Issuu on Google+

Faqe 7 “Gërdeci”, si i shërbyen gjeneralët Delijorgjit Faqe 12-13 Zbulohen dosjet e zhdukura të Lidhjes së Shkrimtarëve Faqe 5 Zbardhet raporti i BE për plehrat, ligji kalon në Kuvend Faqe 12-13 Cianur te tregu i Dinamos afër helmit shiten üshqime Periferi NGA ALBA MALLTEZI Lumturia si objektiv politik Faqe 9 Që sot jemi edhe online www.shqiptarja.com NR. I. Lekë 20 E enjte, 4-11-2011 EKSKLUZIVE/ Akademiku jep 9 arsyet pse uron Shqiptarja.com në numrin e parë Qosja: I thoni jo gënjeshtrave të qeverisë dhe të politikanëve “Jini të pavarur, i thoni ndal racizmit kulturor e fetar. Punoni edhe për shqiptarët jashtë vendit” Lajmi Editorial Akademiku Rexhep Qosja shkruan ekskluzivisht për Shqiptarja.com në numrin e saj të parë. Në një analizë të gjatë ai analizon gjendjen jo vetëm të shtypit shqiptar të shkruar e viziv, por jep një panoramë të plotë edhe të gjendjes politike, ekonomike, kulturore e kombëtare. Akademiku Qosja tregon se çfarë pret nga Shqiptarja.com Do të shkruajmë çka shikojmë N Në foto: Akademiku Rexhep Qosja NGA REXHEP QOSJA M ediave shqiptare po u shtohet edhe një gazetë: po u shtohet Shqiptarja. Numri i mediave shqiptare - i gazetave, i televizioneve dhe i radiove sot është i madh, shumë i madh, por është i vogël, shqetësueshëm i vogël numri i mediave të pavarura, vërtet të pavarura. Për arsye të leverdive të ndryshme, të privilegjeve të ndryshme, të promovimeve të ndryshme politike e shoqërore; për arsye se ishin dhe vazhdojnë të jenë të shantazhuara - disa; për arsye se ishin dhe vazhdojnë të jenë të kërcënuara - disa të tjera; për arsye se janë të blera prej tajkunëve të regjimit - disa të treta, këto media janë kthyer në daulle të qeverisë, në daulle të grupeve të ndryshme a në daulle të anëve të ndryshme të interesit. Ato kanë shkelur dhe vazhdojnë të shkelin standardet profesionale dhe parimet elementare etike të profesionit të gazetarisë. Ato janë bërë media të tabloidi(oti)zuara, banale, që prodhojnë Mesazhi Faqe 9 Arvizu: Si duhet një gazetë e lirë NGA ALEKSANDER ARVIZU AMBASADORI I SHBA gënjeshtra, shpifje, mosdurim, urrejtje në jetën kombëtare. Ato janë bërë media që në thelb cenojnë interesat e përgjithshme shqiptare sot. SHQIPTARJA.COM, LUFTË GËNJESHTRAVE Duke e uruar Shqiptaren me rastin e botimit të numrit të saj të parë, unë dua të uroj një gazetë të pavarur: një gazetë që nuk do t'i shërbejë kësaj a asaj partie, këtij a atij klani, kësaj a asaj krahine, kësaj a asaj feje, këtij a atij sekti. Duke e uruar Shqiptaren me rastin e botimit të QENDRIMI numrit të saj të parë, unë dua të uroj një gazetë, vërtet, të pavarur: një gazetë që do t'u shërbejë gjithë qytetarëve të Shqipërisë, gjithë popullit shqiptar. Stafi i Shqiptares, i pajisur me përvojë të madhe në gazetarinë dhe në publicistikën e sotme shqiptare, është premtimi se Shqiptarja do të jetë, vërtet, e tillë: gazetë e pavarur, në të cilën do të... Vijon në faqen 67 OPOZITA Deputeti i PD: Siç duket s’ka teserë PPSH-je Malaj: S’më përfshinë në grupin e punës Oketa: Keqardhje për kolegët që s’votuan Shehun Prapaskenat e kongresit ndryshon 40% e Asamblesë NGA ARBEN RROZHANI G azmend Oketa, deputet i Par tisë Dem-okratike, është rebeluar dje si rrallë ndonjëherë me votën e tij në parlament, ndaj qeverisë dhe personalisht ndaj vetë kryeministrit Sali Berisha. Ai NGA A NILA BASHA votoi kundër miratimit të importit të plehrave dhe pro kandidaturës së Sali Shehut në postin e kryetarit të Kontrollit të Lartë të Shtetit. "Për kandidaturën për kryetar të KLSH të zotit Sali Shehu vota ime ishte pro pasi së pari mendoj se Sali Shehu i plotëson të gjitha... Në faqe 5 NGA LULI PROGNI K ongresi i PS pritet të sjellë surpriza të reja për këtë forcë politike, por zgjedhja e forumeve drejtuese të partisë më të madhe në opozitë do të shoqërohet nga kontestime. Sipas burimeve bren- da PS, do rinovohet 40 përqind e Asamblesë së PS, ndërkohë të gjithë eksponentët që nuk kanë qenë produktivë gjatë forumit të kaluar, do të duhet të largohen nga kjo strukturë. Orientimi i qartë i Ramës, është thithja e sa më shumë eksponentëve nga shoqëria civile... Në faqe 2-3 e sot po nxjerrim në treg për lexuesit Shqiptarja.com. Në këtë fillesë të gazetës më të re që po bie në duart tuaja nuk kam shumë për të thënë e për të shkruar, apo për të mos thënë më shumë sesa ato që do të gjeni brenda faqeve të kësaj gazete nga dita në ditë. Andaj që në krye të herës, dua t'ju them miqtë e mi se Shqiptarja.com që sot e keni në duart tuaja, do të jetë ndryshe. Nuk do t'ju harxhojmë ko- Do të jemi të hën tuaj të vyer balancuar dhe me lajmet që i objektiv; të shihni në kanale vërtetë dhe të ndryshme investigues; televizive, apo që për shkak të anë- të moralshëm sive politike pas- dhe pa qyrohen ndryshe dorashka edhe në median e shkruar. Ndaj do të përpiqemi që në rrugëtimin tonë të gjatë e pa kthim, do të jemi të balancuar dhe objektiv; të vërtetë dhe investigues; të moralshëm dhe pa dorashka; larg presionit politik dhe më afër qytetarit; të lirë dhe të pavarur; hulumtues dhe profesionalë; të propagandojmë etikë dhe kulturë; të jemi kritikë ndaj qeverisë dhe të shkruajmë lajme të besueshme; të kemi pasion dhe dëshirë për profesionin e çmuar që kemi. Këto janë disa parime të vyera të gazetarisë së sotme dhe ne kemi disa arsye të besojmë se do t'ia arrijmë këtij qëllimi dhe ndër më kryesoret është se Shqiptarja.com do të ketë gazetarë me eksperiencë dhe profesionistë. E duke marrë parasysh edhe jetën tonë ekonomike, kemi vendosur të dalim për ju në treg fillimisht me 16 faqe e në fundjavë me suplementin kulturor "Rilindasi", vetëm për 20 lekë. Dhe në fund dua të kujtoj një gazetare të shquar, vrarë pesë vite më parë duke ndjekur dhe investiguar lajmin. Anna Politkovskaja shkruante: Jetoj jetën time e shkruaj atë çka shikoj. Dhe ne do ta bëjmë këtë.


Shqiptarja.com

Related publications