Issuu on Google+

faqe 15 hajdutët thyejnë në garazh makinën e deputetit Bello Alarmi i Prokurorisë së Tiranës: Vjedhjet në kryeqytet po shtohen, 450 më shumë këtë vit Themelues Henri Çili - Kryeredaktor Arion Sulo - E enjte, 16 shkurt 2012. Numër 506. Viti III botimit. Çmimi 20 lekë. 1.5 euro. www.mapo.al e-mail: gazetamapo@gmail.com. Adresa: BLV "Gjergj Fishta" Intervista/ Baraku: Ja pse duhet të shfuqizohet dënimi për prostitucionin. PS: Burg edhe për klientët Udhëzimi i bodes Llogaritja e re e pagave për administratën Ministria e Financave publikoi dje një bordero të re tip për të gjithë punonjësit buxhetorë. Ja tabelat me të gjitha shtesat dhe ndalesat në paga. Bode: Asnjë nëpunës nuk mund të përfitojë shtesa mbi pagë apo shpërblime, të cilat nuk janë të parashikuara në udhëzim. Sipas Ministrisë së Financave, nuk do të miratohet asnjë ndryshim në strukturat e njësive të qeverisjes qendrore me efekte financiare shtesë në koston e personelit. Ministria e Financave nxori dje në qarkullim borderonë e re të pagave, e cila është unike për të gjitha institucionet buxhetore. Modeli i saj është shpërndarë nëpërmjet Komisionerja për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Irma Baraku Dënimi i prostitucionit ndez debatin te Ligjet. Socialistët dorëzojnë në Kuvend propozimin për rritjen e dënimit për prostitutat deri në 5 vjet, si dhe burg për ata që përfitojnë nga seksi me pagesë. Xhafaj: Është i papranueshëm propozimi për heqjen e dënimit. Kryetarja e KSHH: Neni dënon dyfish viktimat FAQe 2-3 Gara për kreun e PS Hapet debati i mospërputhjes së postit të kryetarit të degës me atë të mandatit të deputetit. Me këtë rregull favorizohet Ilir Zela, që s’është deputet FAQe 5 NgërÇ NGA bujar kapexhiu Mjafton dëshira koment Ardian Vehbiu Po i kthehem çështjes së bashkimit kombëtar, të Shqipërisë “natyrale” ose të Shqipërisë... koment Elinda Gjata 7 rrethe Rrjedhja e gazit, asfiksohen 15 studentë në Universitetin e Kukësit Një orë leksioni në fakultetin e Infermierisë në Kukës për pak është kthyer në tragjedi për studentët Ky propozim i bërë nga kryeministri i vendit, Sali Berisha, vjen në një kohë kur Kina vlerësohet si një superfuqi botërore gjithnjë e më dominuese në arenën ndërkombëtare. Kryeministri sugjeron mësimin e gjuhës... Faqe 14 arsimi moti i keq Ligji i ri, ndryshon mosha për 9-vjeçaret dhe gjimnazet Nëntë banorë në Tropojë të izoluar prej 15 ditësh, alarmohen të afërmit FAQE 14 Prit, të presim Ata që kanë legalizuar objektet pa leje me lekë në dorë, do të rimbursohen për pjesën që duhej ta paguanin me bono. Vendimin e mori qeveria dje dhe përfitues janë të gjithë ata persona që kanë paguar para përfshirjes së bonove të privatizimit në procesin e legalizimit. Procesi i rimbursimit zgjat vetëm 15 ditë nga dorëzimi i faturës financiare pranë ALUIZNI-t... Faqe 9 Berisha: Gjuha kineze të bëhet e dytë në shkolla Kinezçja mund të jetë një nga gjuhët e huaja që nxënësit mund të zgjedhin për të mësuar në gjimnaz. Fekondimi in vitro apo bebet në epruvetë Adhuroj atë që ëndërron të pamundurën, thoshte Goethe... Legalizimet, rimbursohen personat që paguan me lekë në dorë tokën Qeveria rimburson qytetarët për pagesën e legalizimit të objekteve informale. Kjo do të bëhet sipas një procedure të caktuar dhe në këmbim të pagesës me bono privatizimi brenda 15 ditësh Gjoni tërhiqet nga Tirana: Deputetëve s’ua lejon statuti op-ed / 10-11 një udhëzimi të posaçëm dje të ministrit të Financave, Ridvan Bode, në zbatim të buxhetit 2012. Borderoja është ndarë në dy pjesë. Njëra ka 24 ndarje... Faqe 8 FAQE 6 analizë / 11 artan fuga Halli i Presidentit: Eklektika në statusin institucional Jam nga ata që mendoj se përgjatë këtyre viteve të fundit të tranzicionit, përgjegjësia që opinioni publik ka kërkuar te funksioni i Presidentit nuk duhet lidhur me njeriun që ka qenë në këtë apo atë kohë në këtë detyrë. Sigurisht roli i personalitetit të individit ka ndikimin e vet, por sipas meje nuk është aspak përcaktues. Personalizimi i analizave nuk është veçse rrafshi i fundit i nivelit të tyre. Kryesisht, pamundësia lidhet me faktin që vetë statusi institucional i këtij funksioni është kaq kontradiktor, kaq i ndërlikuar, kaq i keqkonceptuar saqë mendoj që asnjë individ në atë post, ashtu sikurse ai është ravijëzuar...


Gazeta Mapo

Related publications