Page 1

Middelfart-klanena:b Fodbold & vensk

Emma fra Årgang 0: Jeg elsker fodbold

Mød Carolina og alle hendes venner i ’Carolinas verden’ ! 24 SUPERSEJE STRIBER

Nik og Ja y

3/11/2011 2:40:51 PM

William Kvist: Det er en ære at kæmpe for sit land

hæfte.indd 1

M E e l l i p s d n i t a Sjo vt ! t e d l o h s d n a l sang med


På pigeraketten kan du prøve at:

llit • Øve dig i at spille med en sate med en stor rumbold • Spille fodboldkamp på Saturn re månehjul • Mærke vægtløsheden i det sto • Drible på mælkevejen • Få varmen på solen …Og meget, meget mere!

i hele Danmark, Pigeraketten lander rundt omkring at være med, og også et sted nær dig! Det er gratis . med r du må gerne tage dine veninde af, så du når at Du skal bare møde op fra starten ndende aktiviteprøve alle de mange sjove og spæ mere om pigee ter. Du og dine forældre kan læs www.dbu.dk på er land raketten, og se hvor den e. under børn og ung

Redaktion: DBU Kommunikation/Eva Hindby, Pia Schou Nielsen, DBU Børn & Ungdom/Tina Enestrøm Layout og dtp: DBU Grafisk/ Carl Herup Høgnesen, Lise Fabricius, Bettina Emcken Foto: Anders Kjærbye, Per Kjærbye, Udgiver: Dansk Boldspil-Union (DBU) Oplag: 95.000

2


m o e d i v l a k s u ALT d

h c a b e e S s u Rasm

Vidste du at ... • Rasmus Seebach for etrækker fodbold frem for håndbold? • Rasmus Seebach syn es, at den svenske sangerinde Robyn er skø n, sød og cool? • Sangene ’Engel’ og ’Gl ad igen’ betyder meget for Rasmus Seebach? • Rasmus Seebach er lige så meget til brune tter som blondiner? • Rasmus Seebach ikk e er til Cola light? Sangeren foretrækker almindelig cola. • Rasmus Seebach be dst kan lide en kombin ation af action- og kærlig hedsfilm? • Rasmus Seebach er mere til Britney Spears end Madonna? • Rasmus Seebach for etrækker sin mors mad frem for take away?

Foto: Nicolas Tobias Følsgaard

us Seebach Den danske sanger Rasm sange som hitter i øjeblikket med e’, men ’Millionær’ og ’I mine øjn glad for faktisk er han også rigtig han et stort fodbold! Som ung var n, men talent på fodboldbane at satse valgte dog i sidste ende n været så på musikken. Nu har ha zer fem sød at forære FodboldTø nkuraf hans cd’er til vores ko på siden rence på bagsiden. Her al vide har vi samlet ALT, du sk om Rasmus Seebach!

Kilde: Vi Unge

3


b a k s n e v g o d l Fodbo n e n a l k t r a f l e d d i –M

De er tre af Danmarks største fodboldtalenter. De har alle som helt små spillet på samme fodboldhold i Middelfart men bor i dag i hver deres land på grund af fodan bolden. Og så er de bare rigtig gode venner! Mød her landsholdsspillerne Christi ld fodbo om snak en til (OB) Eriksen (Ajax), Katrine Veje (LdB Malmø) og Rasmus Falk og venskab – og lidt mere.. ☺ Man kalder jer i medierne Middelfart-’klanen’ – beskriver det jer tre meget godt? – hvorfor…

Får I mange kommentarer på, at I tre var venner på tværs af køn?

ERIKSEN: Ja, jeg vil tro, at det beskriver os meget godt :) VEJE: Vi startede alle 3 med at spille fodbold sammen i Middelfart, så ’Middelfart-klanen’ beskriver vel os alle tre meget godt. FALK: Det er klart, at der har været meget opmærksomhed på det, fordi det er usædvanligt, at tre fra en lille by som Middelfart når så langt.

ERIKSEN: Nej, ikke rigtig.. lidt når folk hører, at vi har spillet på hold sammen .. VEJE: Da vi var yngre, var der da lidt kommentarer, men senere har det ingenting været. FALK: Nej, det vil jeg ikke sige. Meget mere tidligere hvor det var unormalt, at der var to piger på vores hold (Liv Nyhegn også). Der kom der selvfølgelig nogle sjove kommentarer engang imellem, men det var normalt for os, og de var også nogle af de bedre på vores hold i Middelfart.

