Page 10

Данги на новинарите од Франс прес им раскажал и како неговите братучеди го искористувале неговото присуство за да го покажат на луѓето, и да соберат пари.Тој денес живее со неговото семејство во Јужен Непал, кадешто станал вистинска ѕвезда. Куриозитет е тоа декаДанги влегува во овој избор со 72 години. Многу луѓе се прашуваат кадебил тој до сега? Одговорот е прост. Данги бил „откриен“ од неколку истражувачи на народите кои живеелена земјатаТие . се изненадилекога го виделеи веднашму предложиледа се пријави во натпреварот за најмал човек на планетата. По средбата со луѓето од Гинис тој изјавил: „Се надевамдекасега работитеќе бидатподобри, и декаќе се стекнам со светска слава“.

Дали човекот воопшто стапнал на месечината? „Тоа е мал чекорза човекот, но џиновскискокза човештвото“ Оваа позната реченица ја изговорил Нил Армстронг во далечната 1969 година кога стапнал на Месечината или барем на нешто што личело на неа. Од таа кобна 1969 година некои луѓе се во тотално неверување декаАмериканците ја имале таа напредна технологија во тоа време. Спореднекои Американците го лажирале слетувањето на Месечината за да ја победат Русија во вселенската трка. Телевизиската програма „Теории на заговор: Дали слетавме на месечината?“, ја прошири оваа теорија ширум светот. Таа постави повеќе факти декаслетувањето на Месечината е лажирано од кои се истакнаа најможните три:

JBTNews martovsko izdanie  

Мартовско издание на jbtnews