranseutvalget. Tanken er også å legge inn bilde av alle oldermenn der. NFVB er ditt eget bransjeforbund, så nøl ikke med å ta kontakt for innspill eller spørsmål. Våre medlemmer har et unikt nettverk – Bruk det!

3

GODE GRUNNER FOR Å VÆRE NFVB-MEDLEM:

1 2 3 120

FRISØR

TRYGGHET Våre advokater og andre eksperter hjelper deg PÅVIRKNINGSKRAFT Vi har nettverket som når frem til myndigheter på alle plan UTVIKLINGSMULIGHETER Som medlem kan du bl.a. delta i NM og Årets Frisør og på ulike kurs

1 / 2018

FELLES MARKEDSFORSTÅELSE… Det nærmer seg årets tarifforhandlinger. Det er som alltid spennende, både på nasjonalt plan og ned til hva det betyr for hver enkelt bedrift. Det er de såkalte frontfagene, det vil primært sett si konkurranseutsatt eksportindustri, som setter premissene. Innenlandsk offentlig virksomhet og vår arbeidsintensive bransje skal også ha forståelse for hverandres hverdag. Det er et komplekst bilde som krever god evne til å se og lytte – og gå for løsninger som de fleste kan være tjent med i det lange løp. I januar hadde NFVBs tariffutvalg et møte med fagforeningens folk for å berede grunnen for et fornuftig og samhandlende oppgjør. Alle er tjent med at vår bransje fremsnakker faget og gjør frisør til fremtidens fornuftige yrkesvalg.

JURIDISK VAKTTELEFON

gratis for NFVB-medlemmer

n

Vi gir deg råd og veiledning i arbeidsgiverspørsmål

47 68 73 84

advokat@nhoservice.no

MAGASINET FRISØR KAN NÅ OGSÅ LESES PÅ N E T T! Visuelle opplevelser, verdifull inspirasjon og nyttig informasjon. Se fagblader.nfvb.no


AKTIVITETSKALENDER 2018 04.03 – 05.03 04.03 – 06.03 04.03 – 06.03 09.03 – 11.03 10.03 – 11.03 10.03 – 11.03 15.03 – 18.03

Irish Beauty Show Sted: Dublin, Irland Info: www.irishbeauty.ie/ International Beauty Show, IBS New York International Esthetics, Cosmetics & Spa Conferences Sted: Ne w York , USA Info: www.ibsne wyork .com + www.iecsc.com/ Beauty Düsseldorf Top Hair International Trend & Fashion Days Make-up Artist Design Show Sted: Düsseldorf, Tyskland Info: www.beauty-international.com Info: www.top-hair-international.com Info: www.make-up-artist-sho w.de/ Cosmoprof Worldwide Sted: Bologna, Italia Info: www.cosmoprof.com

17.03 – 18.03 17.03

H Å R & S K J Ø N NH ET • Seminarer og møteplasser • Trendsho w og demonstrasjoner • NM i frisering • NM i negledesign • NM i make-up • NM i hudpleie Sted: Oslo Spektrum Info: www.nfvb.no Prisfesten Sted: Oslo Spektrum Info: www.nfvb.no

24.03 – 25.03 08.04 – 09.04 20.04 – 21.04 28.04 – 30.04 28.04 – 30.04 05.05 – 06.05 08.05 – 10.05 10.06 23.06 – 24.06

beautyVISION – Cosmetics Forum Sted: Poznan, Polen Info: www.beautyvision.mtp.pl/en Trends of Beauty Sted: Graz, Østerrike Info: www.trendsofbeauty.at Interbeauty Prague - Spring Sted: Praha, Tsjekkia Info: www.interbeautyprague.cz/en.html America’s Beauty Show International Esthetics, Cosmetics & Spa Conferences Sted: Chicago, USA Info: www. AmericasBeautySho w.com Info: www.iecsc.com/ Cosmetica Stuttgart + Gut zu Fuss Sted: Stuttgart, Tyskland Info: www.cosmetica.de Beautyworld Middle East Sted: Dubai, U AE Info: www.beautyw orldme.com Professional Beauty Belfast Sted: Belfast, Nord-Irland Info: www.professionalbeauty.co.uk Cosmetica Frankfurt Sted: Hanno v er, Tyskland Info: www.cosmetica.de

F L E R E M E S S E R ? S j e k k w w w. t o f a i rs . co m

R E D A K T Ø R E N S L I L L E I N N S P I L L . . .