Hvordan startede venskabet? ERIKSEN: Det startede vel med, at vi alle sammen spillede på samme hold i Middelfart som helt små.. Veje var for god til pigerne, så hun begyndte og spille med drengene, og det var så os :) VEJE: Det startede med, at vi spillede fodbold sammen. Så flyttede Christian og Rasmus til OB og jeg til Vejle. Senere endte vi alle tre på Hjalleseskolen, og jeg flyttede til OB. På den måde blev der set meget mere til hinanden i skolen og til fodbold. FALK: Vores venskab startede tidligt. Vi spillede på hold sammen fra en tidlig alder og har siden været venner og holdt kontakten.

4

I er alle nået langt med fodbolden - hvad har jeres venskab betydet for jer i jeres fodboldkarriere? ERIKSEN: Det er altid godt at have nogle venner, som laver det samme som en selv og kan sætte sig selv i samme situation.. både om det er godt eller skidt .. VEJE: Vi ved, hvor vi har hinanden, og vi er ofte gode til at hjælpe i med- og modgang. Det er også dejligt at have hinanden fx. til Fodbold Award, så mødes vi og har det sjovt. FALK: Da jeg skiftede til OB var jeg glad for at have Christian med. Jeg mener, vi var 13 år, og der var


det da dejligt at have en god ven med, så vi kunne læne os lidt op ad hinanden i starten.

I bor alle forskellige steder på grund af fodbolden – er det svært at holde kontakten/hvordan holder I kontakten? ERIKSEN: Tror vi allesammen er glade for at telefonen og internettet er opfundet. Det gør det meget nemmere at holde kontakten ved lige. VEJE: Nej, heldigvis findes Facebook og Skype, så det bliver da til lidt chat og opkald, når vi alle har tid. Men sommetider kunne man da godt savne de gamle tider, hvor vi så hinanden hver dag i skolen og nede i fodboldklubben. FALK: Det er ikke svært at holde kontakten. Jeg snakker jævnligt med både Christian og Katrine. Det er muligt over Facebook, mobil osv. Samtidig ses vi også en del, når de er hjemme.

Hvor tit ses I /tales I ved og ser I hinanden spille? – hvad laver I ellers, når I ses?

Hvis I skal give et godt råd til andre, der gerne vil nå lige så langt med fodbolden, hvad skulle det så være? ERIKSEN: Ha’ det sjovt, og gør dit bedste til hver træning.. VEJE: Bliv ved med at tro på det du kan, og træn, træn, træn! FALK: Det vigtigste for mit vedkommende er, at man har det godt med det. At man synes, det er sjovt og brænder for det. ERIKSEN OM VEJE: Sød imødekomm ende pige og en god veninde i både gode og dårl ige tider.. ERIKSEN OM FALK: Rigtig fin fyr, dejli g frisk og altid gang i den :) VEJE OM ERIKSEN: Fantastisk fodb oldspiller, god at snakke med, en sød dreng. VEJE OM FALK: Spasmager, scorer mål og piger, en figther! FALK OM ERIKSEN: Hyggelig, nede på jorden og fantastisk fodboldspiller. FALK OM VEJE: Smilende, åben og talentfuld.

Privat foto: MG & BK

ERIKSEN: Vi snakkes vel en gang om ugen ca. det er meget forskelligt.. men ja, hvis man lige er hjemme på Fyn, så hører man da altid lige hvor de andre er henne, så man muligvis kunne mødes. Det ikke nemt at følge med i svensk pigefodbold, så det ser jeg ikke så meget af, men jeg følger dog med i hvad ’falken’ går rundt og laver i superligaen i OB. VEJE: Drengenes kampe vises ofte i fjernsynet på TV3 + eller andre sportskanaler, så på den måde ser jeg mere drengene spille, end de ser mig. Mine kampe vises kun på svenske sportskanaler. Ellers mødes vi på Skype, og når vi ses, snakker vi, shopper og

tager på cafe, og i ferierne går vi byen og hygger os. FALK: Vi tales jævnligt ved. Jeg snakker ofte med Christian, og han er også god til at besøge mig, når han er hjemme. Det er selvfølgelig ikke muligt at ses særlig tit – i forhold til da de to andre var bosat i DK, men jeg har det stadig på samme måde, når vi er sammen.

