Page 13

Македонскиот кошаркарски пат до Лондон Со новопрезентираниот селектор Марјан Лазовски (воедно и селектор на најтрофејниот македонски кошаркарски клуб Работнички) нашата македонска кошаркарска репрезентација тргнува на патот кон Лондон. Водечките луѓе на МКФ успеаа да направат успешни преговори за организација на подготвителниот периоди воедно да договорат неколку квалитетни тест-натпревари за нашата репрезентација се со цел навреме да се темпира формата на нашите репрезентативци и да се покаже најдоброто на турнирот во Каракас. Еве како ќе одат подготовките за нашите репрезентативци: 4 јуни-Прв собирна репрезентацијата во Скопјеи почетокна подготовкитево СЦ. Борис Трајковски 7 јуни-Задолжителнилекарскипрегледиво Скопје 11-18 јуни-Патувањеза Литванија, седумдневенпрестојво приморскиотград Клаипедаи пријателски средсо репрезентациите на Литванија и Русија 18-23 јуни-Патувањеза Торонтои пријателскинатпреварисо Канада, Велика Британија и веројатно со Нов Зеланд 23-26 јуни-Можни пријателскинатпреварисо ,,Дрим-тимот'' на САД во Лас Вегас(ако не се договорат овие средби престојот продолжува во Торонто уште неколку дена) 26-29 јуни-Патувањеза Порто Рико и пријателскинатпреварисо оваа репрезентација 30 јуни-Патувањеза Каракасна дваденапредпочетокотна предолимпискиот турнир 2 јули-Почетокна предолимпискиоттурнир во Венецуелаи прв натреварсо репрезентацијата на Ангола во 23:30 часот по македонско време 3 јули-Втор наптревародпредолимпискиоттурнир во Венецуеласо селекцијата на Нов Зеландво 20:00 часот по македонско време ФИБА дополнително ќе ги одредитермините на одигрување на натпреварите од четвртфиналето и полуфиналето на овој предолимписки турнир во Каракас, Венецуела.Како што ни е познато Македонија на овој турнир се наоѓа во група со селекциите на Ангола и Нов Зеландод кадепрво пласираните две селекции поминуваат во четврфиналето, додекапак само трите најуспешни селекции ќе успеат да се изборатза место на Олимписките игри во Лондон оваа година. Да се надеваме деканашите репрезентативци ќе успеат да се изборатза место на Олимписките игри во Лондон и декаќе ни го пружат тоа задоволство да ги гледаме на Олимписките игри.

JBTNews martovsko izdanie  

Мартовско издание на jbtnews