Met dank aan onze sponsors: 54 handelaars, dienstverleners, kleine & middelgrote bedrijven hebben ons dit seizoen opnieuw hun publiciteit toevertrouwd. Veelal uit sympathie, als steun, maar dan toch ook met een nieuwsgierige verwachting naar respons. Door hun advertentie in dit clubblaadje zijn ook wij in staat dit clubblaadje uit te geven en ons publiek te informeren over onze activiteiten. Beste lezers, handel met voorkeur met onze adverteerders. En als u hen een bezoek brengt, verwijs dan naar hun advertentie in het clubblad. U doet er hen (en ons) een plezier mee !

-2-

-3-

-4-

Het stond geschreven & gedrukt !

Met nog zeven wedstrijden voor de boeg, waarvan vier duels tegen evenveel play-offkandidaten, bleef er Tigers Evergem, dat voorlaatste stond, weinig keuze. ‘De drie andere wedstrijden winnen en proberen één van die topteams de nederlaag in shotten’, besefte de ervaren Steven Snoeck. De Evergemse sterkhouder voegde zaterdag de daad bij het woord: hij scoorde achttien punten en was één van die vier bezoekers die zich in de dubbele cijfers shotten. ‘Latem-De Pinte B is wel een team dat ons ligt. We wonnen al de heenmatch met een nipte 67-65, maar ook toen kon het verschil al groter zijn. We zagen dus de terugmatch met veel vertrouwen tegemoet, ook al wisten we dat de Pinteniers op sportieve weerwraak aasden.’ De Tigers eisten van meet af aan het initiatief op. ‘We hadden nooit het gevoel dat de thuisspelers ons die uitzege zouden ontfutselen, zelfs niet toen ze tot op twee punten terugkwamen. De angst om te verliezen woog bij hen blijkbaar zwaarder door dan bij ons. Zij konden zich in hun strijd om een play-offticket geen thuisnederlaag meer veroorloven, terwijl wij die zege eerder als een stunt zouden verwelkomen. Wat hen verlamde, gaf ons dan wel die extra adrenaline en dus pakten we uit met één van onze betere collectieve prestaties.’ Steven hoopt dat zijn team vooral op defensief vlak die lijn zal doortrekken. ‘Offensief staan we echt sterk, dus alle focus moet nu op onze verdediging en dan wordt dat behoud wel een feit.’

-5-

-6-

-7-

-8-

-9-

Alle parketwerken: Stals en zoon NV – Lokeren e-mail : stals.parket@skynet.be Schenker van de sporttassen van de benjamins A

- 10 -

- 11 -

- 12 -

Elke thuiswedstrijd van de heren worden een aantal cadeaubonnen verloot. Er zijn telkens vier winnaars! De trekking gebeurt met behulp van de nummers van de shootingshirts. De prijzen kunnen afgehaald worden tijdens de afsluitende BBQ die doorgaat op zondag 11/05/2014. De waardebonnen die geen eigenaar kennen op die dag (indien de speler in kwestie niet aanwezig is), worden ter plaatse verloot onder de aanwezige leden.

- 13 -

- 14 -

SPORTOUDERS Theoretische benadering: 4 verschillende soorten motivatie MOETIVATIE vs MOTIVATIE Straf, beloning, verwachting of schaamte, schuld, zelfwaarde zorgen voor verplichting, druk en/of stress. Dit is een gecontroleerde motivatie waar we spreken van "MOETEN" / "MOETIVATIE" Persoonlijke relevantie, zinvol of interesse, plezier zorgen voor psychologisch vrij zijn. Dit is een autonome motivatie waar we spreken van "WILLEN" / "MOTIVATIE". BASISBEHOEFTES A Behoefte aan autonomie: initiator zijn van eigen acties en zelf aan basis liggen van gedrag B Behoefte aan verbondenheid: geliefd worden door anderen en goed relaties hebben C Behoefte aan competentie: gedrag tot een goed einde kunnen brengen en controle hebben over uitkomstgedrag Als deze 3 behoeftes aan bod komen, zullen kinderen GRAAG, GOED EN BLIJVEN BASKETTEN. Dit zorgt ervoor dat voorwaarden aanwezig zijn om TALENTONTWIKKELING te stimuleren, zonder de kinderen/jongeren onder druk te zetten. Meer informatie hieromtrent is terug te vinden op de website www.sportouder.be . Bron: VBL website - Clubinfo - Ethisch Verantwoord Sporten - Ouders&Clubs

- 15 -

SPELERSVOORSTELLING HEREN 1ste Om 14:30 uur – TIGERS Evergem THUISPLOEG TIGERS Evergem Naam speler

81 2,00 P

ZONDAG 2 MAART 2014 PROVINCIALE Blue Rocks Ronse - Kluis BEZOEKENDE PLOEG Blue Rocks Ronse-Kluis Naam speler

- 22 -

UW REPORTER TER PLAATSE… Zaterdag 22/02/2014: BBC Wildcats Gavere 86 – Tigers Evergem 46

W e trekken vandaag naar Gavere om de Wildcats partij te geven, een tegenstander waar we weinig of niets van weten. We hebben in ronde twee van de competitie nog niet veel potten gebroken, om niet te zeggen geen. Het gaat allemaal wat moeizamer dan in de eerste ronde, al moeten we eerlijk toegeven dat de tegenstanders van een ander niveau zijn dan in de eerste helft van de competitie. De afgelopen weken kregen we enkele zware nederlagen te verduren,wat mentaal natuurlijk een nefaste invloed heeft op het functioneren. Maar we blijven positief en hopen op beterschap. Als de tegenstanders beter en sterker zijn dan moeten we ons daar gewoon bij neerleggen. Ik denk dat ieder van ons, ik hoop dit althans, nog genoeg spelvreugde heeft om er het beste van te maken en de wil heeft om zich iedere wedstrijd voor de volle 100% in te zetten. De wedstrijd begint en Gavere staat na goed 3 minuten 9 -0 voor, kort nadien opent Jan voor ons de score. We worden langs alle kanten gepakt op snelheid en onze slordigheden spelen ons parten. Gavere trekt zich daar allemaal niets van aan en gaat gezwind door. Ze sluiten dan ook het eerste kwart af met een 24 – 11 voorsprong. In het tweede kwart van hetzelfde laken een broek: 19 – 8. We gaan rusten met een 43 – 19 achterstand en je ziet de moed bij onze Tigers zienderogen zakken. Van een wedSTRIJD is dan al geen sprake meer. Het derde en vierde kwart zijn van een betere makelij. De scheidsrechters blazen ook niet bepaald hun beste wedstrijd. Er worden enkele spelsituaties geblazen waar wij ons nu nog altijd afvragen wat er juist gebeurd is. Maar laat ons vooral de hand in eigen boezem steken. Het is al te makkelijk om de schuld op de refs af te schuiven. Als je immers met 40 punten verschil verliest kan het toch niet allemaal de schuld van de referees zijn. Gavere controleert rustig de wedstrijd en laat ons bij momenten mooie dingen zien.

- 23 -

- 24 -

Wij moeten noodgewongen in de 2de helft met de handrem op spelen wegens foutenlast; mede het gevolg van enkele dubieuze beslissingen. Derde kwart: 21 – 13, Vierde kwart 22 -14 Eindstand: 86 – 46 Toch weer een zware nederlaag, al moeten we erkennen dat onze tegenstrever ook nu weer beter en sterker was dan ons. Nie neute , nie pleuje, blijven trainen, goe opletten en naar het bord kijken. Wist je dat: - Onze 2 youngsters, nl. Florian en Ruben, beiden 1 driepunter scoorden en dat dit tevens de enige 2 waren die we benut hebben op 11 pogingen. - We slechts 2 op 7 vrijworpen binnengooien. - 7 spelers toch net iets te weinig is om een wedstrijd te spelen. - Artiom vandaag uitblonk door zijn afwezigheid. Volgende wedstrijd op 8/3/2014 om 14.15u in en tegen Panters Baasrode Tot dan, Danny

- 25 -

UW REPORTER TER PLAATSE… (vervolg) Samenvatting wedstrijd

Dames Tigers Evergem vs Moorsele 48 - 45 In de heenmatch op 23 november was Evergem dramatisch gestart (27-13 na 14 minuten) en kwam het uiteindelijk één luttel puntje tekort na een slopende achtervolging: 56-55. Zaterdag konden de Tigers dus revanche nemen en ze kwamen dan ook super gemotiveerd aan de opworp. Aanvankelijk was iedereen iets te zenuwachtig en Moorsele kon tot 4-7 uitlopen. Vanaf de 5e minuut zagen de enthousiaste toeschouwers de Tigers hun mogelijks beste prestatie van het seizoen neerzetten: de defense was perfect en het flitsend aanvalspel, met fastbreaks en gekruid met mooie assists, leidde tot een 11-1, waardoor het 1e kwart met 16-8 afgesloten werd. Iedereen draaide mee op een hoog niveau, namen noemen is dus onmogelijk. Spijtig genoeg brak de onderbreking tussen de perioden de super flow. De thuisploeg viel zelfs gedurende 6,5 minuten volledig stil en de vervangingen brachten ook geen beterschap. Gelukkig bleef de man-to-man verdediging de bezoekers voldoende afremmen en naderden ze maar langzaam op het scorebord: 16-14 na 7 minuten. Na een timeout kregen Silke, Nathalie en Catharina toch de bal enkele keren door de ring, zodat Evergem halfweg met 24-19 kon rusten. In het 3e kwart zakte het spelpeil opnieuw, maar de spanning maakte voor de supporters veel goed. De thuisploeg bleef 3 minuten scoreloos en Moorsele kwam aansluiten bij 24-24. Via Virginie werd het 26-24, maar de Westvlaamse meisjes bleven nu elk lokaal doel beantwoorden: 31-31 na 30 minuten. Tigers heeft echter vele troeven en nu brachten Tsoike en Isabelle energie en snelheid in de acties. Lies zou haar wedstrijd met 4 opeenvolgende korven perfect eindigen en ontpopte zich als de mogelijke matchwinnaar. Evergem was tot 40-33 uitgelopen, maar Moorsele kon via bommenwerpster Vanden-

- 26 -

bilcke toch blijven dreigen: na 2 driepunters stond het 40-39 met nog 4 minuten op de klok. Lies bleef prima afwerken en beveiligde de lokale voorsprong: 48-45. In de slotminuut kreeg Moorsele nog 3 shotkansen, maar een verlenging konden ze niet meer forceren. Tigers Evergen klimt zo naar de 4e stek in de rangschikking , heeft nu een weekje rust en maakt zich op voor de clash op DB Brugge, dat ook reeds 11 overwinningen boekte. In de heenronde was Brugge in Evergem duidelijk te sterk, maar‌ in die prachtige reeks is alles mogelijk !! ‌ Scoorden: Virginie 4 -Nathalie 7 - Catharina 10 - Lies 15 - Axelle - Jolien - Silke 6 - Tsoike 2 - Isabelle 4. Luc Gr