Fodboldvenner fra Middelfart anno 2004: Bagerst fra højre træner (og Christian Eriksens far), Thomas Eriksen, Liv Nyhegn (spiller i dag i USA), Christian Eriksen. Rasmus Falk sidder nr. 2 nederst fra højre. Katrine Veje var ikke med i sæsonen 2004.

5


i M E l i t t e d l o h Lands ! E N I A R K U g o N POLE Landsholdet skal spille EM i Polen og Ukraine til sommer, og FodboldTøzer har fået sig en snak med midtbanespilleren William Kvist. Hvad betyder det for dig at være en del af det danske landshold?

Det er altid meget specielt at kæmpe for sit land. At stå i Parken og synge nationalmelodien sammen med så mange andre er fantastisk. Efter mit skifte til udlandet betyder landsholdet endnu mere for mig. Dét at komme hjem til Danmark og spille sammen med danske spillere, som jeg har spillet sammen med som ungdomsspiller, er virkelig skønt og sjovt.

Hvad var din første tanke, da du fandt ud af, at I skal møde Holland, Tyskland og Portugal ved EM?

Williams blå bog! sen

gen NAVN: William Kvist Jør KLUB: VfB Stuttgart tral midtbane POSITION PÅ BANEN: Cen x på VELSE: At vinde over Aja BEDSTE FODBOLDOPLE gue

til Champions Lea udebane, så vi gik videre YNDLINGSRET: Risotto se FRITIDSAKTIVITETER: Læ Gajhede BOLDSPILLER: Mariann BEDSTE KVINDELIGE FOD : Det Nye Talkshow YNDLINGS TV-PROGRAM kow og The National Dic YNDLINGSMUSIK: Tina

At det godt nok var en svær pulje, og vi var underdogs i forhold til de andre. Omvendt passer det os måske meget godt at være undertippede, og vi får i hvert fald tre rigtig gode og svære kampe.

I er sammen i lang tid, når I deltager i en slutrunde. Hvad bruger I tiden på, når I ikke træner?

Til VM var vi på safari en dag, og en anden dag var vi på tur i et slumkvarter. Derudover er der en kortklub, og tit bliver der også stillet et område op, hvor der er Playstation og billard.

I år er det 20 år siden, at Danmark vandt europamesterskabet. Bliver det i år, at Danmark igen vinder guldmedaljer? Alting skal virkelig flaske sig, og vi skal være heldige, men alting kan ske i fodbold…

6


N i k o g J ay indspillede EM-sang med landsholdet! var i februar Den populære popduo Nik og Jay pille inds at for det shol i studiet med land k skal mar Dan af en rest og du den sang, som ske dan det når , mer som til synge med på ine. For landshold spiller EM i Polen og Ukra ære at stor en det var løse drengene fra Vær er én det shol land cis præ lige lave sangen, da ikmus over ud er ress inte e stor af drengenes altid vi les sam p, skam land er ken: ”Når der er en med drengene for at se kampen. Det pe, kam klub se at til tid ikke tradition. Vi har da Jay, alte fort ses,” L SKA pe men landskam til en FodboldTøzer mødte de to popfyre også, alte fort e gen Dren old. snak om fodb faktisk og old, fodb e spill at er at de selv elsk en del det vun har han at , ælle kunne Jay fort klub. Bold løse Vær med ler medaljer og poka gene tror, Til spørgsmålet om, hvordan dren EM, var til sig e klar at til mer Danmark kom bevist over % 100 er ”Jeg t: klar svaret meget over er vind Vi %. 100 re. vide om, at vi går sikker Portugal og Tyskland. Det er jeg helt Nik. på,” lød det fra t i dag’. EM-sangen har fået titlen ’Vi vand

Niks blå bog!

