Page 16

finaalit lyhyimmän kaavan kautta

yksiselitteisesti ykköNeN teksti MikA hiLskA kuVAt MikA hiLskA jA juhA käeNMäki

s

einäjoen Peliveljien kaksi Suomen mestaruutta ovat seuranneet Suomen vuosien 2008 ja 2010 maailmanmestaruuksista tuttua kaavaa. Siinä missä riemukas ensimmäinen kulta tuli pienimmällä marginaalilla, ei vakuuttava toinen jättänyt mitään epäselvyyttä siitä, kuka oli paras.

rytminvaihdoksella rinnalle ja ohi 5.4. seiNäjoeN urheiLutALo SPV - SSV 7–5 (0–2, 5–2, 2–1) Puolivälierät ja välierät puhtaalla pelillä selvittänyt SPV aloitti finaalit hiukan yllättäen jännittämällä, ja heti hereillä ollut SSV karkasi Henri Tuhkasen ja Roni Laasosen osumilla kahden maalin johtoon. Tänä vuonna finaaleja ei kuitenkaan aloitettu vierasvoitolla, sillä toiseen erään SPV löi uuden vaihteen sisään ja pudotti Viikingit vauhdistaan. Sami Kosken ja Teppo Mäkelän erikoistilanneosumien jälkeen SPV:n prässi pakotti vastustajan virheisiin, joiden myötä kotijoukkue kiri jo johtoon. Kahdesti SSV jaksoi vielä tasoittaa, mutta Harri Karjala ampaisi pakin paikaltaan takatolpalle ja siirsi Erik Härkösen vapaalyönnistä SPV:n taukojohtoon. Kolmaskin erä oli SPV:n hallintaa, vaikka Aaron Fagerholmin kuitti Sami Kosken

Sami Koski viimeisteli ensimmäisessä finaalissa kahdesti. Niistä jälkimmäinen jäi lopulta voittomaaliksi.

6 – 4-maaliin säilyttikin jännitteen. Runsas minuutti ennen loppua Janne Hulmi päätti näyttävän ylivoimahyökkäyksen takatolpalta lopulliseen niittiin, ja nyt yleisö uskalsi jo juhlia.

Keskimmäisessä finaalissa ammuttiin rankkareita. SPV:stä muun muassa Tatu Väänänen onnistui yrityksessään. 16 sALiBANDY

rennot rankkarit mestarin ilme 7.4. PAsiLAN urheiLuhALLi SSV - SPV 4–5 rl. (2–2, 1–2, 1–0, 0–0, 0–1) Kotonaan Pasilassa SSV karkasi kolmesti johtoon, mutta kolmoskenttänsä maaleilla ja samalla kun SPV:n ykkönen kuritti Viikinkien iskunyrkkiä. Mikael Järven viisiminuuttinen tuotti yhden maalin kumpaankin päähän, mutta kertoi omaa kieltään SSV:n ykkösen ongelmista. SPV:n toisen erän sankariksi nousi kulmien härkä Henri Myllymäki viimeistelemällä kahdesti aivan Henri Toivoniemen ristikon alta. Kolmas erä toi SSV:n rajusti raataneelle ykkösviisikolle viimein finaalien ensimmäisen maalin, mutta voittoon asti se ei tällä kertaa riittänyt. Kun jatkoaika jäi maalittomaksi, oli voittaja ratkaistava rangaistuslaukauksilla. Niissä SPV huokui rennon keskittynyttä itseluottamusta. SSV:stä vain Juho Järvinen onnistui, mutta Peliveljistä niin Tatu Väänänen kuin Teppo Mäkelä ja Janne Hulmikin laittoivat pallonsa SSV:n verkkoon, ja mestaruus oli solmua vaille paketissa. sALiBANDYLiigA