WEEKBLAD OOSTERHOUT - WOENSDAG 6 MAART 2013

rt SpoSport

PAGINA 29

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Onmachtig TSC met 0-2 onderuit SCO/TOFS verliest aansluiting Natuurlijk gaan we er altijd zeer trots op bij TSC dat we zover komen met eigen jeugd en daar is ook niets mis mee. Maar in de wedstrijden waar het net op ervaring en brutaliteit aan komt zijn we dan wel de mindere. Vooral op het middenveld en voorin werden de ballen niet vast gehouden, en kreeg TSC te weinig kansen om echt gevaarlijk te worden. IFC had de strijd onder controle . Laat je dan in de 2e minuut achterin ook nog een steek vallen dan speel je niet alleen tegen een tegenstander in het nauw maar ook nog tegen een snelle 0-1 achterstand. TSC kreeg wel kleine kansjes maar veel meer dan een kopbal net voor de lijn gestopt kwam er niet. Aan de andere kant kroop TSC nog wel een paar keer door het oog van de naald. TSC kon na de thee de 0-1 weg poetsen maar zou dan vol aan de bak moeten. Ondanks het inbrengen van Lars Verwijst, Job Schonewille en Samuel v/d Haspel kreeg TSC maar 2 dotten van kansen. Joost Schalk schoot rakelings naast en de vrij-

Voor SCO/TOFS is RCD in Dordrecht een moeilijke tegenstander, niet voetbaltechnisch maar meer op het harde vlak over de schreef gaande spelers, daarbij gesteund door de nog altijd sluwe Louis Laros een oud betaald voetballer die wel zijn haren maar niet zijn streken heeft verleerd. Ondanks alles startte de wedstrijd voor SCO/ TOFS zoals men voor wenselijk achtte het was in de 12 min. dat RCD aanvoerder Koen Willemsen de bal verloor aan Floriaan van Wijnen, deze

Volop strijd bij TSC - IFC maar weer was IFC de sterkere in deze strijd. gespeelde Sandro Ariza van 5 meter hoog over. Daarmee was alle gevaar van TSC opgesomd in de 2e helft. Bij een van de counters van IFC werd het zelfs nog 0-2 en een open kans op 0-3 werd via de lat om zeep geholpen. Daarmee zou de uitslag ook geflatteerd zijn geweest. De eerste thuisnederlaag onder toeziend oog van kersverse voorzitter Marc Schriek was een feit. Laten

we hopen dat dit eenmalig was. Wel presenteerde deze voorzitter weer een nieuwe sponsor voor de komende 3 jaar bij TSC. Lyon Office Support vertegenwoordigd door Marcel de Lyon ondertekende net voor de wedstrijd het officiële contract. Komende week gaat TSC naar Tilburg om het tegen Longa op te nemen. Hopelijk is TSC dan weer versterkt met enkele ervaren krachten.

Nek-aan-nekrace tussen dames VCT en VOKO Afgelopen zaterdag 2 maart speelde VOKO Dames 1 Macron tegen Triade-VCT Dames 2 uit Tilburg. Triade staat op de eerste positie in de poule en is met een ruime voorsprong op weg naar het kampioenschap. In een eerder duel tegen elkaar werd er de Dames van Voko bij een thuiswedstrijd met 3-2 gewonnen. Dit beloofde dus een spannende en fanatieke pot te worden. In de eerste set liep het spel gelijk op. Halverwege nam Triade echter de voorsprong en behaalde daarmee de eerste set. Vervolgens was het aan VOKO de taak om te laten zien wat ze in huis hadden. De tweede set werd een spektakel! Al ruim aan het begin van de tweede set was Ilona Boers begonnen met haar knallende service. Triade-vct had hier schrikbarend veel moeite mee en de ene na de andere bal ketste

van de armen. De service werden steeds harder en de dames aan de overkant wisten er geen raad mee. Uiteindelijk heeft Ilona Boers de wedstrijd mogen uitserveren met een prachtig eindstand van 7-25! Applaus voor Ilona! Na deze fantastische tweede set, stond VOKO in de derde set jammer genoeg al gauw op achterstand. Helaas kon de achterstand niet meer worden rechtgezet en werd deze set verloren door VO-

