Issuu on Google+

Patrick Janssen Toh 7840 Belair Drive Richmond, BC Canada V7A1B8 patrickjtoh@gmail.com 604.339.2030 Parsons The New School for Design BFA Architectural Design

000 |

table of contents

patrick j채nssen toh | architectureNew York, 001 | 67 greenwich 002 | urban bathhouse 003 | ferry terminal 004 | cultural complex 005 | casa del fascio 006 | other works

001 |

67 greenwichs

New York, New York

001 | 67 greenwich The world is becoming a congested place. 67 Greenwich is an attempt to build a mix used space vertically to revitalize the financial district area. Th mixed used towers provide spaces for office use, residences as well as hotel space. The building’s intercepting form is meant to break the horizontal surface of the existing skyline.

Ground Zero

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | 67 greenwich | New York, New York

RESIDENTIAL HOTEL

COMMERCIAL

OFFICE

01

OFFICE

Programs consists of Office Space, Residential, Hotel and Commericial Spaces.

02

Stacking the programs to create two seperate structures.

03

Intercepting the buildings will address the traffic exchange in ground level and also provide a transition space as well as commercial spaces.

04

Creating angles on the top floors will provide sun access to both structures.

A. Typical Ground Floor B. Typical Office Floor C. Commercial Floor D. Transit Floor E. Typical Hotel / Residential Floor

A

B

D

C

E

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | 67 greenwich | New York, New York

D

E

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | 67 greenwich | New York, New York

002 |

urban bathhouse

New York, New York

002 | urban bathhouse Located in the Nolita neighborhood of Manhattan, The project site consists of an irregular lot between East Houston Street and Elizabeth Street. With water used as a the central element, the space is used as a tool to experience water with the senses and provides a sanctuary from the world outside.

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | urban bathhouse | New York, New York

The Form 01 The form was inspired by an armature and a vessel, with the vessel contained in the armature’s grasp.

02 The vessel is the void inteded for experiencing the water

with one’s senses. The armature with it’s grasp, is intended for circulation within the building.

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | urban bathhouse | New York, New York

meditation/ roof garden

03 One enters to the building by “submerging” one’s body below ground. This is intended to dettach one’s self from the outside world. It also symbolizes the ritual of baptism to cleanse onself before entering the space.

bathing chamber

reception

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | urban bathhouse | New York, New York

Top Level

Street Level

Below Level

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | urban bathhouse | New York, New York

1

2

3

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | urban bathhouse | New York, New York

003 |

ferry terminal

Brooklyn, New York

003 | ferry terminal Red Hook, Brooklyn is a neighborhood that is experiencing isolation. Even though it is part of Brooklyn, the community is dettached from the mainland because of the lack of transportation and circulation in the vicinity The water taxi system is the only mode of transportation with close proximity to the area. The project goal is to design a ferry terminal that will serve as a gateway to the neighborhood and thus revitalize and create efficient traffic.

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | ferry terminal | Brooklyn, New York

understanding the site Through a series of mapping exercises, we conducted a number of experiments in Red Hook and recorded the data digitally and by hand.

Mapping transportation points of the site.

Establishing nodes of movement and dispersement of traffic throughout the site.

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | ferry terminal | Brooklyn, New York

BUS SUBWAY HIGHWAY FERRY

Sun Path Studies Summer Solstice

10:00

12:00

Winter Solstice

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | ferry terminal | Brooklyn, New York

14:00

A. Arrival & Departure B. Main Hall C. Waiting Area D. Green Space E. Light Poles

B A C

D E

circulation A void is located in the center for the ferry to dock.The void is the central point of the building with the surrounding blocks meant for human ciruclation.

static/dynamic The waiting area is more static compared to the rest of the building where the circulation is more dynamic due to the arrivals and departures.

traffic density The traffic within the building is greater in the main hall as well as the waiting area. The building is designed to be open as to to allow efficient circulation and quick access to facilities.

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | ferry terminal | Brooklyn, New York

Light Poles are mechanisms that can be altered depending on the seasonal solar movements. The configuration of the poles change to refract light within the building creating lighting moods. Because of it’s aerodynamic potential, the poles can also be configured to harvest the wind and encourage air circulation within the structure.

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | ferry terminal | Brooklyn, New York

Configuration 1

Configuration 2

Configuration 3

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | ferry terminal | Brooklyn, New York

004 | cultural complex Vancouver, British Columbia

004 | cultural complex The task for the project was to create a spatial experience that integrates the commercial and cultural aspects of the urban fabric. The space is intended to be used as a cultural center that comprises mix used facilities in a specific urban context. The selected site is located in the Canadian City of Vancouver. After hosting the 2010 Winter Games, and acknowledged as one of the most livable cities in the world, Vancouver has positioned itself as a true global city. The recent influx of immigrants from all over the world has also made Vancouver one of the world’s cultural capitals. The addition of the Vancouver Cultural Complex will provide a space for the public to experience a didactic space in an ideal urban setting.

Stanley Park

Site

Vancouver International Airport

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006| cultual complex | Vancouver, British Columbia

BOULANGERIE

DANCE STUDIO

COMMERCIAL BOTIQUE

ARTIST STUDIO

BOOKSTORE / LIBRARY

WELLNESS SPA FURNITURE STUDIO CULINARY INSTITUTE HEALTH CLUB

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | cultual complex | Vancouver, British Columbia

PERFORMANCE HALL

PARK SPACE

EXHIBITION GALLERY RESTAURANT

The form structure was conceived by studies that involved stacking program profiles to address relationships within these spaces. The stacking formation was determined by the similarities between programs and how interaction is generated within these spaces.

Core Structure

Park Space with Sun Access

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | cultual complex | Vancouver, British Columbia

Ground Level

Mid Level

Top Level

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | cultual complex | Vancouver, British Columbia

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | cultual complex | Vancouver, British Columbia

005 | casa del fascio Como, Italy A Representation and Analysis

005 | casa del fascio The Casa Del Fascio located in the Italian City of Como is perhaps one of the most famous works of Italian Architect, Giuseppe Terragni. Under the regime of Bennito Mussolini, the municipal strucuture was designed as an ode to the Fascist ideology. It served as the headquarters of the Facist Administration and also served as the “set peice� for mass Fascist rallies. Originally conceptualized as a classical palazzo, it is a manifestation of the true International Style.

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | casa del fascio | Como, Italy

Casa Del Fascio as seen on the Piazza Del Popolo Como, Italy

facade

Wanting to elevate themselves from the population, the Fascists used the facade of the Duomo as their inspiration for the exterior of the Casa Del Fascio. The balconies of the building exterior imitate the church’s pedestals further validating the fascist’s view of themselves as divine entities.

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | casa del fascio | Como, Italy

structure

Both the Duomo and the Casa Del Fascio have a void in the center of the building mimicking a courtyard. It is practical for both structures to have a void for the purpose of ventilation and light access.

Axonometric Drawings Facade and Structural Study

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | casa del fascio | Como, Italy

Study Models Basswood and Museum Board

006 | other works

The Face | Watercolor on Canvas | 16” x 12”

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | other works

Study of Organic Matter | Oil on Canvas | 32” x 24”

Textures | Ink on Parchment | 8.5” x 6”

001 | 002 | 003 | 004 | 005 | 006 | other works

Woodblock Print | Acrylic and Photography | 8.5” x 6”


Portfolio