”Poika” on kotiutunut seinäjoelle

PelivelJet oli taas Paras! teksti jAri hAkALA

P

kuVAt juhA käeNMäki

eliveljien päävalmentaja Tommy Koponen toteaa mestarimaalivahti Jarno Ihmeen tehneen SPV:n ja SSV:n välisen loppuottelusarjan toisessa pelissä tempun, joka lopullisesti käänsi sarjan seinäjokelaisille. – ”Jape” otti pilkkukisassa kaikki vedot kiinni. Lisäksi meidän pelaajamme lähtivät rankkarikisaan vetämään pilkkuja hymy huulilla, kuten niin monesti on harjoituksissakin tehty. Se näkyi katsomoon saakka ja oli merkittävä tekijä mestaruudessa, Koponen painottaa. Koponen nostaa esiin myös sen henkisen

10 sALiBANDY

kasvun, joka joukkueessa on kauden aikana tapahtunut. – Kertaakaan ei play-offien aikana otteluvoittojen ollessa 2 – 0-tilanteessa puhuttu, että tämä sarja pistetään seuraavasta poikki. Kukaan pelaaja ei edes nostanut sitä esiin. Olimme välillä täpärällä, ja vastustajalla oli omat hetkensä. Joukkueesta kuitenkin aisti, että jokainen pelaaja tiesi, että pystymme jokaisessa sarjassa kuokkimaan kolme voittoa, Koponen jatkaa. Myös Ihme nostaa joukkueen henkisen lujuuden mestaruuden taustalle. SPV:n huikeaa play-off voittoputkea, jossa kaikki kolme vastustajaa: NST puolivälierissä, Classic välierissä ja SSV finaaleissa, kaatuivat suoraan otteluvoitoin 3 – 0, Ihme ei suuremmin tuuleta. – Siinä vain kävi niin. Merkittävämpää on, että pelasimme tiukoissa paikoissa rat-

Toinen mestaruus maistui maalivahti Ihmeelle yhtä makealta kuin ensimmäinenkin.

Sami Koski (oik.) antoi omalta osaltaan sokkihoitoa SSV:lle heti katkopelin ensimmäisessä erässä: pelattuna tasan yhdeksän minuuttia ja tilanne 2–0.