KO Dames 1 Macron. In de vierde set ging het spel redelijk gelijk op. De dames van VOKO Macron trokken uiteindelijk de set naar zich toe met een stand van 27-29! Er kwam dus een vijfde set. In deze set was VOKO er meer dan anders op gebrand om deze wedstrijd te winnen. Tevens liep het spel gelijk op. De nek aan nek race was nog steeds van toepassing. Beide teams zorgden voor mooi spel, maar uiteindelijk wist Triade-vct met 15-13 de wedstrijd te beslissen. Jammer genoeg dus een verlies voor de dames van VOKO, maar we mogen ontzettend tevreden zijn met de twee punten die zijn behaald tegen de koploper!

VVO MB1 meiden winnen van TSC

liep op de goal af en net buiten de 16 mtr. haalde hij doeltreffend uit liet doelman Wesley's de Jong kansloos 0-1. Bij een sporadische uitval verspeelde de achterste lijn erg knullig de bal en kon Jürgen Abrahamse bij doelman Rob Roovers de hoek uitzoeken en scoorde de 1-1. In de 2e helft was er meteen commotie wat resulteerde in twee keer rood, een voor beide partijen. SCO/TOFS was even van slag waar RCD dankbaar gebruik van maakte 1-2 aantekende. Nog

meer verwarring toen scheidsrechter de Ruiter een penalty gaf maar Rob Roovers stopte de inzet voortreffelijk uit de benedenhoek. Pascal van Etten kreeg een tweede gele kaart. Zo moest men met 10 - 9 verder. Het was Jurgen Abrahamse die bij een snelle uitval de 1-3 kon aantekenen. Zondag 10 maart spelen zowel SCO/TOFS 1 en 2 tegen Madese Boys. In Made speelt SCO/TOFS 2 tegen Madese Boys 2 in Oosterhout SCO/TOFS 1 tegen Madese Boys 1. Beide aanvang 14.30 uur.

Ruime overwinning voor VV Oosterhout Vandaag stond voor VV Oosterhout de uitwedstrijd tegen Zundert op het programma. Na de onverwachte en onnodige nederlaag tegen Beek-Vooruit twee weken terug moest de ploeg van trainer Koumans vandaag winnen om in het spoor van koploper Groen-Wit te blijven. Koumans kon vandaag beschikken over een volledig fitte selectie en VV Oosterhout begon dan ook vol vertrouwen aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap werd massaal het Zundertse doel gezocht en het was een klein wonder dat de Oosterhouters na een kwartier spelen al niet met 0-3 voor stonden, maar de Ronde, Brison en Canpinar wisten de kansen vooralsnog niet te benutten. In de 57e minuut had VV Oosterhout een strafschop moeten krijgen toen Brison overduidelijk werd neergehaald in het 16

meter gebied, maar de scheidsrechter oordeelde anders en liet doorspelen. Na 70 minuten was het dan toch eindelijk raak voor de vandaag in het geel spelende Oosterhouters toen Brison verdiend de 0-1 binnenschoot. VV Oosterhout rook bloed en 4 minuten later schoot de Ronde (zie foto) met een goed geplaatst schot alle Zundertse hoop aan flarden en bracht hiermee de 0-2 op het scorebord. Zundert geloofde er niet meer in en liep tot overmaat van ramp ook nog eens een rode kaart op nadat de doorgebroken Brison onderuit werd gehaald. In de laatste 7 minuten sloeg v.v.Oosterhout nog tweemaal toe. Uit een hoekschop tikte Kuijten de 0-3 binnen en twee minuten voor het eindsignaal bracht van Wanrooij met een prachtig schot de 0-4 eindstand op het bord.

Door dit resultaat en de andere uislagen van deze speeldag is VV Oosterhout nog steviger op de tweede plaats gekomen en houdt het koploper Groen-Wit in het vizier. Aanstaande Zondag 10 Maart staat de thuiswedstrijd tegen Rijen op het programma. Tot ziens op sportpark HEIHOEF!

