Issuu on Google+

Faqe 2-3 Benzina shkon 1.4 euro litri, në Tiranë rriten çmimet e ushqimeve Faqe 11 Raporti i Higjenës: Mjekët e QSUT, nga lokalet në operacion Faqe 4 Topi i përgjigjet Berishës: Po më votoi populli, unë sërish president Faqe 8 Përplasja e bandave në Vlorë identi¿kohen plagosësit e policit VAZHDON SPECIALE Faqe 14 Horoskopi 2012, shenjat e Luanit dhe Virgjëreshës Dashuria, puna, shëndeti dhe paraja vitin që vjen Tani jemi edhe online www.shqiptarja.com LEKË 20 NR. 46 E martë, 27-12-2011 Operacioni “Trio” në pesë shtete: Lënda narkotike vinte nga Shqipëria, pranga 60 vetëve Tra¿k ndërkombëtar droge, në pranga kushëriri i deputetit të PS Shqiptarët e arrestuar nga Malësia e Madhe. Njërit prej tyre i sekuestrohet makina e presimit të hashashit, por edhe armë. Dje në mbrëmje, një 24 vjeçar kapet në Durrës me 700 kg hashash Lajmi Katër persona të linjës së tra¿kut ndërkombëtar të drogës kanë rënë në prangat e policisë, madje mes tyre ishte dhe një i afërm i deputetit Paulin Stërkaj. Operacioni ballkanik i koduar “Trio” për kapjen e personave për prodhimin dhe shpërndarjen e drogës vuri në pranga 60 persona. Policia e Malit të Zi arrestoi 20 persona, dhe sekuestroi 17 kg drogë, në Serbi u arrestuan 7 të rinj, në Bosnje e Kroaci 20 të implikuar dhe rrjeti vazhdonte në Shqipëri ku u arrestuan katër vetë, mes tyre edhe kushëriri i deputetit të PS TIRANE BESMIRA MUÇAJ K Mashtrimi Shastisje NGA OLTION SPIRO Universiteti në rrezik P SHBA, çifti homoseksual adopton dy fëmijët shqiptarë ushëriri i deputetit të Partisë Socialiste Paulin Stërkaj ka rënë në prangat e policisë për tra¿kim të lëndëve narkotike në një rrjet rajonal droge. Për disa ditë me radhë, i ¿nalizuar paraditen e djeshme, operacioni Trio u kordinua në Kroaci, Malin e Zi, Bosnje Hercegovinë, Serbi dhe Shqipëri, duke vënë në pranga 60 persona në një goditje të menjëher- DOKUMENTET Faqe 10 shme. Ky operacion rajonal, kishte gjashtë muaj që kishte ¿lluar të hetohej dhe përfshiu policinë e Kroacisë, Serbisë dhe Shqipërisë duke i drejtuar në arrestimin e gjithë këtyre personave. Prokuroritë e vendeve të rajonit, në operacionin e zhvilluar të dielën, duke u gdhirë e hënë, kanë kryqëzuar gjithë informacionet për mënyrën sesi zhvillohej tra¿ku. Nga Shqipëria, policia e shtetit, raporton për vijon në faqen 9 arrestimin e katër... Arsyet pse “ylli” i Partisë Socialiste dha dorëheqjen si deputete dy javë më parë Seseri, rroga në SHBA mbi 200 mijë usd/vit ARBEN RROZHANI R udina Seseri, deri dy javë më parë deputete e PSsë, është ngritur në detyrë në një kompani ¿nanciare në Boston, duke hyrë në ekipin drejtues të kompanisë “Fairhaven Capital”... vijon në faqen 6 ërçartjet e qeverive shqiptare në fushën e arsimit janë një tregues shumë i qartë i paaftësisë, i cinizmit dhe i vizionit ultraliberal që ajo dëshiron t’i japë këtij vendi. Shteti shqiptar, qëkurse i hyri rrugës së demokracisë liberale, u turr të shpallte veten të dashuruar pas liberalizmit të skajshëm, në çdo fushë të jetës: sociale, ekonomike, ushtarake dhe fatkeqësisht edhe në atë arsimore. Shumëkush nuk e di për rrezikun në të cilin është futur sistemi arsimor uniQeveria versitar në Shqipëri. Sot, shumë pak janë parashikon ata që diskutojnë për një sistem këto rreziqe, por nga ana tjetër, ndjejmë kreditimi për detyrimin që ti nda- studentët për jmë me sa më shumë të përballuar njerëz dhe mbi të gjitha studentë, për tarifën e të kuptuar se Qeve- regjistrimit ria po prek atë fushë në mënyrën më të mbrapshtë të mundshme. Tre janë “reformat” rrënuese në fjalë. Së pari, është reforma ende në diskutim në lidhje me ¿nancimin e arsimit të lartë. E nxitur nga një universitet privat, shteti nuk ka bërë gjë tjetër vetëm se është kthyer në krahun ekzekutues të vendimeve të marra prej tij. Buxhetet e universiteteve publike, me anë të kësaj reforme, do të jenë tërësisht të pavarura, do të braktisen nga ¿nancimi i drejtpërdrejtë i buxhetit të shtetit. Aktualisht, autonomia ¿nanciare e universiteteve publike vlen për sa i përket menaxhimit të tyre, por jo për sa i përket ¿nancimit, që është një detyrë e shtetit. Shteti, shteti i publikut, jo ai i interesave meskine, ka për detyrë që të rrisë buxhetet për arsimin publik për zhvillimin dhe emancipimin e shoqërisë. Mënyra e re e ¿nancimit do të largojë vëmendjen e shtetit... vijon në faqen 6


shqiptarja.com

Related publications