Nummer 3

Assumburger 2012 / 2013

Dames voetbal nieuws 22-9-2012 Odin 59 MA1 – Hillegom MA1

2-0.

Vandaag tegen Hillegom. We hadden wat recht te zetten na de wedstrijd van vorige week. De 1e helft was best goed om te zien, al kwamen de passes niet allemaal lekker aan. Elkaar strak en goed in de voeten spelen is voor de rust in ons spel best belangrijk. Soms leek het nergens op en het andere moment verwonderde ik mij weer over het goede combinatie spel en creatieve oplossingen. Het veldoverwicht was licht voor Hillegom. Zij gebruikten het hele veld en verplaatsten de bal snel van links naar rechts, echter stonden daar messcherpe aanvallen van onze Odin dames tegenover. Tijdens de wedstrijd moest er door ons weer druk geschoven worden op de posities, omdat niet iedereen even fit was en we een dunne selectie hebben. Echter werd dit goed opgepakt, bijv Mandy van rechtshalf naar linksback (door blessure van onze Celeste), of Nina op midden naar rechtshalf, rechtsbuiten of spits. Hierdoor verzwakte we niet en deed ieder wat van haar gevraagd werd. Toen Nina op rechts de bal kreeg via een snelle inworp en van Noelia een dieptepass vanuit het midden, kon zij doorstomen richting strafschopgebied van Hillegom en met een harde schuiver de 1-0 aantekenen. Dit was ook gelijk de ruststand. De 2e helft zou zwaar worden want er was flink met de krachten gesmeten in de eerste 45 min. Echter onder bezielende aanvoering van o.a. Josephine die qua conditie ver boven de rest uitsteekt op dit moment, werd er weer ouderwets voor elke meter gestreden. De rust en het overzicht van Lois in het hart van de verdediging was ondanks haar spierblessure ook van onschatbare waarde. Noelia onverzettelijk, niemand er langs, Kim onze puinruimster liet weer regelmatig haar kracht en fanatisme zien, Laura Z die boven zichzelf uitsteeg, Samantha die goeie ballen stopte en als de voorhoede dan ook nog fanatiek voorin gaat storen en de tegenstander niet de kans gaf om rustig op te bouwen, dan staat er gewoon een beresterk team die het elke tegenstander lastig kan maken. Hillegom kreeg kansen maar benutte ze niet. Daar in tegen pakte Nina, na een mooie combinatie door het midden, haar kans, passeerde de keeper en ronde knap af 2-0. De strijd ging daarna nog gelijk op maar deze klap kwam Hillegom niet meer te boven. Een verdiende overwinning voor Odin59: 3 punten en ik hoop weer wat meer geloof in onze eigen mogelijkheden en kansen deze competitie, proficiat dik verdient. H&E coaches Oproep: Op de website onder het tabje Nieuws en Reacties - Reacties Lezen en Geven staat de volgende oproep: Aan de leden van Odin59: Het enigste dameselftal van Odin zoekt speelsters in de leeftijdscatagorie van 15 t/m 20. Wie weet er nog speelsters voor dit elftal. Anders wordt het op geheven. Dit zal erg zonde zijn. Jullie kunnen Ed Paap bellen voor verdere informative: 06-53114905. Met vriendelijke groet, Harald Broda