Beskriv dig selv med tre ord: Jeg er cool Beskriv Jay med tre ord: Han er cool Bedste Nik og Jay sang: Snorlige Fritidsaktiviteter: Skateboard Ronaldo eller Messi: Messi Yndlings fodboldklub: Juventus Piger, der spiller fodbold, er: cool nok Jeg drømmer om: at blive ved med at blive ved Der er ikke mange, der ved, at jeg: er meget

taknemmelig

Hvis jeg ikke var musiker, ville

tidschauffør

jeg være: lang-

Jays blå bog!

BESKRIV DIG SELV MED TRE ORD: Mega overdrevet sej Beskriv Nik med tre ord: Supe r duper cool Bedste Nik og Jay sang: Lige for

tiden ’Mod sol-

nedgangen’

Største forbillede: Min far Fritidsaktiviteter: Skateboard Ronaldo eller Messi: Messi Yndlings fodboldklub: Værløse Fodboldklub Piger, der spiller fodbold, er:

ledes er godt.

Jeg drømmer om: 1000 ting Der er ikke mange, der ved, at

gesnakket med Oprah

anderledes. Ander-

jeg: lige har hyg-

Hvis jeg ikke var musiker, ville

jeg være: fucked

7


Face www.facebook.com/kvindefodbold

Spil kvindefodbold på Facebook

Kom med på vores Facebook-hold og hep på Danmarks bedste fodboldtøser. Skriv besked til landsholdsspillerne, få de seneste nyheder og del dine fodboldoplevelser med mere end 1000 andre fans. Bliv fan af kvindernes fodboldlandshold - klik ind på www.facebook.com/kvindefodbold - og så er spillet i gang...

vindelandshold

3F er hovedsponsor for DBUs kvindelandshold

DANMARKS STÆRKESTE HOVEDSPONSOR FOR DBUs KVINDELANDSHOLD

www.3f.dk/fodbold


e

0

Emma fra Årgang : piger skal spille fodbold, fordi det er sjovt! Hun er bogstavligt talt født i rampelyset. Mød her Emma (Josefsen, red.), der er et af de fire børn, som hele Danmark har kunne følge i TV2 programmet Årgang 0. Ud over at være kendt fra tv er Emma også bidt af en gal fodbold og er vild med både at spille selv og med yndlingsholdet FC Midtjylland. Hvordan og hvorfor startede du med at spille fodbold, og hvor gammel var du?

Jeg var 5 år. Jeg startede på sandkasseholdet. Vi trænede ikke så lang tid ad gangen, og vi legede meget. Vi trænede drenge og piger sammen. Jeg var mest med, fordi det var sjovt og hyggeligt, jeg gik ikke så meget op i fodbold dengang. Det er føret inden for de sidste 3-4 år, at jeg er begyndt at interessere mig meget for fodbold og tage det mere seriøst.

Hvad synes du er fedt ved at spille fodbold (veninder, sporten, fællesskabet, m.m.)?

Jeg synes, det er fedt at være på et hold med mine rigtig gode veninder. Vi er otte på holdet, og jeg går i klasse med fem af dem. Det er en sjov og dejlig måde at være sammen med mine veninder, og vi får frisk luft og motion sammen i fritiden.

Er der andre i familien, der går op i fodbold?

Min far går meget op i fodbold, og han har også været min træner. Vi tager sammen til Herning og ser fodbold, når FCM spiller hjemme.

Hvis du skal fortælle andre piger, hvorfor de skal spille fodbold, hvad ville du så sige til dem? Piger skal spille fodbold, fordi det er sjovt. Der er

et godt sammenhold, og det er sjovt at dyrke en holdsport. Alle kan spille fodbold, også selvom man ikke har prøvet det før.

Hvis du skulle vælge at møde en kendt fodboldspiller – hvem skulle det så være, og hvad ville du sige til hende/ham?? Jeg kunne godt tænke mig at møde Jesper Juelsgård Kristensen (FCM) eller Jonas Lössl (FCM). Jeg vil spørge dem, om vi skal spille fodbold ☺

Du har prøvet at være med på Pigeraketten – hvad synes du om det?

Jeg var med i Pigeraketten sidste år. Det var sjovt, fordi der var nogle trænere, og vi lavede nogle ting, jeg ikke havde prøvet før - som for eksempel målet, hvor man skulle ramme nogle felter for score point. Det var også piger i alle aldre, og det var lige meget, om man var god til fodbold. Jeg syntes, det var sjovt at hjælpe nogle af de yngste piger.