London calling Jeg går aldri lei av London. Jeg blir like fascinert ved hver reise, over byens mangfold, over det totale kaos som råder i byplanleggingen og ikke minst av alle mennesketypene som man møter. For den som bruker blikket og er klar for det uventede, så er byen en visuell herlighet. Bare gå gatelangs og suge til seg inntrykk. Og om man blir en smule sliten i beina kan man bare fortsette opplevelsesreisen innom en av de utallige klassiske pubene. Jo, London er uten tvil en favorittby. Man skal være mektig lei av livet for å ikke finne noe stimulerende ved denne pulserende og mektige byen. Og skulle du føle deg kvalt av kaoset, lydene, luktene, bygningene og asfalten, så er det utrolig mange landsens idyller midt i betonghelvetet. Du må bare oppdage det. Nå, rett etter en ny inspirasjonstur, er oppsummeringen at neste gang må jeg sette av enda mer tid. En helg går så alt for fort. Det ble noen gode gåturer, men tenk på alle galleriene, butikkene og pubene jeg gikk forbi, alle teatrene som jeg bare kikket på fra utsiden. Ganske så frustrerende, og nesten så jeg glemmer alt jeg faktisk rakk å se og oppleve. Men bare nesten, for sterke inntrykk klistrer seg godt selv til en teflonhjerne. …and then we take Berlin Berlin oppdaget jeg forbausende sent i livet. Den ligger liksom ikke helt i «løypa». Men når man først oppdager byen, så vokser den i attraktivitet ved hvert besøk. Ser man på bildene fra rett etter krigen er det utrolig at byen har klart å reise seg igjen fra den utbombede grushaugen. Det sier seg selv at dette ikke er en arkitektonisk perle, men her ligger det gjemt mange skatter bak anonyme fasader. Når jeg nå er på vei til Berlin rett etter London-turen blir det også en tur med mange tanker, spesielt om hvordan historien preger nåtid og fremtid. Man kan lage mange scenarier, der historiens løp hadde vært ganske annerledes hvis man hadde endret bare litt på noen små hendelser. Tenk om den unge Adolf hadde kommet inn på kunstakademiet… Alle veier fører til Roma Jo da, jeg har droppet påske i den norske fjellheimen i år også, og bestilt en tur til Roma. Nei, jeg skal ikke se Paven tale til folket, men jeg skal ganske sikkert vandre gatelangs i timevis der også. Her ligger mange tusen års historie bokstavelig talt lag på lag. Så overveldende mye historie at man kan smile lettere oppgitt i visshet om at man aldri vil kunne fordype seg i alt. Dermed kan man like gjerne senke skuldrene og velge å skrape litt på overflaten av utvalgte epoker. Roma er også et forholdsvis nytt bekjentskap for meg, men en by du bare vet gir deg alt du måtte ønske. Jeg vet jeg uansett blir ganske lykkelig bare ved å sitte på en fortausrestaurant og nyte en spaghetti frutti di mare, gjerne i følge med en Chianti Classico. Nå lukker jeg øynene og så er jeg der allerede… Summa summarum: opplevelsesreiser er viktige for alle mennesker. De behøver ikke være langreiste eller ambisiøse. Det viktigste er å fri seg litt fra hverdagen, åpne opp for nye inntrykk og bare nyte hvordan kropp og sjel påvirkes av opplevelsene.

jarl@nfvb.no FRISØR

1 / 2018

121


TRYGGHET PÃ…V I R K N I N G S K R A F T UTVIKLINGSMULIGHETER


COLOR FRESH

CRE A TE NYHET

COLOR FRESH C R E AT E

Vi er med deg!

U B E G R E N S E T F A R G E K R E AT I V I T E T

Som medlem hos oss har du tilgang til juridisk hjelp, forsikringer, pensjonsordning, rådgiving, nyttige verktøy, kurs og arrangementer. Det gir deg TRYGGHET, PÅVIRKNINGSKRAFT og UT VIKLINGSMULIGHETER! Bli bedre kjent med hva bedriften din kan få ut av medlemskapet i NFVB/NHO. Sjekk www.nfvb.no

Color Fresh Create er en komplett fargepalett med 12 spesielt utviklede rene livfulle farger og 1 Clear nyanse. Semi-permanent og holder opp til 20 hårvasker*.

FA D E R “ T R U E T O T O N E “

Bestill nå på WELLASTORE.NO

*Avhengig av hårets kvalitet og valgte nyanse

S O M M E D L E M I N F V B S TÅ R D U A L D R I A L E N E !

For mer informasjon, spør din salgsrepresentant eller


MAGASINET

MAGASINET FRISØR

1 / 2018 116. ÅRGANG

1 / 2018 / 116. ÅRGANG

DRØMMESALONGEN:

ADAM OG EVA FORNEBU•S H Å R

&

S K J Ø N N H E T 2 0 1 8 : En unik inspirasjonspakke

Å R E T S

F R I S Ø R 2 0 1 8 : D e n o m i n e r t e e r. . .

Profile for 07 Interaktiv

Frisør 1, 2018  

Frisør magasin nr 1, 2018

Frisør 1, 2018  

Frisør magasin nr 1, 2018

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded