Issuu on Google+

Andrew Tomchyshyn

B.EnD 604-764-0217 AndrewTomchyshyn@gmail.com

t t t

Education Bachelor of Environmental Design Honors University of British Columbia 2008-2012

t

Computer Skills t t t t tt t

AutoCad 2d Rhinoceros 3d Maxwell Render Adobe Creative Suite Microsoft Office Trotec Laser Cutter Software and Hardware

Personal Skills t

t t t t

Excellent team member, can assume leadership if necessary Works well under deadlines Detail-oriented Hard worker and quick learner Excited by new challenges and situations

6.00

+ 6.03

HP

+ LP 7.10

High Point

2% 6.25 +

LP

Accomodation 01

7.00

LC 6.20 +

Low Point

+ FFE 8.15

8.00

+

Spot Elevation

6.50 + LC 6.45 +

7.00 Entrance TS 8.15 +

Existing Tree

+ BS 8.00

6.75 +

+ LC 6.70 + 7.35

+ 7.83 + 7.78

7.96 +

2%

7.00

Road / Path

+ LC 7.30

2%

Existing Contour

7.70 + + 7.75

6.00

7.81 + + 7 .76

4.00

Modified Contour River Center

4.00

8.5%

+ LP 0.50 6.25 + + + + 6.25

Retaining Wall Slope Stabalization

7.10 + + 7.10

7.10 + + 7.10

5.00

3.00

2.00 1.00

5.00

5%

OF

6.00 + 6.50 + 6.50

Open Channel Drain Detention Pond

6.50 + 6.50 +

5.65 + OF

4.00

Vegetated Swale

+ 5.95

3%

Seating for 20

Downpipe

+ 5.25 5.25 + + 5.25 5.25 +

OF + LP 7.15

Rain Garden

6.10 +

+ 6.50

+ TW 7.00 + BW 6.40

+ 6.40

Pipe

7.00

+ LP 5.10 OF

+ LC

Over-Flow Low Curb

10 TW 8.00 + + + 6.50 BW 4.75

+ LC 7.00

+ + TS 5.50 BS 5.40

13

+ 7.20 + 7.15

1%

14

Rip Rap

Tennis Court

15

+ HP 7.25

Graham House FFE 5.50 +

2%

Parking

16 2%

8.00

Projects

+ LP 7.25 7.25

6 5 4

3

en Kitchen 8.02 + + FFE 8.10

Parking Parki

8.10 +

2%

+ 8.05

8.00

Grading and Drainage Plan

12

11 10 9

8.02 +

+ 8.07

8

7

+ 8.00

Grading and Drainage Scheme

7.92 + 7.97 +

1%

9.00

Spring 2012

7.00 7.81 +

LC 7.76 +

8.00

9.00

+ LP 7.10 7.

Veranda

8.00

on 02 odation Accomodation Accom + FFE 7.85

Articulating the Farmscape Design for a Residential College

Entrance Entranc

Fall 2012

OF + LP 7.10 7.

Collective Occasion Design for an Outdoor Public Space

7.75 + + + + 7.75

6.00

Spring 2011

8.00

7.00 8.00 9.00

0.00 8.15 + + + + 8.15

11.00

P u b l i c Pa r t i c i p a t i o n Design for a Community Centre

TS 11.50 11.5 +

12.00

8.00

+BS 11 11.05 .05 +TS 10 10.50 +BS 10 10.05

+ HP 15.00

re Amphitheatre Amphitheatre Amphitheat

7%

Spring 2011 Redesigned Summer 2013

Articulating the Farmscape Project Description Design a residential college with student housing on the University of British Columbia farm using the farm and farm functions as inspiration. The college campus must include student housing, lecture space, eating space, and community space. Project Solution The experience of the farm landscape became the primary design inspiration for this project. The farm’s large planes of land, subtle edge conditions that mark the boundaries between them, and the existing connections to the greater UBC campus and Westbrook Village informed the siting and layout of the college. From the entrance of the farm the land slopes down southwest. In an effort to save the panoramic views of the farm the educational and community programs are sunken into the hillside. The southwest facades of the sunken programs get ample sunlight while remaining visually unobtrusive to the landscape. The residential units and marketplace are the only buildings sited above-ground. Large ramps allow access into the sunken parts of the building and long narrow hallways provide views out to the landscape beyond. Subtle level changes distinguish and guide visitors to different programmed areas. Rain gardens and screens with climbing plants are placed between each residential building . This not only solves the issue of water run-off, but also creates a semi-permeable screen of vegetation giving individual residential units privacy from one another.

Site Analysis: Plane and Edge Conditions To University of British Columbia

To Westbrook Village

Edge Transition Types Material

Elevation

Distance

Screen

Plan A

Plan B

A’

A

Plan A

Plan B

Study / Lounge Cafeteria Lecture / Class Market Residential

Section A-A’

Collective Occasion Project Description Transform an underutilized outdoor space that resulted from urban traffic calming measures into a place of social gathering for the surrounding community. Project Solution Given that the site is located next to a school in an urban residential area dominated primarily by apartments; this was a great opportunity to create a much needed outdoor space that both adults and children could enjoy. To relate to the scale of the human body, a 2-meter by 2-meter grid was laid over the site and blocks were extruded to provide areas of seating, lounging, and performing. Two hills were created by extruding these cubes with a path running between them to allow for the existing bike route through the site to still function. One hill contains a large platform that acts as a stage where performances or demonstrations could take place while the other hill provides terraced seating for that stage in addition to other lounging areas of assorted scales. The goal was to create an outdoor space that functions at the scale of the individual while also being flexible enough to accommodate larger groups or community events.

Process Use these basic dimensions to create an urban topography

Overlay 2 meter x 2 meter grid across the site to correspond with human scale

Comfortable seating height is 0.50 meters

Materiality

Wood used in stage areas

Grass and trees break up concrete blocks

Public Participation Project Description Design a community center adjacent to the public space that was created in the previous project and use that design as inspiration for the community center. The design must include relevant community programing given the context of the site.

Schoolyard

Project Solution The residential nature of the neighborhood in addition to the popular bike route that runs though the site gave insight into what community programming would benefit the area. Seen as a pavilion where the outdoor grid was allowed to continue into its interior, the outdoor space extends inside to create a raised cafĂŠ area where a large movable partition blurs the boundary between interior and exterior. The extruded blocks from the outdoor space also continue inside to provide raised work areas for a self-serve bike repair shop where local residents can come in and work on their bikes or get help from volunteers. A private room located at the back of the building provides an enclosed meeting space. On the second floor a daycare is located above the meeting room and a gym is located across the building above the bike shop where gym-goers can look out onto the public space below. The manipulation of the grid provided a method for organizing these community-focused programs within the building while maintaining a relationship with the public space found outside.

Food Retail

Residential

Project Site

Program

Site

Pavillion

Ground Floor

Hyperbolic Paraboloid

Second Floor

Exterior

Second Floor

Ground Floor

6. Gym 7. Daycare 8. Storage

1. Reception 2. Cafe 3. Bike shop 4. Washrooms 5. Meeting Space

A

6

B’ 8 3 7

4 2

B

5 1 A’

Section B-B’

Section A-A’

Thank you.


Andrew Tomchyshyn Undergraduate Portfolio