Page 1

ДОБРОДОШЛИ У ОШ “ БРАНКО РАДИЧЕВИЋ ” МАЛИ ЗВОРНИК


ВРШЊАЧКИ ТИМ

Настао је у оквиру пројекта ‘’Школа без насиља’’. Циљ пројекта а уједно и један од задатака ВТ-а је да се ученици науче да не подржавају насиље и да га, уколико је то могуће спрече.


Сарадник ВТ-а одржала је са нама 12 радионица на којима смо кроз игру научили: -шта је то сарадња -како се тимски ради се тимски ради -шта су-како то вредности које треба ценити и неговати -да одбацивање боли више него песница -како да планирамо акције и на тај начин учинимо школу сигурнијим местом за боравак


Наше вредности а и вредности које промовишемо су сарадња, међусобна подршка и помоћ, толеранција, прихватање различитости.


И тако радионицу по радионицу... Осмислили смо прву акцију за Дан заљубљених. Ученици школе су имали прилику да окаче своје литерарне и ликовне радове на „Зид љубави“, упишу омиљене љубавне стихове у „ Дневник заљубљених“ и убаце поруке у „Кутију љубави. Чланови ВТ-а су свим запосленим радницима поделили честитке које су сами креирали.


Осмислили смо и украсили ''Оазу мира''-кутак наше школе који вам сликом и речима говори о поштовању другог, лепом понашању, и свим оним вредностима за које се ми као Тим залажемо.


Друга акција “Дан планете Земље” спроведена је 22.04.2013. Ученици су информисани о Дану планете Земље, направили су зидне новине о важности очувања човекове околине, реализована је акција уређења школског дворишта са ученицима млађих разреда и њиховим учитељима који су такође организовали и радионицу посвећену рециклирању.


Трећа акција „Поклони књигу за школску библиотеку“ Чланови ВТ-а направили су штанд у холу Чланови ВТ-а направили су штанд у холу школе поводом прикупљања књига за школе поводом књига школску библиотекуприкупљања и поводом Светског дана за Велики броји ученика се одазвао овој школскукњиге. библиотеку поводом Светског дана акцији. Чланови ВТ-а су сваком дародавцу књиге.поклонили Великипоброј ученика се одазвао овој обележивач за књиге који су акцији. Чланови суученицима свакомнижих дародавцу сами креирали. ВТ-а Такође су разреда читали делове својих поклонили по обележивач за омиљених књиге који су песама и прича. сами креирали. Такође су ученицима млађих разреда читали делове својих омиљених песама и прича.


Направили смо и сандуче поверења у које можете ставити ваше поруке о томе: ако сте трпели насиље, ако сте видели насиље или ако имате предлог како бисмо могли да смањимо насиље у школи. НАШ МОТО ЈЕ – НИЈЕ МУКА ДА СЕ ПРУЖИ РУКА


Радимо на томе да смањимо насиље у школи и помогнемо у “кризним ситуацијама”, као и да мотивишемо и остале ђаке да нам се придруже у спречавању насиља.


МИ СМО ТУ, ДА КАО ТИМ ДОПРИНЕСЕМО ДА НАША ШКОЛА БУДЕ ЛЕПШЕ, СИГУРНИЈЕ И БЕЗБЕДНИЈЕ МЕСТО.

И КАО ТИМ ПОЗИВАМО СВЕ ОНЕ КОЈИ ЖЕЛЕ ИСТО ШТО И МИ

Вршњачки тим ОШ "Бранко Радичевић" Мали Зворник