Mooie overwinning OHC'01 B1 Elshout B1-OHC'01 B1 Rond half 12 vertrokken de meisjes met een kleine groep naar Drunen om daar na een lange termijn weer eens een wedstrijd te spelen. Ze hadden vandaag Maud erbij, maar hadden geen wissels dus er mocht niemand geblesseerd raken. In het begin ging het niet zo best, het ging wel gelijk op maar we speelde tegen de onderste. Ashley begon te keepen, dit had ze al enige tijd niet meer gedaan maar

was het nog niet verleerd. Vijf minuten voor de rust ging Romy in het doel, deze is ook van alle markten thuis. We gingen met een achterstand de rust in. Onze coach sprak de meiden toe dat het nog niet zo heel slecht ging maar zette wel de puntjes op de i. Na ongeveer een kwartier kwam voor OHC de grootste ramp die er maar kon gebeuren, een geblesseerde, Maud viel op haar elleboog en kon niet meer spelen. De meiden van de B hadden zo

iets maar jullie gaan niet lachen en ze knokt allemaal zoals ze nog nooit geknokt hadden en wonnen helemaal buiten adem zonder gewisseld te hebben en nog een extra gat opgevuld te hebben met 11-16. Meiden petje af voor deze prestatie en we zijn trots op jullie. De C1 moest het onderspit delven tegen Internos na een 5-6 voorsprong in de rust, na een zeer spannende 2e helft toch de overwinning aan Internos moeten laten 10-9.

Sterk VV Oosterhout Zaterdag 1 speelt met tegenstander Na een maand geen wedstrijden en diverse afgelastingen mocht VV Oosterhout Zaterdag 1 eindelijk weer het groene veld betreden. Na gunstige uitslagen van concurrenten in de afgelopen weken was het vandaag een absolute must om de volle winst te pakken aangezien VV Oosterhout, zonder te spelen (!), inmiddels opgeklommen is naar een gedeelde tweede plaats met stadgenoot TSC.

Nadat vorige week op een wel heel laat tijdstip en in een heel koud Tilburg tegen SC 't Zand werd verloren stond nu de eerste thuiswedstrijd op het programma, tegen TSC nog wel. De start was erg goed, TSC werd meteen teruggedrongen op eigen helft en kwam niet in de buurt van keepster Marit. Het overwicht kwam tot uiting door een mooi schot van Benthe na een corner van Majda, 1-0. Hierna zakte het overwicht wat weg en sloop er veel slordigheid in het spel. Omdat TSC ook niet echt gevaarlijk kon worden was de ruststand 1-0. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, VV Oosterhout had het meeste overwicht maar TSC bood goed tegenstand met 10 man. Kansen waren er voor VV Oosterhout maar toch kwamen Majda, Marije, Sanne, Saloua, Rania en Bengisu niet tot scoren mede door goed keeperswerk. TSC was nog een keer gevaarlijk middels een afstandsschot die door Marit vakkundig werd naastgekeken. Door de grote inzet van iedereen konden de eerste 3 punten van dit seizoen worden bijge-

schreven. Complimenten en op naar de wedstrijd van volgende week tegen Virtus.

Oproep:

VV Oosterhout kan nog steeds enthousiaste meiden gebruiken (12 - 17 jaar ) die het leuk vinden om sportief bezig te zijn en bij

een gezellige club te horen.Kom een keer kijken op één van de trainingsavonden (dinsdag 18:30 u en donderdag 18:00 u) en speel een keer vrijblijvend mee. Vanaf volgend seizoen verhuizen we naar een fonkelnieuwe accommodatie, zorg dat je er bij bent!