Du er jo vant til at have et kamera omkring dig – hvordan er det egentligt?

Kameraerne er en del af mit liv, for de har været der, siden jeg blev født. Jeg kender ikke andet. Jeg ved ikke, hvordan et liv uden kameraer er. Men vi bliver jo ikke filmet døgnets 24 timer men kun ca. 10 dage om året.

Hvordan har det ellers været at være med i Årgang 0?

Det er sjovt at være med i Årgang 0. Det giver nogle gode oplevelser. Jeg møder ofte børn og voksne som kommenterer, at de har set mig i fjernsynet. Mine veninder og venner syntes selvfølgeligt nogle gange, at det er sjovt at se mig og dem selv på tv.

9


RIT! d! PomFt Supe Smuter med rSun Agen – vi hold

Jeg syntes, det var rigtig sjovt og spændende. Vi var 9 på holdet, og vi løb rundt og løste forskellige opgaver. Det var lidt ligesom en skattejagt, hvor vi til sidst skulle se, om vi havde vundet over Grev Mug.

I starten af sommerferien sidste år var fritidshjemmet ’Borgen’ fra Østerbro i København på besøg på ’Kom ud af PomFRITTEN’ – brug bolden. En hel eftermiddag skulle alle børnene på hemmeVi lærte også om, hvor frugterne lige missioner for sammen med Agent og grøntsagerne kommer fra. Og så SuperSund at kæmpe imod Grev Mug lavede vi fodboldøvelser og fangelege – og alle hans onde disciple og kæmpe det var meget sjovere end at være for at redde alle frugter og grøntsager i fritidshjemmet. på jorden fra udryddelse. Alt sammen blot ved at bevæge sig, lege, spille fodbold og have det sjovt!

Frederikke på 7 år.

Læs meget mere om ’Kom ud af PomFRITTEN’ – brug bolden på dbu.dk. Her kan du som klub og SFO finde informationer om kommende besøg, og hvordan du som klub eller SFO får besøg af ’Kom ud af PomFRITTEN’.

Her hjælper Agent SuperSund med at dele alle de fremmødte børn ind i hold.

Her samarbejder et hold om at løse en opgave. Det var en varm dag så der var massere af frisk vand og frugt til alle.

10


La nd sh ol ds sp ill er ne svarer på sp ørgs m ål gerne vil vide DBU modtager hele tiden spørgsmål fra fodboldinteresserede, der nes svar! mere om livet som landsholdsspiller. FodboldTøzer bringer her spiller VIOLA, 12 år: Hvad gjorde du for at blive professionel fodboldspiller?

SOFIE, 15 år: Hvilken følelse havde du, da du blev opdaget og kom til Ajax?

William Kvist: Jeg gjorde ikke noget bevidst for at blive professionel fodboldspiller, jeg elskede bare at spille fodbold hver dag, og så var jeg så god og heldig, at jeg kunne leve af det på et tidspunkt.

Christian Eriksen: En overvældende følelse. Det var selvfølgelig meget stort, at jeg allerede i en så ung alder var blevet hentet til udlandet. Og jeg glædede mig helt vildt til at starte et nyt eventyr i mit liv.

Diana, 14 år: Hvor meget tid bruger du på

Amalie: Kan man leve af at spille fodbold når man er pige?

fodbold? :)

Simon Kjær: Hej Diana. Jeg træner to timer hver dag. Der er meget tid på træningsanlægget både før og efter træning, så der er en fem-seks timer om dagen, hvor det kun handler om fodbold. Man bruger også tid, når man tænker over, hvad man spiser, og hvad man gør med sin krop for at holde sig fit til weekendens kamp, så det er svært at gøre op i timer.

Sanne Troelsgaard (kvindelandsholdsspiller): Hej Amalie. Der er jo desværre ikke så mange penge i kvindefodbold, som der er i herrefodbold. I Danmark er der endnu ikke så mange, der er professionelle, men i udlandet som Sverige, Norge, Tyskland og USA kan man godt leve af at spille kvindefodbold. Håber det var svar nok ;) VH Sanne Troelsgaard.

Tobias, 8 år: Er det sjovt at være professionel fodboldspiller?

