Issuu on Google+

“Thash&them” Ish-konkurrentja e Big Brother Apeli i artistëve Arjola: Elvisi është brenda, po ndjen për mua • Ditëlindja e Dhori Sollakut, harbimi në pub-et e kryeqytetit Shpëtoni jetën e mjeshtrit Agron Aliaj! Faqe 13-20 Faqe 22-23 Na ndiqni edhe online LEKË 30 SHQIPTARJA.com + Suplementi THASH&THEM VITI II - NR. 57 E shtunë, 10-03-2012 www.shqiptarja.com EKSKLUZIVE/ Kryeministri e sulmoi si mik i Presidentit, por në 1992 Skënder Breca u zgjodh në KLD BERISHA, FIRMA PER ISH-‘VRASESIN’ Ish-prokurori i diktaturës u promovua nga PD Zbulohet vendimi i majit 1979 për tre dënimet me vdekje dhe burgimet: Prokurori ishte Skënder Breca. Rrë¿mi i Fatos Lubonjës për tmerrin e asaj kohe: “Ai e dha pretencën për pushkatimet” ITALI Killera për të vrarë ish-burrin e mbesës, shpëton Cërriku DEGET NE RAJON Faqe 5 Aleksandër Biberaj: Gati themelimi i partisë së Topit STRATEGJIA Lajmi Faqe 8 Faqe 7 AKKP: Tokat e ligjit 7501, kompensim 100 për qind Editorial Ish prokurori i diktaturës, Skënder Breca, për të cilën Berisha akuzon Presidentin Bamir Topi se e ka dekoruar, ndërkohë që me firmën e tij është vrarë një njeri në kohën e diktaturës, fillimisht është emëruar anëtar i Këshillit të Lartë të Drejtësisë, në vitin 1992, post të cilin e mbajti për katër vjet, me firmën e ish presidentit Sali Berisha. Për herë të parë, shqiptarja.com sjell dokumentin ekskluziv të firmës që ka vënë kryeministri Sali Berisha për prokurorin që me ¿rmën e tij ka vrarë një njeri në kohën e komunizmit. NGA Qeverisja përmes fjalimeve N Në foto: Presidenti Bamir Topi duke dekoruar Skender Brecën në 2008 dhe faksimile e dekretit të Presidentit të Republikës Sali Berisha në vitin 1992, ku emëronte prokurorin e diktaturës Skënder Breca si anëtar të Këshillit të Lartë të Drejtësisë JETONTE NE ITALI TIRANE D osjet e diktaturës po hapen, me ndihën e deklaratave të kryeministrit Sali Berisha. Të gjithë e kujtojmë gjithë “vrerin” që kryeministri hodhi mbi presidentin e Republikës, për shkak të... AFRIM KRSANIQI Tragjedia e 9 janarit kapet skafisti i fundit Arrestohet në Udine Cukal Delia, i dënuar me 25 vjet burg për mbytjen e 21 shtetasve Vijon në faqet 2-3 TIRANE ARMALDA NUHU I konsideruari si skafisti i vdekjes, Cukal Delia pas 8 vitesh arrati është arrestuar nga policia Italiane. Delia njihet si një nga organizatorët e tragjedisë së 9 janarit në Karaburun, ku në tentativë për të bërë tra¿kimin e klandestinëve me... Faqe 8 Në foto: Cukal Delia, skaÀsti i tragjedisë së 9 janarit ë kohën e Luftës së Ftohtë tregohet anektoda e diferencës midis ekonomisë amerikane dhe sovjetike të makinave. Makinat amerikane e bazonin forcën dhe investimin tek shpejtësia dhe siguria, kurse ajo sovjetike tek boria e lartë dhe zbukurimet e jashtme. E cituar në dhjetra raste si simbolikë e dallimit midis dy modeleve, ky krahasim vlen të rikthehet si gjetje e duhur edhe në kontekstin e sotëm politik dhe ekonomik shqiptar në raport me atë europian (BE). Argumenti është i prekshëm dhe i përditshëm. Në çdo vend demokratik, ku vendimmarrja dhe përfaqësimi ndodh në institucione, ku demokracia funksionale bazohet në sjellje e mentalitet institucional, ku logjika e ligjit, ndjenja e moralit dhe e përgjegjësisë publike dominon mbi interesa të tjera personale, grupore apo partiake, - çdo ditë marrim e japim lajme të modelit amerikan të politikës: politikanë, qeveri dhe parlamente që debatojnë e marrin vendime tranparente, që konsultohen dhe ofrojnë projekte e zgjidhje për qytetarët, që përballen me s¿dat, dështimet e sukseset; që kërkojnë mekanizma e energji të reja për përshpejtimin e reformave dhe që pranojnë e nxisin rotacionin e elitave politike. Tjetër model ofron përvoja e disa vendeve ish komuniste, përfshirë Shqipërinë. Ashtu si në modelin e vjetër sovjetik këtu politika dhe institucionet personalizohen, vendimet merren jashtë institucioneve, pa pjesëmarrjen e publikut, në një rreth të ku¿zuar individësh që kontrollojnë... Vijon në faqe 5


Shqiptarja.com

Related publications