VV Oosterhout B1 wint VV Oosterhout is met 6 overwinningen op rij nog steeds een serieuze titel kandidaat. Met nog 8 speelronde te gaan zal het nog er om gaan spannen. Met nog 4 wedstrijden met tegenstanders uit de top 4 zullen het beslissende weken worden voor het team. Afgelopen week was de wedstrijd tegen de nummer laatst DVVC B1. Dus VV Oosterhout was verplicht gezien de stand in de competitie om de punten mee te nemen naar Oosterhout. Makkelijk ging dat zeker niet. Waar vorige week thuis tegen VCW B1 de beste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld... werd tegen DVVC de minste van seizoen gespeeld. Al na 5 minuten had de thuis ploeg een 1-0 voor sprong

en zou dit tot aan de rust niet meer weg geven. Na rust zette VV Oosterhout 15 minuten aan en werd de achterstand weg gepoetst in een 1-3 voor sprong.Toch kwam daarna weer een mindere fase waardoor de tegenstander nog een doelpuntje kon maken.Heel gevaarlijk werd het niet meer en de scheids floot af bij een eindstand van 2-3. Geen goede wedstrijd dus... maar zolang we ook die wedstrijden winnen maken we een goede kans op het kampioenschap. De komende weken staan weer 2 thuis wedstrijden op het programma met als eerste de tegenstander: Be Ready B1 en de week erop JEKA B3.

Koploper BLC uit 's-Hertogenbosch staat op een eerste plek met een voorsprong van 6 punten en is voorlopig nog ongenaakbaar. Hier kan volgende week verandering in komen als VV Oosterhout naar BLC moet maar daarvoor moest vandaag eerst gewonnen worden van het lastige Rust Roest uit Eindhoven. Het uitduel tegen Rust Roest werd eerder dit seizoen door VV Oosterhout met 1-2 gewonnen maar dit was met de hakken over de sloot. VV Oosterhout wist dat deze tegenstander lastig was en gelukkig was er van onderschatting geen sprake. Vanaf de eerste minuut liet VV Oosterhout zien dat er vandaag niets te halen viel voor de tegenstander. Met sterk combinatiespel, inzet en beleving werd Rust Roest onder druk gezet en bespeeld. Mark Snoeren scoorde de 1-0, 2-0 werd het door Stefan Kok, die ook voor 3-0 zorgde. Rust Roest wist niet wat hun overkwam deze eerste helft en dat mondde dan ook uit in af en toe agressieve en lompe reacties cq. overtredingen. In de tweede helft was het zaak voor VV Oosterhout om snel de 4-0 te maken en zodoende de

wedstrijd op slot te gooien. De 4-0 viel al snel en wel in de 53e minuut door (alweer) Stefan Kok die op 20 meter van het doel met een mooie lob de doelman verschalkte en zodoende zijn derde van de middag maakte. Het laatste half uur ging VV Oosterhout wat nonchalanter voetballen en daarmee kon Rust Roest nog wat speldenprikjes uitdelen maar op twee grote kansen na wisten ze niet echt gevaarlijk te worden. Eindelijk leek VV Oosterhout een

wedstrijd de 0 te houden maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd wist Rust Roest (al dan niet in buitenspel positie) de eretreffer te maken en zo werd de eindstand bepaald op 4-1. Als VV Oosterhout deze vorm vast weet te houden kunnen het nog hele mooie weken worden, beginnen volgende week uit tegen koploper BLC. De opdracht is simpel: winnen betekent meedoen om het kampioenschap, verliezen of gelijkspelen betekent weg kampioenschap en meedoen om de plaatsen 2, 3 en 4. Volgende week 9 maart speelt VV Oosterhout de absolute kraker uit tegen koploper BLC uit 's-Hertogenbosch. Aanvang 15.00 uur.

Poloërs Warande 3 kopje onder tegen koploper De Stormvogels uit Vlissingen waren op volle sterkte naar Oosterhout afgereisd. Begrijpelijk, de thuiswedstrijd tegen 8 Warande-spelers konden ze maar ternauwernood winnen. In de sandwich tussen twee dameswedstrijden speelden de Warande mannen fanatiek, maar kregen te weinig kansen om doeltreffend te worden. Na ieder balverlies kwam de tegenstander als een orkaan in de tegenaanval, waaruit zij wel eenvoudig doel

troffen. Het aantal tegendoelpunten kwam overeen met het aantal spelers van De Stormvogels, 12 in totaal, tegenover 3 van De Warande: 3-12, een eindstand om snel te vergeten. Doelpunten: Joost van den Berk 2x, Ed van Dolen 1x