Kamilla: Er nogle professionelle danske pigespillere i udlandet?

Daniel Wass: Ja, det er det bedste arbejde i verden. Jeg elsker det, og det er noget, jeg altid har drømt om at være. Så jeg håber, så mange som muligt får muligheden for at opleve det samme, som jeg har gjort. christina, 9 år: Hvem er den hurtigste på

landsholdet?

Dennis Rommedahl: Hehe, tør godt at sige mig selv, men det er stadigvœk tœt mellem mig og Christian Poulsen.

Kenneth Heiner-Møller (landstræner, kvindelandsholdet): Hej Kamilla. I øjeblikket har landsholdet seks spillere, som til dagligt spiller i udlandet. Landsholdets anfører Katrine S. Pedersen og angriber Maiken Pape spiller begge i norske Stabæk. Og så har vi fire spillere i svenske klubber: Katrine Veje, Christina Ørntoft, Mariann Gajhede og Johanna Rasmussen. Enkelte af spillerne lever som professionelle fodboldspillere (men får dog slet ikke samme løn som herrespillerne). De fleste af dem har enten deltidsarbejde eller studier ved siden af.

Du kan også stille spørgsmål til spillerne! Hver måned kan man som medlem af Landsholdsklubben stille spørgsmål til en udvalgt landsholdsspiller. Bliv GRATIS medlem på www.landsholdsklubben.dk.

11


www.unisport.dk 路 unisport@unisport.dk 路 Tlf: 33 25 08 03


Juniorreporter i landsholdslejren: her er Camilla igang med at interviewe landsholdsspilleren, Mads Junker.

13-årige Camilla legede journalist i landsholdslejren Camilla fra Kolding vandt en konkurrence på www.landsholdsklubben.dk, der gav hende mulighed for at lege journalist for en dag i landsholdslejren. Her fik Camilla en drøm opfyldt, da hun mødte og interviewede sit store idol Nicklas Bendtner. Camillas spørgsmål til landsholdet: Hvor gammel var du, da du startede til fodbold? NICKLAS BENDTNER: Jeg startede i Tårnby Fodboldklub, da jeg var fire år gammel. Christian Eriksen: Jeg var tre år, da jeg begyndte i MG&BK, som er Middelfarts fodboldklub. Hvordan var det at spille første gang i Parken? CHRISTIAN ERIKSEN: Det var rigtig fedt at trække landsholdstrøjen ned over hovedet og komme på banen i Parken. Det er trods alt Danmarks nationalstadion, så det var rigtig fedt. Er det nogen af de andre fra din klub, du ser op til? NICKLAS BENDTNER: Jeg vil ikke sige, at jeg ser op til nogen af dem, men jeg vil sige, at jeg er

stolt over at spille sammen med nogen af dem, fordi de er så gode og bliver set som nogle af de bedste spillere i verden, og det gør mig til en bedre fodboldspiller. Efter Camillas debut som journalist var hun ikke i tvivl om, hvad dagens største oplevelse var: ”Nicklas Bendtner. Han er mit forbillede, så det var helt vildt sejt at møde ham. Det var megafedt, fordi jeg fik svar på mine spørgsmål, og jeg fik en masse autografer,” lød det fra Camilla efter oplevelsen i landsholdslejren.

Vil du også interviewe landsholdet?

Alle medlemmer af Landsholdsklubben mellem 10 og 14 år kan deltage i konkurrencen om at blive juniorreporter og interviewe landsholdet. Du melder dig ind på www.landsholdsklubben.dk, og det er gratis at være medlem. Tjek hjemmesiden ud og se alle de mange spændende tilbud, der er til Landsholdsklubbens medlemmer.

13


Caroline trænede med landsholdet Da 12-årige Caroline fra Aarhus i foråret 2011 købte billet til DBU’s fodboldskole, deltog hun automatisk i en konkurrence, hvor præmien var en træning med lands­holdet. Derfor tjekkede hun ind i landsholdslejren i august sidste år sammen med 15 andre børn fra DBU’s fodboldskoler. Det blev en dag, hvor Caroline fik lov til at træne med yndlingsspilleren Christian Eriksen.

