Issuu on Google+


CONTENTS

01

06

02

07

03

08

04

05

09

10


N


• • • •


1 2


N


N


平面


平面


平面


Concept

1

2

3

4

5

6

(圖片截取自網路)


NEW SPIRIT FOR LIVING


A-A’剖面


B-B’剖面


HOUSE WITH NO STYLE

基地位於彰化市區內一棟集合住宅,設計範圍為一樓公共設施區,整體 設計概念為[圍合],從一個被包圍的場所,圍出一個開放的場域。利用 加設的人行步道和腳踏車車道解決了人車共道的問題,並提供小朋 友下課後的休閒活動。 因為基地現況的關係,一樓公設高度完全低於週遭住屋,因此抬高的車 道設計增加了住戶對外的視線關係,而車道所圍出的階梯式閱讀區,是 個能讓住戶增加親子互動的休閒去處。

Base is a condominium located in Changhua. And the design area is its first floor public area. The concept is “surround”. ”From a surrounded area, surround an open space.” Using the adding trails for people and bikes to separate driveway and sidewalk, and also offers an activities for after school children. Because the height of this public area is lower than the surrounding buildings , raising the trails can increase the resident’s sights to out , and the trail will circle out an area to become a stepped reading zone , is a leisure place allows residents to increase parent-child interaction.


8th TSID Student Award


7th TSID Student Award


09



Interior Design Portfolio