»Det bedste ved dagen i landsholdslejren har været at træne med spillerne, få deres autografer og bare at få spillet en masse fodbold. Det var også en god dag, fordi jeg fik fri fra skole.«

»Min yndlingsspiller er Christian Eriksen, fordi han er rigtig god og naturlig. Han ved godt selv, at han er god, men han viser det ikke, og det, synes jeg, er megafedt. Og han var rigtig god, da jeg trænede med ham!« »Jeg sprang i trampolin med en veninde ude i haven, da min mor pludselig kaldte på mig og sagde, at jeg havde vundet en træning med landsholdet. Jeg blev simpelthen så glad og skreg helt vildt.«

14

Kom med på DBU’s fodboldskole! Du kan ligesom Caroline også komme med på DBU’s fodboldskoler i sommerferien. Se mere på www.dbu.dk/fodboldskole


Find en klub nær dig!

lede over i Danmark blandt piger. I 2011 spil Fodbold er den største sportsgren af fodboldOver hele landet finder du masser d. bol fod år 19 er und er pig 000 55. der spiller dine veninder. Mød her fem piger, klubber med pigehold for dig og r du selv kan hvo se, rk. Nederst på siden kan du fodbold forskellige steder i Danma b nær dig! ringe hen, hvis du vil finde en klu

Jeg kan godt lide at få jord på mig, når jeg falder i fodboldkampe; så kommer man til at ligne en rigtig fodboldspiller. Og så kan jeg rigtig godt lide at spille kamp.

Noget af det bedste ved fodbold er alle de kammerater, jeg får igennem fodbold, og de oplevelser, som jeg har haft og får fremover med dem.

Anna , 12 år Skagen Idræts Klub

Nikoline , 10 år FC Skanderborg

Vi har et godt sammenhold og er alle venner på og udenfor banen. Vi har en flink træner, som giver os god træning. På vores hold laver vi også arrangementer, hvor vi har forældre og søskende med - det er hyggeligt.

Jeg får nogle nye venner og hygger mig med dem, når vi dyrker sport. Jeg lærer nogle andre piger at kende igennem fodbold. Nogle gange vinder man kampe, og andre gange taber man.

Ditte Marie , 12 år Vejle Boldklub

Jeg kan bedst lide at score mål og vinde sammen med mine fodboldkammerater.

Michala , 8 år Nr. Aaby IK (Fyn)

HVOR KAN JEG SPILLE FODBOLD ? Ring til os – så vil vi meget gerne hjælpe dig med at finde en klub! DBU Bornholm DBU København DBU Sjælland DBU Lolland/Falster DBU Fyn DBU Jylland (Nordjylland Reg. 1) DBU Jylland (Midtjylland Øst Reg. 2) DBU Jylland (Midtjylland Vest Reg. 3) DBU Jylland (Sønderjylland Reg. 4)

56 95 70 07 39 27 71 44 46 32 33 66 54 82 67 68 66 17 82 18 89 39 99 10 89 39 99 20 89 39 99 30 89 39 99 40

Malene , 10 år Herlufsholm GF

Celine , 11 år Nakskov Boldklub Jeg har spillet fodbold i 2 år, og syntes det er sjovt at komme til træning, vi har nogle gode trænere, samt man får en masse nye venner.

15


Find fem fejl

Vind med FodboldTøzer! Vær med i konkurrencen om fem lækre præmiesæt bestående af: En Adidas taske, en cd med landsholdets slutrunde hits, Rasmus Seebachs nyeste cd, et penalhus, en drikkedunk, en toilettaske, et Beach Soccer håndklæde og bogen FC Englene. Løs ’Find Fem Fejl’ og udfyld nedenstående svarkupon. Siden skal indsendes til: DBU, Att. Tina Enestrøm, DBU Allé 1, 2605 Brøndby senest den 1. oktober 2012.

Hvad kunne du bedst lide i dette nummer af FødboldTøzer? Hvad kunne du godt tænke dig at læse om i FodboldTøzer næste år?

Navn: Adresse: Tlf. nummer:

Hvor fik du ’FodboldTøzer’ (sæt x)? Olivia

Story

DBU’s Landsholdsklub

Pigeraketten Min fodboldklub

Andet

Fodbold Tøzer 2012  

Fodboldblad til tøzerne